Ik zou het zo niet weten hoe je het goed klaarmaakt, ik ken de surinaamse keuken alleen van eten, niet van koken. Goed klaargemaakt is het wel lekker.quote:Puckzzzz schreef in het vorige topic
Beste Piet,
Al een tijdje lees ik mee in dit topic en nu wil ik graag wat vragen.
Hoe maak je Rotti?? Ik heb het zo'n 20 jaar geleden eens gegeten maar toen was ik nog maar 16 en dus niet geintresseerd in hoe je het maakte, alleen maar hoe het smaakte
Even een quote uit mijn CV:
quote:
géén keukenprinses
Ik weet dat het iets met kip en aardappels is, maar dat is het dan ook
Tips & tricks kunnen geen kwaad...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
Pocheren doe je toch vanuit kokend water? Ik doe de zwezerik meestal blancheren vanuit koud water, om de huid te verstevigenquote:Op dinsdag 7 juni 2005 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, in de klassieke keuken wordt de zwezerik gepocheerd, 15 minuten pocheren in water met wat zout, peterselie, ui, wortel, blaadje laurier.
Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?quote:Op dinsdag 7 juni 2005 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
Ja klopt, ik koud water opzetten doen sommigen idd.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 18:50 schreef Euc- het volgende:
[..]
Pocheren doe je toch vanuit kokend water? Ik doe de zwezerik meestal blancheren vanuit koud water, om de huid te verstevigenom deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.Ja toon me deze inhoudmeer informatie
ik accepteer de cookies.
zou je zo geen adres kunnen geven.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
Idd, maar je brent het water aan de kook, doet het product erin en zet het op de warmhoudplaatquote:Op dinsdag 7 juni 2005 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja klopt, ik koud water opzetten doen sommigen idd.
Pocheren is het water net niet kokend houden.
ik vindt dat me chef heerlijke zwezerik bakt!quote:Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
quote:Op woensdag 8 juni 2005 00:01 schreef karper het volgende:
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..
smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
maar wat is t eigenlijk, zwezerik? waar haal je dat uit? is toch de pik van een varken of zo?quote:Op woensdag 8 juni 2005 00:01 schreef karper het volgende:
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..
smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
quote:Op woensdag 8 juni 2005 00:57 schreef Killer_Mom het volgende:
maar wat is t eigenlijk, zwezerik? waar haal je dat uit? is toch de pik van een varken of zo?
quote:Zwezerik
De thymus klier van kalf of lam. Met het volwassen worden verdwijnt de thymus. Het orgaan bestaat uit 2 delen: de hartzwezerik (rond en compact) en de halszwezerik (langwerpig en los van structuur).
Zie nummer 15 bij het beesjequote:Op woensdag 8 juni 2005 01:06 schreef Killer_Mom het volgende:
dank je.
* niks wijzer is *om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.Ja toon me deze inhoudmeer informatie
ik accepteer de cookies.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop