FOK!forum / Fotografie en Digital Art / [FOT FB] stel scherp ...
Ynskedinsdag 3 februari 2009 @ 11:40
Vorige topic: [FOT FB] inzoomen en uitzoomen.

laatste reactie:


om dit nog even aan te halen:
Isdatzo zei:
Xil is toch duidelijk genoeg?

quote:
Door andere organisatorische zaken die ontstaan zijn door mijn PR-activiteiten en afwezigheid van collega's zijn dingen veranderd en wat stil komen te liggen die eerder opgepakt hadden moeten worden.


Nee ik vind dat niet duidelijk genoeg. Wat is er veranderd? Welke dingen zijn stil komen liggen? Als je dat gewoon communiceert is er veel meer begrip waarom dingen langer duren, en waarom dit nu vertelllen nu t topic open is? dat wist je ook vorige week al toen er gevraagd werd naar het nieuwe onderwerp. communiceer dat dan, dan lopen wij ook niet zo te miepen wanneer dingen wel bekend gemaakt zullen worden.

wat de users betreft. ik vind het echt jammer dat er hard of niet gereageerd word op showcases etc. K heb laatst nog een showcase geopend waarbij ik echt heb moeten smeken om reacties, nee dat is tof. maar blijkbaar ben ik lastig/irritant/niet leuk whatever en word er dus niet gereageerd.

wat de wedstrijd betreft, wat ik een goede manier van stemmen vind is wat ik elders gezien heb, je kunt maar op 1 persoon stemmen met een poll waarbij je dus niet van te voren ziet hoeveel stemmen iemand heeft.
het is alleen toch niet mogelijk om dingen te doorbreken omtrend het stemgedrag.

ik vind t wedstrijdtopic eerlijk gezegd niet het belangrijkste, maar houd je mensen bezig, stimuleer ze om iets te doen, de animo is er, zie het spelletje.
dekkereddinsdag 3 februari 2009 @ 11:50


ff blijven volgen dit
..benniedinsdag 3 februari 2009 @ 11:51
TVP

Ende tevens. Qua vaagheid enzo. Ik ben er ondertussen een behoorlijke tijd tussenuit geweest. Meestal is de aanleiding dat ik gewoon te druk ben en prioriteiten moet stellen, de manier waarop fot gemodereerd wordt heeft echter natuurlijk wel invloed op de prioriteit die fot bij mij heeft.
Xil ken ik van meetings, de onzichtbare mod, geen idee wie dat is en isdatzo ken ik niet (voor zover ik weet).
Enfin, ik vind Xil best een toffe peer, kan me echter wel herinneren dat toen je mod werd Xil, er van alles zou gaan veranderen, erg gemotiveerd voor verbeteringen etc, maar ik zie het gewoon niet echt terug (wellicht ga ik nu te kort voor de bocht).
Persoonlijk vind ik het tijd worden voor een strakkere policy richting gebruikers, zeker als ze slechts zo nu en dan van ONZ komen overwaaien en mag er best op sfeer gemod worden. Kliekjesgedoe heb je overal en altijd, dus wat het stemmen betreft, ik negeer dat gewoon, hoe meer deelnemers hoe beter wat dat betreft en laagdrempeligheid kan daar zeker aan meewerken.
Volgens mij zijn er ook gebruikers die zich keihard in willen zetten voor fot (ik reken mijzelf hier niet mee overigens, zou die belofte nooit continuosly waar kunnen maken), maar om eoa reden krijgen ze daar geen toegang toe.
Ik las ook ergens iets over showcase van de maand, vond ik erg goed plan. Volgens mij zijn er ook plannen zat, maar het komt gewoon ergens door niet echt van de grond en dat is zonde.
Netsplitterdinsdag 3 februari 2009 @ 11:52
tvp
pea4fundinsdag 3 februari 2009 @ 12:13
Toen ik hier pas op FOT kwam, moest ik me ook een paar keer meer laten zien voordat er ook echt op mijn foto's gereageerd ging worden. Toen ik met de wedstrijd mee ging doen kwam dat al snel goed.

FOT was toen een uitzondering binnen FOK! Want het was een vriendelijk subforum, wat op de meeste delen toch een stuk minder was/is. Daardoor kwam ik na verloop van tijd alleen nog maar op FOT.

De mensen die er kwamen waren een mix van oude analoge fotografen met veel kennis, die langzaam ook het digitale tijdperk instroomden, jonge analoge fotografen (die digitaal nog niet konden of wilden veroorloven) en nieuwe digitale fotografen (diverse leeftijden)
Het maakte ook niet uit of je bij die dierentuinmeet kwam met een klein compactje of een dure spiegelreflex, het ging om de foto's die je maakte, en natuurlijk waren die niet altijd superscherp, maar ze gaven wel of geen gevoel, hadden wel of geen compositie. Er werd bijna altijd lovend commentaar gegeven, met hier en daar een verbeterpuntje.

Er waren veel mensen die ook echt wilde leren. En froos (zo heette hij geloof, broer van Ymke) gaf vaak goed, maar hard commentaar, waarvan veel mensen zoiets hadden van moet dat nu zo... Nu zijn er veel froosjes, die behoorlijk wat nekharen recht overeind zetten. Het lijkt allemaal zo uit de hoogte, niet van medefotograaf/hobyist, maar meer een ik-weet-het-beter toontje.

Tegenwoordig is bijna iedereen over op digitaal en lijkt de focus te liggen op het ene haartje voor het oog, of de foto is niet 100% scherp. Ik kan er niet precies de vinger op leggen, maar de toonzetting is veranderd. Was het eerder commentaar van iemand die net zo weinig of minder ervaring had maar zijn gevoel liet spreken, nu is het meer een opgelegd toontje van de kenner die het wel eens even verteld.
Het commentaar is ook zo eenzijdig. Het geeft op zich niks als er commentaar tussen staat van mensen die zich "de fotograaf" voelen, maar het zou juist zo prettig zijn als dat eens werd afgewisseld met commentaar van die oude analoge fotografen, (al dan niet overgestapt op digitaal) en beginners.

Er zijn nog steeds mensen die op een prettige manier goed en bruikbaar commentaar geven naast de nodige complimenten die, laten we eerlijk zijn, toch ook stimuleren om door te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar het beginnerstopic, daar werd erg enthousiast gereageerd. Mensen werden op hele eenvoudige dingen geattendeerd zonder de foto naar beneden te halen. En daar zijn toch ook wel nieuwe users van gebleven.
Alleen Sugar is al een heel frequente poster op FOT geworden. Het KAN dus wel!

Waarom ik zelf nog maar weinig showcases post?
Ik maak vooral foto's van mensen die een keer "leuk" op de foto willen, voorstellingen, bruiloften, natuur en vogeltjes in mijn tuin. Mensen die leuk op de foto willen willen geen fotografische hoogstandjes of kunstzinnige uitingen, die willen dat ze leuk op de foto staan, zodat ze hem aan oma kunnen geven.
Dat geldt ook voor de mensen die de voorstellingen spelen, ze willen zichzelf, liefst herkenbaar, terug zien op de foto. Bij bruiloften spreek ik door wat de mensen graag willen en guess what, de meeste mensen willen een boek zoals iedereen, met geposeerde houdingen, familie er in honderd varianten bij en
het ringen omdoen in gemeentehuis of kerk.
Als ik daar hier een showcase van maak dan krijg ik als commentaar dat het standaard is, niet creatief, en zelfs de compo laat soms te wensen over. Ik wéét dat al.
Soms heb ik wel foto's waar ik een mening of hulp bij wil, maar vaak post ik dan maar 1 foto. Het ontbreekt me ook wel eens aan tijd, omdat ik naast mijn hobby, ook nog 40 uur werk tegenwoordig, dat was eerder ook maar de helft.

Al met al, je kunt de tijd niet terugdraaien, maar dat hoeft ook niet. Als al die mensen die nu hier zitten te lezen en commentaar te geven op mods en mede-users nu eens zélf beginnen met vriendelijk commentaar te geven op ALLE foto's die geplaatst worden, zelfs al vind je een foto alleen maar mooi, dan denk ik dat het wel goed komt met FOT.
Netsplitterdinsdag 3 februari 2009 @ 12:18
Doet me een beetje denken aan de ontwikkeling die aan de gang was binnen de fotoclub waar ik lid van ben.
Een groepje binnen de groep.
pea4fundinsdag 3 februari 2009 @ 12:45
Heel verhaal en dan vergeet ik nog iets:

Het komt ook vrij vaak voor dat als nieuwelingen een showcase openen en het eerste commentaar is negatief, je totaal niks meer van die nieuweling hoort in zijn eigen topic. Dat stimuleert ook niet om nog commentaar te geven.
Netsplitterdinsdag 3 februari 2009 @ 12:49
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 12:45 schreef pea4fun het volgende:
Heel verhaal en dan vergeet ik nog iets:

Het komt ook vrij vaak voor dat als nieuwelingen een showcase openen en het eerste commentaar is negatief, je totaal niks meer van die nieuweling hoort in zijn eigen topic. Dat stimuleert ook niet om nog commentaar te geven.
Negatief commentaar hoeft niet slecht te zijn, het gaat er om hoe men het brengt.
Wanneer men het onderbouwd waarom dan is het opbouwende kritiek en kan TS er iets mee.
Dat was trouwens ook een ontwikkeling binnen de fotoclub.
Heel typisch.......
snakeladydinsdag 3 februari 2009 @ 12:57
Inderdaad, je mag best kritiek geven maar het gaat op de manier waarop.

Aan een, "ziet er niet uit!" heeft niemand iets, Wat ziet er niet uit dan? Wat kan er verbeterd worden?

Maar kan me ook wel vinden in jouw redenering pea, ik fotografeer voornamenlijk in opdracht nu en dat zijn veelal foto's van kinderen voor bij opa en oma op de kast.
Gelukkig soms ook wel meiden die wat anders op de foto willen maar overall gezien de standaard foto's.
pea4fundinsdag 3 februari 2009 @ 13:11
@ Netsplitter, het is niet vreemd dat je dezelfde dingen tegenkomt bij de fotoclub of welke andere club dan ook. Groepsvorming vindt je overal als de groep te groot wordt om hem te overzien. Bij de fotoclub waar ik me bij heb aangesloten is een soort van geleide groepsvorming door subgroepjes te vormen (portret, macro, natuur, architectuur enz.) die regelmatig van gedachten wisselen bij de overkoepelende clubavonden.
Maar dat is hier niet echt toe te passen helaas.

Omdat je hier mensen niet aan kunt kijken is negatieve kritiek nogal snel als echt negatief op te vatten, daarom is het hier des te belangrijker om je tekst vriendelijk te maken.
PdeHoogdinsdag 3 februari 2009 @ 13:13
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 12:13 schreef pea4fun het volgende:
Dit is een herkenbaar verhaal Denk dat je het goed onder woorden heb gebracht, pea Dit is ook wat RonaldV ongeveer bedoelde met "het was vroeger beter en leuker" en anders ik wel.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 12:13 schreef pea4fun het volgende:
Al met al, je kunt de tijd niet terugdraaien, maar dat hoeft ook niet. Als al die mensen die nu hier zitten te lezen en commentaar te geven op mods en mede-users nu eens zélf beginnen met vriendelijk commentaar te geven op ALLE foto's die geplaatst worden, zelfs al vind je een foto alleen maar mooi, dan denk ik dat het wel goed komt met FOT.
Allemaal leuk lief en aardig (en ik betrek dit nu even op mezelf), ik heb af en toe van die buien waarin ik spontaan allerlei foto's in het "Mooiste foto"-topic ga zitten beoordelen maar je krijgt dan weinig tot geen response op je opmerkingen. Dat motiveert ook niet echt om er tijd in te stoppen he Het is een beetje een tweerichtingen-verkeer hier.

Ik ben best bereid om tijd in FOT te stoppen maar dan moet ik er zelf ook wel een beetje lol in kunnen houden en op dit moment is die moeilijk te vinden eigenlijk.
Netsplitterdinsdag 3 februari 2009 @ 13:18
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:11 schreef pea4fun het volgende:
@ Netsplitter, het is niet vreemd dat je dezelfde dingen tegenkomt bij de fotoclub of welke andere club dan ook. Groepsvorming vindt je overal als de groep te groot wordt om hem te overzien. Bij de fotoclub waar ik me bij heb aangesloten is een soort van geleide groepsvorming door subgroepjes te vormen (portret, macro, natuur, architectuur enz.) die regelmatig van gedachten wisselen bij de overkoepelende clubavonden.
Maar dat is hier niet echt toe te passen helaas.

Omdat je hier mensen niet aan kunt kijken is negatieve kritiek nogal snel als echt negatief op te vatten, daarom is het hier des te belangrijker om je tekst vriendelijk te maken.
Dat men onderling groepjes vormt naar wat je leuk vind vind ik een normale gang van zaken en ook leuk.
Maar niet wanneer het een groepje wordt wat zich superieur vind tegenover de rest.
En zich ook zo gaat manifesteren.

Wanneer men alleen maar post bagger of "al gezien, niks nieuws" zal dat inderdaad meteen als negatieve kritiek opgepakt worden, en terecht lijkt mij.

Misschien dat het juist komt omdat het soms "standaard" foto's zijn die gepost worden waarop mensen niet meer reageren.
Men wordt ook hier steeds verwender zeg maar.
Het "moet" steeds vernieuwender zijn wil het opvallen terwijl het soms niet terecht is.
pea4fundinsdag 3 februari 2009 @ 13:19
@snakelady, toch zou ik van jou veel kunnen leren met betrekking tot belichting, ik zou dan ook je showcases met plezier bekijken

@ PdeHoog, natuurlijk moet het 2-richtingverkeer zijn, maar je moet ergens beginnen En zoals het spreekwoord zegt: verbeter de wereld begin bij jezelf
Ik heb het ook in buien hoor, als er weinig te doen is op het werk bijvoorbeeld
ElizabethRdinsdag 3 februari 2009 @ 13:23
TerugVindPhoto



Momenteel heb ik niets zinnigs bij te dragen aan de discussie, maar wil hem wel blijven volgen.
PdeHoogdinsdag 3 februari 2009 @ 13:28
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:23 schreef ElizabethR het volgende:
TerugVindPhoto

[ afbeelding ]

Momenteel heb ik niets zinnigs bij te dragen aan de discussie, maar wil hem wel blijven volgen.
Prettige toevoeging Een van je betere plaatjes moet ik zeggen Damn, die gelaagdheid
PdeHoogdinsdag 3 februari 2009 @ 13:32
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:19 schreef pea4fun het volgende:
@ PdeHoog, [...] verbeter de wereld begin bij jezelf
Ik heb het ook in buien hoor, als er weinig te doen is op het werk bijvoorbeeld
Ik neem me altijd voor meer tijd voor dat soort dingen te nemen maar op de een of andere manier hou ik dat twee dagen vol en dan vind ik het wel weer mooi

Ondanks dat ik er zelf weinig foto's post vind ik dat mooiste foto-topic wel tof. Zitten leuke plaatjes tussen. Alleen jammer dat veel mensen het geven van commentaar afdoen met van die cryptische zinnetjes. Iets uitgebreider mag wel.
..benniedinsdag 3 februari 2009 @ 13:33
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:23 schreef ElizabethR het volgende:
TerugVindPhoto

[ afbeelding ]

Momenteel heb ik niets zinnigs bij te dragen aan de discussie, maar wil hem wel blijven volgen.
Iets rustgevends en dus zinnigs, imo .
pea4fundinsdag 3 februari 2009 @ 13:38
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:32 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik neem me altijd voor meer tijd voor dat soort dingen te nemen maar op de een of andere manier hou ik dat twee dagen vol en dan vind ik het wel weer mooi

Ondanks dat ik er zelf weinig foto's post vind ik dat mooiste foto-topic wel tof. Zitten leuke plaatjes tussen. Alleen jammer dat veel mensen het geven van commentaar afdoen met van die cryptische zinnetjes. Iets uitgebreider mag wel.
Eigenlijk zou het in ieder topic vanzelfsprekend moeten zijn dat als je er een foto plaatst dat je commentaar geeft op je voorganger(s).

@ Elizabeth, weer een mooi staaltje van landschapsfotografie.
Ondanks dat sommige mensen het saai vinden blijf ik fan hoor. uiteraard heb ook jij mindere, mooie en superplaten, maar saai vind ik ze zelden
Isdatzodinsdag 3 februari 2009 @ 13:51
Sticky. props voor de leuke TT

Wat me opvalt is dat de toon van de discussie veranderd is ten opzichte van vorig topic. Bij 't vorige topic had ik een beetje een "Iedereen klaagt over 't weer maar niemand doet er iets aan"-gevoel waar de toon nu gemoedelijker is en er constructief gepost wordt.

In iedergeval ga ik nu even ontbijten (jaja ) en m'n band plakken.
Het-Gele-Tekendinsdag 3 februari 2009 @ 14:03
Ik moet hier ook ff op reageren en pea en RonaldV bijtreden.

Toen Ouwesok mod was ... Vroeghu ... was de commentaar in topics anders. Hoe anders kan ik moeilijk beschrijven, maar toch vriendelijker.
Het is wel leuk om een topic te hebben waar je anderen hun foto mag beoordelen, maar waarom moet je ook iets negatiefs zeggen over een foto?

In het begin dat ik in het macro topic kwam waren mijn foto's echt slecht. En toch heeft Ouwesok me aangemoedigd verder te gaan en me tips gegeven waar ik op moest letten. Er is echter nergens echt iets negatiefs op gekomen. Als ik nu commentaar op foto's zie, heb ik af en toe wel het idee dat die bepaalde user die de foto poste, ook niet meer terug zal komen in FOT.

De drempel om hier foto's te posten (DE reden waarom vroeger veel mensen niet in FOT kwamen) is er nog steeds en is mijns inziens nog een stukje hoger geworden.

Verder wil ik het nog ff hebben over de inbreng van een mod.
Misschien heeft RonaldV het gemerkt en misschien merkt Xil het ook. FOT moet toch door de users gemaakt worden en hoeveel dingen je ook bedenkt om het anders te doen ... je kan het niet zonder de user.
Toen ik mod was, werd er ook beslist iets te doen om meer users te lokken (dit is iets wat al erg lang speelt). Via diverse topics achter de schermen wordt er iets uitgewerkt. Helaas krijg je bij het voorstellen zoveel reactie van de mensen die het eigenlijk leuik moeten maken, dat dit niet opschiet.
EchnaDarrdinsdag 3 februari 2009 @ 14:08
Ik ga deze even TVP-en. Wil vanavond wel wat bijdragen, maar nu eerst werk verzetten.
Ouwesokdinsdag 3 februari 2009 @ 14:21
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 14:03 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
Ik moet hier ook ff op reageren en pea en RonaldV bijtreden.

Toen Ouwesok mod was ... Vroeghu ... was de commentaar in topics anders. Hoe anders kan ik moeilijk beschrijven, maar toch vriendelijker.
* Ouwesok ff dweiltje pakt
quote:

Het is wel leuk om een topic te hebben waar je anderen hun foto mag beoordelen, maar waarom moet je ook iets negatiefs zeggen over een foto?

Destijds was het een methode om van iets van die tijd af te komen. Enerzijds iets te lovende commentaren, anderszijds ongeneerde afbrandpartijen.
Door zowel een positief punt als een verbeterpunt op een foto te moeten geven ben je als reageerder min of meer verplicht een gulden middenweg te vinden. Onderstaande beoordeling zou op die manier niet echt geloofwaardig meer zijn.
quote:
+ :
- :
Dat het topic nu nog steeds aardig loopt is min of meer een indicatie dat het niet echt een van de beroerdste ideeën van die dagen was.
Het-Gele-Tekendinsdag 3 februari 2009 @ 14:47
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 14:21 schreef Ouwesok het volgende:

[..]


Dat het topic nu nog steeds aardig loopt is min of meer een indicatie dat het niet echt een van de beroerdste ideeën van die dagen was.
Het klopt wel dat het topic nog goed loopt, en als je dan kijkt wie er post, merk je dat het toch steeds dezelfde mensen zijn. De drempel voor nieuwe users lijkt me in eerste instantie makelijker met positieve commentaar en tips en niet aan wat er slecht is aan een foto. Dat laatste is ook wel leuk en ardiig om te weten, maar bij die eerste foto's wil je vooral horen wat je goed doet.
Xilantofdinsdag 3 februari 2009 @ 17:27
tvp. ik ga even alles rustig nalezen.
Ynskedinsdag 3 februari 2009 @ 19:14
Eerlijk gezegd vind ik dit Portretfotografie #12 niet meer onder een normale reactie vallen. Dit kan toch ook op een andere manier gecommuniceerd worden?
EchnaDarrdinsdag 3 februari 2009 @ 19:19
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 19:14 schreef Ynske het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik dit Portretfotografie #12 niet meer onder een normale reactie vallen. Dit kan toch ook op een andere manier gecommuniceerd worden?
Ik kan niet zeggen dat ik dit heel erg vervelend vind. Je zou mij eens moeten horen als iemand zonder toestemming een foto edit en post. Okay, freud had het eventueel via pm kunnen doen, maar dat is te vergeven.

Laten we wel even de gevallen losstaand bekijken en niet te veel baggage meeslepen bij het beoordelen van posts...
Ynskedinsdag 3 februari 2009 @ 19:22
t zal wel aan mij liggen, ik zou iig bij iemand die je niet zo vaak ergens ziet aangeven dat je er niet blij mee bent en idd verzoeken weg te halen, maar Not Done.... t staat nergens geschreven dat t niet mag
..benniedinsdag 3 februari 2009 @ 19:41
Sterker nog, uit de Fok policy:
quote:
Ook kunnen je berichten en alles daarin (foto\'s, usericons, signatures e.d. bijvoorbeeld) gequote of gebruikt worden in andere berichten. Zo werkt het internet nu eenmaal. Wij zijn daar niet aansprakelijk voor en zullen ons daar doorgaans ook verder niet mee bemoeien en met het posten op FOK! verklaar je ook dat je er geen bezwaar tegen hebt als je foto\'s, tekeningen, plaatjes en teksten in andere topics opduiken. [...] Wil je alleenrecht op je berichten, foto\'s, plaatjes of andere werken, plaats ze dan niet op FOK!
Toegegeven, normaliter vraagt men eerst even of het oke is. Not done is iets scherp gezegd, maar denk dat ik me er zelf ook aan zou storen.
PankPintherdinsdag 3 februari 2009 @ 19:45
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 19:22 schreef Ynske het volgende:
t zal wel aan mij liggen, ik zou iig bij iemand die je niet zo vaak ergens ziet aangeven dat je er niet blij mee bent en idd verzoeken weg te halen, maar Not Done.... t staat nergens geschreven dat t niet mag

Staat in de wet.
quote:
U behoudt altijd uw persoonlijkheidsrecht op uw werken. Dit houdt onder andere in dat u bezwaar kunt maken als anderen uw werk verminken of aantasten
http://auteursrecht.nl/auteursrecht/pagina.asp?pagkey=22091
tonjadinsdag 3 februari 2009 @ 19:49
Hoi modjes. Er is weer iemand die in het beoordeeldemooistefotovanvandaag topic de OP niet heeft gelezen.
Beoordeel de mooiste foto van vandaag, deel 26
Xilantofdinsdag 3 februari 2009 @ 20:06
@Ynske: de reactie van Freud is idd niet enthousiasmerend. Maar hij staat wel "in z'n recht".

@tonja: e.e.a. lijkt nu opgelost
HMaster-IIdinsdag 3 februari 2009 @ 20:37
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:06 schreef Xilantof het volgende:
@Ynske: de reactie van Freud is idd niet enthousiasmerend. Maar hij staat wel "in z'n recht".

@tonja: e.e.a. lijkt nu opgelost
Het werd/wordt zo vaak gedaan in FOT/DPZ/EOSdigitaal. En volgens mij heeft Freud het zelf ook wel eens gedaan. Alleen nu Freud kritiek heeft gekregen op zijn foto, doet ie in eens opstandig.
Het is zijn goed recht om er niet mee eens te zijn. Alleen is het wel jammer, dat het zo moet..
RonaldVdinsdag 3 februari 2009 @ 20:39
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 14:03 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
<knipppie>

Verder wil ik het nog ff hebben over de inbreng van een mod.
Misschien heeft RonaldV het gemerkt en misschien merkt Xil het ook. FOT moet toch door de users gemaakt worden en hoeveel dingen je ook bedenkt om het anders te doen ... je kan het niet zonder de user.
Toen ik mod was, werd er ook beslist iets te doen om meer users te lokken (dit is iets wat al erg lang speelt). Via diverse topics achter de schermen wordt er iets uitgewerkt. Helaas krijg je bij het voorstellen zoveel reactie van de mensen die het eigenlijk leuik moeten maken, dat dit niet opschiet.
Heel herkenbaar, al ligt het niet alleen maar 'achter'. Ook voor de schermen wordt niet altijd zo gereageerd als je als mod zou hopen. Deze discussie lijkt wel zinnig, maar ik denk dat elke (ex-)mod weet dat hij er uiteindelijk niks mee zal kunnen, omdat er altijd wel een groepje users zwaar tegenin zal gaan, en zo de sfeer nog zwaarder zal 'belasten' (laat ik het zo maar noemen ). Los daarvan is het extreem moeilijk om iets nieuws op te zetten waar meerdere gebruikers zich in kunnen herkennen. Misschien zul je harde keuzes moeten maken, en mensen weg moeten jagen met onpopulaire beslissingen. En misschien moet je op een zeker moment wel tot de conclusie komen dat jij -ondanks al je goede bedoelingen- niet het crewlid bent die de verandering zult brengen, en de kans aan een ander laten. Allemaal lastige keuzes.

Verandering en verandermanagement is één van de moeilijkste dingen die er zijn. Mensen hechten nou eenmaal enorm aan wat ze hebben, en kunnen slecht tegen veranderingen, zelfs al zijn het overduidelijk verbeteringen. Daar ging mijn 'vers bloed' opmerking in het vorige topic over. Je kunt FOT alleen maar veranderen als je een redelijk aantal nieuwe gebruikers hebt, die niet vast zitten in het oude stramien. Als je gaat veranderen met alleen de ouwe hap, dan ben je gedoemd te mislukken. De ouwe hap ziet FOT als het stel sportschoenen dat eigenlijk vorig jaar al vervangen had moeten worden, "maar ze zitten nog zo lekker", dus daarmee verandert er niets.
Xilantofdinsdag 3 februari 2009 @ 20:52
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:37 schreef HMaster-II het volgende:

[..]

Het werd/wordt zo vaak gedaan in FOT/DPZ/EOSdigitaal. En volgens mij heeft Freud het zelf ook wel eens gedaan. Alleen nu Freud kritiek heeft gekregen op zijn foto, doet ie in eens opstandig.
Het is zijn goed recht om er niet mee eens te zijn. Alleen is het wel jammer, dat het zo moet..
Dat ben ik met je eens. Persoonlijk ben ik ook meer van een enthousiasmerende aanpak bij zoiets.
Chantydinsdag 3 februari 2009 @ 21:34
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:06 schreef Xilantof het volgende:
enthousiasmerend.

quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:52 schreef Xilantof het volgende:
enthousiasmerende
Whehehe Xil heeft een nieuw lievelingswoord

Verder hele discussie en alles in het vorige topic gelezen. Maar besloten dat ik deze keer maar mijn mond dicht houd. Bij Xil is mijn standpunt vast nog wel bekend succes ermee
Isdatzodinsdag 3 februari 2009 @ 21:36
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:34 schreef Chanty het volgende:

[..]


[..]

Whehehe Xil heeft een nieuw lievelingswoord

Verder hele discussie en alles in het vorige topic gelezen. Maar besloten dat ik deze keer maar mijn mond dicht houd. Bij Xil is mijn standpunt vast nog wel bekend succes ermee
Maar bij mij niet.

Waarom je mond dicht houden?
ElizabethRdinsdag 3 februari 2009 @ 21:39
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Maar bij mij niet.

Waarom je mond dicht houden?
Omdat je dat zelf zegt...
quote:
Nee, NU moet je je mond houden
sorry, kon het niet laten

Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 21:44
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:39 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

Omdat je dat zelf zegt...
[..]

sorry, kon het niet laten

Ik moest grinniken

En jezus man RonaldV, houd je muil eens over Xilantof en stoppen als mod. Werkelijk waar, hoezo verzuurd.
Net zeg je dat elke mod het probeert maar t niemand lukt, en daarna is t weer allemaal Xilantof
Chantydinsdag 3 februari 2009 @ 21:54
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Maar bij mij niet.

Waarom je mond dicht houden?
Omdat ik de hele discussie inmiddel gewoon zat ben en geen zin meer heb nog energie erin te steken. Ik denk namelijk niet dat er iets gaat veranderen hier. Ik vraag me regelmatig af waarom ik hier eigenlijk nog rondhang. Volgens mij alleen vanwege de fot-wedstrijd. Ik heb niet echt de behoefte hier nog showcases te openen omdat er maar weinig (nuttig) commentaar komt. Met een reactie als 1 is mooi, 3 niet kan ik niet zoveel. Dan heb ik het nog niet over de toon. Alleen al door het lezen van reacties in andere showcases, haak ik af. Inmiddels heb ik genoeg fotters in mijn msn dat ik daar beter naar gericht commentaar kan vragen op foto's. Verder gewoon de algehele sfeer hier, en ja dat is moeilijk te veranderen voor jullie. Maar het valt ook mij op dat FOT stervende lijkt

Verder heb ik ooit in een eerdere discussie in een pm eea naar Xil gestuurd over de kwestie, volgens mij ook wat ideeen wat de toegankelijkheid misschien zou bevorderen. Daar kan ik voor nu nog aan toevoegen (en miss heb ik het eerder gezegd) dat ik denk dat het qua manier van reageren al zou helpen als er strenger gemod wordt. Er mag gewoon wel wat meer respect zijn naar elkaar toe. Ik kom nog op een ander (geen fotografie) forum en de manier waarom de mensen daar met elkaar communiceren is zoveel vriendelijker en prettiger... dus het kan zou je denken. Of zijn we bot omdat dit fok is?

Daarnaast denk ik dat het misschien goed zou zijn om wat vaste punten ergens neer te zetten waarnaar je kunt kijken bij het beoordelen van een showcase. Motiveer mensen om wat uitgebreider te reageren, natuurlijk kun je dat niet verplichten. Maar een lijstje met punten kan stimuleren. Ik weet soms ook niet meer wat ik moet zeggen met name als een showcase gewoon al best goed is. Dan zeg ik dus vaak niks omdat ik een 'foto 1-10 is mooi' reactie vrij nutteloos vind op den duur.

Denk dat het ook kan helpen als de modjes zelf wat meer reageren op showcases en ook zelf misschien eens iets openen? Het goede voorbeeld geven en zo

En nu heb ik het toch weer gedaan
RonaldVdinsdag 3 februari 2009 @ 21:59
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:44 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik moest grinniken

En jezus man RonaldV, houd je muil eens over Xilantof en stoppen als mod. Werkelijk waar, hoezo verzuurd.
Net zeg je dat elke mod het probeert maar t niemand lukt, en daarna is t weer allemaal Xilantof
Waar precies in mijn post zie jij de naam Xilantof staan? Ik had het niet specifiek over hem, de tekst geldt voor elke (ex-)mod van de afgelopen 4 jaar, inclusief mezelf. Als ik wil zeggen dat ik Xila een lul vind, dan zeg ik dat wel, daar heb ik geen vage omschrijvingen voor nodig. Net zoals ik dat niet nodig heb om jou te omschrijven, leesblinde omhooggevallen slappe lul!

Verzuurd? Ik ben over slechts één ding verzuurd, en dat heeft NIETS met mijn mod-schap te maken.
Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 22:03
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:59 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Waar precies in mijn post zie jij de naam Xilantof staan? Ik had het niet specifiek over hem, de tekst geldt voor elke (ex-)mod van de afgelopen 4 jaar, inclusief mezelf. Als ik wil zeggen dat ik Xila een lul vind, dan zeg ik dat wel, daar heb ik geen vage omschrijvingen voor nodig. Net zoals ik dat niet nodig heb om jou te omschrijven, leesblinde omhooggevallen slappe lul!

Verzuurd? Ik ben over slechts één ding verzuurd, en dat heeft NIETS met mijn mod-schap te maken.
Ik heb in 't vorige topic al drie posts gelezen waar je het zegt. Komt erg treurig over.
RonaldVdinsdag 3 februari 2009 @ 22:13
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:03 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik heb in 't vorige topic al drie posts gelezen waar je het zegt. Komt erg treurig over.
Mijn posts in het vorge topic, dat scheelt je weer zoeken.
quote:
Op maandag 2 februari 2009 21:09 schreef RonaldV het volgende:
De agenda is inmiddels wel erg "last years' news" aan het worden, he? Gaat ie dicht, wordt hij nog geüpdate?
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:41 schreef RonaldV het volgende:
Xil, ik wil niet per sé zeiken of zo, maar ik doe het nu toch even.

Een paar jaar geleden, toen ik mod was, wist je het allemaal zo goed. Jij zou het veel beter gedaan hebben. Neem me niet kwalijk, maar ik communiceerde per avond VELE malen meer dan jij laat zien. Het zou je sieren als je alsnog, met terugwerkende kracht, gewoon zou erkennen dat het modschap een lastige klus is, die niemand -ook jij niet- zo kan invullen als je voor ogen had toen je er aan begon.
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:43 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Nee hoor, het gros fotografeert vrolijk verder, maar komt gewoon niet meer hier.

In ieder geval niet zo vaak als ze vroeger -toen alles veeeeel leukerder was- deden
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:48 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Ow, sorry, ik wist niet dat jij ook al aan humor lijdt.
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:55 schreef RonaldV het volgende:
Maar ondertussen heb ik dus mooi geen antwoord op een heel simpele vraag
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:58 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Ow, ik wist niet dat de FB tegenwoordig van buiten de crew kwam. Te lang weggeweest. My bad!
quote:
Op maandag 2 februari 2009 23:41 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Ik denk dat dit het wel aardig samenvat. Al toen ik mod was (steentijd..) werd er geprobeerd om het opener en toegankelijker te krijgen. Ik zette in op "iedereen is welkom, maar hou wel rekening met het feit dat FOT een instapplek is voor beginners". Dat leek even te werken. Na mijn vertrek heeft dat nog heel even doorgeleefd, maar daarna is de klad er in gekomen, ook al omdat een vast groepje mensen het subforum wel heel erg naar zich toe trok. Persoonlijk kreeg ik andere interesses naast FOK (bans zijn zeer verhelderend wat dat aan gaat) en dus postte ik nauwelijks meer hier, al is me door verschillende users wel gevraagd om weer regelmatig terug te komen.

Vanavond is qua posten een uitzondering, maar ik ben nog steeds niet zo gecharmeerd van FOT. Om maar een heel simpel dingetje aan te halen: vanavond post ik een kritiek op een foto, en de vriendin van de fotograaf -niet de fotograaf zelf- komt even op een vreselijk arrogante manier haar vriendje verdedigen. Van het mod-driemanschap ben ik ook al niet zo onder de indruk: één mod komt uit het al eerder genoemde groepje, communiceert beroerd (zie de reacties boven), en lijkt vooral zijn blauwe jasje te willen houden. Eén mod is totaal afwezig (maar behoudt toch zijn blauwe jasje), en de derde ken ik niet eens als user, laat staan als mod (voordeel twijfel).
Het zijn dat soort dingen die de sfeer maken, en breken. Het is dat er daarnaast nog even een klein opstootje hier plaatsvond, anders was ik aan het begin van de avond al weer weggeweest.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 00:11 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt, maar het geeft wel aan dat bepaalde posts bijna op voorhand aan bepaalde users gekoppeld kunnen worden. Users die zich eigenlijk te goed voelen om hier te posten, maar dat toch regelmatig even doen, tot chagrijn van andere users. Deze zomer nog een leuk staaltje van gezien na de meet in Apeldoorn. Gebruikster is niet meegeweest, wil niks weten van hoe het was, heeft ook nul commentaar op wat er gepost wordt, maar moet wel even opzichtig melden dat ze volgende week "echt een heel leuke meet" met bepaalde modellen gaat hebben. Echt heel sfeerverhogend!

Begrijp me niet verkeerd: ik wens iedereen een leuke (mini-)meet toe, met heel veel fotos. Maar er heerst afgunst bij bepaalde mensen, en dat vindt hier al een paar jaar zijn weerklank. En dat heeft weer gevolgen voor de mensen die FOT maken: een heel groot gedeelte blijft weg, post alleen maar incidenteel of in bepaalde topics, of zelfs helemaal niet meer.

En hoe los je dat op? Geen idee. Nou ja: veel vers bloed. Maar aangezien FOK! een open community is zie ik dat niet gauw gebeuren. Al moet ik wel toegeven (en dat had ik nooit gedacht) dat de aanwezigheid van Danny (als user, niet als admin/eigenaar) de afgelopen maanden wel een redelijk goede invloed op FOT had.
Doe me een lol, en wijs me even in welke drie posts ik Xil 'aanbeveel' te stoppen als mod?
Shark.Baitdinsdag 3 februari 2009 @ 22:22
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 13:51 schreef Isdatzo het volgende:
Wat me opvalt is dat de toon van de discussie veranderd is ten opzichte van vorig topic.
Ja, dat noemen we het Pea effect. Klein maar veel invloed
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:44 schreef Harajuku. het volgende:
Werkelijk waar, hoezo verzuurd.
Ongeacht of je wel of niet gelijk hebt, het meteen op "verzuurd" gooien is goedkoop, dooddoenerig. Maar daar kom je (helaas) nog wel eens achter als je zelf in het verzuurde schuitje gestopt wordt-het schijnt er aardig vol te zitten
Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 22:30
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:13 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Mijn posts in het vorge topic, dat scheelt je weer zoeken.


Doe me een lol, en wijs me even in welke drie posts ik Xil 'aanbeveel' te stoppen als mod?
Nah, daar doe je t allemaal sneaky.

Dit is wel een mooi voorbeeld:
quote:
En misschien moet je op een zeker moment wel tot de conclusie komen dat jij -ondanks al je goede bedoelingen- niet het crewlid bent die de verandering zult brengen, en de kans aan een ander laten.
ElizabethRdinsdag 3 februari 2009 @ 22:32
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:22 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Ja, dat noemen we het Pea effect. Klein maar veel invloed
[..]

Ongeacht of je wel of niet gelijk hebt, het meteen op "verzuurd" gooien is goedkoop, dooddoenerig. Maar daar kom je (helaas) nog wel eens achter als je zelf in het verzuurde schuitje gestopt wordt-het schijnt er aardig vol te zitten
*Zucht*

Ik hoor het ook nog regelmatigL "O ja, verzuurde ex-mod blablabla.."

En ik ben alleen maar oud!
RonaldVdinsdag 3 februari 2009 @ 22:32
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:30 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Nah, daar doe je t allemaal sneaky.

Dit is wel een mooi voorbeeld:
[..]


Die was gericht aan jou.
Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 22:33
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:32 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Die was gericht aan jou.
PKfotografiedinsdag 3 februari 2009 @ 22:57
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:30 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Dit is wel een mooi voorbeeld:
[..]



vatte het meer op als zelf kennis.


je kan alles zo goed bedoelen, maar kan zijn dat het niet wil gaan werken.
ik wil ook dat het beter gaat met fot, maar aangezien ik weet dat het toch niet gaat werken als ik mod zou zijn (niemand gaat me denk ik echt heel erg serieus nemen. ) dus dan kun je het beter aan iemand overlaten die ook het beste met fot voor heeft, en iemand die gerespecteerd word binnen fot, en waarnaar meer mensen zullen luisteren.
RonaldVdinsdag 3 februari 2009 @ 23:02
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:57 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

vatte het meer op als zelf kennis.

(..)
Dat was het ook. Er staat wat er staat, niks meer, niks minder. Ik post geen dubbele bodems, tenzij meer dan overduidelijk. Maar dat kan ik hara niet kwalijk nemen, ze heeft me nog nooit gezien of gesproken, dus ze weet dat niet.
Isdatzodinsdag 3 februari 2009 @ 23:03
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:54 schreef Chanty het volgende:

-verhaal-

En nu heb ik het toch weer gedaan
Bedankt, met zo'n post kunnen we wat. Iedereen heeft een mening over wat er beter/anders moet/kan, en als we die niet horen kunnen we er ook geen rekening mee houden.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:02 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Dat was het ook. Er staat wat er staat, niks meer, niks minder. Ik post geen dubbele bodems, tenzij meer dan overduidelijk. Maar dat kan ik hara niet kwalijk nemen, ze heeft me nog nooit gezien of gesproken, dus ze weet dat niet.
Zo interpreteerde ik het ook, maar blijkbaar bedoelde je het niet zo en daar is nu genoeg over gesproken.
Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 23:04
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:03 schreef Isdatzo het volgende:

[..]


[..]

Zo interpreteerde ik het ook, maar blijkbaar bedoelde je het niet zo en daar is nu genoeg over gesproken.
PKfotografiedinsdag 3 februari 2009 @ 23:11
bij kleine dingen als dit loopt het dus stuk.

reacties worden op 1 of andere manier snel negatief ge interpreteert . ook al is de reactie dat niet wanneer je hem secuur leest
Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 23:14
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:11 schreef PKfotografie het volgende:
bij kleine dingen als dit loopt het dus stuk.

reacties worden op 1 of andere manier snel negatief ge interpreteert . ook al is de reactie dat niet wanneer je hem secuur leest
Het kwam hier niet door één post, maar meerdere. Dat ligt dan niet alléén bij de ontvanger hoor.

Maar je hebt wel gelijk.
Isdatzodinsdag 3 februari 2009 @ 23:15
Ja, genoeg over de al dan niet dubbele betekenis van ronaldv's post. Of ik ga naar mijn ondertitel wijzen.

*boos kijkt*
Harajuku.dinsdag 3 februari 2009 @ 23:17
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, genoeg over de al dan niet dubbele betekenis van ronaldv's post. Of ik ga naar mijn ondertitel wijzen.

*boos kijkt* [ afbeelding ]
Ik heb t eigenlijk ook meer over t algemeen, mét dit van net als voorbeeld. Maar scusi
Het-Gele-Tekendinsdag 3 februari 2009 @ 23:36
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:03 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Bedankt, met zo'n post kunnen we wat. Iedereen heeft een mening over wat er beter/anders moet/kan, en als we die niet horen kunnen we er ook geen rekening mee houden.
[..]

Zo interpreteerde ik het ook, maar blijkbaar bedoelde je het niet zo en daar is nu genoeg over gesproken.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:04 schreef Harajuku. het volgende:

[..]


Ik niet, omdat ik zeker weet dat iedere mod, van de afgelopen jaren, iets probeerde te veranderen.
Ik weet, deels uit zelf ervaren deels uit wat ik hier zie, dat het niet zomaar gaat. Een nieuw idee kan ideaal lijken bij het bedenken, en uiteindelijk moeten de users het nog waarmaken.

Mensen veranderen en ik denk dat je in veel andere subfora ook 'oude' users kwijt raakt. Tijd dus om meer nieuwe mensen te lokken, en die komen niet als een 'show/testcase' vol staat met negatieve dingen (hoe goed en behulpzam die dan ook moge zijn). Maar dat verbieden kunnen anderen dan opvatten als censuur.

nuja, ik hoop echt dat het je lukt.
prupkedinsdag 3 februari 2009 @ 23:57
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, genoeg over de al dan niet dubbele betekenis van ronaldv's post. Of ik ga naar mijn ondertitel wijzen.

*boos kijkt* [ afbeelding ]
Deze opmerking werkt ook niet.

RonaldV is ook soms een schenentrapper maar hij kan nog wel "relativeren" en gewoon correct antwoord geven indien het nodig is

Bij bovenstaande word er vanuit gegaan dat hij dit altijd zo zou doen, wat dus niet waar is.
En dat hij dus 2 dingen bedoeld...
(wat niet waar is als ik het goed bekijk )
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 06:46
Wat mij stoort is in ieder geval dat het blijft bij praten en willen, het doen, daar zit het hem in, het doen gebeurt veelal niet. Kijk maar naar de agenda, hoe eenvoudig kan iets zijn?
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:03 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Bedankt, met zo'n post kunnen we wat. Iedereen heeft een mening over wat er beter/anders moet/kan, en als we die niet horen kunnen we er ook geen rekening mee houden.
[..]
Als je wat wilt kunnen, de agenda heeft een fikse update nodig, daar is volgens mij niet perse input voor nodig, hier een beginnetje: http://www.evenementen.nl/ . Succes!
(er staat ook nog ergens een bulk input van p)

[ Bericht 2% gewijzigd door ..bennie op 04-02-2009 06:59:30 ]
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 06:49
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:36 schreef Het-Gele-Teken het volgende:

[..]


[..]

Ik niet, omdat ik zeker weet dat iedere mod, van de afgelopen jaren, iets probeerde te veranderen.
Ik weet, deels uit zelf ervaren deels uit wat ik hier zie, dat het niet zomaar gaat. Een nieuw idee kan ideaal lijken bij het bedenken, en uiteindelijk moeten de users het nog waarmaken.

Mensen veranderen en ik denk dat je in veel andere subfora ook 'oude' users kwijt raakt. Tijd dus om meer nieuwe mensen te lokken, en die komen niet als een 'show/testcase' vol staat met negatieve dingen (hoe goed en behulpzam die dan ook moge zijn). Maar dat verbieden kunnen anderen dan opvatten als censuur.

nuja, ik hoop echt dat het je lukt.
Jamaar jamaar, dan wordt de 'content' wel weer door nieuwe users ingebracht, de show en testcases zijn volledig doodgevallen en dat heeft naar mijn mening te maken met wanbeleid. Namelijk dat mensen die het opzettelijk komen verzieken ongestraft hun gang kunnen gaan.
pea4funwoensdag 4 februari 2009 @ 08:23
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 06:49 schreef ..bennie het volgende:

[..]

Jamaar jamaar, dan wordt de 'content' wel weer door nieuwe users ingebracht, de show en testcases zijn volledig doodgevallen en dat heeft naar mijn mening te maken met wanbeleid. Namelijk dat mensen die het opzettelijk komen verzieken ongestraft hun gang kunnen gaan.
En dat is nou net niet waar. Mensen die het opzettelijk komen verzieken worden vrijwel altijd meteen aangepakt.
Het gaat juist om mensen die voor hun doen met de beste bedoelingen tóch erg negatief overkomen. Dat komt naar mijn mening omdat er wordt gekeken naar hoe zij het zouden doen, met hun kennis van zaken en hun smaak.
Logisch, maar dat is niet altijd de bedoeling van de poster. Niet iedereen wil uitingen van creativiteit plaatsen, maar ook gewone foto's die naar hun eigen mening redelijk tot goed gelukt zijn. Die worden meteen afgedaan als kiekjes en niet interessant....

Maar je kunt hier lang of kort over praten, ik blijf erbij, ga het zelf doen zoals je denkt dat mensen het leuk (blijven) vinden, zoals je het ook zelf graag zou zien, maar dat zie ik dus nog steeds niet gebeuren...

ook niet door mij nee...ik ga nu echt aan het werk
pea4funwoensdag 4 februari 2009 @ 08:30
Ja bijna dan

Ik heb een idee. Als we nu eens bij wijze van oefening iemand die hier in dit topic er een mening over heeft een show/testcase laten plaatsen met foto's die hij zelf wel leuk vindt, maar misschien niet woepie, en IEDEREEN die hier in dit topic heeft gepost gaat in die test/showcase zeggen wat ie ervan vindt op een manier zoals die dat zelf graag zou horen. Dan zou dat toch al een goed begin zijn?

En als we dat nu allemaal om de beurt doen (maak een lijstje wie aan de beurt is voor mijn part) Dan móet dat haast wel mensen moed geven om ook een test/showcase te openen.

zo nu echt aan het werk, kijk in mijn pauze nog wel eens of er reactie op is
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 09:16
Je kunt wel zeggen dat het 'volstrekt niet waar' is, maar voor mij is het toch echt al twee keer de reden geweest om mijn prioriteiten elders te leggen.
Ik wil niet het risico lopen dat een model dat ik op foto zet, of medewerkers van een bedrijf waarvoor ik een fotoverslag maak etc, worden afgezeken door de kindjes van ONZ. Aangezien op zowat alle foto's die ik maak, uitgezonderd de dieren foto's die ik dus nog wel post, mensen staan, post ik geen show of testcases meer. Ik heb te vaak gezien dat een model of mens keihard de grond in wordt geboord, de fotograaf de foto's verwijderd en het topic op de begraafplaats verdween, zonder dat dat consequenties had voor de verziekers, anders dan het verwijderen van betreffende posts nadat het leed reeds geleden was.
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 09:20
Wat overigens niet wil zeggen dat ik het niet zou willen. Mijn klanten zijn doorgaans zeer tevreden en ik niet, dus er is zat om te leren en te verbeteren. Ik vind het dan ook jammer dat mijn angst voor ONZ dit tegenhoudt.
Netsplitterwoensdag 4 februari 2009 @ 09:23
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 09:16 schreef ..bennie het volgende:
Je kunt wel zeggen dat het 'volstrekt niet waar' is, maar voor mij is het toch echt al twee keer de reden geweest om mijn prioriteiten elders te leggen.
Ik wil niet het risico lopen dat een model dat ik op foto zet, of medewerkers van een bedrijf waarvoor ik een fotoverslag maak etc, worden afgezeken door de kindjes van ONZ. Aangezien op zowat alle foto's die ik maak, uitgezonderd de dieren foto's die ik dus nog wel post, mensen staan, post ik geen show of testcases meer. Ik heb te vaak gezien dat een model of mens keihard de grond in wordt geboord, de fotograaf de foto's verwijderd en het topic op de begraafplaats verdween, zonder dat dat consequenties had voor de verziekers, anders dan het verwijderen van betreffende posts nadat het leed reeds geleden was.
Misschien een gigantisch dooddoener, maar dat is dus het nadeel van een open forum als dit.
Mensen kunnen posten wat ze willen.

Ik heb er trouwens geen enkel zicht op wanneer de mods hier aanwezig zijn eerlijk gezegd.
Ouwesokwoensdag 4 februari 2009 @ 09:34
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 09:16 schreef ..bennie het volgende:
Je kunt wel zeggen dat het 'volstrekt niet waar' is, maar voor mij is het toch echt al twee keer de reden geweest om mijn prioriteiten elders te leggen.
Ik wil niet het risico lopen dat een model dat ik op foto zet, of medewerkers van een bedrijf waarvoor ik een fotoverslag maak etc, worden afgezeken door de kindjes van ONZ. Aangezien op zowat alle foto's die ik maak, uitgezonderd de dieren foto's die ik dus nog wel post, mensen staan, post ik geen show of testcases meer. Ik heb te vaak gezien dat een model of mens keihard de grond in wordt geboord, de fotograaf de foto's verwijderd en het topic op de begraafplaats verdween, zonder dat dat consequenties had voor de verziekers, anders dan het verwijderen van betreffende posts nadat het leed reeds geleden was.
Zoals hierboven al aangegeven, je mag hier binnen redelijke grenzen zeggen wat je wilt.
Die redelijke grenzen echter zijn best wel te verleggen als de huidige FOTpopulatie, bij voorkeur onder aanvoering van de blauwe brigade, laat zien hoe het kan en vooral ook hoe het moet. Bouw je op die manier een positief sfeertje (wat op zich natuurlijk al helemaal geen kwaad kan), dan valt het des te meer op wanneer er iemand de boel willens en wetens gaat lopen verzieken.
De weg naar de buitendeur is dan ook voor de kwaadwillende gebruiker ineens een stuk korter.

Samenvatting : Maak het hier gewoon plezant en alles sal reg kom
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 09:49
Enfin, ik heb er dus geen plezier in als klanten afgezeikt worden en de enige maatregel het verwijderen van een post is. Want dat belet ONZ gebruikers nou niet bepaald om het een volgende keer weer te doen.
Doe er mee wat jullie willen, negeer het van mijn part, maar verwacht in dat laatste geval geen showcases van mijn hand.
snakeladywoensdag 4 februari 2009 @ 10:14
Ik wil best weer eens een showcase plaatsen maar wat bennie ook al schrijft, niet van een klant.
En aangezien mensen toch het meeste is wat ik fotografeer zal er even gewacht moeten worden tot ik weer wat anders voor de camera heb.
Het-Gele-Tekenwoensdag 4 februari 2009 @ 11:30
Ik volg Pea hierin, er is goed bedoelde commentaar die soms hard overkomt. Maar ook bennie heeft een punt.
In een showcase met een model, zijn er vaak reply's die wat te melden hebben over de persoon op de foto en niet over de foto zelf. Dat een model niet graatmager is of watdanook hoef je niet te posten, omdat het niets met de kwaliteit van de foto te maken heeft.
pea4funwoensdag 4 februari 2009 @ 12:30
@ bennie, ik zeg niet dat het volstrekt niet waar is, ik denk gewoon dat dat niet de hoofdmoot is. Natuurlijk als je mensen op je foto's hebt staan en je krijgt van dat soort opmerkingen bedenk je je of je zulke foto's nog gaat plaatsen. Ik heb het zelf ook gehad met een showcase met mensen erop. Ik had het gevoel dat er vrij snel ingegrepen werd, ik kan dat natuurlijk niet voor alle topics beoordelen. Dat wil ik ook niet, anders had ik wel gesolliciteerd voor mod.
Maar er zijn ook genoeg mensen die foto's van landschapjes, macro of steden neerzetten. Die blijven niet weg vanwege de beledigingen, maar omdat meteen wordt gezegd dat het kiekjes zijn en saai. Terwijl zij voor hun gevoel mooie foto's hebben gemaakt. Tja, als ik dat in mijn eerste posts had gehoord was ik waarschijnlijk ook niet teruggekomen.

Ik begrijp je standpunt tot het niet meer plaatsen van foto's van personen, maar maak je helemaal geen foto's waar iets anders opstaat?

@ snakelady, ik snap het, maar blijf het jammer vinden, ik begin net een beetje te spelen met studioverlichting en zou best wat van je kunnen leren.

@ ouwesok
quote:
Die redelijke grenzen echter zijn best wel te verleggen als de huidige FOTpopulatie, bij voorkeur onder aanvoering van de blauwe brigade, laat zien hoe het kan en vooral ook hoe het moet. Bouw je op die manier een positief sfeertje (wat op zich natuurlijk al helemaal geen kwaad kan)
Dat probeer ik dus in gang te zetten door mijn verzoek voor showcases met commentaar van de hier aanwezigen, ik wacht even de dag af, maar totnogtoe lijkt er niet veel animo voor. Ik kan me niet voorstellen dat iedereen alleen maar foto's van mensen maakt, en daarom niet meer post.

De, laat ik het maar noemen, gevorderde fotografen worden ook kritischer op eigen foto's en vinden ze al (te) snel niet meer showcasewaardig. Dat is ook jammer.

Ennuh...als de modjes nou eens het goede voorbeeld geven en zelf meer showcases neer gaan zetten, wanneer was jouw laatste xil? dan volgt het gepeupel misschien
ElizabethRwoensdag 4 februari 2009 @ 12:39
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 08:30 schreef pea4fun het volgende:
Ja bijna dan

Ik heb een idee. Als we nu eens bij wijze van oefening iemand die hier in dit topic er een mening over heeft een show/testcase laten plaatsen met foto's die hij zelf wel leuk vindt, maar misschien niet woepie, en IEDEREEN die hier in dit topic heeft gepost gaat in die test/showcase zeggen wat ie ervan vindt op een manier zoals die dat zelf graag zou horen. Dan zou dat toch al een goed begin zijn?

En als we dat nu allemaal om de beurt doen (maak een lijstje wie aan de beurt is voor mijn part) Dan móet dat haast wel mensen moed geven om ook een test/showcase te openen.

zo nu echt aan het werk, kijk in mijn pauze nog wel eens of er reactie op is
[Showcase] Luchten

Met andere woorden, goed idee!!
Ikzelf heb ooit nog maar één keer eerder een showcase durven plaatsen. Ook omdat ik geen zin had in de door velen reeds omschreven soort van reacties. Maar op het moment kan me dat even helemaal niets schelen. Dus we zien wel.
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 12:40
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:30 schreef pea4fun het volgende:
Dat probeer ik dus in gang te zetten door mijn verzoek voor showcases met commentaar van de hier aanwezigen, ik wacht even de dag af, maar totnogtoe lijkt er niet veel animo voor. Ik kan me niet voorstellen dat iedereen alleen maar foto's van mensen maakt, en daarom niet meer post.
Ik zal vanavond eens kijken of ik wat kan fabriceren, hoewel ik nog voldoende andere dingen te doen heb. Wordt het alleen wel een concertfotografie-showcase. Hoewel.....ik heb nog een set vakantiefoto's liggen.
pea4funwoensdag 4 februari 2009 @ 12:42
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:40 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik zal vanavond eens kijken of ik wat kan fabriceren, hoewel ik nog voldoende andere dingen te doen heb. Wordt het alleen wel een concertfotografie-showcase. Hoewel.....ik heb nog een set vakantiefoto's liggen.
@ PdeHoog, dan doe ik er morgen 1, wie gaat er voor de vrijdag?

en wel allemaal commentaar geven zoals je dat zelf graag zou zien he?
pea4funwoensdag 4 februari 2009 @ 12:43
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:39 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

[Showcase] Luchten

Met andere woorden, goed idee!!
Ikzelf heb ooit nog maar één keer eerder een showcase durven plaatsen. Ook omdat ik geen zin had in de door velen reeds omschreven soort van reacties. Maar op het moment kan me dat even helemaal niets schelen. Dus we zien wel.
Oeh, zag je helemaal over het hoofd Ik ga meteen kijken en hoop dat er meer volgen.
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 12:50
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:39 schreef ElizabethR het volgende:

Ikzelf heb ooit nog maar één keer eerder een showcase durven plaatsen. Ook omdat ik geen zin had in de door velen reeds omschreven soort van reacties. Maar op het moment kan me dat even helemaal niets schelen. Dus we zien wel.
Je moet je er niet teveel van aantrekken Da's stap 1 Post plaatjes om ze te laten zien (want dat vond ik een van de grootste gemissen de laatste tijd hier), pak eruit wat je nuttig vind mbt commentaar en negeer de rest. Je hebt altijd zeikerds, prutsers die proberen leuk te zijn en nog wat van die idioten.

Ik heb me op een gegeven moment een keer voorgenomen om plaatjes te laten zien die ik leuk vind om te laten zien en tuurlijk mogen mensen opmerkingen geven en ik kijk ernaar en beslis vervolgens of ik er wat mee kan of niet. Het zijn altijd de ideeen van mensen die ze projecteren op jouw foto's en niet per definitie waarheden. Pragmatisch mee omgaan dus En gewoon laten zien. Je bent een van de weinige fotografen die vrij continue met landschapjes bezig is.
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 13:10
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:42 schreef pea4fun het volgende:

[..]

@ PdeHoog, dan doe ik er morgen 1, wie gaat er voor de vrijdag?

en wel allemaal commentaar geven zoals je dat zelf graag zou zien he?
Vrijdag wil ik wel eens kijken om een showcase van bedrijfsfeesten te maken, ik haal de foto's dan wel weer na een aantal dagen (als er geen reacties meer komen) weg, ik neem dat jullie dat niet erg vinden.
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 13:12
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:10 schreef ..bennie het volgende:

[..]

Vrijdag wil ik wel eens kijken om een showcase van bedrijfsfeesten te maken, ik haal de foto's dan wel weer na een aantal dagen (als er geen reacties meer komen) weg, ik neem dat jullie dat niet erg vinden.
Dan heeft zo'n topic weinig zin meer, Bennie. Heb je niet een of andere showcase mbt je honden liggen? Post een verzameling foto's gewoon niet in het verzameltopic maar in een showcase
Netsplitterwoensdag 4 februari 2009 @ 13:15
Ik zal vanavond ook eens gaan snuffelen of ik een showcase kan posten.
ElizabethRwoensdag 4 februari 2009 @ 13:32
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:50 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Je moet je er niet teveel van aantrekken Da's stap 1 Post plaatjes om ze te laten zien (want dat vond ik een van de grootste gemissen de laatste tijd hier), pak eruit wat je nuttig vind mbt commentaar en negeer de rest. Je hebt altijd zeikerds, prutsers die proberen leuk te zijn en nog wat van die idioten.

Ik heb me op een gegeven moment een keer voorgenomen om plaatjes te laten zien die ik leuk vind om te laten zien en tuurlijk mogen mensen opmerkingen geven en ik kijk ernaar en beslis vervolgens of ik er wat mee kan of niet. Het zijn altijd de ideeen van mensen die ze projecteren op jouw foto's en niet per definitie waarheden. Pragmatisch mee omgaan dus En gewoon laten zien.
Je hebt helemaal gelijk. Ik ben er ook wel voorbij hoor, dat ik me erger aan de zeikerds. Heel soms steekt het nog de kop op, en dan word ik nog wel eens venijnig, maar meestal moet ik erom lachen.
quote:
Je bent een van de weinige fotografen die vrij continue met landschapjes bezig is.
Nou, hier op FOK wel, maar ik fotografeer veel meer. Alleen plaats ik dat niet. Ben veel op evenementen te vinden, of gewoon in de stad Galway. Altijd iets te doen daar, veel artiesten op straat. Erg leuk. En Shopstreet in Galway is zo'n prachtdecor om al die mensen vast te leggen.

Het enige wat ik eigenlijk niet graag doe is studiowerk. Daar heb ik eenvoudigweg het geduld niet voor, dat gepiel met die lampen en opstellingen. Maar ik doe het bij hoge uitzondering wel als ik gevraagd word, en alleen voor bekenden. Ik ben er alleen niet goed genoeg in, maar dit model was zeer tevreden.

[ Bericht 0% gewijzigd door ElizabethR op 04-02-2009 13:37:55 ]
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 13:45
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:12 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Dan heeft zo'n topic weinig zin meer, Bennie. Heb je niet een of andere showcase mbt je honden liggen? Post een verzameling foto's gewoon niet in het verzameltopic maar in een showcase
Het is iets waar ik graag van wil leren. Als er in het topic niet meer gereageerd wordt heeft het sowieso een beetje afgedaan toch? Ik kan anders wel eens kijken om met name foto's van acts te verzamelen ofzo.
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 13:46
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:32 schreef ElizabethR het volgende:

Nou, hier op FOK wel, maar ik fotografeer veel meer. Alleen plaats ik dat niet. Ben veel op evenementen te vinden, of gewoon in de stad Galway. Altijd iets te doen daar, veel artiesten op straat. Erg leuk. En Shopstreet in Galway is zo'n prachtdecor om al die mensen vast te leggen.
Misschien daar ook eens wat van plaatsen?
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 13:47
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:45 schreef ..bennie het volgende:

[..]

Het is iets waar ik graag van wil leren. Als er in het topic niet meer gereageerd wordt heeft het sowieso een beetje afgedaan toch? Ik kan anders wel eens kijken om met name foto's van acts te verzamelen ofzo.
Begrijp ik, maar het zou ook leuk zijn als andere mensen er wat van kunnen leren. En dat kan alleen als de plaatjes ook blijven staan. Daar probeer ik iig rekening mee te houden. Maar wat is precies het probleem om die plaatjes te laten staan dan?
Chantywoensdag 4 februari 2009 @ 16:40
Ik zal zien dat ik volgende week een borneo-showcase post dan
Xilantofwoensdag 4 februari 2009 @ 16:55
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:30 schreef pea4fun het volgende:
[knip]
Ennuh...als de modjes nou eens het goede voorbeeld geven en zelf meer showcases neer gaan zetten, wanneer was jouw laatste xil? dan volgt het gepeupel misschien
Even algemeen: Pea, ik kan me heel erg vinden in de mening die jij hier verkondigd

betreffende de showcase:
[showcase] Merci dat jij er bent (theaterfotografie)

Van 8 januari, dat is mijn laatste
snakeladywoensdag 4 februari 2009 @ 17:41
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:30 schreef pea4fun het volgende:
@ snakelady, ik snap het, maar blijf het jammer vinden, ik begin net een beetje te spelen met studioverlichting en zou best wat van je kunnen leren.
Vind dat wel heel lief van je.

Ga vanavond op de mooie luchtfoto's reageren, de eerste indruk is heel positief!
Isdatzowoensdag 4 februari 2009 @ 20:43
Ok, ik ben ondertussen ook weer bijgelezen.

Ik wil wel meedoen met dat showcase posten Ik heb hier nog wel wat dingen liggen denk ik, zal eens kijken of ik vanavond of morgen tijd kan vinden om iets te posten (moet wel lukken).

Dan wil ik nog wel even op ..bennie reageren:

Je hebt het in 2 posts over de ONZ-kinders die een topic kwamen verstieren, dat lijkt me niet zo waarschijnlijk. Dan zullen toch eerst een heel eind naar beneden moeten scrollen, en daar acht ik ze niet tot in staat .
Maar even serieus, heb je daar misschien een voorbeeld van?

En zou je het niet nog een keertje kunnen proberen? Wellicht met een ONZ-onaantrekkelijke TT. Dan ben je de meeste al voor denk ik zo En als ze dan alsnog komen kloten is het ook snel afgelopen daarmee. Dat durf ik wel te garanderen.

Sowieso, als er posts zijn waarin het model alleen maar afgekraakt wordt zijn die wmb. ook zo weg.
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 21:13
[Meet] Gaiapark Kerkrade - 21 februari

Mag deze worden opgenomen in de kalender? En onderstaande ook?
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:50 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Je bedoelt met festivals schreeuwen een overzicht van alle festivals? Bij deze dan

Voor de regio Den Haag heb je:
- The Hague Jazz preview op 20/5 - http://www.thehaguejazz.com/
- Parkpop (28/6) - http://www.parkpop.nl/
- Koninginnenach (29/4) - http://www.koninginnenach.nl/
- Bluesfestival Delft (13/14 februari) - http://www.delftblues.nl/
- Delft Jazz (14-16 aug) - http://www.jazzfestivaldelft.nl/
- Westerpop (28/29 aug) - http://www.westerpop.nl/

Verder nog:
- Elf Fantasy Fair Haarzuilen (25/26 april) - http://www.elffantasyfair.com/
- Elf Fantasy Fair - Arcen (19/20 september) - http://www.elffantasyfair.com/
- Open Dagen Landmacht (6/7 juni in Amersfoort) - http://www.defensie.nl/landmacht/landmachtdagen/
- Open Dagen Luchtmacht (19/20 juni op luchtmachtbasis Volkel) - http://www.defensie.nl/luchtmacht/luchtmachtdagen/
- Open Dagen Kon. Marine (10-12 juli in Den Helder) - http://www.defensie.nl/marine/marinedagen/
- OranjePop in Nijmegen (30 april) - http://www.oranjepop-nijmegen.nl/
- Diverse bevrijdingsfestivallen (5 mei)
- Oerol (12-21/6) - http://www.oerol.nl/
Of moeten we een nieuw topic maken zodat jullie dat sticky kunnen maken
PdeHoogwoensdag 4 februari 2009 @ 21:16
En als we nou toch bezig zijn: kunnen jullie het forum niet opdelen in foto-topics en info-topics oid? Ik ben vooral geinteresseerd in de foto-topics en het is nu gewoon zoeken naar die topics tussen alle "ik zoek een cam, help me aub"-topics
Isdatzowoensdag 4 februari 2009 @ 21:30
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 21:13 schreef PdeHoog het volgende:
[Meet] Gaiapark Kerkrade - 21 februari

Mag deze worden opgenomen in de kalender? En onderstaande ook?
[..]

Of moeten we een nieuw topic maken zodat jullie dat sticky kunnen maken
Volgens mij had Ynske (??) al wat aan xilantof gemaild, het lijkt me het handigste om dat te combineren. Maar wat mij betreft mag je ook in overleg met ynske een nieuwe post samenstellen. Maar wacht maar even tot xilantof er weer is, want ik weet er 't fijne niet van.
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 21:16 schreef PdeHoog het volgende:
En als we nou toch bezig zijn: kunnen jullie het forum niet opdelen in foto-topics en info-topics oid? Ik ben vooral geinteresseerd in de foto-topics en het is nu gewoon zoeken naar die topics tussen alle "ik zoek een cam, help me aub"-topics
Je bedoelt met sub-subforum filters zoals in bijvoorbeeld DIG? Daar is al een keer over gedacht volgens mij, maar ik dacht dat er uiteindelijk besloten was dat niet te doen (te weinig topics). Ik zal het iig nog even ter sprake brengen.
..benniewoensdag 4 februari 2009 @ 21:32
@isdatzo, nope, die voorbeelden kan ik zo 123 niet terugvinden, ze waren niet van mijn hand. Vrijdag ga ik een showcase samenstellen.
EchnaDarrwoensdag 4 februari 2009 @ 22:17
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 21:13 schreef PdeHoog het volgende:
[Meet] Gaiapark Kerkrade - 21 februari

Mag deze worden opgenomen in de kalender? En onderstaande ook?
[..]

Of moeten we een nieuw topic maken zodat jullie dat sticky kunnen maken
Ik voeg toe:

Algemeen:
- Castlefest (31/07-02/08) http://www.castlefest.com/

Eindhoven:
- Carnavalsoptocht Eindhoven (21/02) http://www.lampegatseoptocht.nl/
- STRP Art & Technology Festival 2009 (02/04 - 13/04) http://www.strp.nl/
- Kleurrijke Stad Festival (05/06-07/06) http://www.kleurrijkestad.nl/
- Fiësta del Sol (26/06-28/06) http://www.fiesta-del-sol.nl/
- Extrema Outdoor (18/07) http://www.extrema.nl/
- Park Hilaria 2009 (31/07-05/08) http://www.parkhilaria.nl/
- Folkwoods Festival (14/08-16/08) http://www.folkwoods.nl/
- Lichtjesroute (18/09-11/10) http://www.lichtjesroute.org/
- Image Radio (01/10-04/10) http://www.imageradio.nl/
- Marathon Eindhoven 2009 (11/10) http://www.marathoneindhoven.nl/
- GLOW Festival 2009 (06/11-15/11) http://www.gloweindhoven.nl/


En dan komt er vast nog veel bij...
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 07:02
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 22:17 schreef EchnaDarr het volgende:

[..]

Ik voeg toe:

Algemeen:
- Castlefest (31/07-02/08) http://www.castlefest.com/

Eindhoven:
- Carnavalsoptocht Eindhoven (21/02) http://www.lampegatseoptocht.nl/
- STRP Art & Technology Festival 2009 (02/04 - 13/04) http://www.strp.nl/
- Kleurrijke Stad Festival (05/06-07/06) http://www.kleurrijkestad.nl/
- Fiësta del Sol (26/06-28/06) http://www.fiesta-del-sol.nl/
- Extrema Outdoor (18/07) http://www.extrema.nl/
- Park Hilaria 2009 (31/07-05/08) http://www.parkhilaria.nl/
- Folkwoods Festival (14/08-16/08) http://www.folkwoods.nl/
- Lichtjesroute (18/09-11/10) http://www.lichtjesroute.org/
- Image Radio (01/10-04/10) http://www.imageradio.nl/
- Marathon Eindhoven 2009 (11/10) http://www.marathoneindhoven.nl/
- GLOW Festival 2009 (06/11-15/11) http://www.gloweindhoven.nl/


En dan komt er vast nog veel bij...
Sure

Terug naar Toen - 5/6 september - http://www.stoomtrein.org
Monumenten-dag 12/13 september - http://http://www.openmonumentendag.nl/
Wereldhavendagen - 4-6 september - http://www.wereldhavendagen.nl/
pea4fundonderdag 5 februari 2009 @ 12:54
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 16:55 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Even algemeen: Pea, ik kan me heel erg vinden in de mening die jij hier verkondigd

betreffende de showcase:
[showcase] Merci dat jij er bent (theaterfotografie)

Van 8 januari, dat is mijn laatste
Dat ik die nou net gemist heb, terwijl ik zelf ook vaak probeer om voorstellingen leuk vast te leggen
Ik ga meteen even kijken
Xilantofdonderdag 5 februari 2009 @ 16:22
@pdehoog: betreft de filters om zo verschillende topics te scheiden. Zoals isdatzo terecht zegt, er zijn momenteel nog te weinig topics om dit echt vol van waarde te kunnen laten zijn. Zodra alles loopt en het geheel groeit inderdaad in aantallen zal dit zeker zo snel mogelijk doorgevoerd worden. Nu echter nog niet.
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 16:55
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 16:22 schreef Xilantof het volgende:
@pdehoog: betreft de filters om zo verschillende topics te scheiden. Zoals isdatzo terecht zegt, er zijn momenteel nog te weinig topics om dit echt vol van waarde te kunnen laten zijn. Zodra alles loopt en het geheel groeit inderdaad in aantallen zal dit zeker zo snel mogelijk doorgevoerd worden. Nu echter nog niet.
Jammer. Ik denk dat dat nu ook al handig is. Er zijn voldoende fototopics en verzameltopics etc. wat het rechtvaardigt naar mijn idee. Maar hee.....we maken er nog wel wat meer aan
laBaguettedonderdag 5 februari 2009 @ 17:45
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 16:22 schreef Xilantof het volgende:
@pdehoog: betreft de filters om zo verschillende topics te scheiden. Zoals isdatzo terecht zegt, er zijn momenteel nog te weinig topics om dit echt vol van waarde te kunnen laten zijn. Zodra alles loopt en het geheel groeit inderdaad in aantallen zal dit zeker zo snel mogelijk doorgevoerd worden. Nu echter nog niet.
Ik reageer zelden maar nu kan ik het toch niet laten. Zeker niet in het licht van de huidige discussie die van zwaar kritisch naar vrij positief ging/gaat.
Dit is nu weer 1 van die dingen van " we nemen het mee naar achteren", " we kijken het even aan", "is onderdeel van de veranderingen die we nu echt snel door gaan voeren" enz enz. En er komt nooit wat van. Ik kijk hier nou al een aantal jaren rond en ik heb nog nooit 1 van de door users voorgestelde veranderingen ooit nog uitgevoerd zien worden nadat het "mee naar achteren was genomen".
Dus doe het nou gewoon eens. Het is een praktisch idee, het zijn maar twee filters dus het kan nooit uren werk zijn en het gaat vanzelf wel groeien. De hele makke hier is dat niets pro-actief gaat, noch dat er iets met de suggesties van de users (die zo belangrijk zijn en het hier toch moeten maken, volgens jullie) gedaan wordt. De positieve verandering van de laatste dagen, de showcases, zijn door de users zelf aangeslingerd. Door jullie was de suggestie weer mee naar achteren genomen of even aangekeken hoe het zich ontwikkeld. En daar gebleven. En er zullen gerust goede redenen zijn waarom het nooit meer naar voren komt maar zeg het dan niet. Jullie scheppen verwachtingen die je niet waar maakt met als gevolg dat je de hele community over je heen krijgt. (en mij uit de lurkstand). Naar eigen zeggen hebben jullie vele ideeen om het allemaal mooi, beter en aantrekkelijker te maken maar ik zie ze nooit. Maar alle user suggesties worden ook niet uitgevoerd, en dat is toch echt easy scoren.

Just my two cents...terug in lurkstand.
ElizabethRdonderdag 5 februari 2009 @ 17:53
Makes very good sense, Stokbrood!!
Chantydonderdag 5 februari 2009 @ 17:58
Iets met een spijker en een kop
Xilantofdonderdag 5 februari 2009 @ 19:44
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 17:45 schreef laBaguette het volgende:

[..]

Ik reageer zelden maar nu kan ik het toch niet laten. Zeker niet in het licht van de huidige discussie die van zwaar kritisch naar vrij positief ging/gaat.
Dit is nu weer 1 van die dingen van " we nemen het mee naar achteren", " we kijken het even aan", "is onderdeel van de veranderingen die we nu echt snel door gaan voeren" enz enz. En er komt nooit wat van. Ik kijk hier nou al een aantal jaren rond en ik heb nog nooit 1 van de door users voorgestelde veranderingen ooit nog uitgevoerd zien worden nadat het "mee naar achteren was genomen".
Dus doe het nou gewoon eens. Het is een praktisch idee, het zijn maar twee filters dus het kan nooit uren werk zijn en het gaat vanzelf wel groeien. De hele makke hier is dat niets pro-actief gaat, noch dat er iets met de suggesties van de users (die zo belangrijk zijn en het hier toch moeten maken, volgens jullie) gedaan wordt. De positieve verandering van de laatste dagen, de showcases, zijn door de users zelf aangeslingerd. Door jullie was de suggestie weer mee naar achteren genomen of even aangekeken hoe het zich ontwikkeld. En daar gebleven. En er zullen gerust goede redenen zijn waarom het nooit meer naar voren komt maar zeg het dan niet. Jullie scheppen verwachtingen die je niet waar maakt met als gevolg dat je de hele community over je heen krijgt. (en mij uit de lurkstand). Naar eigen zeggen hebben jullie vele ideeen om het allemaal mooi, beter en aantrekkelijker te maken maar ik zie ze nooit. Maar alle user suggesties worden ook niet uitgevoerd, en dat is toch echt easy scoren.

Just my two cents...terug in lurkstand.
Je gebruikt nu de filter-vraag om kennelijk een andere frustratie te uiten. Om op het eerste punt te reageren:
Ik zei volgens mij heel duidelijk dat er nu geen filters komen. Punt. Niets "mee naar achter". Niet "we overleggen even". Nu is nog niet het juiste moment voor filters. En dat is niet iets "wat achter besproken moet worden" omdat het daar al zeer vaak en zeer regelmatig (vooral door mij, zonder de userinput) aangekaart is en we nu dit standpunt hebben wat ik net zei.

Betreft het andere kan ik inzien dat hier meer duidelijkheid in communicatie nodig is.
PKfotografiedonderdag 5 februari 2009 @ 19:59
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 19:44 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Je gebruikt nu de filter-vraag om kennelijk een andere frustratie te uiten. Om op het eerste punt te reageren:
Ik zei volgens mij heel duidelijk dat er nu geen filters komen. Punt. Niets "mee naar achter". Niet "we overleggen even". Nu is nog niet het juiste moment voor filters. En dat is niet iets "wat achter besproken moet worden" omdat het daar al zeer vaak en zeer regelmatig (vooral door mij, zonder de userinput) aangekaart is en we nu dit standpunt hebben wat ik net zei.

Betreft het andere kan ik inzien dat hier meer duidelijkheid in communicatie nodig is.
en in de verdediging.......

na de eerste zin had ik al geen zin meer om de rest te lezen.

ben wel blij met het inzien dat communicatie soms wat handig kan zijn

* PKfotografie hoopt op filters.
wil wel een nikon /andere merken filter
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 19:59
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 17:45 schreef laBaguette het volgende:
* PdeHoog biedt laB. een glas wijn aan
Dank u
Xilantofdonderdag 5 februari 2009 @ 20:01
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 19:59 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

en in de verdediging.......

na de eerste zin had ik al geen zin meer om de rest te lezen.

ben wel blij met het inzien dat communicatie soms wat handig kan zijn

* PKfotografie hoopt op filters.
wil wel een nikon /andere merken filter
Hoezo in de verdediging? Hij spreekt over de filters. Maar ik krijg het idee dat niet zozeer de filters hem dwars zit, maar het feit dat de communicatie niet goed is en dat men het idee heeft dat alle userinput "afgedaan wordt". Vandaar mijn opmerking. Niets verdediging. Want ik reageer gewoon inhoudelijk op zijn post. Volgens mij had ik dat moeten ontwijken als ik in de verdediging schoot, niet waar?
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 20:12
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 16:22 schreef Xilantof het volgende:
@pdehoog: betreft de filters om zo verschillende topics te scheiden. Zoals isdatzo terecht zegt, er zijn momenteel nog te weinig topics om dit echt vol van waarde te kunnen laten zijn. Zodra alles loopt en het geheel groeit inderdaad in aantallen zal dit zeker zo snel mogelijk doorgevoerd worden. Nu echter nog niet.
Ik heb nog even zitten kijken, maar eigenlijk vind ik het een kul-argument dat je nu gebruikt. Omdat er te weinig topics zijn, wordt er niets mee gedaan. We hoeven echter alleen maar naar het review-forum (147 topics) te kijken om te zien dat het best nuttig kan zijn. Wetenschap, Filosofie en dat andere vage ding heeft er 10.000 en maakt gebruik van sub subfora. Idem dito met Flora en Fauna en niet te vergeten Travel (beide minder dan 10.000).

Het enige wat ik hier graag zou willen zien (en gezien de reacties van de vorige posters meer met mij) is een splitsing tussen foto-topics en info-topics. Geen categorieen foto-topics maar gewoon foto-topics. Ik ben vaak heel niet geinteresseerd in die info-topics en het is nu gewoon echt zoeken naar de foto-topics aangezien ze vaak ook niet eens goed staan aangeduid.
ElizabethRdonderdag 5 februari 2009 @ 20:19
Ik begrijp heel de moeilijkheid eraan ook niet hoor
Het zou alles veel overzichtelijker maken.
Ymkedonderdag 5 februari 2009 @ 20:19
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:12 schreef PdeHoog het volgende:

[..]


Het enige wat ik hier graag zou willen zien (en gezien de reacties van de vorige posters meer met mij) is een splitsing tussen foto-topics en info-topics. Geen categorieen foto-topics maar gewoon foto-topics. Ik ben vaak heel niet geinteresseerd in die info-topics en het is nu gewoon echt zoeken naar de foto-topics aangezien ze vaak ook niet eens goed staan aangeduid.
Ik zou dat ook wel prettig vinden eigenlijk , snap toch nooit waar ze het over hebben met al die technische praatjes

ik kom alleen voor de plaatjes
Xilantofdonderdag 5 februari 2009 @ 20:20
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:12 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik heb nog even zitten kijken, maar eigenlijk vind ik het een kul-argument dat je nu gebruikt. Omdat er te weinig topics zijn, wordt er niets mee gedaan. We hoeven echter alleen maar naar het review-forum (147 topics) te kijken om te zien dat het best nuttig kan zijn. Wetenschap, Filosofie en dat andere vage ding heeft er 10.000 en maakt gebruik van sub subfora. Idem dito met Flora en Fauna en niet te vergeten Travel (beide minder dan 10.000).

Het enige wat ik hier graag zou willen zien (en gezien de reacties van de vorige posters meer met mij) is een splitsing tussen foto-topics en info-topics. Geen categorieen foto-topics maar gewoon foto-topics. Ik ben vaak heel niet geinteresseerd in die info-topics en het is nu gewoon echt zoeken naar de foto-topics aangezien ze vaak ook niet eens goed staan aangeduid.
Er is wel degelijk wat mee gedaan. Meer dan eens. Het is besproken of het mogelijk is. En diverse mensen waren het er over eens dat het voor FOT nu nog niet nodig is.
Ynskedonderdag 5 februari 2009 @ 20:21
Hier nog iemand die t prettig vind, maar blijkbaar levert t "teveel" werk op voor de mods als men geen "label" eraanhangt en dat later nog gedaan moet worden?
Ynskedonderdag 5 februari 2009 @ 20:21
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:20 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Er is wel degelijk wat mee gedaan. Meer dan eens. Het is besproken of het mogelijk is. En diverse mensen waren het er over eens dat het voor FOT nu nog niet nodig is.
mag ik vragen wie die diverse mensen zijn dan?
Xilantofdonderdag 5 februari 2009 @ 20:22
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:21 schreef Ynske het volgende:

[..]

mag ik vragen wie die diverse mensen zijn dan?
Mods, FA's en A's.
Xilantofdonderdag 5 februari 2009 @ 20:22
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:21 schreef Ynske het volgende:
Hier nog iemand die t prettig vind, maar blijkbaar levert t "teveel" werk op voor de mods als men geen "label" eraanhangt en dat later nog gedaan moet worden?
Nee hoor, dat zal het werk niet zijn. Dat valt reuze mee namelijk. Dat is ook geen criterium geweest om het nu nog niet te doen
ElizabethRdonderdag 5 februari 2009 @ 20:26
Ik snap dat het eenvoudiger is om een nieuw forum te voorzien van subfora, omdat je dan vanaf scratch meteen alles ingedeeld hebt, en dat dat hier natuurlijk een puist werk met zich meebrengt omdat, naar ik aanneem alles handmatig moet worden overgezet naar de subfora. Maar daar moet toch een mouw aan te passen zijn? Kun je niet iemand inschakelen die daar de tijd voor heeft en dus tijdelijk de rechten krijgt om alleen dat te doen? Dus topics verplaatsen naar het correcte subforum? Dus geen toegang achter de schermen en al die andere flauwekul, maar gewoon, topics verplaatsen?

Want ik begin sterk de indruk te krijgen dat hem daar de schoen wringt en dat jullie gewoon geen zin of tijd hebben om alles over te zetten.
ElizabethRdonderdag 5 februari 2009 @ 20:28
Ow, my bad. Ik deed iets te lang over mijn post.

Als het dan niet zoveel werk is dan snap ik helemaal niet waarom er niet aan de wens van de users tegemoet gekomen wordt. Het is nu niet iets nieuws ofzo, het gebeurt allang op andere fora.
Netsplitterdonderdag 5 februari 2009 @ 20:40
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:22 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Mods, FA's en A's.
Met alle respect, maar hoe vaak komen die hier?
Ghostbusterdonderdag 5 februari 2009 @ 20:41
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:40 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

Met alle respect, maar hoe vaak komen die hier?
Beetje domme post he als het 15 minuten geleden is, dat hij hier was
Netsplitterdonderdag 5 februari 2009 @ 20:43
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:41 schreef Ghostbuster het volgende:

[..]

Beetje domme post he als het 15 minuten geleden is, dat hij hier was
Ik heb het dan ook voornamelijk over de andere mods en FA's en A's.
AirwiNdonderdag 5 februari 2009 @ 21:04
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:22 schreef Xilantof het volgende:
Mods, FA's en A's.
*uit de lurkstand kruipt*

Corrigeer mij als ik het bij het verkeerde eind hebt, maar het bestaansrecht van het forum ontleen je nog altijd aan de gebruikers, niet? Je kan uit de voorgaande posts afleiden dat er behoefte is aan een inhoudelijke scheiding van topics. Iets wat blijkbaar makkelijk is te realiseren met een stukje standaard functionaliteit.

De A's en FA's hebben in hun wijsheid besloten dat het voor de gebruikers niks oplevert. Typisch...
EchnaDarrdonderdag 5 februari 2009 @ 21:05
Even heel kort door de bocht:

Forum = verzameling gebruikers. Zonder gebruikers geen forum.
Crew = Gebruikers met tijd over die de beschikbare tijd beschikbaar willen stellen ter meerdere glorie van het forum.
Oftewel:
Crewleden zijn net als gebruikers, maar dan met het verschil dat zij de mogelijkheid hebben om het leven van de gebruikers wat prettiger te maken.

Meer niet.

Als de gebruikers dan een verzoek doen, wat de 'macht' van de crew niet ondermijnd, maar het leven van de gebruikers wel wat prettiger maakt EN het legt geen buitensporige werkdruk neer bij de crew, wat is dan het probleem om het verzoek door te voeren?

Het lijkt me dat je als crew met een heel goede reden moet komen om filters niet in te voeren, terwijl aan bovenstaande voorwaarde (wens gebruikers, werkdruk crew) wordt voldaan.

Kan iemand mij uitleggen wat nu precies het probleem is met betrekking tot het invoeren van filters?
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 21:48
Gewaardeerde modjes, zouden jullie zo vriendelijk kunnen zijn hier ff een datum aan te plakken? Filmpjes (analoge) meet! Liefst iets met 2009-04-01 of zo En je mag ook iets met Naarden erin verwerken

Tevens natuurlijk iets voor den agenda
Shark.Baitdonderdag 5 februari 2009 @ 21:54
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 21:04 schreef AirwiN het volgende:
De A's en FA's hebben in hun wijsheid besloten dat het voor de gebruikers niks oplevert. Typisch...
De mods werken voor noppes (okee, sommige voor het kleurtje en het aanzien, en voor het plekje op de verzuur-schuit), en zolang de users reclame clickjes veroorzaken krijgen de A's hun geld wel.
Als die 10 a 15 gekken in FOT weggaan, so what, daar hebben ze morgen 100 ONZ debielen voor terug, die 10 keer zo vaak klikken.
Fok is zodanig groot dat men er met zekerheid van uit kan gaan dat de onvrede van enkele gebruikers geen of nauwelijks impact zal hebben op de grote kudde.
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 21:57
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 21:54 schreef Shark.Bait het volgende:
Fok is zodanig groot dat men er met zekerheid van uit kan gaan dat de onvrede van enkele gebruikers geen of nauwelijks impact zal hebben op de grote kudde.
Jammer maar helaas Nu weer tijd om te fotograferen Kom je ook analogen?
laBaguettedonderdag 5 februari 2009 @ 22:18
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 19:59 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

* PdeHoog biedt laB. een glas wijn aan
Dank u
Merci. En graag gedaan.
pea4fundonderdag 5 februari 2009 @ 22:32
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 21:05 schreef EchnaDarr het volgende:
Even heel kort door de bocht:

Forum = verzameling gebruikers. Zonder gebruikers geen forum.
Crew = Gebruikers met tijd over die de beschikbare tijd beschikbaar willen stellen ter meerdere glorie van het forum.
Oftewel:
Crewleden zijn net als gebruikers, maar dan met het verschil dat zij de mogelijkheid hebben om het leven van de gebruikers wat prettiger te maken.

Meer niet.

Als de gebruikers dan een verzoek doen, wat de 'macht' van de crew niet ondermijnd, maar het leven van de gebruikers wel wat prettiger maakt EN het legt geen buitensporige werkdruk neer bij de crew, wat is dan het probleem om het verzoek door te voeren?

Het lijkt me dat je als crew met een heel goede reden moet komen om filters niet in te voeren, terwijl aan bovenstaande voorwaarde (wens gebruikers, werkdruk crew) wordt voldaan.

Kan iemand mij uitleggen wat nu precies het probleem is met betrekking tot het invoeren van filters?
Is allemaal waar, maar als gebruikers beginnen te miepen dan heb ik danny al eerder horen roepen dat Fok geen democratie is, en als het je niet bevalt ga je toch ergens anders. Dus....

Als we het hier samen leuk willen maken, moeten we het doen met ideeën die we zelf uit kunnen voeren, zoals leuk en leerzaam commentaar op iedere showcase, ook als de postende persoon niet tot je vriendjes behoort. Meets waar iedereen welkom is (liefst op neutrale plaatsen waar ook beginners naartoe durven) Spelletjes topics zoals Ynske die nu 1 is gestart, en misschien een lessentopicserie waar ik ooit eens mee ben gestrart maar toen niet mee door ben gegaan (tja, ik heb van die buien)

Veranderingen waarvoor je de mods nodig hebt kun je opperen, maar weinig kans dat het doorgaat.
prupkedonderdag 5 februari 2009 @ 23:02
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 19:44 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Je gebruikt nu de filter-vraag om kennelijk een andere frustratie te uiten. Om op het eerste punt te reageren:
Ik zei volgens mij heel duidelijk dat er nu geen filters komen. Punt. Niets "mee naar achter". Niet "we overleggen even". Nu is nog niet het juiste moment voor filters. En dat is niet iets "wat achter besproken moet worden" omdat het daar al zeer vaak en zeer regelmatig (vooral door mij, zonder de userinput) aangekaart is en we nu dit standpunt hebben wat ik net zei.

Betreft het andere kan ik inzien dat hier meer duidelijkheid in communicatie nodig is.
Ik lees het misschien toch anders Xil

Volgens mij bedoeld laBaguette meer dat dat : als er ook maar iets voorgesteld word door een user of meerderen, dat er dan gezegd word : we nemen het mee naar achter of we denken er overna!
En vervolgens hoor je er niets meer van ...dus worden er vragen gesteld daarover.
En soms krijg je een antwoord met een uitleg hoe of waarom, maar over het algemeen krijgen we vage antwoorden waar we niets aan hebben en niets mee opschieten.
Dit kan tot frustraties leiden onder de users natuurlijk... en dat is jammer.

En wat hij van die filters zei: was volgens mij gewoon even een voorbeeldje om iets aan te geven.
De frustratie van waar het om gaat is voor mij zoals ik zijn verhaal lees : volkomen duidelijk

En als laBaguette het anders bedoelde dan dat ik het lees dan hoor ik het graag
Isdatzodonderdag 5 februari 2009 @ 23:10
Dit zijn de showcases geopend vanaf december vorig jaar tot gister.



Standaard krijg je de topics te zien waarvan de laatste reactie tot 10 dagen geleden was. Dit zou betekenen dat je, met een "'showcase-filter" geen enkel topic te zien krijgt tenzij je verder terugkijkt dan de standaard 10 dagen.

Ik heb bewust de showcases van vandaag en gister buiten beschouwing gelaten. Mochten er in de toekomst structureel meer showcases gepost worden kan er altijd nog besloten worden om wél subforum-filters te gebruiken.
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 23:14
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 23:10 schreef Isdatzo het volgende:
Dit zijn de showcases geopend vanaf december vorig jaar tot gister.

[ afbeelding ]

Standaard krijg je de topics te zien waarvan de laatste reactie tot 10 dagen geleden was. Dit zou betekenen dat je, met een "'showcase-filter" geen enkel topic te zien krijgt tenzij je verder terugkijkt dan de standaard 10 dagen.

Ik heb bewust de showcases van vandaag en gister buiten beschouwing gelaten. Mochten er in de toekomst structureel meer showcases gepost worden kan er altijd nog besloten worden om wél subforum-filters te gebruiken.
Daarbij vergeet je de verzameltopics die misschien ook wel eens afgestoft mogen worden Is het misschien een idee om die topics een subtiel kickje te geven danwel tijdelijk weer eens sticky te maken?
PKfotografiedonderdag 5 februari 2009 @ 23:17
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 23:10 schreef Isdatzo het volgende:
Dit zijn de showcases geopend vanaf december vorig jaar tot gister.

[ afbeelding ]

Standaard krijg je de topics te zien waarvan de laatste reactie tot 10 dagen geleden was. Dit zou betekenen dat je, met een "'showcase-filter" geen enkel topic te zien krijgt tenzij je verder terugkijkt dan de standaard 10 dagen.

Ik heb bewust de showcases van vandaag en gister buiten beschouwing gelaten. Mochten er in de toekomst structureel meer showcases gepost worden kan er altijd nog besloten worden om wél subforum-filters te gebruiken.

kunnen ook andere topics in als alleen de showcase topics.
hebben leuk lopende portret topic, van de dag, sinds kort het spelletje, help me mijn foto te verbeteren. verschillende algemene foto topics, napraat/ resultaten topics van meets. etc. dus ben er zelf niet bang voor dat hij leeg zou zijn
laBaguettedonderdag 5 februari 2009 @ 23:25
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 23:02 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik lees het misschien toch anders Xil

Volgens mij bedoeld laBaguette meer dat dat : als er ook maar iets voorgesteld word door een user of meerderen, dat er dan gezegd word : we nemen het mee naar achter of we denken er overna!
En vervolgens hoor je er niets meer van ...dus worden er vragen gesteld daarover.
En soms krijg je een antwoord met een uitleg hoe of waarom, maar over het algemeen krijgen we vage antwoorden waar we niets aan hebben en niets mee opschieten.
Dit kan tot frustraties leiden onder de users natuurlijk... en dat is jammer.

En wat hij van die filters zei: was volgens mij gewoon even een voorbeeldje om iets aan te geven.
De frustratie van waar het om gaat is voor mij zoals ik zijn verhaal lees : volkomen duidelijk

En als laBaguette het anders bedoelde dan dat ik het lees dan hoor ik het graag
Je zit goed in de richting. En de filters waren voor mij meer de druppel inderdaad. Mijn punt was dat men roept dat de users het moeten doen maar dat er inderdaad met de suggesties dan niets gedaan wordt. En dat is prima maar zeg dan ook niet dat je er iets mee gaat doen. Dat schept verwachtingen. En ik lees al twee jaar in december/january dat er allemaal goeie ideeen zijn om het mooier of leuker of attractiever te maken maar in februari gaat alles op de oude voet verder. En dat vind ik jammer en dan blijf ik maar weer in lurkstand. Maar frustrerend? Nee, kom op zeg, dit is een internetforum. Er zit een knop op die computer, hij kan ook uit. En Xil, het is niet persoonlijk, over die twee jaar ben jij bijna de enige die constant aanwezig is geweest, en dat is bewonderenswaardig, naast een full time job. Maar in je eentje kan je het ook niet draaiend houden. Dus beter niet beloven als je al bijna zeker weet dat het niet gaat lukken. Dan schep je ook geen verwachtingen.
Isdatzodonderdag 5 februari 2009 @ 23:27
Maar concreet gezien, hoeveel topics zouden dat worden. Ik ben nog steeds van mening dat het er te weinig zijn om zinvol te zijn. Echt.

Dan komt er nog Portretfotografiet-topic bij,
Eventueel fotobewerking
Mooiste foto van vandaag
Centraal dierentuin-foto's
Centraal Huisdierfoto's

Dit zijn de min of meer centrale topics die met het standaard 10-dagen filter zichtbaar zijn. Dit is een momentopname, dat weet ik. Maar volgens mij is het best representatief voor de situatie van de afgelopen tijd.
prupkedonderdag 5 februari 2009 @ 23:40
Ok dat het filter verhaal niet doorgaat ok
Maar maak bv het topic wat ynske geopend heeft...fotospel...sticky!

Waarom vraag je je af?
Ik denk dat als er een nieuweling hier komt die het misschien wel fijn vind om een leuk topic waar je iets aan hebt (in dit geval creatief denken en doen) snel te vinden

bv voorbeeldje van ander onderdeel van het forum...
MUZ daar hebben ze het help ik zoek een nummer ook sticky gemaakt en dat is gewoon handig.

Maak desnoods de info topics sticky..
PdeHoogdonderdag 5 februari 2009 @ 23:41
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 21:48 schreef PdeHoog het volgende:
Gewaardeerde modjes, zouden jullie zo vriendelijk kunnen zijn hier ff een datum aan te plakken? 01-04-2009 - Filmpjes (analoge) meet in Naarden! Liefst iets met 2009-04-01 of zo En je mag ook iets met Naarden erin verwerken

Tevens natuurlijk iets voor den agenda
01-04-2009 - Filmpjes (analoge) meet in Naarden!

Maestro, mijn fout: het moet 4 april zijn
Isdatzodonderdag 5 februari 2009 @ 23:51
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 23:40 schreef prupke het volgende:
Ok dat het filter verhaal niet doorgaat ok
Maar maak bv het topic wat ynske geopend heeft...fotospel...sticky!

Waarom vraag je je af?
Ik denk dat als er een nieuweling hier komt die het misschien wel fijn vind om een leuk topic waar je iets aan hebt (in dit geval creatief denken en doen) snel te vinden

bv voorbeeldje van ander onderdeel van het forum...
MUZ daar hebben ze het help ik zoek een nummer ook sticky gemaakt en dat is gewoon handig.

Maak desnoods de info topics sticky..
Sticky's zijn er om onderscheid te maken tussen belangrijke (en/of nuttige) topics (zoals het FB-topic en de evenementenkalender) en de 'gewone' topics. Ik zou het fot-spelletje sticky kunnen maken, maar waarom dan niet het portretfotografie-topic? Of elk ander topic.

Omdat het FOT-spelletje nieuw is? Volgens mij groeit 't snel genoeg en is er dus ook geen noodzaak om hem sticky te zetten wat dat betreft.
prupkedonderdag 5 februari 2009 @ 23:56
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 23:51 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Sticky's zijn er om onderscheid te maken tussen belangrijke (en/of nuttige) topics (zoals het FB-topic en de evenementenkalender) en de 'gewone' topics. Ik zou het fot-spelletje sticky kunnen maken, maar waarom dan niet het portretfotografie-topic? Of elk ander topic.

Omdat het FOT-spelletje nieuw is? Volgens mij groeit 't snel genoeg en is er dus ook geen noodzaak om hem sticky te zetten wat dat betreft.
Nee niet omdat het nieuw is , maar omdat het uitdagend en gevarieerd is
dus voor nieuwkomers gewwon leuk om fot binnen te komen.
ElizabethRvrijdag 6 februari 2009 @ 02:21
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 23:27 schreef Isdatzo het volgende:
Dit is een momentopname, dat weet ik. Maar volgens mij is het best representatief voor de situatie van de afgelopen tijd.
Ik denk het niet hoor knul

[showcase] schattige baby :)
[showcase]Damme
Portretfotografie #12
[showcase] eerste echte poging studiofotografie thuis
Uit de oude foto-doos
Beoordeel de mooiste foto van vandaag, deel 26
[FOT spelletje] Wie geeft mij...
"creepy" foto's...
[Showcase] Openluchtmuseum Pribylina (Slowakijë)
[showcase] Merci dat jij er bent (theaterfotografie)
[Showcase] Luchten
[showcase] Wenen / Bratislava
[algemeen] Dierentuinfoto's , zoo-mer!
[CENTRAAL] Fotografeer je huisdier deel 7
Zonsondergang / opkomst #6
Straatfotografie deel 2
Fotowedstrijd februari: abstract en kunstzinnig.

Deze topics zijn gewoon zichtbaar als je FOT opent zonder weet ik wat voor 10-dagenfilter, en in al deze topics is in februari nog gepost, dus waar jij die tien dagen vandaan haalt.... En uiteindelijk hoort het centrale topic voor de wedstrijd hier ook nog bij. Maar dat is er nog niet.

We gaan verder

[centraal] sneeuwfoto's winter 2008/2009
[Testcase] Dagje zeeland
Foto's van vogels deel 9
[showcase] Kinderdijk veel te vroeg
Vuurwerk Foto's 2008/2009
Pimp *hier* met je fotografische (gepubliceerde!) successen
[showcase] Hoera sneeuwfoto's!
Concertfotografie deel 6
[doe-topic] Schrijven met licht
[testcase] De Harz
Abandoned Places
Nachtfotografie (deel 2)
[ShowCase] Mondoverde
[Testcase] Straatfotografie Rotterdam
Oud&Nieuw Overige Foto's
[showcase] Azoren 2008

In al deze topics is in januari nog gepost.

En dit zou niet genoeg zijn om filters aan te maken? Ik begrijp het echt, echt niet. Het lijkt gewoon op onwil ofzo. Ik zie het zelfs gebeuren dat er in topics met louter foto's, dus geen techneuten geneuzel topics, veel en veel meer gepost gaat worden als ze eenvoudiger te vinden zijn. Nu is het tussen de veel grotere hoeveelheid teksttopics inderdaad gewoon zoeken naar de topics met plaatjes. Precies zoals Pdehoog al zei.

Tot slot nog even dit, als er volgens jullie werkelijk zo weinig gebruik wordt gemaakt van FOT dan begrijp ik niet dat er op zo'n, in jullie ogen klein, forum maar liefst 3 mods rondlopen.

[ Bericht 2% gewijzigd door ElizabethR op 06-02-2009 02:30:19 ]
..bennievrijdag 6 februari 2009 @ 09:06
Ik sluit me aan bij Elizabeth. Bovendien als die tien dagen een stand een probleem is, dan zet je die view maar gewoon op twee maanden, en mochten het er anders toch zo weinig zijn, maak ze maar sticky (in dat laatste geval zie je vanzelf dat het er heel veel zijn).
Waar echter mijn mond van open valt, is dat er nog steeds niks aan de agenda is veranderd .
Ynskevrijdag 6 februari 2009 @ 10:42
vergeet het beginnerstopic niet, juist dat zou meer onder de aandacht moeten komen volgens mij
Ghostbustervrijdag 6 februari 2009 @ 10:43
Is dit FOT of R&P ?
Netsplittervrijdag 6 februari 2009 @ 10:44
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 10:43 schreef Ghostbuster het volgende:
Is dit FOT of R&P ?
FOT.
Want?
..bennievrijdag 6 februari 2009 @ 10:47
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 10:43 schreef Ghostbuster het volgende:
Is dit FOT of R&P ?
Dit is FOT, je bent verdwaald GB.
Ghostbustervrijdag 6 februari 2009 @ 10:48
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 10:47 schreef ..bennie het volgende:

[..]

Dit is FOT, je bent verdwaald GB.
nou het lijkt meer op R&P wat een gejank hier zeg
Shark.Baitvrijdag 6 februari 2009 @ 12:32
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:14 schreef Xilantof het volgende:
Dit topic staat even sticky om zo ook even het "centrale topic" af te vangen. Deze zal morgen geopend worden. Hierin zullen vooralsnog niet veel wijzigingen optreden.
ik heb een idee, maar dat hangt af van de limieten/parameters van de opdracht. wanneer wordt het 3 februari bij jou?
Hier is het inmiddels al 6 februari...
PdeHoogvrijdag 6 februari 2009 @ 13:07
Luister, ik snap heel goed dat jullie vrijwilligers zijn en het allemaal in jullie vrije tijd moet gebeuren. Maar met functies komen ook verantwoordelijkheden en verplichtingen. laBaguette kwam al met wat opmerkingen en wat andere users ook.
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 12:32 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

ik heb een idee, maar dat hangt af van de limieten/parameters van de opdracht. wanneer wordt het 3 februari bij jou?
Hier is het inmiddels al 6 februari...
En dit is er ook weer een. Het wordt nu toch tijd om hier wat mee te gaan doen denk ik.

De afgelopen dagen is er vrij hard gezeken door de users, maar er is ook constructief meegewerkt. Iedereen die liep te zeiken werkt ook mee (beter forum begint bij jezelf bla bla bla). Er zijn vanuit de users ook wat verzoeken gedaan. Het een wat makkelijker te realiseren dan het ander.

Dingen als die filters...nou ja...jammer dat het niet utgevoerd wordt maar so be it. Iets als de agenda waar door een aantal mensen al flinke input is geleverd wordt ook gewoon niet opgepakt. Er is aangeboden het topic gewoon te fabriceren zodat je het alleen maar sticky hoeft te maken en daar wordt niet op ingegaan.

Wat is hier nou precies de gedachte achter? Want juist door dit soort kleine acties stimuleer je dus dat mensen zich ook wat meer willen inzetten. Het kan natuurlijk niet van maar één kant komen. Enige stiptheid en inzet van jullie kant mag ook verwacht worden denk ik.
Xilantofvrijdag 6 februari 2009 @ 16:57
De evenementenkalender heeft bij ons momenteel niet de grootste prioriteit. Die ligt even bij andere zaken zoals de fotowedstrijd. Daarnaast is dat topic dusdanig rustig dat een tijdje afwezigheid/niet up-to-date zijn imo niet gemist wordt.
Als iemand of meerdere een topic willen maken voor ons zou dat behulpzaam zijn en zou erg gewaardeerd worden door ons.
Ynskevrijdag 6 februari 2009 @ 17:01
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 16:57 schreef Xilantof het volgende:
De evenementenkalender heeft bij ons momenteel niet de grootste prioriteit. Die ligt even bij andere zaken zoals de fotowedstrijd. Daarnaast is dat topic dusdanig rustig dat een tijdje afwezigheid/niet up-to-date zijn imo niet gemist wordt.
Als iemand of meerdere een topic willen maken voor ons zou dat behulpzaam zijn en zou erg gewaardeerd worden door ons.
wacht even, dit snap ik niet. het was een open topic, dat is gesloten geworden want mocht alleen bijgewerkt worden door mods

willen jullie de nieuwe versie dan nu ook weer sluiten? of blijft dit wel open voor users?
Xilantofvrijdag 6 februari 2009 @ 17:03
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 17:01 schreef Ynske het volgende:

[..]

wacht even, dit snap ik niet. het was een open topic, dat is gesloten geworden want mocht alleen bijgewerkt worden door mods

willen jullie de nieuwe versie dan nu ook weer sluiten? of blijft dit wel open voor users?
Denk jij dat een "open topic" goed zal lopen? Ik denk dat het een soort "meet afspraak" topic wordt wat gaan verzanden van het doel.
Of bedoel je dat de users de posts kunnen editten om evenementen toe te voegen?

edit:
en met rustig bedoelde ik trouwens het aantal views, niet het aantal posts dat zou beetje vreemd zijn in een gesloten topic
ElizabethRvrijdag 6 februari 2009 @ 17:19
Pffffffffffffffff
/ignore back
Xilantofvrijdag 6 februari 2009 @ 17:22
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 17:19 schreef ElizabethR het volgende:
Pffffffffffffffff
/ignore back
Waarop zou je nog reactie willen? Over de filters heb ik nu even genoeg gezegd, vind ik.
Ynskevrijdag 6 februari 2009 @ 17:25
wat ik nog graag zou weten is, wanneer je je via pm opgegeven hebt voor een van de openstaande vragen bij het FokFotografentopic, hoelang duurt het dan voordat je weet of je mag gaan of niet?
Xilantofvrijdag 6 februari 2009 @ 17:37
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 17:25 schreef Ynske het volgende:
wat ik nog graag zou weten is, wanneer je je via pm opgegeven hebt voor een van de openstaande vragen bij het FokFotografentopic, hoelang duurt het dan voordat je weet of je mag gaan of niet?
Ik heb voor een aantal zaken nog overleg met de reporter die heen gaat. Als duidelijk is welke vorm dat precies gaat hebben, dan ga ik dat terugkoppelen naar iedereen die daarop heeft ingeschreven (gaat over de EFF en CF) omdat dan wellicht mensen niet meer willen.
Daarnaast hebben meerdere mensen op meerdere dingen ingeschreven, en dat wil ik dus leuk verdelen.
PdeHoogvrijdag 6 februari 2009 @ 19:33
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 16:57 schreef Xilantof het volgende:
De evenementenkalender heeft bij ons momenteel niet de grootste prioriteit. Die ligt even bij andere zaken zoals de fotowedstrijd. Daarnaast is dat topic dusdanig rustig dat een tijdje afwezigheid/niet up-to-date zijn imo niet gemist wordt.
Als iemand of meerdere een topic willen maken voor ons zou dat behulpzaam zijn en zou erg gewaardeerd worden door ons.
Ik snap dat dat topic rustig is ja.....het wordt niet bijgewerkt en loopt tot 2008 Ik zal zo eens kijken....
Xilantofvrijdag 6 februari 2009 @ 19:37
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 19:33 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik snap dat dat topic rustig is ja.....het wordt niet bijgewerkt en loopt tot 2008 Ik zal zo eens kijken....
Het topic loopt tot en met 2008.
En in 3 jaar 7500 views genereren vind ik niet echt veel als je ziet hoeveel views andere topics trekken in een paar maanden.

En thnx voor de hulp!
PKfotografievrijdag 6 februari 2009 @ 19:48
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 19:37 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Het topic loopt tot en met 2008.
En in 3 jaar 7500 views genereren vind ik niet echt veel als je ziet hoeveel views andere topics trekken in een paar maanden.

En thnx voor de hulp!

komen ook niet dagelijks dingen bij. dus eens in de paar maanden kijken is vaak voldoende.
niet echt een leuk F5 topic
PdeHoogvrijdag 6 februari 2009 @ 19:58
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 19:37 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Het topic loopt tot en met 2008.
En in 3 jaar 7500 views genereren vind ik niet echt veel als je ziet hoeveel views andere topics trekken in een paar maanden.

En thnx voor de hulp!
Wat jij wil

Kijk eens: Evenementen-kalender (poging 2)
EchnaDarrvrijdag 6 februari 2009 @ 20:05
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 19:58 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Wat jij wil

Kijk eens: Evenementen-kalender 2009
Wat te doen om bij te dragen?

11&12 april - Paaspop - Schijndel - http://www.paaspop.nl/
PdeHoogvrijdag 6 februari 2009 @ 20:28
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 20:05 schreef EchnaDarr het volgende:

[..]

Wat te doen om bij te dragen?

11&12 april - Paaspop - Schijndel - http://www.paaspop.nl/
Kan ik toevoegen, maar er staat vrij expliciet in de voorwaarden dat pro-spullen niet zijn toegestaan op hte festivalterrein en daarnaast is het ook nog eens een betaald festival. Ik heb bewust zoveel mogelijk de betaalde muziekfestivals weggelaten.

Zeg het maar...is het handig als we hem erbij zetten?
prupkezaterdag 7 februari 2009 @ 01:03
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 16:57 schreef Xilantof het volgende:
De evenementenkalender heeft bij ons momenteel niet de grootste prioriteit. Die ligt even bij andere zaken zoals de fotowedstrijd. Daarnaast is dat topic dusdanig rustig dat een tijdje afwezigheid/niet up-to-date zijn imo niet gemist wordt.
Als iemand of meerdere een topic willen maken voor ons zou dat behulpzaam zijn en zou erg gewaardeerd worden door ons.
sorry hoor maar wat heeft is nu wel belangrijk voor jullie?
de fotowedstrijd? daar hebben jullie al over na gedacht en overlegd en gebrainstormd
anders was dat topic niet open gegaan

NU word er gevraagd om de evenementenkalender bij te werken .....
kwestie van knippen en plakken....heb je geen overleg voor nodig.
prupkezondag 8 februari 2009 @ 00:29
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 17:22 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Waarop zou je nog reactie willen? Over de filters heb ik nu even genoeg gezegd, vind ik.
Qeen ER eire zegt :

Ik snap dat het eenvoudiger is om een nieuw forum te voorzien van subfora, omdat je dan vanaf scratch meteen alles ingedeeld hebt, en dat dat hier natuurlijk een puist werk met zich meebrengt omdat, naar ik aanneem alles handmatig moet worden overgezet naar de subfora. Maar daar moet toch een mouw aan te passen zijn? Kun je niet iemand inschakelen die daar de tijd voor heeft en dus tijdelijk de rechten krijgt om alleen dat te doen? Dus topics verplaatsen naar het correcte subforum? Dus geen toegang achter de schermen en al die andere flauwekul, maar gewoon, topics verplaatsen?

Want ik begin sterk de indruk te krijgen dat hem daar de schoen wringt en dat jullie gewoon geen zin of tijd hebben om alles over te zetten.

Daar reageer jij/jullie niet op.

dus ignore?

zo lees ik het , en als ik het fout heb dan hoor ik dat graag van ER
prupkezondag 8 februari 2009 @ 00:40
is er nu al een topic in TTK over de fotowedstrijd?
zo ja een linkje want ik kan het niet vinden....
Xilantofzondag 8 februari 2009 @ 09:16
quote:
Op zondag 8 februari 2009 00:29 schreef prupke het volgende:

[..]

Qeen ER eire zegt :

Ik snap dat het eenvoudiger is om een nieuw forum te voorzien van subfora, omdat je dan vanaf scratch meteen alles ingedeeld hebt, en dat dat hier natuurlijk een puist werk met zich meebrengt omdat, naar ik aanneem alles handmatig moet worden overgezet naar de subfora. Maar daar moet toch een mouw aan te passen zijn? Kun je niet iemand inschakelen die daar de tijd voor heeft en dus tijdelijk de rechten krijgt om alleen dat te doen? Dus topics verplaatsen naar het correcte subforum? Dus geen toegang achter de schermen en al die andere flauwekul, maar gewoon, topics verplaatsen?

Want ik begin sterk de indruk te krijgen dat hem daar de schoen wringt en dat jullie gewoon geen zin of tijd hebben om alles over te zetten.

Daar reageer jij/jullie niet op.

dus ignore?

zo lees ik het , en als ik het fout heb dan hoor ik dat graag van ER
Lezen blijkt ook een vak. Mijn reactie op een dergelijke vraag van Ynske. Die had ElizabethR ook gelezen trouwens.
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:22 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Nee hoor, dat zal het werk niet zijn. Dat valt reuze mee namelijk. Dat is ook geen criterium geweest om het nu nog niet te doen
..benniezondag 8 februari 2009 @ 09:16
Ik vind het erg verwarrend (en zo te zien ben ik niet de enige) dat dit topic in fot staat: [fototopic] Abandoned Places
Xilantofzondag 8 februari 2009 @ 09:18
quote:
Op zondag 8 februari 2009 09:16 schreef ..bennie het volgende:
Ik vind het erg verwarrend (en zo te zien ben ik niet de enige) dat dit topic in fot staat: [fototopic] Abandoned Places
Hoezo? Deels in een inspiratietopic, deels een "show je eigen foto" topic en deels beetje mensen lekker krijgen voor urban. Ik vind hem hier prima...
ultra_ivozondag 8 februari 2009 @ 09:26
quote:
Op zondag 8 februari 2009 09:16 schreef ..bennie het volgende:
Ik vind het erg verwarrend (en zo te zien ben ik niet de enige) dat dit topic in fot staat: [fototopic] Abandoned Places
Het zou hooguit een verandering van tag behoeven naar [Verzameltopic]. Dit soort topics vidnt ik altijd prettig. Kun je je foto's kwijt die niet goed genoeg zijn voor een showcase of waar je er niet genoeg van hebt voor een showcase (of als je gewoon geen zin hebt een showcase te openen).
..benniezondag 8 februari 2009 @ 09:34
quote:
Op zondag 8 februari 2009 09:26 schreef ultra_ivo het volgende:

[..]

Het zou hooguit een verandering van tag behoeven naar [Verzameltopic]. Dit soort topics vidnt ik altijd prettig. Kun je je foto's kwijt die niet goed genoeg zijn voor een showcase of waar je er niet genoeg van hebt voor een showcase (of als je gewoon geen zin hebt een showcase te openen).
Het zijn dus geen eigen foto's in dat topic.
quote:
Op zondag 8 februari 2009 09:18 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Hoezo? Deels in een inspiratietopic, deels een "show je eigen foto" topic en deels beetje mensen lekker krijgen voor urban. Ik vind hem hier prima...
'Urban inspiratie topic' vind ik dan een prima titel, ik verwachte een topic zoals ultra_ivo uitlegt.
Shark.Baitzondag 8 februari 2009 @ 10:38
quote:
Op zondag 8 februari 2009 00:40 schreef prupke het volgende:
is er nu al een topic in TTK over de fotowedstrijd?
zo ja een linkje want ik kan het niet vinden....
+En het topic in FOT met de wedstrijd voorwaarden, uiterste inleverdatum, etc. (nog iets meer dan 2 weken schat ik)


Modjes, als jullie bepaalde info nodig hebben waar jullie afhankelijk zijn, waar jullie nog op zitten te wachten, is het geen schande om dat gewoon te posten, het is niet alsof je Iraq binnen gevallen bent zonder legitiem voorwendsel. Maar je kan minimaal een topic openen met wat je qua PS regels vereist, en de rest later aanvullen. Het niet posten van deze relevante info doet imo af aan jullie credibiliteit als moderator. Het schept geen vertrouwen in de positieve dingen die jullie wilden veranderen aan FOT om meer volk te trekken. Het geeft een gevoel dat een blauw jasje belangrijker is dan je mede users van dienst zijn.


Aan de andere kant, het is en blijft FOK. Nuff said. Ik ga mijn fotootjes maken, kzie wel of jullie eisen aan mijn foto's voldoen.
Noxamaandag 9 februari 2009 @ 13:10
[showcase] Medische fotografie

Offtopic geleuter van mij en Netsplitter. Maar hij vat de boodschap dus wat mij betreft mag je het eruit knikkeren.
Xilantofmaandag 9 februari 2009 @ 18:28
quote:
Op maandag 9 februari 2009 13:10 schreef Noxa het volgende:
[showcase] Medische fotografie

Offtopic geleuter van mij en Netsplitter. Maar hij vat de boodschap dus wat mij betreft mag je het eruit knikkeren.
Ik ga er even naar kijken en de boel wat opschonen.
ElizabethRmaandag 9 februari 2009 @ 18:43
quote:
Op maandag 9 februari 2009 18:28 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Ik ga er even naar kijken en de boel wat opschonen.
En dan kijk je daarna even naar de post van Shark, nietwaar?
Xilantofmaandag 9 februari 2009 @ 18:56
quote:
Op maandag 9 februari 2009 18:43 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

En dan kijk je daarna even naar de post van Shark, nietwaar?
Ik ga *nu* beginnen aan het centrale topic
Shark.Baitmaandag 9 februari 2009 @ 19:43
dank U. Dat heeft lang geduurd. Balkenende zal hierover kamervragen moeten beantwoordden



Die andere hoeft niet meer sticky dan toch?
Xilantofmaandag 9 februari 2009 @ 20:55
quote:
Op maandag 9 februari 2009 19:43 schreef Shark.Bait het volgende:
dank U. Dat heeft lang geduurd. Balkenende zal hierover kamervragen moeten beantwoordden



Die andere hoeft niet meer sticky dan toch?
Die laat ik nog even staan. Mijn collega is bezig met 't topic in TTK. Deze plaats ik dan nog even daar ter aandacht. En dan doe ik hem morgenochtend ofzo weer niet plakkerig maken
MissBlissmaandag 9 februari 2009 @ 23:26
Ik vroeg me af of de bewerking 'invert' onder de normale photoshopregels valt.
Xilantofdinsdag 10 februari 2009 @ 16:33
quote:
Op maandag 9 februari 2009 23:26 schreef MissBliss het volgende:
Ik vroeg me af of de bewerking 'invert' onder de normale photoshopregels valt.
invert van een selectie? of 't negatief maken van een foto?
MissBlissdinsdag 10 februari 2009 @ 16:37
Dat laatste.
Xilantofdinsdag 10 februari 2009 @ 16:55
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:37 schreef MissBliss het volgende:
Dat laatste.
Dat is niet toegestaan.
MissBlissdinsdag 10 februari 2009 @ 17:24
Ok.
Xilantofdonderdag 12 februari 2009 @ 16:35
Filters op FOT
PKfotografiedonderdag 12 februari 2009 @ 22:38
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 16:35 schreef Xilantof het volgende:
Filters op FOT
prupkevrijdag 13 februari 2009 @ 00:13
Ik wil niet eens weten waarom Tha_erik er al een tijdje niet meer is.
Dat gaat me namelijk geen ruk aan
Maar omdat hij zolang al afwezig is ...en er word niet over gesproken van hoe of wat... (als ie voor 3 maanden op vakantie zou gaan naar de rimboe zou dat gewoon gezegd worden )

Tha_Erik : ik hoop dat alles goed met je gaat en dat je snel weer terug keert op fot.
indien nodig : wens ik je alle sterkte en goeds toe.
prupkevrijdag 13 februari 2009 @ 22:20
Euhm..vraagje
waarom staat het fotowedstrijd topic in algemeen en niet in foto's?
Xilantofzaterdag 14 februari 2009 @ 09:36
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 22:20 schreef prupke het volgende:
Euhm..vraagje
waarom staat het fotowedstrijd topic in algemeen en niet in foto's?
Ik vond het een twijfel geval

Ze kunnen altijd nog verplaatst worden
Ynskezondag 15 februari 2009 @ 20:58
In het fotografen en modellen topic staan oa deze geplande meets genoemd

[Meet] Gaiapark Kerkrade - 21 februari
[meet] 22-3-09 houten (beurs)

Gezelligheidsmeet met hapjes! 28-02-2009

bij de eerste twee lijkt me helemaal niet dat deze iets van betrekking hebben op dat topic, en de laatste ja ok, je kunt daar mensen leren kennen maar t zijn niet echt meets waar modellen iets aan hebben... als in, er worden geen foto's gemaakt van modellen...
Isdatzozondag 15 februari 2009 @ 21:02
quote:
Op zondag 15 februari 2009 20:58 schreef Ynske het volgende:
In het fotografen en modellen topic staan oa deze geplande meets genoemd

[Meet] Gaiapark Kerkrade - 21 februari
[meet] 22-3-09 houten (beurs)

Gezelligheidsmeet met hapjes! 28-02-2009

bij de eerste twee lijkt me helemaal niet dat deze iets van betrekking hebben op dat topic, en de laatste ja ok, je kunt daar mensen leren kennen maar t zijn niet echt meets waar modellen iets aan hebben... als in, er worden geen foto's gemaakt van modellen...
Meets stonden nog in de (voor de rest) nu overbodige 2e post genoemd. Maar die meets zijn natuurlijk een prima gelegenheid om als model kennis te maken met wat fotografen.
RonaldVzondag 15 februari 2009 @ 21:02
De laatste meet is natuurlijk wel ideaal als je je gezicht eens wilt laten zien, en op ongedwongen wijze wilt kennismaken met fotografen en/of andere modellen.
Isdatzozondag 15 februari 2009 @ 21:02
Ha, ik was je voor.
RonaldVzondag 15 februari 2009 @ 21:02
GMTA!
Ynskezondag 15 februari 2009 @ 21:07
quote:
Op zondag 15 februari 2009 21:02 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Meets stonden nog in de (voor de rest) nu overbodige 2e post genoemd. Maar die meets zijn natuurlijk een prima gelegenheid om als model kennis te maken met wat fotografen.
die laatste ja, die eerste twee nee
de eerste niet omdat het dan om dieren draait
de tweede niet omdat het een beurs is
PKfotografiezondag 15 februari 2009 @ 21:08
quote:
Op zondag 15 februari 2009 20:58 schreef Ynske het volgende:
In het fotografen en modellen topic staan oa deze geplande meets genoemd

[Meet] Gaiapark Kerkrade - 21 februari
[meet] 22-3-09 houten (beurs)

Gezelligheidsmeet met hapjes! 28-02-2009

bij de eerste twee lijkt me helemaal niet dat deze iets van betrekking hebben op dat topic, en de laatste ja ok, je kunt daar mensen leren kennen maar t zijn niet echt meets waar modellen iets aan hebben... als in, er worden geen foto's gemaakt van modellen...
denk dat dat van de modellen af hangt.

ik gok zo dat bijna ieder die komt een camera mee heeft.
en het zal niet de eerste keer zijn dat een model de studio in word getrokken om vervolgens door een man of 4 (soms wel meer) gefotografeerd te worden
Isdatzozondag 15 februari 2009 @ 21:12
quote:
Op zondag 15 februari 2009 21:07 schreef Ynske het volgende:

[..]

die laatste ja, die eerste twee nee
de eerste niet omdat het dan om dieren draait
de tweede niet omdat het een beurs is
Wellicht, maar zoals PK zegt, je weet nooit hoe het loopt. En kwaad kan 't niet, dus wmb. staan ze daar prima.
pluisje81maandag 16 februari 2009 @ 20:12
Ergens een topic waar je evt iets te koop kan aanbieden? (jaja V&A weet ik al )
Ynskemaandag 16 februari 2009 @ 20:15
quote:
Op maandag 16 februari 2009 20:12 schreef pluisje81 het volgende:
Ergens een topic waar je evt iets te koop kan aanbieden? (jaja V&A weet ik al )
Het grote kleine fotografie ruilhoekje Deel III
Ynskedinsdag 17 februari 2009 @ 14:25
Hoe mijn ratjes te fotograferen? een echt enorm nuttige kick na bijna een jaar...
Isdatzodinsdag 17 februari 2009 @ 14:33
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 14:25 schreef Ynske het volgende:
Hoe mijn ratjes te fotograferen? een echt enorm nuttige kick na bijna een jaar...
Hij was me al opgevallen idd (omdat hij niet in een subforum stond, dan zijn ze rood ).. maar ik denk dat hij er via google kwam oid.
PKfotografiedinsdag 17 februari 2009 @ 21:50
lekker bericht op de FP

FOK!fotowedstrijd februari 2009, abstract en kunstzinnig

linkjes zijn alleen erg slecht gedaan
Xilantofdinsdag 17 februari 2009 @ 21:52
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 21:50 schreef PKfotografie het volgende:
lekker bericht op de FP

FOK!fotowedstrijd februari 2009, abstract en kunstzinnig

linkjes zijn alleen erg slecht gedaan
Das vreemd
In de preview deed ie alles goed... Ik zal het eens checken. Thnx!

edit: ik heb ze even aangepast
PKfotografiedinsdag 17 februari 2009 @ 21:53
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 21:52 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Das vreemd
In de preview deed ie alles goed... Ik zal het eens checken. Thnx!
linken dacht ik allemaal naar het bericht, niet waar ze naar toe zouden moeten linken
Isdatzodinsdag 17 februari 2009 @ 21:54
quote:
http://frontpage.fok.nl/nieuws/106585/-FOK!fotowedstrijd-februari-2009,-abstract-en-kunstzinnig.html#mce_temp_url#
Daar linkt 't naar toe.
Xilantofdinsdag 17 februari 2009 @ 21:55
heb ze aangepast nu
prupkewoensdag 18 februari 2009 @ 00:44
quote:
Op maandag 2 februari 2009 22:14 schreef Xilantof het volgende:
De topictitel zegt genoeg. Het onderwerp voor deze maand is abstract en kunstzinnig.

Dit jaar zal de insteek anders liggen dan voorgaande jaren. De onderwerpen worden per maand gepresenteerd. Niet meer vooraf weten wat er komt. Elke maand een nieuwe verrassing.

Door andere organisatorische zaken die ontstaan zijn door mijn PR-activiteiten en afwezigheid van collega's zijn dingen veranderd en wat stil komen te liggen die eerder opgepakt hadden moeten worden.
Daarover zullen we hier in elk geval niet uitweiden.

Het onderwerp van deze maand heeft een soort samenwerking met Theater, Taal & Kunst
Hierin zal een topic verschijnen waarin ook gediscussieerd kan worden m.b.t. de wedstrijd. Zie het als een soort kruisbestuiving

Dit topic staat even sticky om zo ook even het "centrale topic" af te vangen. Deze zal morgen geopend worden. Hierin zullen vooralsnog niet veel wijzigingen optreden.

Dit topic mag gebruikt worden op de manier zoals gewend is van een fotowedstrijddiscussietopic.

Vragen/opmerkingen m.b.t. de wedstrijd graag in FOT Feedback zodat dit topic z'n doel kan behouden.

wat Mevr zegt :
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 01:34 schreef ElizabethR het volgende:
Nou, de kruisbestuiving werkt echt fantastisch


Ik denk dat ik begrijp dat je liever meer kruis wil bestuiven binnen FOK! maar ik heb het vermoeden dat je dat beter met andere subfora kan doen

HIer loopt het idd niet storm
helaas....
Isdatzowoensdag 18 februari 2009 @ 00:53
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 00:44 schreef prupke het volgende:

[..]

wat Mevr zegt :
[..]

Ik denk dat ik begrijp dat je liever meer kruis wil bestuiven binnen FOK! maar ik heb het vermoeden dat je dat beter met andere subfora kan doen

HIer loopt het idd niet storm
helaas....
Ja, van TTK had ik ook meer verwacht, dat valt wat tegen. Maar we moeten afwachten wat het wordt, en we kunnen moeilijk halverwege de wedstrijd samenwerking met een ander forum zoeken.
..benniewoensdag 18 februari 2009 @ 12:30
Ik ben nu al benieuwd naar wat er uit de samenwerking met ONZ naar voren gaat komen .
[/cynisme]
Shark.Baitwoensdag 18 februari 2009 @ 13:30
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 00:42 schreef Isdatzo het volgende:
Van TTK had ik inderdaad meer verwacht, maar we wachten af. Verder is dit meer iets voor FB dan het wedstrijd-topic.
Ze voldoen anders bijna precies aan mijn verwachtingen
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 12:30 schreef ..bennie het volgende:
Ik ben nu al benieuwd naar wat er uit de samenwerking met ONZ naar voren gaat komen .
[/cynisme]
ja, daar moest ik ook aan denken

Misschien dat het met het MED forum nog wat wordt.
Ymkewoensdag 18 februari 2009 @ 18:40
Het topic en de wedstrijd worden in ttk nou ook niet echt gepromoot he? Het staat niet sticky , de mods daar doen nu ook niet echt veel om het het onder de aandacht te brengen

Dit gaat zo niet lukken he?
Wat kunnen jullie / wij hier aan doen en evt voor volgende maand beter doen

Weten jullie al met welk subforum jullie volgende maand gaan samenwerken , en is dat goed voorbesproken?
..benniedonderdag 19 februari 2009 @ 08:49
Ik wil het wedstrijdtopic niet verder vervuilen, daarom hier even verder:
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 22:59 schreef blomst het volgende:
Is nog kans dat de fotowedstrijd oude stijl terug komt?
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 23:03 schreef Danny het volgende:

[...]

zo heel anders is het nou ook weer niet toch?
Een paar jaar geleden is er een geweldige inventarisatie geweest om te kijken wat de gebruikers van Fot graag anders wilden aan de fotowedstrijd. Een tweetal zaken die daar uit voortkwamen waren het jaarlijks stemmen op nieuwe onderwerpen (die door de gebruikers konden worden ingezonden) en om meer inzendingen te genereren het meteen zichtbaar maken van inzendingen.
Zie hier wat er met de gebruikersinput is gebeurd. Kennelijk is het teveel werk voor 2 mods en zijn ze beiden geschrapt. Ontzettend jammer.
dekkereddonderdag 19 februari 2009 @ 09:16
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 08:49 schreef ..bennie het volgende:
Ik wil het wedstrijdtopic niet verder vervuilen, daarom hier even verder:
[..]


[..]

Een paar jaar geleden is er een geweldige inventarisatie geweest om te kijken wat de gebruikers van Fot graag anders wilden aan de fotowedstrijd. Een tweetal zaken die daar uit voortkwamen waren het jaarlijks stemmen op nieuwe onderwerpen (die door de gebruikers konden worden ingezonden) en om meer inzendingen te genereren het meteen zichtbaar maken van inzendingen.
Zie hier wat er met de gebruikersinput is gebeurd. Kennelijk is het teveel werk voor 2 mods en zijn ze beiden geschrapt. Ontzettend jammer.
(er zijn 3 mods he)
..benniedonderdag 19 februari 2009 @ 09:23
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 09:16 schreef dekkered het volgende:

[..]

(er zijn 3 mods he)
Er zijn er 2 actief en dat lijkt mij ook ruim voldoende als in dat er niet echt sprake is van een tekort, daar kunnen ze zich mi niet achter verschuilen .
dekkereddonderdag 19 februari 2009 @ 09:25
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 09:23 schreef ..bennie het volgende:

[..]

Er zijn er 2 actief en dat lijkt mij ook ruim voldoende als in dat er niet echt sprake is van een tekort, daar kunnen ze zich mi niet achter verschuilen .
zo heb je wel gelijk
snakeladyvrijdag 20 februari 2009 @ 09:12
geloof dat een aantal het begrip showcase niet begrijpen.

[showcase] baby's en peuters
dekkeredvrijdag 20 februari 2009 @ 10:22
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:12 schreef snakelady het volgende:
geloof dat een aantal het begrip showcase niet begrijpen.

[showcase] baby's en peuters
misschien dan maar een verzameltopic openen?(zie in de search geen verzameltopic van staan dus)
snakeladyvrijdag 20 februari 2009 @ 10:36
er is wel al een portretverzameltopic, daar worden vaak ook baby's en kinderen in geplaatst.
maar een apart verzameltopic voor baby;s peuters en kinderen kan natuurlijk ook.
Xilantofvrijdag 20 februari 2009 @ 16:37
Snakelady: de showcase is gewoon voor jou. Als er behoefte is aan een centraaltopic, mag deze gewoon geopend worden. Of je moet nu al zeggen dat ik jou showcase mag ombouwen?
Xilantofvrijdag 20 februari 2009 @ 16:40
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 08:49 schreef ..bennie het volgende:
Ik wil het wedstrijdtopic niet verder vervuilen, daarom hier even verder:
[..]


[..]

Een paar jaar geleden is er een geweldige inventarisatie geweest om te kijken wat de gebruikers van Fot graag anders wilden aan de fotowedstrijd. Een tweetal zaken die daar uit voortkwamen waren het jaarlijks stemmen op nieuwe onderwerpen (die door de gebruikers konden worden ingezonden) en om meer inzendingen te genereren het meteen zichtbaar maken van inzendingen.
Zie hier wat er met de gebruikersinput is gebeurd. Kennelijk is het teveel werk voor 2 mods en zijn ze beiden geschrapt. Ontzettend jammer.
Een inventarisatie van een paar jaar geleden vind ik geen goede leidraad voor dit jaar om eerlijk te zijn.
Daarnaast heeft de huidige opzet misschien niet ieders voorkeur maar biedt deze naar ons idee wat het moet bieden in een fotowedstrijd.
dekkeredvrijdag 20 februari 2009 @ 16:55
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:40 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Een inventarisatie van een paar jaar geleden vind ik geen goede leidraad voor dit jaar om eerlijk te zijn.
Daarnaast heeft de huidige opzet misschien niet ieders voorkeur maar biedt deze naar ons idee wat het moet bieden in een fotowedstrijd.
we zullen zien hoeveel mensen er wat hebben in gestuurd.
Xilantofvrijdag 20 februari 2009 @ 17:20
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:55 schreef dekkered het volgende:

[..]

we zullen zien hoeveel mensen er wat hebben in gestuurd.
Buiten dat, denk ik écht niet dat de aantallen ineens omhoog vliegen als men 't onderwerp kiest uit een drietal. Want óók toen waren het áltijd "kutonderwerpen".

Daarnaast gaan we niet de huidige opzet na één maand aan de kant zetten.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 17:47
Kijk het even aan, ik vind de foto's die gepost worden iig erg leuk
snakeladyvrijdag 20 februari 2009 @ 23:25
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:37 schreef Xilantof het volgende:
Snakelady: de showcase is gewoon voor jou. Als er behoefte is aan een centraaltopic, mag deze gewoon geopend worden. Of je moet nu al zeggen dat ik jou showcase mag ombouwen?
Dat maakt mij niks uit hoor, als er behoefte aan is mag dat van mij gewoon.
prupkezaterdag 21 februari 2009 @ 00:34
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:37 schreef Xilantof het volgende:
Snakelady: de showcase is gewoon voor jou. Als er behoefte is aan een centraaltopic, mag deze gewoon geopend worden. Of je moet nu al zeggen dat ik jou showcase mag ombouwen?
Waarom zou snake zeggen dat haar topic een algemeen topic moet worden?
Het is toch Haar showkees (die accent graf sirkonfleksjes of de andere kant op denk je er maar bij )

beter was geweest om deze opmerking : Whatever, beetje anal policy iyam
te deleten of ff die persoon aan te spreken op de gang van :wat de gang van zaken is in FOT

en : ff taal purist uithangen : Of je moet nu al zeggen dat ik jou showcase mag ombouwen?
tis jouw
uw showcase

[ Bericht 0% gewijzigd door prupke op 21-02-2009 00:44:12 (kleine toevoeging :Y) ]
snakeladyzaterdag 21 februari 2009 @ 00:41
Ik sta er inderdaad ook wel van te kijken na afgelopen discussies dat dit soort opmerkingen dus gewoon worden getolereerd, dacht juist dat er nu wel verandering in zou komen.
Uiteraard is dit fok! maar dan nog, het is wel een sfeerverpester in een topic zo en ook nog eens compleet nutteloos.
prupkezaterdag 21 februari 2009 @ 00:51
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:41 schreef snakelady het volgende:
Ik sta er inderdaad ook wel van te kijken na afgelopen discussies dat dit soort opmerkingen dus gewoon worden getolereerd, dacht juist dat er nu wel verandering in zou komen.
Uiteraard is dit fok! maar dan nog, het is wel een sfeerverpester in een topic zo en ook nog eens compleet nutteloos.
En mij vinden ze al naief...........
snakeladyzaterdag 21 februari 2009 @ 01:00
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:51 schreef prupke het volgende:

[..]

En mij vinden ze al naief...........
ElizabethRzaterdag 21 februari 2009 @ 01:51
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:41 schreef snakelady het volgende:

Uiteraard is dit fok!
Ben je belazerd! Dat uitspraakje wordt tegenwoordig te pas en te onpas door mods gebezigd als excuus voor de verregaande grofheid, banaliteit, scheldpartijen, onverschilligheid en onfris taalgebruik in het algemeen op FOK! Echt te erg voor woorden. Juist op een medium als FOK! zouden op zijn minst de fatsoensregels door de mods gehandhaafd moeten worden. Maar die zitten liever lui te wezen. Hier ook, zijn er potdorie 2 mods, want Erik kunnen we schijnbaar niet meer serieus nemen, en dan kunnen ze een klein forumpje als FOT niet eens bijhouden.
dekkeredzaterdag 21 februari 2009 @ 01:56
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 01:51 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

Ben je belazerd! Dat uitspraakje wordt tegenwoordig te pas en te onpas door mods gebezigd als excuus voor de verregaande grofheid, banaliteit, scheldpartijen, onverschilligheid en onfris taalgebruik in het algemeen op FOK! Echt te erg voor woorden. Juist op een medium als FOK! zouden op zijn minst de fatsoensregels door de mods gehandhaafd moeten worden. Maar die zitten liever lui te wezen. Hier ook, zijn er potdorie 2 mods, want Erik kunnen we schijnbaar niet meer serieus nemen, en dan kunnen ze een klein forumpje als FOT niet eens bijhouden.
ze zouden eigenlijk wel is uit de kast mogen komen over Tha_Erik.
Want hoe lang is hij nou al afwezig 2/3 maanden?
En dat gelul van ja wij weten het daar geef ik geen reet om.
Hij is mod als hij iets anders heeft te doen ok, maar dan vindt ik dat we daar wel wat meer over mogen weten dan alleen dat hij afwezig is...
Isdatzozaterdag 21 februari 2009 @ 02:02
Post is weg, voegt inderdaad niks toe.

Verder denk ik niet dat er echt de behoefte is aan een centraal topic, dus wmb. blijft dit gewoon jouw showcase. Foto van helenamuts laat ik nog even staan, wacht haar reactie even af.
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 01:51 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

Ben je belazerd! Dat uitspraakje wordt tegenwoordig te pas en te onpas door mods gebezigd als excuus voor de verregaande grofheid, banaliteit, scheldpartijen, onverschilligheid en onfris taalgebruik in het algemeen op FOK! Echt te erg voor woorden. Juist op een medium als FOK! zouden op zijn minst de fatsoensregels door de mods gehandhaafd moeten worden. Maar die zitten liever lui te wezen. Hier ook, zijn er potdorie 2 mods
Fok! is een jongerenforum, en dat gaat daar enigszins mee gepaard. En ik weet niet of het jou opgevallen is - mij namelijk wel -, maar er wordt de laatste tijd veel minder van dat soort nikszeggende opmerkingen geplaatst.
quote:
, want Erik kunnen we schijnbaar niet meer serieus nemen, en dan kunnen ze een klein forumpje als FOT niet eens bijhouden.
Hier ga ik maar niet op in.
Isdatzozaterdag 21 februari 2009 @ 02:05
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 01:56 schreef dekkered het volgende:

[..]

ze zouden eigenlijk wel is uit de kast mogen komen over Tha_Erik.
Want hoe lang is hij nou al afwezig 2/3 maanden?
En dat gelul van ja wij weten het daar geef ik geen reet om.
Hij is mod als hij iets anders heeft te doen ok, maar dan vindt ik dat we daar wel wat meer over mogen weten dan alleen dat hij afwezig is...
Volgens mij hebben we deze discussie al gehad.
dekkeredzaterdag 21 februari 2009 @ 02:08
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 02:05 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Volgens mij hebben we deze discussie al gehad.
ja en...

Ik vindt gewoon dat er duidelijkheid moet zijn nu.
Isdatzozaterdag 21 februari 2009 @ 02:11
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 02:08 schreef dekkered het volgende:

[..]

ja en...

Ik vindt gewoon dat er duidelijkheid moet zijn nu.
Dat mag jij vinden, maar die komt er nu even niet. Ik hoop dat dat duidelijk genoeg is?
..benniezaterdag 21 februari 2009 @ 08:19
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 02:02 schreef Isdatzo het volgende:
Post is weg, voegt inderdaad niks toe.
Kijk, dat is de juiste reactie.
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:37 schreef Xilantof het volgende:
Snakelady: de showcase is gewoon voor jou. Als er behoefte is aan een centraaltopic, mag deze gewoon geopend worden. Of je moet nu al zeggen dat ik jou showcase mag ombouwen?
En hier zakt me de bril van af.
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:40 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Een inventarisatie van een paar jaar geleden vind ik geen goede leidraad voor dit jaar om eerlijk te zijn.
Daarnaast heeft de huidige opzet misschien niet ieders voorkeur maar biedt deze naar ons idee wat het moet bieden in een fotowedstrijd.
Ik behoor niet tot de 'oude' garde en eea staat me fris in het geheugen, de meeste mensen die toen hun stem hebben laten horen, vormen momenteel nog steeds de grote gemene deler.
Maar ga je gang maar joh.
Shark.Baitzaterdag 21 februari 2009 @ 11:21
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 08:19 schreef ..bennie het volgende:
Ik behoor niet tot de 'oude' garde en eea staat me fris in het geheugen, de meeste mensen die toen hun stem hebben laten horen, vormen momenteel nog steeds de grote gemene deler.
Maar ga je gang maar joh.
die "1 keer per jaar onderwerpen kiezen/stemmen" optie was bedoeld om mensen die weinig tijd hadden (elefes bijv) meer tijd te gunnen met het maken van de foto's, zodat er meer inzendingen zouden komen. En die komen er niet. Voor sommigen kwam het wel goed uit, maar eerlijk is eerlijk, sommige ingestuurde onderwerpen zijn gewoon te hoog gegrepen voor een forum als FOK, met als gevolg weinig animo en of begrip.

Je zou het dus kunnen zien als een weloverwogen poging om FOT wat interessanter te maken naar de rest van FOK toe. Helaas hebben ze TTK gekozen, dat volgens mij nog minder bezocht wordt dan FOT. Maar geen reden om dit idee meteen af te schieten.

Mijns inziens zouden ze beter een 2e FOT kunnen openen die ontzichtbaar is voor de huidige groep FOTters, zodat die daar de boel niet kunnen be-klieken
Xilantofzaterdag 21 februari 2009 @ 12:17
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 08:19 schreef ..bennie het volgende:

[..]

En hier zakt me de bril van af.
WTF?
Ik overleg gewoon over de mogelijkheden! Zij opperde dat wellicht een apart baby-topic gewenst was. En ik vraag of dat topic van haar dat kan worden als zij dat wilt. Gewoon overleg. Wil ze dat niet, dan openen we gewoon een apart topic (wat gewoon ook in diezelfde ook zelf ook zeg!)
Een een beetje overleg/// dat wordt niet gewaardeerd? Daar zakt mijn broek vanaf!

Echt wat een rare opmerking van je ..bennie!
Rezaterdag 21 februari 2009 @ 13:23
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 08:19 schreef ..bennie het volgende:

de meeste mensen die toen hun stem hebben laten horen, vormen momenteel nog steeds de grote gemene deler.
Maar ga je gang maar joh.
misschien is dat het probleem?
RonaldVzaterdag 21 februari 2009 @ 14:15
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 02:02 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Fok! is een jongerenforum, en dat gaat daar enigszins mee gepaard.[/b] En ik weet niet of het jou opgevallen is - mij namelijk wel -, maar er wordt de laatste tijd veel minder van dat soort nikszeggende opmerkingen geplaatst.
Heu... Volgens mij staat de Grote Rode Goeroe (a.k.a. Danny) nou juist al jaren te roepen dat FOK! juist GEEN jongerenforum is. De hoeveelheid 30+ers op FOK! toont dat ook aan, IMHO.
quote:
[..]
Hier ga ik maar niet op in.
Waarom niet eigenlijk? Omdat jullie vinden dat het geen onderwerp van discussie is? Omdat het ons geen reet aan gaat? Omdat hij op geheime missie is in Afghanistan (of elders in de wereld)? Of omdat hij ernstig ziek ergens in een ziekenhuis ligt? Of bestudeert hij een half jaar de zeeschildpadden op Johnston Atoll en zit hij dus zonder Internet?
Kijk, elke reden is wat mij betreft OK, maar schakel hem dan desnoods tijdelijk uit als crewlid. Sp3c is ook een tijdje op uitzending geweest, en bleef ook crew, maar in zijn geval was het tenminste duidelijk waarom hij weg was. De gebruikers willen gewoon weten wat er aan de hand is. De indruk die nu gewekt wordt is dat iemand per sé crew moet/wil blijven, al is hij daar om welke reden dan ook niet geschikt voor. Vroeger was dat juist reden om iemand buiten de crew te zetten.
Chantyzaterdag 21 februari 2009 @ 14:32
Ik denk dat Tha-Erik weg is om redenen waarvan hij zelf niet wil dat die wijdverspreid op het internet komen te staan. Het zullen dus wel behoorlijk persoonlijke omstandigheden zijn die ons gewoon niks aan gaan. Waarom zo door blijven zeuren hierover? Ik kan zelf genoeg dingen bedenken waardoor ik een tijd lang niet aanwezig ben en waarvan ik niet zou willen dat heel de wereld die weet. Accepteer het gewoon. Hij ligt heus niet 6 maanden op een parelwit strandje cocktails te drinken.
PdeHoogzaterdag 21 februari 2009 @ 15:34
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 14:32 schreef Chanty het volgende:
Hij ligt heus niet 6 maanden op een parelwit strandje cocktails te drinken.
En zelfs dat is een goeie reden trouwens
Chantyzaterdag 21 februari 2009 @ 15:39
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 15:34 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En zelfs dat is een goeie reden trouwens
Zeker wel maar in zo'n situatie zouden wij het ook wel weten. Bedoel alleen te zeggen dat we er vanuit kunnen gaan dat het iets is wat niet op het net thuishoort.
dekkeredzaterdag 21 februari 2009 @ 15:40
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 14:32 schreef Chanty het volgende:
Ik denk dat Tha-Erik weg is om redenen waarvan hij zelf niet wil dat die wijdverspreid op het internet komen te staan. Het zullen dus wel behoorlijk persoonlijke omstandigheden zijn die ons gewoon niks aan gaan. Waarom zo door blijven zeuren hierover? Ik kan zelf genoeg dingen bedenken waardoor ik een tijd lang niet aanwezig ben en waarvan ik niet zou willen dat heel de wereld die weet. Accepteer het gewoon. Hij ligt heus niet 6 maanden op een parelwit strandje cocktails te drinken.
Ik snap heus wel dat we de details niet krijgen te horen/zien en die hoef ik ook niet.
Maar ik vindt wel zo fatsoenlijk dat we iets in de richting weten inplaats van alleen hij is er niet.
snakeladyzaterdag 21 februari 2009 @ 15:41
Ik ben het met chanty eens, de reden dat Erik er momenteel niet is is waarschijnlijk niet iets wat iedereen aangaat anders hadden we het wel geweten.
Heb het idee dat het nu gewoon om onbevredigde nieuwsgierigheid gaat inplaats van dat we een moderator tekort komen.
Chantyzaterdag 21 februari 2009 @ 15:49
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 15:40 schreef dekkered het volgende:

[..]

Ik snap heus wel dat we de details niet krijgen te horen/zien en die hoef ik ook niet.
Maar ik vindt wel zo fatsoenlijk dat we iets in de richting weten inplaats van alleen hij is er niet.
1 + 1 = 2.
Volgens mij is iedereen hier slim genoeg om te bedenken dat:

Tha_erik is er niet + verdere mededelingen waarom worden niet gedaan = persoonlijke omstandigheden die niet geschikt zijn voor het forum.

En ja, misschien zouden de mods voor de duidelijkheid, mits deze situatie juist verondersteld is, kunnen zeggen: "Tha_Erik is er niet wegens persoonlijke omstandigheden."

Maar weet je, puur en alleen al om de nieuwsgierigheid en het oeverloze gezeik, zou ik als mod mijn bek lekker dicht houden. Want hoe je het ook went of keert: het gaat niemand een flikker aan. Pure principekwestie, maar dat ben ik en ik ben geen mod.

En verder ken ik Tha_Erik niet maar wat ik van hem heb meegekregen als mod is dat hij een betrokken iemand is en hier niet zit voor het blauwe kleurtje. Dus wat zijn reden ook is, en wellicht krijgen we die nog eens van hem te horen, het is vast een goede reden.
..benniezaterdag 21 februari 2009 @ 18:39
Het gaat me niet aan, het komt niet eens in me op om er verder naar te vragen.
HMaster-IIzondag 22 februari 2009 @ 01:36
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 12:17 schreef Xilantof het volgende:

[..]

WTF?
Ik overleg gewoon over de mogelijkheden! Zij opperde dat wellicht een apart baby-topic gewenst was. En ik vraag of dat topic van haar dat kan worden als zij dat wilt. Gewoon overleg. Wil ze dat niet, dan openen we gewoon een apart topic (wat gewoon ook in diezelfde ook zelf ook zeg!)
Een een beetje overleg/// dat wordt niet gewaardeerd? Daar zakt mijn broek vanaf!

Echt wat een rare opmerking van je ..bennie!
overleggen?
je vraagt iets aan hem... vragen is niet overleggen...toch?
Chantyzondag 22 februari 2009 @ 10:00
Mijn god stelletje mierenneukers Hoe zie jij dan overleg voor je als je niet eens om dat overleg te starten iets mag vragen??? Jullie zijn nog erger dan een stel politici
snakeladyzondag 22 februari 2009 @ 11:35
hahaha, vind het wel comisch dat meerdere zich er nu druk om maken en ik niet.

Enne, HMaster-II , "hem?", dat moet jij toch zeker beter weten.
Xilantofzondag 22 februari 2009 @ 12:58
quote:
Op zondag 22 februari 2009 01:36 schreef HMaster-II het volgende:

[..]

overleggen?
je vraagt iets aan hem... vragen is niet overleggen...toch?
Jij snapt het echt niet hé
..benniezondag 22 februari 2009 @ 13:38
quote:
Op zondag 22 februari 2009 12:58 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Jij snapt het echt niet hé
HMaster-IIzondag 22 februari 2009 @ 14:03
quote:
Op zondag 22 februari 2009 12:58 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Jij snapt het echt niet hé
Nou als jij onderstaande post "een normaal overleg vind" dan schort er heel veel aan je visie...
Vooral het vetgedrukte... Dat is geen normaal overleg, dat is dwingen.
Maar goed...
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:37 schreef Xilantof het volgende:
Snakelady: de showcase is gewoon voor jou. Als er behoefte is aan een centraaltopic, mag deze gewoon geopend worden. Of je moet nu al zeggen dat ik jou showcase mag ombouwen?
PdeHoogzondag 22 februari 2009 @ 14:52
Jezus jongens....waar zijn we nou in godsnaam over aan het miereneuken? Het enige wat Xil hier doet is de mogelijkheid voorleggen om het topic van KD om te bouwen tot een verzameltopic mits ze dat wil. In de eerste zin staat echter duidelijk dat het haar showcase is conform de normale gang van zaken dus. Hij dwingt helemaal niets.

@HM2: lees het nog een keer goed want er wordt helemaal niets gedwongen. En vragen = overleggen..... Overleggen <> het in de groep gooien en dan eerst een tienjarige discussie voeren die op niets uitloopt.
@..Bennie: lees het verhaal nog een keer goed. Misschien word de vraag niet helemaal juist verwoord, maar ik geloof dat alleen jij en HM2 hier iets negatiefs in zien.

Ga wat nuttigs doen met je tijd.....fotograferen of zo. Modjes pesten is best leuk op zijn tijd, maar dit slaat echt nergens op
Xilantofzondag 22 februari 2009 @ 16:46
Ik kan me prima vinden in de post van PdeHoog.

Deze kwestie is nu verder ook genoeg besproken.
..benniezondag 22 februari 2009 @ 17:03
Dat vind jij en ik ben het niet met je eens. Het leek mij duidelijk dat iemand hier op beleefde wijze aangeeft dat een showcase de verkeerde kant opgaat en die intentie wordt net als veel andere intenties mijns inziens volledig over het hoofd gezien. Ik vind dat gewoon erg jammer, doe er niets mee, post wat smilies, wat je wilt, je kunt mensen ook meer tevreden maken en proberen de intentie (zeker van een FB post) aan te voelen, het laatste heeft mijn voorkeur, 'een genoeg besproken slotje' valt me dan nogal tegen.
Dit gaat niet over modjes pesten, dit gaat over kleine frustraties die worden verwoord.
ElizabethRzondag 22 februari 2009 @ 17:53
Waar is dat centrale fototopic met vogels gebleven? En waarom staat het niet in de foto afdeling? Ik kan het echt niet vinden???
MissBlisszondag 22 februari 2009 @ 18:11
Foto's van vogels deel 9
ElizabethRzondag 22 februari 2009 @ 18:55
quote:
Op zondag 22 februari 2009 18:11 schreef MissBliss het volgende:
Foto's van vogels deel 9
Xilantofzondag 22 februari 2009 @ 19:47
quote:
Op zondag 22 februari 2009 17:03 schreef ..bennie het volgende:
Dat vind jij en ik ben het niet met je eens. Het leek mij duidelijk dat iemand hier op beleefde wijze aangeeft dat een showcase de verkeerde kant opgaat en die intentie wordt net als veel andere intenties mijns inziens volledig over het hoofd gezien. Ik vind dat gewoon erg jammer, doe er niets mee, post wat smilies, wat je wilt, je kunt mensen ook meer tevreden maken en proberen de intentie (zeker van een FB post) aan te voelen, het laatste heeft mijn voorkeur, 'een genoeg besproken slotje' valt me dan nogal tegen.
Dit gaat niet over modjes pesten, dit gaat over kleine frustraties die worden verwoord.
De enige frustratie die nu nog gepost wordt is de jouwe. Want je kaart nu totaal wat anders aan dan waar de post van PdeHoog (en die van mij) omdraait!
Make up your mind.

Mijn post sloeg totaal niet op de misplaatste opmerking in dat topic. Ja, die had verwijderd moeten worden direct, en ja, dat was ik vergeten te doen nadat ik hem gelezen had en eerst hier gepost had met mijn geplaatste opmerking. Isdatzo heeft dat na mij alsnog prima opgepakt.

Daarna ging de discussie over mijn post. En die is, en blijft, gesloten omdat die voor de betrokken partijen gewoon helder is. Klaar.
Ymkezondag 22 februari 2009 @ 20:05
Xilantof , komen de foto;s in het wedstrijdtopic allemaal in 1 keer in het topic te staan?
PKfotografiezondag 22 februari 2009 @ 23:08
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:05 schreef Ymke het volgende:
Xilantof , komen de foto;s in het wedstrijdtopic allemaal in 1 keer in het topic te staan?
denk dat ze komen als de stemronde afgelopen is

voorspelling aan de hand van de snelheid van openen topics
Xilantofmaandag 23 februari 2009 @ 06:04
quote:
Op zondag 22 februari 2009 20:05 schreef Ymke het volgende:
Xilantof , komen de foto;s in het wedstrijdtopic allemaal in 1 keer in het topic te staan?
Ik ga vanavond een hele zwik uploaden en plaatsen
PKfotografiedonderdag 26 februari 2009 @ 22:32
quote:
Op maandag 23 februari 2009 06:04 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Ik ga vanavond een hele zwik uploaden en plaatsen
plaats mijn foto maar, isdatzo weet wat de truc is,
is 1 foto

sterker nog, meer als naar zwartwit omzetten is er niet mee gedaan, ja oke, ook naar een lagere resolutie gezet maar meer niet
PKfotografiedonderdag 26 februari 2009 @ 23:29
waar blijven de laatste foto's en het stemtopic trouwens? het is al ruim na 22:00
dekkereddonderdag 26 februari 2009 @ 23:44
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 23:29 schreef PKfotografie het volgende:
waar blijven de laatste foto's en het stemtopic trouwens? het is al ruim na 22:00
ik kan er wat over zeggen, maar ga dat toch niet doen...
prupkedonderdag 26 februari 2009 @ 23:45
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 23:44 schreef dekkered het volgende:

[..]

ik kan er wat over zeggen, maar ga dat toch niet doen...
dit is Feedback
zeg het maar hoor!
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 00:20
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 23:45 schreef prupke het volgende:

[..]

dit is Feedback
zeg het maar hoor!
maar dan loop ik weer schenen te schoppen
prupkevrijdag 27 februari 2009 @ 00:21
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:20 schreef dekkered het volgende:

[..]

maar dan loop ik weer schenen te schoppen
Ja und?
1 keer schoppen doet ff pijn , je wrijft er met je hand over en je bent het al weer vergeten

als je niets zegt , dan krijg je ook geen response natuurlijk
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 00:24
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:21 schreef prupke het volgende:

[..]

Ja und?
1 keer schoppen doet ff pijn , je wrijft er met je hand over en je bent het al weer vergeten

als je niets zegt , dan krijg je ook geen response natuurlijk
Nee maar het gene wat ik wil zeggen dat weten ze zelf ook al (is al vaak genoeg terug gekomen in de laatste paar rellen).
PKfotografievrijdag 27 februari 2009 @ 00:26
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:24 schreef dekkered het volgende:

[..]

Nee maar het gene wat ik wil zeggen dat weten ze zelf ook al (is al vaak genoeg terug gekomen in de laatste paar rellen).
gewoon zout in de wonden wrijven worden ze hard van, is niks mis mee.
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 00:28
maar jullie weten nu denk ik toch wel al waar ik het over heb of nog steeds niet?
prupkevrijdag 27 februari 2009 @ 00:30
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:28 schreef dekkered het volgende:
maar jullie weten nu denk ik toch wel al waar ik het over heb of nog steeds niet?
er word hier zo veel dubbel gezegd
Wij doen dat ook wel hoor

Maar waar doel je op want ik ben nu nieuwsgierig
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 00:34
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:30 schreef prupke het volgende:

[..]

er word hier zo veel dubbel gezegd
Wij doen dat ook wel hoor

Maar waar doel je op want ik ben nu nieuwsgierig

het standaard te laat idee... (nu zijn ze een soort van kwijt zelfs)
prupkevrijdag 27 februari 2009 @ 00:38
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:34 schreef dekkered het volgende:

[..]


het standaard te laat idee... (nu zijn ze een soort van kwijt zelfs)
Oh jij doelt op het feit dat er gezegd word : vanavond , of snel of binnenkort.....komt er /gaat er komen/
een iets

Kijk er kan altijd iets tussen komen natuurlijk zodat er 1 afspraak niet nagekomen kan worden......

Maar idd als er meerdere dingen die beloofd worden niet nagekomen worden (zonder verdere uitleg) ja dat is heel jammer
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 00:41
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:38 schreef prupke het volgende:

[..]

Oh jij doelt op het feit dat er gezegd word : vanavond , of snel of binnenkort.....komt er /gaat er komen/
een iets

Kijk er kan altijd iets tussen komen natuurlijk zodat er 1 afspraak niet nagekomen kan worden......

Maar idd als er meerdere dingen die beloofd worden niet nagekomen worden (zonder verdere uitleg) ja dat is heel jammer
Weet ik ook wel, maar daar hebben we dus eigenlijk 3 mods voor.
Maar nu zijn ze gewoon alle 3 er niet.
PKfotografievrijdag 27 februari 2009 @ 00:42
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:41 schreef dekkered het volgende:

[..]

Weet ik ook wel, maar daar hebben we dus eigenlijk 3 mods voor.
Maar nu zijn ze gewoon alle 3 er niet.
ja maar we hebben een mod op vakantie, een mod op onbepaald verlof en we hebben ehhh tja xil.....
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 00:46
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:42 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ja maar we hebben een mod op vakantie, een mod op onbepaald verlof en we hebben ehhh tja xil.....
mod op vakantie : ok
mod op verlof (onduidelijk): niet echt ok
xil : ...


Maar we kunnen er beter over ophouden vandaag, heb vandaag denk ik namelijk al een note aan men reet gekregen dus
prupkevrijdag 27 februari 2009 @ 00:46
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:42 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ja maar we hebben een mod op vakantie, een mod op onbepaald verlof en we hebben ehhh tja xil.....
Daarom ben ik eigenlijk voor :
3 mods :
- 1 ochtenddienstdraaiende mod
- 1 avonddienstdraaiende mod
- 1 nachtdienstdraaiende mod

Is ff beetje gelul natuurlijk maar wel duidelijk denk ik.

Ik begrijp goed dat er mensen zijn die dit vrijwilligerswerk doen, dat hun ook verplichtingen hebben
Maar net als nu hadden ze er even een gastmod bij moeten roepen (naar mijn mening )
Xilantofvrijdag 27 februari 2009 @ 06:13
Gisteravond kon ik door persoonlijke omstandigheden plots niet online zijn.
Das balen, maar niet te overzien. Ga zorgen dat e.e.a. z.s.m geplaatst wordt.

Excuses voor het "ongemak".
Ynskevrijdag 27 februari 2009 @ 10:57
heel vervelend vooral voor jezelf xil
maar je had in mijn ogen best een ander desnoods een sms kunnen sturen dat je t niet ging redden oid

en misschien, heel misschien zou het handig zijn als jullie onderling eens zouden communiceren over wie wanneer online is.
..bennievrijdag 27 februari 2009 @ 13:43
Er zijn een aantal gebruikers die fot 'maken' (ik reken mezelf daar overigens niet bij), zijn veel aanwezig, posten veel reacties, posten veel foto's, komen met goede ideeen etc. Persoonlijk zou ik het een zegen vinden als uit die mensen een moderatorteam zou worden samengesteld. No offense, maar wel zo logisch toch?
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 13:54
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 13:43 schreef ..bennie het volgende:
Er zijn een aantal gebruikers die fot 'maken' (ik reken mezelf daar overigens niet bij), zijn veel aanwezig, posten veel reacties, posten veel foto's, komen met goede ideeen etc. Persoonlijk zou ik het een zegen vinden als uit die mensen een moderatorteam zou worden samengesteld. No offense, maar wel zo logisch toch?
is wel het idee he,
Mensen die er veel mee bezig zijn, er veel over weten en genoeg tijd hebben om op FOT te komen.
Xilantofvrijdag 27 februari 2009 @ 17:10
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 10:57 schreef Ynske het volgende:
heel vervelend vooral voor jezelf xil
maar je had in mijn ogen best een ander desnoods een sms kunnen sturen dat je t niet ging redden oid

en misschien, heel misschien zou het handig zijn als jullie onderling eens zouden communiceren over wie wanneer online is.
Eén van de andere mods smsen was niet mogelijk door hun afwezigheid. En er was geen tijd om een mod van een ander forum bij te praten e.d.. Anders had ik dat wel als optie gepakt.
Daarnaast zijn de online tijden wel verdeeld. Maar loopt e.e.a. deze week anders door o.a. vakantie
Xilantofvrijdag 27 februari 2009 @ 17:12
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 13:43 schreef ..bennie het volgende:
Er zijn een aantal gebruikers die fot 'maken' (ik reken mezelf daar overigens niet bij), zijn veel aanwezig, posten veel reacties, posten veel foto's, komen met goede ideeen etc. Persoonlijk zou ik het een zegen vinden als uit die mensen een moderatorteam zou worden samengesteld. No offense, maar wel zo logisch toch?
Kritiek op het team mag gewoon als kritiek geuit worden. Dus de "no offense" mag dan eventueel weggelaten worden en vertel gewoon de kritiek (i.p.v. het nu verkapt te brengen).

Verder no offense taken so far.
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 18:15
je had toch wel kunnen zorgen dat een andere mod van een ander forum had kunnen melden van go Xil is afwezig door persoonlijke redenen.
Dan weten de mensen hier ook van ok er komt geen stem topic vanavond meer.
Xilantofvrijdag 27 februari 2009 @ 19:15
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 18:15 schreef dekkered het volgende:
je had toch wel kunnen zorgen dat een andere mod van een ander forum had kunnen melden van go Xil is afwezig door persoonlijke redenen.
Dan weten de mensen hier ook van ok er komt geen stem topic vanavond meer.
True, dat had een prima middenweg geweest. Heb ik alleen helemaal niet aan gedacht.
dekkeredvrijdag 27 februari 2009 @ 19:17
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 19:15 schreef Xilantof het volgende:

[..]

True, dat had een prima middenweg geweest. Heb ik alleen helemaal niet aan gedacht.
dat is voor de volgende keer dan
Xilantofvrijdag 27 februari 2009 @ 19:28
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 19:17 schreef dekkered het volgende:

[..]

dat is voor de volgende keer dan
Laten we er vanuit gaan dat die niet komt.
prupkevrijdag 27 februari 2009 @ 22:11
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 19:28 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Laten we er vanuit gaan dat die niet komt.
Heb je de uitleg gezien?
Geloof je nu dat het 1 foto is??
Xilantofvrijdag 27 februari 2009 @ 22:23
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 22:11 schreef prupke het volgende:

[..]

Heb je de uitleg gezien?
Geloof je nu dat het 1 foto is??
Waarvan akte.
Tha_Erikzondag 1 maart 2009 @ 12:55
Ik ben weer terug van weggeweest, sorry voor eventueel gecreeerd ongemak .
RonaldVzondag 1 maart 2009 @ 13:17
Welkom terug
PdeHoogzondag 1 maart 2009 @ 14:08
quote:
Op zondag 1 maart 2009 12:55 schreef Tha_Erik het volgende:
Ik ben weer terug van weggeweest, sorry voor eventueel gecreeerd ongemak .
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:17 schreef RonaldV het volgende:
Welkom terug
Wat RonaldV zegt
dekkeredzondag 1 maart 2009 @ 14:09
staat een typo in de OP van [stemtopic]februari 2009, kunstzinnig en abstract
Staat Zondag Woensdag 4 maart
Isdatzozondag 1 maart 2009 @ 14:12
quote:
Op zondag 1 maart 2009 12:55 schreef Tha_Erik het volgende:
Ik ben weer terug van weggeweest, sorry voor eventueel gecreeerd ongemak .
Ik ook . Welcome back..
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:09 schreef dekkered het volgende:
staat een typo in de OP van [stemtopic]februari 2009, kunstzinnig en abstract
Staat Zondag Woensdag 4 maart
Fixed.
PKfotografiezondag 1 maart 2009 @ 14:20
zo zo, 3 man sterk.

komen er nu nieuwe wijzigingen binnen fot?
of laten we tha erik eerst rustig even wennen aan hoe het nu gaat?
EchnaDarrzondag 1 maart 2009 @ 14:38
quote:
Op zondag 1 maart 2009 12:55 schreef Tha_Erik het volgende:
Ik ben weer terug van weggeweest, sorry voor eventueel gecreeerd ongemak .
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:17 schreef RonaldV het volgende:
Welkom terug
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:08 schreef PdeHoog het volgende:
Wat RonaldV zegt
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:12 schreef Isdatzo het volgende:
Ik ook . Welcome back..
Wat zij zeggen! Welkom terug!
..benniezondag 1 maart 2009 @ 15:38
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:38 schreef EchnaDarr het volgende:

[..]


[..]


[..]


[..]

Wat zij zeggen! Welkom terug!
WHZ!
prupkezondag 1 maart 2009 @ 15:48
welkom terug
HMaster-IIzondag 1 maart 2009 @ 15:54
Tha_Erik welkom terug man. We hebben je gemist
Chantyzondag 1 maart 2009 @ 16:05
Welkom terug
In elk geval 1 onderwerp van gezeik minder op fot
PKfotografiezondag 1 maart 2009 @ 16:15
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:05 schreef Chanty het volgende:
Welkom terug
In elk geval 1 onderwerp van gezeik minder op fot
hij is pas net terug, en de problemen lijken zich zelf op te lossen, dat was 1. ze zijn goed bezig
RonaldVzondag 1 maart 2009 @ 16:17
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:15 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

hij is pas net terug, en de problemen lijken zich zelf op te lossen, dat was 1. ze zijn goed bezig
Successen moet je vieren! Is er nog bier over?
PKfotografiezondag 1 maart 2009 @ 16:18
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:17 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Successen moet je vieren! Is er nog bier over?
yup, nog iets.

kom je er op proosten?
EchnaDarrzondag 1 maart 2009 @ 16:18
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:15 schreef PKfotografie het volgende:
hij is pas net terug, en de problemen lijken zich zelf op te lossen, dat was 1. ze zijn goed bezig
"Tha_Erik is back! The keeper of the light! All hail Tha_Erik! All hail Tha_Erik! Oh Tha_Erik can you see by the dawn's early light... "
HMaster-IIzondag 1 maart 2009 @ 16:25
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:18 schreef EchnaDarr het volgende:

[..]

"Tha_Erik is back! The keeper of the light! All hail Tha_Erik! All hail Tha_Erik! Oh Tha_Erik can you see by the dawn's early light... "
Amen to that
Xilantofzondag 1 maart 2009 @ 17:21
De chitchat is over. Nu FB weer gebruiken waar FB voor bedoeld is.

edit: ik geloof dat mijn opmerking best duidelijk is.

[ Bericht 32% gewijzigd door Xilantof op 01-03-2009 17:27:57 ]
Ynskezondag 1 maart 2009 @ 17:29
Waar ik eigenlijk benieuwd naar ben is of jullie zicht hebben of de gezochte samenwerking bij de gewone wedstrijd maar ook bij die miss/mister wedstrijd daadwerkelijk tot stand gekomen is.
Is er een uiting geweest of er vanuit de "andere" subfora wel behoefte is aan een soort samenwerking?

Of gaan jullie ervanuit dit idee voor n heel jaar te laten lopen en dan pas te evalueren of er sprake is van gelukte opzet?
Ynskezondag 1 maart 2009 @ 17:33
Gezelligheidsmeet met hapjes! 28-02-2009 wat ben jij hard ineens
dat topic had nog 10 posts openstaan, dat had dan toch ook gewoon vanzelf dichtgekomen?


dan valt me de mond nog verder open
quote:
Op zondag 1 maart 2009 17:33 schreef Xilantof het volgende:
Nieuwe policy m.b.t. meets

Vanaf heden is het alleen toegestaan om "gezelligheidsmeets" i.o.v. met de moderators te organiseren. Fotomeets mogen wél ten alle tijden worden georganiseerd.

Gezelligheidsmeets mogen via andere kanalen of via bijv. GC worden georganiseerd omdat deze off-forum zijn.
Die gezelligheidsmeets zijn geopperd om modellen ook in contact te laten komen met fotografen. tenminste dat is zoals t mij eerder is voorgelegd. Waarom mag t nu alleen maar met de mods te organiseren? Waar komt ineens deze actie vandaan? Ergens bang voor?
RonaldVzondag 1 maart 2009 @ 17:35
quote:
Op zondag 1 maart 2009 17:31 schreef Xilantof het volgende:
De meet is geweest. En er mag voor de foto's een nieuw topic worden geopend.

Napraten mag via andere kanalen gebeuren. Want dat heeft niets met FOT te maken.
Last van geldingsdrang, Xil?
Xilantofzondag 1 maart 2009 @ 17:36
quote:
Op zondag 1 maart 2009 17:29 schreef Ynske het volgende:
Waar ik eigenlijk benieuwd naar ben is of jullie zicht hebben of de gezochte samenwerking bij de gewone wedstrijd maar ook bij die miss/mister wedstrijd daadwerkelijk tot stand gekomen is.
Is er een uiting geweest of er vanuit de "andere" subfora wel behoefte is aan een soort samenwerking?

Of gaan jullie ervanuit dit idee voor n heel jaar te laten lopen en dan pas te evalueren of er sprake is van gelukte opzet?
m.b.t. de miss/mister wedstrijd moet ik je het antwoord verschuldigd blijven. Hiervan ben ik niet bij de organisatie betrokken geweest.

m.b.t. de fotowedstrijd kan ik vertellen dat wij, voordat de wedstrijd aanvangt, informeren bij de mods van het andere subforum of zoiets zou kunnen aanslaan en hoe we e.e.a. het best kunnen doen om tot activiteiten te komen.

Deze maand is dat niet echt gelukt met TTK. We zijn ook met de mods daar bezig om dat te evalueren.
Voor komende maand zijn we al een week bezig om te kijken hoe we het het best kunnen aanpakken, of er interesse is e.d.
Xilantofzondag 1 maart 2009 @ 17:38
De geluiden van vele kanten zijn dusdanig dat er nu even hard moet worden opgetreden. In de FAQ van FOT is even een update geplaatst m.b.t. meets.
Xilantofzondag 1 maart 2009 @ 17:39
Hier verder:
[FOT FB] scherptediepte bepalen