abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74116341
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:18 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx, ga ik eens proberen. En straks als ik op mijn eigen gasstel met mijn eigen pannen kook gaat dat zeker lukken. Is roeren dan helemaal niet meer nodig?
Meeste pasta die ik kook doe ik ongeveer 'n liter water op 100-150gram pasta, gaat eigenlijk nooit fout. Roeren doe ik wel af en toe voor de vorm, maar dan zit er nog maar zelden iets aan de bodem vast.
pi_74118422
Ik roer altijd af en toe tot het weer aan de kook is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_74136357
Bij spaghetti is het vaak wel handig om een paar keer te roeren omdat ze dan minder snel aan elkaar gaan zitten. (Mijn pan is niet zo groot dat de spaghetti er als ie nog niet helemaal zacht is, makkelijk in kan ronddansen, dus dan is het wel even uitkijken). Maar bij kleinere pasta (is althans mijn ervaring) is het als je genoeg water gebruikt nauwelijks nodig om te roeren.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_74137944
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 08:01 schreef Tezz het volgende:

[..]

Ja! Vraag eens? Daar ben ik ook benieuwd naar. Want al mijn eerdere pogingen waren niet echt super.

Ik heb ze gemaakt met kwark en daarna opgebakken met ui, spek en kaas.
Ik heb ze al ooit gemaakt met bloem en water en daarna in de wok met zoete paprika, ui en kip.
Ik heb ze ooit gemaakt met melk en ze daarna door een maaltijdsoep gegooid.
Heb je al nuttige info voor mijn Spatzle avontuur Piet?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 28 oktober 2009 @ 09:16:56 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74139265
Nope, moeders ligt in de revalidatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74142012
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 16:53 schreef anboni het volgende:

[..]

Meeste pasta die ik kook doe ik ongeveer 'n liter water op 100-150gram pasta, gaat eigenlijk nooit fout. Roeren doe ik wel af en toe voor de vorm, maar dan zit er nog maar zelden iets aan de bodem vast.
Dat is ook de vuistregel, minstens 1 liter water per 100g pasta
Ik weet het ook niet
pi_74146247
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, moeders ligt in de revalidatie
Sterkte!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_74147096
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, moeders ligt in de revalidatie
Nou heel veel sterkte! Ik zal mijn spatzle-onderneming uitstellen (of weer de mist in gaan)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74147858
Nou Piet, ik heb een vraag. Het is namelijk mijn plan om binnenkort wat vrienden te trakteren op een 'understated' diner. Soep met brood en een appeltje na. Ik hou nogal van brood en dat leent zich prima voor een boeuf Andaube. Klassiek Frans uiensoepje vooraf, en na wilde ik appel uit de oven.

Dat heb ik vroeger wel gehad, en dan had je zo'n vrij melige appel die dan na 3 kwartier in de oven heel zacht was geworden, in in de klokhuisholte zat dan suiker die carameliseerde met rozijnen geloof ik en kaneel en dat liep dan over de appel heen. Misschien nog iets erin. Heel simpel maar erg lekker.

Mijn vraag: Wat voor appels moet ik daarvoor hebben, en als je het gerecht kent, wat moet er in of wat kan erin?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_74151227
Wat is een 'understated' diner?
  woensdag 28 oktober 2009 @ 15:11:17 #61
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74151380
Goudrenetten?
pi_74151820
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 15:07 schreef r2d22 het volgende:
Wat is een 'understated' diner?
Wat ik ermee bedoel is dat je mensen uitnodigt die dan nieuwsgierig zijn naar wat voor pretentieuze liflafjes je ze gaat voorschotelen, en dat je dan zegt 'soep met brood en appeltje na', en dat ze dan ook soep met brood en een appeltje na krijgen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 28 oktober 2009 @ 15:27:40 #63
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_74152049
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bezorg je een goeie soepkip of scharrelkip, gebruik desnoods een wilde fazant
Hak die aan stukken,
Peperen en zouten
Neem 150 gram gerookt droog spek (het liefs Coppa, das beter dan dat kleddernatte ontbijtspek van de supermarkt
Bak deze aan in wat boter, of spekvet in een braadpan, en neem het uit het vet.
In het vet met de aanbaksels braad je de kip stukken goudbruin en neem ze uit de pan
Braad nu 250 gram paddestoelen aan in het vet.

Voeg de kipstukken en het spek weer toe en blus met een fles droge stevige rode wijn
Voeg een bouquet garnie toe en fijngehakte tenen knoflook (ik hou van knoflook, dus gebruik een stuk of 10 grote tenen)

Laat dit sudderen met de deksel op de pan tot de kip moddergaar is.

Je kan ook sjalotten meebakken met de paddestoelen, mag je zelf weten.
Kort voordat je het op tafel gaat een flinke scheut cognac toevoegen
Eten met een grof boerenbrood.

Het is een boerengerecht, geen haute quisine, dus je kan er lekker bij doen waar je zin in hebt, bonen of linzen bijvoorbeeld, of een paar stukken worst. Boerin zou dat ook hebben gedaan, stevige kost.
Dit ga ik binnenkort maken!
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  woensdag 28 oktober 2009 @ 16:37:58 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74154668
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 13:36 schreef Weltschmerz het volgende:
Nou Piet, ik heb een vraag. Het is namelijk mijn plan om binnenkort wat vrienden te trakteren op een 'understated' diner. Soep met brood en een appeltje na. Ik hou nogal van brood en dat leent zich prima voor een boeuf Andaube. Klassiek Frans uiensoepje vooraf, en na wilde ik appel uit de oven.

Dat heb ik vroeger wel gehad, en dan had je zo'n vrij melige appel die dan na 3 kwartier in de oven heel zacht was geworden, in in de klokhuisholte zat dan suiker die carameliseerde met rozijnen geloof ik en kaneel en dat liep dan over de appel heen. Misschien nog iets erin. Heel simpel maar erg lekker.

Mijn vraag: Wat voor appels moet ik daarvoor hebben, en als je het gerecht kent, wat moet er in of wat kan erin?
Nee, geen idee wat voor een appel dat is, maar ga eens een (ouwe) fruithandelaar vragen, die weten zoiets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74171972
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 13:36 schreef Weltschmerz het volgende:
Nou Piet, ik heb een vraag. Het is namelijk mijn plan om binnenkort wat vrienden te trakteren op een 'understated' diner. Soep met brood en een appeltje na. Ik hou nogal van brood en dat leent zich prima voor een boeuf Andaube. Klassiek Frans uiensoepje vooraf, en na wilde ik appel uit de oven.

Dat heb ik vroeger wel gehad, en dan had je zo'n vrij melige appel die dan na 3 kwartier in de oven heel zacht was geworden, in in de klokhuisholte zat dan suiker die carameliseerde met rozijnen geloof ik en kaneel en dat liep dan over de appel heen. Misschien nog iets erin. Heel simpel maar erg lekker.

Mijn vraag: Wat voor appels moet ik daarvoor hebben, en als je het gerecht kent, wat moet er in of wat kan erin?
bedoel je een golden dilicious waar je het hart uit haalt en daar een suiker/kaneel mengsel met rozijnen doet?
In aluminium folie langzaam laten garen in de oven (wij deden dat altijd op de bbq in de smeulende kolen )
en als ie klaar is dan omdraaien en uitpakken....

heerlijk zachte appel met een karamelsmaakje
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_74176642
Als ik een omelet maak, of scrambled eggs, doe ik er altijd een scheutje melk in (want dat heb ik anderen zien doen) maar waarom is dat eigenlijk?
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 09:23:46 #67
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74176821
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 23:51 schreef prupke het volgende:

[..]

bedoel je een golden dilicious waar je het hart uit haalt en daar een suiker/kaneel mengsel met rozijnen doet?
In aluminium folie langzaam laten garen in de oven (wij deden dat altijd op de bbq in de smeulende kolen )
en als ie klaar is dan omdraaien en uitpakken....

heerlijk zachte appel met een karamelsmaakje
Golden delicious is niet waar ik gelijk aan denk als je 'melige appel' zegt...maar klinkt wel lekker zo. Elstar zou meer voor de hand liggen denk ik eigenlijk...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74178369
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 09:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Golden delicious is niet waar ik gelijk aan denk als je 'melige appel' zegt...maar klinkt wel lekker zo. Elstar zou meer voor de hand liggen denk ik eigenlijk...
Goudrenetten zijn van oudsher de appels voor in de appeltaart geloof ik... Beetje zuur als je ze rauw eet, maar daardoor houden ze na bakken of stoven wel een typische appelsmaak en wordt het geen flauwe hap.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 29 oktober 2009 @ 10:36:07 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74178649
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 09:15 schreef cyclechick het volgende:
Als ik een omelet maak, of scrambled eggs, doe ik er altijd een scheutje melk in (want dat heb ik anderen zien doen) maar waarom is dat eigenlijk?
Meer volume te krijgen met minder ei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 10:40:14 #70
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74178761
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:25 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Goudrenetten zijn van oudsher de appels voor in de appeltaart geloof ik... Beetje zuur als je ze rauw eet, maar daardoor houden ze na bakken of stoven wel een typische appelsmaak en wordt het geen flauwe hap.
Goudreinet rules in de appeltaart inderdaad, maar helaas zijn ze alleen in de herfst/winter te krijgen...de rest van het jaar gebruik ik Elstar in m'n taart. Maar melig zijn goudreinetten juist niet vind ik zelf..fris, stevig, lekker zuurtje...
Heb laatst een soort tart tatin gemaakt met Elstar, die werden wel wat melig, maar ik had ze per ongeluk half tot moes gecarameliseerd, dus dat was meer mijn fout.
Na het bakken had de appel wel een grappige structuur, was een beetje samengesmolten zeg maar...wel lekker, de Mrs. was erg enthousiast in elk geval!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 29 oktober 2009 @ 10:41:11 #71
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74178777
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meer volume te krijgen met minder ei?
Makkelijker veel lucht in te kloppen bedoel je? Het is in elk geval nergens voor nodig denk ik.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 29 oktober 2009 @ 10:45:18 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74178915
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:41 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Makkelijker veel lucht in te kloppen bedoel je? Het is in elk geval nergens voor nodig denk ik.
Nee, ik bedoel dat de scheut melk geen ei is.
100 cc ei plus 25 cc melk is 125cc Eimelk ipv 125cc Ei, product strekken dus, net zoiets als water toevoegen aan ham.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74178960
TVP, meeleest!
  donderdag 29 oktober 2009 @ 10:49:45 #74
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74179040
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Eimelk
Eimelk ... klinkt net zo vies als margarine
Maar is dat een truc die wordt gebruikt om goedkoper omeletjes te serveren, en dus meer winst te maken? Als je thuis een omeletje maakt zal dat prijstechnisch niet zoveel schelen denk ik...toch?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 29 oktober 2009 @ 10:58:18 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74179265
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:49 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Eimelk ... klinkt net zo vies als margarine
Maar is dat een truc die wordt gebruikt om goedkoper omeletjes te serveren, en dus meer winst te maken? Als je thuis een omeletje maakt zal dat prijstechnisch niet zoveel schelen denk ik...toch?
Mensen gooien toch allerlei troep door het gehakt om meer ballen te krijgen?
Of maken cake uit half margarine half boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 11:10:18 #76
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74179653
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Of maken cake uit half margarine half boter
Piet, alsjeblieft, ik moet nog lunchen...zo vergaat me de eetlust. Maar ik snap wat je bedoelt
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74182679
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 23:51 schreef prupke het volgende:
bedoel je een golden dilicious waar je het hart uit haalt en daar een suiker/kaneel mengsel met rozijnen doet?
In aluminium folie langzaam laten garen in de oven (wij deden dat altijd op de bbq in de smeulende kolen )
en als ie klaar is dan omdraaien en uitpakken....

heerlijk zachte appel met een karamelsmaakje
Ja, maar dan zonder zilverpapier. Volgen mij het boorgat vol met witte bastaardsuiker en een kaneelstokje, en dan gaat die suiker carameliseren en over de appel heen borrelen als een dikke stroop. Ik heb niets tegen ingewikkelde liflafjes maar dat soort simpele dingen kunnen ook heerlijk zijn. Misschien kan ik het nog een beetje opleuken met calvados en een bolletje ijs of zo.

Een zure appel lijkt me hiervoor niet verkeerd, want het mengsel is al erg zoet. Maar ze moeten ook mooi zacht worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_74182807
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, ik bedoel dat de scheut melk geen ei is.
100 cc ei plus 25 cc melk is 125cc Eimelk ipv 125cc Ei, product strekken dus, net zoiets als water toevoegen aan ham.
Ik heb het zelf ook een tijdje gedaan bij de roereieren, eerst met room en later met melk. Ik vond het smaakje erbij altijd wel passen. Het is misschien ook om het ei een beetje vloeibaar te houden, anders wordt het snel een gebakken ei waarvan een puinhoop is gemaakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 12:51:12 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74183265
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 12:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb het zelf ook een tijdje gedaan bij de roereieren, eerst met room en later met melk. Ik vond het smaakje erbij altijd wel passen. Het is misschien ook om het ei een beetje vloeibaar te houden, anders wordt het snel een gebakken ei waarvan een puinhoop is gemaakt.
Ei korter bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74185608
Ja, maar dat is nog best wel even concentreren zo op de vroege ochtend. Daarnaast vind ik melk geen verkeerde smaaktoevoeging, en room al helemaal niet.

Dat vind ik onvergelijkbaar met het gebruik van margarine, waar me de bestaansgrond sowieso volledig van ontgaat, anders dan bittere armoe en grootkapitalistische volksverlakkerij.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 13:54:27 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74185726
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 13:51 schreef Weltschmerz het volgende:
Ja, maar dat is nog best wel even concentreren zo op de vroege ochtend. Daarnaast vind ik melk geen verkeerde smaaktoevoeging, en room al helemaal niet.

Dat vind ik onvergelijkbaar met het gebruik van margarine, waar me de bestaansgrond sowieso volledig van ontgaat, anders dan bittere armoe en grootkapitalistische volksverlakkerij.
Armoede is geen excuus, je kan immers ook smout nemen op het brood, is nog lekkerder ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74186807
Dat ken ik niet. Maar als je niet met margarine opgevoed bent dan merk je pas goed hoe vies zo'n dikke plak plantenresten op je brood is, en die vieze tegelijk industriele en plantaardige smaak trekt door al het eten heen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_74187565
smout is gewoon reuzel
Ik weet het ook niet
  donderdag 29 oktober 2009 @ 15:52:47 #84
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_74190314
Piet, ik heb afgelopen zomer in Frankrijk heerlijk genoten van Flammenkuche, nu wil je zoiets als hobbykok natuurlijk ook eens zelf proberen na te maken, maar is de basis gewoon pizzadeeg of gebruiken de Elzassers een andere receptuur?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 29 oktober 2009 @ 17:42:20 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74194682
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 14:38 schreef Dunckie het volgende:
smout is gewoon reuzel
Reuzel met kaantjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74194835
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 15:52 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik heb afgelopen zomer in Frankrijk heerlijk genoten van Flammenkuche, nu wil je zoiets als hobbykok natuurlijk ook eens zelf proberen na te maken, maar is de basis gewoon pizzadeeg of gebruiken de Elzassers een andere receptuur?
Dat weet Minilot denk ik wel: (FOK! Foodgawkers topic)
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 23:30 schreef minilot het volgende:
Vast wel skills, want taarten zijn nog helemaal niet zo gemakkelijk!
Ik ben a) op toetjes- koekjes- en taartenrantsoen en b) ongesteld, dus ik val zo'n beetje van mijn stoel van die chocoladepunt!

Ik at vanavond:


Flammenküche! Simpel, maar vreselijk lekker!
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  donderdag 29 oktober 2009 @ 17:49:11 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74194924
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 15:52 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik heb afgelopen zomer in Frankrijk heerlijk genoten van Flammenkuche, nu wil je zoiets als hobbykok natuurlijk ook eens zelf proberen na te maken, maar is de basis gewoon pizzadeeg of gebruiken de Elzassers een andere receptuur?
Wat mensen je ook wijs willen maken, oorspronkelijk is het witbrooddeeg (bloem, water, zout, gist) , dun uitgerold, creme fraiche, fijngesneden ui en spek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74213478
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat mensen je ook wijs willen maken, oorspronkelijk is het witbrooddeeg (bloem, water, zout, gist) , dun uitgerold, creme fraiche, fijngesneden ui en spek.
Precies, geen andere rommel. Bij voorkeur een tikje minder spek gebruiken dan op die foto.

Punt is wel dat je eigenlijk een loeihete steen moet hebben om zo'n ding op te bakken - in een reguliere oven krijg je de dunne bodem nooit zo krokant als -ie wezen moet. Ik raad een draagbaar, elektrisch steenoventje van Bestron aan (in een paar minuten is -ie 460 graden!) - voor vijf tientjes heb je voortaan perfecte bodems.

Verder: tsja, wat is 'gewoon' pizzadeeg? Voor mijn Flammenkuche gebruikt ik inderdaad een simpel brooddeeg met de ingrediënten zoals Piet ze noemt (wél drie uur laten rijzen, en vervolgens nog een dag in de koelkast, om zo'n lekkere zurigheid aan je deeg te krijgen).
In mijn pizzadeeg stop ik olijfolie, hierin niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 30-10-2009 08:44:43 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 12:20:18 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74219651
Het heet overginds Flammkuchen, en het is een gerecht wat je traditioneel eet bij Federweiser, dat seizoen is net voorbij, Federweiser is de gistende most van witte wijn, die nog naar druiven smaakt en zoet is, maar al wel alcohol bevat. Het is werkelijk een perfecte combi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74219781
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 08:38 schreef minilot het volgende:
Precies, geen andere rommel. Bij voorkeur een tikje minder spek gebruiken dan op die foto.
Dat zal van de kwaliteit spek afhangen. Weinig vlees dat zoveel en zo weinig smaak kan hebben als spek.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_74221075
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat zal van de kwaliteit spek afhangen. Weinig vlees dat zoveel en zo weinig smaak kan hebben als spek.
Daar heb je ook wel weer gelijk in.
Let me see you stripped down to the bone
pi_74221244
Mijn biologische slager heeft 'gewoon' spek, sinds ik daarop ben overgeschakeld van het supermarktspek, gebruik ik nog maar de helft. Naast dat supermarkspek vaak gepekeld is ipv gerookt, en er veel water in zit wat allemaal verdampt, is het witte van het spek daar waar een varken opslaat wat het zojuist heeft gegeten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 13:16:11 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74221516
Tja de kwaliteit van het ontbijtspek bij supermarkten is idd om te huilen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 17:38:55 #94
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_74230379
Absoluut, zoals eigenlijk alles wat met vlees te maken heeft & uit een supermarkt komt.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 17:57:14 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74230818
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 17:38 schreef Chielus het volgende:
Absoluut, zoals eigenlijk alles wat met vlees te maken heeft & uit een supermarkt komt.
trieste is dat de meeste slagers hun vlees net zo bagger is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74232016
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 17:38 schreef Chielus het volgende:
Absoluut, zoals eigenlijk alles wat met vlees te maken heeft & uit een supermarkt komt.
Het verschil in rundvlees vind ik een stuk kleiner dan het verschil in varkensvlees en kip, en spek is waar het echt veel verschil maakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_74238310
Paddotaart Heb jij ideetjes Piet?
pi_74243399
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 21:49 schreef Bluezz het volgende:
Paddotaart Heb jij ideetjes Piet?
Als ik me er als zelfverklaard quiche-expertje even mee mag bemoeien (op straffe van een Piet-spanking): gebruik alstjeblieft geen bladerdeeg, maar ga uit je dak met pâte brisée fine! Echt supergeweldig, prachtig mooi korstdeeg, dat bijna geen tijd kost om in elkaar te flansen en ik moest haast huilen van geluk toen ik het voor het eerst gemaakt had.
Ik heb een kookboek van Julia Child als PDF, met uitgebreide instructies voor het korstdeeg, en het is echt heel erg de moeite waard. Ik PM je!

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 31-10-2009 00:37:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_74243976
Tnxx beeb

Piet, spank ons
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 07:29:31 #100
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74245632
Mag ik dat recept ook?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')