Het lekkerst is natuurlijk met zelfgemaakt quichedeeg maar met bladerdeeg kan natuurlijk ook. Lekker en simpel:
4-5 plakjes bladerdeeg
2 rode uien
1-2 teentjes knoflook
200-250 gr. verse gemengde paddenstoelen (dus welke je lekker vind

gewone of kastanje champignons, oesterzwammen, shii takes etc)
25 gr. boter
2 eetl. basalmico azijn
1 theel. (verse) tijm
3 eieren
200 ml. room
zout en peper
Fruit kleingesneden ui in boter, knoflook uit knijper even mee laten fruiten. Paddenstoelen toevoegen, gaar fruiten. Eieren loskloppen, room erbij, peper en zout. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, paddenstoelen erop en overgieten met het roommengsel. Gaarbakken in een hete oven (200 gr C) en af laten koelen. Garneren met gemengde sla, walnoten en een lekkere dressing van o.a. (wal)notenolie. mmm!!
Als je het deeg zelf wil maken:
225 gr (zelfrijzende) bloem
125 gr koude boter, in kleine blokjes
ei, losgeklopt (zie kooktip 1)
ijskoud water
snufje zout
Boterblokjes, bloem en zout door elkaar mengen met de toppen van je vingers tot alle bloem alle boter heeft opgenomen (korrelig). Losgeklopt ei toevoegen en de massa met (koude) handen snel kneden tot er een samenhangend compact deegje ontstaat (snel en niet teveel kneden is wel de boodschap). Als het deeg te droog is, voeg dan, terwijl men het deeg kneed, wat water toe. Vorm er een bol van. Afdekken met plastiekfolie en minstends 1 uur in de koelkast leggen. Dan je werkplek bestuiven met bloem en je deeg uitrollen tot ong 2/3 mm en daarmee je vorm bekleden.
Edit:
Kwam deze nog tegen in mijn favorieten, ook erg lekker
http://www.smulweb.nl/102(...)addestoelen-en-noten[ Bericht 5% gewijzigd door Trusten op 30-10-2009 22:08:53 ]