Pietverdriet | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:14 |
Hier verder dus, deel 16 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoord, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen vind je hier grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 2 grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 3 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 4 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 5 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 6 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic Deel 7 Het grote vraag het piet hoe maak ik het klaar topic, deel 8 Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 9 Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 10 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #11 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #12 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #13 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #14 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #15 | |
AlchemistOfSorrows | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:23 |
Hoe zorg je ervoor dat als je biefstuk of iets dergelijks wokt dat het dan niet taai wordt? | |
FkTwkGs2012 | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:26 |
Modje, wil je dit topic ff aan de vorige koppelen? Dank. | |
iehlaak | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:26 |
Goede biefstuk kopen, mooi op temperatuur laten komen, niet te lang bakken. | |
loecje | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:27 |
zit al gekoppeld... | |
FkTwkGs2012 | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:28 |
Thx. | |
loecje | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:30 |
ik heb niets gedaan hoor ![]() | |
Stokstaart | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:32 |
Tof ![]() | |
FkTwkGs2012 | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:34 |
Owvzag hem niet in myact. Vandaar. Opgelost iig ![]() | |
loecje | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:35 |
nieuwe topic's hebben een F5 nodig (slecht eigenlijk dat dat niet automatisch gaat) | |
Pietverdriet | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:37 |
Goede biefstuk nemen en erg kort snel wokken. | |
Gebraden_Wombat | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:39 |
Hoe doe je dat als er ook nog groenten gewokt moeten worden? De groenten eerst en dan pas de biefstuk lijkt me ook niet ideaal. Apart wokken is onhandig. Eerst de biefstuk en dan de groenten werkt bij mij niet; de biefstuk bakt dan te lang. | |
Ole | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:42 |
Biefstuk eerst, biefstuk uit de wok, groenten wokken en op het laatst biefstuk er weer bij. | |
AlchemistOfSorrows | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:45 |
Hm, klinkt logisch, maar kunnen dan de smaken wel goed intrekken? | |
Gebraden_Wombat | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:47 |
Dat is eigenlijk heel logisch natuurlijk, stom dat je er zelf niet op komt dat dingen ook tijdelijk uit de pan kunnen. | |
RobinOok | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:48 |
En dan nog lukt het je niet. Wedden? | |
Ole | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:56 |
Heb het Aziatische.koks wel zien doen. Goed marineren houdt de biefstuk ook malser | |
Pietverdriet | woensdag 10 augustus 2011 @ 22:59 |
Mag jij uitleggen hoe jij het doet. | |
RobinOok | woensdag 10 augustus 2011 @ 23:06 |
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken? Met gebak beschouw ik mijzelf trouwens best een beginner, want ik bak vrijwel nooit. Maar het is gewoon zoooo makkelijk, ik zie dat serieus als een klusje voor kleine kinderen. | |
RobinOok | woensdag 10 augustus 2011 @ 23:15 |
Niet! ![]() Ik sla wokrecepten met biefstukreepjes gewoon over. Of ik verander ze zo dat ik een heel biefstukje rood bak, die in plakjes snij en dat dan op het allerlaatst door het gerecht doe. Of, als het echt niet anders kan (mijn lief heeft bijvoorbeeld een recept uitgekozen met biefstukreepjes) dan gebruik ik die geplakte biefstukjes uit de diepvries. Die zijn makkelijk te snijden (zeker als ze nog half bevroren zijn) en blijven door hun bewerking wonderwel een stuk malser. En het is ook gewoon vlees, geplakt met eiwit. Als biefstuk vind ik ze niet lekker, maar in stukjes gewokt zijn ze lekkerder dan "echte" biefstuk. De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken. Maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld dit thuis uit te proberen, ik heb het dus ook maar "van horen zeggen". Maar die ossenhaasreepjes bij de Chinees zijn dus nooit ossenhaasreepjes. Zeggen ze... Nou ja, een echte wokbrander helpt natuurlijk ook al enorm, maar dat krijg je thuis dus echt niet voor elkaar. | |
zakstront | woensdag 10 augustus 2011 @ 23:36 |
Volgens mij overdrijf je, aan de overige foto's te zien is het wel goedgekomen met die cake. Niet dat ik alle recepten op aschwin nou zo briljant vind, heb vanavond de Spaghetti met vleessaus geprobeerd en die viel tegen (te zout). Maar vanwege al die foto's kijk ik er wel graag rond. Precies, biefstukreepjes maximaal 1 minuut wokken op hoog vuur en niet teveel tegelijk. Diepvriesbiefstuk gebruiken klinkt ook als een goeie tip. | |
Erasmo | donderdag 11 augustus 2011 @ 00:33 |
@ een eventueel videoproject, ik zeg doen. Het zou zelfs nog toffer zijn als je het ook uit de keuken nam en laat zien waar de basis vandaan komt.
![]() Ik heb ze wel eens mogen gebruiken, werken verbazingwekkend goed ![]() | |
MaximusTG | donderdag 11 augustus 2011 @ 09:36 |
Een soort Piet's Wilde Keuken dus? Leuk voor Fok! TV | |
Curiosity | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:00 |
Ik gebruik ook altijd die diepvriesbiefstuk als ik wok. Ook met deze recepten. http://www.omawapsie.nl/w(...)met_beefreepjes.html http://www.libelle.nl/201(...)belle-magazine-blad/ | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:12 |
Het binnensmokkelen van Margarine in huize piet, daar staan stokslagen op, maar de Libelle, dat is pas echt gevaarlijk. | |
Curiosity | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:13 |
![]() | |
Stansfield | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:20 |
Bij loetje gebruiken ze wel margarine voor biefstuk. http://www.cafeloetje.nl/pdf/pers/allerhande.pdf | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:26 |
Je moest eens weten wat voor een troep er allemaal in de hoereca gebruikt wordt. | |
Stansfield | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:27 |
Ik dacht dat loetje wel hoog aangeschreven stond qua biefstukbakken. Of kan dat ook beter? | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:29 |
Nooit bij loetje geweest. En niet van plan ook. | |
Ole | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:38 |
Ik heb het heul niet over een Chinees, maar over een Thai. ![]() Daar eet ik weleens biefstuk uit de wok. Hij marineert het (weet niet hoe) en het vlees is botermals. Geloof niet dat hij natriumcarbonaat gebruikt, maar zal het hem eens vragen! Hij heeft wel zo'n megawok, dus daar gaat alles maar kort in. Hij krijgt vrijwel elke dag vers vlees aangeleverd, dus uit de vriezer komt het ws ook niet. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 10:49 |
Je kan vlees ook in papaine http://nl.wikipedia.org/wiki/Papaïne gebruiken, wordt het taaiste vlees mals mee, lekker is anders, maar goed. | |
Erasmo | donderdag 11 augustus 2011 @ 18:42 |
Gezien hoe erg de nadruk wordt gelegd op BlueBand vermoed ik een redactionele interventie van Unilever. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 18:45 |
Sowieso, jus van biefstuk, dat verbaasde me ook al. Als ik biefstuk of steak bak, dan is dat heet, te heet om daarna nog wat van het residu in de pan te maken. | |
Erasmo | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:16 |
http://www.cafeloetje.nl/pers.html Op die site staat een filmpje waar ze het bakken bij DWDD, moet je eens naar zijn reactie kijken als er gevraagd word waar ze in bakken ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:22 |
Robin, in je aardappelrecept, waarvoor dient daar de azijn,zout waterstap? | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:24 |
Die biefstuk is meer gestoofd, hij is nauwelijks gebruind, aan de zijkanten gewoon grijs. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:34 |
Piet als jij het weet ben ik ook happy hoor ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:43 |
3e generatie al, 1e zal wel vlak na de oorlog geweest zijn, toen was margarine nieuw, modern, 'beter' en betaalbaar. Het recept is vast niet ontstaan omdat het lekkerder is. Het is niet gewijzigd omdat het duur is neem ik aan, en boter kan verbranden als je ze zo bakt. Voorkomen dat de boter verbrandt is waarschijnlijk te arbeidsintensief. Ik geloof best dat het een lekker biefstukje wordt zo, maar niet dat het optimaal is, en ook niet dat er geen naar bijsmaakje aan zit. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:45 |
Voor het bakken gebruik je dan ook geklaarde boter, die verbrand niet. Dat ze margarine gebruiken is gewoon een financieel verhaal volgens mij. Verder vind ik de biefstuk er op dat filmpje van DWDD er niet uit zien. | |
Weltschmerz | donderdag 11 augustus 2011 @ 20:04 |
Heb je al eens een blik ghee gekocht? Je kunt er ook plakjes boter bij mikken om de boter te koelen, geen ruimte over in de pan helpt ook. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 20:13 |
Ghee is geklaarde boter, ik koop gewoon geklaarde boter, maar dat is ook omdat ik die gewoon in mijn lokale supermarkt kan kopen, is in Duitsland een normaal product, en ik geen goede Toko in de buurt heb. | |
Weltschmerz | donderdag 11 augustus 2011 @ 20:14 |
Aha, ik dacht dat je zelf je boter moest klaren. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 20:16 |
Dat kan ik wel, maar het is makkelijker om het gewoon te kopen, prima product. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 20:43 |
Wikipedia zegt - zonder bron of toelichting: In het algemeen ontstaat bij bruin bakken van voedingsmiddelen het schadelijke acrylamide. Bij friet is dit grotendeels te voorkomen, door de rauwgesneden aardappel enige tijd in heet zout water met een scheut azijn te leggen. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat de friet krokanter wordt, doordat het zout vocht aan de aardappel onttrekt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 20:46 |
Acrylamide is een onzinhype. | |
RobinOok | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:19 |
De water met zout is tegen het zetmeel, doel: knapperigerheid Het azijn is tegen de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Acrylamide]acrylamide[\url], doel: tegen de kankerverwekkendkheid van gebakken/gefrituurde aardappelen. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:51 |
Thanks ![]() | |
Spanky78 | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:00 |
Zuur remt de maillard reactie waarbij acrylamide ontstaat uit reducerende suikers (glucose uit dhet zetmeel) en asparaginezuur (onderdeel van het eiwit uit aardappel). Onttrekking van vocht versnelt echter de maillardreactie, net als bakken op hoge temperatuur. Aangezien azijn verdampt kan er nog steeds acrylamide ontstaan, bovendien onstaat er door het zuur weer meer glucose uit de zetmeel... Dit kan het proces versnellen. Kortom: complex en zeker niet zo makkelijk te bepalen wat deze behandeling doet. Hopelijk geeft het wel meer smaak, dan is het de moeite waard. Het enige wat echt goed helpt tegen acrylamide is het apsaraginezuur kapotmaken met een enzym, voordat er gebakken wordt. Of het een hype is of niet: het ontstaat en het is ongezond. In ontbijtkoek zit overigens vele malen meer acrylamide! Chips is ook een bron...Overal waar reducerende suikers, asparagine en temperatuur hoog is, kan acrylamide ontstaan. Als je gevarieerd eet zal de hoeveelheid altijd meevallen. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:03 |
Thx spanky je komt overtuigend over ![]() | |
Spanky78 | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:04 |
Als je het lekkerder vindt kun je ook verse ananas of kiwi gebruiken. Te lang marineren betekent wel dat je vlees in een soort van korreltjes uiteen valt. Ik gebruik wel eens verse ananas het laatste halfuur van een marinade voor kipreepjes, die worden dan minder taai als ze doorbakken zijn... Lekker in de zoetzure aziatische wokschotel oid. maargoed, misschien off-topic ![]() | |
SiGNe | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:05 |
Mango werkt wat dat betreft ook goed.. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:10 |
brood bevat het rijkelijk, dat eten we al duizenden en duizenden jaren. Je kan je er wel zorgen over maken, maar het is onzinnig. Je kan beter zorgen dat je voldoende groente en fruit eet, niet teveel eet en vooral niet rookt. Een tot twee glazen wijn per dag hebben zelfs een positief effect. Veel gevaarlijker, en dan bedoel ik echt VEEL gevaarlijker zijn noten en pindaschimmels. Maak je dus eerder zorgen over wat er in goedkope pindakaas verwerkt zit dan je zorgen maken over acrylamide. Geharde vetten (margarine) zijn erg slecht voor hart en vaatziekten, maar daar maakt Robin zich weer geen zorgen over. | |
Spanky78 | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:21 |
Een patuline en aflatoxine zijn veel geniepiger, net als afweerstoffen gemaakt door groenten of fruit die ziek zijn. Reken maar dat die statines niet fijn zijn. Dus ja, je hebt gelijk. En in feite is de hele familie maillardproducten en cyclisch-aromatische stofjes verdacht. Dus alles wat lekker gebruind en gebakken is... Dus jij en mijn moedertje hebben gewoon gelijk: eet gevarieerd, veel groenten, niet te veel vlees, vet en geniet er van. Uiteindelijk is stress nog veel ongezonder dan veel voedingspatronen, dus dat genieten is heel belangrijk. Met jouw tips moet dat toch lukken Piet! | |
RobinOok | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:36 |
Ik maak me überhaupt geen zorgen, maar een scheutje azijn is voor mij geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele moeite, ik hoef er niks voor te laten en het heeft nulkommanul effect op de smaak. Dus waarom zou ik het niet doen als er wordt vermoed dat meer dan 1 keer per week gebakken of gefrituurde aardappelen eten wel eens kankerverwekkend zou kunnen zijn? Want oja, weken in zout water deed ik toch al altijd. | |
Spanky78 | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:39 |
Als je er lekkere aardappelen mee eet, mag het geen punt zijn. Je kunt de aardappelen ook blancheren, helpt ook! | |
RobinOok | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:53 |
Never, nooit! Echt gewoon NIET! Bah, bah, bah. Zit niet achter pc, maar anders zou'k het topic over opgebakken aardappelen even opzoeken/plakken. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 22:57 |
Ja doe eens. | |
RobinOok | donderdag 11 augustus 2011 @ 23:12 |
Doe ut selluf! | |
FkTwkGs2012 | donderdag 11 augustus 2011 @ 23:17 |
Wil je de volgende keer pics van hoe het in en hoe het uit de oven gaat doen? Vooral dan de bakla en hoe het erop ligt. Krijg het er lang zo mooi niet mee hier dus zal jij het wel anders doen dan ik ![]() | |
tjoptjop | donderdag 11 augustus 2011 @ 23:50 |
Bah, opgebakken gekookte aardappels | |
zakstront | vrijdag 12 augustus 2011 @ 01:29 |
Pinda-schimmel schijnt een van de meest kankerverwekkende stoffen te zijn...de wetenschapper die dat onderzocht is er zelf ook aan onderdoor gegaan. Daarom koop ik altijd de duurste pindakaas in de hoop dat Calvé niet de goedkoopste pinda's inkoopt en kijk ik panisch naar de houdbaarheidsdatum. Da's vast (op)gebakken aardappelen of Gebakken aardappels met foto. Maar zoals mijn moeder de gekookte aardappeltjes van de vorige dag opbakt....mmmm | |
RobinOok | vrijdag 12 augustus 2011 @ 02:06 |
Ja, dank je, die ja. En over pindakaas maak ik me net zo min druk als over margarine, gewoon omdat ik beide nooit eet. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 12 augustus 2011 @ 03:54 |
Ik had op foto's en recepten gehoopt daar. Krijg ik ah sluikreclame en een klb topic ![]() | |
RobinOok | vrijdag 12 augustus 2011 @ 10:57 |
Jij denkt dat ik die in een nachtje uit mijn mouw kan schudden? | |
RobertNL | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:22 |
Top zo'n topic zocht ik! Ik als ''keuken barbaar'' ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:28 |
Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken. Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden" Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is. Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten. Serveren met een wittewijn mostersaus. Daarbij, bloemige aardappels, boontjes. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:31 |
Laurier ![]() | |
RobertNL | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:40 |
![]() ![]() Zou ik het vlees nog door kunnen snijden? 1.5 KG is een beetje overkill lijkt mij.
[ Bericht 10% gewijzigd door RobertNL op 12-08-2011 20:49:16 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:05 |
Twee stukken van 750 gram kan ook, doe ik ook want we zijn met zijn tweeen. Vleesthermometer hebben ze wel bij de hema geloof ik, kost niet veel. | |
Lonaa | zaterdag 13 augustus 2011 @ 18:37 |
Hebben we nog tips voor het maken van jam? Ik heb 1,5 kg aardbeien, 500 gram rode bessen, 500 gram bramen en een hele bups pruimen. Wat kan ik daar nou voor leuks mee doen? Jam? En zijn daar dan nog tips voor? | |
RobinOok | zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:04 |
Mijn tip: drank erbij. Mag je zelf kiezen wat voor drank. Armagnac of zo lijkt me lekker. ;-) | |
Pietverdriet | zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:14 |
Ik ben lui met jam maken, ik zou alles bij elkaar goede, incluus de tros bananen, de kiwis , de suikermeloen en de nectarines die er in huis zijn en zo een heerlijke jam te maken. | |
Spanky78 | zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:39 |
Blancheren is echt iets anders dan koken. | |
RobinOok | zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:56 |
Vast, maar het resultaat is hetzelfde: opgebakken aardappels. | |
Erasmo | zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:08 |
Van de bessen kun je sap/saus maken, de bramen smikkel je zo op, de aardbeien kun jam van maken of toppen en in de vriezer doen om later door een smoothy oid te gooien. Of je doet ze in een drank naar keuze ![]() | |
SiGNe | zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:16 |
Serveren met ijs, milkshakes mee maken, vruchtensorbet, etc. gewoon net doen alsof we wél een goede zomer hebben. | |
Pandora73 | zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:24 |
Of je bakt er een taart/cheesecake mee! (Oke, daar kun je ook niet alles in kwijt, maar het scheelt allicht weer wat) | |
Erasmo | donderdag 18 augustus 2011 @ 20:23 |
Ik heb een mooi stuk ham wat ik morgen op een lage temperatuur wil garen in de oven. Wat is een mooie kerntemperatuur en hoe zorg ik dat de zwoerd dan lekker knapperig wordt? Vlak voor de kerntemperatuur is bereikt de bovenste gril vol aan zetten? | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2011 @ 20:34 |
Is hij gepekeld? Kerntemperatuur tussen 72 en 80 graden afhankelijk wat je lekkerder vindt, wat meer rose of wat meer door, De zwoerd insnijden met een scherp mes (tip, neem een vers stanleymes) zo dat er kleine wiebertjes ontstaan. Ik zou zeggen temp in een oven met fan van 150 graden. Met lagere temp wordt je zwoerd leerachtig, beter wat warmer dan kouder. Bedenk dat er geen gouden recept hiervoor is omdat iedere oven anders is, en een korst knapperig krijgen is best lastig, lukt mij ook niet altijd. | |
Erasmo | donderdag 18 augustus 2011 @ 21:06 |
Hij ligt nu in het zout in de koelkast. 150* staat genoteerd, zal morgen in het foodgawkers topic wel het resultaat posten. Het is echt een mooi stukje ham van een Heldervarken, mooi gemarmerd. Edit: Ik moet alleen morgen nog wel een paar haren plukken met een pincet ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Erasmo op 18-08-2011 22:07:55 ] | |
DrukVout | donderdag 18 augustus 2011 @ 21:22 |
Piet? In een pizza boek stond een recept voor knoflookconfit. ongeveer 30 tenen (200gr) schoongemaakt. 150ml olie, peterselie. Dat voor 2 uur op 120 graden in de oven. Ging perfect. Daarna in een steriele wekpot gestopt en de koelkast in. Zo stond het in het recept en zo ook gedaan. Maar nu na 2 dagen slaat de olie wat wit uit en ziet er niet heel normaal meer uit. Hoort dit? Is het recept niet goed? Of moet ik het niet eens in de koelkast bewaren? | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2011 @ 21:26 |
Olijfolie zeker? Die stolt in de koelkast | |
DrukVout | donderdag 18 augustus 2011 @ 21:56 |
Jep olijfolie. MOet ik het in de koelkast bewaren of erbuiten? | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2011 @ 22:00 |
Je kan het in de koelkast bewaren, moet je het alleen een tijdje voor je het eet er uit halen. Volgende keer pinda of zonnebloemolie gebruiken | |
Fannie | vrijdag 19 augustus 2011 @ 18:08 |
Hoi Piet ![]() ik heb ooit lang geleden bij iemand karbonade 'en papillotte' gegeten, was erg lekker. Nu heb ik dus karbonaadjes in de koelkast, de vulling weet ik nog wel zo ongeveer: * paar uienringetjes * plakjes tomaat * paar reepjes paprika * beetje olie * tijmtakje... Maar, de bereiding verder weet ik niet meer. ![]() Moet ik het vlees eerst nog even aanbakken of hoeft dat niet? En, op welke temperatuur moet de oven en hoelang moet het in de oven? | |
Pietverdriet | vrijdag 19 augustus 2011 @ 18:22 |
Aanbraden is wel zo lekker vind ik, carameliseren van het vlees geeft een mooie smaak. Hoelang, tja, tot het gaar is. Ik hoop dat je doorregen hals/schouder karbonade hebt, want die heb je eigenlijk nodig. Andere worden droog. Maak een scheepje met alufolie en leg daar je ingredienten in, giet er ook wat witte wijn in en vouw het grondig dicht, maar zo dat er wel lucht in blijft. Zet het zeker voor een uur in de oven, ligt erg aan je oven hoe lang het duurt. | |
Fannie | vrijdag 19 augustus 2011 @ 18:35 |
Dank voor je antwoord Piet. Heb je niet een beetje richtlijn voor wat betreft de temp. van de oven? | |
Pietverdriet | vrijdag 19 augustus 2011 @ 20:41 |
175-200 graden | |
Erasmo | zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:36 |
Nog even de ham eerder in kwestie:![]() ![]() Was errug lekker, heb nog een paar plakkies over, ga die morgen lekker opbakken in de reuzel die er vanaf kwam. | |
RobinOok | zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:35 |
Da ken nie, zit geen reuzel in ham. ![]() Reuzel komt van 't vet in zijn buik. | |
Erasmo | zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:37 |
I stand corrected. | |
zakstront | zondag 21 augustus 2011 @ 03:16 |
Ziet er lekker uit ![]() Korstje ziet er knapperig uit... wel een beetje veel vet om zo te eten | |
ausweiss | zondag 21 augustus 2011 @ 04:27 |
Ziet der erg lekker uit Erasmo ![]() Krijg gelijk trek | |
Pietverdriet | zondag 21 augustus 2011 @ 08:32 |
Vlees is wel erg mager, hoe is de korst geworden? Mooi kros? [ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 21-08-2011 09:30:26 ] | |
FkTwkGs2012 | zondag 21 augustus 2011 @ 09:27 |
![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 augustus 2011 @ 09:31 |
De zwoerd moet kros en krokant worden, het hele idee van braadstuk met zwoerd | |
FkTwkGs2012 | zondag 21 augustus 2011 @ 09:51 |
Ik ken kros helemaal niet ![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 augustus 2011 @ 09:57 |
Zal wel geen nederlands zijn dan. Kros is in mijn beleving wat anders dan krokant of knapperig. Kros is knapperig schuimachtig, zoals een brosreep, maar dan zonder te smelten. | |
Erasmo | zondag 21 augustus 2011 @ 10:19 |
Je moet dan ook niet iedere dan zo'n hammetje eten ![]() Viel mee, je kan het op de foto niet zien maar er zat toch wel wat marmerring in. Het was iig lekker sappig en mals en de zwoerd was precies goed ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 21 augustus 2011 @ 10:20 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 21 augustus 2011 @ 15:05 |
Piet, gewoon voor de leut he, maar stel, het enige wat ik in huis heb is bloem. Kun je daar nog wat mee maken? Ow en zonnebloemolie is er ook. ![]() | |
The_Hives | maandag 22 augustus 2011 @ 19:24 |
suiker melk en roomboter ook in huis? | |
Pietverdriet | maandag 22 augustus 2011 @ 19:25 |
Hele saaie pannekoeken, meel en water, gebakken in een beetje olie | |
FkTwkGs2012 | maandag 22 augustus 2011 @ 20:13 |
Wist niet dat dat kon zonder gist. ![]() | |
MaximusTG | maandag 22 augustus 2011 @ 20:23 |
Als je veel tijd hebt, zou je theoretisch nog een zuurdesem van het water en de bloem kunnen maken. Deel water laten indampen voor een beetje zout, en dan kan je brood bakken. Of denk ik dan te ver door? ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 22 augustus 2011 @ 20:24 |
Naar de winkel gaan is sneller, maar wel een tip om eens te proberen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 22 augustus 2011 @ 20:34 |
Je zou er in kunnen spugen, de enzymen in speeksel breken het zetmeel af en zetten het om in suikers. | |
FkTwkGs2012 | maandag 22 augustus 2011 @ 20:35 |
Nou ik ga nog eens googlen op recepten zonder gist. Als ik er 1 vind ga ik het eens maken, gewoon, omdat het kan ![]() | |
Pietverdriet | maandag 22 augustus 2011 @ 21:02 |
Zoals ik zeg, spuug er eens in, en laat het een tijdlang open staan, wilde gisten genoeg in de lucht | |
RobinOok | maandag 22 augustus 2011 @ 21:57 |
Pannenkoeken met gist? Pardon? | |
Pietverdriet | maandag 22 augustus 2011 @ 21:59 |
Ja, veel mensen doen dat | |
MaximusTG | maandag 22 augustus 2011 @ 22:05 |
Meer poffertjesbeslag eigenlijk dus? | |
Yuri_Boyka | dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:14 |
Hoe krijg je nou op een Kipfilet echt een lekker krokant laagje? Ik heb geen paneermeel dus gebruik beschuiten. Me ma zei, kipfilet in meel dippen, daarna goed in ei en daarna in de paneer/beschuit. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:19 |
Nee, neem ei en geplette cornflakes ipv meel of beschuiten. | |
Yuri_Boyka | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:06 |
Ooh thnx, gelukkig heb ik cornflakes. Bedankt Pietjuh! | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:14 |
Niet de sugar frosted soort gebruiken natuurlijk | |
Yuri_Boyka | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:22 |
Nee nee, gewoon natural toch? | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:26 |
Juist! | |
Beelzebufo | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:39 |
Ergens vér in de vorige eeuw werkte ik bij de Keuringsdienst van Waren in Amsterdam op het laboratorium. Daar kwamen regelmatig enórme partijen noten en pinda's binnen om gecontroleerd te worden op aflatoxine (het schimmelgif van de Aspergillus Flavus schimmel). Deze schimmel wordt opgespoord door de producten met ultraviolet licht te beschijnen waarna het toxine groenig of blauwig oplicht. Ik kan me nog een besmette partij vijgen herinneren waarbij je zo ongeveer een krant kon lezen in de fluorescentie... Heb daar uiteindelijk nog een paar lasogen aan overgehouden omdat ik de beschermbril zo lastig vond... (al doende leert men, zal ik maar zeggen) Maar goed: de controle is (of in elk geval: was) behoorlijk streng op deze schimmelbesmetting. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:50 |
En terecht, want het is vreselijk ongezond | |
Yuri_Boyka | dinsdag 23 augustus 2011 @ 14:57 |
Moet ik de kipfilet plat stampen? Nee toch? | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:02 |
Alleen als je er een kipschnitzel van wilt maken. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:10 |
http://www.angelfire.com/space/peceke/recepten/pannenkoeken.html | |
RobinOok | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:32 |
Maar dat is toch niet normaal, FkTwkGs2012? Lijkt me vies ook. Maar goed, ik ben al een pannenkoekenhater, dus dat zegt niks. Maar in normale, Hollandse pannenkoeken gaat geen gist hoor. Wiki rept er ook met geen woord over. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:37 |
Je verward denk ik flensjes met pannenkoeken, dat doen veel mensen | |
RobinOok | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:38 |
Onzin. Wij bakten vroeger pannenkoeken, geen flensjes. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:40 |
jaja, en noemden margarine boter | |
RobinOok | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:43 |
Onzin. Klootwijk noemt het ook vandaag nog pannenkoeken: http://player.omroep.nl/?aflID=12973307 Iedereen noemt dat pannenkoek en in pannenkoekenbeslag gaat geen gist. Fuck off met je flensjes. ![]() Klaar. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:46 |
http://www.google.nl/sear(...)a6f&biw=1291&bih=876 140.000 hits | |
RobinOok | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:48 |
Ja, allemaal voor "pannenkoeken met gist" ja, wat al aangeeft dat het niet normaal is. Net zoiets als carpaccio van bietjes. Of kaviaar van aubergine. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:52 |
Kusje | |
RobinOok | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:56 |
Hm. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 15:57 |
Robin heeft een knuffel nodig | |
Lyriella | dinsdag 23 augustus 2011 @ 16:50 |
Denk het ook ![]() Maar alleen in American Pancakes gaat gist hoor. Niet in de echte, Hollandse pannenkoeken ![]() | |
RobinOok | dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:00 |
Nee man, in American pancakes gaat bakpoeder, da's geen gist he?! | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:10 |
* Pietverdriet voelt Robin haar nek Jeez wat een spanning, jij hebt een massage nodig | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:21 |
Altijd gedacht dat er gist in moest ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 17:35 |
Gist is een keuze, er moet helemaal niets. Laat roodborstje maar | |
piepkuiken21 | dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:25 |
hoi piet, wat kan ik met rettich? | |
Jagärtrut | dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:34 |
Eens! Alhoewel het me niet noodzakelijk vies lijkt, pannenkoeken met gist. Een soort drie in de pan... | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:38 |
> Rauw eten, met olie en azijn bijvoorbeeld > Aan julienne snijden en roerbakken met oestersaus of Pearl River Bridge Mushroom Soy en Gember? > Inleggen in azijn en chili en knoflook als een soort KimChi > Een salade van maken met aardbeien is ook lekker > Een salade met Appels en zure room van maken en daar een paar zoute haringen bij | |
piepkuiken21 | dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:51 |
blijkbaar geen hoofdgroente gekocht ;-), dan rasp ik het en vries het in ;-). Dankjewel vor de tips ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:55 |
Waarom? Gewoon roerbakken met wat soyasaus en gember en eten als warme groente. Invriezen wordt het niet beter van. | |
Lyriella | dinsdag 23 augustus 2011 @ 22:30 |
Je hebt helemaal gelijk! Excuus ^^ | |
Pandora73 | woensdag 24 augustus 2011 @ 16:59 |
RobinOok, ik ben het helemaal met je eens hoor, althans, ik had ook nog nooit gehoord van pannenkoeken met gist. Ei, bloem, melk, en bakken in een klein beetje roomboter voor de smaak. Maar gist? Nog nooit gedaan. | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2011 @ 17:23 |
Andere mensen gebruiken pannenkoekenmix, anderen weer boekweit, sommige mensen olie, anderen boter, met spek, zonder spek, met appels en rozijnen, sommige mensen gebruiken bier, anderen gist. Er zijn honderden variaties en er is geen absoluut in steen gegrift door moses van de berg meegenomen recept voor pannenkoeken. Hell, tot voor kort waren het zelfs pannekoeken omdat er maar 1 pan werd gebruikt. | |
RobinOok | woensdag 24 augustus 2011 @ 17:50 |
Behalve dan dat gist door de pannenkoeken NIET NORMAAL IS! | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2011 @ 17:53 |
Zo doen ook veel mensen suiker door de azijn van de dressing. Mag ook niet van Robin natuurlijk | |
RobinOok | woensdag 24 augustus 2011 @ 18:02 |
Het gaat er niet om of het mag of niet, het gaat erom wat normaal is. Een zoetje in een dressing is behoorlijk normaal. In een cake gaat ook geen gist. Zullen vast recepten zijn voor cake met gist, maar als iemand dan een cake zonder gist bakt ga je niet opeens zeggen "hee, wat bijzonder, een cake zonder gist!" ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2011 @ 18:04 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
fotostarter | woensdag 24 augustus 2011 @ 18:28 |
dus suiker in de azijn is niet normaal ? ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2011 @ 18:30 |
Nee, dat is Nederlandse Huishoudschool | |
FkTwkGs2012 | woensdag 24 augustus 2011 @ 18:36 |
De Nederlandse Huishoudschool heeft alles verpest voor de nl keuken ![]() | |
RobinOok | woensdag 24 augustus 2011 @ 19:14 |
Huh? Is dat nou echt zo'n moeilijk concept? Normaal en niet normaal? ![]() | |
FkTwkGs2012 | woensdag 24 augustus 2011 @ 19:19 |
Ja liefje. Zeker met jou erbij ![]() | |
Beelzebufo | donderdag 25 augustus 2011 @ 09:51 |
Jongens en meisjes, het verwordt hier tot een bitchtopic. Daarom onderstaande opdracht voor iedereen.![]() En weer ontopic graag! | |
Sunnythesun | donderdag 25 augustus 2011 @ 10:08 |
Misschien zou 'gebruikelijk' een beter woord zijn dan 'normaal' in deze gevallen? Pannenkoeken met gist is niet gebruikelijk maar het wordt wel gedaan. Klinkt wat logischer dan dat het niet normaal zou zijn, alsof het dus abnormaal cq fout is.. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 10:15 |
Goed, maar Beelzebufo heeft een punt, zullen we ontopic blijven? | |
Steven184 | donderdag 25 augustus 2011 @ 11:07 |
Om je daarbij te helpen: Afgelopen zomer heb ik in heerlijk stoofpotje met zeevruchten(riverkreeftjes, garnaaltjes, mosseltjes, noem maar op) op ergens in de middle of nowhere in Zuid-Frankrijk. De recepten die ik hier thuis heb en kan vinden zijn allemaal zo dun, Bouillabaisse-achtig, terwijl het in dat stoofpotje zo lekker dik was. Daarvoor heb jij vast een goed recept liggen of een oplossing daarvoor ![]() | |
Yuri_Boyka | donderdag 25 augustus 2011 @ 11:17 |
Piet, Nogmaals een vraag. Voor fitness eet ik tonijn uit de blik, maar dan tonijn in water en niet in olie. Het belangrijke bij fitness is dat ik veel eiwitten binnenkrijg, niet veel koolhydraten en gezonde vetten maar niet teveel, niet veel zout of sausjes en geen suikers. Hoe kan ik tonijn uit water nou heel lekker maken? Het moet geen grote maaltijd worden, maar gewoon een tussenmaaltijd. | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 14:34 |
Knijp de tonijn uit Vermeng het met een lepel mayonaise, blenderen tot een tonijnsaus, hierop leg je kappertjes en dun uitgesneden kalfsvlees. Vitello Tonnato, heerlijk! | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 14:36 |
Minder vloeistof gebruiken, en om te binden snij je een bloemige aardappel klein en die kook je mee. Aardappel bind zonder de smaak te verminderen, wat de meeste andere bindmiddelen wel doen. | |
koekepannekoek | donderdag 25 augustus 2011 @ 14:59 |
Een vraagje, het leek me lekker een paddenstoelen risotto met lamsrack te maken. Nu heb ik wel vaker een paddenstoelen risotto gemaakt maar nog nooit een lamsrack. Dus is dit een lekkere combinatie? Hoe maak ik een mooie lamsrack met eventueel nog een kruidenkorst of zo iets. Eerst aanbraden in de pan en dan 15-20 in de oven op 180 c of is dit waanzin? en als ik een kruidenkorst erop zo willen wat gaat daar in? Bijvoorbaat dank | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 15:34 |
In Italie zou men het als aparte gangen zien. Maar ik vind het prima bij elkaar Ik vind persoonlijk een kruidenkorst niet lekker, dus maak het nooit daarmee. Hou van een krokant gebakken vleeskorst, niet zo een zompig groene kruiden paneerachtig iets. Maar het aanbraden en dan 15 minuten in de oven parkeren klinkt goed als je van rood houdt. | |
Yuri_Boyka | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:24 |
Haha bedankt. Maar mayo en kalfsvlees moet ik juist net niet er in hebben. ![]() Moet echt heel gezond zijn. | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:32 |
Is niets ongezond aan, en het is heel lekker. | |
cinnamon_M | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:34 |
Ik ben dan wel geen piet, maarreh, iets als een salade: tonijn uitknijpen en in een schaal, citroensap erover, fijngesneden kappertjes erdoor, z&p, klein beetje olijfolie, sla, beetje fijngesneden zoete ui, gekookt eitje erdoor? Nog extra eiwitten. Of Piet's Vitello proberen te maken met kwark (wederom eiwitten) ipv mayo (en evt. wat creme fraiche of half mayo, half kwark)? | |
cinnamon_M | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:37 |
Kalfsvlees is toch helemaal niet verkeerd binnen een fitness-dieet trouwens, Yuri? | |
Yuri_Boyka | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:41 |
Klopt, maar ik blijf de komende tijd liever van dat soort vlees af. Komende tijd is het alleen kip/vis, groenten, fruit, veel melk, kwark, zilvervliesrijst, gekookte eieren etc.. Wat zijn kappertjes btw? | |
Sunnythesun | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:45 |
Nou, ipv mayo kwark gebruiken om het smeuïg te maken dus ![]() En dan niet met vlees maar met sla en paprika, tomaat, komkommer.. gooi er maar wat door. Lekker! | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:46 |
Wel volle kwark gebruiken dan, magere is te droog | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:47 |
Kappertjes zijn in azijn of zout ingelegde bloemknoppen en erg lekker | |
cinnamon_M | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:57 |
Ik wil trouwens een RobinOok vraagbaak topic ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:00 |
Heb je op haar site of blog gekeken? | |
Yuri_Boyka | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:00 |
Oke bedankt en cinnamon_M ook bedankt. Ik ga is wat proberen in elkaar te prutsen. Het gaat me er vooral om dat die vieze tonijn smaak een beetje wordt overheerst. | |
Gaoxing | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:01 |
Ja maar..... dan past tonijn daar toch helemaal niet in? Dat is 473 gram sodium per blikje. Das best veel! Overigens had ik gisteren een fikse portie sperziebonen (280g, dat gaf wel 20g koolhydraten, maar daarvan was 9,5 gram voedingsvezel; ik weet niet wat je grens is), geblancheerd en uitgelekt. Tonijn aangemaakt met weinig mayo, maar daarvoor zou je dus kwark kunnen gebruiken, snufje peper, snufje chili. Boontjes aangemaakt met wat vinaigrette (wat gebruik je normaal voor een salade? Mosterd met wat azijn zou kunnen werken, als je het mager wilt houden). Het geheel bestrooid met een eetlepel kappertjes en heel dun gesneden (als in zo ongeveer doorzichtig) plakjes rode ui. Die kappertjes moeten er echt bij, die maken het veel spannender. | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:02 |
Je kan ook andere vis gebruiken als je tonijn niet zo lekker vindt. Makreel in sambal, Gegratineerde koolvis, sardienes van de grill.... | |
Gaoxing | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:04 |
Gegrilde verse tonijn ![]() | |
RobinOok | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:05 |
Leuk idee. ![]() Meeste recepten staan op mijn flickr-account. Daar kun je ook zoeken, bijvoorbeeld op minced (aangezien ik gehakt zo noem ;-) ) Maar ik vind "een recept met gehakt" een beetje vaag. Moet er ook nog iets anders bij? Mijn favoriet is bijvoorbeeld: ![]() Fish Fragrant Eggplant Dat staat hier echt regelmatig op het menu. Of als je verder niet veel vers in huis hebt: klimmende mieren | |
cinnamon_M | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:24 |
Ah! Ik had al wel vaker door je flickr account gebladerd, maar er niet bij stil gestaan dat ik ook op ingrediënten kon zoeken ![]() ![]() Recept met gehakt is idd wat vaag, ik bedoel wel een beetje een 'compleet' gerecht ja, als in: avondmaaltijd waar gehakt in zit. Verder in principe anything that tastes good, maar als ik de meeste ingrediënten in huis heb dan is dat fijn (en dat is op dit moment o.a.: sperziebonen, erwten, bonen, wortel, tomaat, tomatenpuree, knof-ui-gember, noodles, rijst, gedroogde paddestoelen, lenteui, chilipeper, bouillon, garnalenpasta en berg kruiden en nog een serie aziatische zaken zoals oestersaus, lichte sojasaus, rijstazijn etc.). Die fish fragrant eggplant ziet er iig erg lekker uit ![]() ![]() Thanks! | |
Cinderella_Man | donderdag 25 augustus 2011 @ 18:41 |
Ben je aan het cutten of bulken ? Bij bulk mag je best wat extra vetten hoor.... | |
Lyriella | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:30 |
He Piet, Bij tijdelijk gebrek aan verhittingsapparatuur (oven, fornuis of magnetron..) en geen zin om elke dag iets te halen/uit eten te gaan.. wat kun je als avondeten in elkaar fabriceren? | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:34 |
Je bedoeld eten zonder dat je iets warm maakt? Brood, salades, plakjes worst (salami, chorizo etc), rolletjes droge ham, olijven, augurkjes, uitjes uit het zuur, tomaat met kaas en basilicum, fruit, paté, | |
Specularium | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:36 |
ga weg [ Bericht 93% gewijzigd door Mirjam op 25-08-2011 23:28:19 ] | |
Lyriella | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:39 |
Hmm eens op zoek naar lekkere maaltijdsalades ![]() | |
Lyriella | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:39 |
Maar geen andere ideeen dus? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:42 |
Geen fan van tapas? voor een vegetarier is dat ook lastig. Ik zet zo wel vaker een tapas maaltijd in elkaar, sardines, ansjovis, trek wat conserven open. Maar zonder koken of verhitten is het wel behelpen natuurlijk. Goed brood is lekker, ik eet vaak savonds gewoon goed brood | |
Lyriella | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:48 |
Oe nou breng je me wel op ideeën. Tapas vind k altijd zo gezellig! Ik zal er eens over broeden ![]() En lekker donker brood met échte boter, daar kan weinig tegen op.. zou er zelfs bij kunnen. Denk denk.. Bedankt iig! ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:51 |
Wat dacht je van een lekker krokante chiabatta, knoflook fijnstampen, wat groene kruiden zout en peper erbij, mengen met olijfolie en stukken chiabatta in de knoflook/kruiden olie dippen. | |
Yuri_Boyka | donderdag 25 augustus 2011 @ 22:00 |
Cutten. ![]() Maar ik zal wel is even kijken, komt wel goed. Bedankt mensen! | |
Lyriella | vrijdag 26 augustus 2011 @ 00:10 |
Klinkt goed! Komt morgen op het menu ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 26 augustus 2011 @ 01:22 |
Tapas is idd erg lekker. Wat ik alleen altijd jammer vind is dat als je een tapasmaaltijd voor een groep gemiddelde Nederlanders neerzet, iedereen zo snel mogelijk begint te eten en dan zo vol zit. Terwijl het idee juist is (imho) dat je er van geniet, icm een lekker wijntje. @Lyriella: ff out of the box aan het denken: Waarom haal je niet een simpel gourmetstelletje in huis? Diegene die werken met spiritusbranders zijn niet zo duur. Zou ik de spiritus wel vervangen door gelbranders. Bij de Action verkopen ze trouwens ook van die 1 pits meeneembranders, waar van die soort spuitbussen met gas ingaan. Kun je vast wat lekkers mee maken ![]() | |
cinnamon_M | vrijdag 26 augustus 2011 @ 10:11 |
Idd, iets van een gourmetstel of zelfs een gasbrander is wel handig, kun je iig pasta koken voor bijv. pastasalade of pasta pesto e.d. Couscous e.d. kun je ook wel maken met heet kraanwater, het zal niet zo heet zijn als met gekookt water maar als je er bijv. een couscoussalade van maakt is dat niet erg. Verder is gazpacho met een salade en wat brood wellicht een goed idee? Nog een optie: avondje sushi! Misschien kun je ook eens op raw food recepeten zoeken? Die mensen doen het immers allemaal zonder iets te verhitten ![]() | |
Erasmo | vrijdag 26 augustus 2011 @ 10:32 |
Of zo'n kookplaatje van een tientje van de blokker. | |
Weltschmerz | vrijdag 26 augustus 2011 @ 11:25 |
Gazpacho maken, broodje erbij, kaasfondue zou op een theelichtje moeten kunnen als je geduld hebt. | |
RobinOok | vrijdag 26 augustus 2011 @ 14:02 |
Aziatische salade maken. Glasnoedels kun je weken in warm water uit de kraan, dan cocktailgarnalen erdoor of gerookte kip of zo? Dressing van vissaus, sojasaus, suiker, limoensap. Komkommer, sjalot, verse koriander, chilipepers. Van die dingen. | |
Pandora73 | vrijdag 26 augustus 2011 @ 14:46 |
Ik neem aan dat er toch nog wel een waterkoker aangeschaft / geplaatst kan worden? | |
cinnamon_M | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:05 |
Robin, Vandaag wil ik die fish fragrant eggplant gaan proberen (geen kidneybonen vandaag, lol), maar ik heb niet alle ingrediënten en eerlijk gezegd puilt mijn kast al zo uit van olies, azijnen etc. dat ik mezelf eigenlijk even heb voorgenomen een flesjes-koopstop in te lassen. Hoe anders gaat het resultaat zijn als ik de donkere sojasaus vervang voor lichte, en de zwarte rijstazijn voor witte rijstazijn? | |
cinnamon_M | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:19 |
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie? | |
Pietverdriet | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:25 |
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen. | |
cinnamon_M | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:27 |
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huis ![]() ![]() Heb zwarte rijstazijn ook nog nooit gehad.. | |
RobinOok | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:48 |
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor. Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd. | |
cinnamon_M | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:53 |
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bij ![]() (ik hou overigens van balsamico, heerlijk! Hoe kun je nu een hekel hebben aan balsamico ![]() | |
cinnamon_M | vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:53 |
Oh ja, enne, thanks! ![]() | |
Beelzebufo | vrijdag 26 augustus 2011 @ 20:53 |
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt... | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:18 |
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken. | |
cinnamon_M | zaterdag 27 augustus 2011 @ 09:47 |
Dat had ik ook niet verwacht ![]() | |
RobinOok | zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:33 |
Ja, 50-50 aubergine-gehakt is ook wel wat veel. Als ik het recept later in 't NL op mijn site zet zal ik dat eens aanpassen, want in de praktijk gebruik ik ook altijd minder gehakt. Mooi dat het evengoed heerlijk was, ook zonder de zwarte rijstazijn. ![]() | |
SiGNe | zaterdag 27 augustus 2011 @ 22:47 |
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch? Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting? | |
Pietverdriet | zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:30 |
Ja, je kan ook doperwten gebruiken ipv kappertjes...![]() | |
RobinOok | zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:41 |
Sherry ipv sake? Nee, dat lijkt me niet. Sherry ipv shaoxing rijstwijn, ja, dat zegt men. Zou ik ook nooit doen, maar goed, anderen zweren erbij. In plaats van sake zou ik eerder jenever of zo gebruiken. Of wodka? Ik zou die dingen eens naast elkaar moeten proeven, want ik ken de smaak van sake niet zo goed of net zo goed/slecht als die van jenever of wodka. Maar verder, als er maar een scheutje in een gerecht gaat komt het ook niet zo heel nauw en zal het resultaat vast wel te eten of zelfs lekker zijn. | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 00:16 |
Dank je Robin, ik ken de smaak van Sake dus ook niet en heb in m'n gedachten Sake en Rijstwijn dus kennelijk met elkaar verwisseld. Die rijstwijn heb ik wel in huis overigens, Mirin (Japanse kookwijn) ook maar dus geen sake. Naja, hopelijk is m'n marinade met die sherry ook een beetje te eten, er moesten 2 eetlepels in: http://www.smulweb.nl/rec(...)aage-gefrituurde-kip Van de gember die ik overhad heb ik trouwens Gari gemaakt, zag later dat jij die pagina geschreven had, geinig ![]() http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ingelegde-gember/ Morgen kan ik 't gaan proeven, de azijn en suiker smaakte al best lekker eigenlijk. | |
Erasmo | zondag 28 augustus 2011 @ 00:18 |
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen ![]() | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2011 @ 00:47 |
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-) Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al. En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen. Of toch gewoon opeten natuurlijk. | |
Erasmo | zondag 28 augustus 2011 @ 00:58 |
Dat is nu wel de bedoeling ja, gewoon in een lage brede pot op de vensterbank. | |
rubje | zondag 28 augustus 2011 @ 01:11 |
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen? En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst. ![]() | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2011 @ 01:16 |
Groene Passage, maar die's zo te zien niet open op zondag. | |
rubje | zondag 28 augustus 2011 @ 01:18 |
Hey! datis een goeie tip. Ga daar komende week even heen. Bedankt RobinOok. ![]() [sub] ps: al naar Roopram geweest nav mijn review waar je het niet mee eens was? ![]() | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2011 @ 01:26 |
Nee, ik ben niet zo dol op roti. | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 01:30 |
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen. Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien. Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik. Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest. maar goed, da's het leuke van uitproberen ![]() | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 01:36 |
Verse zuurkool is lastig te krijgen, veel groenteboeren maken namelijk niet zelf hun zuurkool maar bestellen gewoon een (blauwe) ton bij Krautboy. Misschien dat die volgens een nét iets anders recept gemaakt wordt maar je kan net zo goed een zak bij de supermarkt halen. Ik zou dan wel voor de wijnzuurkool gaan, die is wat zuurder dan de naturelversie. | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 09:20 |
Leuk, in een bloempot doen met vochtige aarde. Ze boeien heel mooi | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 09:23 |
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 13:20 |
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan. Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is? Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk. Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik. | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2011 @ 13:23 |
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. ![]() Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken? | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 13:24 |
Ik zie het als goede restenverwerking | |
Curiosity | zondag 28 augustus 2011 @ 13:27 |
Doe ik ook, schillen en in plakken snijden daarna in de vriezer. En dan wel een stuk gember halen bij de toko, daar heb je al heel groot stuk voor nog geen 50 cent. | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 13:32 |
M'n vriezer is vrij slecht helaas.. een pizza moet ik bijv. uit de verpakking halen anders ontdooit ie gedeeltelijk ![]() Voordeel is wel weer dat ik vrijwel alleenmet verse ingrediënten kook ![]() Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken. | |
cinnamon_M | zondag 28 augustus 2011 @ 13:36 |
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij? | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 13:37 |
En houdbaar bovendien. Gember fijnhakken, met 350 gram suiker in pannetje doen, beetje water erbij en aan de kook brengen. Af laten koelen, zeven en in flesje doen, moet dikte van siroop hebben. | |
Underdoggy | zondag 28 augustus 2011 @ 14:54 |
Bij meeste winkels kan je gewoon klein stukje afbreken van grotere, afwegen, sticker erop, en 20 cent afrekenen. Zo doe ik het al jaren | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2011 @ 15:02 |
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 15:15 |
Ook lekker Resten verwerken is leuk | |
Erasmo | zondag 28 augustus 2011 @ 19:53 |
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof. Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen? | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 19:58 |
Je bedoelt kweeperen? De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos Wat wil je ermee gaan maken? [ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 28-08-2011 20:24:14 ] | |
Erasmo | zondag 28 augustus 2011 @ 20:36 |
Ja die. Voor zover ik weet zijn kweeperen en appels hetzelfde afgezien van de vorm maar dat even terzijde ![]() Helaas hebben de turken en toko's bij mij in de buurt ze niet, ik wil er oa. jam van maken. Een erg lekkere vrucht om op diverse manieren in te maken. | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 20:41 |
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen? Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet. Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen? | |
RobinOok | zondag 28 augustus 2011 @ 21:06 |
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september. | |
Erasmo | zondag 28 augustus 2011 @ 21:16 |
Ik heb er één maar die heeft het niet. Daarom ben ik nu al op zoek naar adresjes ![]() ![]() | |
SiGNe | zondag 28 augustus 2011 @ 21:21 |
Misschien staat het op http://www.kweepeer.nl/ (bestaat nog echt ook! ![]() | |
AlchemistOfSorrows | zondag 28 augustus 2011 @ 22:40 |
Weet iemand trouwens iets makkelijks om bij varkensribben met de volgende ingredienten te eten?Ik heb namelijk niet echt een idee wat er bij past wat zonder oven te maken is. | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 22:43 |
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past? Wat dacht je van een chiabatta en een salade? Of friet? | |
AlchemistOfSorrows | zondag 28 augustus 2011 @ 22:50 |
Jep, maar dan niet uit de oven. Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade ![]() | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 22:51 |
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken? Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill | |
AlchemistOfSorrows | zondag 28 augustus 2011 @ 22:52 |
Nee, ik weet hoe ik ze klaar moet maken, maar ik zocht naar bijgerechten ![]() | |
Pietverdriet | zondag 28 augustus 2011 @ 22:59 |
Koolsla maken is ook lekker. Courgette in de lengte aan plakken snijden en grillen is smullen. | |
Ledig | woensdag 31 augustus 2011 @ 14:34 |
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen? | |
Pietverdriet | woensdag 31 augustus 2011 @ 14:37 |
Als je de scherpte wilt temperen moet je de zaadjes en de zaadlobben verwijderen. | |
SiGNe | woensdag 31 augustus 2011 @ 14:51 |
Zijn cayennepepers niet een beetje klein om te vullen of begrijp ik het verkeerd? Qua vulling zou ik er iets zoets in doen, dat haalt ook de scherpte weg. | |
Ledig | woensdag 31 augustus 2011 @ 15:41 |
Ja cayenne pepers zijn volgens mij wel een beetje aan de kleine kant om te vullen, maar ze moeten op, dus wou ze op de een of andere manier nog gebruiken. Van een vorige portie nog kleinere en scherpere pepers als thaise curry gemaakt en gedroogde pepers gemaakt, dus nu een beetje inspiratieloos. En ja, zaadlijsten en zaadjes natuurlijk verwijdert om ze te kunnen vullen. Ik zag twee methodes om ze te verhitten (en wellicht daarmee ook de scherpte verminderen). Bij een recept worden de pepers in een hoop olijfolie voor 30 minuten in de oven op 170 graden gezet. (En volgens McGee lost capsicum op in olie). En bij een ander recept worden de pepers gegrild en de zwartgeblakerde schillen verwijdert. Dus vandaar dat ik me afvroeg of iemand daar ervaring of tips voor heeft. En wat honing door de vulling zal hoogstwaarschijnlijk ook geen kwaad kunnen, dus dank voor de tip. | |
Pietverdriet | woensdag 31 augustus 2011 @ 15:42 |
Je kan er natuurlijk ook een sambal van maken | |
Erasmo | woensdag 31 augustus 2011 @ 16:00 |
Roomkaas met andere smaakmakers. | |
SiGNe | woensdag 31 augustus 2011 @ 18:15 |
Of een olie.. Ledig, mocht je ze willen blakeren om de schil eraf te halen, even in de vlam van een gasfornuis houden gaat een stuk sneller. | |
Ledig | woensdag 31 augustus 2011 @ 18:25 |
Dank jullie wel! Ze zaten al in de oven, maar het is duidelijk dat cayennepepers te weinig vlees hebben om zonder vel nog hun vorm te behouden. Dus de volgende keer gaan ze in een hoop olijfolie de oven in. Want op zich is de combinatie peper met feta wel erg smakelijk, alleen een beetje een taai vel nu. | |
FkTwkGs2012 | woensdag 31 augustus 2011 @ 18:35 |
Piet, ik heb 2 schapenballen voor een euro gekocht. Hoe maak je die dingen klaar en vooral, schoon ![]() | |
Mirjam | woensdag 31 augustus 2011 @ 19:03 |
huuuuuuuuuuuuu ![]() maak je wel een fotoverslagje? ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 31 augustus 2011 @ 19:06 |
Ik ken alleen "organen van de bok", jaaaaaren terug een paar keer gegeten. Ik vond ze lekker. Bij een Turks restaurant, gewoon gebakken met knoflookje enzo. Maar geen idee of die dan eerst voorgegaard zijn. Zijn die niet veel groter, die van een schaap? | |
FkTwkGs2012 | woensdag 31 augustus 2011 @ 19:09 |
Vrij groot ja. Ik heb wel eens stierenbal gegeten , erg lekker. | |
Pietverdriet | woensdag 31 augustus 2011 @ 19:33 |
Het vlies wat er omheen zit, waar ook de aderen in zitten insnijden met een scherp mes en er af trekken, gaat gemakkelijker als ze half bevroren zijn trouwens. Goed spoelen met koud (!) water. Stierenballen zijn makkelijker, want die zijn groter. Je kan ze in een stoofschotel verwerken, of bakken. Aan paar plakjes snijden, zouten en peperen, door de bloem halen en bakken. Succes! Heb het heeeel lang geleden eens gemaakt. 25 jaar geleden ofzo. | |
Beelzebufo | donderdag 1 september 2011 @ 10:30 |
Maak er Chiles Rellenos van. | |
Pietverdriet | donderdag 1 september 2011 @ 10:31 |
Dat is een heel ander soort peper, net zoals een paprika een ander soort is | |
FkTwkGs2012 | donderdag 1 september 2011 @ 15:29 |
2 vliezen eraf gehaald, in plakjes gesneden en zo in de pan. Beide kanten ff bakken, beetje versgemalen peper en smullen. Was smaakvol ![]() | |
MaximusTG | donderdag 1 september 2011 @ 15:52 |
Je had er ook ballen van kunnen draaien, was je sneller klaargeweest! ![]() | |
Tree | dinsdag 6 september 2011 @ 19:13 |
Wat is volgens jullie de lekkerste groente om bij sliptong en aardappeltjes gebakken in de schil te eten? | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 6 september 2011 @ 19:20 |
boontjes. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 september 2011 @ 19:24 |
Zeekraal, visboer verkoopt het waarschijnlijk wel. | |
Tree | dinsdag 6 september 2011 @ 19:42 |
Oh, dat lijkt me wel leuk! Hoe maak ik dit klaar? | |
Pietverdriet | dinsdag 6 september 2011 @ 19:44 |
Even kort blancheren, of stoven met boter en wat witte wijn. Het is snel gaar. | |
Tree | dinsdag 6 september 2011 @ 19:52 |
Dankjewel ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 6 september 2011 @ 20:00 |
Oh en denk er aan, geen zout toevoegen of zoute boter gebruiken, is al zout genoeg van zichzelf | |
RobinOok | woensdag 7 september 2011 @ 18:58 |
Tadadadatadaaaa: http://www.kweepeer.nl/nieuws/gratis-kweeperen/ | |
Staal | woensdag 7 september 2011 @ 23:10 |
Niet hoe maak ik het klaar maar ben wel benieuwd of Piet deze flauwekul kent in Duitsland. KEES! Trouwens ik heb ook een vraag ontopic. Frangipane, maak je dit met als basis amandelspijs plus eieren, boter of is de basis amandelpoeder? Morgen wil ik eigenlijk toetje bakken, ertussen twee draailaagjes jam, met ernaast koele room en heb heel fijne amandelspijs maar intussen lees ik dat het allemaal weer niet goed is want je moet zo en zo met amandelpoeder. Belangrijk, ik heb geen keukenmachine maar doe alles met de hand en ben verder ook niet thuis in taartjes. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 05:39 |
Frangipane heb ik nog nooit gemaakt, maar als ik wat recepten bekijk op the interwebz zie ik amandelpoeder | |
Stokstaart | dinsdag 13 september 2011 @ 17:57 |
Goedemiddag Piet, Heb je advies opgevolgd en we eten hier nu alleen nog brood met een (dun) laagje roomboter. Nu hebben we alleen de smeerbare variant van de AH gehaald, is die net zo 'goed' als gewone roomboter? Of zit er ook extra zooi doorheen zoals bijvoorbeeld margarine? Groet! | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 17:59 |
Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie? | |
Stokstaart | dinsdag 13 september 2011 @ 18:05 |
Bevat 82% melkvet Allergieinformatie: Bevat Lactose, melkeiwit. Verder staan bij de ingrediënten: energie: 725 kcal eiwit: 0,6 g koolhydraten 0,6 g waarvan suikers 0,6 g vet 82 g waarvan verzadigd 49 g onverzadigd 33 g voedingsvezel 0 g natrium 0 g (ongezouten) | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 18:10 |
Dan zit er verder niets in dan boter. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 13 september 2011 @ 18:15 |
http://www.goeievraag.nl/(...)oter-smeerbaar.32740 | |
Stokstaart | dinsdag 13 september 2011 @ 18:16 |
Fijn, dank je ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 21:08 |
Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koeling | |
qltel | dinsdag 13 september 2011 @ 21:57 |
Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 22:05 |
Tip Niet door een zeef halen, dan smaakt ie (door de structuur) net als gekochte. De grove structuur van gekookte appelstukken als moes laat hem ook veel beter smaken door het andere mondgevoel. | |
RabbitHeart | woensdag 14 september 2011 @ 17:24 |
Hey Piet, mijn stiefmoeder heeft witlof in huis gehaald en ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet klaarmaken (ik moet koken). Heb jij nog ideeën anders dan gewoon koken? | |
SiGNe | woensdag 14 september 2011 @ 17:39 |
Wokken met een beetje honing een ketjap? Ovenschoteltje van maken (de standaard ham/kaas bijvoorbeeld) Ik weet niet wat je erbij eet maar je zou het misschien als vulling kunnen gebruiken. Koud voorgerechtje van gerookte makreeltartaar en coquilles bijvoorbeeld. Witlof koken tot gaar stekertje bekleden met de witlof. Makreel met een vork prakken, beetje olie erbij en in het stekertje doen witlof blaadjes dichtvouwen Beetje sla erbij, 3 kort gegrillde coquilles erbij.. Klaar | |
RabbitHeart | woensdag 14 september 2011 @ 17:43 |
Kipsaucijs en gebakken aardappeltjes erbij. Ik kook hier echt heel anders dan thuis want mijn ouders zijn niet zo avontuurlijk.... ![]() Hoe pak je zo'n ovenschotel aan? | |
RabbitHeart | woensdag 14 september 2011 @ 17:44 |
Oja, en er is ook nog Hollandaise saus uit een zakkie ![]() | |
SiGNe | woensdag 14 september 2011 @ 17:49 |
Ovenschotel is vrij simpel Eerste ven de witlof een minuutje of 10 koken. Uit laten lekken, doormidden snijden en de middelste kern eruit halen (ik doe dat na het koken, dan valt je witlof niet uit elkaar tijdens het koken) Om de helften doe je een plak ham, doet het in een ovenschotel, doet er geraspte kaas over en dan laat je het nog een minuutje of 8-10 gratineren. [ Bericht 19% gewijzigd door SiGNe op 14-09-2011 17:57:42 ] | |
Staal | woensdag 14 september 2011 @ 17:53 |
Heb jij standaard gerookte makreeltartaar en coquilles in huis? | |
Pietverdriet | woensdag 14 september 2011 @ 17:59 |
Witlof? Ik zou er een salade mee maken, snijden en met een dressing van citroensap en olijfolie, met rozijntjes, zure appel en gedroogde tomaatjes | |
SiGNe | woensdag 14 september 2011 @ 17:59 |
gerookte makreel kan je standaard in huis hebben, is vacuumverpakt en lang houdbaar, de coquilles kan je natuurlijk weglaten. De tartaar maak je met wat olijfolie en een vork, gewoon prakken. In de nieuwe allerhande staat ook nog een receptje met witlof: Witlof met Peer 1. 50gr boter en 2el suiker laten smelten in een ovenschaal (op een vlamverdeler op het gasfornuis) onderkant van de witlof snijden en door de helft snijden witlof helften met de snijkant naar beneden in de schaal leggen 2. ongeschilde peren in vieren snijden, klokhuis verwijderen en de kwarten in partjes snijden. Tussen de witlof leggen en bestrooien met tijm, peper en zout. 20 minuten in de oven. Ik ga ook nog even bedenken wat ik met m'n witlof kan doen.. 't moet bij kipfilet met pesto en parmazaanse kaas (ovenkip van de AH, erg lekker, al is die met honing/caramelsaus en geitenkaas nog lekkerder) | |
n105 | woensdag 14 september 2011 @ 19:53 |
Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt... Ik snap niet dat ze dat roomboter mogen noemen. | |
Staal | woensdag 14 september 2011 @ 20:01 |
Dit is mijn favoriete manier van lof eten. Jaren heb ik lof gemeden vanwege de herinnering aan afschuwelijk gekookte grijze stronken. Totdat ik het zo proefde (zonder gedroogde tomaatjes trouwens), beetje zuurbitter en onwijs fris + het ziet er nog mooi uit ook. | |
Pietverdriet | woensdag 14 september 2011 @ 20:01 |
Ik ook, de boterwet is heel duidelijk. | |
n105 | woensdag 14 september 2011 @ 20:28 |
Het rare is dat het ook helemaal smelt op brood. Er staat ook op dat je ermee kunt bakken en braden. Nou ik durf het niet te proberen..... | |
Pietverdriet | woensdag 14 september 2011 @ 20:41 |
Mijn boter is altijd prima smeerbaar, die staat ook niet in de koelkast. | |
RobinOok | woensdag 14 september 2011 @ 20:42 |
Net witlof gegeten: paar minuutjes gegrilld in anti-aanbak grillpan. Op het laatst overgoten met sausje van euh zeg 3 eetlepels appelstroop met 1 eetlepel balsamico. Dat even laten caramelliseren, maar dan ook meteen van het vuur halen. Beetje zout erover, klaar. (niet doen in grillpan zonder anti-aanbaklaag, want die kun je dan weggooien) | |
minilot | woensdag 14 september 2011 @ 21:09 |
Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boter ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 september 2011 @ 21:12 |
En je ken er ook een half pakje in doen. | |
minilot | woensdag 14 september 2011 @ 21:15 |
Halve pakjes zijn voor watjes. Ik heb twee botervloten in de kast! ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 september 2011 @ 21:17 |
Ik gooi met watjes. |