abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:46:08 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98654797
* Pietverdriet maakt een hoedje voor robin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98654876
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt een hoedje voor robin
"overdag lijkt pietje een hele gefrustreerde jongen, maar 's avonds, na klokslag 7, komt de romanticus in piet los. Dan gaat Piet de paringsdans aan, en overvoert hij de partner in kwestie met allerlei zelfgemaakte frutsels en eten."
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:50:36 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98654972
Net ierse ribeye gemaakt, zelf acht weken afgehangen en uitgebeend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98654996
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Net ierse ribeye gemaakt, zelf acht weken afgehangen en uitgebeend
mnomnom. pica?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:55:45 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98655147
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:51 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

mnomnom. pica?
Nope, geen fotos gemaakt, vergeet dat altijd als met eten bezig ben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98655171
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nope, geen fotos gemaakt, vergeet dat altijd als met eten bezig ben
zonde he. heb je nog meer te rijp hangen? :9
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:58:30 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98655252
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

zonde he. heb je nog meer te rijp hangen? :9
Nope, en de vriezer is vol met gevacumeerde stukken vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 juni 2011 @ 12:58:32 #208
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98814743
Ik wil graag sardientjes garen in een zure marinade, maar heb dat nog nooit gedaan.
Als ik het zo zie is het de vis een nachtje in de marinade in de koelkast doen, maar heeft iemand nog valkuilen/tips?
  woensdag 29 juni 2011 @ 13:25:07 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98815838
Vier jaar terug eens zoiets gedaan.
Mooie, verse, vette sardines gefileerd en half uurtje in zout gelegd.
Toen afgespoeld en in citroensap gelegd.
Vond het echt verrassend lekker. Maar daarna nooit nog eens gemaakt.

Foto sloeg nergens op, hihi. Toen wist ik nog niet dat eten op een zwart bord fotograferen kut is. :-)



Dus een nacht garen lijkt me wat lang. Hoewel....
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:15:01 #210
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98845830
Fileren heb ik maar aan de visboer overgelaten, die is daar toch beter in :P

Morgen gaan ze in de marinade. Als ze gegaard zijn door het zuur is een uitje als smaakmaker voldoende?

Oh dit is trouwens de eerste keer dat ik sardines gebruik die niet uit een blik komen :')
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:17:47 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98846011
Bij Schmidt is gefileerd of ongefileerd sardines kopen een verschil van dag en nacht. Qua prijs. Soort van ontmoedigingsbeleid, denk ik. :-)

Ik weet alleen nog dat ik het toen echt heel erg lekker vond. Dus kan 't geen kwaad het zo eerst te proberen. Misschien krijg je dan zelf een ingeving voor een volgende keer.

(maar euh, ik zou zoiets toch liever van superverse sardines doen en niet nog een dagje wachten)
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:20:17 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98846169
Mijn visboer weegt het eerst de hele sardines af en fileert ze dan voor je indien gewenst :)

Dat geld trouwens voor alle vis.
  donderdag 30 juni 2011 @ 00:19:24 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98849538
Dat geldt bij Schmidt voor de meeste vis, maar dus niet voor sardientjes. :-)
En de prijs voor gefileerde sardientjes is volgens mij evengoed per kilo ongefileerd, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus of je visboer is heel aardig, of hij heeft weinig klanten die 'm vragen de sardines te fileren, of hij is niet helemaal wijs, of hij vraagt sowieso al veel voor zijn sardines dat het er nog wel af kan.... :P
  donderdag 30 juni 2011 @ 09:07:07 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98855863
Sardines zijn ook erg lekker op de bbq
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juli 2011 @ 09:02:28 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98896556
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 00:19 schreef RobinOok het volgende:
Dat geldt bij Schmidt voor de meeste vis, maar dus niet voor sardientjes. :-)
En de prijs voor gefileerde sardientjes is volgens mij evengoed per kilo ongefileerd, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus of je visboer is heel aardig, of hij heeft weinig klanten die 'm vragen de sardines te fileren, of hij is niet helemaal wijs, of hij vraagt sowieso al veel voor zijn sardines dat het er nog wel af kan.... :P
Ik weet wel met wie ik vriendjes moet worden op de markt ;) Als het rustig is er veel mogelijk, zo laat ik meestal ook mijn spekbokking fileren :P

quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Sardines zijn ook erg lekker op de bbq
Jup met een beetje zout&peper en schijfje citroen.
pi_99157096
Mijn vader heeft voor ons 2 paardelendes gekocht bij de paardeslager. Lang geleden dat we he het gehad hebben. Echter, hoe te kruiden? Peper en zout voldoende?
  donderdag 7 juli 2011 @ 19:21:52 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99164601
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 16:01 schreef Xfade het volgende:
Mijn vader heeft voor ons 2 paardelendes gekocht bij de paardeslager. Lang geleden dat we he het gehad hebben. Echter, hoe te kruiden? Peper en zout voldoende?
Ja hoor, je kan wel allerlei kruiden er op doen, maar Paardelende smaakt van zichzelf al zo lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99171826
Heb et een half uurtje gebakken (op aanraden van slager, ze waren een tikje dik) met flink peper en wat zout, was erg lekker inderdaad.
  donderdag 7 juli 2011 @ 21:53:35 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99171995
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 21:50 schreef Xfade het volgende:
Heb et een half uurtje gebakken met flink peper en wat zout, was erg lekker inderdaad.
Lekker hoor, lang geen paardelende meer gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:26:40 #220
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_99193943
Ik was dus een omeletje aan het maken, en daar stond het volgende:
Bak de ui en 1 geperste teen knoflook 6 min

Hoe kan je een knoflook 6 minuten bakken? Na 30 seconden is de knoflook bij mij al bruin en verbrand?
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:32:16 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99194156
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:26 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik was dus een omeletje aan het maken, en daar stond het volgende:
Bak de ui en 1 geperste teen knoflook 6 min

Hoe kan je een knoflook 6 minuten bakken? Na 30 seconden is de knoflook bij mij al bruin en verbrand?
Ui én Knoflook staat er toch? Snij de ui fijn en meng de knoflook er door. Bak het op het laagste pit, moet langzaam zweten en bruin worden. Als ik uiensoep maak laat ik wel een half uur zo staan met af en toe roeren.
Je moet de knoflook niet apart bakken en zeker niet op een hoog vuur, wordt ie bitter van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:37:57 #222
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_99194377
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ui én Knoflook staat er toch? Snij de ui fijn en meng de knoflook er door. Bak het op het laagste pit, moet langzaam zweten en bruin worden. Als ik uiensoep maak laat ik wel een half uur zo staan met af en toe roeren.
Je moet de knoflook niet apart bakken en zeker niet op een hoog vuur, wordt ie bitter van.
Hmm zal wel aan dit kut gasstel liggen dat hij niet rustiger wil. Het pannetje stond er mischien 20 seconden op, kan hij dan al te heet zijn?
Ik heb idd de ui en knoflook tegelijk gebakken
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:42:09 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99194542
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:37 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Hmm zal wel aan dit kut gasstel liggen dat hij niet rustiger wil. Het pannetje stond er mischien 20 seconden op, kan hij dan al te heet zijn?

Waarschijnlijk.
Kleinste pit, lage vlam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 juli 2011 @ 12:43:03 #224
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_99194569
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarschijnlijk.
Kleinste pit, lage vlam.
Het probleem van dit gasstel: kleinste pit, grootste vlam.
Maar eens een nieuwe regelen, dit is super irritant
pi_99196356
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 12:43 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Het probleem van dit gasstel: kleinste pit, grootste vlam.
Maar eens een nieuwe regelen, dit is super irritant
Tip voor de volgende keer: Grootste pit, kleinste vlam.

...of toch niet....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')