Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huisquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bijquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.
Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Dat had ik ook niet verwachtquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Sherry ipv sake? Nee, dat lijkt me niet. Sherry ipv shaoxing rijstwijn, ja, dat zegt men. Zou ik ook nooit doen, maar goed, anderen zweren erbij.quote:Op zaterdag 27 augustus 2011 22:47 schreef SiGNe het volgende:
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
Dat is nu wel de bedoeling ja, gewoon in een lage brede pot op de vensterbank.quote:Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.quote:Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.
Verse zuurkool is lastig te krijgen, veel groenteboeren maken namelijk niet zelf hun zuurkool maar bestellen gewoon een (blauwe) ton bij Krautboy.quote:Op zondag 28 augustus 2011 01:11 schreef rubje het volgende:
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?
[ afbeelding ]
En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst.
Leuk, in een bloempot doen met vochtige aarde. Ze boeien heel mooiquote:Op zondag 28 augustus 2011 00:18 schreef Erasmo het volgende:
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroentenquote:Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.
Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.quote:Op zondag 28 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
Ik zie het als goede restenverwerkingquote:Op zondag 28 augustus 2011 13:20 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.
Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is?
Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk.
Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik.
Doe ik ook, schillen en in plakken snijden daarna in de vriezer.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade.![]()
Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
M'n vriezer is vrij slecht helaas.. een pizza moet ik bijv. uit de verpakking halen anders ontdooit ie gedeeltelijkquote:Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade.![]()
Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie het als goede restenverwerking
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade.![]()
Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
En houdbaar bovendien. Gember fijnhakken, met 350 gram suiker in pannetje doen, beetje water erbij en aan de kook brengen. Af laten koelen, zeven en in flesje doen, moet dikte van siroop hebben.quote:[b]Op zondag 28 augustus 2011 13:32 schreef SiGNe
[..]
Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.
Bij meeste winkels kan je gewoon klein stukje afbreken van grotere, afwegen, sticker erop, en 20 cent afrekenen. Zo doe ik het al jarenquote:Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.
Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?
Ook lekkerquote:Op zondag 28 augustus 2011 15:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat.
Je bedoelt kweeperen?quote:Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof.
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Ja die. Voor zover ik weet zijn kweeperen en appels hetzelfde afgezien van de vorm maar dat even terzijdequote:Op zondag 28 augustus 2011 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoelt kweeperen?
De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos
Wat wil je ermee gaan maken?
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.quote:Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Ik heb er één maar die heeft het niet.quote:Op zondag 28 augustus 2011 20:41 schreef SiGNe het volgende:
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen?
Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet.
Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen?
Daarom ben ik nu al op zoek naar adresjesquote:Op zondag 28 augustus 2011 21:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.
Ik heb namelijk niet echt een idee wat er bij past wat zonder oven te maken is.quote:2 racks of pork ribs
2 cups of red wine (I used a Spanish Tempranillo)
250 ml black molasses
1/4 cup honey
1/4 cup soya sauce
8 garlic cloves minced
Jep, maar dan niet uit de oven.quote:Op zondag 28 augustus 2011 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past?
Wat dacht je van een chiabatta en een salade?
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?quote:Op zondag 28 augustus 2011 22:50 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Jep, maar dan niet uit de oven.
Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade
Nee, ik weet hoe ik ze klaar moet maken, maar ik zocht naar bijgerechtenquote:Op zondag 28 augustus 2011 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?
Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill
Als je de scherpte wilt temperen moet je de zaadjes en de zaadlobben verwijderen.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 14:34 schreef Ledig het volgende:
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |