abonnement Unibet Coolblue
pi_101412433
Ja cayenne pepers zijn volgens mij wel een beetje aan de kleine kant om te vullen, maar ze moeten op, dus wou ze op de een of andere manier nog gebruiken. Van een vorige portie nog kleinere en scherpere pepers als thaise curry gemaakt en gedroogde pepers gemaakt, dus nu een beetje inspiratieloos.
En ja, zaadlijsten en zaadjes natuurlijk verwijdert om ze te kunnen vullen.
Ik zag twee methodes om ze te verhitten (en wellicht daarmee ook de scherpte verminderen). Bij een recept worden de pepers in een hoop olijfolie voor 30 minuten in de oven op 170 graden gezet. (En volgens McGee lost capsicum op in olie). En bij een ander recept worden de pepers gegrild en de zwartgeblakerde schillen verwijdert. Dus vandaar dat ik me afvroeg of iemand daar ervaring of tips voor heeft.

En wat honing door de vulling zal hoogstwaarschijnlijk ook geen kwaad kunnen, dus dank voor de tip.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 15:42:55 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101412481
Je kan er natuurlijk ook een sambal van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 16:00:19 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101413059
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 14:51 schreef SiGNe het volgende:
Zijn cayennepepers niet een beetje klein om te vullen of begrijp ik het verkeerd?
Qua vulling zou ik er iets zoets in doen, dat haalt ook de scherpte weg.
Roomkaas met andere smaakmakers.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 18:15:10 #254
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101417937
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan er natuurlijk ook een sambal van maken
Of een olie..

Ledig, mocht je ze willen blakeren om de schil eraf te halen, even in de vlam van een gasfornuis houden gaat een stuk sneller.
pi_101418260
Dank jullie wel! Ze zaten al in de oven, maar het is duidelijk dat cayennepepers te weinig vlees hebben om zonder vel nog hun vorm te behouden. Dus de volgende keer gaan ze in een hoop olijfolie de oven in. Want op zich is de combinatie peper met feta wel erg smakelijk, alleen een beetje een taai vel nu.
pi_101418661
Piet, ik heb 2 schapenballen voor een euro gekocht. Hoe maak je die dingen klaar en vooral, schoon :@
pi_101419815
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 18:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet, ik heb 2 schapenballen voor een euro gekocht. Hoe maak je die dingen klaar en vooral, schoon :@
huuuuuuuuuuuuu :X

maak je wel een fotoverslagje? :D :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 31 augustus 2011 @ 19:06:42 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101419990
Ik ken alleen "organen van de bok", jaaaaaren terug een paar keer gegeten. Ik vond ze lekker. Bij een Turks restaurant, gewoon gebakken met knoflookje enzo. Maar geen idee of die dan eerst voorgegaard zijn. Zijn die niet veel groter, die van een schaap?
pi_101420085
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 19:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken alleen "organen van de bok", jaaaaaren terug een paar keer gegeten. Ik vond ze lekker. Bij een Turks restaurant, gewoon gebakken met knoflookje enzo. Maar geen idee of die dan eerst voorgegaard zijn. Zijn die niet veel groter, die van een schaap?
Vrij groot ja. Ik heb wel eens stierenbal gegeten , erg lekker.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 19:33:32 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101421174
quote:
1s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 18:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet, ik heb 2 schapenballen voor een euro gekocht. Hoe maak je die dingen klaar en vooral, schoon :@
Het vlies wat er omheen zit, waar ook de aderen in zitten insnijden met een scherp mes en er af trekken, gaat gemakkelijker als ze half bevroren zijn trouwens. Goed spoelen met koud (!) water. Stierenballen zijn makkelijker, want die zijn groter.
Je kan ze in een stoofschotel verwerken, of bakken. Aan paar plakjes snijden, zouten en peperen, door de bloem halen en bakken.
Succes!
Heb het heeeel lang geleden eens gemaakt. 25 jaar geleden ofzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 september 2011 @ 10:30:01 #261
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_101441641
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 14:34 schreef Ledig het volgende:
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
Maak er Chiles Rellenos van.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 1 september 2011 @ 10:31:51 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101441697
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 10:30 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Maak er Chiles Rellenos van.
Dat is een heel ander soort peper, net zoals een paprika een ander soort is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101450025
2 vliezen eraf gehaald, in plakjes gesneden en zo in de pan. Beide kanten ff bakken, beetje versgemalen peper en smullen. Was smaakvol ^O^
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2011 @ 15:52:12 #264
91830 MaximusTG
pi_101450744
Je had er ook ballen van kunnen draaien, was je sneller klaargeweest! (8>
pi_101641754
Wat is volgens jullie de lekkerste groente om bij sliptong en aardappeltjes gebakken in de schil te eten?
pi_101642119
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 september 2011 19:13 schreef Tree het volgende:
Wat is volgens jullie de lekkerste groente om bij sliptong en aardappeltjes gebakken in de schil te eten?
boontjes.
  dinsdag 6 september 2011 @ 19:24:24 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101642371
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 september 2011 19:13 schreef Tree het volgende:
Wat is volgens jullie de lekkerste groente om bij sliptong en aardappeltjes gebakken in de schil te eten?
Zeekraal, visboer verkoopt het waarschijnlijk wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101643434
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2011 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeekraal, visboer verkoopt het waarschijnlijk wel.
Oh, dat lijkt me wel leuk! Hoe maak ik dit klaar?
  dinsdag 6 september 2011 @ 19:44:35 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101643580
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 september 2011 19:42 schreef Tree het volgende:

[..]

Oh, dat lijkt me wel leuk! Hoe maak ik dit klaar?
Even kort blancheren, of stoven met boter en wat witte wijn. Het is snel gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101643998
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 september 2011 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Even kort blancheren, of stoven met boter en wat witte wijn. Het is snel gaar.
Dankjewel :)
  dinsdag 6 september 2011 @ 20:00:54 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101644486
Oh en denk er aan, geen zout toevoegen of zoute boter gebruiken, is al zout genoeg van zichzelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 september 2011 @ 18:58:58 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101682598
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Tadadadatadaaaa: http://www.kweepeer.nl/nieuws/gratis-kweeperen/
  woensdag 7 september 2011 @ 23:10:05 #273
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101694746
Niet hoe maak ik het klaar maar ben wel benieuwd of Piet deze flauwekul kent in Duitsland.

KEES!

Trouwens ik heb ook een vraag ontopic. Frangipane, maak je dit met als basis amandelspijs plus eieren, boter of is de basis amandelpoeder? Morgen wil ik eigenlijk toetje bakken, ertussen twee draailaagjes jam, met ernaast koele room en heb heel fijne amandelspijs maar intussen lees ik dat het allemaal weer niet goed is want je moet zo en zo met amandelpoeder.

Belangrijk, ik heb geen keukenmachine maar doe alles met de hand en ben verder ook niet thuis in taartjes.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 8 september 2011 @ 05:39:45 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101699101
Frangipane heb ik nog nooit gemaakt, maar als ik wat recepten bekijk op the interwebz zie ik amandelpoeder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101905964
Goedemiddag Piet,

Heb je advies opgevolgd en we eten hier nu alleen nog brood met een (dun) laagje roomboter.
Nu hebben we alleen de smeerbare variant van de AH gehaald, is die net zo 'goed' als gewone roomboter? Of zit er ook extra zooi doorheen zoals bijvoorbeeld margarine?

Groet!
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')