abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:07:00 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:45:27 #2
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_73855366
Ik lees nog mee en wacht stiekem nog een beetje op je Spatzle recept
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:45:32 #3
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_73855368
Wat is het leukste dat je met een zalmfilet kan doen?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:47:01 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73855421
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:45 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat is het leukste dat je met een zalmfilet kan doen?
Kweekzalm? Wegflikkeren
Serieus:
In een ovenbakje, overgieten met room, zout, peper en knoflook, parmazaanse kaas erover en dat in de oven tot goudbruin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:47:42 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73855440
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:45 schreef XL het volgende:
Ik lees nog mee en wacht stiekem nog een beetje op je Spatzle recept
Ahum, euh, Spätzle, ja, moet moeders een vragen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:49:31 #6
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_73855513
Een onvervalste meelees/leer post
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_73855623
Sigme: Blote billetjes in het gras zijn volgens mij snijbonen met witte bonen.
Wat is wolfschotel?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:56:10 #8
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73855800
Goed topic Piet. Even een TVP.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 07:58:08 #9
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_73870026
Om even terug te komen op de aardperen, ik heb er ooit eens een heerlijke curry van gemaakt
pi_73870057
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ahum, euh, Spätzle, ja, moet moeders een vragen

Ja! Vraag eens? Daar ben ik ook benieuwd naar. Want al mijn eerdere pogingen waren niet echt super.

Ik heb ze gemaakt met kwark en daarna opgebakken met ui, spek en kaas.
Ik heb ze al ooit gemaakt met bloem en water en daarna in de wok met zoete paprika, ui en kip.
Ik heb ze ooit gemaakt met melk en ze daarna door een maaltijdsoep gegooid.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_73870301
Tijd voor Piet !
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_73874779
Dikke vette TVPiet
Ik weet het ook niet
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 18:06:12 #13
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73886628
Ik ga nu stamppot andijvie maken.

Hoe maak jij die klaar?
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 18:11:11 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73886772
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:06 schreef Zwansen het volgende:
Ik ga nu stamppot andijvie maken.

Hoe maak jij die klaar?
Bloemige aardappels koken, ondertussen de andijvie wassen, spekkies uitbakken.
Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

en de spekkies. Gesneden rauwe andijvie erdoor.
Sju maken van de spekkiesaanbaksels en die erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73887602
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

Mag ik eens vragen hoeveel roomboter jij er ongeveer doorheen jaagt in, zeg, een week? Ik red het soms niet met twee pakjes, en dat lijkt me toch best een beetje veel.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 18:46:52 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73887847
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Mag ik eens vragen hoeveel roomboter jij er ongeveer doorheen jaagt in, zeg, een week? Ik red het soms niet met twee pakjes, en dat lijkt me toch best een beetje veel.
2 pakjes denk ik.
Smeer brood ook nog wel eens met mayonaise (met oude kaas) of met Crème fraîche (vleeswaren, kaas)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73887990
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:52 schreef krakkemieke het volgende:
Sigme: Blote billetjes in het gras zijn volgens mij snijbonen met witte bonen.
Wat is wolfschotel?
Wolfschotel is volgens mij net zoiets, maar ik kan er niks over terugvinden.
Ik denk dat de wolf in de schotel de molen is (vleeswolf), waarmee gehakt (of misschien bonen?) gemalen / gesneden wordt.

De ene vermelding die ik vind noemt het een Roemeens gerecht. Ik weet het dus ook niet, daarom vroeg ik ernaar .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 19:12:00 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73888856
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloemige aardappels koken, ondertussen de andijvie wassen, spekkies uitbakken.
Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

en de spekkies. Gesneden rauwe andijvie erdoor.
Sju maken van de spekkiesaanbaksels en die erbij.
Je vergeet de azijn! Zonder azijn wordt het niks!
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 19:14:43 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73888961
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 19:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je vergeet de azijn! Zonder azijn wordt het niks!
Ik vergeet geen azijn, er werd gevraagd hoe IK het maak en IK maak het zonder azijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:26:23 #20
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73891711
Morgen haal ik een kilo spruitjes, die ik normaal kook en dan met nootmuskaat en mosterd opeet.
Lekker hoor maar wat is nou een heel leuk verrassend recept?
Niet met room, boter, spekjes ofzo (met room , boter en spek wordt eigenlijk alles lekker) maar meer met kruiden
Welk vlees is er dan ultiem bij?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:52:15 #21
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73892798
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloemige aardappels koken, ondertussen de andijvie wassen, spekkies uitbakken.
Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

en de spekkies. Gesneden rauwe andijvie erdoor.
Sju maken van de spekkiesaanbaksels en die erbij.
Ik heb het zonder de roomboter gedaan.

Heb nu een uitje gebakken samen met de spekjes en smaakt heerlijk erbij.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:20:22 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73894164
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:26 schreef uniekhoorn het volgende:
Morgen haal ik een kilo spruitjes, die ik normaal kook en dan met nootmuskaat en mosterd opeet.
Lekker hoor maar wat is nou een heel leuk verrassend recept?
Niet met room, boter, spekjes ofzo (met room , boter en spek wordt eigenlijk alles lekker) maar meer met kruiden
Welk vlees is er dan ultiem bij?
Spruitjes eet ik met wat boter en citroensap, zonder zout. Niet teveel mee doen, spruiten lekker naar zichzelf laten smaken, ze zijn zo lekker
Het liefst bij eend, stoofvlees, wildbraad als haas of ree, hertepepers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:24:03 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73894350
Oh, vergeet ik bijna, spruitjessoep.
Stevige kippenboullion, kilo spruiten garen in de boullion en dan de staafmixer erin, afsmaken met zout, peper en nootmuskaat, je kan er eventueel wat aardappel in meekoken om het te binden. Serveren met wat zure room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:57:22 #24
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_73895893
Een prachtige tvp, gezien ik nog zo veel moet leren qua koken..
pi_73896956
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:26 schreef uniekhoorn het volgende:
Morgen haal ik een kilo spruitjes, die ik normaal kook en dan met nootmuskaat en mosterd opeet.
Lekker hoor maar wat is nou een heel leuk verrassend recept?
Niet met room, boter, spekjes ofzo (met room , boter en spek wordt eigenlijk alles lekker) maar meer met kruiden
Welk vlees is er dan ultiem bij?
Niet koken.... maar lekker stomen
en dan lekker alleen maar verse nootmuskaat erop
Thank Drunk I'm a Goddess!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')