abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:25:09 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101224903
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101224968
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huis ;) (gekocht in zo'n winkeltje waar ze de azijn uit vaten voor je tappen O+ )

Heb zwarte rijstazijn ook nog nooit gehad..
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:48:31 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101225651
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.

Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
pi_101225848
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.

Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bij :+ Voor nu zat ik idd te denken aan heldere rijstazijn en balsamico mengen.

(ik hou overigens van balsamico, heerlijk! Hoe kun je nu een hekel hebben aan balsamico :9 )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101225860
Oh ja, enne, thanks! :s)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 20:53:22 #206
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_101230845
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_101232043
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken.
pi_101246727
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Dat had ik ook niet verwacht ;) Het ging me er meer om wat ik, van alles wat ik wel in huis had, het beste kon gebruiken (of wat de minst slechte optie was). Het was overigens heerlijk, al zal het idd ongetwijfeld anders gesmaakt hebben dan met zwarte rijstazijn. Volgende keer doe ik wel minder gehakt, vond het gehakt te overheersend tov de aubergine.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:33:25 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101249703
Ja, 50-50 aubergine-gehakt is ook wel wat veel. Als ik het recept later in 't NL op mijn site zet zal ik dat eens aanpassen, want in de praktijk gebruik ik ook altijd minder gehakt.

Mooi dat het evengoed heerlijk was, ook zonder de zwarte rijstazijn. :)
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 22:47:18 #210
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101270433
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:30:29 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101271809
Ja, je kan ook doperwten gebruiken ipv kappertjes...
:')
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:41:04 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101272220
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:47 schreef SiGNe het volgende:
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
Sherry ipv sake? Nee, dat lijkt me niet. Sherry ipv shaoxing rijstwijn, ja, dat zegt men. Zou ik ook nooit doen, maar goed, anderen zweren erbij.

In plaats van sake zou ik eerder jenever of zo gebruiken. Of wodka?
Ik zou die dingen eens naast elkaar moeten proeven, want ik ken de smaak van sake niet zo goed of net zo goed/slecht als die van jenever of wodka.

Maar verder, als er maar een scheutje in een gerecht gaat komt het ook niet zo heel nauw en zal het resultaat vast wel te eten of zelfs lekker zijn.
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:16:27 #213
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101273365
Dank je Robin, ik ken de smaak van Sake dus ook niet en heb in m'n gedachten Sake en Rijstwijn dus kennelijk met elkaar verwisseld.
Die rijstwijn heb ik wel in huis overigens, Mirin (Japanse kookwijn) ook maar dus geen sake.

Naja, hopelijk is m'n marinade met die sherry ook een beetje te eten, er moesten 2 eetlepels in: http://www.smulweb.nl/rec(...)aage-gefrituurde-kip

Van de gember die ik overhad heb ik trouwens Gari gemaakt, zag later dat jij die pagina geschreven had, geinig :)
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ingelegde-gember/
Morgen kan ik 't gaan proeven, de azijn en suiker smaakte al best lekker eigenlijk.
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:18:51 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101273455
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen :P
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:47:02 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101274550
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.

En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:58:20 #216
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101274991
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
Dat is nu wel de bedoeling ja, gewoon in een lage brede pot op de vensterbank.
pi_101275481
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?



En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst. :)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:16:12 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101275611
Groene Passage, maar die's zo te zien niet open op zondag.
pi_101275670
Hey! datis een goeie tip. Ga daar komende week even heen. Bedankt RobinOok. :)
[sub]
ps: al naar Roopram geweest nav mijn review waar je het niet mee eens was? ;) [sub]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:26:04 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101275927
Nee, ik ben niet zo dol op roti.
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:30:01 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101276043
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.

Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:36:18 #222
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101276210
quote:
6s.gif Op zondag 28 augustus 2011 01:11 schreef rubje het volgende:
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?

[ afbeelding ]

En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst. :)
Verse zuurkool is lastig te krijgen, veel groenteboeren maken namelijk niet zelf hun zuurkool maar bestellen gewoon een (blauwe) ton bij Krautboy.
Misschien dat die volgens een nét iets anders recept gemaakt wordt maar je kan net zo goed een zak bij de supermarkt halen.
Ik zou dan wel voor de wijnzuurkool gaan, die is wat zuurder dan de naturelversie.
  zondag 28 augustus 2011 @ 09:20:45 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101280380
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:18 schreef Erasmo het volgende:
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen :P
Leuk, in een bloempot doen met vochtige aarde. Ze boeien heel mooi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 09:23:13 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101280400
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:

[..]

In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.

Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:20:17 #225
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101284886
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.
Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is?
Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk.

Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:23:48 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101284966
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:24:10 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101284974
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.
Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is?
Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk.

Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik.
Ik zie het als goede restenverwerking
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:27:50 #228
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_101285051
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
Doe ik ook, schillen en in plakken snijden daarna in de vriezer.
En dan wel een stuk gember halen bij de toko, daar heb je al heel groot stuk voor nog geen 50 cent.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:32:22 #229
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101285162
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
M'n vriezer is vrij slecht helaas.. een pizza moet ik bijv. uit de verpakking halen anders ontdooit ie gedeeltelijk :')
Voordeel is wel weer dat ik vrijwel alleenmet verse ingrediënten kook

quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie het als goede restenverwerking
Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.
pi_101285258
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:37:53 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101285296
quote:
0s.gif [b]Op zondag 28 augustus 2011 13:32 schreef SiGNe

[..]

Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.
En houdbaar bovendien. Gember fijnhakken, met 350 gram suiker in pannetje doen, beetje water erbij en aan de kook brengen. Af laten koelen, zeven en in flesje doen, moet dikte van siroop hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101288373
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:

[..]

In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.

Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Bij meeste winkels kan je gewoon klein stukje afbreken van grotere, afwegen, sticker erop, en 20 cent afrekenen. Zo doe ik het al jaren
  zondag 28 augustus 2011 @ 15:02:32 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101288678
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:36 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat. ;)
  zondag 28 augustus 2011 @ 15:15:24 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101289150
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 15:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat. ;)
Ook lekker
Resten verwerken is leuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 19:53:15 #235
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101300654
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof.

Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
  zondag 28 augustus 2011 @ 19:58:09 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101300858
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof.

Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Je bedoelt kweeperen?

De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos
Wat wil je ermee gaan maken?

[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 28-08-2011 20:24:14 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:36:34 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101303068
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoelt kweeperen?

De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos
Wat wil je ermee gaan maken?
Ja die. Voor zover ik weet zijn kweeperen en appels hetzelfde afgezien van de vorm maar dat even terzijde :P

Helaas hebben de turken en toko's bij mij in de buurt ze niet, ik wil er oa. jam van maken. Een erg lekkere vrucht om op diverse manieren in te maken.
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:41:54 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101303432
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen?
Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet.
Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen?
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:06:25 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101305037
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:16:36 #240
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101305726
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 20:41 schreef SiGNe het volgende:
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen?
Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet.
Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen?
Ik heb er één maar die heeft het niet.

quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 21:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.
Daarom ben ik nu al op zoek naar adresjes ;) Direct van een teler zou het mooist zijn, en redelijk haalbaar aangezien ik regelmatig half Nederland doorcross. Alleen waar groeien die dingen? :P
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:21:49 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101306076
Misschien staat het op http://www.kweepeer.nl/
(bestaat nog echt ook! :o )
pi_101312021
Weet iemand trouwens iets makkelijks om bij varkensribben met de volgende ingredienten te eten?
quote:
2 racks of pork ribs
2 cups of red wine (I used a Spanish Tempranillo)
250 ml black molasses
1/4 cup honey
1/4 cup soya sauce
8 garlic cloves minced
Ik heb namelijk niet echt een idee wat er bij past wat zonder oven te maken is.
I'm not lost, it's just I've no idea where I am
  zondag 28 augustus 2011 @ 22:43:51 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101312224
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past?
Wat dacht je van een chiabatta en een salade?
Of friet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101312680
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past?
Wat dacht je van een chiabatta en een salade?
Jep, maar dan niet uit de oven.
Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade :Y
I'm not lost, it's just I've no idea where I am
  zondag 28 augustus 2011 @ 22:51:46 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101312764
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 22:50 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:

[..]

Jep, maar dan niet uit de oven.
Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade :Y
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?
Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101312818
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?
Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill
Nee, ik weet hoe ik ze klaar moet maken, maar ik zocht naar bijgerechten :P
I'm not lost, it's just I've no idea where I am
  zondag 28 augustus 2011 @ 22:59:01 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101313215
Koolsla maken is ook lekker. Courgette in de lengte aan plakken snijden en grillen is smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101410241
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:37:02 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101410315
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 14:34 schreef Ledig het volgende:
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
Als je de scherpte wilt temperen moet je de zaadjes en de zaadlobben verwijderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:51:32 #250
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101410895
Zijn cayennepepers niet een beetje klein om te vullen of begrijp ik het verkeerd?
Qua vulling zou ik er iets zoets in doen, dat haalt ook de scherpte weg.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')