abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:07:00 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:45:27 #2
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_73855366
Ik lees nog mee en wacht stiekem nog een beetje op je Spatzle recept
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:45:32 #3
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_73855368
Wat is het leukste dat je met een zalmfilet kan doen?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:47:01 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73855421
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:45 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat is het leukste dat je met een zalmfilet kan doen?
Kweekzalm? Wegflikkeren
Serieus:
In een ovenbakje, overgieten met room, zout, peper en knoflook, parmazaanse kaas erover en dat in de oven tot goudbruin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:47:42 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73855440
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:45 schreef XL het volgende:
Ik lees nog mee en wacht stiekem nog een beetje op je Spatzle recept
Ahum, euh, Spätzle, ja, moet moeders een vragen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:49:31 #6
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_73855513
Een onvervalste meelees/leer post
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_73855623
Sigme: Blote billetjes in het gras zijn volgens mij snijbonen met witte bonen.
Wat is wolfschotel?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:56:10 #8
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73855800
Goed topic Piet. Even een TVP.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 07:58:08 #9
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_73870026
Om even terug te komen op de aardperen, ik heb er ooit eens een heerlijke curry van gemaakt
pi_73870057
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ahum, euh, Spätzle, ja, moet moeders een vragen

Ja! Vraag eens? Daar ben ik ook benieuwd naar. Want al mijn eerdere pogingen waren niet echt super.

Ik heb ze gemaakt met kwark en daarna opgebakken met ui, spek en kaas.
Ik heb ze al ooit gemaakt met bloem en water en daarna in de wok met zoete paprika, ui en kip.
Ik heb ze ooit gemaakt met melk en ze daarna door een maaltijdsoep gegooid.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_73870301
Tijd voor Piet !
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_73874779
Dikke vette TVPiet
Ik weet het ook niet
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 18:06:12 #13
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73886628
Ik ga nu stamppot andijvie maken.

Hoe maak jij die klaar?
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 18:11:11 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73886772
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:06 schreef Zwansen het volgende:
Ik ga nu stamppot andijvie maken.

Hoe maak jij die klaar?
Bloemige aardappels koken, ondertussen de andijvie wassen, spekkies uitbakken.
Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

en de spekkies. Gesneden rauwe andijvie erdoor.
Sju maken van de spekkiesaanbaksels en die erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73887602
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

Mag ik eens vragen hoeveel roomboter jij er ongeveer doorheen jaagt in, zeg, een week? Ik red het soms niet met twee pakjes, en dat lijkt me toch best een beetje veel.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 18:46:52 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73887847
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Mag ik eens vragen hoeveel roomboter jij er ongeveer doorheen jaagt in, zeg, een week? Ik red het soms niet met twee pakjes, en dat lijkt me toch best een beetje veel.
2 pakjes denk ik.
Smeer brood ook nog wel eens met mayonaise (met oude kaas) of met Crème fraîche (vleeswaren, kaas)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73887990
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:52 schreef krakkemieke het volgende:
Sigme: Blote billetjes in het gras zijn volgens mij snijbonen met witte bonen.
Wat is wolfschotel?
Wolfschotel is volgens mij net zoiets, maar ik kan er niks over terugvinden.
Ik denk dat de wolf in de schotel de molen is (vleeswolf), waarmee gehakt (of misschien bonen?) gemalen / gesneden wordt.

De ene vermelding die ik vind noemt het een Roemeens gerecht. Ik weet het dus ook niet, daarom vroeg ik ernaar .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 19:12:00 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73888856
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloemige aardappels koken, ondertussen de andijvie wassen, spekkies uitbakken.
Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

en de spekkies. Gesneden rauwe andijvie erdoor.
Sju maken van de spekkiesaanbaksels en die erbij.
Je vergeet de azijn! Zonder azijn wordt het niks!
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 19:14:43 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73888961
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 19:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je vergeet de azijn! Zonder azijn wordt het niks!
Ik vergeet geen azijn, er werd gevraagd hoe IK het maak en IK maak het zonder azijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:26:23 #20
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73891711
Morgen haal ik een kilo spruitjes, die ik normaal kook en dan met nootmuskaat en mosterd opeet.
Lekker hoor maar wat is nou een heel leuk verrassend recept?
Niet met room, boter, spekjes ofzo (met room , boter en spek wordt eigenlijk alles lekker) maar meer met kruiden
Welk vlees is er dan ultiem bij?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:52:15 #21
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73892798
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloemige aardappels koken, ondertussen de andijvie wassen, spekkies uitbakken.
Aardappels stampen, eventueel kluit boter erbij (ja BOTER, geen margarine, BOTER)

en de spekkies. Gesneden rauwe andijvie erdoor.
Sju maken van de spekkiesaanbaksels en die erbij.
Ik heb het zonder de roomboter gedaan.

Heb nu een uitje gebakken samen met de spekjes en smaakt heerlijk erbij.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:20:22 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73894164
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:26 schreef uniekhoorn het volgende:
Morgen haal ik een kilo spruitjes, die ik normaal kook en dan met nootmuskaat en mosterd opeet.
Lekker hoor maar wat is nou een heel leuk verrassend recept?
Niet met room, boter, spekjes ofzo (met room , boter en spek wordt eigenlijk alles lekker) maar meer met kruiden
Welk vlees is er dan ultiem bij?
Spruitjes eet ik met wat boter en citroensap, zonder zout. Niet teveel mee doen, spruiten lekker naar zichzelf laten smaken, ze zijn zo lekker
Het liefst bij eend, stoofvlees, wildbraad als haas of ree, hertepepers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:24:03 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73894350
Oh, vergeet ik bijna, spruitjessoep.
Stevige kippenboullion, kilo spruiten garen in de boullion en dan de staafmixer erin, afsmaken met zout, peper en nootmuskaat, je kan er eventueel wat aardappel in meekoken om het te binden. Serveren met wat zure room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:57:22 #24
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_73895893
Een prachtige tvp, gezien ik nog zo veel moet leren qua koken..
pi_73896956
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:26 schreef uniekhoorn het volgende:
Morgen haal ik een kilo spruitjes, die ik normaal kook en dan met nootmuskaat en mosterd opeet.
Lekker hoor maar wat is nou een heel leuk verrassend recept?
Niet met room, boter, spekjes ofzo (met room , boter en spek wordt eigenlijk alles lekker) maar meer met kruiden
Welk vlees is er dan ultiem bij?
Niet koken.... maar lekker stomen
en dan lekker alleen maar verse nootmuskaat erop
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 21 oktober 2009 @ 01:57:34 #26
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_73902799
Piet! Je bent terug! Wanneer mag ik komen eten?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_73902964
Zeg eucs, piet is allang terug. Nu jij nog
  woensdag 21 oktober 2009 @ 13:11:01 #28
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_73911173
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 02:13 schreef Bluezz het volgende:
Zeg eucs, piet is allang terug. Nu jij nog
Oh, ik kom hier niet zo vaak
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:55:21 #29
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_73921057
Braadworsten Piet?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  woensdag 21 oktober 2009 @ 18:23:39 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73921807
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:55 schreef Q.E.D. het volgende:
Braadworsten Piet?
Wat is er met braadworst? Hoe je braadworst zelf maakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 oktober 2009 @ 18:27:53 #31
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_73921947
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is er met braadworst? Hoe je braadworst zelf maakt?
Nee ik heb 2 braadworsten... Gewoon in een pan flikkeren?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_73928602
ik ga morgen boerenkool maken, maar op de een of andere manier wordt het nooit zoals het zou moeten zijn. Ik kook de aardappels met de boerenkool er bovenop, met in het water een bouillonblokje, maar of de aardappels zijn niet gaar genoeg, of de boerenkool is nog niet gaar (dat is niet zo heel erg), of eht smaakt gewoon nergens naar.

Wat doe ik nou fout? teveel/te weinig water? Te kort/te lang gekookt? help! Ik wil gewoon lekkere boerenkool!
liessaslunch.blogspot.com
  woensdag 21 oktober 2009 @ 21:47:23 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73929364
Neem bloemige aardappels die snel gaar worden (vraag je groenteboer)
Verder weet ik ook niet wat je verkeerd doet, ik zou het boullionblokje weglaten en gewoon zout gebruiken.
Spekvet of boter erdoor, uitgebakken spekkies erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 oktober 2009 @ 11:11:17 #34
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_73977195
Om geen afgezaagde TVP r doen...een impressie van Piet in de keuken

Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_73982504
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 21:28 schreef liessa het volgende:
ik ga morgen boerenkool maken, maar op de een of andere manier wordt het nooit zoals het zou moeten zijn. Ik kook de aardappels met de boerenkool er bovenop, met in het water een bouillonblokje, maar of de aardappels zijn niet gaar genoeg, of de boerenkool is nog niet gaar (dat is niet zo heel erg), of eht smaakt gewoon nergens naar.

Wat doe ik nou fout? teveel/te weinig water? Te kort/te lang gekookt? help! Ik wil gewoon lekkere boerenkool!
aardappels in kleinere blokjes snijden wellicht?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_74071827
Ik heb net een boerenkool vers van het land gekregen.
Moet ik deze nu eerst invriezen voor de smaak?
Even de "vorst" erover?
En is een paar uur in de vriezer dan genoeg?
  maandag 26 oktober 2009 @ 14:38:39 #37
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_74077872
Ik zit nu niet in NL, maar het heeft daar toch al gevroren?
pi_74077955
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:38 schreef Erasmo het volgende:
Ik zit nu niet in NL, maar het heeft daar toch al gevroren?
Misschien wel in het oosten van het land maar hier in Spaarndam niet.
Ik heb de kool gewassen en ingevroren.
Maar .... doet t ook wat qua smaak?
En eet je de nerven van het blad ook of haal je die weg?
Ze lijken me zo hard/stug.
  maandag 26 oktober 2009 @ 16:04:29 #39
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74080718
Spruitjes koken, en dan roerbakken in wat olijfolie, gefruite ui, kerriepoeder en scherp paprikapoeder. Lekker
  maandag 26 oktober 2009 @ 17:48:34 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74084393
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:04 schreef Windigo het volgende:
Spruitjes koken, en dan roerbakken in wat olijfolie, gefruite ui, kerriepoeder en scherp paprikapoeder. Lekker
Het is waarschijnlijk de bedoeling, maar dan proef je de spruitjes niet meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 oktober 2009 @ 18:09:12 #41
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74085050
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is waarschijnlijk de bedoeling, maar dan proef je de spruitjes niet meer.
Haha, dat ligt er aan of je het er in verzuipt natuurlijk Het is de bedoeling dat je van alles wat proeft (dat kan ik ).
  maandag 26 oktober 2009 @ 22:34:20 #42
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74094899
Wie kan mij helpen aan een echt goed Coq au vin recept?
pi_74104813
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kweekzalm? Wegflikkeren
Serieus:
In een ovenbakje, overgieten met room, zout, peper en knoflook, parmazaanse kaas erover en dat in de oven tot goudbruin.
Jummie!
Waarom kan ik daar zelf nou nooit opkomen? Zo ingewikkeld is het eigenlijk niet, stiekem. Maar kennelijk is het toch een talent dat ik niet bezit om zelf dingen te verzinnen...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:01:29 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74112308
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:12 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Jummie!
Waarom kan ik daar zelf nou nooit opkomen? Zo ingewikkeld is het eigenlijk niet, stiekem. Maar kennelijk is het toch een talent dat ik niet bezit om zelf dingen te verzinnen...
Dit recept heeft het voordeel dat je de weeige smaak van de kweekzalm niet meer proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74112671
Hoe voorkom ik dat pasta aan de bodem van de pan blijft plakken. Ik heb olijfolie al geprobeerd en ook roeren lijkt bij mij niet te werken als ik dan bezig ben met de saus of iets anders dan plakt het alsnog weer heel snel. Hoe voorkom ik dit?
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:15:32 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74112840
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 22:34 schreef Black-Hole het volgende:
Wie kan mij helpen aan een echt goed Coq au vin recept?
Bezorg je een goeie soepkip of scharrelkip, gebruik desnoods een wilde fazant
Hak die aan stukken,
Peperen en zouten
Neem 150 gram gerookt droog spek (het liefs Coppa, das beter dan dat kleddernatte ontbijtspek van de supermarkt
Bak deze aan in wat boter, of spekvet in een braadpan, en neem het uit het vet.
In het vet met de aanbaksels braad je de kip stukken goudbruin en neem ze uit de pan
Braad nu 250 gram paddestoelen aan in het vet.

Voeg de kipstukken en het spek weer toe en blus met een fles droge stevige rode wijn
Voeg een bouquet garnie toe en fijngehakte tenen knoflook (ik hou van knoflook, dus gebruik een stuk of 10 grote tenen)

Laat dit sudderen met de deksel op de pan tot de kip moddergaar is.

Je kan ook sjalotten meebakken met de paddestoelen, mag je zelf weten.
Kort voordat je het op tafel gaat een flinke scheut cognac toevoegen
Eten met een grof boerenbrood.

Het is een boerengerecht, geen haute quisine, dus je kan er lekker bij doen waar je zin in hebt, bonen of linzen bijvoorbeeld, of een paar stukken worst. Boerin zou dat ook hebben gedaan, stevige kost.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:16:13 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74112862
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:10 schreef Stansfield het volgende:
Hoe voorkom ik dat pasta aan de bodem van de pan blijft plakken. Ik heb olijfolie al geprobeerd en ook roeren lijkt bij mij niet te werken als ik dan bezig ben met de saus of iets anders dan plakt het alsnog weer heel snel. Hoe voorkom ik dit?
Je bedoelt tijdens het koken van de pasta? Meer water gebruiken, grotere pan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74112943
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoelt tijdens het koken van de pasta? Meer water gebruiken, grotere pan
Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:21:06 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74113061
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:18 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
Nee
Gewoon in ruim water koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:29:37 #50
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74113382
Bedankt voor het recept Piet, ga het van het weekend proberen Doe er denk ik linzen bij.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')