abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 14 maart 2004 @ 19:49:32 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17714485
Gosh, deel twee alweer, hier dus verder
het vervolg van grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deeltje 1

[ Bericht 64% gewijzigd door Pietverdriet op 15-03-2004 12:12:29 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 maart 2004 @ 19:50:19 #2
22497 Bioslock
we hope that you choke
pi_17714504
Hoe maak ik een ei?
pi_17714507
hey, Piet, hoe maak ik t klaar?
  zondag 14 maart 2004 @ 19:54:01 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17714577
quote:
Op zondag 14 maart 2004 19:50 schreef Markster het volgende:
hey, Piet, hoe maak ik t klaar?
Met liefde voor je ingredienten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17715090
Zo, we zijn gegaan voor je blik-uitvoering...
Heb wel even oma gebeld, hoe zij dat deed.
En een combinatie van die 2 gemaakt.

Blik, uitje fijn, augurkjes fijn, mayo, creme fraiche, tabasco en zwarte peper.

*Aan het smullen is....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 14 maart 2004 @ 20:54:55 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17715964
Ook best lekker. Hier bleek het vlees in de vriezer niet okay, dus maar een Pizza om de hoek gehaald. had een heerlijke met Ham en Champions, en dat voor 5,50 Euro,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17725644
Misschien is het handig als je de url van de eerste serie in je openingspost zet, voor de mensen die e.e.a. nog na willen lezen. Zoals ik.

Zie hem nog onderaan staan, dus bij deze: grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic
In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
  Moderator maandag 15 maart 2004 @ 20:23:11 #8
5428 crew  miss_sly
pi_17738837
ik heb vorige week aardappelgratin gemaakt, en die was best lekker, maar niet grandioos. Ik wil zo graag een echt heerlijke aardappelgratin maken, bijvoorbeeld zoals ik die op wintersport in een frans restaurant heb gegeten: de perfecte balans van aardappels, knoflook, room, kaas en andere kruiden volgens mij. Heb jij een goed recept hiervoor?

Ow ja, en weet je toevallig wat 'lobbig' is? ik heb laatst een recept voor chocoladebavarois uit een boekje gehaald, en ik moest op een bepaald moment wachten tot het cacaomengsel 'lobbig' was...maar hoe ziet dat eruit? ik wist het echt niet dus ik ben maar op goed geluk verder gegaan
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 15 maart 2004 @ 21:40:10 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17741287
Lobbig is bijna stijf, de room is dan al aan het vast worden, maar nog steeds dikvloeibaar.
Ik heb zo geen recept voor je, maar wel een paar tips.
1) Geen kaas gebruiken, slechts room en boter (en dan bedoel ik boter), knoflook en zout en peper.
2) Goeie aardappels gebruiken, ik neem altijd bloemige aardappels, het lekkerst zijn Irene´s en Eigenheimers.
3) Veel room gebruiken, niet gaan versnijden met melk,
4) Royaal met boter zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 maart 2004 @ 11:23:59 #10
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17750085
Beste Piet,

Je had het laatst over een pooley maken (papje van meel en water en zout) om zuurdesem brood te maken. Hoeveel zuurdesem (gram) heb je nodig om een brood van 500 gr volkoren meel goed te laten rijzen? En hoe lang moet de pooley staan, voor je deze kunt gebruiken?

dank!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 16 maart 2004 @ 13:02:05 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17751903
dag of 5 is ie echt goed, je kan er beter ook gist in doen anders werkt t niet. Heet trouwens volgens mij een poolisch,
Het is geen echt zuurdesem, maar een preferment. Als je van je kant en klare deeg weer een deel afhaalt, en dat weer als preferment gebruikt, enzo voort, dan krijg je vanzelf een echt zuurdesem, maar dat duurt.
De hoeveelheid die je gebruikt,
Okay als je normaal een 500 gram bloem en 300 gram water gebruikt, dan doe je 100 gram bloem (of rogge, of wat je ook voor een meel gebruikt) en 150 gram water voor je preferment ideze hoeveelheden trek je af van je recept.
Je doet wat gist in je preferment, en normaal gist in je recept.
Het hele idee van een preferment is dat je een betere smaak aan je brood krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 maart 2004 @ 13:03:37 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17751946
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 maart 2004 @ 13:25:30 #13
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17752373
quote:
Op dinsdag 16 maart 2004 13:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Je doet wat gist in je preferment, en normaal gist in je recept.
Het hele idee van een preferment is dat je een betere smaak aan je brood krijgt.
Dank wederom voor je tip Piet! Mijn plan is echter om de gist helemaal weg te laten, en een puur zuurdesembrood te maken. Hoeveel zuurdesem zou je daar voor moeten hebben 300 gram? of meer?
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 16 maart 2004 @ 14:05:16 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17753101
Geen idee, waar heb je die zuurdesem vandaan? Als ik kant en klaar zuurdesem gebruik, dan is dat een sachet vloeistof van een beierse firma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 maart 2004 @ 14:31:11 #15
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17753498
Ik wil bij wijze van experiment zelf zuurdesem maken: zoals hier: http://b-simon.ifrance.com/b-simon/levan_ang.htm - edit: link werkt nu wel.-
Ik hoopte, dat jij daar ervaring mee had!
Ik heb gezocht naar wat ze in Amerika "sourdough-starter" noemen, maar kan het nergens vinden in NL. Vind het ook wel interessant trouwens om er zelf mee te experimenteren.

[ Bericht 2% gewijzigd door Litman op 16-03-2004 14:44:26 ]
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 16 maart 2004 @ 15:08:30 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17754192
Je hebt meegekregen dat dit vreselijk stinkt? Heb het eigen experiment daarom afgebroken, rook alsof er een kat aan het vergaan was in de keuken.
Ik kan je de prefermentatie methode aanraden, stinkt niet, en smaakt goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 maart 2004 @ 15:26:07 #17
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17754526
quote:
Op dinsdag 16 maart 2004 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Je hebt meegekregen dat dit vreselijk stinkt?
Ga het toch proberen vanavond! ik zal verslag doen van de vorderingen in het brood-bakken-in de oven topic.
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 16 maart 2004 @ 15:43:08 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17754876
Leuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 16 maart 2004 @ 19:26:33 #19
5428 crew  miss_sly
pi_17759924
quote:
Op maandag 15 maart 2004 21:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Lobbig is bijna stijf, de room is dan al aan het vast worden, maar nog steeds dikvloeibaar.
hmm, dan heb ik toch niet lang genoeg gewacht, denk ik. de bavarois was ook niet zo luchtig als ik had gehoopt...maar dit weet ik nu voor de volgende keer
quote:
Ik heb zo geen recept voor je, maar wel een paar tips.
1) Geen kaas gebruiken, slechts room en boter (en dan bedoel ik boter), knoflook en zout en peper.
2) Goeie aardappels gebruiken, ik neem altijd bloemige aardappels, het lekkerst zijn Irene´s en Eigenheimers.
3) Veel room gebruiken, niet gaan versnijden met melk,
4) Royaal met boter zijn.
volgens het recept dat ik volgde moest ik maar vrij weinig room gebruiken; de aardappelschjfjes stonden bepaald niet onder...zal het eens proberen zonder kaas en met meer room en boter.

thnx
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 19 maart 2004 @ 22:09:11 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17834389
Op verzoek omhoogschop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 maart 2004 @ 22:40:29 #21
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_17835154
beste piet, ik heb twee recepten liggen van smoutebollen, en het ene gebruikt vier eieren, het ander slechts één. Ook staat er in het ene recept dat de deeg slechts een half uur moet rijzen en in het andere staat zeker twee uur. Nogal verwarrend.
En hoe maak je het best appelbeignets? Is dat dezelfde deeg maar dan rond een appel gedraaid?
dankje, brecht
  vrijdag 19 maart 2004 @ 22:52:05 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17835467
quote:
Op vrijdag 19 maart 2004 22:40 schreef placebeau het volgende:
beste piet, ik heb twee recepten liggen van smoutebollen, en het ene gebruikt vier eieren, het ander slechts één. Ook staat er in het ene recept dat de deeg slechts een half uur moet rijzen en in het andere staat zeker twee uur. Nogal verwarrend.
Probeer beide recepten een keer
quote:
En hoe maak je het best appelbeignets? Is dat dezelfde deeg maar dan rond een appel gedraaid?
dankje, brecht
zal ff in me kookboeken kijken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 maart 2004 @ 13:53:37 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17936356
Heb wat geexperimenteert, maar een Bierbeslag was eigenlijk het lekkerst voor Appelbeignets.
je schilt boskoop (goudreneitte) en haalt er met een boor het klokhuis uit, dan snij je ze aan dikke plakken met een gat in het midden
Die haal je door bierbeslag, en frituur je bij 170 graden in olie
130 g bloem
1/8 liter bier, pils is lekker maar ook Duvel, of Alt, of Guiness,
1 eierdooier
80 g, suiker
zout
snufje kaneel
1 theelepel olie
1 eiwit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 maart 2004 @ 14:17:37 #24
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_17936875
zal het morgen eens proberen
dankuwel
  woensdag 24 maart 2004 @ 14:19:06 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17936907
Hoeveelheden zijn bij benadering trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')