abonnement Unibet Coolblue
pi_53157401

Hier alweer deel 82 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

eerste topic, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kun je ook op de site van Rolandrail terecht.
Wat "verdwenen" mat van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op ingegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de "experts" loop je dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus schiet ze maar lek.

Dat "de NS" niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. "De NS" is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden.

Voor het grensoverschrijdend verkeer rijden de volgende vervoerders:
Arriva rijdt op Nieuweschans-Leer, de NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, en Enschede-Gronau-Munster.
PEG (Arriva) deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol. Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS). Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en sinds 10 december 2006 in de randstad (met Plan V) op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts (GTW's), uiteindelijk moeten op alle Arriva-lijnen alleen Spurts overblijven.

Meer informatie over Arriva kun je hier vinden.


Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel. Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking. Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar twee lijntjes: Almelo-Marienberg en Amersfoort-Ede=Wageningen. Het eerst genoemde lijntje is een rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. De lijn wordt door Syntus in opdracht van Connexxion geëxploiteerd met twee rood bestickerde (omdat het lijntje onder "Twents" valt) Linten. Sinds Mei 2007 wordt er een halfuursdienst gereden met eindelijk een goede aansluiting op de trein naar Emmen.

De tweede lijn is de Kippenlijn (officieel omgedoopt in Valleilijn), welke ligt tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. Hier rijdt eerst nog Plan V, vanaf september 2007 wordt op deze lijn compleet nieuw materieel, de Protos, ingezet.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Sinds 10 december onderhoudt dit Franse bedrijf de treindienst tussen Nijmegen en Roermond (Maaslijn) en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade Centrum (Heuvellandlijn). Hiervoor wordt in eerste instantie materieel gehuurd, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met bestaand NS-materieel gereden wordt, namelijk de DH1/2 (Wadloper) en Mat '64 (Plan V). Nadeel van de Wadlopers is dat ze te langzaam zijn, en dat er te weinig van zijn, waardoor de geplande kwartiersdienst op de Maaslijn niet gehaald kan worden.
Vanaf december 2007 gaat Veolia op de Maaslijn rijden met nieuw spul, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler.


Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan, dat is immers geen trein, en er is een speciaal topic voor:
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl


De NS heeft een groot arsenaal aan treinen. Om de OP nog een beetje overzichtelijk te houden kun je hier al het materieel van de NS bekijken.

Naar de NS Treinen Wiki >>


Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu zou er een tram moeten rijden van de HTM (tweedehandsje uit Hannover), maar het ding is al sinds half april kapot.

Ook op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM, rijden trams. Dit is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Links: Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Ene Fles) Rechts: A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


NSI houdt zich vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur), Amsterdam-Frankfurt (7x per dag), Schiphol-Berlijn (4x per dag), Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld. De loc van de Beneluxtrein kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS (IRCm) en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband i.c.m. met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.

De trein naar Berlijn reed altijd als extra trein tussen Amsterdam en Hengelo (met wat minder stops), maar sinds december 2006 is deze serie 140 gekoppeld aan het binnenlandse IC-net, met alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los is komen te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Frankfurt wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden

En voorts geldt:



Verboden voor Achterlijke Terugvind Berichten. Game on!

Het staat iedereen vrij om de OP aan te passen. Dus laat je creativiteit de vrije loop!
Socialist in Mercedes
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 september 2007 @ 22:02:06 #2
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53157443
Wanneer gaat Groningen Europapark open trouwens?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_53157524
Reed er vandaag nog langs... Zag er nog niet echt als een station uit... Oorspronkelijk is of was het 1 oktober a.s....

Ik heb er even een oud spoorboekje (1972/ 1973) bijgepakt. Hier staan bijvoorbeeld in tabel 70 nog van die mooie D-treinen. De Harz Expres, de Holland - Scandinavië Expres, Hoek - Warszawa Expres etc. Deze stopten dus inderdaad niet tussen Amersfoort en Hengelo. De Nord - West Expres was het snelst en legde het traject in één uur en 8 minuten af, daar kunnen de huidige intercity´s nog wat van leren...
pi_53157542
-------------------------------------
Op 1 oktober 2007 zal er een tijdelijk station met een stopplaats voor bussen en een kiss-and-ride-halte geopend worden. Het zal een eenvoudig (en tijdelijk) perron aan één zijde van het spoor hebben, waar alleen de stoptreinen tussen Groningen en Nieuweschans zullen stoppen. De opening van het definitieve station ter hoogte van de Euroborg, waar ook treinen tussen Groningen en Zwolle zullen gaan stoppen, is nu voorzien voor december 2010.
---------------------------------------
--> Wikipedia.org

Met een paar weken dus
Socialist in Mercedes
pi_53157621
jemig... dat laat echt lang op zich wachten... dan ding had allang open moeten zijn volgens eerdere planningen. Het word toch geen Tiel Passewaaij ala Amersfoort Vathorst als Utrecht Overvecht achtig ding toch?
pi_53157644
quote:
Op donderdag 13 september 2007 17:36 schreef Q. het volgende:
[afbeelding]

Protosje te Amf. Hij was bang voor mij want hij reed weg toen ik er aan kwam lopen. Die telefoons van tegenwoordig maken nog best wel aardige foto's. .
ik vind dat nieuwe ding net een oorworm!
.. uhmmm
pi_53157739
quote:
Op donderdag 13 september 2007 22:04 schreef Charango het volgende:
-------------------------------------
Op 1 oktober 2007 zal er een tijdelijk station met een stopplaats voor bussen en een kiss-and-ride-halte geopend worden. Het zal een eenvoudig (en tijdelijk) perron aan één zijde van het spoor hebben, waar alleen de stoptreinen tussen Groningen en Nieuweschans zullen stoppen. De opening van het definitieve station ter hoogte van de Euroborg, waar ook treinen tussen Groningen en Zwolle zullen gaan stoppen, is nu voorzien voor december 2010.
---------------------------------------
--> Wikipedia.org

Met een paar weken dus
2010 pas?? Niet te geloven. Ik dacht dat die GTW-tjes dat station aan gingen doen, niet de stoppers richting Assen.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 september 2007 @ 22:16:51 #8
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53157953
quote:
Op donderdag 13 september 2007 22:04 schreef Charango het volgende:
december 2010.
[..]
Met een paar weken dus
Kan jij tellen?

Of vind je 165 ook "een paar"?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_53158273
quote:
Op donderdag 13 september 2007 22:09 schreef en_door_slecht het volgende:

[..]

2010 pas?? Niet te geloven. Ik dacht dat die GTW-tjes dat station aan gingen doen, niet de stoppers richting Assen.
Even beter lezen? Eerst gaan de GTWjtes hem aandoen en pas NA 2010 de normale trein van de NS
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 september 2007 @ 22:32:42 #10
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53158468
mja, het ging me eigenlijk meer om een fatsoenlijk station dan om een noodperron.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_53158712
quote:
Op donderdag 13 september 2007 22:26 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Even beter lezen? Eerst gaan de GTWjtes hem aandoen en pas NA 2010 de normale trein van de NS
Dat bedoel ik niet.
Ik meende ergens gelezen te hebben dat de treinen vanuit Delfzijl, Roodeschool of Leeuwarden door zouden gaan rijden naar het station dat dus pas in 2010 af is.

Edit: maar dat zal ik wel fout begrepen hebben. Hier een stukje over Gne.
pi_53159416
Vandaag zag ik in Gouda vanuit een ooghoek een Lint 41 van Syntus richting westen gaan, als extra materieel voor RampStadRail mischien?

Ten tweede zag ik in Amersfoort een Plan Vtje in nogal desolate toestand achter een loc en tussen aantal wagens staan (beide helften van elkaar losgekoppeld), dus deze gaat naar de sloop?
Ik dacht dat ze bij de NS een tekort aan treinen hadden, en alles wat over was in dienst stelden?

En ik had er flink de balen in dat de 1500 naar Deventer vandaag niet reed.

Oja, en nadat we in Utrecht kop hadden gemaakt moesten we wachten op een andere machinist, want de “orginele” waren ze kwijtgeraakt.
pi_53160087
Als dagafsluiting nog even wat fotootjes van vandaag genomen te Meppel en Groningen.

IC 756 zojuist vertrokken om 15.57u uit Meppel richting Schiphol.


IC 12755 kort na vertrek richting Leeuwarden.


Stoptrein 9158 vertrekkende om 16.16u naar Zwolle.


3 x DM ´90 als 9153 na aankomst in Groningen om 17.31u.


IC 566 (vertrek 17.44u) en IC 768 (vertrek 18.04u) gereedstaande voor vertrek naar Rotterdam CS/ Den Haag CS respectievelijk Schiphol.


Voor wie in de stationshal de stationschef van Groningen niet kan vinden.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 13 september 2007 @ 23:45:32 #14
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53160465
quote:
Op donderdag 13 september 2007 17:49 schreef Q. het volgende:

Ik denk dat NSR die buffels graag zelf terug heeft: ze zijn de laatste tijd niet zo happig op dingen verhuren.
Tot december niet. Ze hebben momenteel 2 buffels 'over'.
quote:
Op donderdag 13 september 2007 20:52 schreef thatsme het volgende:
Nee de NS is ze aan het opsparen om te gebruiken voor de nieuwe trein tussen Wolvega en Leeuwarden. Alle vrijgekomen buffels gaan daar naartoe.
Voor Lw-Wv zijn 4 stellen nodig en laat Arriva nu net 4 stellen inleveren
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 13 september 2007 @ 23:46:04 #15
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53160474
quote:
Op donderdag 13 september 2007 21:04 schreef Zug-Chef het volgende:
Nog mensen die zaterdag naar de open dag van NedTrain gaan?
Werken
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 13 september 2007 @ 23:46:26 #16
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53160487
Morgen met de 526 naar Utrecht
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 14 september 2007 @ 00:01:52 #17
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53160803
Stukje van de NS website over weersomstandigheden:
quote:
Noodplannen
Voor het geval Koning Winter toch het spoor en de treinen in zijn greep krijgt, liggen er noodplannen klaar. Er kan bijvoorbeeld besloten worden bij de Intercity's van het type Koploper de 'doorloop' tussen twee treinstellen niet door te verbinden, omdat sneeuw en ijs voor storing - en daardoor voor vertraging - kunnen zorgen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 14 september 2007 @ 08:23:40 #18
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53163739
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 00:01 schreef Peterselieman het volgende:
Stukje van de NS website over weersomstandigheden:
[..]
Ik weet dat we niet zo'n denderende zomer gehad hebben, maar sneeuw en ijs, nee, dat heb ik niet gezien.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_53164275
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 00:01 schreef Peterselieman het volgende:
Stukje van de NS website over weersomstandigheden:
[..]
Hoezo achterlopen met je informatie
  vrijdag 14 september 2007 @ 11:22:59 #20
164283 Luco
Buongiorno!
pi_53167152
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 00:01 schreef Peterselieman het volgende:
Stukje van de NS website over weersomstandigheden:
[..]
Zouden ze die doorloopkoppen deze winter dan wel doorverbinden ??
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
  vrijdag 14 september 2007 @ 11:40:38 #21
86072 thatsme
and That's you!
pi_53167634
quote:
Op donderdag 13 september 2007 23:29 schreef Socios het volgende:
Als dagafsluiting nog even wat fotootjes van vandaag genomen te Meppel en Groningen.
[afbeelding]
IC 756 zojuist vertrokken om 15.57u uit Meppel richting Schiphol.

[afbeelding]
IC 12755 kort na vertrek richting Leeuwarden.

[afbeelding]
Stoptrein 9158 vertrekkende om 16.16u naar Zwolle.

[afbeelding]
3 x DM ´90 als 9153 na aankomst in Groningen om 17.31u.

[afbeelding]
IC 566 (vertrek 17.44u) en IC 768 (vertrek 18.04u) gereedstaande voor vertrek naar Rotterdam CS/ Den Haag CS respectievelijk Schiphol.

[afbeelding]
Voor wie in de stationshal de stationschef van Groningen niet kan vinden.
hee station meppel!!! Kom ik zowat dagelijks
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  vrijdag 14 september 2007 @ 12:32:51 #22
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53169005
Hee Koplopers... nah, laat maar.

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 14 september 2007 @ 13:34:30 #23
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53170562
Zie ik loc 1202 + 2 rijtuigen in Amersfoort staan, heb ik mijn digicam niet bij me

Materieel was op weg naar het zuiden des lands

[ Bericht 8% gewijzigd door Peterselieman op 14-09-2007 13:52:44 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_53170735
Om welk materieel gaat het hier?
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 14 september 2007 @ 13:47:16 #25
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53170901
Klinkt als Duitse rijtuigen die ingezet gaan worden. In de 1500 rijden al dit soort rijtuigen. Waarschijnlijk zal het niet meer zijn dan de hoeveelheid die al bekend was
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 14 september 2007 @ 13:48:39 #26
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_53170940
Van nu.nl, voorpagina:
quote:
NS huurt extra intercity's

Groei van reizigers wordt opgevangen met 114 extra treinen
Verderop in het artikel hebben ze het over 104 buitenlandse + 10 NSI rijtuigen.
Wie legt ze het verschil tussen een rijtuig en een hele trein uit?
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_53171062
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 13:47 schreef Peterselieman het volgende:
Klinkt als Duitse rijtuigen die ingezet gaan worden. In de 1500 rijden al dit soort rijtuigen. Waarschijnlijk zal het niet meer zijn dan de hoeveelheid die al bekend was
Ja, ik zie het hier nu ook staan.
pi_53171473
Nog meer rotzooi op het spoor...
Waar denken ze de locs vandaan te trekken?
Je hebt zowieso 2x een loc nodig per trein...
quote:
En om te voorkomen dat klanten van Connexxion op de Valleilijn in de problemen komen door de vertraagde aflevering van nieuw bestelde treinen, heeft NS de verhuur van treinstellen aan Connexxion verlengd tot uiterlijk 22 september.
Dus geen wadjes op de Kippenlijn!
pi_53173505
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 14:06 schreef Dichterbijer het volgende:
Waar denken ze de locs vandaan te trekken?
Wat 1600 locs van Railion? Die had die dingen toch over en teveel?
  vrijdag 14 september 2007 @ 15:18:24 #30
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53173568
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 15:16 schreef en_door_slecht het volgende:

[..]

Wat 1600 locs van Railion? Die had die dingen toch over en teveel?
Of straks de 11.8 in binnenlandse dienst!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_53173639
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 11:40 schreef thatsme het volgende:
hee station meppel!!! Kom ik zowat dagelijks
Ik rijd er meestal met een sneltreinvaart voorbij, maar gister dus niet.
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 14:06 schreef Dichterbijer het volgende:
Nog meer rotzooi op het spoor...
Rotzooi? Praktisch alles wat trein is, is wat mij betreft welkom op het spoor. Ook ICB.
  vrijdag 14 september 2007 @ 18:01:05 #32
86072 thatsme
and That's you!
pi_53177206
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 15:18 schreef Duvel het volgende:

[..]

Of straks de 11.8 in binnenlandse dienst!
die Lok is van de Belgen. De rijtuigen van de Nederlanders. Dus die kans schat ik erg klein in.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_53177760
DH-II 3206 gaat naar Veolia, deze is gezien te Zwolle met Veolia stickers... hebben ze weer 1 om te slopen...
pi_53178712
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 18:01 schreef thatsme het volgende:

[..]

die Lok is van de Belgen. De rijtuigen van de Nederlanders. Dus die kans schat ik erg klein in.
Maar die 104 andere rijtuigen zijn ook geen Nederlandse rijtuigen. En als er dan toch NMBS meuk deze kant op moet komen, laat dat dan wat 25.5 spul zijn.
pi_53179207
quote:
Op donderdag 13 september 2007 21:04 schreef Zug-Chef het volgende:
Nog mensen die zaterdag naar de open dag van NedTrain gaan?

Pendelritten vanaf Amsterdam Centraal door de 766 (vertrek *.53) en de 113 (vertrek *.23)
Open vanaf 10u tot 16u
Ja, ik ga er morgen naar toe. Lekker in Plan U of Mat ´54 pendelen van Amsterdam Centraal naar de Zaanstraat. Ben benieuwd!
pi_53179240
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 15:21 schreef Socios het volgende:

[..]

Ik rijd er meestal met een sneltreinvaart voorbij, maar gister dus niet.
[..]

Rotzooi? Praktisch alles wat trein is, is wat mij betreft welkom op het spoor. Ook ICB.
Nou, ik ga me tegenwoordig afvragen wie de planning doet. Want de 200 dubbeldekkers zijn zo te zien weer veel te laat besteld. Of het materieel bruikleen is lijkt me niet .

De 3700 wordt ook steeds meer en meer V-IRM waar die stellen opeens vandaag getoverd zijn
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 14 september 2007 @ 19:46:46 #37
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53179792
Dat vraag ik mij ook af ja. Nu kan ik 1 stel wel verklaren, omdat de 526 eigenlijk de gehele week al gereden wordt met een enkele VIRM VI of er moet toevallig een IV meegekomen zijn naar het noorden.

Verder viel me vandaag de grote hoeveelheid locs van verschillende goederenvervoerders als zijnde GDST in Amf
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_53181749
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 19:24 schreef Socios het volgende:

[..]

Ja, ik ga er morgen naar toe. Lekker in Plan U of Mat ´54 pendelen van Amsterdam Centraal naar de Zaanstraat. Ben benieuwd!
Plan U komt niet, de ritten met Plan U worden vervangen met een Plan T

Naja ik ben morgen om 8:40 op Utrecht Centraal en pak om 8:47 de sprinter richting Amsterdam, meeting anyone
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 september 2007 @ 21:03:54 #39
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53181823
jezes bejje leip

ik ga uitslapen hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_53182478
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 21:01 schreef Zug-Chef het volgende:
Plan U komt niet, de ritten met Plan U worden vervangen met een Plan T

Naja ik ben morgen om 8:40 op Utrecht Centraal en pak om 8:47 de sprinter richting Amsterdam, meeting anyone
Dat is jammer, zeg... Mat ´54 rijdt nog wel dus? Dan neem ik die rond 13.00u vanaf Amsterdam Centraal.
  vrijdag 14 september 2007 @ 22:26:37 #41
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53184448
Ah, is de Plan U weer stuk zoals met het afscheid van de Hofpleinlijn? Reken er maar op dat die pendeltreinen goed vol zitten...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 september 2007 @ 22:28:13 #42
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53184493
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 22:26 schreef Duvel het volgende:
Ah, is de Plan U weer stuk zoals met het afscheid van de Hofpleinlijn? Reken er maar op dat die pendeltreinen goed vol zitten...
ik vraag me af hoeveel geld die museumclubs ervoor krijgen om hun toch al broze materieel zo te laten teisteren op zoeen dag idd
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 september 2007 @ 22:28:42 #43
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53184513
Geen idee, maar blijkbaar is het rendabel...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 september 2007 @ 22:30:07 #44
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53184549
t zal ja. Ik heb met Hofpleinlijndag vorig jaar de kleuters platgedrukt zien worden tegen het raam van de blokkendoos

Waar ben je dan mee bezig?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 september 2007 @ 22:33:44 #45
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53184668
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 22:30 schreef Dr_Flash het volgende:
t zal ja. Ik heb met Hofpleinlijndag vorig jaar de kleuters platgedrukt zien worden tegen het raam van de blokkendoos

Waar ben je dan mee bezig?
Goede vraag... Ik kwam op Hofplein en toen stond die Plan U daar al dood te zijn. Vervolgens maar naar Berkel gereden en daar wat treinen gefotografeerd en iets treinigs richting Den Haag genomen (ik denk een Sprinter). Toen zetten ze als vervanging maar een Olympische Koploper in...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 september 2007 @ 22:35:51 #46
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53184739
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 22:33 schreef Duvel het volgende:

Toen zetten ze als vervanging maar een Olympische Koploper in...
ja, zoeen kutkreng waar je iedere dag in kan zitten pfff


net als morgen de Plan U diensten met Plan T gaan rijden

Jezus doe dan een pendelbus of zo
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 september 2007 @ 23:54:52 #47
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_53187082
quote:
Op vrijdag 14 september 2007 22:35 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja, zoeen kutkreng waar je iedere dag in kan zitten pfff


net als morgen de Plan U diensten met Plan T gaan rijden

Jezus doe dan een pendelbus of zo
Zitten in een Plan T? Ik blijf liever staan...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_53188656
trek dan de TEE van stal met een paar koppelwagens een een 1300 en 1500 eloc er bij :p
pi_53191236
Lol, Mat ´54 zal vandaag waarschijnlijk ook niet pendelen. Daarvoor in plaats ICMm? Nou ja, we zien het wel straks.
pi_53193758
Jeuj... straks Groningen-Gouda doen... Alleen jammer dat ik een deel met de bus moet doen (Groningen-Assen)... Ik heb daar zo'n hekel aan!
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
pi_53193947
je kan ook omrijden via Emmen.. of Leeuwarden
pi_53193973
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 12:17 schreef Ou-Tannu het volgende:
je kan ook omrijden via Emmen.. of Leeuwarden
Huh? hoe wil je via groningen naar emmen zonder bus enzo?
pi_53193988
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 12:18 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Huh? hoe wil je via groningen naar emmen zonder bus enzo?
die snelbussen zijn best te doen hoor B)
  zaterdag 15 september 2007 @ 17:36:55 #54
142921 ArthurvanderVelden
Lankenwärter Schraumann
pi_53200002
quote:
NS huurt extra rijtuigen
UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen hebben opnieuw extra materieel besteld om de groei van het aantal reizigers in Nederland op te vangen. Het gaat om 104 intercityrijtuigen, die worden gehuurd van spoorondernemingen in het buitenland. Daarnaast zijn tien rijtuigen overgenomen van NS Internationaal. Deze maand worden zestig extra wagons ingezet, eind 2007 moeten ze allemaal rij-den, met name op de trajecten Deventer - Amersfoort - Amsterdam en Arnhem - Utrecht - Den Haag.
Zitplaatsen
Dankzij de extra wagons neemt het aantal zitplaatsen in NS-treinen toe tot 256.000 eind dit jaar. In december vorig jaar telden de treinen van NS 240.000 zitplaatsen.
De extra capaciteit is hard nodig. Het aantal treinreizigers zit sinds 2005 flink in de lift. NS vervoert dagelijks ruim 1,1 miljoen reizigers en alle reserves worden aangesproken in de strijd tegen te volle treinen.
De spooronderneming is sinds enkele jaren bezig met het vervangen van het rijdend materieel. Op dit moment heeft NS voor onge-veer 700 miljoen euro aan orders voor nieuwe intercity's en stoptreinen uitstaan.
Groei
Het kabinet wil dat het openbaar vervoer jaarlijks met 5 procent groeit. De Nederlandse Spoorwegen spelen in die ambitie een be-langrijke rol.
Bron: www.nu.nl, 14 september 2007
En wat gaat dit dan weer worden voor rijdend materieel? Iemand een suggestie?

Edit: Laatmaar
Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
~Een wijsgeer
pi_53202074
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 17:36 schreef ArthurvanderVelden het volgende:

[..]

En wat gaat dit dan weer worden voor rijdend materieel? Iemand een suggestie?

Edit: Laatmaar
ICL = InterCity Lease
Plan A
pi_53202381
Dat worden voorlopig nog geen EXITs voor de plan V / T tenzij het gewoon stuque is ?
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 15 september 2007 @ 19:57:11 #57
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_53203112
Als het goed is, gaat de T er straks wel uit. De V moet nog tot 2015 of daaromtrent mee
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_53204173
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 19:57 schreef Peterselieman het volgende:
Als het goed is, gaat de T er straks wel uit. De V moet nog tot 2015 of daaromtrent mee
geheid dat t blijft rijden tot t kapot is :p
pi_53205303
Vandaag stond een ´rondje Zuiderzee´ met bezoek aan Open dag van Nedtrain op het programma.


IRM 8671 komt station Alkmaar binnengereden en vertrekt om 11.12u als IC 3041 richting Nijmegen.


Interieur Protos.


Hondekop Mat ´54 766 (welke eerst een pendeldienst zou rijden tussen Amsterdam CS en de Zaanstraat).


Interieur Mat ´54 2e klas.


Mat ´54 met in de verte TEE.


Gangpad TEE.


Blokkendoos.


Interieur Blokkendoos 3e klasse.


ICMm 4012 + 4013 gereedstaande voor vertrek vanaf Nedtrain naar Amsterdam Centraal om 13.08u.


Interieur ICMm 4012 2e klas.


ICB bij aankomst te Amsterdam Centraal (vertrokken om 13.38u vanaf Nedtrain).
Op de CTA-bak staat ´Extra trein voor gezelschapsvervoer´

Door problemen tussen Schiphol en Leiden werd IC 2453 (vertrek 13.29u naar Dordrecht) omgeleid en zou alleen stoppen te Rotterdam Centraal (86 km. zonder stop )

Mijn reis ging echter verder via Utrecht Centraal (door werkzaamheden tussen Amsterdam en Amersfoort) naar Friesland.


ICE 123 gereedstaande voor vertrek om 14.34 (+8 uiteindelijk) naar Frankfurt (Main) Hbf.


Interieur ICE 2e klas.


IC 145 komt binnenrijden op Utrecht Centraal om vervolgens om 15.16u naar Berlin Ostbahnhof te vertrekken.

Merk op dat op de CTA-bak bestemming Bad Bentheim aangeven staat. Tevens had ik net zo goed IC 553 (Vertrek 15.20u) naar Leeuwarden kunnen pakken, maar natuurlijk tot Amersfoort nog even in bovenstaande trein gezeten.
  zaterdag 15 september 2007 @ 22:32:16 #60
142921 ArthurvanderVelden
Lankenwärter Schraumann
pi_53206985
Toeps en ik zijn zojuist uit de trein gekankerstraald .


We wouden met een strippenkaart van Den Haag CS naar Den Haag Moerwijk. Je mag in Den haag met een strippenkaart met de trein. Zover ik weet liep dat altijd gelijk aan de stadsvervoerzone's

Met de tram is dat dus 1 zone (2 strippen)

Dus ik ga er van uit dat dat met de trein ook zo is ( het was wel zo)

Maar blijkbaar houden ze er nu wel eigen zones er op na .

Waar gaat u heen?

Moerwijk

Dan heeft u een zone te kort

Oh nou volgensmij nie

Laat ik het uitleggen

Nee hoor, hover is HS?

Nee meneer ik zal het uitleggen

Hoever is HS ?

1 zone 2 strippen meneer, maar u krijgt van mij een bon meneer

Nee hoor, want ik stap nu wel uit (HS) Dag HC!


Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
~Een wijsgeer
pi_53207043
Vandaag de befaamde Dr_Flash gezien
pi_53207058
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 22:32 schreef ArthurvanderVelden het volgende:
Toeps en ik zijn zojuist uit de trein gekankerstraald .
Dan ben je er dus niet uitgeknikkerd, maar ben je er zelf uitgégaan
pi_53207539
http://i196.photobucket.c(...)terdamZaanstraat.jpg

Hee die meest rechtse persoon op de foto ben ik

Was inderdaad ook de hele dag in de Zaanstraat... heb van hier geloof ik alleen Fles en Zugchef gezien/gesproken
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 september 2007 @ 23:35:43 #64
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53208428
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 22:32 schreef ArthurvanderVelden het volgende:
Toeps en ik zijn zojuist uit de trein gekankerstraald .
Wat een uitschot zeg, zulke lui kunnen ze goed gebruiken bij de Smullers
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 september 2007 @ 23:36:02 #65
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53208436
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 22:35 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag de befaamde Dr_Flash gezien
Nou, wat een pret
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 september 2007 @ 23:39:53 #66
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53208527
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 22:56 schreef Mark-Hgl het volgende:

Was inderdaad ook de hele dag in de Zaanstraat...
De hele dag??!!

Jezus. Ik was met een uurtje wel klaar hoor. Het gebruikelijke museummat aangevuld met een stuk of 4 plan V's, een SGMm en een protos (breek je daar niet dagelijks je nek over dan? )

En het stond allemaal kut want de helft stond binnen en met tegenlicht en de andere helft mocht je niet omheen lopen. Typisch gevalletje NUL nagedacht

zootje apekoppen godverdomme. Organiseer dan NIKS of zo. en de beloofde pendelritten met Plan U 113 en Mat54 766 werden ook vervangen door een stammetje ICB en een stammetje ICMm. Jonges, WAT bijzonder.

Ik vond het een aanfluiting.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 september 2007 @ 23:56:19 #67
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53208923
Oh ja, Nico Spilt heeft het over "een zeer goed verzorgde open dag"

Eerder wist hij al van horen zeggen dat het aantal fotostops tijdens de NVBS-koninginnedagrit ("4") niet over hield. Nou ja, ik was er WEL zelf bij, en telde er zeker 12.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_53209116
Er was inderdaad veel minder te zien waar ik op gehoopt had ja. Een paar DDM1-stammetjes die mijlenver weg stonden, alle plan v's met roodwit lint er omheen en voor de rest alleen het museumspul en die oranje virm... ze hadden er wel meer van kunnen maken idd...
pi_53212924
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 22:32 schreef ArthurvanderVelden het volgende:
Toeps en ik zijn zojuist uit de trein gekankerstraald .


We wouden met een strippenkaart van Den Haag CS naar Den Haag Moerwijk. Je mag in Den haag met een strippenkaart met de trein. Zover ik weet liep dat altijd gelijk aan de stadsvervoerzone's

Met de tram is dat dus 1 zone (2 strippen)

Dus ik ga er van uit dat dat met de trein ook zo is ( het was wel zo)

Maar blijkbaar houden ze er nu wel eigen zones er op na .

Waar gaat u heen?

Moerwijk

Dan heeft u een zone te kort

Oh nou volgensmij nie

Laat ik het uitleggen

Nee hoor, hover is HS?

Nee meneer ik zal het uitleggen

Hoever is HS ?

1 zone 2 strippen meneer, maar u krijgt van mij een bon meneer

Nee hoor, want ik stap nu wel uit (HS) Dag HC!


Ja, echt wat een aars die conducteur!
"Ja dan heeft u het dus fout..." Echt zo'n beterweterig toontje. "Wilt u soms een bon?"

Sinds wanneer is die 50 meter tussen Den Haag Moerwijk en HS twéé zones?!
pi_53213106
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 23:39 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik was met een uurtje wel klaar hoor.
Haha, ik ook. 11.53u met ICB naar Zaanstraat en 13.08u met ICMm weer naar Centraal.
  zondag 16 september 2007 @ 09:43:40 #71
142921 ArthurvanderVelden
Lankenwärter Schraumann
pi_53213350
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 23:56 schreef Dr_Flash het volgende:
Oh ja, Nico Spilt heeft het over "een zeer goed verzorgde open dag"
Dat het een marginaal aanbod betrof wil niet zeggendat he slecht verloopt

Maar weet iemand nu hoe het zit met die stempelshit enzo...of waar ik het kan opzoeken?
Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
~Een wijsgeer
pi_53213412
Staat het aantal zones en/ of af te stempelen aantal strippen niet op zo´n blauw bordje boven de stempelautomaat op het station? Dat heb je in Groningen namelijk.
pi_53213744
quote:
Op zondag 16 september 2007 09:43 schreef ArthurvanderVelden het volgende:

[..]

Dat het een marginaal aanbod betrof wil niet zeggendat he slecht verloopt

Maar weet iemand nu hoe het zit met die stempelshit enzo...of waar ik het kan opzoeken?
http://www.ns.nl/servlet/Satellite?searchkey=strippenkaart&pagename=www.ns.nl%2Fgeneric%2FFAQWrapper

Waarom staat er bij Den Haag als enige niet "strippenkaart" bij? Die josti lulde idd wat over minstens twee sterren abonnement of zo... Raarrr.

BTW:

Wij vonden antwoord op de volgende vragen
Kan ik mijn strippenkaart in de trein gebruiken?
Kan ik met een strippenkaart reizen in de trein?
Is de strippenkaart ook geldig in de trein?

Is dat niet 3x hetzelfde?

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2007 10:30:49 ]
  zondag 16 september 2007 @ 10:33:54 #74
142921 ArthurvanderVelden
Lankenwärter Schraumann
pi_53213784
Onduidelijker kan niet hoor
http://www.ns.nl/servlet/Satellite?cid=1076057854926&pagename=www.ns.nl/Artikel/Overig_www.ns.nl&p=1075382368841&lang=nl&c=Artikel

Nu helemaal geen strippenkaart mee, ik weet zeker dat die bordjes ooit eens wel op de stempelautomaat stonden...
Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
~Een wijsgeer
pi_53213801
Ik had echt geen idee dat er door het hele land zoveel verschillende treindiensten reden van verschillende maatschappijen. Altijd gedacht dat overal gewoon de NS reed. T wordt tijd dat ik ns buiten de randstad ga kijken
Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
pi_53213806
Idd, in Zoetermeer hingen ze altijd, met een hele lijst. Scheveningen 7, Waddinxveen weetikhoeveel... Ook zo leuk dat elke regio maar zo ongeveer zo'n eigen regeltjes maakt...
pi_53214012
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 23:36 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, wat een pret
Volgende keer maar even wat langer kennismaken
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 11:14:58 #78
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53214252
quote:
Op zondag 16 september 2007 10:35 schreef Samson het volgende:
Ik had echt geen idee dat er door het hele land zoveel verschillende treindiensten reden van verschillende maatschappijen. Altijd gedacht dat overal gewoon de NS reed. T wordt tijd dat ik ns buiten de randstad ga kijken
Welcome... to the REAL world
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 11:50:01 #79
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_53214794
quote:
Op zondag 16 september 2007 10:33 schreef ArthurvanderVelden het volgende:
Onduidelijker kan niet hoor
weg layoutveneukende link
Wat lul je nou? Er staat toch:
quote:
Reizen op Strippenkaarten en Sterabonnementen is onder hierna genoemde voorwaarden mogelijk op de volgende NS-trajecten:

[..]

Stadsvervoergebied Den Haag
Trajecten:


  • Den Haag Centraal/HS - Rijswijk
  • Den Haag Centraal/HS - Voorburg
  • Den Haag Centraal/HS - Den Haag Mariahoeve
  • Sterabonnement: 2-Sterabonnement of meer mits gestempeld met zone 5400
  • Net-Sterabonnement
  • Nou, dat mag dus gewoon dan Hoeveel zones en strippen het is weet ik niet Maar aangezien de zone-indeling voor bus, tram en metro allemaal hetzelfde is lijkt het me HEEL raar dat dat voor de trein ineens anders zou zijn.

    Kortom: de man heeft zich vergist (what he never thought possible )

    Maar goed, misschien was het ook niet zo handig van je om meteen de gaan beginnen van "Hoever is HS? Nou? Huh? Hoever?" en zo. Dat irriteert mensen

    [ Bericht 7% gewijzigd door Dr_Flash op 16-09-2007 11:55:48 ]
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 11:58:10 #80
    142921 ArthurvanderVelden
    Lankenwärter Schraumann
    pi_53214940
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 11:50 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Wat lul je nou? Er staat toch:
    [..]

    Nou, dat mag dus gewoon dan Hoeveel zones en strippen het is weet ik niet Maar aangezien de zone-indeling voor bus, tram en metro allemaal hetzelfde is lijkt het me HEEL raar dat dat voor de trein ineens anders zou zijn.

    Kortom: de man heeft zich vergist (what he never thought possible )

    Maar goed, misschien was het ook niet zo handig van je om meteen de gaan beginnen van "Hoever is HS? Nou? Huh? Hoever?" en zo. Dat irriteert mensen
    Hij irriteert mij
    Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
    ~Een wijsgeer
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 11:59:04 #81
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53214961
    Ja, jij mij ook weleens
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 14:21:46 #82
    88418 _Xbox_Master_
    Low frequency specialist
    pi_53218286
    De Syntus heeft dus een DM'90 van de NS gehuurd voor Zutphen Winterswijk omdat de motoren van een aantal lintjes het begeven. En met een lintje rijden ze nu testritten op Zutphen - Apeldoorn.

    Is me iig ook weer duidelijk waarom ik eergisteren weer in een NS Regio buffel instapte in Winterswijk
    ~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 14:27:00 #83
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53218450
    Testritten Apd - Zp? Wat moet daar getest worden dan?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53218563
    mooi!

    linten zijn toch net bussen op rails
      zondag 16 september 2007 @ 14:56:12 #85
    88418 _Xbox_Master_
    Low frequency specialist
    pi_53219206
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 14:27 schreef Dr_Flash het volgende:
    Testritten Apd - Zp? Wat moet daar getest worden dan?
    Dat kon de buschauffeur me ook niet helemaal vertellen. Mischien aanpassingen aan de motoren ofzo? Omdat er een aantal vlak na elkaar kapot zijn gegaan.
    ~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 15:23:55 #86
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53219832
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 14:56 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
    Dat kon de buschauffeur me ook niet helemaal vertellen. Mischien aanpassingen aan de motoren ofzo? Omdat er een aantal vlak na elkaar kapot zijn gegaan.
    Ik zie een complot

    De StedenBermudadriehoek
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 15:25:06 #87
    88418 _Xbox_Master_
    Low frequency specialist
    pi_53219862
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 15:23 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik zie een complot

    De StedenBermudadriehoek
    Mischien lopen ze wel stuk op al die koeienstront hier
    Achterhook proof engines
    ~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
      Redactie Frontpage / Sport zondag 16 september 2007 @ 16:16:17 #88
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53221207
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 10:35 schreef Samson het volgende:
    Ik had echt geen idee dat er door het hele land zoveel verschillende treindiensten reden van verschillende maatschappijen. Altijd gedacht dat overal gewoon de NS reed. T wordt tijd dat ik ns buiten de randstad ga kijken
    Je kunt binnen de landsgrenzen op één dag toch makkelijk reizen met 9 of 10 verschillende maatschappijen
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Redactie Frontpage / Sport zondag 16 september 2007 @ 16:19:11 #89
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53221291
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 15:23 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik zie een complot

    De StedenBermudadriehoek
    Je kunt beter het de Bermuda zigzag noemen

    Door die motorproblemen ligt de revisie al tijdelijk stil
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53222266
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 16:19 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Je kunt beter het de Bermuda zigzag noemen

    Door die motorproblemen ligt de revisie al tijdelijk stil
    mischien kunnen ze beter de wadjes op revisie schoppen en de linten door de shredder

    offtopic: waneer gingen we nou arriva pesten?
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 17:20:59 #91
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53222674
    Nie zoveel ouwehoeren jongens Pics posten

    Amsterdam Zaanstraat, 15 september 2007. De Open dag bij Nedtrain.

    De enige 2 meter TEE die in de juiste kleuren geschilderd zijn:



    Loc 1202 van het NSM:



    Museumloc 1315 in de volle zon:



    De Canadese kant van de TEE:



    Plan V:



    Voormalige motorpost, nu een meettrein van Eurailscout:



    Keihard stinkende loc 2278 (de prachtig glimmende bruinrode 2225 bleef binnen staan ):



    Alphen aan den Rijn, 15 september 2007. De A32 lightrail wacht op de dienst terug naar Gouda.

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53223152
    Zojuist even een overzicht gemaakt van internationale treinen die reden tussen Amsterdam en Hengelo in de afgelopen veertig jaar. Ik heb telkens de eerste reismogelijkheid genomen. Wat opvalt is dat er meer dan 10 jaar geen internationale trein reed tussen Amsterdam en Amersfoort, in dat geval heb ik een aansluitende Sneltrein/ Intercity gepakt, overstap aangegeven in het rood. Helaas mist een aantal jaren (spoorboekjes van kwijt of niet in bezit). Een sprongetje in een aantal jaar is aangegeven met een stippellijn.

      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 17:49:17 #93
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53223279
    Grappig

    Alleen... 2000: ICE?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53223443
    Ja, speciaal voor de wereldtentoonstelling in Hannover destijds.
    pi_53223490
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 17:20 schreef Dr_Flash het volgende:
    Nie zoveel ouwehoeren jongens Pics posten

    Amsterdam Zaanstraat, 15 september 2007. De Open dag bij Nedtrain.

    De enige 2 meter TEE die in de juiste kleuren geschilderd zijn:

    [afbeelding]

    Loc 1202 van het NSM:

    [afbeelding]

    Museumloc 1315 in de volle zon:

    [afbeelding]

    De Canadese kant van de TEE:

    [afbeelding]

    Plan V:

    [afbeelding]

    Voormalige motorpost, nu een meettrein van Eurailscout:

    [afbeelding]

    Keihard stinkende loc 2278 (de prachtig glimmende bruinrode 2225 bleef binnen staan ):

    [afbeelding]

    Alphen aan den Rijn, 15 september 2007. De A32 lightrail wacht op de dienst terug naar Gouda.

    [afbeelding]
    ja over een maand weer :w :p

    oftewel in deeltje 85 ofzo
    pi_53223500
    Weet je al wat je dan gaat fotograferen?
    pi_53223525
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 17:59 schreef Socios het volgende:
    Weet je al wat je dan gaat fotograferen?
    waarschijnlijk veel Arriva rommel
      Redactie Frontpage / Sport zondag 16 september 2007 @ 18:01:47 #98
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53223561
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 17:59 schreef Socios het volgende:
    Weet je al wat je dan gaat fotograferen?
    GTW'tjes, misschien wat buffels en koplopers en nog wat Duitse meuk
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 18:01:50 #99
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53223563
    ..

    [ Bericht 95% gewijzigd door Dr_Flash op 16-09-2007 18:02:15 ]
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 18:13:34 #100
    142921 ArthurvanderVelden
    Lankenwärter Schraumann
    pi_53223828
    quote:
    Filmpje pakken in de Herfstbioscoop

    Van maandag 24 september tot en met zaterdag 6 oktober kunnen treinreizigers gratis naar previews van het Nederlands Film Festival in Utrecht kijken in de Herfstbioscooptrein.
    Filmpje pakken in de Herfstbioscoop

    Logo Nederlands Film Festival 2007 Op het programma staat onder andere Zwartboek, Het paard van Sinterklaas, Nachtrit, Knetter, Ja Zuster Nee Zuster, Minoes, Abeltje, Abel, Iles Flottantes, Paradise Now, Offers, Sportman van de Eeuw.
    Iedereen met een treinkaartje kan gratis instappen. En met een NS Herfsttoer van 35 euro kunt u op zaterdag en zondag met z'n tweeën de hele dag blijven zitten (online verkrijgbaar vanaf maandag 17 september, geldig vanaf 22 september).

    Dienstregeling
    Wie gaat er mee
    Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
    ~Een wijsgeer
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 18:20:02 #101
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53223974
    En zit je dan de hele dag in de trein films te kijken? Hoe gaat dat dan? Op TVschermen? Of met allemaal geblindeerde rijtuigen en een groot scherm aan de kopwand bij het balkon?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53224098


    Zoiets.
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 18:26:42 #103
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53224133
    Dat zou wel erg vet zijn
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport zondag 16 september 2007 @ 18:28:20 #104
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53224162
    Wel slim om hiervoor de Mendini uit te kiezen, aangezien het stel toch al over een dikke maand in revisie gaat.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 18:30:28 #105
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53224215
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 18:28 schreef Peterselieman het volgende:
    Wel slim om hiervoor de Mendini uit te kiezen, aangezien het stel toch al over een dikke maand in revisie gaat.
    ja, twee keer slepen met het complete interieur, HARTSTIKKE slim
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 18:43:32 #106
    142921 ArthurvanderVelden
    Lankenwärter Schraumann
    pi_53224485
    Maar ze hadden toch al zoiets in ICR?
    Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
    ~Een wijsgeer
    pi_53224564
    Klopt ja, twee jaar geleden reed er ook een ´bioscooptrein´. Zie bijvoorbeeld hier.
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 18:50:30 #108
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53224649
    Zoeen bak mag er ook wel in de CNL gezet worden
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 19:48:41 #109
    142921 ArthurvanderVelden
    Lankenwärter Schraumann
    pi_53226230
    BTW vraagje: http://www.arthurstreinen(...)blauwe%20streep.html

    Staan hier nu bakken gewoon dubbel afgebeeld? of zijn er echt zoveel A en B bakken

    Het enige wat ik eruit kan halen is Eerste en 2e klas en 2e klas met Bagageruimt...
    Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
    ~Een wijsgeer
    pi_53227007
    Binnenkort weer de Sintercity



    Powered bij 538
    Hier schreef Hooidraad het volgende:
    Justin spreekt altijd de waarheid.
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 20:35:34 #111
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53227401
    Hilversum?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 16 september 2007 @ 20:36:56 #112
    127966 Marrije
    ja, met dubbel r
    pi_53227438
    Volgens mij wel.
    pi_53227565
    Het nieuwe stationsgebouw volgens mij.
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 20:46:07 #114
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53227672
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 20:41 schreef Socios het volgende:
    Het nieuwe stationsgebouw volgens mij.
    Ja, wat je nieuw noemt, het staat er pas sinds 1992
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53227809
    Sinterpiepdoos!

    de 766 er voor huren is leuker dan een plan VEEJ!
    pi_53227873
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 17:20 schreef Dr_Flash het volgende:
    Museumloc 1315 in de volle zon:

    [afbeelding]
    Die zag ik vrijdag door Utrecht CS crossen!
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 21:05:04 #117
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53228217
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 20:51 schreef Ou-Tannu het volgende:
    Sinterpiepdoos!

    de 766 er voor huren is leuker dan een plan VEEJ!
    Ja, dat klopt

    Maar misschien is "kunnen rijden" ook wel handig
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 21:05:31 #118
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53228227
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 20:53 schreef SNArky het volgende:

    [..]

    Die zag ik vrijdag door Utrecht CS crossen!
    De laatste keer dat ik hem door Ut zag crossen was met de 1501 aan de haak
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53229082
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 21:05 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    De laatste keer dat ik hem door Ut zag crossen was met de 1501 aan de haak
    Dat NS logo erop is alleen wel echt te belachelijk groot .
    pi_53229163
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 21:05 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ja, dat klopt

    Maar misschien is "kunnen rijden" ook wel handig
    hm dan moet je de DE-2 nemen van de HSA
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 22:10:40 #121
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53230078
    Morgen maar eens uitzoeken wat het kost om bij een goeie vriend van me langs te gaan. Inclusief onsmakelijk veel kilometers en enkele tientallen lastige bordjes.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53230687
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 22:10 schreef Dr_Flash het volgende:
    Morgen maar eens uitzoeken wat het kost om bij een goeie vriend van me langs te gaan. Inclusief onsmakelijk veel kilometers en enkele tientallen lastige bordjes.
    Waar woont hij? India?
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 22:36:52 #123
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53230779
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 22:32 schreef en_door_slecht het volgende:

    [..]

    Waar woont hij? India?
    Stockholm, eitje
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 22:50:01 #124
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53231078
    Weet je e_d_s? Jij bent echt verdomd lastig zoek te spelen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53231666
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 22:36 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Stockholm, eitje
    Jij hebt het over onsmakelijk veel kilometers, nou, dan denk ik snel aan ten minste twee continenten, niet aan een enkele nachttrein met wat voor en na vervoer.
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 23:14:21 #126
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53231696
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 23:13 schreef en_door_slecht het volgende:

    [..]

    Jij hebt het over onsmakelijk veel kilometers, nou, dan denk ik snel aan ten minste twee continenten, niet aan een enkele nachttrein met wat voor en na vervoer.
    verwende jankerd
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 23:17:41 #127
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53231798
    Ik denk dat 4000 km voor een weekendje ook best genoeg is trouwens
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53231993
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 22:50 schreef Dr_Flash het volgende:
    Weet je e_d_s? Jij bent echt verdomd lastig zoek te spelen
    Over zoek gesproken, waarom krijg ik voor Elke plek - Stockholm via die HAFAS cd geen uitkomst? Is dat normaal, doe ik wat fout of is die planner gewoon ruk. Anders kan ik natuurlijk nooit met goed fatsoen een rondje BG plannen.
      zondag 16 september 2007 @ 23:29:09 #129
    106942 Eix
    Stranded here on planet earth
    pi_53232085
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 23:25 schreef en_door_slecht het volgende:

    [..]

    Over zoek gesproken, waarom krijg ik voor Elke plek - Stockholm via die HAFAS cd geen uitkomst? Is dat normaal, doe ik wat fout of is die planner gewoon ruk. Anders kan ik natuurlijk nooit met goed fatsoen een rondje BG plannen.
    Via bahn.de krijg ik gewoon een route uit. Misschien een verouderde versie van Hafas op die cd?
    Most people keep their brains
    Between their legs
    (Don't you find ?)
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 16 september 2007 @ 23:29:20 #130
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53232091
    Ik heb met de offline planner gewoon goeie adviezen gekregen hoor Ut - Stockholm in 20:40 met 3 overstaps, terug in 17:27 met 4 overstaps. Niks aan t handje
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53232409
    Nou, dat zal dan wel mijn gare gejatte versie zijn...
      zondag 16 september 2007 @ 23:43:49 #132
    106942 Eix
    Stranded here on planet earth
    pi_53232442
    Planner gaf mij wel een erg tof uitkomstje. Blijkbaar rijd er een nachttrein Parijs - Hamburg. Als ik nu vertrek ben ik daar morgen vroeg.

    Normaal kom je vanuit Limburg nergens rond dit uur. Wist niet eens dat er nachttreinen reden rond Luik.
    Most people keep their brains
    Between their legs
    (Don't you find ?)
      Redactie Frontpage / Sport maandag 17 september 2007 @ 12:47:16 #133
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53241400
    Heerlijk die wisselstoring tussen Veenwouden en Zuidhorn. Ben vanochtend vroeg een uur langer onderweg geweest tussen Leeuwarden en Groningen.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53241695
    quote:
    Op maandag 17 september 2007 12:47 schreef Peterselieman het volgende:
    Heerlijk die wisselstoring tussen Veenwouden en Zuidhorn. Ben vanochtend vroeg een uur langer onderweg geweest tussen Leeuwarden en Groningen.
    Nou... gebeurd er temminste eens een keer iets daar in het Noorden
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 september 2007 @ 13:13:13 #135
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53241991
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 23:43 schreef Eix het volgende:
    Planner gaf mij wel een erg tof uitkomstje. Blijkbaar rijd er een nachttrein Parijs - Hamburg. Als ik nu vertrek ben ik daar morgen vroeg.

    Normaal kom je vanuit Limburg nergens rond dit uur. Wist niet eens dat er nachttreinen reden rond Luik.
    Richting Kopenhagen en verder krijg ik die ook weleens ja. Gekkigheid, wil je naar het noorden, moet je vanuit Utrecht eerst naar Maastricht, en dan NOG verder naar het zuiden, voordat je eindelijk eens de goede kant op gaat....
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53244365
    quote:
    Op maandag 17 september 2007 12:47 schreef Peterselieman het volgende:
    Heerlijk die wisselstoring tussen Veenwouden en Zuidhorn. Ben vanochtend vroeg een uur langer onderweg geweest tussen Leeuwarden en Groningen.
    Tja, dat is gewoon pech hebben

    Ik heb te Sappemeer-Oost ook 3 kwartier moeten wachten omdat de extra trein niet reed...
      Redactie Frontpage / Sport maandag 17 september 2007 @ 14:57:51 #137
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53244453
    Die pech was wel om 6.52 vanochtend. Toen was het omreisadvies als het al gegeven werd: reizen via Meppel, want Arriva kon zo snel geen bussen regelen. Ik ben toen maar via Drachten gereisd
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 17 september 2007 @ 23:45:06 #138
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53259953
    Nou, met vertraging alsnog de oogst van de vakantie

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      maandag 17 september 2007 @ 23:58:47 #139
    164283 Luco
    Buongiorno!
    pi_53260333
    ... Dat zijn er veel...
    Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 00:08:53 #140
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53260558
    quote:
    Op maandag 17 september 2007 23:58 schreef Luco het volgende:
    ... Dat zijn er veel...
    Ja, dit zijn er redelijk veel ja 351 om precies te zijn. Heb je al eens op die link in mijn sig geklikt? Dat zijn er *iets* meer
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      dinsdag 18 september 2007 @ 00:13:28 #141
    164283 Luco
    Buongiorno!
    pi_53260650
    Hoeveel zijn dat er in totaal?
    Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 00:14:48 #142
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53260675
    Dat zijn er 1.686. Mijn hele collectie op dat moment. Inmiddels ben ik alweer een stukje verder. Het is wel het doel om nog dit jaar over de 2.000 te komen.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      dinsdag 18 september 2007 @ 06:24:15 #143
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53262478
    Ah, je hebt heel Luxemburg - Luik zo ongeveer gefotografeerd!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 12:37:50 #144
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53267870
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 06:24 schreef Duvel het volgende:
    Ah, je hebt heel Luxemburg - Luik zo ongeveer gefotografeerd!
    Zo ongeveer ja. En inmiddels helemaal, Mery en Hony moesten nog opgehaald worden, maar dat is later goedgekomen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Sport dinsdag 18 september 2007 @ 16:49:41 #145
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_53273733
    Vandaag voor het eerst in een ICMm gezeten (zag hem staan in enschede, dus even meegegaan tot hengelo en toen met de stopper weer terug, sloot precies aan)
    ik vind hem trouwens lekkerder zitten dan de oude ICM
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 16:53:17 #146
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53273828
    Puik spul idd hoor, ik had hem zaterdag als pendel naar Amsterdam Zaanstraat
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Sport dinsdag 18 september 2007 @ 16:56:35 #147
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_53273900
    ze moeten alleen de airco nog wat beter afstellen, want het was er aardig warm
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      dinsdag 18 september 2007 @ 18:06:37 #148
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53275763
    't Is er tenminste geen ijskast, zoals VIRM!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 18:12:44 #149
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53275934
    Ja, daar moet toch wel wat beter mee omgegaan kunnen worden zou je denken
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53277684
    Ik zat laatst dus ook voor het eerst in een ICMm, maar was het niet de bedoeling dat die treinen onboard-televisie kregen met daarop reisinformatie en korte nieuwskoppen (net als die TV's bij de McDonalds)? Voor de rest vond ik hem wel een verbetering t.ov. de oude versie...
    Socialist in Mercedes
    pi_53277842
    Krijgen ze nog, het systeem in de 4011 is eruit gehaald. Binnenkort of ooit komt er een nieuw systeem.
    De 4013 heeft al wel gaten in de glazen wanden voor die aansluitingen

    Iemand nog het wadloper transport platen aanstaande donderdag?
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 19:11:58 #152
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53277853
    Daar is vorig jaar een experiment mee geweest in een aantal ICRm-bakken ja. Hoe dat verder af gaat lopen staat nog in de sterren volgens mij
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport dinsdag 18 september 2007 @ 19:18:07 #153
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53278071
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 19:11 schreef Wadloper het volgende:
    Iemand nog het wadloper transport platen aanstaande donderdag?
    Als het mooi weer is, fiets ik denk ik even naar de spoorbrug bij Onnen om het setje te platen.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 19:24:05 #154
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53278276
    TT-120 meldt overigens
    quote:
    120 Teletekst di 18 sep
    ***************************************
    Kort nieuws binnenland

    ***************************************
    ` De provincie Gelderland heeft 160.000
    euro boete opgelegd aan vervoersbedrijf
    Connexxion. Per 1 september zouden er op
    de Valleilijn tussen Ede-Wageningen en
    Amersfoort nieuwe treinen rijden, maar
    die afspraak werd niet nagekomen.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      dinsdag 18 september 2007 @ 19:29:15 #155
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53278434
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 19:11 schreef Dr_Flash het volgende:
    Daar is vorig jaar een experiment mee geweest in een aantal ICRm-bakken ja. Hoe dat verder af gaat lopen staat nog in de sterren volgens mij
    Ik wil helemaal geen tv in de trein. Zit je lekker te lezen, flikkeren de hele tijd die schermen in je porem. Als ik tv wil kijken doe ik dat thuis wel.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 19:45:21 #156
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53278957
    Ik vind het anders neukend handig om te weten wanneer we waar zijn en hoeveel overstaptijd ik in de volgende richting heb

    Maar al die Talpa zooi
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53279204
    Nog wat foto's van mijn kant waaronder foto's van NedTrain 75 die nog niet hier gepost zijn





    En daarna het standaard werk bij Tilburg:



    pi_53279542
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 19:11 schreef Wadloper het volgende:
    Iemand nog het wadloper transport platen aanstaande donderdag?
    Ja, denk het wel, als het lukt te Meppel.
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 18 september 2007 @ 20:34:51 #159
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53280828
    Die klaprozen vind ik wel wat hebben Zug-Chef

    Al past dat sfeertechnisch veel beter bij een afscheidsrit van een mat-type. Misschien ff in de gaten houden met de wadjes
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53283819
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 19:29 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Ik wil helemaal geen tv in de trein. Zit je lekker te lezen, flikkeren de hele tijd die schermen in je porem. Als ik tv wil kijken doe ik dat thuis wel.
    Zal waarschijnlijk samen met KPN gaan en gratis roddelblad "De Dag" ook van toevallig KPN. Maar het meest belangerijke is acutele overstapmogelijkheden, vertragingen, mededelingen.
    pi_53291039
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 20:02 schreef Socios het volgende:

    [..]

    Ja, denk het wel, als het lukt te Meppel.
    Succes alvast!
    Ik ga hem ook platen, maar waar weet ik nog niet
      woensdag 19 september 2007 @ 08:23:23 #162
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53291533
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 19:45 schreef Dr_Flash het volgende:
    Ik vind het anders neukend handig om te weten wanneer we waar zijn en hoeveel overstaptijd ik in de volgende richting heb

    Maar al die Talpa zooi
    Reisinfo vind ik geen probleem, dat is nog vrij statisch, maar ik geloof dat in die proefstam ICRm ook nieuw te zien was en zo. Daar heb ik de krant voor, daar kan ik tenminste zappen.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_53292252
    Simpel vraagje waarschijnlijk waar ik het antwoord waarschijnlijk al op weet.. Maar toch..

    Ik heb een trajectjaarkaart die de 22ste in gaat.
    Kan ik die gebruiken om nu met korting te reizen?

    Nee zeker..
    Op vrijdag 12 augustus 2005 01:46 schreef ElisaB het volgende:
    Wat is SHERMAN leuk he Bloes O+
    pi_53292546
    Waarschijnlijk kan je er officieel niet mee reizen, maar in sommige gevallen kijken de conducteurs er niet naar (mijn OV studentenkaart was ook nog niet geldig, maar ik heb er geen gerotzooi mee gehad.)
    Socialist in Mercedes
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 10:20:35 #165
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53293773
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 09:14 schreef SHERMAN het volgende:
    Simpel vraagje waarschijnlijk waar ik het antwoord waarschijnlijk al op weet.. Maar toch..

    Ik heb een trajectjaarkaart die de 22ste in gaat.
    Kan ik die gebruiken om nu met korting te reizen?

    Nee zeker..
    Nee, het is nog niet de 22ste
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 11:16:40 #166
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53295036
    Puntenspaarders: CNL gaat over naar een nieuw systeem. Je kunt je punten niet meenemen naar het nieuwe systeem, maar je krijgt nog een tijdje om ze op te maken. Daarna bieden ze compensatie aan voor punten die je nog hebt staan. Volgend jaar lopen we dus wie weet allemaal rond met een CNL-petje en bijpassende sleutelhanger

    Meer info: Klik hier
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53295112
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 10:20 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Nee, het is nog niet de 22ste
    Nja, ik dacht dat de NS misschien wel zo aardig was om je 40% korting te geven op je kaartjes tot de trajectkaart inging.. Helaas.
    Op vrijdag 12 augustus 2005 01:46 schreef ElisaB het volgende:
    Wat is SHERMAN leuk he Bloes O+
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 11:29:50 #168
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53295374
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 11:19 schreef SHERMAN het volgende:
    Nja, ik dacht dat de NS misschien wel zo aardig was om je 40% korting te geven op je kaartjes tot de trajectkaart inging.. Helaas.


    Welkom op planeet Aarde
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      woensdag 19 september 2007 @ 12:10:34 #169
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53296422
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 11:19 schreef SHERMAN het volgende:

    [..]

    Nja, ik dacht dat de NS misschien wel zo aardig was om je 40% korting te geven op je kaartjes tot de trajectkaart inging.. Helaas.
    "Ik heb vanaf 1 oktober een abonnement op de Donald Duck, maar ik zou nu graag reeds de lopende exemplaren ontvangen. Dank u."
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 13:38:56 #170
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53298841
    De NS is ook wel zo aardig om op Goede Vrijdag studenten met een week-OV gewoon gratis te vervoeren, toch?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53298923
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 13:38 schreef Dr_Flash het volgende:
    De NS is ook wel zo aardig om op Goede Vrijdag studenten met een week-OV gewoon gratis te vervoeren, toch?
    echt niet hoor
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 13:42:34 #172
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53298963
    Nee dat weet ik ook wel, ze schrijven de UVB's bij boekjes tegelijk uit altijd
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 13:47:10 #173
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53299081
    Ik heb me gelukkig nog niet door die onzin laten foppen
    Altijd onderweg naar het avontuur
      woensdag 19 september 2007 @ 14:16:50 #174
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53299823
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 13:38 schreef Dr_Flash het volgende:
    De NS is ook wel zo aardig om op Goede Vrijdag studenten met een week-OV gewoon gratis te vervoeren, toch?
    Ja, en ik ga straks met de helikopter naar huis.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 14:40:16 #175
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53300377
    En ik ben de paashaas
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Sport woensdag 19 september 2007 @ 17:18:37 #176
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_53304752
    vanmiddag was er een zwolle-kampen-buffel verdwaalt, hij reed namelijk in enschede
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      woensdag 19 september 2007 @ 17:25:31 #177
    142921 ArthurvanderVelden
    Lankenwärter Schraumann
    pi_53304935
    Weet iemand of ze al bezig zijn de hoekse lijn uit te kleden?

    De metro's keren nl niet meer via het keerspoor maar rangeren al bij binnen rijden van Schiedam centrum...
    Bedankt weer jongens, voor de geweldige informatievoorziening en het geweldige gekluns. Tof, wordt een mens blij van :(
    ~Een wijsgeer
      woensdag 19 september 2007 @ 18:28:20 #178
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53306607
    Geen idee, maar volgens mij zijn er nog geen concrete actie m.b.t. de Hoekse lijn.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_53308040
    Wat zal ik doen?
    Naar Hoogeveen of naar Assen om dat transport te fotograferen? In Hoogeveen blijft hij 19 minuten stilstaan ongeveer, tenminste, dat is de planning

    Langs de baan doe ik wel een andere keer namelijk, het gaat mij meer om een goede foto, ergens waar ik snel weer weg kan
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 19:31:35 #180
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53308355
    Nou, naar Hoogeveen dus dan he
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53308444
    In dat geval kun je prima te Hoogeveen fotograferen, ja. Waar moet je vandaan komen?

    Ik zat zelf net ook nog even te kijken. Ik denk dat ik voor 13.30 te Meppel ga. Nog een vraagje trouwens. Wat voor trein is de 82101 van Watergraafsmeer naar Onnen Zuid?
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 19:36:23 #182
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53308498
    Het LM ritje met een VIRM IV om het wadje op te halen.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53308622
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:31 schreef Dr_Flash het volgende:
    Nou, naar Hoogeveen dus dan he
    Zat ik zelf ook al aan te denken, maar wou het even aan jullie vragen

    Als ze toevallig even de tijd hebben, misschien kan/mag ik dan nog een foto vanuit de cabine maken met uitzicht op de 3216

    Ik kom vanuit Gn btw
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 19:43:42 #184
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53308692
    als ze aan een perron halteren bedoel je

    Ik weet niet waarom ze in Hoogeveen 19 minuten stil staan, maar het lijkt me erg onlogisch om, in Hoogeveen, 19 minuten aan een perron stil te gaan staan
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53308746
    Vandaag het volgende op onze dagelijkse reis Leeuwarden - Deventer

    IC van 16:50 uit Deventer naar Zwolle had eerst +15, later +20 en werd toen opgeheven (kwam uiteindelijk met +25 in Deventer aan)
    IC van 17:20 uit Deventer naar Zwolle had ook al +10, aansluiting in Zwolle naar Groningen reed iig al weg. Maar de stopper naar Leeuwarden was nog niet eens binnen. Bleek +30 te hebben.

    Uiteindelijk met +67 in Leeuwarden aangekomen. Dan is GTBV met een door de baas betaalde maandnetkaart opeens erg interessant :lol:
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 19:54:39 #186
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53308969
    ik had uit Amf terug ook +5
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53308973
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:45 schreef Zug-Chef het volgende:

    Dan is GTBV met een door de baas betaalde maandnetkaart opeens erg interessant :lol:
    Jawel
    Hier schreef Hooidraad het volgende:
    Justin spreekt altijd de waarheid.
    pi_53308990
    Volgens mij heeft Hoogeveen maar 3 sporen toch?
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 19:57:06 #189
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53309044
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:55 schreef Wadloper het volgende:
    Volgens mij heeft Hoogeveen maar 3 sporen toch?
    Hee idd zeg En volgens sporenplan.nl hebben ze ook nog alle drie een perron Nou, veel plezier vast dan
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 19:57:30 #190
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53309055
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:55 schreef Wadloper het volgende:
    Volgens mij heeft Hoogeveen maar 3 sporen toch?
    Klopt.


    @Fles: Misschien als je de vertragingen opspaart, dat je dan genoeg hebt om in te wisselen
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 20:00:11 #191
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53309142
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:57 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Klopt.


    @Fles: Misschien als je de vertragingen opspaart, dat je dan genoeg hebt om in te wisselen
    damannie
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53309278
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:57 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Klopt.
    Dus dan moet hij wel op 1 van de perronsporen binnenkomen
    Overigens, denk ik dat hij op spoor 3 binnenkomt
    Of in ieder geval het spoor waar hij niet in de weg zit
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 20:06:20 #193
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53309316
    en anders heb je nog achttien en een halve minuut om naar het goede spoor te lopen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      woensdag 19 september 2007 @ 20:31:37 #194
    86072 thatsme
    and That's you!
    pi_53309911
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 20:05 schreef Wadloper het volgende:

    [..]

    Dus dan moet hij wel op 1 van de perronsporen binnenkomen
    Overigens, denk ik dat hij op spoor 3 binnenkomt
    Of in ieder geval het spoor waar hij niet in de weg zit
    dat is spoor 3, echter dan kan die zover doorrijden ri meppel dat misschien het grootste deel niet langs het perron staat... Al zat dat de VIRM zijn..
    I never joke about my work!
    1: Ik heb altijd gelijk
    2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
    pi_53310291
    Morgen met een Koploper als IC 744 naar Meppel.
    pi_53310348
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 20:46 schreef Socios het volgende:
    Morgen met een Koploper als IC 744 naar Meppel.
    Gefeli btw!
    Hier schreef Hooidraad het volgende:
    Justin spreekt altijd de waarheid.
      Redactie Sport woensdag 19 september 2007 @ 21:08:29 #197
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_53310814
    wat ik alleen niet snap: waarom gaan ze een wadloper met een virm verslepen?
    kan dat niet makkelijker met een 1700/1800-loc?
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 21:10:22 #198
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53310867
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:08 schreef dennistd het volgende:
    wat ik alleen niet snap: waarom gaan ze een wadloper met een virm verslepen?
    kan dat niet makkelijker met een 1700/1800-loc?
    Die Virm moet toch die kant op lijkt me?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53310920
    Die kwam juist helemaal vanaf de Watergraafsmeer om die Wadlopers op te halen, voor zover ik het goed begrepen heb.
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 21:13:37 #200
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53310958
    Oh, dan is het wel raar ja
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 21:27:20 #201
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53311422
    Het levert in ieder geval een leuke combinatie op
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53311467
    ze hebben nog wat over voor die wadjes dus
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 21:31:58 #203
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53311591
    Voor alle fans

    Met dank aan iedereen die mij weleens stationsnaambordjes opstuurt terug van vakantie en zo Blijven doen, erg tof



    Met dank aan:

    Zug-Chef (15)
    Jeroen (12)
    Pa_Flash (10)
    Arthurvandervelden (2)
    JeePee (2)

    Ja, sorry, ik verveel me
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      woensdag 19 september 2007 @ 21:36:20 #204
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53311728
    Euj, en mijn eerder geposte Brocken en Gries dan?!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      woensdag 19 september 2007 @ 21:37:10 #205
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53311759
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:13 schreef Dr_Flash het volgende:
    Oh, dan is het wel raar ja
    Als je met een sleepkoppeling rijdt, heb je geen beremming, toch? Dus heb je te weinig remvermogen met een losse loc. Een VIRM met wat wadjes haalt dat wel blijkbaar. Ik denk dat daar de reden ligt.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 21:37:36 #206
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53311770
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:36 schreef Duvel het volgende:
    Euj, en mijn eerder geposte Brocken en Gries dan?!
    staan niet in My Received Files, sorry
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 21:38:27 #207
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53311806
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:37 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Als je met een sleepkoppeling rijdt, heb je geen beremming, toch? Dus heb je te weinig remvermogen met een losse loc.
    shit zeg, wat weegt een wadje nou helemaal? dat kan een loc wel hebben toch?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53312487
    Vet al die stationsbordjes, ik zie Veenendaal en Vlaardingen, heb je heel Nederland al eigenlijk?
      woensdag 19 september 2007 @ 22:03:26 #209
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53312757
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:38 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    shit zeg, wat weegt een wadje nou helemaal? dat kan een loc wel hebben toch?
    Weet ik het, regeltjes?
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 22:03:36 #210
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53312764
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:56 schreef Socios het volgende:
    Vet al die stationsbordjes, ik zie Veenendaal en Vlaardingen, heb je heel Nederland al eigenlijk?
    Jep die 2 zijn al oud

    Het wachten is nu weer op nieuwe stations die open gaan: Groningen Euroborg, Purmerend Weidevenne en dat soort spul

    En ook een paar bordjes erbij uit landen waar ik zelf nog nooit geweest ben
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 22:03:36 #211
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53312765
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 21:37 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Als je met een sleepkoppeling rijdt, heb je geen beremming, toch? Dus heb je te weinig remvermogen met een losse loc. Een VIRM met wat wadjes haalt dat wel blijkbaar. Ik denk dat daar de reden ligt.
    Is het ook niet, omdat er al combi's van een loc met 2 wadjes geweest zijn
    Altijd onderweg naar het avontuur
      woensdag 19 september 2007 @ 22:04:11 #212
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53312788
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 22:03 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Is het ook niet, omdat er al combi's van een loc met 2 wadjes geweest zijn
    Misschien waren die wel beremd?
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_53312954
    trok die loc de wadjes? of die wadjes de loc?

    en kan dat stuk roest niet op eigenkracht rijden?
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 22:10:46 #214
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53313071
    Het was een loc met 2 wadjes er direct achter en zonder remwagens. Die wadjes konden niet meer op eigen kracht rijden, omdat alle vloeistoffen afgetapt zijn
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 19 september 2007 @ 22:16:52 #215
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53313301
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 22:08 schreef Ou-Tannu het volgende:
    trok die loc de wadjes? of die wadjes de loc?
    Dit was een grapje wel hè?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53313582
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 22:16 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Dit was een grapje wel hè?
    tuuluk!
    pi_53315619
    Wat me soms wel is opvalt is dat de lampen niet kloppen van de trein dus rood en wit/geel niet in de goede richting die ze dan rijden.

    Waarom gaat dat gewoon niet automatische of ieder geval waarschuwing systeem dat het niet klopt?
    Kan erg gevaarlijk zijn vooral als iemand door rood sein rijdt dan heeft die het veel later door dat die trein op je af komt in plaats van je af rijdt.
    ............................
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 19 september 2007 @ 23:34:33 #218
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53315830
    Als het goed is, wordt het in de meeste treinen automatisch omgezet als de stuurstroom in de andere cabine ingeschakeld wordt en de mcn daarbij allerlei schakelaars omzet. Echter zijn er meerdere standen van de lichten, zoals een rangeerlicht. Dus als een knop in een van de cabines niet de juiste stand aangeeft, dan wordt de verlichting voor en achter op de trein niet goed omgezet.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      donderdag 20 september 2007 @ 01:24:13 #219
    22851 Erosjuhhh
    Blijven dromen schatjuh
    pi_53317465
    Gister zag ik bij haarlem een vernieuwde koploper(#14?) worden deze in haarlem helemaal gesloopt en opnieuw gebouwd? betrof namelijk alleen een gemotorisseerd treindeel, de rest ontbrak nog lijkt me sterk dat ze dit met de #11, #12, of #13 zullen doen?
    Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 01:28:57 #220
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53317516
    4011-4014 zijn al vernieuwd, de 4015 staat ook al bijna gereed, dus het kan of de 4015 of de 4016 zijn die jij gezien hebt. De koplopers worden bij de revisie idd helemaal gestript en opnieuw opgebouwd
    Altijd onderweg naar het avontuur
      donderdag 20 september 2007 @ 01:35:28 #221
    22851 Erosjuhhh
    Blijven dromen schatjuh
    pi_53317563
    aah oke! had de #14 nog nergens gezien, dacht dat ze de 13 als laatste uit hadden gepoept, dat er maar snel meer mogen volgen, ze zijn echt mooi, die lak, dat ronde
    Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
    pi_53318626
    4014 stond in Onnen dacht ik
    De 4015 heeft al een proefritje gemaakt
    pi_53319515
    Gaat nu rap In dit tempo gaan ze het wel redden...
    De Mendini zal dan straks ook onder de hamer gaan...gaan er mensen om rouwen?
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 10:03:00 #224
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53320672
    Eenheidsworst is ook niet goed, maar aan de andere kant mag het stel die stickers op de kopdeuren wel missen, want het is te vaak vloeken in de kerk
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 10:44:04 #225
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53321587
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 23:34 schreef Peterselieman het volgende:
    Als het goed is, wordt het in de meeste treinen automatisch omgezet als de stuurstroom in de andere cabine ingeschakeld wordt en de mcn daarbij allerlei schakelaars omzet. Echter zijn er meerdere standen van de lichten, zoals een rangeerlicht. Dus als een knop in een van de cabines niet de juiste stand aangeeft, dan wordt de verlichting voor en achter op de trein niet goed omgezet.
    Ja, maar het is dus niet goed Valt mij de laatste tijd ook geregeld op dat er bijvoorbeeld door cxx met de veetjes op de kippenlijn geregeld met rangeer- ipv sluitseinen wordt weggereden bij reguliere ritten uit AMf.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53322140
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:45 schreef Zug-Chef het volgende:
    Vandaag het volgende op onze dagelijkse reis Leeuwarden - Deventer

    IC van 16:50 uit Deventer naar Zwolle had eerst +15, later +20 en werd toen opgeheven (kwam uiteindelijk met +25 in Deventer aan)
    IC van 17:20 uit Deventer naar Zwolle had ook al +10, aansluiting in Zwolle naar Groningen reed iig al weg. Maar de stopper naar Leeuwarden was nog niet eens binnen. Bleek +30 te hebben.
    Het ging gister idd weer lekker met de NS. Ik zat in de trein van Rotterdam naar Leeuwarden (R’dam Alexander 17:41), en stel 4043 begaf het in Woerden. Toen hebben we ongeveer een half uur lang bij Harmelen gestaan, alvorens naar Utrecht te rijden waar het betreffende stel werd afgehaakt. I.p.v. ons meteen weer te laten vertrekken is eerst de trein naar Groningen voorgegaan (volgens dienstregeling zouden “wij” toch eerder moeten?) en daarna pas mochten wij gaan. Uiteindelijk met +40 in Amersfoort aangekomen (rond 19:15), waar ik als een gek baalde dat ik mijn aansluiting naar Deventer had gemist. Echter, toen ik op het bord keek bleken er een stuk of 3 Intercity’s met +20 aangegeven te zijn, waardoor ik nog mijn trein naar Deventer kon halen. Dat ik dan weer 50 minuten op de stopper naar Almelo moest wachten was dan weer behoorlijk KUT!

    Affijn, afgezien van een 6-bakkentrein ICB verder niets bijzonders gezien.
      donderdag 20 september 2007 @ 11:56:10 #227
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53323599
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 10:44 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ja, maar het is dus niet goed Valt mij de laatste tijd ook geregeld op dat er bijvoorbeeld door cxx met de veetjes op de kippenlijn geregeld met rangeer- ipv sluitseinen wordt weggereden bij reguliere ritten uit AMf.
    Bij V'tjes is het volledig handmatig: drie knoppen, waarvan twee front/0/sluit bedienen, een eentje het derde gele licht. Het schijnt trouwens te zijn dat volgens de reglementen de conducteur verantwoordelijk is voor de sluitseinen en de machinist voor de frontseinen.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_53324077
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 11:04 schreef von_Preussen het volgende:

    [..]

    Het ging gister idd weer lekker met de NS. Ik zat in de trein van Rotterdam naar Leeuwarden (R’dam Alexander 17:41), en stel 4043 begaf het in Woerden. Toen hebben we ongeveer een half uur lang bij Harmelen gestaan, alvorens naar Utrecht te rijden waar het betreffende stel werd afgehaakt. I.p.v. ons meteen weer te laten vertrekken is eerst de trein naar Groningen voorgegaan (volgens dienstregeling zouden “wij” toch eerder moeten?) en daarna pas mochten wij gaan. Uiteindelijk met +40 in Amersfoort aangekomen (rond 19:15), waar ik als een gek baalde dat ik mijn aansluiting naar Deventer had gemist. Echter, toen ik op het bord keek bleken er een stuk of 3 Intercity’s met +20 aangegeven te zijn, waardoor ik nog mijn trein naar Deventer kon halen. Dat ik dan weer 50 minuten op de stopper naar Almelo moest wachten was dan weer behoorlijk KUT!

    Affijn, afgezien van een 6-bakkentrein ICB verder niets bijzonders gezien.
    En dan na gaan dat er een wisselstoring toen bij Woerden was... maar nu blijkt een kapot treinstel?
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 12:18:10 #229
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53324135
    Stukje uit de Leeuwarder Courant:
    quote:
    Verrassingsboete voor voeten op treinbank

    Stomverbaasde treinpassagiers en fikse boetes. Dat was het resultaat van controles in burgerkleding, die vervoersbedrijf Arriva gisteren uitvoerde in de noordelijke treinen. Pubers die de voeten op de bank lieten rusten, kregen een bekeuring. ,,Dit soort gedrag is de grootste ergernis van andere passagiers. Daar willen we iets aan doen'', zegt Liesbeth de Vries van Arriva.

    Veel passagiers zijn zo gehaaid dat ze gauw de voeten van de bank halen wanneer ze een controleur in uniform aan zien komen. Gisteren wandelden echter twee normaal uitziende heren door de treinen, die de overtreders plotseling een Arriva-kaartje lieten zien: ,,U krijgt een bekeuring. Wij willen de nieuwe treinen graag netjes houden.''
    Terecht dat ze dit aanpakken
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53324583
    Kijk... Arriva begint te leren...
    Nu de NS nog...
      donderdag 20 september 2007 @ 12:38:33 #231
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_53324663
    quote:
    Gisteren wandelden echter twee normaal uitziende heren door de treinen
    Een Arriva-persoon ziet er dus niet "normaal" uit?
    So we just called him Fred
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 12:45:49 #232
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53324839
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 11:56 schreef Duvel het volgende:
    Het schijnt trouwens te zijn dat volgens de reglementen de conducteur verantwoordelijk is voor de sluitseinen en de machinist voor de frontseinen.
    Dat lijkt me echt iets heel bizars Waar heb je dat vandaan??
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 12:46:20 #233
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53324855
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 12:38 schreef FredvZ het volgende:

    [..]

    Een Arriva-persoon ziet er dus niet "normaal" uit?
    Nee, allemaal van die inteeltboeren waar een steekje aan los zit
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 12:59:15 #234
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53325155
    Straks gaan ze nog bordjes met 'verboden voor Fles' ophangen

    Ik zag vorige week dat er weer een nieuw picogram in de buurt van de deuren van een GTW hangt, namelijk een sticker waarop een vinger staat die een drukknop aanraakt. Zouden de mensen het nu nog niet doorhebben ofzo?
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 13:11:06 #235
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53325423
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 12:59 schreef Peterselieman het volgende:
    Straks gaan ze nog bordjes met 'verboden voor Fles' ophangen
    Ik mag ook al niet uit ramen gegooid worden bij divers materieel
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53329012
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 08:59 schreef Dichterbijer het volgende:
    De Mendini zal dan straks ook onder de hamer gaan...gaan er mensen om rouwen?
    De mendini wordt volgens mij op de nacht van 21 naar 22 september in de loods in Amf omgebouwd voor de herfstbioscoop Las ik op Somda
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 15:39:33 #237
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53329267
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 08:59 schreef Dichterbijer het volgende:
    De Mendini zal dan straks ook onder de hamer gaan...gaan er mensen om rouwen?
    Ach, dat was altijd wel een leuke trein Ik kan niet wachten tot ze de 4444 eens onder de hamer gooien. Gore kuttrein doen alsof je vier bakken inzet, maar er zitten minder 2eklas plekken in dan in een 3tje
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53329366
    Eén compartiment eerste klas is toegankelijk met een tweede klas kaartje. Ik vind de 4444 een mooi treinstel. Zag ´m vandaag nog op Leeuwarden staan.
    pi_53329893
    mA is inderdaad toegankelijk, maar dat ligt ook maar weer net aan de HC/mcn of zij dat weten

    Overigens kwam de 9469 met de 3216 met -8 aan in Hoogeveen, en ging op tijd weg
    De deur bij de cabine van de Bz, die grenst aan het perron op spoor 3, stond open onder het rijden zag ik. Ze hebben hem nog wel dichtgedaan voordat ze weer weggingen. Binnen was het echt akelig koud, maar het rook nog wel naar de echte wadloper

    Ook zat hij helaas onder de graffiti aan 1 kant, gore eikels doodschieten zulke gasten
    pi_53330074
    vond net wat verloren logdata terug, zo`n dagje ziek zijn heeft dus toch een voordeeltje?

    oftewel huidige nu echt up to date kaart van de stukkies die met GPS enabled gereden zijn door mij

    pi_53330246
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 15:30 schreef Wadloper het volgende:

    [..]

    De mendini wordt volgens mij op de nacht van 21 naar 22 september in de loods in Amf omgebouwd voor de herfstbioscoop Las ik op Somda
    Opzich zal dat een leuk 'afscheid' worden van de merdini trein. In feite word ie dan al flink gestript... minder werk voor de mensen @ haarlem
    pi_53330323
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:10 schreef Dichterbijer het volgende:

    [..]

    Opzich zal dat een leuk 'afscheid' worden van de merdini trein. In feite word ie dan al flink gestript... minder werk voor de mensen @ haarlem
    hehe.. idd de bankjes die ze verwijderen kunnen mooi al naar de recycleing
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 16:19:50 #243
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53330534
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:00 schreef Wadloper het volgende:
    mA is inderdaad toegankelijk, maar dat ligt ook maar weer net aan de HC/mcn of zij dat weten
    Dat was ooit zo ja, en die is toen al vrij vlot weer gedeklasseerd. In elk geval blijkt nergens uit dat het zou mogen, het zijn gewoon 2 bakken vol met "1" stickers. En wat doe je? "Oh nee hoor HC u weet het misschien niet, maar mijn vriendjes op Somda zeiden dat het mocht"

    In de praktijk mag het dus gewoon niet.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53330876
    Eerst nog even Marianne Timmer die Harlingen binnen komt rijden afgelopen zondag.

    GTW 237 als trein 30131 vlak voor aankomst in Harlingen om 12.22u.

    Vandaag naar Meppel geweest om het Wadlopertransport vast te leggen.


    De verlaten tunnel onder het station van Meppel.


    Een ICM 3 als IC 546 naar Den Haag Centraal even voor half twee voor de aansluiting in Meppel.


    IRM + Wadloper op weg naar de Watergraafsmeer te Amsterdam omstreeks half twee.


    Dezelfde trein 82102 vanaf de andere kant.


    2 x ICM 3 als IC 541 naar Groningen om even na half twee.
    pi_53330924
    Ziet er niet uit zo`n wadje achter een virm
    pi_53330996
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:19 schreef Dr_Flash het volgende:
    Dat was ooit zo ja, en die is toen al vrij vlot weer gedeklasseerd. In elk geval blijkt nergens uit dat het zou mogen, het zijn gewoon 2 bakken vol met "1" stickers.
    Toch vreemd, want in desbetreffende coupé is op de sticker boven de schuifdeuren aangegeven dat het tweede klas is i.p.v. eerste klas, daaruit zou toch moeten blijken dat men daar plaats mag nemen met een tweede klas treinkaartje, maar ja, hoe het ´officieel´ is, weet ik verder ook niet...
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 16:38:59 #247
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53331071
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:31 schreef Socios het volgende:
    Eerst nog even Marianne Timmer die Harlingen binnen komt rijden afgelopen zondag.
    [afbeelding]
    Nou, lekker voorgeveltje hoor
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 16:39:47 #248
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53331095
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:36 schreef Socios het volgende:

    [..]

    Toch vreemd, want in desbetreffende coupé is op de sticker boven de schuifdeuren aangegeven dat het tweede klas is i.p.v. eerste klas, daaruit zou toch moeten blijken dat men daar plaats mag nemen met een tweede klas treinkaartje, maar ja, hoe het ´officieel´ is, weet ik verder ook niet...
    Wanneer was dat? Toen ik er van de week doorheen liep heb ik er wel op gelet, maar misschien ook niet alles gezien
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53331144
    Vorige week donderdag...
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 16:45:57 #250
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53331261
    Tof Toch eens beter opletten dan
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53331336
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:05 schreef Ou-Tannu het volgende:
    oftewel huidige nu echt up to date kaart van de stukkies die met GPS enabled gereden zijn door mij
    [afbeelding]
    Wat grappig, maar leg even uit.

    Ik heb wel een GPS-applicatie op me telefoon om bijvoorbeeld even te kijken hoe hard te trein rijdt. Maar hoe is dat kaartje tot stand gekomen? Ik neem aan dat je dat niet zelf heb zitten ´painten´, of toch wel?
    pi_53331414
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:38 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Nou, lekker voorgeveltje hoor
    pi_53333170
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:48 schreef Socios het volgende:

    [..]

    Wat grappig, maar leg even uit.

    Ik heb wel een GPS-applicatie op me telefoon om bijvoorbeeld even te kijken hoe hard te trein rijdt. Maar hoe is dat kaartje tot stand gekomen? Ik neem aan dat je dat niet zelf heb zitten ´painten´, of toch wel?
    nonigpsplot
    eerst loggen in t default formaat.

    daarna exporteren naar KML formaat voor google earth

    daarom ook de onderbreking bij schiphol x) signal lost enzo
    pi_53334961
    Hier een detail foto van de VIRM en DH gekoppeld:

    http://img212.imageshack.us/img212/4787/img4704xh4.jpg

    Even link kopieren ofzo, je mag weer eens niet hotlinken
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 19:04:23 #255
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53335050
    Ik zie alleen maar een kikker
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53335083
    Niet als je de link kopiëert in je browser.
    pi_53335085
    Weet je misschien dan even een andere uploadsite? Imageaveneu mag niet meer, en imageshack is verrot
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 19:06:40 #259
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53335111
    photobucket, daar moet je je voor aanmelden

    tinypic kan ook, daar hoef je je niet voor aan te melden
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53335121
    Heb het niet zo op photobucket
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 19:07:46 #261
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53335145
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 19:06 schreef Wadloper het volgende:
    Heb het niet zo op photobucket
    Werkt anders prima hoor
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 19:10:37 #264
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53335225
    Het werkt. Alleen jammer van dat geklieder op het wadje
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 19:12:48 #265
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53335270
    imageshack zuigt stioereballen in de hel
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 19:14:33 #266
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53335332
    quote:
    Hier kunnen dan weer WEL img tags omheen

    Grappig plaatje, doet me een beetje denken aan zoiets:
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53335354
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 19:12 schreef Dr_Flash het volgende:
    imageshack zuigt stioereballen in de hel
    Inderdaad, dat die site nog steeds in de lucht is
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 19:10 schreef Peterselieman het volgende:
    Het werkt. Alleen jammer van dat geklieder op het wadje
    Inderdaad erg jammer van dat geklieder
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 19:15:52 #268
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53335373
    En jij zoekt hele dagen naar dit soort plaatjes op internet, Fles?
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 19:17:09 #269
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53335419
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 19:15 schreef Peterselieman het volgende:
    En jij zoekt hele dagen naar dit soort plaatjes op internet, Fles?
    Hele secondes, ja.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53335598
    Aan die “kunstige uitingen” kan ik me zo aan ergeren, dat mensen alles maar onder moeten kliederen met hun grafitti. Toen ik gister bij Harmelen een half uur stilstond, had ik genoeg tijd om de details in me op te nemen. Schijnbaar had iemand de moeite genomen om alle bovenleidingsmasten van wat geklieder te voorzien. Ik bedoel, heb je niets beters te doen om midden in de nacht “in the middle of nowhere” te gaan painten.

    Valt me trouwens ook op dat bij Utrecht op die flyover richting Woerden ook allemaal shit staat, alsof iemand daar op z’n “Bassie-en-Adriaans” op z’n kop van het viaduct is gaan hangen om er iets op te zetten (een ladder meeslepen zal voor dat tuig wel teveel werk zijn geweest).
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 12:16 schreef Dichterbijer het volgende:

    [..]

    En dan na gaan dat er een wisselstoring toen bij Woerden was... maar nu blijkt een kapot treinstel?
    Het was een hele rare situatie, want opeens maakten we een noodremming en stonden we stil. Ik dacht, we zullen zo wel verder gaan, machinist zal wel even niet opgelet hebben. Na een halve minuut vertelde hij dan dat we voor een rood sein stonden en prompt reed een V-IRM op het rechterspoor langs om voor ons te gaan. Dus dacht ik, dan gaan we wel verder zo gauw het blok vrij is. En toen duurde het nog eens 25 minuten om de trein weer op gang te krijgen (stroom ging er een paar keer af, we reden paar keer stukje achteruit).
    pi_53335668
    Wat ik me net bedenk, we stonden stil op bijna dezelfde plek waar in 1962 de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis plaats vond.
      donderdag 20 september 2007 @ 19:38:37 #272
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53336078
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 12:45 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Dat lijkt me echt iets heel bizars Waar heb je dat vandaan??
    Uit mijn herinnering, maar ik vond net ook dit, zie paragraaf 3.1:
    http://de-proefrit.staven(...)dboek-hc-2007-05.pdf
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      donderdag 20 september 2007 @ 19:44:14 #273
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53336233
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 16:41 schreef Socios het volgende:
    Vorige week donderdag...
    Ik zat er vorige week (o.i.d.) ook in, en toen stond er met half-vergane viltstift "2e klas" onder "1e klas" geschreven. Het fijne was dat dit viertje in zijn eentje de IC naar Rotterdam moest rijden. Er zat een passagierende conducteur in de mA die ik van tevoren even heb gevraagd of het ok was als ik daar ging zitten, hij kende de 4444, en de dienstdoende conductrice keek naar mijn JTK, lachte en liep door.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      donderdag 20 september 2007 @ 19:47:40 #274
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_53336324
    Na de boete is het ineens opgeschoten:
    quote:
    Connexxion zet nieuwe treinen in
    Uitgegeven: 20 september 2007 17:38

    HILVERSUM - Vervoersbedrijf Connexxion zet zondag voor het eerst nieuwe treinen in op de Valleilijn tussen Ede-Wageningen en Amersfoort.

    Dat maakte de vervoerder donderdag bekend. De provincie Gelderland gaf Connexxion eerder deze week nog een boete van 160.000 euro omdat de nieuwe treinen eigenlijk begin september al moest gaan rijden.

    Reizigers op het trajecten klagen al maanden over overvolle treinen. Volgens Connexxion is de late levering te wijten aan het faillissement van een toeleverancier.

    De nieuwe treinen zijn luxe uitgevoerd, met aansluitingen voor laptops en een loungeruimte met televisieschermen voor jongeren.
    http://www.nu.nl/news/124(...)euwe_treinen_in.html
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 19:53:25 #275
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53336516
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 19:25 schreef von_Preussen het volgende:
    Wat ik me net bedenk, we stonden stil op bijna dezelfde plek waar in 1962 de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis plaats vond.
    Daar denk ik iedere keer aan als ik erlangs rij
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 20 september 2007 @ 19:56:04 #276
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53336616
    Lang leve de fly-over!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 19:56:29 #277
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53336636
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 19:47 schreef De_Hertog het volgende:
    Na de boete is het ineens opgeschoten:
    [..]

    http://www.nu.nl/news/124(...)euwe_treinen_in.html
    Nou, ik denk dat er vanaf zondag één Protosje de vloot Veetjes komt versterken. Verder zwerft die grijze van FTD ook nog rond in Amf. Het zal beslist niet zo zijn dat er na zaterdag ineens alleen nog maar Protossen rijden lijkt me
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 20 september 2007 @ 21:37:44 #278
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53339944
    Zoveel hebben ze er ook nog niet, toch?
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 21:43:14 #279
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53340124
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 21:37 schreef Duvel het volgende:
    Zoveel hebben ze er ook nog niet, toch?
    Nee precies, vandaar

    Maar dat artikel suggereert op z'n minst iets anders, vind ik
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 20 september 2007 @ 21:48:13 #280
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_53340294
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 21:43 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Nee precies, vandaar

    Maar dat artikel suggereert op z'n minst iets anders, vind ik
    'Treinen' zouden er meer dan één moeten zijn, bedoel je?
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 21:50:44 #281
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53340372
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 21:48 schreef De_Hertog het volgende:
    'Treinen' zouden er meer dan één moeten zijn, bedoel je?
    Om te beginnen ja Voorlopig is mij nog niets meer bekend dan dat er één blauwe van cxx in Nederland is, alsmede één grijze die in elk geval de afgelopen weken nog bezig was met testritten voor homologatie, en die eigendom is van FahrzeugTechnik Dessau. Lijkt me niet dat Cxx daar ineens mee gaat rijden. Maar we gaan het zien
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 21:55:23 #282
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53340543
    Overigens stond die blauwe er vanmiddag lekker voor, alleen ik had geen zin om de andere kant op te lopen voor de zon en zo Moest zelf ook een trein halen hmm

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53340635
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 21:50 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Om te beginnen ja Voorlopig is mij nog niets meer bekend dan dat er één blauwe van cxx in Nederland is, alsmede één grijze die in elk geval de afgelopen weken nog bezig was met testritten voor homologatie, en die eigendom is van FahrzeugTechnik Dessau. Lijkt me niet dat Cxx daar ineens mee gaat rijden. Maar we gaan het zien
    doet Connexxion hier ook met de bussen van VDL Berkhof hoor :p
      donderdag 20 september 2007 @ 22:04:48 #284
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53340901
    Zo, dan nu even wat verlate vakantiekiekjes, en wel uit het fijne Zweden!

    Dit is het station van Uppsala. Het is in verbouwing tot "OV terminal" of iets Zweeds wat daar synoniem voor is.


    Het is een station met vijf perronsporen, maar door de verbouwing zijn er maar vier beschikbaar. Het is er vrij druk, ook qua passagiers. Dus rijden de Zweden ook met dubbeldekkers. Ik vind ze persoonlijk niet zo geslaagd.


    Gelukkig rijden er ook lokaaltjes, zoals deze stoptrein van Upplands Lokaltrafiken.


    En even een overzicht van het station, met het lokaaltje.


    Tussen Uppsala en Stockholm wordt een frequente dienst gereden, waaronder door een stam van ca. 11 rijtuigen met aan beide zijden een loc. Beide locs leveren hier tractie. Op het viersporige baanvak tussen Uppsala en Stockholm wordt vrij hard gereden, ik schat zo'n 160. Deze treinen stoppen ook op station Arlanda, het vliegveld. Het loctype is in groten getale bij de SJ aanwezig, in verschillende kleurstellingen (variërend van het hier getoonde blauw tot paars en zelfs zwart). Green Cargo (de Zweedse Railion) rijdt ook met deze locs, maar dan groen, of blauw met een groene sticker (helaas geen foto).


    En nog even voor Fles:


    Omdat we niet in Uppsala verbleven maar in Sala (60km verderop), hier ook nog een foto van dat station, waar zelfs intercity's stoppen!


    En een slechte close-up van het bordje:


    Later meer Zweden!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 22:07:21 #285
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53340984
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 22:04 schreef Duvel het volgende:
    En nog even voor Fles:
    [afbeelding]

    En een slechte close-up van het bordje:
    [afbeelding]
    Goed zo kerel

    Maar serieus, wat zijn die grijze dingen lelijk zeg Toffe foto's, graag meer!
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53341859
    Meer foto’s ja, van blonde Zweedse jongedames!

    Bah, ik zie net op de site van Nico Spilt dat een nieuwe ICMm al onder de grafitti zit. Godsgloeiende….

    http://www.nicospilt.com/20070915_7893.JPG
    pi_53341878
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 21:50 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Om te beginnen ja Voorlopig is mij nog niets meer bekend dan dat er een blauwe van cxx in Nederland is, alsmede één grijze die in elk geval de afgelopen weken nog bezig was met testritten voor homologatie, en die eigendom is van FahrzeugTechnik Dessau. Lijkt me niet dat Cxx daar ineens mee gaat rijden. Maar we gaan het zien
    Zijn er ondertussen toch echt 2, sinds 27 Augustus.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 22:47:14 #288
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53342286
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 22:33 schreef von_Preussen het volgende:
    Meer foto’s ja, van blonde Zweedse jongedames!

    Bah, ik zie net op de site van Nico Spilt dat een nieuwe ICMm al onder de grafitti zit. Godsgloeiende….

    http://www.nicospilt.com/20070915_7893.JPG
    Nou ja, dat was op zich al wat langer bekend. Maar wat ik dan niet snap is dat het er nog steeds op zit Op de nieuwe ICMm's zit toch van die speciale turbofolie waar je alles zo vanaf spoelt?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 20 september 2007 @ 22:48:14 #289
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53342318
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 22:34 schreef thats-me het volgende:

    [..]

    Zijn er ondertussen toch echt 2, sinds 27 Augustus.
    Kan, ik heb nog geen tweede gezien Die op de foto was de 5032 trouwens, de 5031 moet ook al ergens zijn. Maar ik kom er dagelijks langs, ik hou het in de gaten
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53342663
    ach Arriva heeft ook teweinig matterieel besteld zo blijkt en die zitten al wat langer in het reizigers vervoor per spoor dacht ik zo
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 23:01:03 #291
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53342789
    Als het goed is, moet xx 3 V'tjes inleveren en worden de 2 blauwe protossen op dienst ingezet en wordt de Barneveld Noord pendel verbust.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 20 september 2007 @ 23:01:58 #292
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_53342814
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 22:58 schreef Ou-Tannu het volgende:
    ach Arriva heeft ook teweinig matterieel besteld zo blijkt en die zitten al wat langer in het reizigers vervoor per spoor dacht ik zo
    Ze kregen het zelfs voor elkaar om de materieelplanning niet op orde te hebben
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_53342871
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 23:01 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Ze kregen het zelfs voor elkaar om de materieelplanning niet op orde te hebben
    dat kan de NS ook niet :w
      vrijdag 21 september 2007 @ 06:59:11 #294
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53347404
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 22:33 schreef von_Preussen het volgende:
    Meer foto’s ja, van blonde Zweedse jongedames!
    Dat aspect wordt danig overschat!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 21 september 2007 @ 07:00:39 #295
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_53347408
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 22:47 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Nou ja, dat was op zich al wat langer bekend. Maar wat ik dan niet snap is dat het er nog steeds op zit Op de nieuwe ICMm's zit toch van die speciale turbofolie waar je alles zo vanaf spoelt?
    Volgens mij zijn ze gewoon gespoten, ik kon in elk geval geen naden ontdekken die je op de 4226 en 4444 (en die andere beplakte gevallen) wel goed ziet.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 21 september 2007 @ 12:16:58 #296
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53352909
    NS schaft nogeens 64 sprinterstellen aan voor 399 M euro

    Zien die er hetzelfde uit als SGM(m), weet iemand dat?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 21 september 2007 @ 12:19:10 #297
    146033 ReisT
    Fahrtreppenbenutzungshinweise
    pi_53352960
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 23:01 schreef Peterselieman het volgende:
    Als het goed is, moet xx 3 V'tjes inleveren en worden de 2 blauwe protossen op dienst ingezet en wordt de Barneveld Noord pendel verbust.
    Inderdaad, staat nu ook op de CXX-site:
    quote:
    Vanaf zondag 23 september gaan er twee nieuwe treinen rijden op de Valleilijn Amersfoort - Ede-Wageningen. In aanvulling daarop heeft Connexxion nog 1 trein van de NS beschikbaar.
    Omdat de opleiding van het personeel voor de nieuwe trein nog niet is afgerond, wordt de treindienst van zondag 23 september tot en met zaterdag 6 oktober aangepast.

    Bussen in plaats van treinen
    De treinen Barneveld Noord - Amersfoort v.v., Barneveld Noord vertrek -.16 en -.46 en Amersfoort vertrek -.01 en -.31 zullen niet rijden. In plaats daarvan rijden er bussen. U dient rekening te houden met een reistijd van ca. 25 minuten.
    Tussen ca. 09.00 en ca. 15.00 uur vervallen de hele week (dus ook op zaterdag en zondag) treinen. Ook daarvoor wordt een bus ingezet.
    Voor de liefhebbers zit er ook nog een PDF'je bij met wanneer de Protos zou moeten rijden:
    http://www.reiziger.conne(...)lleilijn2_sept07.pdf

    [ Bericht 1% gewijzigd door ReisT op 21-09-2007 17:40:53 ]
      vrijdag 21 september 2007 @ 12:23:38 #298
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_53353082
    quote:
    Op vrijdag 21 september 2007 12:16 schreef Dr_Flash het volgende:
    NS schaft nogeens 64 sprinterstellen aan voor 399 M euro

    Zien die er hetzelfde uit als SGM(m), weet iemand dat?
    Die nieuwe treinen noemen ze toch ook sprinters? Ik bedoel deze:
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      vrijdag 21 september 2007 @ 12:24:43 #299
    146033 ReisT
    Fahrtreppenbenutzungshinweise
    pi_53353112
    quote:
    Op vrijdag 21 september 2007 12:16 schreef Dr_Flash het volgende:
    NS schaft nogeens 64 sprinterstellen aan voor 399 M euro

    Zien die er hetzelfde uit als SGM(m), weet iemand dat?
    Zo te zien is dit al een eerste nabestelling van die nieuwe stellen (die van die impressie hierboven inderdaad) die in 2008 zouden moeten komen. Blijkbaar hoeven die niet meer eerst uitgetest worden? De verwachting was toch dat men eerst zou wachten tot de kinderziektes daaruit zijn, en als ze bevallen dan pas een tweede serie bestellen. Maar niet dus. Of gaan er de laatste tijd zoveel V'tjes stuk, dat ze maar zo snel mogelijk nieuwe treinen willen?

    Staat ook onderaan dat artikel: in totaal gaat 647 miljoen naar nieuwe sprinters, zijn dus die eerder bestelde 35 stuks, en deze 64 erachteraan.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 21 september 2007 @ 12:48:35 #300
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_53353704
    quote:
    Op vrijdag 21 september 2007 12:19 schreef ReisT het volgende:
    Voor de liefhebbers zit er ook nog een PDF'je bij met wanneer de Protos zou moeten rijden:
    http://www.reiziger.conne(...)alleilijn_sept07.pdf
    Voor de liefhebbers van corrupte en dode PDFjes ja
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_53353841
    quote:
    Op vrijdag 21 september 2007 12:24 schreef ReisT het volgende:

    [..]

    Zo te zien is dit al een eerste nabestelling van die nieuwe stellen (die van die impressie hierboven inderdaad) die in 2008 zouden moeten komen. Blijkbaar hoeven die niet meer eerst uitgetest worden? De verwachting was toch dat men eerst zou wachten tot de kinderziektes daaruit zijn, en als ze bevallen dan pas een tweede serie bestellen. Maar niet dus. Of gaan er de laatste tijd zoveel V'tjes stuk, dat ze maar zo snel mogelijk nieuwe treinen willen?

    Staat ook onderaan dat artikel: in totaal gaat 647 miljoen naar nieuwe sprinters, zijn dus die eerder bestelde 35 stuks, en deze 64 erachteraan.
    Die dingen gaan ook in 2008 rijden ?
    I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')