abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 juni 2005 @ 11:42:36 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 12:01:54 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27704040
quote:
Puckzzzz schreef in het vorige topic
Beste Piet,

Al een tijdje lees ik mee in dit topic en nu wil ik graag wat vragen.
Hoe maak je Rotti?? Ik heb het zo'n 20 jaar geleden eens gegeten maar toen was ik nog maar 16 en dus niet geintresseerd in hoe je het maakte, alleen maar hoe het smaakte

Even een quote uit mijn CV:

quote:
géén keukenprinses

Ik weet dat het iets met kip en aardappels is, maar dat is het dan ook
Ik zou het zo niet weten hoe je het goed klaarmaakt, ik ken de surinaamse keuken alleen van eten, niet van koken. Goed klaargemaakt is het wel lekker.

Hier een aflevering van mijn favoriete TV programma, Keuringsdienst van waarden, over (oa) Roti
http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=30&n=368
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27714799
Howdy,

Onlangs at ik ergens een Ravioli van Zwezerik in Kreeftensaus.
Topper. Nu is het op zich eenvoudig zelf te maken, Ravioli en saus zijn geen probleem, maar hoe houd je die Zwezerik croc?
  dinsdag 7 juni 2005 @ 17:57:54 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27715688
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27715847
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
Tips & tricks kunnen geen kwaad...

Nee, ik wil weten hoe ik na het croc bakken van zwezerik er een ravioli van maak, die na bereiding qua inhoud croc blijft.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:26:17 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27716385
Zwezerik bakken is vrij eenvoudig, maar er een raviolie van maken, van maken, en zorgen dat ie knapperig blijft, geen idee, kwestie van experimenteren.
Maar goed, in de klassieke keuken wordt de zwezerik gepocheerd, 15 minuten pocheren in water met wat zout, peterselie, ui, wortel, blaadje laurier.
Vervolgens verder schoonmaken indien nodig, in dikke plakken snijden en vervolgens tussen twee plankjes persen, ca een half uur, met een gewicht erop. Door de bloem halen en dan bakken. Of lekkerder, losgeslagen eitje en broodkruim
Wordt knapperig,
Je kan ze ook frituren, wat ik vermoed wat gedaan is, net als bij het bakken behandelen, dan door een beignetbeslag halen, en in heet frituurvet goudbruin friteren.
Hiermee zou je vervolgens de raviolies kunnen vullen.
Lijkt mij dan dat je de raviolie eerst gaarkookt, de saus klaarmaakt, de raviolievellen dan droogdept en dan pas vult. Vervolgens de hete saus erover en die serveren.

Ik moet zeggen dat ik "raviolie van zwezerik met kreeftensaus" in de categorie vreselijk moelijk doen met chique ingredienten vind vallen. Persoonlijk heb ik een zwezerik liever gewoon gebakken, lekker een plak als voorgerecht, beetje peper en zout, verder niet al te moelijk mee doen.

Tempura van zwezerik is ook lekker, ding schoonmaken, aan reepjes snijden, door een losgeslagen eiwit (geen geel dus) halen, en dan door de maizena of rijstebloem, en dat snel frituren in neutrale olie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:50:47 #7
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27717022
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, in de klassieke keuken wordt de zwezerik gepocheerd, 15 minuten pocheren in water met wat zout, peterselie, ui, wortel, blaadje laurier.
Pocheren doe je toch vanuit kokend water? Ik doe de zwezerik meestal blancheren vanuit koud water, om de huid te verstevigen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:52:34 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27717068
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt weten hoe je de zwezerik bakt?
Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:54:59 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27717145
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:50 schreef Euc- het volgende:

[..]

Pocheren doe je toch vanuit kokend water? Ik doe de zwezerik meestal blancheren vanuit koud water, om de huid te verstevigen
Ja klopt, ik koud water opzetten doen sommigen idd.
Pocheren is het water net niet kokend houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 18:56:24 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27717200
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
zou je zo geen adres kunnen geven.
gewoon een kwestie van proberen in de betere restaurants met een kok van jouw vertrouwen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 19:04:20 #11
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27717427
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja klopt, ik koud water opzetten doen sommigen idd.
Pocheren is het water net niet kokend houden.
Idd, maar je brent het water aan de kook, doet het product erin en zet het op de warmhoudplaat
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 juni 2005 @ 19:12:15 #12
9713 Eightball
In control.
pi_27717623
Mjagh okay, iets afdoen. Okay.
Hoe moet dat? Zwezerik! Hmmmm...
En ook graag in combi met andere dingen.
pi_27724276
Wat is het verschil tussen pocheren en blancheren? Beide is toch net onder het kookpunt houden?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 7 juni 2005 @ 22:30:19 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27724990
Pocheren is garen net onder kookpunt, zodat de structuur niet kapot gaat, bv bij een filet van vis filet in een bouillion, of biefstuk in rode wijn.
Blancheren is kort de kook over dingen heenhalen, om bv groenten net niet meer rauw te hebben voor je ze eet, of om de bacterien en enzymen te stoppen voor dat je ze invriest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2005 @ 23:21:55 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27727005
Blancheren is een voorbereidingstechniek, als je iets blancheert ondergaat het altijd nog een extra handeling, pocheren is iets met een hele fijne structuur gaar krijgen, zoals bv vis zoals piet al zegt.

Een extra handeling is trouwens ook regenereren: het opnieuw opwarmen. Na het blancheren doe je ook altijd je producten afgieten en direct in ijswater of onder de koude kraan (aardappelen niet, die laat je uitwasemen op een droge + schone handdoek, omdat anders de aardappelen teveel vocht opzuigen ), dit doe je om de garing van de producten te stoppen, anders garen ze dus nog door en dat is net wat jij niet wilt.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 7 juni 2005 @ 23:55:16 #16
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27727930
hey piet welkom terug heb je zo gemist.!

hoe gaat het met je?

werk op dit moment in een restaurant en wordt opgeleid voor de koude keuken.

van de week hier op je een bak slagroom en ga maar canelle draaien
2 stappen:
1.maak cannele
2. niet zeiken


weining koude kant gestaan in de keuken dus valt nog een hoop te ontdekken
  dinsdag 7 juni 2005 @ 23:57:17 #17
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27727989
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar kun je eigenlijk goede zwezerik eten?
ik vindt dat me chef heerlijke zwezerik bakt!
als voorgerecht met zachte knoflooksaus en als je aan geeft dat je er gek op bent ook een heerlijk hoofdgerecht!

voor adres mail me even op lars_kern16[@]hotmail.com
pi_27728050
Wtf is een zwezerik dan?
  woensdag 8 juni 2005 @ 00:01:56 #19
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27728107
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..

smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
pi_27728130
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 00:01 schreef karper het volgende:
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..

smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
. Klinkt heftig.
  woensdag 8 juni 2005 @ 00:06:22 #21
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27728240
niet oordelen voordat je het gegeten hebt.

subtiel heerlijk echt bizar lekker!

eerst vliezen dan in koud water opzetten 2 min zachtjes laten koken, laten afkoelen in de pan, plakken snijden en door de bloem of gebroken cornflakes wikkelen even bakken en meteen eten!

dat is heerlijk!
pi_27729411
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 00:01 schreef karper het volgende:
het orgaan wat bij een kalf de groei regelt verdwijnt naarmate ze ouders worden..

smaak: zeer subtiel
structuur: fluweel zacht.
maar wat is t eigenlijk, zwezerik? waar haal je dat uit? is toch de pik van een varken of zo?
De Puta Madre
pi_27729524
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 00:57 schreef Killer_Mom het volgende:


maar wat is t eigenlijk, zwezerik? waar haal je dat uit? is toch de pik van een varken of zo?
quote:
Zwezerik
De thymus klier van kalf of lam. Met het volwassen worden verdwijnt de thymus. Het orgaan bestaat uit 2 delen: de hartzwezerik (rond en compact) en de halszwezerik (langwerpig en los van structuur).
pi_27729564
dank je.
* niks wijzer is *
De Puta Madre
pi_27729620
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 01:06 schreef Killer_Mom het volgende:
dank je.
* niks wijzer is *
Zie nummer 15 bij het beesje

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')