abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 oktober 2009 @ 18:27:53 #31
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_73921947
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is er met braadworst? Hoe je braadworst zelf maakt?
Nee ik heb 2 braadworsten... Gewoon in een pan flikkeren?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_73928602
ik ga morgen boerenkool maken, maar op de een of andere manier wordt het nooit zoals het zou moeten zijn. Ik kook de aardappels met de boerenkool er bovenop, met in het water een bouillonblokje, maar of de aardappels zijn niet gaar genoeg, of de boerenkool is nog niet gaar (dat is niet zo heel erg), of eht smaakt gewoon nergens naar.

Wat doe ik nou fout? teveel/te weinig water? Te kort/te lang gekookt? help! Ik wil gewoon lekkere boerenkool!
liessaslunch.blogspot.com
  woensdag 21 oktober 2009 @ 21:47:23 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73929364
Neem bloemige aardappels die snel gaar worden (vraag je groenteboer)
Verder weet ik ook niet wat je verkeerd doet, ik zou het boullionblokje weglaten en gewoon zout gebruiken.
Spekvet of boter erdoor, uitgebakken spekkies erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 oktober 2009 @ 11:11:17 #34
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_73977195
Om geen afgezaagde TVP r doen...een impressie van Piet in de keuken

Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_73982504
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 21:28 schreef liessa het volgende:
ik ga morgen boerenkool maken, maar op de een of andere manier wordt het nooit zoals het zou moeten zijn. Ik kook de aardappels met de boerenkool er bovenop, met in het water een bouillonblokje, maar of de aardappels zijn niet gaar genoeg, of de boerenkool is nog niet gaar (dat is niet zo heel erg), of eht smaakt gewoon nergens naar.

Wat doe ik nou fout? teveel/te weinig water? Te kort/te lang gekookt? help! Ik wil gewoon lekkere boerenkool!
aardappels in kleinere blokjes snijden wellicht?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_74071827
Ik heb net een boerenkool vers van het land gekregen.
Moet ik deze nu eerst invriezen voor de smaak?
Even de "vorst" erover?
En is een paar uur in de vriezer dan genoeg?
  maandag 26 oktober 2009 @ 14:38:39 #37
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_74077872
Ik zit nu niet in NL, maar het heeft daar toch al gevroren?
pi_74077955
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:38 schreef Erasmo het volgende:
Ik zit nu niet in NL, maar het heeft daar toch al gevroren?
Misschien wel in het oosten van het land maar hier in Spaarndam niet.
Ik heb de kool gewassen en ingevroren.
Maar .... doet t ook wat qua smaak?
En eet je de nerven van het blad ook of haal je die weg?
Ze lijken me zo hard/stug.
  maandag 26 oktober 2009 @ 16:04:29 #39
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74080718
Spruitjes koken, en dan roerbakken in wat olijfolie, gefruite ui, kerriepoeder en scherp paprikapoeder. Lekker
  maandag 26 oktober 2009 @ 17:48:34 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74084393
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:04 schreef Windigo het volgende:
Spruitjes koken, en dan roerbakken in wat olijfolie, gefruite ui, kerriepoeder en scherp paprikapoeder. Lekker
Het is waarschijnlijk de bedoeling, maar dan proef je de spruitjes niet meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 oktober 2009 @ 18:09:12 #41
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74085050
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is waarschijnlijk de bedoeling, maar dan proef je de spruitjes niet meer.
Haha, dat ligt er aan of je het er in verzuipt natuurlijk Het is de bedoeling dat je van alles wat proeft (dat kan ik ).
  maandag 26 oktober 2009 @ 22:34:20 #42
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74094899
Wie kan mij helpen aan een echt goed Coq au vin recept?
pi_74104813
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kweekzalm? Wegflikkeren
Serieus:
In een ovenbakje, overgieten met room, zout, peper en knoflook, parmazaanse kaas erover en dat in de oven tot goudbruin.
Jummie!
Waarom kan ik daar zelf nou nooit opkomen? Zo ingewikkeld is het eigenlijk niet, stiekem. Maar kennelijk is het toch een talent dat ik niet bezit om zelf dingen te verzinnen...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:01:29 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74112308
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:12 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Jummie!
Waarom kan ik daar zelf nou nooit opkomen? Zo ingewikkeld is het eigenlijk niet, stiekem. Maar kennelijk is het toch een talent dat ik niet bezit om zelf dingen te verzinnen...
Dit recept heeft het voordeel dat je de weeige smaak van de kweekzalm niet meer proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74112671
Hoe voorkom ik dat pasta aan de bodem van de pan blijft plakken. Ik heb olijfolie al geprobeerd en ook roeren lijkt bij mij niet te werken als ik dan bezig ben met de saus of iets anders dan plakt het alsnog weer heel snel. Hoe voorkom ik dit?
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:15:32 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74112840
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 22:34 schreef Black-Hole het volgende:
Wie kan mij helpen aan een echt goed Coq au vin recept?
Bezorg je een goeie soepkip of scharrelkip, gebruik desnoods een wilde fazant
Hak die aan stukken,
Peperen en zouten
Neem 150 gram gerookt droog spek (het liefs Coppa, das beter dan dat kleddernatte ontbijtspek van de supermarkt
Bak deze aan in wat boter, of spekvet in een braadpan, en neem het uit het vet.
In het vet met de aanbaksels braad je de kip stukken goudbruin en neem ze uit de pan
Braad nu 250 gram paddestoelen aan in het vet.

Voeg de kipstukken en het spek weer toe en blus met een fles droge stevige rode wijn
Voeg een bouquet garnie toe en fijngehakte tenen knoflook (ik hou van knoflook, dus gebruik een stuk of 10 grote tenen)

Laat dit sudderen met de deksel op de pan tot de kip moddergaar is.

Je kan ook sjalotten meebakken met de paddestoelen, mag je zelf weten.
Kort voordat je het op tafel gaat een flinke scheut cognac toevoegen
Eten met een grof boerenbrood.

Het is een boerengerecht, geen haute quisine, dus je kan er lekker bij doen waar je zin in hebt, bonen of linzen bijvoorbeeld, of een paar stukken worst. Boerin zou dat ook hebben gedaan, stevige kost.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:16:13 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74112862
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:10 schreef Stansfield het volgende:
Hoe voorkom ik dat pasta aan de bodem van de pan blijft plakken. Ik heb olijfolie al geprobeerd en ook roeren lijkt bij mij niet te werken als ik dan bezig ben met de saus of iets anders dan plakt het alsnog weer heel snel. Hoe voorkom ik dit?
Je bedoelt tijdens het koken van de pasta? Meer water gebruiken, grotere pan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74112943
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoelt tijdens het koken van de pasta? Meer water gebruiken, grotere pan
Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:21:06 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74113061
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:18 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
Nee
Gewoon in ruim water koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 15:29:37 #50
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74113382
Bedankt voor het recept Piet, ga het van het weekend proberen Doe er denk ik linzen bij.
pi_74116341
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:18 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
Meeste pasta die ik kook doe ik ongeveer 'n liter water op 100-150gram pasta, gaat eigenlijk nooit fout. Roeren doe ik wel af en toe voor de vorm, maar dan zit er nog maar zelden iets aan de bodem vast.
pi_74118422
Ik roer altijd af en toe tot het weer aan de kook is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_74136357
Bij spaghetti is het vaak wel handig om een paar keer te roeren omdat ze dan minder snel aan elkaar gaan zitten. (Mijn pan is niet zo groot dat de spaghetti er als ie nog niet helemaal zacht is, makkelijk in kan ronddansen, dus dan is het wel even uitkijken). Maar bij kleinere pasta (is althans mijn ervaring) is het als je genoeg water gebruikt nauwelijks nodig om te roeren.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_74137944
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 08:01 schreef Tezz het volgende:

[..]

Ja! Vraag eens? Daar ben ik ook benieuwd naar. Want al mijn eerdere pogingen waren niet echt super.

Ik heb ze gemaakt met kwark en daarna opgebakken met ui, spek en kaas.
Ik heb ze al ooit gemaakt met bloem en water en daarna in de wok met zoete paprika, ui en kip.
Ik heb ze ooit gemaakt met melk en ze daarna door een maaltijdsoep gegooid.
Heb je al nuttige info voor mijn Spatzle avontuur Piet?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 28 oktober 2009 @ 09:16:56 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74139265
Nope, moeders ligt in de revalidatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74142012
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 16:53 schreef anboni het volgende:

[..]

Meeste pasta die ik kook doe ik ongeveer 'n liter water op 100-150gram pasta, gaat eigenlijk nooit fout. Roeren doe ik wel af en toe voor de vorm, maar dan zit er nog maar zelden iets aan de bodem vast.
Dat is ook de vuistregel, minstens 1 liter water per 100g pasta
Ik weet het ook niet
pi_74146247
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, moeders ligt in de revalidatie
Sterkte!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_74147096
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, moeders ligt in de revalidatie
Nou heel veel sterkte! Ik zal mijn spatzle-onderneming uitstellen (of weer de mist in gaan)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74147858
Nou Piet, ik heb een vraag. Het is namelijk mijn plan om binnenkort wat vrienden te trakteren op een 'understated' diner. Soep met brood en een appeltje na. Ik hou nogal van brood en dat leent zich prima voor een boeuf Andaube. Klassiek Frans uiensoepje vooraf, en na wilde ik appel uit de oven.

Dat heb ik vroeger wel gehad, en dan had je zo'n vrij melige appel die dan na 3 kwartier in de oven heel zacht was geworden, in in de klokhuisholte zat dan suiker die carameliseerde met rozijnen geloof ik en kaneel en dat liep dan over de appel heen. Misschien nog iets erin. Heel simpel maar erg lekker.

Mijn vraag: Wat voor appels moet ik daarvoor hebben, en als je het gerecht kent, wat moet er in of wat kan erin?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_74151227
Wat is een 'understated' diner?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')