abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 juni 2005 @ 11:42:36 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 12:01:54 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27704040
quote:
Puckzzzz schreef in het vorige topic
Beste Piet,

Al een tijdje lees ik mee in dit topic en nu wil ik graag wat vragen.
Hoe maak je Rotti?? Ik heb het zo'n 20 jaar geleden eens gegeten maar toen was ik nog maar 16 en dus niet geintresseerd in hoe je het maakte, alleen maar hoe het smaakte

Even een quote uit mijn CV:

quote:
géén keukenprinses

Ik weet dat het iets met kip en aardappels is, maar dat is het dan ook
Ik zou het zo niet weten hoe je het goed klaarmaakt, ik ken de surinaamse keuken alleen van eten, niet van koken. Goed klaargemaakt is het wel lekker.

Hier een aflevering van mijn favoriete TV programma, Keuringsdienst van waarden, over (oa) Roti
http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=30&n=368
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27714799
Howdy,

Onlangs at ik ergens een Ravioli van Zwezerik in Kreeftensaus.
Topper. Nu is het op zich eenvoudig zelf te maken, Ravioli en saus zijn geen probleem, maar hoe houd je die Zwezerik croc?
  dinsdag 7 juni 2005 @ 17:57:54 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27715688
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27715847
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
Tips & tricks kunnen geen kwaad...

Nee, ik wil weten hoe ik na het croc bakken van zwezerik er een ravioli van maak, die na bereiding qua inhoud croc blijft.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:26:17 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27716385
Zwezerik bakken is vrij eenvoudig, maar er een raviolie van maken, van maken, en zorgen dat ie knapperig blijft, geen idee, kwestie van experimenteren.
Maar goed, in de klassieke keuken wordt de zwezerik gepocheerd, 15 minuten pocheren in water met wat zout, peterselie, ui, wortel, blaadje laurier.
Vervolgens verder schoonmaken indien nodig, in dikke plakken snijden en vervolgens tussen twee plankjes persen, ca een half uur, met een gewicht erop. Door de bloem halen en dan bakken. Of lekkerder, losgeslagen eitje en broodkruim
Wordt knapperig,
Je kan ze ook frituren, wat ik vermoed wat gedaan is, net als bij het bakken behandelen, dan door een beignetbeslag halen, en in heet frituurvet goudbruin friteren.
Hiermee zou je vervolgens de raviolies kunnen vullen.
Lijkt mij dan dat je de raviolie eerst gaarkookt, de saus klaarmaakt, de raviolievellen dan droogdept en dan pas vult. Vervolgens de hete saus erover en die serveren.

Ik moet zeggen dat ik "raviolie van zwezerik met kreeftensaus" in de categorie vreselijk moelijk doen met chique ingredienten vind vallen. Persoonlijk heb ik een zwezerik liever gewoon gebakken, lekker een plak als voorgerecht, beetje peper en zout, verder niet al te moelijk mee doen.

Tempura van zwezerik is ook lekker, ding schoonmaken, aan reepjes snijden, door een losgeslagen eiwit (geen geel dus) halen, en dan door de maizena of rijstebloem, en dat snel frituren in neutrale olie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:50:47 #7
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27717022
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, in de klassieke keuken wordt de zwezerik gepocheerd, 15 minuten pocheren in water met wat zout, peterselie, ui, wortel, blaadje laurier.
Pocheren doe je toch vanuit kokend water? Ik doe de zwezerik meestal blancheren vanuit koud water, om de huid te verstevigen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:52:34 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27717068
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:54:59 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27717145
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:50 schreef Euc- het volgende:

[..]

Pocheren doe je toch vanuit kokend water? Ik doe de zwezerik meestal blancheren vanuit koud water, om de huid te verstevigen
Ja klopt, ik koud water opzetten doen sommigen idd.
Pocheren is het water net niet kokend houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:56:24 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27717200
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
zou je zo geen adres kunnen geven.
gewoon een kwestie van proberen in de betere restaurants met een kok van jouw vertrouwen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 19:04:20 #11
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27717427
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja klopt, ik koud water opzetten doen sommigen idd.
Pocheren is het water net niet kokend houden.
Idd, maar je brent het water aan de kook, doet het product erin en zet het op de warmhoudplaat
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 juni 2005 @ 19:12:15 #12
9713 Eightball
In control.
pi_27717623
Mjagh okay, iets afdoen. Okay.
Hoe moet dat? Zwezerik! Hmmmm...
En ook graag in combi met andere dingen.
pi_27724276
Wat is het verschil tussen pocheren en blancheren? Beide is toch net onder het kookpunt houden?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 7 juni 2005 @ 22:30:19 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27724990
Pocheren is garen net onder kookpunt, zodat de structuur niet kapot gaat, bv bij een filet van vis filet in een bouillion, of biefstuk in rode wijn.
Blancheren is kort de kook over dingen heenhalen, om bv groenten net niet meer rauw te hebben voor je ze eet, of om de bacterien en enzymen te stoppen voor dat je ze invriest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 23:21:55 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27727005
Blancheren is een voorbereidingstechniek, als je iets blancheert ondergaat het altijd nog een extra handeling, pocheren is iets met een hele fijne structuur gaar krijgen, zoals bv vis zoals piet al zegt.

Een extra handeling is trouwens ook regenereren: het opnieuw opwarmen. Na het blancheren doe je ook altijd je producten afgieten en direct in ijswater of onder de koude kraan (aardappelen niet, die laat je uitwasemen op een droge + schone handdoek, omdat anders de aardappelen teveel vocht opzuigen ), dit doe je om de garing van de producten te stoppen, anders garen ze dus nog door en dat is net wat jij niet wilt.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 juni 2005 @ 23:55:16 #16
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27727930
hey piet welkom terug heb je zo gemist.!

hoe gaat het met je?

werk op dit moment in een restaurant en wordt opgeleid voor de koude keuken.

van de week hier op je een bak slagroom en ga maar canelle draaien
2 stappen:
1.maak cannele
2. niet zeiken


weining koude kant gestaan in de keuken dus valt nog een hoop te ontdekken
  dinsdag 7 juni 2005 @ 23:57:17 #17
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27727989
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
ik vindt dat me chef heerlijke zwezerik bakt!
als voorgerecht met zachte knoflooksaus en als je aan geeft dat je er gek op bent ook een heerlijk hoofdgerecht!

voor adres mail me even op lars_kern16[@]hotmail.com
pi_27728050
Wtf is een zwezerik dan?
  woensdag 8 juni 2005 @ 00:01:56 #19
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27728107
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..

smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
pi_27728130
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 00:01 schreef karper het volgende:
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..

smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
. Klinkt heftig.
  woensdag 8 juni 2005 @ 00:06:22 #21
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27728240
niet oordelen voordat je het gegeten hebt.

subtiel heerlijk echt bizar lekker!

eerst vliezen dan in koud water opzetten 2 min zachtjes laten koken, laten afkoelen in de pan, plakken snijden en door de bloem of gebroken cornflakes wikkelen even bakken en meteen eten!

dat is heerlijk!
pi_27729411
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 00:01 schreef karper het volgende:
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..

smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
maar wat is t eigenlijk, zwezerik? waar haal je dat uit? is toch de pik van een varken of zo?
De Puta Madre
pi_27729524
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 00:57 schreef Killer_Mom het volgende:


maar wat is t eigenlijk, zwezerik? waar haal je dat uit? is toch de pik van een varken of zo?
quote:
Zwezerik
De thymus klier van kalf of lam. Met het volwassen worden verdwijnt de thymus. Het orgaan bestaat uit 2 delen: de hartzwezerik (rond en compact) en de halszwezerik (langwerpig en los van structuur).
pi_27729564
dank je.
* niks wijzer is *
De Puta Madre
pi_27729620
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:06 schreef Killer_Mom het volgende:
dank je.
* niks wijzer is *
Zie nummer 15 bij het beesje

pi_27729758
wat? dat meen je niet, ik heb altijd gedacht dat t iets van ballen of pik was,
mja, heel ver zit ik er niet vanaf. t blijkt in t hoofd te zitten.
De Puta Madre
pi_27729801
Zwezerik is lekker! Erg mals, lamszwezerik mmmmm.
Ik heb het alleen nooit gezien waar je het kan kopen. Ik heb het een paar keer gegeten bij Hotel Newyork in Rotterdam.
  woensdag 8 juni 2005 @ 01:26:10 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_27729822
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:20 schreef Killer_Mom het volgende:
wat? dat meen je niet, ik heb altijd gedacht dat t iets van ballen of pik was,
mja, heel ver zit ik er niet vanaf. t blijkt in t hoofd te zitten.

Ballen of pik zitten soms ook wel eens in iemands hoofdmond.

Maar zwezerik is, mits goed krokant bereid, heerlijk om af-en-toe te eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_27729836
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Maar zwezerik is, mits goed krokant bereid, heerlijk om af-en-toe te eten.
Zwezerik is altijd heerlijk om te eten, het kan nostalgie zijn, maar ik heb er weer ontzettend veel in zin. Waar koop je het Golfer?
pi_27729990
jij bent grappig eerlijk, t idee? waarom ik er een afkeer van heb? weet ik niet,
iets van thuis uit, ik vraag t mijn mom.
De Puta Madre
  woensdag 8 juni 2005 @ 01:44:26 #31
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_27730055
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:27 schreef shredder het volgende:


Zwezerik is altijd heerlijk om te eten, het kan nostalgie zijn, maar ik heb er weer ontzettend veel in zin. Waar koop je het Golfer?
Bij de plaatselijke slager in mijn dorp, die nogal goed bekend staat en waar mensen uit de hele omgeving hun vlees komen inslaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_27730119
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Bij de plaatselijke slager in mijn dorp, die nogal goed bekend staat en waar mensen uit de hele omgeving hun vlees komen inslaan.
Hmm ik kan natuurlijk aan onze slager vragen die bij ons het vlees aflevert natuurlijk, weet je nog een goed receptje of marinade?
Ik heb nu ook zin in een rib eye, kheb honger.
  woensdag 8 juni 2005 @ 01:56:06 #33
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_27730176
hier wordt de centimeterdik getrancheerde, uitgelekte, zwezerik door de bloem gehaald en even flink aan beide kanten aangebakken. dan in flinke laag roomboter gestooft. geëmailleerde pan gebruik ik daarvoor.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_27730196
Nou ik hoef geen korstje, dus ik denk dat roomboter wel genoeg is. Trouwens: centimeterdikke zwezerik. Is dat wel dat nekzwezerik of dat andere soort.?
  woensdag 8 juni 2005 @ 02:00:43 #35
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_27730218
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:58 schreef shredder het volgende:
Nou ik hoef geen korstje, dus ik denk dat roomboter wel genoeg is. Trouwens: centimeterdikke zwezerik. Is dat wel dat nekzwezerik of dat andere soort.?
kalfszwezerik vraag ik (ben geen keurslager). tracheren kan je diagonaal doen. ikzelf vind een korstje heerlijk.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 8 juni 2005 @ 10:31:26 #36
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27734373
zwezerik kan een goede keurslager voor je bestellen en elke ander slager ook.

vraag het hem de eerste keer te vliezen en kijk mee, ! zeer intresant!

piet wat dacht jij van zwezerik gestoomd in een zachte rodewijn met een lichte bouilon?
  woensdag 8 juni 2005 @ 13:14:36 #37
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_27738921
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
5 kamers Den Bosch. Daar hebben ze ook de Ravioli variant.
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
  woensdag 8 juni 2005 @ 17:14:03 #38
114263 man_in_love
Wisdom of age
pi_27747509
Jaja, dan hier maar. Ik had er een topic over geopend, maar dat werd (volgens mij wegens vraag niet goed lezen, maar dat is niet erg verder) vroegtijdig gesloten.
Ik heb fok al afgezocht, en kan nergens het basisrecept + verhoudingen van pannenkoekenbeslag vinden. Dus: Wat moet er in en in welke verhoudingen?
Lokatie Maastricht Borgharen --> De atmosfeer staat op ontploffen
pi_27747752
Hoe kun je een karbonade in de oven bereiden?

Serieus.
  woensdag 8 juni 2005 @ 17:32:50 #40
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27748071
Waarom wil je die in de oven bereiden?
(ik ben wel Piet niet, maar wel heel nieuwsgierig )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27748174
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 17:32 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarom wil je die in de oven bereiden?
(ik ben wel Piet niet, maar wel heel nieuwsgierig )
Waarom niet.
pi_27748254
Okee, ik heb geen pannen meer over.
  woensdag 8 juni 2005 @ 18:00:37 #43
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27748800
Hahahaha, ik lig echt in een deuk hier!

*En we wachten verder op Piet*
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27749048
Ik hoop dat ie opschiet. Ik begin trek te krijgen.
pi_27749116
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 17:40 schreef skiczukie het volgende:
Okee, ik heb geen pannen meer over.
Wat dacht je van afwassen?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27749178
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 18:12 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Wat dacht je van afwassen?

Sorrie. Geen zin.

En misschien heeft Piet wel een fukking lekker 'karbonade-in-de-oven'-recept.
pi_27749380
Ik heb die twee karbonades er maar ingegooid. Ik kijk over een half uur wel weer. 200 graden trouwens.
  woensdag 8 juni 2005 @ 18:36:06 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27749753
Je had ze wel even aan kunnen bakken in de pan, nu wordt het 1 grauwe zooi...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 8 juni 2005 @ 18:37:37 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27749795
Als ik Karbonades niet kan bakken, dan zou ik ze paneren en frituren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2005 @ 18:42:11 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27749929
Pannekoeken met gist
400 g bloem
1 theelepel zout
15 g verse gist
750 cc lauwe melk
1 theelepel suiker
boter om ze in te bakken.
Wil je ook een recept, of is verhoudingen genoeg?

Eierpannekoeken
250 Gr bloem
1/2 tl zout
500 cc melk
3-4 eieren
boter om te bakken

Flensjes
150 gr bloem
mespunt zout
500 cc melk
2 eieren
boter om te bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27750529
Mijn karbonades in de oven was een groot succres. Half uur op 200 graden. Heb bijna nooit eerder zo'n sappige karbonade gegeten. Niks mis mee.
  woensdag 8 juni 2005 @ 19:10:32 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27750852
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:01 schreef skiczukie het volgende:
Mijn karbonades in de oven was een groot succres. Half uur op 200 graden. Heb bijna nooit eerder zo'n sappige karbonade gegeten. Niks mis mee.
Hals/ schouder?, rib? haas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27751246
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hals/ schouder?, rib? haas?
Schouder.
  donderdag 9 juni 2005 @ 17:06:57 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27779527
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:21 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Schouder.
Die kan je ook prima sudderen, Rib was droog geworden in de oven.
Schouder kan idd wel een ovenbereiding hebben,
Persoonlijk heb ik schouder liever niet aan plakken (karbonades) maar aan één stuk. Dat vervolgens aanbraden en in de oven, of sudderen in wat vet in een braadpan.
Schouder is imho ook veel lekkerder dan al dat magere vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 juni 2005 @ 17:17:56 #55
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27779819
en dan het bot bewaren op een glace van te maken,


moet je het er natuurlijk niet afgaan kluiven
pi_27857452
Piet,

Het zal best al een keer besproken zijn ergens , maar ik dacht ik vraag het jou
Ik had zelf Mayonaise gemaakt maar daar bertoli extra verg. in gedaan ( geen tip trouwens )
maar nu smaakte de mayo heeeeel erg muf. Ik denk dat het door de olie komt die ik gebruikt heb.
Enig idee hoe ik dat tegen ga ( zonnebloem olie gebruiken ? )

Merci
  zondag 12 juni 2005 @ 15:21:32 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27857875
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:06 schreef realbase het volgende:
Piet,

Het zal best al een keer besproken zijn ergens , maar ik dacht ik vraag het jou
Ik had zelf Mayonaise gemaakt maar daar bertoli extra verg. in gedaan ( geen tip trouwens )
maar nu smaakte de mayo heeeeel erg muf. Ik denk dat het door de olie komt die ik gebruikt heb.
Enig idee hoe ik dat tegen ga ( zonnebloem olie gebruiken ? )

Merci
Neem een neutralere olie, arachide olie is bv erg neutraal.
Olijfolie voor de mayo vindt ik persoonlijk ronduit smerig.
Je moet gewoon eens proberen wat jij het lekkerst vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27857978
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Olijfolie voor de mayo vindt ik persoonlijk ronduit smerig.
So true maare ik zal eens kieken naar de arachide olie.
Is dat gewoon te koop in de lokale suup ?
  zondag 12 juni 2005 @ 15:43:18 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27858554
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:24 schreef realbase het volgende:

[..]

So true maare ik zal eens kieken naar de arachide olie.
Is dat gewoon te koop in de lokale suup ?
Poeh, euh, AH zal het wel hebben, maar gebruik ook eens maisolie, zonnebloemolie, slaolie,
Ik maak zelf eigenlijk nooit mayo. Ik koop die potten huismerkmayo van de AH.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27859006
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, euh, AH zal het wel hebben, maar gebruik ook eens maisolie, zonnebloemolie, slaolie,
Ik maak zelf eigenlijk nooit mayo. Ik koop die potten huismerkmayo van de AH.
ik normaal ook .. maar soms is het wel lekker om eens verse mayo met een beetje knoflook te maken
  woensdag 28 september 2005 @ 14:01:18 #61
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30998591
Zo Piet heeft weer 3 maanden werkloos toe zitten kijken, dus daar gaan we weer even verandeing in brengen.

Piet, wat is nou precies het verschil tussen die verschillende soorten room. In veel engelse recepten hebben ze het over Single cream, double cream en wij kennen dan slagroom, kookroom, cream fraise en sour cream. Wat is wat en wat is waarvoor handig te gebruiken en wat moet je vooral niet doen?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 28 september 2005 @ 14:10:38 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30998846
quote:
Op woensdag 28 september 2005 14:01 schreef Chielus het volgende:
Zo Piet heeft weer 3 maanden werkloos toe zitten kijken, dus daar gaan we weer even verandeing in brengen.

Piet, wat is nou precies het verschil tussen die verschillende soorten room. In veel engelse recepten hebben ze het over Single cream, double cream en wij kennen dan slagroom, kookroom, cream fraise en sour cream. Wat is wat en wat is waarvoor handig te gebruiken en wat moet je vooral niet doen?
Het verschil zit hem in het vetgehalte. Kort gezegt, hoe vetter, hoe beter, imho, meer smaak.
De double cream die je in engeland hebt, kennen we in NL helemaal niet, hij is veel vetter.
Verder zijn cream fraise en sour cream gezuurde room, en hebben ze een verschillend vetgehalte.
Met koken kan je beter een hoger vet gehalte nemen ivm schiften. Koksroom en nog maar te zwijgen van die "plantaardige" room is er voor de handel, het product op zich is waardeloos en lang niet zo lekker als echte room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 september 2005 @ 14:22:14 #63
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30999124
Dus gewoon volle (slag)room nemen om mee te koken?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 28 september 2005 @ 15:09:36 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31000289
quote:
Op woensdag 28 september 2005 14:22 schreef Chielus het volgende:
Dus gewoon volle (slag)room nemen om mee te koken?
juistum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 september 2005 @ 16:09:42 #65
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31001885
piet...je had ergens in een topic ooit iets neergezet voor een brooddipje.

Volgens mij was het iets van olijfolie, peper, zout, knoflook. Maar weet niet zeker meer.
Was bedoelt als voorafje zeg maar...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31026768
Ik wil vanavond zwaarvis klaar maken (het zijn al stukken), maar ik heb het nog nooit eerder klaargemaakt dus ik heb geen idee hoe dat het beste kan.

Gewoon "frituren" in de pan? Of eerst paneren? of in de oven?

Alvast bedankt,

Groetjes aidyl
15 jaar te laat geboren...
  donderdag 29 september 2005 @ 14:32:51 #67
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31026926
Op de grillpan?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 29 september 2005 @ 14:50:56 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31027382
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:27 schreef aidyl het volgende:
Ik wil vanavond zwaarvis klaar maken (het zijn al stukken), maar ik heb het nog nooit eerder klaargemaakt dus ik heb geen idee hoe dat het beste kan.

Gewoon "frituren" in de pan? Of eerst paneren? of in de oven?

Alvast bedankt,

Groetjes aidyl
Neee
Gewoon alsof het biefstuk is,
op kamertemperatuur laten komen, en dan bakken tot ie de gaarheid heeft die je wilt, gaat wel snel, dus let op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 september 2005 @ 14:51:25 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31027390
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:32 schreef Chielus het volgende:
Op de grillpan?
Ja, kan ook, lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 september 2005 @ 14:58:28 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31027574
quote:
Op woensdag 28 september 2005 16:09 schreef Nembrionic het volgende:
piet...je had ergens in een topic ooit iets neergezet voor een brooddipje.

Volgens mij was het iets van olijfolie, peper, zout, knoflook. Maar weet niet zeker meer.
Was bedoelt als voorafje zeg maar...
Ja, in het kruidenbotertopic.
Je neemt een fles olijfolie waar al een flinke slok uit is.
Daar doe je een tak verse rozemarijn in, knoflook, stuk citroen, wat oregano, basilicum enzo.
Laat je een tijdje staan,
Neem een bord, giet een spiegel van de olie erop, en doe er wat zout en vers gemalen peper op.
Neem een stoer knapperig gebakken landbrood wat je aan hompen snijdt en serveer dat erbij. Lekker een beetje dippen, ipv stokbroodschijfjes en kruidenboter.
Voordelen, je hebt het altijd klaar staan, en het bederft niet zoals boter ranzig wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31027982
Ah dank je wel voor het snelle antwoord Ik ga het vanavond effe uitproberen dus, ik ben benieuwd hoe het zal smaken
15 jaar te laat geboren...
  donderdag 29 september 2005 @ 15:47:49 #72
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31028997
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, in het kruidenbotertopic.
Je neemt een fles olijfolie waar al een flinke slok uit is.
Daar doe je een tak verse rozemarijn in, knoflook, stuk citroen, wat oregano, basilicum enzo.
Laat je een tijdje staan,
Neem een bord, giet een spiegel van de olie erop, en doe er wat zout en vers gemalen peper op.
Neem een stoer knapperig gebakken landbrood wat je aan hompen snijdt en serveer dat erbij. Lekker een beetje dippen, ipv stokbroodschijfjes en kruidenboter.
Voordelen, je hebt het altijd klaar staan, en het bederft niet zoals boter ranzig wordt.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31030180
Nou... Ik dacht ik ga vandaag vroeg koken want ik had al honger maar t zwaardvisgebeuren is helemaal mis gegaan Heel mn keuken zit onder de olie, het spatte als een gek... kon ik niet bij de deksel...die ligt onder het fornuis in een kastje. Vlam in de pan.. al uitgelijdend en gewapend met een theedoek tegen de spetters heb ik de deksel te pakken gekregen en op de pan gegooid. Vis verder gebakken met deksel (wat natuurlijk voor geen meter werkt)

En smaken doet het eigenlijk niet echt...

Weer wat geleerd, ik maak nooit meer zwaardvis pffffff
15 jaar te laat geboren...
  donderdag 29 september 2005 @ 16:47:53 #74
35189 Troel
scherp en bot
pi_31030787
Piet, geen vraag over hoe ik het klaar maak, maar over wat het is.
Na mijn operatie (http://forum.fok.nl/topic/756541) mag ik blijkbaar filet d'Anvers, Filet d'Alsace en Filet de Saks eten.

MAAR WAT IS HET?
Weet jij het misschien?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 29 september 2005 @ 18:21:34 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31033424
quote:
Op donderdag 29 september 2005 16:47 schreef Troel het volgende:
Piet, geen vraag over hoe ik het klaar maak, maar over wat het is.
Na mijn operatie (http://forum.fok.nl/topic/756541) mag ik blijkbaar filet d'Anvers, Filet d'Alsace en Filet de Saks eten.

MAAR WAT IS HET?
Weet jij het misschien?
Filet d anvers is een vleeswarensoort van rundvlees, de andere twee zijn ook vleeswaren. Het is belgisch trouwens. Wie heeft je dit verteld?
Lijkt erop dat diegene die je dat verteld heeft dat je dit mag eten zelf niet echt weet wat het is, want ik heb het in NL nog nooit gezien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 september 2005 @ 06:48:25 #76
35189 Troel
scherp en bot
pi_31049397
quote:
Op donderdag 29 september 2005 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Filet d anvers is een vleeswarensoort van rundvlees, de andere twee zijn ook vleeswaren. Het is belgisch trouwens. Wie heeft je dit verteld?
Lijkt erop dat diegene die je dat verteld heeft dat je dit mag eten zelf niet echt weet wat het is, want ik heb het in NL nog nooit gezien.
Een belgische dokter
Het staat op de papieren van spullen die ik dus mag eten na een operatie. Maar als het in NL niet verkrijgbaar is, dan hoef ik er ook niet naar te zoeken!

Dank je wel Piet!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 30 september 2005 @ 12:02:53 #77
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31054773
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, in het kruidenbotertopic.
Je neemt een fles olijfolie waar al een flinke slok uit is.
Daar doe je een tak verse rozemarijn in, knoflook, stuk citroen, wat oregano, basilicum enzo.
Laat je een tijdje staan,
Neem een bord, giet een spiegel van de olie erop, en doe er wat zout en vers gemalen peper op.
Neem een stoer knapperig gebakken landbrood wat je aan hompen snijdt en serveer dat erbij. Lekker een beetje dippen, ipv stokbroodschijfjes en kruidenboter.
Voordelen, je hebt het altijd klaar staan, en het bederft niet zoals boter ranzig wordt.
Hoe lang moet dit intrekken eigenlijk? Weekje of 2?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 30 september 2005 @ 12:45:33 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31056288
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 12:02 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hoe lang moet dit intrekken eigenlijk? Weekje of 2?
na een paar dagen wordt het al lekker, maar hoe langer het trekt hoe lekkerderderder het wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 oktober 2005 @ 13:34:46 #79
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_31112199
Nou hopelijk is u er Piet.

Klein vraagje. Ik heb nu een blik tomatenblokjes op sap , wat boursin, wat spekjes en ui en knoflook. En verse peterselie. Is het lekker om het uitje met de spekjes en een teentje knoflook te fruiten, de tomatenblokjes erbij en dan de boursin erdoor heen te doen? En dan met peterselie doorheen nog? Of is dat een jukkie combi. T zou nl een soort van tomaten-roomkaas saus moeten worden...maar ik twijfel sterk over de smaakcombi's. En evt...wat voor kruiden kan ik er nog doorheen doen?
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:12:06 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31113566
Ik zou persoonlijk de boursin weglaten, maar je kan het erdoor doen.
Wat wil je met deze tomatensaus doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:33:50 #81
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_31114280
Oh simpel met wat pasta consumeren. Verder niet veel bijzonders...maar ik zag gisteren het recept van Alfredissimo op de ARD. Alleen had hij creme fraiche gebruikt en geen spekjes erdoor. Maar t zag er verleidelijk uit, die tomaten met die creme freche. Dus ik denk, nou dat moet ook kunnen met boursin, maar nu twijfel ik toch.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:34:55 #82
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31114307
zolang je de boursin maar op het laatst er in gooit als het vuur al uit is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31122452
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:34 schreef zoalshetis het volgende:
zolang je de boursin maar op het laatst er in gooit als het vuur al uit is.
Ik heb net een pastagerecht gemaakt met die boursin zooi voor koken in zo'n potje. Smaakt allemaal best, want wat ik heb gedaan is kipfilet in blokjes snijden en mooi bruin bakken eerst.

Dan ui en knoflook erbij gedaan en klein beetje meefruiten.
Dan vuur uit(!) en dan boursin erbij een tomaat gesneden erbij, dan flink veel versgemalen zwarte peper, wat zout en dan gekookte pasta erbij doen, roeren en klaar...heerlijk gerechtje hoor!!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zondag 2 oktober 2005 @ 19:29:48 #84
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31122552
ik maak met boursin als ik geen zin heb om te koken altijd een spinaziesaus, diepvriesspinazie en boursin in een pan en opwarmen, evt. nog wat kruiden erbij. Bak wat klein gesneden stukjes kip aan in een sauteuse, mik die bij de saus.

Kook wat tagiatelle af, mik de saus erover en klaar = avondeten

(dit doe ik dus alleen als ik écht geen zin/tijd heb om te koken)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 2 oktober 2005 @ 19:40:19 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31122854
Trouwens wel een vraag he, geconfijte aardappelen, aardappelen schillen en goed het zetmeel eraf wassen. Dan snijd je ze door de helft (ik neem altijd die rode aardappelen, kom ff niet op de naam, zijn wel gewoon wit van binnen zeg maar), met de bolle kant naa ronder in een braadstee, mik je er wat kruiden in, reepjes spek, roosmarijn/tijm, knoflook, en dan komt het, er moet een saus bij, alleen ik kan niet op de naam komen van die verrekte saus, en heb ook geen idee wat erin zit of hoe hij gemaakt wordt. Enig idee wat ik ervoor kan gebruiken? Dan doe je eerst de aardappelen flink doordrenken met die saus en dan flink wat olijfolie, mik je dat de uur of 2 de oven in op 130 graden, en smullen maar.

Roseval aardappelen gebruik ik ervoor, schiet me zo binnen

Maar, is er een speciaal type saus dat hier vaak voor wordt gebruikt of is het gewoon willekeurig, net waar je zin in hebt?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 22:13:46 #86
83951 rashudo
project 2501
pi_31368595
Piet, ik zat topic numero uno te lezen en daar zag ik je recept voor omelet (melk, zout en peper) en je gaf ook tonijn als combinatie op. Ik dacht huh? Melk? Tonijn?

Maar nadat ik het gemaakt en gegeten heb moet ik zeggen dat het wel erg lekker was!
Their eyes opaque.
  woensdag 12 oktober 2005 @ 02:10:21 #87
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31375039
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 19:26 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Ik heb net een pastagerecht gemaakt met die boursin zooi voor koken in zo'n potje. Smaakt allemaal best, want wat ik heb gedaan is kipfilet in blokjes snijden en mooi bruin bakken eerst.

Dan ui en knoflook erbij gedaan en klein beetje meefruiten.
Dan vuur uit(!) en dan boursin erbij een tomaat gesneden erbij, dan flink veel versgemalen zwarte peper, wat zout en dan gekookte pasta erbij doen, roeren en klaar...heerlijk gerechtje hoor!!
volgende keer ff wat penne koken. spinazie uit een pak ontdooien. uitjes snipperen en licht fruiten. spinazie erbij doen en boursin er door heen doen.

penne op een voorverwarmd bord scheppen, spinaziemengsel er op leggen, en afmaken met flink wat in reepjes gesneden gerookte zalm op de spinazie.

simpel doch lekker. fijn met wat wijn uit de loire.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 13 oktober 2005 @ 15:11:40 #88
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_31410696
Ik heb nog nooit zelf een ossenhaasje gemaakt . Dus ik zou graag willen weten of je nog lekkere recepten voor me hebt, Piet! (Ik had trouwens wel een stukje ossenhaas bij de Chinees op, in een soort van rood/bruinachtige saus, weet iemand misschien hoe dit gerecgt precies heet? Of het recept? Zou fijn zijn).

Sorry voor mijn ietwat domme vraag
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_31411815
Krabbetjes, die vleeskrabbetjes (ribben ofzo?), hoe maak je zoiets klaar? Ik geloof dat mijn moeder ze vroeger altijd in de oven duwde, maar op de verpakking staat 'Trekken 60-90 minuten'.

Kan iemand mij antwoord geven? Piet?
pi_31413044
zeg, maak je coq au vin het beste een dag van te voren klaar,om het dan in de koelkast te zetten en de volgende dag op te warmen en te nuttigen, of gewoon op de dag zelf?
*twijfel*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31413145
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 16:52 schreef MissyMirjaM het volgende:
zeg, maak je coq au vin het beste een dag van te voren klaar,om het dan in de koelkast te zetten en de volgende dag op te warmen en te nuttigen, of gewoon op de dag zelf?
*twijfel*
Langer is beter.
pi_31413212
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 15:57 schreef skiczukie het volgende:
Krabbetjes, die vleeskrabbetjes (ribben ofzo?), hoe maak je zoiets klaar? Ik geloof dat mijn moeder ze vroeger altijd in de oven duwde, maar op de verpakking staat 'Trekken 60-90 minuten'.

Kan iemand mij antwoord geven? Piet?
trekken?
kijk hier ff Krabbetjes.. ? Klaarmaken.. hoe..?
misschien staat er wat voor je bij, waar je wat mee kan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31413333
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 17:01 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

trekken?
kijk hier ff Krabbetjes.. ? Klaarmaken.. hoe..?
misschien staat er wat voor je bij, waar je wat mee kan?
Hihihi, daar heb ik zelf ook nog ingepost, thnx MM.
pi_31420911
quote:
Op woensdag 28 september 2005 14:01 schreef Chielus het volgende:
Zo Piet heeft weer 3 maanden werkloos toe zitten kijken, dus daar gaan we weer even verandeing in brengen.

Piet, wat is nou precies het verschil tussen die verschillende soorten room. In veel engelse recepten hebben ze het over Single cream, double cream en wij kennen dan slagroom, kookroom, cream fraise en sour cream. Wat is wat en wat is waarvoor handig te gebruiken en wat moet je vooral niet doen?
Zure room is overigens makkelijk zelf te maken door room half op te kloppen en er wat citroensap aan toe te voegen.
Let wel op: als je je room hard opklopt en je voegt er citroen bij, zal je slagroom nog veel harder worden.
Zure room is overigens heerlijk als garnituur bij wat gerookte zalm.
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 17:23:57 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31440804
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 16:52 schreef MissyMirjaM het volgende:
zeg, maak je coq au vin het beste een dag van te voren klaar,om het dan in de koelkast te zetten en de volgende dag op te warmen en te nuttigen, of gewoon op de dag zelf?
*twijfel*
dag van te voren vind ik lekkerder, maar eigenlijk doe ik dat zelfden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 17:25:38 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31440852
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 21:39 schreef pievdb het volgende:

[..]

Zure room is overigens makkelijk zelf te maken door room half op te kloppen en er wat citroensap aan toe te voegen.
Let wel op: als je je room hard opklopt en je voegt er citroen bij, zal je slagroom nog veel harder worden.
Zure room is overigens heerlijk als garnituur bij wat gerookte zalm.
Je kan ook gewoon wat joghurt bij room te doen, en het een dag te laten staan bij kamertemperatuur, das lekkerder.
Overrginds zag ik net dat de Aldi creme fraiche verkoopt voor weinig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 17:28:15 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31440917
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 15:57 schreef skiczukie het volgende:
Krabbetjes, die vleeskrabbetjes (ribben ofzo?), hoe maak je zoiets klaar? Ik geloof dat mijn moeder ze vroeger altijd in de oven duwde, maar op de verpakking staat 'Trekken 60-90 minuten'.

Kan iemand mij antwoord geven? Piet?
haal je niet gewoon krabbetjes (voor de erwtensoep) en spareribs door elkaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31442694
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dag van te voren vind ik lekkerder, maar eigenlijk doe ik dat zelfden.
heb het vanmiddag klaargemaakt
en hij is zo lekker, ik vraag me af of de pan het uberhaupt tot morgen red
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 19:15:02 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31443372
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 18:48 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

heb het vanmiddag klaargemaakt
en hij is zo lekker, ik vraag me af of de pan het uberhaupt tot morgen red
Kijk, dat is nu precies ook ons probleem
Een lekkere (soep)kip urenlang gesmoord in rode wijn met groenten en kruiden, dat geurt het hele huis door. En dan pas de volgende dag eten...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31443458
ik kan me best wel beheersen, dus dat is het probleem niet.
toch vrees ik voor de pan
ach, als t maar smaakt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')