Nee ik heb 2 braadworsten... Gewoon in een pan flikkeren?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is er met braadworst? Hoe je braadworst zelf maakt?
aardappels in kleinere blokjes snijden wellicht?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 21:28 schreef liessa het volgende:
ik ga morgen boerenkool maken, maar op de een of andere manier wordt het nooit zoals het zou moeten zijn. Ik kook de aardappels met de boerenkool er bovenop, met in het water een bouillonblokje, maar of de aardappels zijn niet gaar genoeg, of de boerenkool is nog niet gaar (dat is niet zo heel erg), of eht smaakt gewoon nergens naar.
Wat doe ik nou fout? teveel/te weinig water? Te kort/te lang gekookt? help! Ik wil gewoon lekkere boerenkool!
Misschien wel in het oosten van het land maar hier in Spaarndam niet.quote:Op maandag 26 oktober 2009 14:38 schreef Erasmo het volgende:
Ik zit nu niet in NL, maar het heeft daar toch al gevroren?
Het is waarschijnlijk de bedoeling, maar dan proef je de spruitjes niet meer.quote:Op maandag 26 oktober 2009 16:04 schreef Windigo het volgende:
Spruitjes koken, en dan roerbakken in wat olijfolie, gefruite ui, kerriepoeder en scherp paprikapoeder. Lekker
Haha, dat ligt er aan of je het er in verzuipt natuurlijkquote:Op maandag 26 oktober 2009 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is waarschijnlijk de bedoeling, maar dan proef je de spruitjes niet meer.
Jummie!quote:Op maandag 19 oktober 2009 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kweekzalm? Wegflikkeren
Serieus:
In een ovenbakje, overgieten met room, zout, peper en knoflook, parmazaanse kaas erover en dat in de oven tot goudbruin.
Dit recept heeft het voordeel dat je de weeige smaak van de kweekzalm niet meer proeft.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 11:12 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Jummie!
Waarom kan ik daar zelf nou nooit opkomen? Zo ingewikkeld is het eigenlijk niet, stiekem. Maar kennelijk is het toch een talent dat ik niet bezit om zelf dingen te verzinnen...
Bezorg je een goeie soepkip of scharrelkip, gebruik desnoods een wilde fazantquote:Op maandag 26 oktober 2009 22:34 schreef Black-Hole het volgende:
Wie kan mij helpen aan een echt goed Coq au vin recept?
Je bedoelt tijdens het koken van de pasta? Meer water gebruiken, grotere panquote:Op dinsdag 27 oktober 2009 15:10 schreef Stansfield het volgende:
Hoe voorkom ik dat pasta aan de bodem van de pan blijft plakken. Ik heb olijfolie al geprobeerd en ook roeren lijkt bij mij niet te werken als ik dan bezig ben met de saus of iets anders dan plakt het alsnog weer heel snel. Hoe voorkom ik dit?
Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoelt tijdens het koken van de pasta? Meer water gebruiken, grotere pan
Neequote:Op dinsdag 27 oktober 2009 15:18 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
Meeste pasta die ik kook doe ik ongeveer 'n liter water op 100-150gram pasta, gaat eigenlijk nooit fout. Roeren doe ik wel af en toe voor de vorm, maar dan zit er nog maar zelden iets aan de bodem vast.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 15:18 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
Heb je al nuttige info voor mijn Spatzle avontuur Piet?quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 08:01 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ja! Vraag eens? Daar ben ik ook benieuwd naar. Want al mijn eerdere pogingen waren niet echt super.
Ik heb ze gemaakt met kwark en daarna opgebakken met ui, spek en kaas.
Ik heb ze al ooit gemaakt met bloem en water en daarna in de wok met zoete paprika, ui en kip.
Ik heb ze ooit gemaakt met melk en ze daarna door een maaltijdsoep gegooid.
Dat is ook de vuistregel, minstens 1 liter water per 100g pastaquote:Op dinsdag 27 oktober 2009 16:53 schreef anboni het volgende:
[..]
Meeste pasta die ik kook doe ik ongeveer 'n liter water op 100-150gram pasta, gaat eigenlijk nooit fout. Roeren doe ik wel af en toe voor de vorm, maar dan zit er nog maar zelden iets aan de bodem vast.
Sterkte!quote:Op woensdag 28 oktober 2009 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, moeders ligt in de revalidatie
Nou heel veel sterkte! Ik zal mijn spatzle-onderneming uitstellen (of weer de mist in gaan)quote:Op woensdag 28 oktober 2009 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, moeders ligt in de revalidatie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |