abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_19248527
Net even een kilo shoarma gehaald bij de slager.. dat is gelukt. Het moest even gepakt worden..

In de tussentijd zag ik een groot bord staan met 'krabbetjes'.. en ik zeg.. 'en nog 2 kilo krabbetjes..'

Het is een soort van slachtafval volgens mij.. veel bot.. hier en daar een stukkie vlees.. vaag..

Hoe kan ik dit het beste klaarmaken..?
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:34:37 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19248718
Koken en dan in hutspot, of erwtensoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:37:01 #3
93965 Leffe48
Blond dan wel te verstaan.
pi_19248760
Krabbetje=Spair ribs

maar dan ff anders:p
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:38:18 #4
27636 bigwig
No pain, no gain
pi_19248780
ik zou ze lekker in een nachtje in de marinade laten liggen, en daarna grillen net als spareribs
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:39:05 #5
92627 Scat-man
Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop
pi_19248790
Lekker lang laten marineren in een saus van ketjap, honing en wat indonesische kruiden, heerlijk!!!
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:39:38 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19248806
Krabbetjes smaken niet geweldig als je ze als spareribs klaar maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:40:35 #7
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_19248816
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:38 schreef bigwig het volgende:
grillen, net als spareribs
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:44:44 #8
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_19248885
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Krabbetjes smaken niet geweldig als je ze als spareribs klaar maakt
Waarom niet? Op de gril of BBQ doen ze het perfect volgens mij...
pi_19248890
Je kunt ze ook gewoon frituren, werkt ook prima.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:46:22 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19248920
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:44 schreef Snakey het volgende:

[..]

Waarom niet? Op de gril of BBQ doen ze het perfect volgens mij...
Omdat het vlees wat aan krabbetjes zit nogal wat tijd nodig heeft om gaar te worden,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Admin woensdag 19 mei 2004 @ 17:47:59 #11
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_19248946
Oei, ouderwets vlees
Kreeg ik altijd bij mn opa en oma

Die kruiden het heel normaal, lieten het heel lang opstaan zodat het vlees bijna van het bot viel, was erg lekker
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_19248951
Als je ze op BBQ wil roosteren, zou ik er eerst alufolie erom heen doen, en pas als het gaar is even afgrillen...
Zo worden ze niet zo zwart en ze zijn lekker gaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Admin woensdag 19 mei 2004 @ 17:49:41 #13
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_19248984
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:48 schreef Oblivion het volgende:
Als je ze op BBQ wil roosteren, zou ik er eerst alufolie erom heen doen, en pas als het gaar is even afgrillen...
Zo worden ze niet zo zwart en ze zijn lekker gaar.
Euhm, de krabbetjes die ik ken zijn stukken dikker dan die vleesloze rijen botten die als spareribs verkocht worden hoor
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_19249015
Tja, maar het kan dus wel...
Kippebouten zijn ook best dik, en daar lukt het uitstekend bij...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Admin woensdag 19 mei 2004 @ 17:53:15 #15
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_19249059
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:51 schreef Oblivion het volgende:
Tja, maar het kan dus wel...
Kippebouten zijn ook best dik, en daar lukt het uitstekend bij...
Kippebouten kook ik altijd eerst even voor
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_19249114
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:53 schreef yvonne het volgende:

[..]

Kippebouten kook ik altijd eerst even voor
Tja dat gaat dus ten koste van de marinade...
En gekookt vlees... is niet zo lekker, vind ik dan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:57:35 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249141
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:56 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Tja dat gaat dus ten koste van de marinade...
En gekookt vlees... is niet zo lekker, vind ik dan.
Tip van de vakman,
In marinade koken, en dan ff afgrillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19249288
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip van de vakman,
In marinade koken, en dan ff afgrillen
Dat kan, en dat lijkt me dan wel weer wat lekkerder...
Maar waarom moeilijk doen als het dus makkelijker kan, als je de kolen aanmaakt, kan je ze er vast opleggen, immers de alufolie beschermd ze tegen het vuur...
Is de BBQ mooi grijs en heet, uit de alufolie halen, en even afgrillen.
Appeltje eitje....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 19 mei 2004 @ 18:08:46 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249319
Bacterieel gezien is dat niet de verstandigste manier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19249459
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Bacterieel gezien is dat niet de verstandigste manier
Nou, lijkt me sterk dat de bacterie die in kip zit, dan al niet dood is...
Maar goed...
Ieder het zijne.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 19 mei 2004 @ 18:20:53 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249553
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 18:16 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou, lijkt me sterk dat de bacterie die in kip zit, dan al niet dood is...
Maar goed...
Ieder het zijne.
Ja, maar dat duurt een tijdje en die vermenigvuldigen zich rapide, en de gifstoffen die bacterien maken, blijven er in, dus je wordt er nog steeds onwel van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 mei 2004 @ 18:22:59 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249593
onzorgvuldige Barbeknoeien is naast telang bewaarde vleeswaren in de (meestal niet koud genoeg staande koelkast) de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftegingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19249752
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar dat duurt een tijdje en die vermenigvuldigen zich rapide, en de gifstoffen die bacterien maken, blijven er in, dus je wordt er nog steeds onwel van.
Ah, ik snap wat je bedoeld.

Van uit de koelkast, uit de marinade, in alu, apart...
En gelijk op het vuur... LET WEL: Vuur....
Wij doen het toch al 10 jaar naar mijn weten, en nog nooit iemand ziek geweest...

Ben zelf erg eng van bacterieen, zeker van kip.
Laat vlees nooit lang uit de koelkast.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19250411
heb ze maar in de pan gemietert.. duurde lang.. en smaakte nergens naar.. morgen nog een poging..
  woensdag 19 mei 2004 @ 20:05:07 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_19251795
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 19:04 schreef Omkron het volgende:
heb ze maar in de pan gemietert.. duurde lang.. en smaakte nergens naar.. morgen nog een poging..
Oke laat maar weten wat het morgen geworden is.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')