abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 11 augustus 2011 @ 10:13:21 #26
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_100588898
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het binnensmokkelen van Margarine in huize piet, daar staan stokslagen op, maar de Libelle, dat is pas echt gevaarlijk.
:D
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_100589115
Bij loetje gebruiken ze wel margarine voor biefstuk.

http://www.cafeloetje.nl/pdf/pers/allerhande.pdf
  donderdag 11 augustus 2011 @ 10:26:07 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100589280
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:20 schreef Stansfield het volgende:
Bij loetje gebruiken ze wel margarine voor biefstuk.

http://www.cafeloetje.nl/pdf/pers/allerhande.pdf
Je moest eens weten wat voor een troep er allemaal in de hoereca gebruikt wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100589315
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moest eens weten wat voor een troep er allemaal in de hoereca gebruikt wordt.
Ik dacht dat loetje wel hoog aangeschreven stond qua biefstukbakken. Of kan dat ook beter?
  donderdag 11 augustus 2011 @ 10:29:08 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100589365
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:27 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik dacht dat loetje wel hoog aangeschreven stond qua biefstukbakken. Of kan dat ook beter?
Nooit bij loetje geweest. En niet van plan ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO donderdag 11 augustus 2011 @ 10:38:56 #31
22592 crew  Ole
pi_100589622
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 23:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet! :+
Ik sla wokrecepten met biefstukreepjes gewoon over. Of ik verander ze zo dat ik een heel biefstukje rood bak, die in plakjes snij en dat dan op het allerlaatst door het gerecht doe.

Of, als het echt niet anders kan (mijn lief heeft bijvoorbeeld een recept uitgekozen met biefstukreepjes) dan gebruik ik die geplakte biefstukjes uit de diepvries. Die zijn makkelijk te snijden (zeker als ze nog half bevroren zijn) en blijven door hun bewerking wonderwel een stuk malser. En het is ook gewoon vlees, geplakt met eiwit. Als biefstuk vind ik ze niet lekker, maar in stukjes gewokt zijn ze lekkerder dan "echte" biefstuk.

De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken.
Maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld dit thuis uit te proberen, ik heb het dus ook maar "van horen zeggen". Maar die ossenhaasreepjes bij de Chinees zijn dus nooit ossenhaasreepjes. Zeggen ze...

Nou ja, een echte wokbrander helpt natuurlijk ook al enorm, maar dat krijg je thuis dus echt niet voor elkaar.
Ik heb het heul niet over een Chinees, maar over een Thai. :Y)
Daar eet ik weleens biefstuk uit de wok. Hij marineert het (weet niet hoe) en het vlees is botermals. Geloof niet dat hij natriumcarbonaat gebruikt, maar zal het hem eens vragen!
Hij heeft wel zo'n megawok, dus daar gaat alles maar kort in.

Hij krijgt vrijwel elke dag vers vlees aangeleverd, dus uit de vriezer komt het ws ook niet.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 11 augustus 2011 @ 10:49:42 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100589964
Je kan vlees ook in papaine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Papaïne
gebruiken, wordt het taaiste vlees mals mee, lekker is anders, maar goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 18:42:53 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100610338
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:20 schreef Stansfield het volgende:
Bij loetje gebruiken ze wel margarine voor biefstuk.

http://www.cafeloetje.nl/pdf/pers/allerhande.pdf
Gezien hoe erg de nadruk wordt gelegd op BlueBand vermoed ik een redactionele interventie van Unilever.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 18:45:00 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100610409
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 18:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gezien hoe erg de nadruk wordt gelegd op BlueBand vermoed ik een redactionele interventie van Unilever.
Sowieso, jus van biefstuk, dat verbaasde me ook al. Als ik biefstuk of steak bak, dan is dat heet, te heet om daarna nog wat van het residu in de pan te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 19:16:21 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100611634
http://www.cafeloetje.nl/pers.html

Op die site staat een filmpje waar ze het bakken bij DWDD, moet je eens naar zijn reactie kijken als er gevraagd word waar ze in bakken :D
pi_100611878
Robin, in je aardappelrecept, waarvoor dient daar de azijn,zout waterstap?
  donderdag 11 augustus 2011 @ 19:24:41 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100611985
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 19:16 schreef Erasmo het volgende:
http://www.cafeloetje.nl/pers.html

Op die site staat een filmpje waar ze het bakken bij DWDD, moet je eens naar zijn reactie kijken als er gevraagd word waar ze in bakken :D
Die biefstuk is meer gestoofd, hij is nauwelijks gebruind, aan de zijkanten gewoon grijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100612404
Piet als jij het weet ben ik ook happy hoor O-)
pi_100612753
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 19:16 schreef Erasmo het volgende:
http://www.cafeloetje.nl/pers.html

Op die site staat een filmpje waar ze het bakken bij DWDD, moet je eens naar zijn reactie kijken als er gevraagd word waar ze in bakken :D
3e generatie al, 1e zal wel vlak na de oorlog geweest zijn, toen was margarine nieuw, modern, 'beter' en betaalbaar. Het recept is vast niet ontstaan omdat het lekkerder is. Het is niet gewijzigd omdat het duur is neem ik aan, en boter kan verbranden als je ze zo bakt. Voorkomen dat de boter verbrandt is waarschijnlijk te arbeidsintensief.

Ik geloof best dat het een lekker biefstukje wordt zo, maar niet dat het optimaal is, en ook niet dat er geen naar bijsmaakje aan zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 19:45:33 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100612850
Voor het bakken gebruik je dan ook geklaarde boter, die verbrand niet. Dat ze margarine gebruiken is gewoon een financieel verhaal volgens mij. Verder vind ik de biefstuk er op dat filmpje van DWDD er niet uit zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100613704
Heb je al eens een blik ghee gekocht?

Je kunt er ook plakjes boter bij mikken om de boter te koelen, geen ruimte over in de pan helpt ook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 20:13:00 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100614209
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 20:04 schreef Weltschmerz het volgende:
Heb je al eens een blik ghee gekocht?

Je kunt er ook plakjes boter bij mikken om de boter te koelen, geen ruimte over in de pan helpt ook.
Ghee is geklaarde boter, ik koop gewoon geklaarde boter, maar dat is ook omdat ik die gewoon in mijn lokale supermarkt kan kopen, is in Duitsland een normaal product, en ik geen goede Toko in de buurt heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100614260
Aha, ik dacht dat je zelf je boter moest klaren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 20:16:58 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100614410
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 20:14 schreef Weltschmerz het volgende:
Aha, ik dacht dat je zelf je boter moest klaren.
Dat kan ik wel, maar het is makkelijker om het gewoon te kopen, prima product.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100615687
Wikipedia zegt - zonder bron of toelichting:

In het algemeen ontstaat bij bruin bakken van voedingsmiddelen het schadelijke acrylamide. Bij friet is dit grotendeels te voorkomen, door de rauwgesneden aardappel enige tijd in heet zout water met een scheut azijn te leggen. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat de friet krokanter wordt, doordat het zout vocht aan de aardappel onttrekt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
  donderdag 11 augustus 2011 @ 20:46:16 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100615815
Acrylamide is een onzinhype.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 11 augustus 2011 @ 21:19:32 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100617832
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 19:22 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Robin, in je aardappelrecept, waarvoor dient daar de azijn,zout waterstap?
De water met zout is tegen het zetmeel, doel: knapperigerheid
Het azijn is tegen de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Acrylamide]acrylamide[\url], doel: tegen de kankerverwekkendkheid van gebakken/gefrituurde aardappelen.
pi_100619360
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

De water met zout is tegen het zetmeel, doel: knapperigerheid
Het azijn is tegen de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Acrylamide]acrylamide[\url], doel: tegen de kankerverwekkendkheid van gebakken/gefrituurde aardappelen.
Thanks ^O^
pi_100619793
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 20:43 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Wikipedia zegt - zonder bron of toelichting:

In het algemeen ontstaat bij bruin bakken van voedingsmiddelen het schadelijke acrylamide. Bij friet is dit grotendeels te voorkomen, door de rauwgesneden aardappel enige tijd in heet zout water met een scheut azijn te leggen. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat de friet krokanter wordt, doordat het zout vocht aan de aardappel onttrekt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Zuur remt de maillard reactie waarbij acrylamide ontstaat uit reducerende suikers (glucose uit dhet zetmeel) en asparaginezuur (onderdeel van het eiwit uit aardappel). Onttrekking van vocht versnelt echter de maillardreactie, net als bakken op hoge temperatuur. Aangezien azijn verdampt kan er nog steeds acrylamide ontstaan, bovendien onstaat er door het zuur weer meer glucose uit de zetmeel... Dit kan het proces versnellen. Kortom: complex en zeker niet zo makkelijk te bepalen wat deze behandeling doet. Hopelijk geeft het wel meer smaak, dan is het de moeite waard.

Het enige wat echt goed helpt tegen acrylamide is het apsaraginezuur kapotmaken met een enzym, voordat er gebakken wordt. Of het een hype is of niet: het ontstaat en het is ongezond. In ontbijtkoek zit overigens vele malen meer acrylamide! Chips is ook een bron...Overal waar reducerende suikers, asparagine en temperatuur hoog is, kan acrylamide ontstaan. Als je gevarieerd eet zal de hoeveelheid altijd meevallen.
Whatever...
pi_100619922
Thx spanky je komt overtuigend over ^O^ Vak in die richting?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')