abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 16:56:52 #251
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_100359135
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 16:53 schreef Mixende_match het volgende:
Hoi!

Ik maak vaak aardappelpartjes of schijfjes klaar, maar ik krijg ze nooit lekker krokant, iemand tips om ze wel krokant te maken?

(heb meestal aardappelen nieuwe oogst, eerst koken, voor de partjes met schil, voor de blokjes/schijfjes zonder schil)

thx!
zonder koken in de oven
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_100359988
Ja, maar worden ze dan wel goed zacht van binnen?
Zoja, hoelang en welke temp?

thx
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 17:26:02 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100360259


* oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden.
* aardappels goed wassen/schrobben en de rare plekjes weghalen. Of gewoon schillen.
* in 2-en, 3-en of 4-en snijden, ligt aan de grootte. De bedoeling is dat alle partjes ongeveer even dik worden.
* kwartiertje in bak met lauw water met wat zout en een scheut azijn zetten.
* afspoelen en in een schone theedoek doen. Goed droog deppen.
* terug in de nu droge bak doen. Scheutje olie erbij en daarna de aardappeltjes even omschudden en rondzwieren zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten op 200C. Halverwege een keertje omkeren.
pi_100360579
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 17:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

* oven met bakplaat voorverwarmen op 200 graden.
* aardappels goed wassen/schrobben en de rare plekjes weghalen. Of gewoon schillen.
* in 2-en, 3-en of 4-en snijden, ligt aan de grootte. De bedoeling is dat alle partjes ongeveer even dik worden.
* kwartiertje in bak met lauw water met wat zout en een scheut azijn zetten.
* afspoelen en in een schone theedoek doen. Goed droog deppen.
* terug in de nu droge bak doen. Scheutje olie erbij en daarna de aardappeltjes even omschudden en rondzwieren zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Partjes op de hete bakplaat uitspreiden. Grof zeezout erover. Terug in de oven zetten, bij elkaar 50 minuten op 200C. Halverwege een keertje omkeren.
Thx! vanavond uitproberen 8-)
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 04:57:19 #255
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_100383301
en? Ik doe het ook wel zonder de aardappels eerst een kwartiertje in het water te leggen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_100387666
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij gaat het niet zo zeer om de smaak, maar idd om het harder en taaier worden. Persoonlijk denk ik dat je dat het beste kan doen door het in de oven te laten drogen op een lage temperatuur. Of zoals Piet zegt in de zon.
Dan krijgt het echt een toastsmaak, en dat is niet de bedoeling.

quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 16:31 schreef RobinOok het volgende:
Als je een paar uur hebt kun je 't gewoon op tafel leggen. Onafgedekt.
Eventueel even een tikkie in de magnetron. Maar je wilt geen beschuit.

En volgens mij gaat het enkel om de textuur. Taai, uitgedroogd, oud brood.
Denk het ook ja, met vers brood worden het anders vast van die visaasbolletjes, of zuigt het zich helemaal vol (voor croutons gebruik je toch ook oud brood?). Maar als je het gewoon op tafel legt dan wordt buitenkant beschuit en blijft de binnenkant zacht, en dan krijg je aan die buitenkant toch ook wel een raar smaakje. Ik denk dat ik het eerst ga verkruimelen, en dan de zak opblaas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 13:16:52 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100388768
Nou, voor croutons gebruik ik gewoon vers brood. :+
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 13:20:52 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100388849
Croutons maak je van oud brood om nog wat met het oude brood te doen. Zo zijn er veel meer gerechten die verzonnen zijn om wat met resten te doen. Dat betekend niet dat croutons perse van oud brood gemaakt moet worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100389386
Het is echt wel anders, uiteraard is het ooit zo begonnen, maar uiteindelijk hebben mensen ontdekt dat het andere eigenschappen heeft en anders smaakt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Staling
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100389596
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 04:57 schreef The_Hives het volgende:
en? Ik doe het ook wel zonder de aardappels eerst een kwartiertje in het water te leggen
Mmmm! :9 lekker! Ze moesten alleen wat langer, maar had geen geduld meer :( doe er zelf dan nog een uitje, knoflook en kruiden door :+

Heerlijk!
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 14:01:01 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100389675
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 13:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is echt wel anders, uiteraard is het ooit zo begonnen, maar uiteindelijk hebben mensen ontdekt dat het andere eigenschappen heeft en anders smaakt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Staling
Dat artikel zegt niets anders dan wat ik zeg, en mijn aanvulling wil ik alleen maar mee zeggen dat je ook croutons van vers brood kan maken. Het smaakverschil haal ik er niet uit na het bewerken met olijfolie en het roosteren. Zit meer verschil in van wat voor een brood je mee begint. Wit van de super is al beschimmeld voordat het oud wordt door alle zuut die er doorheen zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100389877
Het hangt ook van de toepassing af denk ik. Als je ze toch gaat bakken dan maakt het ook niet zoveel uit dat je ze in de zon legt, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat je het kunt proeven als je beide soorten croutons door je salade zou doen. Of dat verschil de moeite waard is of onwenselijk is, is een tweede. Maar ik heb wel eens vers brood via de pan op de uiensoep gedaan, en dat wordt zompig, daar helpt het bakken niet tegen. In je salade heb je dat natuurlijk niet zo snel als je ze niet in de dressing laat drijven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 14:19:54 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100390080
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 14:11 schreef Weltschmerz het volgende:
Het hangt ook van de toepassing af denk ik. Als je ze toch gaat bakken dan maakt het ook niet zoveel uit dat je ze in de zon legt, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat je het kunt proeven als je beide soorten croutons door je salade zou doen. Of dat verschil de moeite waard is of onwenselijk is, is een tweede. Maar ik heb wel eens vers brood via de pan op de uiensoep gedaan, en dat wordt zompig, daar helpt het bakken niet tegen. In je salade heb je dat natuurlijk niet zo snel als je ze niet in de dressing laat drijven.
Brood op uiensoep, met kaas erop, dacht dat die combi in de jaren 70 zijn laatste stuipen had. Moeite doen daarvoor vind ik zoiets als van vers fruit conserven gaan maken omdat je een tong picasso wilt maken.
:-)
Maar goed, denk niet dan een spaanse mama zich zorgen maakt of het brood wel oud genoeg is om er een klassiek oud brood gerecht mee te maken. Als je brood hebt wat alleen uit meel, water, zout en gist is gemaakt is het zeer snel oud. Brood wat je in nl koopt wordt niet eens lekker oud, er zit teveel emulgator en vet in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100391196
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brood op uiensoep, met kaas erop, dacht dat die combi in de jaren 70 zijn laatste stuipen had. Moeite doen daarvoor vind ik zoiets als van vers fruit conserven gaan maken omdat je een tong picasso wilt maken.
:-)
Is dat voor visliefhebbers wat de pizza hawaii is voor de pizzaliefhebbers?

Geen idee verder, de jaren 70 waren voor mijn tijd en ik doe niet zo aan modes, ik vind uiensoep erg lekker, ik vind dat gesmolten gruyere erg lekker kan zijn en de combinatie doet het uitstekend. Bij mijn weten is het een klassieker en geen modegril. Maar ik ken hem dan ook uit Frankrijk, ik kan me voorstellen dat het in de jaren 70 met margarine, bouillonblokjes gepasteuriseerde goudse en vers brood niet zo'n feest was.

quote:
Maar goed, denk niet dan een spaanse mama zich zorgen maakt of het brood wel oud genoeg is om er een klassiek oud brood gerecht mee te maken.
Ik denk het wel. Die plannen vast verder vooruit dan ik en dan is brood oud laten worden niet zo'n moeite.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100414897
Hoe maak je Ossenhaas/Biefstuk nu echt lekker rood, maar vooral rood en mals maar toch heel lekker en eventueel een lekker sausje erbij.

Aziatisch mag ook.
If not now, then when.
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:33:48 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415076
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:08 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak je Ossenhaas/Biefstuk nu echt lekker rood, maar vooral rood en mals maar toch heel lekker en eventueel een lekker sausje erbij.

Aziatisch mag ook.
1. Koop goed vlees, dit is het lastigste. Meeste supermarkten en slagers verkopen het niet.
2. Laat het een aantal uur uit de koelkast voor je hem bakt, moet op kamertemperatuur zijn.
3. Vlees mag NIET ingesneden, gemept, geslagen, door de malser gehaald zijn.
4. Vlees niet in dunne plakjes, maar lekker dikke steaks
5. Vet heet laten worden in een zware koekenpan, een zware gietijzeren is het beste, die verliezen de hitte niet zo snel.
6. Steak zouten en peperen, aanbraden, ca 2 minuten op een kant. Niet in prikken of teveel mee draaien. Met je wijsvinger er in duwen en voelen hoe stevig hij is. Hoe steviger, hoe meer door hij is.

Neem je ander vlees dan ossehaas, zoals bv ribeye of entracote, zoek dan naar vlees met een fijne vetmarmering er in, dat vet smelt tijdens het bakken en maakt het allemaal veel lekkerder.


Ideaalplaatje


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:48:18 #267
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_100415195
Piet, ben laatst naar de hanos geweest. Wat een ervaring. Fantastisch vlees, zeker in vergelijking met supermarkten. Echt onwijs mals en lekker.
  zondag 7 augustus 2011 @ 09:57:14 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415300
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:48 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, ben laatst naar de hanos geweest. Wat een ervaring. Fantastisch vlees, zeker in vergelijking met supermarkten. Echt onwijs mals en lekker.
Wat heb je aan vlees gekocht? Ik moet er binnenkort ook weer heen, ik wil dan iig iberico varkenswangen halen en wat patrijzen.
Mhh, gaat alleen nog ff duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 augustus 2011 @ 10:05:10 #269
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_100415408
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat heb je aan vlees gekocht? Ik moet er binnenkort ook weer heen, ik wil dan iig iberico varkenswangen halen en wat patrijzen.
Mhh, gaat alleen nog ff duren.
best veel. Weet niet meer precies wat. Entrecote iig, en ribeye. Ze ebben echt mooi spul daar : p

Verder nog tips van dingen die ik daar echt moet halen?
  zondag 7 augustus 2011 @ 10:20:23 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100415620
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2011 10:05 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

best veel. Weet niet meer precies wat. Entrecote iig, en ribeye. Ze ebben echt mooi spul daar : p

Verder nog tips van dingen die ik daar echt moet halen?
Het Livar varkensvlees is erg mooi, net als het iberico. Amerikaanse Ribeye die ze hebben is goddelijk lekker.
Ik kom ook graag op de wildafdeling, die in Apeldoorn is erg goed, altijd al geweest, maar dat verschilt per vestiging geloof ik nogal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100418170
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2011 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Ideaalplaatje

[ afbeelding ]
Fraaie lappen hoor! :P :9 :P
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_100527042
Piet!
Waarom schilt hij de appels niet?
http://koken.met.aschwin.net/pages/Cake%20%28appelcake%29.htm
Ik wil dat eigenlijk wel doen.... wat adviseer jij?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 21:49:34 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100527299
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 21:44 schreef Bluezz het volgende:
Piet!
Waarom schilt hij de appels niet?
http://koken.met.aschwin.net/pages/Cake%20%28appelcake%29.htm
Ik wil dat eigenlijk wel doen.... wat adviseer jij?
Goed wassen
:)
Enige reden dat ik schil is dat goudrenet geen aangename schil heeft, bij appeltaart. Sommige aardappels schil ik trouwens ook niet. Die kook ik met en bak ze daarna met schil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100530316
Tnx man ^O^
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 22:53:12 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100530893
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 21:44 schreef Bluezz het volgende:
Piet!
Waarom schilt hij de appels niet?
http://koken.met.aschwin.net/pages/Cake%20%28appelcake%29.htm
Ik wil dat eigenlijk wel doen.... wat adviseer jij?
Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:


Er is nu een mooi gladde massa:


Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 22:59:42 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100531265
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Er is nu een mooi gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
Ik vrees het wel.
Valt me nog mee dat ie boter gebruikt en geen zeeuws meisje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100531670
:D
En dan ga ik nog Wajang gebruiken ook *)

/lactose
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:08:28 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100531797
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100532167
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
Gebruikt u in al uw gerechten waar boter onderdeel is van de bereiding roomboter? Of zijn er ook gerechten waar een andere botersoort zoals margarine prefereert?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_100532445
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het wel golfer te doen. Geen boter of room mogen.
Hij mag mij wél hebben gelukkig w/
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:29:25 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100532909
quote:
5s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Gebruikt u in al uw gerechten waar boter onderdeel is van de bereiding roomboter? Of zijn er ook gerechten waar een andere botersoort zoals margarine prefereert?
Op het in mijn huis brengen van margarine staat stokslagen, het betitelen van margarine met de naam boter ook.
Duidelijk?
Margarine is behalve smerig ook bijzonder ongezond, daar het geharde vetten bevat. Wij eten boter. Verder gebruik ik ganzenvet, spekvet, niervet, rundvet, eendenvet en kippenvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100533078
Wat is het alternatief voor boter in 'ons' geval dan als je een cake wil bakken?
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:36:58 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100533305
Olijfolie?

Nee hoor, gewoon margarine gebruiken en Piet lekker wegklikken. ;)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:38:52 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533412
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:32 schreef Bluezz het volgende:
Wat is het alternatief voor boter in 'ons' geval dan als je een cake wil bakken?
goede vraag, zit ineens te denken aan cacaoboter, maar zou daar eens een experiment mee moeten doen. Er is ook veel gebak met Reuzel, in spanje hele lekkere gegeten, gevuld met pompoenjam, maar dat vind ik in het mondgevoel niet altijd even lekker omdat het niet snel genoeg smelt en soms een beetje een vette film geeft in je mond, maar dat is vooral als ik het gebak koop, niet als ik het zelf maak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:39:55 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533477
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:36 schreef RobinOok het volgende:
Olijfolie?

Nee hoor, gewoon margarine gebruiken en Piet lekker wegklikken. ;)
Nee, olijfolie is niet lekker in gebak.
Walnotenolie of hazelnootolie weer wel. Ga er eens mee experimenteren denk ik.
Je zou ook rogge of boekweitmeel kunnen gebruiken en minder vet omdat rogge of boekweit geen gluten bevatten, meer eigeel gebruiken, eigeel bevat ook nogal wat vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100533656
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op het in mijn huis brengen van margarine staat stokslagen, het betitelen van margarine met de naam boter ook.
Duidelijk?
Margarine is behalve smerig ook bijzonder ongezond, daar het geharde vetten bevat. Wij eten boter. Verder gebruik ik ganzenvet, spekvet, niervet, rundvet, eendenvet en kippenvet
Haha ok dat is heel erg duidelijk :P :Y
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:44:43 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100533741
* Pietverdriet vervangt Robinook haar kruidenrekje nog een keer door pakjes conimexmixen, al haar rijst door snelkookbuiltjes en sauzen en condimenten door GoTan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:50:56 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100534062
* RobinOok slaat Pietverdriet d'r keuken uit.
pi_100534103
Vergeet de aardappels anders potten niet 8-)
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:57:25 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100534384
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 23:50 schreef RobinOok het volgende:
* RobinOok slaat Pietverdriet d'r keuken uit. [ afbeelding ]
Ik ook van jou, Robin, ik ook van jou.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:58:13 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100534425
Ach jee, alweer ruzie in de echtelijke stonde tussen Piet en Robin? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:32:25 #292
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100565440
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is dat humoristisch bedoeld, die site?

In een kom meng ik de suiker, het zout en de boter tot een gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Er is nu een mooi gladde massa:
[ link | afbeelding ]

Dat meent ie toch niet serieus allemaal? :?
Hee niet haten op Aschwin, die heeft mij enthousiast gemaakt voor koken met zijn prachtige foto's en makkelijke instructies waarbij het water je in de mond loopt. Hij geeft veel klassieke, eerlijke recepten die lekker lang moeten pruttelen.
OK, er valt wel wat op aan te merken, maar voor kook-beginners is het echt een fijne site, hier zijn indexpagina met bijna 100 recepten: koken met Aschwin
En hij heeft net zo'n hekel aan margarine als Piet :-)
maar het oog wil ook wat
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:54:54 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100566285
Nou, sorry hoor, maar ik wist op mijn 6e al hoe je een cake moest bakken en hoe een glad mengsel van boter en suiker eruit ziet. Of hoe prachtig luchtig en glad je het mixt met eieiren. Niet van die geschifte zooi. Het zal vast gaar worden en eetbaar zijn, maar hallo, dat is hetzelfde als een biefstuk doodbakken. Ja, die kun je ook eten, maar wil je dat? En vooral, wil je anderen leren hun eten net zo te verneuken?
pi_100566432
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 20:32 schreef zakstront het volgende:

[..]

Hee niet haten op Aschwin, die heeft mij enthousiast gemaakt voor koken met zijn prachtige foto's en makkelijke instructies waarbij het water je in de mond loopt. Hij geeft veel klassieke, eerlijke recepten die lekker lang moeten pruttelen.
OK, er valt wel wat op aan te merken, maar voor kook-beginners is het echt een fijne site, hier zijn indexpagina met bijna 100 recepten: koken met Aschwin
En hij heeft net zo'n hekel aan margarine als Piet :-)
Ik vind die recepten ook niet echt veel aan. Volgens mij kloppen er een aantal ook helemaal niet.
Zoals die Griekse schotel. Aardappels schillen en in plakjes snijden, vervolgens even rauw mee-wokken? Dan zijn ze dus echt niet gaar te krijgen, of je moet zolang wokken dat je de structuur van de boontjes helemaal verziekt :?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:51:30 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100568905
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:51:57 #296
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_100568928
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
maar het oog wil ook wat
pi_100569362
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
Leuk. Kookfilmpjes. De aardappeltjes van je fok levensgezellin zien er heerlijk uit trouwens die ga ik binnenkort eens maken :9~
  woensdag 10 augustus 2011 @ 21:59:26 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100569389
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
Ook met een garde of twee vorken kan je een gladde massa maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100569433
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-) Dat hij bij die foto 'mooie gladde massa' schrijft is inderdaad wel een beetje hilarisch, maar hij gebruikt speciaal geen electrische apparaten zodat iedereen het kan nadoen. En verder ziet het er best appetijtelijk uit toch? En dat van die halfrauwe aardappeltjes was mij ook opgevallen, maar ik merk wel vaker dat veel mensen hun piepers niet helemaal gaarkoken (maar ik ben dan ook opgegroeid met kruimige aardappels).

edit: ja leuk video's! met knorrig commentaar erbij:-)
Daar kun je geen fatsoenlijke cake van bakken. Als ie dat wel doet op die site dan klopt er iets ergens niet.
pi_100569785
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-)
in dat geval is bijna niemand een beginner meer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')