abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 30 september 2005 @ 06:48:25 #76
35189 Troel
scherp en bot
pi_31049397
quote:
Op donderdag 29 september 2005 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Filet d anvers is een vleeswarensoort van rundvlees, de andere twee zijn ook vleeswaren. Het is belgisch trouwens. Wie heeft je dit verteld?
Lijkt erop dat diegene die je dat verteld heeft dat je dit mag eten zelf niet echt weet wat het is, want ik heb het in NL nog nooit gezien.
Een belgische dokter
Het staat op de papieren van spullen die ik dus mag eten na een operatie. Maar als het in NL niet verkrijgbaar is, dan hoef ik er ook niet naar te zoeken!

Dank je wel Piet!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 30 september 2005 @ 12:02:53 #77
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31054773
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, in het kruidenbotertopic.
Je neemt een fles olijfolie waar al een flinke slok uit is.
Daar doe je een tak verse rozemarijn in, knoflook, stuk citroen, wat oregano, basilicum enzo.
Laat je een tijdje staan,
Neem een bord, giet een spiegel van de olie erop, en doe er wat zout en vers gemalen peper op.
Neem een stoer knapperig gebakken landbrood wat je aan hompen snijdt en serveer dat erbij. Lekker een beetje dippen, ipv stokbroodschijfjes en kruidenboter.
Voordelen, je hebt het altijd klaar staan, en het bederft niet zoals boter ranzig wordt.
Hoe lang moet dit intrekken eigenlijk? Weekje of 2?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 30 september 2005 @ 12:45:33 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31056288
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 12:02 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hoe lang moet dit intrekken eigenlijk? Weekje of 2?
na een paar dagen wordt het al lekker, maar hoe langer het trekt hoe lekkerderderder het wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 oktober 2005 @ 13:34:46 #79
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_31112199
Nou hopelijk is u er Piet.

Klein vraagje. Ik heb nu een blik tomatenblokjes op sap , wat boursin, wat spekjes en ui en knoflook. En verse peterselie. Is het lekker om het uitje met de spekjes en een teentje knoflook te fruiten, de tomatenblokjes erbij en dan de boursin erdoor heen te doen? En dan met peterselie doorheen nog? Of is dat een jukkie combi. T zou nl een soort van tomaten-roomkaas saus moeten worden...maar ik twijfel sterk over de smaakcombi's. En evt...wat voor kruiden kan ik er nog doorheen doen?
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:12:06 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31113566
Ik zou persoonlijk de boursin weglaten, maar je kan het erdoor doen.
Wat wil je met deze tomatensaus doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:33:50 #81
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_31114280
Oh simpel met wat pasta consumeren. Verder niet veel bijzonders...maar ik zag gisteren het recept van Alfredissimo op de ARD. Alleen had hij creme fraiche gebruikt en geen spekjes erdoor. Maar t zag er verleidelijk uit, die tomaten met die creme freche. Dus ik denk, nou dat moet ook kunnen met boursin, maar nu twijfel ik toch.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:34:55 #82
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31114307
zolang je de boursin maar op het laatst er in gooit als het vuur al uit is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31122452
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:34 schreef zoalshetis het volgende:
zolang je de boursin maar op het laatst er in gooit als het vuur al uit is.
Ik heb net een pastagerecht gemaakt met die boursin zooi voor koken in zo'n potje. Smaakt allemaal best, want wat ik heb gedaan is kipfilet in blokjes snijden en mooi bruin bakken eerst.

Dan ui en knoflook erbij gedaan en klein beetje meefruiten.
Dan vuur uit(!) en dan boursin erbij een tomaat gesneden erbij, dan flink veel versgemalen zwarte peper, wat zout en dan gekookte pasta erbij doen, roeren en klaar...heerlijk gerechtje hoor!!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zondag 2 oktober 2005 @ 19:29:48 #84
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31122552
ik maak met boursin als ik geen zin heb om te koken altijd een spinaziesaus, diepvriesspinazie en boursin in een pan en opwarmen, evt. nog wat kruiden erbij. Bak wat klein gesneden stukjes kip aan in een sauteuse, mik die bij de saus.

Kook wat tagiatelle af, mik de saus erover en klaar = avondeten

(dit doe ik dus alleen als ik écht geen zin/tijd heb om te koken)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 2 oktober 2005 @ 19:40:19 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31122854
Trouwens wel een vraag he, geconfijte aardappelen, aardappelen schillen en goed het zetmeel eraf wassen. Dan snijd je ze door de helft (ik neem altijd die rode aardappelen, kom ff niet op de naam, zijn wel gewoon wit van binnen zeg maar), met de bolle kant naa ronder in een braadstee, mik je er wat kruiden in, reepjes spek, roosmarijn/tijm, knoflook, en dan komt het, er moet een saus bij, alleen ik kan niet op de naam komen van die verrekte saus, en heb ook geen idee wat erin zit of hoe hij gemaakt wordt. Enig idee wat ik ervoor kan gebruiken? Dan doe je eerst de aardappelen flink doordrenken met die saus en dan flink wat olijfolie, mik je dat de uur of 2 de oven in op 130 graden, en smullen maar.

Roseval aardappelen gebruik ik ervoor, schiet me zo binnen

Maar, is er een speciaal type saus dat hier vaak voor wordt gebruikt of is het gewoon willekeurig, net waar je zin in hebt?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 22:13:46 #86
83951 rashudo
project 2501
pi_31368595
Piet, ik zat topic numero uno te lezen en daar zag ik je recept voor omelet (melk, zout en peper) en je gaf ook tonijn als combinatie op. Ik dacht huh? Melk? Tonijn?

Maar nadat ik het gemaakt en gegeten heb moet ik zeggen dat het wel erg lekker was!
Their eyes opaque.
  woensdag 12 oktober 2005 @ 02:10:21 #87
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31375039
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 19:26 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Ik heb net een pastagerecht gemaakt met die boursin zooi voor koken in zo'n potje. Smaakt allemaal best, want wat ik heb gedaan is kipfilet in blokjes snijden en mooi bruin bakken eerst.

Dan ui en knoflook erbij gedaan en klein beetje meefruiten.
Dan vuur uit(!) en dan boursin erbij een tomaat gesneden erbij, dan flink veel versgemalen zwarte peper, wat zout en dan gekookte pasta erbij doen, roeren en klaar...heerlijk gerechtje hoor!!
volgende keer ff wat penne koken. spinazie uit een pak ontdooien. uitjes snipperen en licht fruiten. spinazie erbij doen en boursin er door heen doen.

penne op een voorverwarmd bord scheppen, spinaziemengsel er op leggen, en afmaken met flink wat in reepjes gesneden gerookte zalm op de spinazie.

simpel doch lekker. fijn met wat wijn uit de loire.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 13 oktober 2005 @ 15:11:40 #88
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_31410696
Ik heb nog nooit zelf een ossenhaasje gemaakt . Dus ik zou graag willen weten of je nog lekkere recepten voor me hebt, Piet! (Ik had trouwens wel een stukje ossenhaas bij de Chinees op, in een soort van rood/bruinachtige saus, weet iemand misschien hoe dit gerecgt precies heet? Of het recept? Zou fijn zijn).

Sorry voor mijn ietwat domme vraag
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_31411815
Krabbetjes, die vleeskrabbetjes (ribben ofzo?), hoe maak je zoiets klaar? Ik geloof dat mijn moeder ze vroeger altijd in de oven duwde, maar op de verpakking staat 'Trekken 60-90 minuten'.

Kan iemand mij antwoord geven? Piet?
pi_31413044
zeg, maak je coq au vin het beste een dag van te voren klaar,om het dan in de koelkast te zetten en de volgende dag op te warmen en te nuttigen, of gewoon op de dag zelf?
*twijfel*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31413145
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 16:52 schreef MissyMirjaM het volgende:
zeg, maak je coq au vin het beste een dag van te voren klaar,om het dan in de koelkast te zetten en de volgende dag op te warmen en te nuttigen, of gewoon op de dag zelf?
*twijfel*
Langer is beter.
pi_31413212
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 15:57 schreef skiczukie het volgende:
Krabbetjes, die vleeskrabbetjes (ribben ofzo?), hoe maak je zoiets klaar? Ik geloof dat mijn moeder ze vroeger altijd in de oven duwde, maar op de verpakking staat 'Trekken 60-90 minuten'.

Kan iemand mij antwoord geven? Piet?
trekken?
kijk hier ff Krabbetjes.. ? Klaarmaken.. hoe..?
misschien staat er wat voor je bij, waar je wat mee kan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31413333
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 17:01 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

trekken?
kijk hier ff Krabbetjes.. ? Klaarmaken.. hoe..?
misschien staat er wat voor je bij, waar je wat mee kan?
Hihihi, daar heb ik zelf ook nog ingepost, thnx MM.
pi_31420911
quote:
Op woensdag 28 september 2005 14:01 schreef Chielus het volgende:
Zo Piet heeft weer 3 maanden werkloos toe zitten kijken, dus daar gaan we weer even verandeing in brengen.

Piet, wat is nou precies het verschil tussen die verschillende soorten room. In veel engelse recepten hebben ze het over Single cream, double cream en wij kennen dan slagroom, kookroom, cream fraise en sour cream. Wat is wat en wat is waarvoor handig te gebruiken en wat moet je vooral niet doen?
Zure room is overigens makkelijk zelf te maken door room half op te kloppen en er wat citroensap aan toe te voegen.
Let wel op: als je je room hard opklopt en je voegt er citroen bij, zal je slagroom nog veel harder worden.
Zure room is overigens heerlijk als garnituur bij wat gerookte zalm.
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 17:23:57 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31440804
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 16:52 schreef MissyMirjaM het volgende:
zeg, maak je coq au vin het beste een dag van te voren klaar,om het dan in de koelkast te zetten en de volgende dag op te warmen en te nuttigen, of gewoon op de dag zelf?
*twijfel*
dag van te voren vind ik lekkerder, maar eigenlijk doe ik dat zelfden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 17:25:38 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31440852
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 21:39 schreef pievdb het volgende:

[..]

Zure room is overigens makkelijk zelf te maken door room half op te kloppen en er wat citroensap aan toe te voegen.
Let wel op: als je je room hard opklopt en je voegt er citroen bij, zal je slagroom nog veel harder worden.
Zure room is overigens heerlijk als garnituur bij wat gerookte zalm.
Je kan ook gewoon wat joghurt bij room te doen, en het een dag te laten staan bij kamertemperatuur, das lekkerder.
Overrginds zag ik net dat de Aldi creme fraiche verkoopt voor weinig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 17:28:15 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31440917
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 15:57 schreef skiczukie het volgende:
Krabbetjes, die vleeskrabbetjes (ribben ofzo?), hoe maak je zoiets klaar? Ik geloof dat mijn moeder ze vroeger altijd in de oven duwde, maar op de verpakking staat 'Trekken 60-90 minuten'.

Kan iemand mij antwoord geven? Piet?
haal je niet gewoon krabbetjes (voor de erwtensoep) en spareribs door elkaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31442694
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dag van te voren vind ik lekkerder, maar eigenlijk doe ik dat zelfden.
heb het vanmiddag klaargemaakt
en hij is zo lekker, ik vraag me af of de pan het uberhaupt tot morgen red
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 19:15:02 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31443372
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 18:48 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

heb het vanmiddag klaargemaakt
en hij is zo lekker, ik vraag me af of de pan het uberhaupt tot morgen red
Kijk, dat is nu precies ook ons probleem
Een lekkere (soep)kip urenlang gesmoord in rode wijn met groenten en kruiden, dat geurt het hele huis door. En dan pas de volgende dag eten...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31443458
ik kan me best wel beheersen, dus dat is het probleem niet.
toch vrees ik voor de pan
ach, als t maar smaakt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')