abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_27750529
Mijn karbonades in de oven was een groot succres. Half uur op 200 graden. Heb bijna nooit eerder zo'n sappige karbonade gegeten. Niks mis mee.
  woensdag 8 juni 2005 @ 19:10:32 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27750852
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:01 schreef skiczukie het volgende:
Mijn karbonades in de oven was een groot succres. Half uur op 200 graden. Heb bijna nooit eerder zo'n sappige karbonade gegeten. Niks mis mee.
Hals/ schouder?, rib? haas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27751246
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hals/ schouder?, rib? haas?
Schouder.
  donderdag 9 juni 2005 @ 17:06:57 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27779527
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:21 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Schouder.
Die kan je ook prima sudderen, Rib was droog geworden in de oven.
Schouder kan idd wel een ovenbereiding hebben,
Persoonlijk heb ik schouder liever niet aan plakken (karbonades) maar aan één stuk. Dat vervolgens aanbraden en in de oven, of sudderen in wat vet in een braadpan.
Schouder is imho ook veel lekkerder dan al dat magere vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 juni 2005 @ 17:17:56 #55
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27779819
en dan het bot bewaren op een glace van te maken,


moet je het er natuurlijk niet afgaan kluiven
pi_27857452
Piet,

Het zal best al een keer besproken zijn ergens , maar ik dacht ik vraag het jou
Ik had zelf Mayonaise gemaakt maar daar bertoli extra verg. in gedaan ( geen tip trouwens )
maar nu smaakte de mayo heeeeel erg muf. Ik denk dat het door de olie komt die ik gebruikt heb.
Enig idee hoe ik dat tegen ga ( zonnebloem olie gebruiken ? )

Merci
  zondag 12 juni 2005 @ 15:21:32 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27857875
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:06 schreef realbase het volgende:
Piet,

Het zal best al een keer besproken zijn ergens , maar ik dacht ik vraag het jou
Ik had zelf Mayonaise gemaakt maar daar bertoli extra verg. in gedaan ( geen tip trouwens )
maar nu smaakte de mayo heeeeel erg muf. Ik denk dat het door de olie komt die ik gebruikt heb.
Enig idee hoe ik dat tegen ga ( zonnebloem olie gebruiken ? )

Merci
Neem een neutralere olie, arachide olie is bv erg neutraal.
Olijfolie voor de mayo vindt ik persoonlijk ronduit smerig.
Je moet gewoon eens proberen wat jij het lekkerst vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27857978
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Olijfolie voor de mayo vindt ik persoonlijk ronduit smerig.
So true maare ik zal eens kieken naar de arachide olie.
Is dat gewoon te koop in de lokale suup ?
  zondag 12 juni 2005 @ 15:43:18 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27858554
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:24 schreef realbase het volgende:

[..]

So true maare ik zal eens kieken naar de arachide olie.
Is dat gewoon te koop in de lokale suup ?
Poeh, euh, AH zal het wel hebben, maar gebruik ook eens maisolie, zonnebloemolie, slaolie,
Ik maak zelf eigenlijk nooit mayo. Ik koop die potten huismerkmayo van de AH.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27859006
quote:
Op zondag 12 juni 2005 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, euh, AH zal het wel hebben, maar gebruik ook eens maisolie, zonnebloemolie, slaolie,
Ik maak zelf eigenlijk nooit mayo. Ik koop die potten huismerkmayo van de AH.
ik normaal ook .. maar soms is het wel lekker om eens verse mayo met een beetje knoflook te maken
  woensdag 28 september 2005 @ 14:01:18 #61
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30998591
Zo Piet heeft weer 3 maanden werkloos toe zitten kijken, dus daar gaan we weer even verandeing in brengen.

Piet, wat is nou precies het verschil tussen die verschillende soorten room. In veel engelse recepten hebben ze het over Single cream, double cream en wij kennen dan slagroom, kookroom, cream fraise en sour cream. Wat is wat en wat is waarvoor handig te gebruiken en wat moet je vooral niet doen?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 28 september 2005 @ 14:10:38 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30998846
quote:
Op woensdag 28 september 2005 14:01 schreef Chielus het volgende:
Zo Piet heeft weer 3 maanden werkloos toe zitten kijken, dus daar gaan we weer even verandeing in brengen.

Piet, wat is nou precies het verschil tussen die verschillende soorten room. In veel engelse recepten hebben ze het over Single cream, double cream en wij kennen dan slagroom, kookroom, cream fraise en sour cream. Wat is wat en wat is waarvoor handig te gebruiken en wat moet je vooral niet doen?
Het verschil zit hem in het vetgehalte. Kort gezegt, hoe vetter, hoe beter, imho, meer smaak.
De double cream die je in engeland hebt, kennen we in NL helemaal niet, hij is veel vetter.
Verder zijn cream fraise en sour cream gezuurde room, en hebben ze een verschillend vetgehalte.
Met koken kan je beter een hoger vet gehalte nemen ivm schiften. Koksroom en nog maar te zwijgen van die "plantaardige" room is er voor de handel, het product op zich is waardeloos en lang niet zo lekker als echte room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 september 2005 @ 14:22:14 #63
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30999124
Dus gewoon volle (slag)room nemen om mee te koken?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 28 september 2005 @ 15:09:36 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31000289
quote:
Op woensdag 28 september 2005 14:22 schreef Chielus het volgende:
Dus gewoon volle (slag)room nemen om mee te koken?
juistum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 september 2005 @ 16:09:42 #65
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31001885
piet...je had ergens in een topic ooit iets neergezet voor een brooddipje.

Volgens mij was het iets van olijfolie, peper, zout, knoflook. Maar weet niet zeker meer.
Was bedoelt als voorafje zeg maar...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31026768
Ik wil vanavond zwaarvis klaar maken (het zijn al stukken), maar ik heb het nog nooit eerder klaargemaakt dus ik heb geen idee hoe dat het beste kan.

Gewoon "frituren" in de pan? Of eerst paneren? of in de oven?

Alvast bedankt,

Groetjes aidyl
15 jaar te laat geboren...
  donderdag 29 september 2005 @ 14:32:51 #67
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31026926
Op de grillpan?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 29 september 2005 @ 14:50:56 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31027382
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:27 schreef aidyl het volgende:
Ik wil vanavond zwaarvis klaar maken (het zijn al stukken), maar ik heb het nog nooit eerder klaargemaakt dus ik heb geen idee hoe dat het beste kan.

Gewoon "frituren" in de pan? Of eerst paneren? of in de oven?

Alvast bedankt,

Groetjes aidyl
Neee
Gewoon alsof het biefstuk is,
op kamertemperatuur laten komen, en dan bakken tot ie de gaarheid heeft die je wilt, gaat wel snel, dus let op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 september 2005 @ 14:51:25 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31027390
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:32 schreef Chielus het volgende:
Op de grillpan?
Ja, kan ook, lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 september 2005 @ 14:58:28 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31027574
quote:
Op woensdag 28 september 2005 16:09 schreef Nembrionic het volgende:
piet...je had ergens in een topic ooit iets neergezet voor een brooddipje.

Volgens mij was het iets van olijfolie, peper, zout, knoflook. Maar weet niet zeker meer.
Was bedoelt als voorafje zeg maar...
Ja, in het kruidenbotertopic.
Je neemt een fles olijfolie waar al een flinke slok uit is.
Daar doe je een tak verse rozemarijn in, knoflook, stuk citroen, wat oregano, basilicum enzo.
Laat je een tijdje staan,
Neem een bord, giet een spiegel van de olie erop, en doe er wat zout en vers gemalen peper op.
Neem een stoer knapperig gebakken landbrood wat je aan hompen snijdt en serveer dat erbij. Lekker een beetje dippen, ipv stokbroodschijfjes en kruidenboter.
Voordelen, je hebt het altijd klaar staan, en het bederft niet zoals boter ranzig wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31027982
Ah dank je wel voor het snelle antwoord Ik ga het vanavond effe uitproberen dus, ik ben benieuwd hoe het zal smaken
15 jaar te laat geboren...
  donderdag 29 september 2005 @ 15:47:49 #72
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31028997
quote:
Op donderdag 29 september 2005 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, in het kruidenbotertopic.
Je neemt een fles olijfolie waar al een flinke slok uit is.
Daar doe je een tak verse rozemarijn in, knoflook, stuk citroen, wat oregano, basilicum enzo.
Laat je een tijdje staan,
Neem een bord, giet een spiegel van de olie erop, en doe er wat zout en vers gemalen peper op.
Neem een stoer knapperig gebakken landbrood wat je aan hompen snijdt en serveer dat erbij. Lekker een beetje dippen, ipv stokbroodschijfjes en kruidenboter.
Voordelen, je hebt het altijd klaar staan, en het bederft niet zoals boter ranzig wordt.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31030180
Nou... Ik dacht ik ga vandaag vroeg koken want ik had al honger maar t zwaardvisgebeuren is helemaal mis gegaan Heel mn keuken zit onder de olie, het spatte als een gek... kon ik niet bij de deksel...die ligt onder het fornuis in een kastje. Vlam in de pan.. al uitgelijdend en gewapend met een theedoek tegen de spetters heb ik de deksel te pakken gekregen en op de pan gegooid. Vis verder gebakken met deksel (wat natuurlijk voor geen meter werkt)

En smaken doet het eigenlijk niet echt...

Weer wat geleerd, ik maak nooit meer zwaardvis pffffff
15 jaar te laat geboren...
  donderdag 29 september 2005 @ 16:47:53 #74
35189 Troel
scherp en bot
pi_31030787
Piet, geen vraag over hoe ik het klaar maak, maar over wat het is.
Na mijn operatie (http://forum.fok.nl/topic/756541) mag ik blijkbaar filet d'Anvers, Filet d'Alsace en Filet de Saks eten.

MAAR WAT IS HET?
Weet jij het misschien?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 29 september 2005 @ 18:21:34 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31033424
quote:
Op donderdag 29 september 2005 16:47 schreef Troel het volgende:
Piet, geen vraag over hoe ik het klaar maak, maar over wat het is.
Na mijn operatie (http://forum.fok.nl/topic/756541) mag ik blijkbaar filet d'Anvers, Filet d'Alsace en Filet de Saks eten.

MAAR WAT IS HET?
Weet jij het misschien?
Filet d anvers is een vleeswarensoort van rundvlees, de andere twee zijn ook vleeswaren. Het is belgisch trouwens. Wie heeft je dit verteld?
Lijkt erop dat diegene die je dat verteld heeft dat je dit mag eten zelf niet echt weet wat het is, want ik heb het in NL nog nooit gezien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')