#ANONIEM | zondag 26 september 2010 @ 20:45 |
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #20 Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13 Deel 14 Deel 15 Deel 16 Deel 17 Deel 18 Deel 19 Deel 20 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En uit het vorige topic: Bruidstaart van Ilse86 ![]() Eerste taartje van GotC: ![]() Lief hertje van Spuuglokje: ![]() Mooie strik door Taartje: ![]() En de cupcakeburger van DutchErrorist & Smijn: ![]() [ Bericht 51% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2010 20:54:43 ] | |
tliciouz | zondag 26 september 2010 @ 20:48 |
Nog even in de herhaling. Is er iemand in de buurt van Arnhem die voor mijn 20e verjaardag een taart wil/kan maken. Ik wil het zelf wel proberen maar heb er helaas niet al het geduld voor. En als ik die taartjes zie smelt ik weg. ![]() En BT, je komt maar. ![]() | |
MissHobje | zondag 26 september 2010 @ 20:56 |
zo hey alweer een nieuw topic ![]() Ik heb eindelijk vakantie en ga deze komende 3 weken zekers benutten om een heerlijk taartje te bakken en cupcakes te maken ![]() | |
Chickert | zondag 26 september 2010 @ 23:45 |
Doen jullie in je taart ook wel eens een laagje gewone jam? Zo ja... wat doe je dan om te voorkomen dat het in je kapsel trekt en gewoon een mooi laagje blijft? Ik heb voor het eerst een taartje gemaakt... foto komt nog ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 26 september 2010 @ 23:56 |
Doe ik wel eens ja. De oplossing? Lekker dik smeren ![]() | |
Stansfield | maandag 27 september 2010 @ 09:32 |
Binnenkort de 1e test met wat cupcakes. | |
Mr-Z | maandag 27 september 2010 @ 10:30 |
Waarom niet alle taarten van het vorige topic in de OP ? Lijkt me een handig overzichtje om eens terug te kijken | |
#ANONIEM | maandag 27 september 2010 @ 12:02 |
quote:Of je bekijkt het via de TopicGallery van het vorige topic? Een paar plaatjes zijn leuk maar je kunt ook overdrijven. | |
morgane | maandag 27 september 2010 @ 13:54 |
TopicGallery? Hoe moet dat? ![]() | |
#ANONIEM | maandag 27 september 2010 @ 14:02 |
quote:Dat kun je instellen ![]() | |
morgane | maandag 27 september 2010 @ 14:56 |
Hé dat is cool! Thanks ![]() Maar dat terzijde, nu weer ontopic. Ik wil toch binnenkort (na de tentamens) maar eens mijn eerste 'beklede' taart gaan maken. Hoe en met welke vulling kan ik het beste beginnen? | |
Taartje | maandag 27 september 2010 @ 15:59 |
Morgane, op http://www.deleukstetaarten.nl/faq vind je héél veel info over het maken van een taart. Wat betreft vulling kun je het zo gek maken als je zelf wil. Een eenvoudige vulling is jam, smaakt altijd goed in een taartje. Kun je bijvoorbeeld combineren met een laag gele room (pakjes van dr Oetker, alleen water toevoegen). Heel simpel maar errug lekker! | |
Ilse86 | maandag 27 september 2010 @ 17:06 |
quote:Ik doe best vaak een (dun) laagje jam als vulling. Dan doe ik er wel een andere laag met 'echte' vulling in. Wat ik altijd doe om te voorkomen dat de jam in het biscuit trekt, is een héél dun laagje botercreme op beide snijvlakken van de taartlaag smeren. Een beetje zoals je boter op brood smeert. Dit vormt dan een waterdichte laag en de jam blijft dan tussen de lagen zitten, in plaats van dat hij in het biscuit trekt | |
Taartje | maandag 27 september 2010 @ 22:07 |
Kom weer even een taartje showen, in de stijl van Pip. Wilde er al een tijdje zo eentje maken, nu gebruikt als thema voor het bedanktaartje voor m'n scriptiebegeleidster ![]() ![]() | |
MissHobje | maandag 27 september 2010 @ 22:09 |
FF een zomaar vraagje.. hoe lang doet de taartenmaak(st)er gemiddeld over zijn/haar creatie eigenlijk? dan heb ik het puur over het vullen en versieren zeg maar. | |
De_Taartjesfee | maandag 27 september 2010 @ 22:14 |
Een hele simpele heb ik binnen 2 uur klaar. Over ingewikkelde doe ik soms wel 8 uur ofzo. Maar ik doe het met 1,5 hand dus ben waarschijnlijk niet helemaal representatief ![]() | |
Ilse86 | maandag 27 september 2010 @ 23:04 |
quote:Mooooi zeg! Super strak en netjes. Ik wou dat mijn scriptiebegeleider zoiets verdiend had ![]() quote:Ik ben een redelijke beginner (zo'n 10 taarten gemaakt) maar met alles erop en eraan, dus ook bakken, fondant kleuren en vullingen maken ben ik voor een heel simpel taartje toch al wel gauw een uur of 4 kwijt. Over de bruidstaart die in de openingspost staat heb ik in totaal zelfs zo'n 13-14 uur gedaan ![]() | |
morgane | maandag 27 september 2010 @ 23:27 |
quote:Okee, ik kan niet wachten tot ik tijd heb om te gaan beginnen ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 28 september 2010 @ 09:44 |
quote:Ik denk dat je met je 8 uur en 1,5 hand toch wel redelijk representatief bent hoor. Ik heb voor deze week een opdracht voor 2 Mario Kart taarten (opdracht is gisteren definitief gemaakt ![]() | |
tliciouz | dinsdag 28 september 2010 @ 11:25 |
quote:Niemand? ![]() | |
Taartje | dinsdag 28 september 2010 @ 12:15 |
quote:Om welke datum gaat het? Mijn vriend woont in Arnhem, dus daar ben ik vaak te vinden. Mss kunnen we wat regelen. Als je wilt kun je me een pm sturen ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 28 september 2010 @ 19:48 |
Prachtig Taartje! ![]() ![]() | |
MissHobje | dinsdag 28 september 2010 @ 21:12 |
Thanks, ik ben zelf ook wel een aantal uurtjes bezig met een taartje dus mocht ik dadelijk wat getrainder zijn dan ben ik ook benieuwd hoe ik het er vanaf breng ![]() En idd. hangt uiteraard van de soort taart af en voor welke gelegenheid, maar thanks zover ![]() | |
Chickert | donderdag 30 september 2010 @ 17:53 |
Mijn eerste taartje ever ![]() Kapsel (die ietwat stevig/droog was), met een laagje rozenbotteljam erin (bij gebrek aan iets anders ![]() ![]() | |
MissHobje | zaterdag 2 oktober 2010 @ 16:53 |
hier mijn ff snel cupcakes, geen inspiraties maargoed vrienden hadden net een nieuw huis ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2010 @ 17:03 |
Die cupcakeburger uit de OP ![]() ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 2 oktober 2010 @ 17:30 |
quote:In de Molenpoort zit dat 'knutselwinkeltje', Pipo's ofzo? Daar kan je héééél veel spul halen ![]() | |
morgane | zaterdag 2 oktober 2010 @ 19:32 |
quote:Goede tip, daar had ik nou nooit aan gedacht! Dank je ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 oktober 2010 @ 19:33 |
Pipoos is alleen wel véél te duur... Ik zou iedereen aanraden om alles online te kopen. | |
92Merel | zaterdag 2 oktober 2010 @ 19:35 |
Echt heel leuk gemaakt allemaal, krijg er spontaan honger van ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 2 oktober 2010 @ 20:44 |
quote:ja, ik weet 't verder ook niet. Ik moest laatst glitterlijm hebben en toen kwam ik daar terecht en zag ik dat 't ook een bak-walhalla was ![]() | |
Jeetjejom | zaterdag 2 oktober 2010 @ 22:53 |
![]() Vooral de rechter wilde niet echt strak worden, maar na 7 uur had ik het er zo helemaal mee gehad.... En het was toch maar voor op het werk bekend te maken dat ik over een tijd er 4 maanden uitlig ![]() Maar ze vonden ze iig wel allemaal leuk! | |
MissHobje | zondag 3 oktober 2010 @ 12:36 |
leuk jeetjejom ![]() ![]() hier net walnoten, witte chocolade cupcakes gemaakt en witte schuimpjes, krijg zo visite dus wel zo lekker ![]() | |
Jeetjejom | zondag 3 oktober 2010 @ 12:59 |
Witte schuimpjes, hmmmm lekker! Mag ik ook eens bij jou op visite komen ![]() | |
MissHobje | zondag 3 oktober 2010 @ 13:03 |
Tuuk ![]() | |
uniekhoorn | dinsdag 5 oktober 2010 @ 21:38 |
http://www.telegraaf.nl/v(...)unstjes__.html?p=6,1 Hulde voor jullie creaties trouwens ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 5 oktober 2010 @ 21:41 |
quote:na de bevalling zal 't ook allemaal minder strak zijn ![]() ![]() ![]() | |
Jeetjejom | dinsdag 5 oktober 2010 @ 21:50 |
Mwah motorbloempje, na de eerste bevalling is het allemaal beter teruggeplooid dan de taart hoor! ![]() | |
megamandy | woensdag 6 oktober 2010 @ 17:46 |
![]() Mijn chocoladebom, alleen had ik de kitkats niet gelijk gebroken, beetje slordig maja. Chocoladecake, met chocolademousse, nutella, M&M's, kitkats en toefjes slagroom | |
spanishgirl | woensdag 6 oktober 2010 @ 21:12 |
quote:Mooi ![]() | |
megamandy | woensdag 6 oktober 2010 @ 21:35 |
quote:dat wat ik hierboven schreef haha. Ik had voor de makkelijkheid nu gewoon een chocoladecake gemaakt. In een springvorm. Dan splitsen, sommige mensen doen dat met een touwtje, ik met gewoon met een groot mes. Dan chocolademousse, maar hier kun je voor een fruitigere smaak ook een jam nemen of weet ik waar je zin in hebt. Ook op de zijkant heb ik chocolademousse gesmeerd zodat je later de kitkat ertegen kan plakken. Om de M&M's te laten plakken heb ik Nutella bovenop gesmeerd (eerst de pot in warm water gezet zodat het makkelijker smeerbaar is). De finishing touch: kitkats plakken, lintje erom zodat ze er niet vanaf vallen, slagroom erop spuiten, M&M;s rondstrooien. Natuurlijk kun je al het snoep zelf aanpassen. | |
92Merel | woensdag 6 oktober 2010 @ 21:46 |
quote:Dit is echt perfect voor mijn chocoladeverslaving | |
Mr-Z | donderdag 7 oktober 2010 @ 08:17 |
Afgelopen weekend weer een taartje gemaakt: ![]() | |
MissHobje | donderdag 7 oktober 2010 @ 10:23 |
quote:Superleuk ![]() ![]() | |
Taartje | donderdag 7 oktober 2010 @ 20:12 |
Wat een gave taart Mr-Z! Vooral die donuts, geweldig ![]() | |
Jeetjejom | vrijdag 8 oktober 2010 @ 14:37 |
MR-Z super gaaf zeg!!!! (Welke vulling(en) zitten erin?) Ben op zoek naar inspiratie voor vullingen vandaar.... | |
Mr-Z | vrijdag 8 oktober 2010 @ 15:11 |
quote:Dank je ![]() Kapsel van de "soesie" kapsel mix, twee keer doorsnijden, onderste laag crème suisse met daarop aarbeien, 2e laag erop en tremperen met Cointreau (dus druppelen) en daar op weer een laagje crème suisse. Buitenkant een botercreme van 1 deel gele room met 1 deel zeer luchtig geklopte roomboter. Buitenzijde rolfondant en poppetjes van marsepein. | |
Jeetjejom | vrijdag 8 oktober 2010 @ 15:13 |
gewoon verse aardbeien? Gaat dat niet raar doen? | |
Mr-Z | vrijdag 8 oktober 2010 @ 19:17 |
Gaat goed, maar dan wel dagvers maken, of een avond van te voren... niet langer want dan kan het wat vochtig worden ja ![]() | |
Jeetjejom | zaterdag 9 oktober 2010 @ 11:34 |
Oke, thanx (maak ze meestal toch de avond van te voren, dus dat zou moeten lukken!) | |
Principessa.Farfallus | zaterdag 9 oktober 2010 @ 12:37 |
quote:Panda taart ![]() | |
Taartje | maandag 11 oktober 2010 @ 10:47 |
Nogmaals een verzoekje aan de Veldhovense dames! Ik geloof dat ik het een tijdje terug ook gevraagd heb, maar de nood is wederom aan de man ![]() ![]() | |
Stansfield | maandag 11 oktober 2010 @ 15:50 |
Zaterdag ga ik ook een start maken. Ik begin simpel met cupcakes en 3 kleuren icing. Ik heb 1 grote witte pot gekocht en een blauwe en een groene tube. Dus zit er aan te denken om de bovenkant met wit in te smeren en dan met blauw of groen wat verschillende teksten ofzo erop te zetten. | |
Mr-Z | maandag 11 oktober 2010 @ 18:02 |
quote:Heb hier wel een springvorm van 15x3,5 cm. En ik ben een Eindhovense man dus tsja ![]() ![]() | |
Taartje | maandag 11 oktober 2010 @ 19:14 |
Mr-Z, bedankt voor het aanbod, maar een springvorm van 3,5 cm is nét wat te laag. M'n biscuits zijn meestal een cm of 7 hoog ![]() | |
QTPi | dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:05 |
Is er iemand die in de regio Hilversum die voor eind december een vierkante Hello Kitty-taart voor ong 20 personen zou kunnen maken (of kent iemand die?) | |
Taartje | zaterdag 16 oktober 2010 @ 14:26 |
QTPi, sorry, ik woon niet bepaald in de buurt. Vandaag een taart gemaakt, er moest een Sara op die op ouderwetse manier brood bakt. U vraagt, wij maken ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 16 oktober 2010 @ 15:17 |
Wat een leuke taart, Taartje! ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 16 oktober 2010 @ 18:13 |
Wat leuk gedaan weer Taartje ![]() | |
Jeetjejom | zaterdag 16 oktober 2010 @ 21:30 |
Taartje, wat een mooie vrolijke taart! (Ik ben zo jaloers op mensen die goed kunnen puzzelen en boetseren, wil dat ook kunnen!!!) | |
Lijnloos | zaterdag 16 oktober 2010 @ 21:41 |
Wow, wat een mooie taarten hier allemaal... ![]() Ik heb vanavond mijn eerste poging gewaagd. Had een chocoladecake gebakken en deze vervolgens versiert met wat fondant wat ik van de week had gekocht om eens te proberen. Het stelt niet heel veel voor (zeker in vergelijking met jullie prachtige werk) maar het is een begin en het was erg lekker! ![]() ![]() Als plaksel had ik Marshmallow-fluff gebruikt, was wel lekker ![]() | |
Stansfield | maandag 18 oktober 2010 @ 09:55 |
Ik heb zaterdag geprobeerd cupcakes te versieren met witte en met blauwe icing. Maar dat ging niet echt goed. De blauwe icing zat in een tube en die had ik in een spuitzak gedaan, dat ging nog wel om daar dan mee te schrijven zeg maar. Maar ik wilde de hele bovenkant met witte icing bedekken, maar dat werkte niet echt. Hoe krijg je dat goed voor elkaar? | |
Nanook24 | maandag 18 oktober 2010 @ 13:37 |
quote:Als je de icing toch uit de tube haalt zou je het kunnen verdunnen met water. In de tubes zit thick icing, voor het versieren van cupcakes heb je medium icing nodig. Dit maak je door 1 theelepel water toe te voegen aan 200 gram icing. (Mocht het dan nog niet prettig werken kun je er altijd nog een theelepel water aan toevoegen.) | |
Nanook24 | maandag 18 oktober 2010 @ 13:42 |
Taartje, Je hebt weer een ontzettend mooie creatie afgeleverd! Lijnloos, Voor een eerste creatie vind ik dat je de cake netjes hebt afgewerkt hoor. Hier staan er voor deze week 2 taarten op het programma. Een Thomas taartje voor vrijdag en een Toy Story stapel taart voor zaterdag. De Toy Story taart moet er ongeveer zo uit gaan zien: De poppetjes zijn besteld en gaan vandaag vanuit de webshop met de post mee. Ik vind het echt een leuke uitdaging om deze te gaan maken. | |
Stansfield | maandag 18 oktober 2010 @ 13:55 |
quote:aha ja het smeerde al zo lastig met een mes. Tnx voor de tip. Voor de volgende keer. | |
Keshet | maandag 18 oktober 2010 @ 15:36 |
Het bakvirus heeft mij ook helemaal te pakken! Ik ga straks cupcakes bakken met het recept uit de op! Wat ik me nou nog afvroeg; kun je ook kant en klare 'plaatjes' kopen voor op cupcakes? Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om er binnenkort een stapel te maken voor een sinterklaasfeestje, maar 30 van die dingen zelf decoreren lijkt me erg lastig. Ik heb de motoriek van een aardbei. ![]() Zoiets bedoel ik: ![]() Bron: http://cakefantasie.webs.com/sinterklaasthema.htm | |
Taartje | maandag 18 oktober 2010 @ 15:52 |
Keshet, ik las op een ander forum dat de Xenos momenteel suikerfiguurtjes in het sinterklaasthema in het assortiment heeft. Misschien is dat wat voor je? Lijnloos, ziet er goed uit! | |
bloemerig | maandag 18 oktober 2010 @ 22:33 |
Wij hebben vanavond voor het eerst een taart met marsepein gemaakt, even om te proberen. Hebben jullie misschien nog tips voor mij want de cake zelf was een beetje droog... De vulling hadden we gemaakt van slagroom met fijngemalen bokkepootjes. Smaakt heerlijk, maar dus een beetje droog. | |
Nanook24 | maandag 18 oktober 2010 @ 23:01 |
quote:Waar had je de cake van gemaakt? Van biscuitmix of van iets anders? Ik vond net iets 'nieuws' in de verschillende bakshops. Clikstix...heeft iemand hier ze al? En hoe bevallen ze? Ze lijken mij een stuk handiger werken dan de tappits maar ik heb mijn hebberigheid nog even kunnen bedwingen omdat ik nog niet laaiend enthousiast ben over de lettertypes. ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 19 oktober 2010 @ 08:49 |
Een vriendin van mij heeft dat, Nanook. En zij vindt het superhandig! ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 19 oktober 2010 @ 08:50 |
Ik vind 't Groovy lettertype trouwens wel leuk! | |
Nanook24 | zaterdag 23 oktober 2010 @ 14:18 |
Ik heb al een poosje geen taarten laten zien maar deze week leverde ik deze twee taarten af bij een en dezelfde jarig job. Thomas: ![]() En Toy Story: ![]() Op de Toy Story taart heb ik later op de onderste taart nog een hekje gemaakt waarop de naam en de leeftijd van de jarige stonden. | |
FutureFairytale | zaterdag 23 oktober 2010 @ 14:33 |
oh mijn god Nanook! Diepe buiging! ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 23 oktober 2010 @ 17:18 |
quote:Niet echt nodig hoor, de Toy Story taart is gewoon een combinatie van een koeienvlekken taart met een sterren taart en een klein boltaartje. De poppetjes komen kant en klaar uit de webshop dus een beetje taartenbakster kan deze taart ook maken. En Thomas zijn gezicht is tot stand gekomen dankzij een howto op internet (en een hoop gevloek en getier omdat het in eerste instantie niet lukte. ![]() Mochten er overigens nog mensen op zoek zijn naar een Kenwood keukenmachine...ik heb er gisteren hier een besteld voor een hele schappelijke prijs. | |
De_Taartjesfee | zondag 24 oktober 2010 @ 14:51 |
Mooi Nanook! Ik heb een taart voor een babyshower gemaakt..was al bekend dat het een jochie zou worden dus het mocht wel blauw zijn ![]() ![]() | |
Barretje80 | zondag 24 oktober 2010 @ 18:59 |
quote:en hij was nog lekker ook.. De baby-topping wordt bewaard! thanks TaartjesFee!! | |
Spuuglokje | zondag 24 oktober 2010 @ 23:16 |
Mooi, Taartjesfee! ![]() | |
Taartje | zondag 31 oktober 2010 @ 20:55 |
Ik heb vandaag een taartenworkshop gegeven aan 17 vrouwen ![]() ![]() | |
lieflijntje | zondag 31 oktober 2010 @ 21:40 |
Over 4 weken gaat vriendin me helpen met taart maken ![]() | |
Nanook24 | zondag 31 oktober 2010 @ 22:40 |
Taartje, een workshop voor 17 vrouwen ![]() ![]() TF, Ik ben jaloers op je boetseerkunsten. Ik krijg af en toe ook de vraag of ik niet iets kan boetseren maar ik kom echt niet verder dan knutselwerkjes van kleuterschool niveau. ![]() lieflijntje, Veel plezier, kom je de resultaten hier nog showen? | |
De_Taartjesfee | zondag 31 oktober 2010 @ 22:47 |
Nanook ![]() ![]() Ik vind zelf dat het nog véél beter kan, maar dat vind je al snel va je eigen werk he? ![]() | |
Nanook24 | zondag 31 oktober 2010 @ 23:13 |
![]() ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 2 november 2010 @ 22:41 |
Een groter compliment dan ik vandaag kreeg ga ik niet meer krijgen denk ik... Mijn vriendin ging met haar zoon taart eten bij 'Taart van m'n tante' (van de taarten van Abel) waar zoonlief na 3 happen taart zei; "Mam, ik vind de taart van Nanook24 toch lekkerder". ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 2 november 2010 @ 23:26 |
Whoooh ![]() ![]() | |
Nanook24 | zondag 7 november 2010 @ 15:35 |
Een jaar geleden maakte ik mijn eerste taarten op bestelling. Dit jaar mocht ik voor dezelfde dame weer 3 taarten leveren: Barbapapa: ![]() Pip: ![]() en Lola: ![]() | |
Kuukske | zondag 7 november 2010 @ 15:53 |
Wow! Die Barbapappa taart. Fantastisch ![]() | |
Taartje | zondag 7 november 2010 @ 16:37 |
Ooh, ik ben verliefd op de Lolataart! ![]() | |
Spuuglokje | zondag 7 november 2010 @ 19:21 |
Ja die Lolataart is geweldig!! Hoewel ik op de Barbapapataart die details van die kleine bloemetjes net als bij Barbamama, Barbalala, Barbabientje en Barbabella en die Y als Barbabob ook bijzonder leuk vind! ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 7 november 2010 @ 19:52 |
Prachtige taarten Nanook! ![]() | |
Nanook24 | zondag 7 november 2010 @ 20:10 |
Dames, ik word helemaal verlegen van al jullie complimentjes. ![]() De letters van de Barbapapa taart heb ik overigens 2 keer moeten maken. De eerste keer heb ik geprobeerd er gezichtjes op te maken maar dat was zo'n gepriegel dat het bijna één grote zwarte vlek werd dus daarom heb ik het bij de kleine details gehouden. Met de Lola taart was ik zelf ook het meest tevreden. Het viel me mee hoe makkelijk deze dame zich liet maken en de lijntjes van icing maakte het 'slordige' wat bij de Charlie en Lola plaatjes hoort helemaal af. Overigens waren deze taarten voor het zusje van het jongetje dat mijn taarten lekkerder vond dan de 'taarten van Abel' waarover ik eerder vertelde. | |
bloemerig | woensdag 10 november 2010 @ 20:35 |
Deze is echt heel erg leuk! | |
prinseszondererwt | woensdag 10 november 2010 @ 21:32 |
Wauw, er wordt nog steeds veel moois gebakken hier! Barbapapa... ![]() Ik vond op deze website ook hele mooie en strakke taarten, de stijl vind ik wel heel tof. http://www.minitaartjes.blogspot.com/ | |
De_Taartjesfee | zaterdag 13 november 2010 @ 23:23 |
Rrrrrrrroze Nijntje ![]() ![]() | |
MissHobje | zondag 14 november 2010 @ 13:05 |
Die is echt super kjoet ![]() | |
Nanook24 | zondag 14 november 2010 @ 13:22 |
Wat een mooi strak stapeltje is het geworden TF. Leuk ook zo met al die verschillende kleurtjes roze. Mijn dochter moest gisteren afzwemmen en hoewel ik eigenlijk niet aan boetseren doe vond ik dat ik het voor de zwembad taart toch echt moest proberen met dit als resultaat: ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 14 november 2010 @ 13:26 |
![]() héél tof ![]() | |
Raissa | zondag 14 november 2010 @ 13:47 |
Wow ![]() | |
#ANONIEM | zondag 14 november 2010 @ 15:24 |
het verbaast me niets dat jij in een topic post waar het over eten gaat ![]() ![]() | |
cimaq | donderdag 18 november 2010 @ 23:03 |
Wow heel leuk allemaal! Morgen ga ik gelijk spullen halen om het uit te proberen, | |
De_Taartjesfee | zaterdag 20 november 2010 @ 21:17 |
Weer een gemaakt ![]() ![]() Onderste was een chocobiscuit gevuld met chocolademousse, caramel en hazelnootpasta. Bovenste een vanillebiscuit met witte chocopasta en kersenvlaavulling. Lekk0r! | |
Lotje-Plusone | zondag 21 november 2010 @ 12:57 |
Er staan veel gave taarten hier zoals die met nijntje en die met barbapapa. Maar deze taart vind ik echt te gek! Die kleine donuts zijn geniaal. | |
Mr-Z | zondag 21 november 2010 @ 19:04 |
Dankje ![]() | |
Mr-Z | zondag 21 november 2010 @ 19:18 |
Trouwens hier nog enkele taartjes van de afgelopen weken: ![]() IMG_2414 by zwambam, on Flickr ![]() IMG_2412 by zwambam, on Flickr ![]() IMG_2533 by zwambam, on Flickr ![]() IMG_2524 by zwambam, on Flickr ![]() IMG_2507 by zwambam, on Flickr | |
MissHobje | dinsdag 23 november 2010 @ 21:37 |
Vanavond mini cupcakes zitten freubelen.. ![]() ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 23 november 2010 @ 21:42 |
Wanne gezellige cakejes ![]() | |
RenRen- | woensdag 24 november 2010 @ 15:30 |
Hoi, Ik heb tips nodig ![]() Ik ga Red Velvet cupcakes maken volgende week en wil een lekkere topping. Ik vind botercreme lekker, maar het valt zo zwaar, zeker met een hele smak er bovenop. Ik wil dus een lekkere luchtige topping voor op mijn cupcakes. Tips? Ik las iets over cream cheese frosting, iemand daar ervaring mee? | |
Jeetjejom | donderdag 25 november 2010 @ 21:41 |
Gisteren een Workshop gehad en voor het eerst is een puzzelplaatje gelukt!!!! | |
#ANONIEM | vrijdag 26 november 2010 @ 09:22 |
Naiss! Ik ben van plan om met het vrijgezellenfeest van mn zus een cursus taartdecoratie te plannen ![]() Ik heb het hier gevonden, maar misschien zijn er mensen op het forum die cursussen geven? http://www.taartenchocolade.nl/cms.php?id_cms=16 | |
Lijnloos | vrijdag 26 november 2010 @ 09:26 |
Oh Jeetjejom, dat is een mooi taartje!!! ![]() Ik ga me binnenkort ook maar eens aan de cupcakes wagen... lijkt me een leuke traktatie voor op Minke's kdv... Maar dan moet ik eerst eens op jacht naar meer kleurtje fondant! Hopelijk zijn er wat sinterklazen die mijn lijstje hebben opgevolgd en wat verschillende kleurtjes kado doen ![]() | |
De_Taartjesfee | vrijdag 26 november 2010 @ 09:44 |
Ik quote hem gewoon maar een keer, anders ziet niemand hem ![]() | |
MissHobje | vrijdag 26 november 2010 @ 11:18 |
super lief zeg ![]() | |
Stiemie | zaterdag 27 november 2010 @ 09:13 |
Wow wat mooi zeg! ![]() Ik vind dit altijd zo'n leuk topic dat ik binnenkort een workshop ga doen bij Sugarlicious! Ik ga cupcakes decoreren. Heb er zo'n zin in! | |
Lotje-Plusone | zaterdag 27 november 2010 @ 11:26 |
Wow dat klinkt echt heel erg lekker. | |
lieflijntje | zondag 28 november 2010 @ 19:08 |
Gisteren samen met vriendinnen een taart gemaakt met marsepein, een pietentaartje met chocolade ganache vulling en boter-speculoospastacreme, buitenkant afsestreken met normale botercreme. Mijn eerste eigen taartje ![]() | |
lieflijntje | dinsdag 30 november 2010 @ 21:53 |
jeee heb de foto!! pietentaartje!! | |
RenRen- | woensdag 1 december 2010 @ 16:32 |
Ohja, ik heb nog een vraag. Als ik cupcakes maak wordt de bovenkant altijd bruin en taaier dan de rest. Als ik een cupcake van Lilly's cupcakes eet, is alles even zacht en zit er niet zo'n korst op. Hoe verhelp je dit? | |
De_Taartjesfee | woensdag 1 december 2010 @ 16:42 |
op lagere temperatuur bakken, en dan iets langer ![]() | |
missyB | woensdag 1 december 2010 @ 19:32 |
Ik ben ook hooked geraakt aan dit gebak. Zie hier mijn eerste taartje ![]() | |
missyB | woensdag 1 december 2010 @ 19:33 |
en de bovenkant Hij is wel een beetje scheef maar ach wat geeft het ![]() | |
tombolafan | woensdag 1 december 2010 @ 23:47 |
Ik lurk hier vaak ( ![]() http://www.supermarktaanb(...)h-ca-16-20-en-24-cm/ Geen idee of die handig zijn voor boltaartjes, en of ze goedkoop zijn, maar ik denk ik meld het even ![]() | |
Keshet | donderdag 2 december 2010 @ 08:40 |
Ik word echt altijd zo blij van het kijken in dit topic. Wat een prachtige dingen komen er voorbij! ![]() Van sinterklaas heb ik een leuk boekje gekregen met verschillende cupcake recepten en zo'n zak om mee te garneren. Klink ik als een n00b? Ja he! ![]() M'n cupcakes zien er tot nu toe niet altijd even mooi uit maar ze zijn wel lekker! ![]() Dit weekend ga ik proberen om Sinterklaascupcakes te maken. Niet al te ingewikkeld, gewoon wat glazuur er overheen en dan sinterklaassuikerfiguurtjes er overheen. Als ze er een beetje ok uitzien laat ik wel een foto zien! | |
Raissa | zaterdag 4 december 2010 @ 21:56 |
En, zijn je sinterklaascupcakes al klaar Keshet? ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 4 december 2010 @ 22:51 |
M`n laatste creatie, met ganache ipv marsepein ![]() ![]() Ja Keshet, hoe waren ze? ![]() | |
Raissa | zaterdag 4 december 2010 @ 22:57 |
Wat zou ik graag net zo creatief zijn als jij zeg ![]() ![]() | |
Nanook24 | zondag 5 december 2010 @ 00:14 |
Wat heb je weer een mooie creaties afgeleverd de laatste tijd TF! Ik heb echt respect voor jouw boetseer talent. Ik heb zelf net een Woezel en Pip taartje afgemaakt. Er was alleen het één en ander uit zijn verband geraakt tussen het maken en het op de taart leggen en omdat daar een aantal dagen tussen zaten was de marsepein al uitgehard. Ik heb het redelijk op kunnen lossen maar de taart is niet zo netjes geworden als ik had gewild. Foto's maak ik morgen bij daglicht. | |
De_Taartjesfee | zondag 5 december 2010 @ 00:29 |
Wat lief Nanook, dank je wel! ![]() Ben heel benieuw naar je W&P taart! Wil er ook eens eentje maken, zo lief met al die zoete kleurtjes ![]() | |
SV-tje | zondag 5 december 2010 @ 18:22 |
Vandaag voor Sinterklaas en de verjaardag van m'n schoonvader een taart gemaakt. ![]() ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 5 december 2010 @ 18:53 |
De zak van Sinterklaas ![]() | |
MissHobje | zondag 5 december 2010 @ 19:59 |
Wow wat een super gaaf taartje zeg ![]() | |
Lotje-Plusone | zondag 5 december 2010 @ 20:25 |
Net van mijn lieve lieve vriend een cupcake pakket gekregen. Met o.a. roze en witte fondant en een boekje over cupcakes ![]() Dus nu heel snel aan de slag met mijn nieuwe spulletjes! | |
Nanook24 | zondag 5 december 2010 @ 21:30 |
Wat een ontzettende leuke zak van Sinterklaas SV-tje! ![]() Ik realiseerde me toen ik foto's ging uploaden dat ik nog achter liep met een aantal taarten dus hier even een rijtje van de afgelopen weken. Bumba: ![]() Sinterklaas: ![]() Woezel en Pip: ![]() En deze Woezel en Pip maakte ik in oktober al voor mijn eigen dochter maar had ik nog niet laten zien: ![]() | |
Stiemie | zondag 5 december 2010 @ 21:40 |
Oh die zak van Sinterklaas-taart ![]() En die van TF met dat paardje ![]() ![]() Keshet hoe waren de cupcakes? Ik ga zaterdag naar de workshop en heb er zo'n zin in! | |
De_Taartjesfee | zaterdag 11 december 2010 @ 17:17 |
Stiemie hoe was je workshop? Ik heb een prinsessentaart gemaakt, echt leuk ![]() ![]() ![]() | |
Stiemie | zaterdag 11 december 2010 @ 20:14 |
Ik heb me een week vergist ![]() ![]() Ohhhhh je prinsessentaart is prachtig ![]() | |
RenRen- | zondag 12 december 2010 @ 00:10 |
In de kerstvakantie een workshop doen met mam en achterban en mijn vriend voor de dame wiens site ik heb gemaakt. Heel gaaf ![]() | |
SV-tje | zondag 12 december 2010 @ 23:13 |
Gisteren met m'n zus een taartje gemaakt voor onze ex-zwager (en nichtje)![]() ![]() ![]() | |
Elvi | woensdag 15 december 2010 @ 21:17 |
Ik wilde hier ook mn cupcakes plaatsen maar nu durf ik niet meer... Jullie zijn echt goed hierin! | |
YskaFredriksson | woensdag 15 december 2010 @ 21:19 |
doe maar wel! Iedereen is een keer begonnen plus ik moet nog beginnen en dan gelijk voor kerst. Haha stomme ik. | |
Walking_On_Sunshine | donderdag 16 december 2010 @ 23:50 |
Nou dan kom ik ook maar een beetje 'showen' Dit zijn mijn 2e,3e en 4e taart ![]() ![]() ![]() Mensen die in de randstad wonen kunnen misschien wel zien waar ik werk. Die 1e was voor m'n 'schoonvader' die houdt nogal van fotograferen. De 2e voor een vriendin/collega die naar een ander filliaal ging. De 3e spreekt voor zich ![]() | |
YskaFredriksson | vrijdag 17 december 2010 @ 01:02 |
En dit was respectievelijk de 2e, 3e en de 4e keer dat je een taart maakte deze stijl :| Oh my heeeel mooi en super knap zeg! | |
Nanook24 | vrijdag 17 december 2010 @ 01:05 |
Taartjesfee, wat heb je weer een ontzettende mooie prinses afgeleverd. ![]() SV-tje, Wat een lief bolletje voor je ex-zwager. W_O_S, Het is echt niet te zien dat dit 'beginners' taartjes zijn hoor! Ze zijn echt heel netjes geworden. En Elvi, Natuurlijk willen we ook jouw cupcakes zien!!! Van mij volgen zondag of maandag een heleboel taartfoto's. Ik had van 3 mensen een opdracht aangenomen deze week maar had me even niet gerealiseerd dat dat bij elkaar 5 taarten waren. ![]() ![]() | |
Walking_On_Sunshine | vrijdag 17 december 2010 @ 12:55 |
Ja,het ging eigenlijk best wel goed. Beter dan ik zelf had gedacht eigenlijk. Maar mijn 1e was niet zo mooi hoor haha Ik heb wel eerst veel gelezen erover en veel bekeken voor ideetjes en hoe ik het aan moest pakken,VOOR ik eraan begon.Dat heeft waarschijnlijk wel veel geholpen. Tussendoor heb ik ook nog een keer cupcakes gemaakt ![]() | |
De_Taartjesfee | vrijdag 17 december 2010 @ 18:47 |
Leuk gedaan w_o_s! Ik heb eens een wavy geprobeerd, viel niet helemaal mee ![]() Maar het resultaat mag er zijn vind ik ![]() ![]() | |
92Merel | vrijdag 17 december 2010 @ 20:51 |
Leuk ! Originele vorm ook ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 17 december 2010 @ 21:41 |
Hij is mooi geworden TF! En de cupcakes van W_O_S zijn ook super! Bij mij zijn 2 van de 3 bestellingen de vriezer in verdwenen omdat er te veel afbellers zijn vanwege het weer...en precies die eene bestelling die wel opgehaald gaat worden morgen moet ik straks nog gaan maken... Nog even geduld voor wat betreft de foto's dus. | |
Stiemie | zaterdag 18 december 2010 @ 21:18 |
Oh WOS die zijn leuk zeg! Dat muisje ![]() En TF wow wat knap zeg met die wave erin! Vandaag heb ik mijn cupcakes-cursus gehad. Erg leuk en ik ben best trots op mijn eerste pogingen! ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 18 december 2010 @ 22:34 |
Stiemie wat prachtig! ![]() | |
Stiemie | zondag 19 december 2010 @ 19:20 |
![]() | |
Taartje | zondag 19 december 2010 @ 19:39 |
Leuk zijn ze geworden Stiemie! Ik gebruik voor mijn cupcakes altijd een standaard cakerecept (200 gr boter, zakje vanillesuiker, mespunt zout, 200 gr witte basterdsuiker mixen. Eén voor één 4 eieren doorheen mixen. Ten slotte nog 200 gr zelfrijzend bakmeel in delen doorheen mixen). Uit dat beslag haal ik ongeveer 20 cakejes. Maar wellicht is het ook gewoon een kwestie van uitproberen, welk recept je het lekkerst vindt ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 19 december 2010 @ 19:40 |
Leuk Stiemie! Gisteren prekerstgourmet gehad en ik zou het toetje verzorgen. Cupcakes met een kerstboom en sneeuwpop/kerstman erbij leek me wel toepasselijk ![]() De bomen zijn van meringuebotercreme en de poppetjes zijn gewoon gekocht ![]() ![]() | |
Taartje | zondag 19 december 2010 @ 19:40 |
Haha, wat slim om de kerstboompjes zo te maken! | |
SV-tje | zondag 19 december 2010 @ 20:02 |
Ik vind dit altijd een leuk en lekker recept: recept is: voor 15 cupcakes Ingredienten: ( alles kamertemperatuur) 4 eieren 250 gram bloem 250 gram suiker 1 zakje vanillesuiker half zakje bakpoeder 125 ml zonnebloemolie 150 ml seven-up ( of een andere frisdrank, Spa en fruit is ook lekker) mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie. meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje. Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag. Bak de cupcakes in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden. | |
Stiemie | zondag 19 december 2010 @ 21:00 |
Ah die ga ik denk ik eerst eens proberen! Ook bedankt voor het andere recept, maar ik heb eigenlijk nooit frisdank in huis dus dat leek me niet zo handig ![]() Kopen jullie trouwens je spullen in een echte winkel of online? En zijn er nog leuke budgetoplossingen voor al die vormpjes die je "nodig" hebt? ![]() | |
YskaFredriksson | maandag 20 december 2010 @ 01:51 |
Ze hebben sterren, hartjes en bloemenstekers bij de action voor 1 euro oid. Heb ze nog niet uitgeprobeerd maar ze lijken me wel fijn. Ik heb de boel al een tijdje in huis en ik ga deze week 1 x testen en daarna bezig voor de kerst :p vind die kerstboompjes dan ook fantastisch! | |
Stiemie | dinsdag 21 december 2010 @ 17:29 |
Oh dan ga ik binnenkort eens naar de action! Vandaag bij Sugarlicious cupcakemix gekocht en 3 kleurtjes marsepein (Mijn dochter mocht kiezen dus ik heb roze, wit en paars ![]() ![]() | |
Quezzie | vrijdag 24 december 2010 @ 18:13 |
Wat een leuke taarten hier! Ik kijk vaak in dit topic, maar heb er nog nooit iets geschreven. Vandaag heb ik mijn eerste ''echte'' taart met fondant gemaakt! Hij is nog lang niet zo mooi als dat jullie hier posten, maar als jullie het willen dan zal ik ook een foto posten! | |
#ANONIEM | vrijdag 24 december 2010 @ 22:03 |
Kom maar op met die foto ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 24 december 2010 @ 22:04 |
even een stom vraagje wellicht, maar hoe lang van te voren kan ik muffinbeslag maken? ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 24 december 2010 @ 22:42 |
Voor afgelopen zondag moest ik 2 taarten maken, deze met marsepein beklede taart was voor mijn neefje (hij wou heel graag een brandweertaart):![]() En deze voor een meisje dat een Top Model taart met fondant wou in een beetje stoere kleuren (geen roze): ![]() Ik heb tasjes en schoenen aan de zijkant gemaakt. De sterretjes zijn trouwens bespoten met (eetbare) goldspray, maar dat is niet echt te zien op de foto: ![]() | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 15:01 |
wauw spuuglokje ![]() ik ben bezig om een hele simpele taart te bakken (basis van biscuitdeeg, vulling van banketbakkersroom en afmaken met chocoladeglazuur) voor Jan z'n verjaardag morgen, maar nu zit ik met de vraag of je dat biscuitdeeg het beste met kneedhaken of de gewone mixerhaken kan mixen? | |
De_Taartjesfee | maandag 27 december 2010 @ 15:04 |
mixerhaken. Als je de boel luchtig wil krijgen dan gebruik je die. | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 15:05 |
thnx Taartjesfee ![]() | |
Stiemie | maandag 27 december 2010 @ 15:45 |
Wow spuuglokje wat mooi zeg! ![]() Ik heb een dagje vrij en we gaan morgen bij vrienden op bezoek dus ik heb zelf thuis cupcakes gemaakt. Meteen een paar voor mijn ouders gemaakt als bedankje voor het oppassen van de laatste tijd. ![]() Ze zijn wel wat eentonig want ik heb alleen nog maar 1 uitsteekring en drie sterretjesvormen ![]() | |
Lijnloos | maandag 27 december 2010 @ 19:11 |
Spuug, wat een prachtige taarten weer! ![]() Stiemie, ze zijn leuk!!! En ziet er erg lekker uit... ![]() Mijn creaties van dit weekend, MInke was jarig, dus daaraan mijn eerste echte taart + bijhorende cupcakes gewijdt... ![]() ![]() De taart was trouwens een poging om het geboortekaartje na te maken... (Klik) | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 19:48 |
ik schaam me om dit te moeten vragen/posten maar het is zeker beter om een nieuwe bodem te bakken en deze een minuut of vijf langer in de oven te laten staan? ![]() | |
prinseszondererwt | maandag 27 december 2010 @ 19:59 |
Als hij wel gaar is kun je de bovenkant er altijd afsnijden en kijken of je er nog wat mee kan voor je een andere gaat bakken. | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 20:01 |
hij is vrij vochtig vind ik. na het doorsnijden (na afkoelen) om te vullen is het ook nogal broos/zwak zeg maar. Kan het niet goed omschrijven. [ Bericht 67% gewijzigd door DJMO op 27-12-2010 20:04:16 (post aangevuld..) ] | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 21:55 |
bijna 2 uur later ![]() toch maar een nieuwe gebakken. Vorige was mij te nat ![]() resultaat | |
prinseszondererwt | maandag 27 december 2010 @ 22:31 |
Die ziet er beter uit. ![]() | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 22:43 |
nu nog afwachten wat de jarige ervan vind morgen (die geeft nog weinig om taart volgens mij) en wat de visite ervan vind. Morgenochtend vroeg vullen en afmaken met glazuur ![]() ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 28 december 2010 @ 09:20 |
Dank voor de complimentjes. ![]() Stiemie, die cupcakes zien er weer mooi uit! Ik kan zien dat je heel precies bent, hou ik van. ![]() Lijnloos wat een vrolijke taart! ![]() ![]() ![]() | |
Lijnloos | dinsdag 28 december 2010 @ 09:31 |
Tips zijn altijd welkom hoor! Zeker van een ervaren iemand als jij ![]() Ik heb nu inderdaad poedersuiker gebruikt, maar ik ga die Crisco onthouden! Tnx! | |
DevilsAndDust | dinsdag 28 december 2010 @ 09:33 |
De invasie van de OUD-ers. ![]() Spuuglokje, je weet dat ik dol ben op je heerlijke nauwkeurigheid. ![]() Lijnloos, voor een eerste taart vind ik 'm erg goed gelukt! [ Bericht 1% gewijzigd door DevilsAndDust op 28-12-2010 10:58:06 ] | |
Stiemie | dinsdag 28 december 2010 @ 10:52 |
Lijnloos hoe smaakten de cupcakes en taart? Wat is Crisco? Ik doe eigenlijk niks op mijn snijmatje. Smeer mijn handen in met vet maar verder niks eigenlijk. Spuuglokje bedankt voor je compliment! Erg leuk om dat van jou te horen want jouw taarten zijn altijd zo mooi strak afgewerkt ![]() | |
DJMO | dinsdag 28 december 2010 @ 11:26 |
ik zat even met m'n handen in 't haar voor een verjaardagstaart voor m'n jarige peuter ![]() De taart is voor vanmiddag, als z'n grote zus er ook is, (moet alleen nog even kaarsjes halen) de cake is al aangesneden en die smaakt prima ![]() ![]() ![]() | |
RenRen- | dinsdag 28 december 2010 @ 11:48 |
Helaas, taarten decoreren gaat niet door | |
Quezzie | dinsdag 28 december 2010 @ 12:01 |
Nou hier is hij dan, mijn eerste taart. De pinquins zijn een beetje scheef en bij de 1 is er een voetje af, bij de andere 2 de armpjes. Maar ach, ik ben ook niet helemaal gezond dus dat hoort wel bij me.![]() | |
lieflijntje | dinsdag 28 december 2010 @ 13:10 |
mooi hoor! | |
prinseszondererwt | vrijdag 31 december 2010 @ 18:39 |
Wij zijn overal... ![]() Ennieweej, ik maakte een nieuwjaarstaart. Met echt geweldige marsepein, wat een geweldige ontdekking. Hij is van Cakelovers en helemaal bio en lekker en rolt fijn uit en... ![]() ![]() | |
Jeetjejom | zaterdag 1 januari 2011 @ 13:57 |
Spuuglokje, ik heb maar een woord WOW!!!! Stiemie, ik vind je cc's er helemaal niet saai uitzien hoor! Heel leuk gemaakt! Lijnloos, super eerste poging hoor, zo zag die van mij er echt niet uit! En dat geldt natuurlijk ook voor Quezzie, wat een schattige pinguintjes! PZE, ziet er strak uit, maar ik hou echt niet van marsepein.... Ik heb er laatst een op bestelling moeten maken, maar dat was net in de tijd dat het heel slecht ging met mijn opa, dus mijn concentratie was eigenlijk 0,0. Resultaat was dan ook niet geweldig, maar hij was goedgekeurd genoeg gelukkig: ![]() Mag nu wel van mijn man voorlopig geen bestellingen meer aannemen, omdat het me veel te veel stress opleverd. Kan er zwanger niet zo goed mee omgaan blijkbaar, maar stiekem kriebelt het me wel om weer eens te gaan beginnen. | |
Keshet | zaterdag 1 januari 2011 @ 14:20 |
![]() Hoe krijgen jullie je cupcakes nou mooi plat zonder dat je een mes pakt en de bovenkant erafsnijdt? Wat ik nu doe is: Vormpje voor max de helft vol doen, iets op de vormpjes leggen en bakken maar. Ik heb het idee dat ik ze op die manier niet lekker gaar krijg maar als ik er niks opleg ploffen ze. 't is dat ik bakken zo leuk vindt (en het resultaat zo lekker ![]() ![]() Wat leggen jullie er nou op? Jeetjejom, voor 0,0 concentratie vind ik het een mooie taart, echt! | |
Lijnloos | zaterdag 1 januari 2011 @ 15:37 |
Keshet, ik kreeg de tip om er niks op te leggen maar als ze uit de oven komen meteen op de kop op een plaat of bord te leggen... Hielp ook maar deels hoor... ![]() Wat een mooie taarten weer ![]() | |
Stiemie | zaterdag 1 januari 2011 @ 16:02 |
Zo heb ik het laatst ook gedaan. Uit de oven halen en meteen een paar tellen een broodplank erop leggen! En de andere die dan nog te bol zijn, snij ik bij ![]() ![]() Wow leuke dingen kwamen er weer langs! Quezzie wat een leuk idee zeg ook van die chocostokjes rondom! En PZE lekker strak zo die taart. Ik begon er gisteravond nog door te twijfelen of ik nog snel iets zo maken ![]() ![]() | |
MissHobje | zaterdag 1 januari 2011 @ 16:53 |
Ik heb een perfectie ijsschep die vult precies goed en als de cc's uit de oven komen de broodplank er eventjes opleggen ![]() Ik dacht in het begin ook hoe doen ze dat ![]() Verders mooie creaties weer allemaal ![]() | |
Keshet | zaterdag 1 januari 2011 @ 17:56 |
Dus, de broodplank moet erop als ze uit de oven komen? Dat verklaart een hoop. ![]() Bedankt voor de tips weer. ![]() | |
SV-tje | zaterdag 1 januari 2011 @ 23:35 |
Voor kerst had ik wel taartjes gemaakt, maar door de drukte van het kerstdiner waren ze niet goed gelukt en al aangesneden voor ik er foto's van kon maken. Gisteren weer twee taartjes gemaakt, één voor oud en nieuw, waarvan de foto later komt omdat de vrienden waar we oud en nieuw vierden die hebben gemaakt, en één voor ons neefje die één jaar werd. Ouders hebben gewoon taart gekocht voor het bezoek maar vonden een meptaartje voor de jarige wel leuk. Dus bij deze een blauwe slagroom koekiemonster. ![]() ![]() | |
92Merel | zaterdag 1 januari 2011 @ 23:43 |
Geniale taart ![]() | |
Harajuku. | zondag 2 januari 2011 @ 16:44 |
Hahahha, wat leuk. | |
Mirjam | zondag 2 januari 2011 @ 16:44 |
![]() | |
Lijnloos | zondag 2 januari 2011 @ 17:13 |
Superleuk! Ik had ze al eens als cupcakes gezien met koekiemonster, maar als taart ook heel tof! ![]() | |
Pandora73 | zondag 2 januari 2011 @ 18:38 |
* Pandora73 komt uit lurk-modus Die koekiemonster-taart is echt geweldig! ![]() Ik wil ook zo graag mooie taarten maken, maar ben te lui om een cursus te doen, dus als jullie goede tips hebben voor internetsites waar je dit een beetje kunt leren, of een *goed* boek waar je dus zowel de taartbasis als het decoreren (met fondant/marsepein maar ook die crème-dingen) uit kunt leren, dan hou ik me aanbevolen! Domme vraag: is er nou veel verschil in bewerkelijkheid en in smaak tussen fondant en marsepein? Het is beide volgens mij erg zoet, maar fondant lijkt me zoeter? En maak je dan je eigen marsepein/fondant of haal je dat ergens? Internet of echte winkel? Waar ik woon zijn namelijk helaas geen kookwinkels, dus ik moet toch een beetje weten waar ik dan zo'n beetje op moet letten... Hm ik klink geloof ik een beetje als een over-enthousiaste puber, maar goed... Het komt uit een goed hart ![]() | |
SV-tje | zondag 2 januari 2011 @ 18:59 |
@allemaal: bedankt voor de leuke reakties op de taart. Moet zeggen dat ik er zelf ook blij mee was/ben. @Pandora73: ik vind zelf het volgen van één basiscursus (van een uurtje of 3) wel zinvol omdat het handig is om te zien hoe je dingen handig kunt doen. Ik weet dat er van teleac een 4 delige serie is geweest, hier heb je denk ik ook wel wat aan, heb geen link voor je maar die zou op google wel te vinden moeten zijn denk ik. Verder heb ik de eerste keren mijn spullen besteld via www.deleukstetaarten.nl als je op google gaat zoeken zul je meer van dit soort websites vinden. Hier kun je biscuitmix (niet perse nodig), botercrememix (niet perse nodig), fondant en marsepein bestellen. Ook staan er verschillende recepten om dingen zelf te maken. Let wel goed op als je marsepein koopt wat je koopt, bij ikea hebben ze ook een tijd marsepein gehad, dat was mengverhouding 1:2 met suiker, in de webshops is het 1:3 of 1:4 dat werkt voor taarten prettiger. Wat je verder fijn vind fondant of marsepein is per persoon verschillend. Qua smaak vind ik er niet zoveel verschil in zitten. Bij een kookwinkel betaal je vaak meer dan in een webshop, sinds kort hebben ze trouwens ook allerlei van dit spul bij Makro, ik weet niet of je mogelijkheid hebt om daar naar toe te gaan. Ben benieuwd wat je gaat doen en mocht je nog vragen hebben dan zijn er ast genoeg mensen die ze willen beantwoorden. Succes | |
limbolandjgirl | maandag 3 januari 2011 @ 18:57 |
Hallo allemaal! Ik volg dit topic al een tijdje omdat ik met Oud en Nieuw eens cupcakes wilde gaan maken. Ik heb dit dan ook gedaan, samen met vriendinnen. Maar ik ben niet tevreden over het resultaat.. Ik wil alles heel perfect en precies hebben. Maar mijn vriendinnen blijkbaar dus niet. ![]() Nja kijk zelf maar eens: ![]() Ik ga binnenkort een nieuwe poging wagen met de fondant die ik over heb. En ik hoor maar al te graag tips! ![]() | |
Stiemie | maandag 3 januari 2011 @ 22:00 |
Oh die koekiemonstertaart is super! ![]() Pandora voor een taart zou ik een workshop volgen want dat lijkt me best lastig. Voor cupcakes niet want dat is me best tegengevallen. Ik had er zelf echt meer van verwacht. Marsepein uitrollen, vormpjes uitsteken en erop plakken had me zelf ook wel gelukt, zeker met de tips van hier. Ik heb laatst trouwens aardbeienjam gebruikt om de marsepein op de cucakes te plakken en dat ging prima en het was nog lekker ook ![]() Limbolandgirl ze zijn wel een beetje lastig om te zien op de foto. Heeft die rechtsonder nou een plaatje van een bij? | |
limbolandjgirl | dinsdag 4 januari 2011 @ 12:46 |
Nee dat zijn 2 hartjes over elkaar. Maar ik ga vanmiddag nieuwe maken! Kijken wat ik er dan van bak.. ![]() Tadaaa! ![]() [ Bericht 15% gewijzigd door limbolandjgirl op 04-01-2011 14:56:20 ] | |
Radio91 | woensdag 5 januari 2011 @ 02:46 |
Nou ja zeg, ik ben leerling kok bijna klaar gelukkig, en ik wil veder leren als banketbakker. Nou kan ik aardig koken, maar had nog nooit een echte taart gemaakt, dus ik was verdomde trots op mijn allereerste taart met fondant. Maar nu ik die van jullie allemaal zie, ben ik jaloers ![]() Volgensmij kan ik beter in de leer bij jullie whahha Dit is mijn allereerste creatie voor een vriendin die 18 werd. ![]() ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door Radio91 op 05-01-2011 03:07:51 ] | |
De_Taartjesfee | woensdag 5 januari 2011 @ 08:06 |
Nou dat ziet er toch puik uit voor een eerste? ![]() | |
YskaFredriksson | woensdag 5 januari 2011 @ 17:15 |
Ik heb 1e kerstdag mijn allereerste cupcakes ever gemaakt! ![]() ![]() Die met die strikken waren de laatste maar ook echt een haastklus die zijn dan ook het lelijkste geworden. Ik was heel trots op mijn sneeuwpoppen! ![]() De kleine sterretjes bij de sneeuwpoppen daar had ik geen uitsteker voor. Die heb ik dus maar zo gesneden met een schilmesje :p Ik had 4 pakjes marsepein van Makro, wit, geel, rood en blauw. | |
lieflijntje | woensdag 5 januari 2011 @ 23:19 |
leuk hoor! Ik had best een cc willen komen eten ![]() | |
SV-tje | woensdag 5 januari 2011 @ 23:23 |
Ik heb sinds vandaag een hyves aangemaakt met al mijn foto's van mijn taarten. Dus ook die ik hier nog niet had geplaatst. Partyalot.hyves.nl | |
Stiemie | woensdag 5 januari 2011 @ 23:24 |
Leuk geworden zeg! Ook leuk zo die presentatie in die houder ![]() | |
Pandora73 | donderdag 6 januari 2011 @ 00:02 |
Ik vind hem mooi hoor! Zeker als het je eerste is!! ![]() | |
Keshet | vrijdag 7 januari 2011 @ 10:59 |
Weet iemand toevallig een goede winkel in Amersfoort of Utrecht of Leusden die zaken als marsepein, rolfondant etc. verkoopt? Bij voorkeur enigszins in het centrum. ![]() Met Google vind ik niet veel helaas. | |
Stansfield | vrijdag 7 januari 2011 @ 11:02 |
Oldenhof in Amersfoort heeft onder de trap een verzameling staan. Ook zou je in Utrecht betsies kookwinkel kunnen proberen. | |
Lijnloos | vrijdag 7 januari 2011 @ 11:03 |
Keshet, Homebaked.nl heeft een webwinkel maar daarbij kun je ook kiezen om het spul op te halen en dat is in Amersfoort (Hoogland, aan de kant van de Mac bij de A1...) Heb daar vorige keer spul besteld en vond het goedkoper dan vele andere winkels en goed assortiment en snel! Oldenhof is inderdaad ook een leuke zaak in Amersfoort en in Utrecht het je de tafel van 18... schijnt ook erg verleidelijk te zijn met spulletjes. | |
Keshet | vrijdag 7 januari 2011 @ 11:09 |
Dank! Tafel van 18 is verhuisd naar Zeist helaas. ![]() Ik wilde vandaag even wat spulletjes kopen maar ben met de trein, dan is Hoogland niet zo'n fijne optie geloof ik. Oldenhof ga ik eens even bestuderen mhv Google! ![]() | |
Lijnloos | vrijdag 7 januari 2011 @ 11:10 |
Huh? Vriendin vna me gaat altijd naar Tafel van 18 omdat die bij haar werk bijna naast zit en ze is er volgens mij afgelopen week nog geweest... maar vanuit de trein is ie niet heel erg dichtbij geloof ik. Oh en als je wilt kan ik het ook voor je ophalen (bij homebaked) hoor en dan meenemen naar Trix volgende maand... maar neem aan dat je het eerder wilt ![]() | |
MissHobje | vrijdag 7 januari 2011 @ 19:52 |
euhm nee hoor? zit er gewoon. | |
ChipsZak. | vrijdag 7 januari 2011 @ 20:47 |
Leuk! Hoe heb je die 'linten' van het strikje uitgesneden? Of kan jij gewoon zo ontzettend recht met een mesje snijden, ![]() | |
YskaFredriksson | vrijdag 7 januari 2011 @ 20:49 |
Ik kan recht snijden of de foto vertekend ![]() Ja leuk he, ik kreeg hem voor mn verjaardag net even dat extra duwtje om te beginnen :p | |
ChipsZak. | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:01 |
Haha oke, ![]() Als ik wil beginnen met cupcakes maken, incl. versiering en alles. Wat is dan allemaal spul dat ik nodig heb? Uiteraard muffinbeslag (Dr. Oetker gewoon?), marsepein?, bakvorm, uitstekers.. Verder nog iets? Hoe krijg je zegmaar die perfecte rondjes bovenop een muffin? | |
YskaFredriksson | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:12 |
Ik had nog een grote ronde uitsteker, eigenlijk gekocht voor iets anders maar kwam nu goed van pas. Vergeet de deegroller niet. Ik heb de boel uitgerold met een onderdeel van mijn etagere. Dat werkte prima bij de witte marsepein maar gekleurde marsepein plakte meer ofzo ![]() Ik heb trouwens van boerencakemix cakejes gemaakt. En ik heb die met de gele vallende ster gevuld met baileys. | |
ChipsZak. | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:23 |
Bedankt voor de tips! Die boerencakemix is ook gewoon in de winkel te koop? Sorry, ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:27 |
Ik had de opdracht om een paardentaart te maken voor een meisje dat 9 jaar wordt. Dit is het resultaat:![]() | |
ChipsZak. | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:32 |
Ohh! Mooi! | |
YskaFredriksson | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:46 |
zal wel staan naast de muffinmix ![]() | |
Stiemie | zaterdag 8 januari 2011 @ 10:14 |
Vastplakken van marsepein op marsepein doe ik alleen met wat water (niet te veel want dan vlekt het) Cake en marsepein aan elkaar plakken doe ik met jam. Ik heb bij de cupcakewinkel een roller gekocht en dat werkt wel heel fijn (want plakt niet) en ik rol alles op een ikeaplankje met een stukje antislipmatje eronder ![]() Wow mooie taart weer Spuuglokje ![]() | |
ChipsZak. | zaterdag 8 januari 2011 @ 12:47 |
Bedankt voor de tips, allemaal! | |
Jeetjejom | zondag 9 januari 2011 @ 13:23 |
Spuuglokje, wow, wat een mooie taart! | |
ChipsZak. | dinsdag 11 januari 2011 @ 16:38 |
Oh, ben ik weer ![]() Hoelang kan je cupcakes ongeveer bewaren en hoe? En hoeveel vragen jullie, degene die taarten voor anderen maken dan, eigenlijk voor jullie taarten? Ik zit te denken over een simpel boltaartje met wat versiering.. alleen ik heb eigenlijk geen zin om het zelf te (leren) maken. Ik ga zelf eerst maar aan de slag met cupcakes ipv taartjes. | |
ChipsZak. | zondag 16 januari 2011 @ 18:29 |
Iemand? ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 16 januari 2011 @ 19:14 |
Cake kun je (niet versierd\ gevuld) prima invriezen, geen idee hoe lang, hier is het altijd op voor het bederft. Over de laatste vraag durf ik niets te zeggen. | |
MissHobje | zondag 16 januari 2011 @ 20:28 |
Mini cupcakes voor verjaardags feestje hier thuus.![]() | |
SV-tje | maandag 17 januari 2011 @ 00:59 |
Een boltaartje van 20cm in doorsnee vraag ik 28 euro voor, voor een kleintje van 12cm 12 euro. | |
ChipsZak. | maandag 17 januari 2011 @ 09:07 |
_Ophelia_ & SV-tje; dank jullie wel voor de antwoorden! Als er nog meer mensen zouden willen antwoorden op de laatste vraag? Ik wil even zien of het allemaal rond eenzelfde prijs ligt ![]() | |
Kuukske | maandag 17 januari 2011 @ 09:12 |
Wat een schatjes!! ![]() | |
Spuuglokje | maandag 17 januari 2011 @ 13:12 |
Wat een mooierds, MissHobje! ![]() | |
Spuuglokje | maandag 17 januari 2011 @ 13:23 |
Ik heb vorige week 2 taarten gemaakt. Een voor een tweeling, vriendinnen van m'n dochter Sterre. En omdat ik die toch ging maken, heb ik er meteen een kleine bij gemaakt van 15 cm doorsnede, als verrassing voor mijn jarige zus. Want zo'n tweede is zo gemaakt als je iets meer botercreme en biscuitdeeg maakt. De tweeling wilde een met groene marsepein beklede taart met blauwe letters en roze bloemetjes. Dat kon geregeld worden. ![]() ![]() Voor mijn zus maakte ik een roze taartje met groene cijfers en groene bloemetjes. In de groene bloemetjes deed ik roze suikerpareltjes en ik maakte een groen sierrandje. Ook dit taartje kreeg een vulling van framboos en botercreme. ![]() | |
megamandy | maandag 17 januari 2011 @ 16:29 |
Vandaag mijn eerste taart met marsepein gemaakt. Zelf had ik het lastig met kneden om de kleur erin te krijgen (gelukkig was mijn moeder in de buurt). Vanavond ga ik voor de laatste keer na veertien jaar na mijn dansschool. De laatste vijf jaar ofzo in een hechte groep gezeten waarmee we ook ieder jaar een weekend weg gaan. Biscuittaart met chocolade en aardbijenyoghurtvulling. Eerst was het paarse echt helemaal strak zonder vouw aan de zijkant, tot ik het teveel aan marsepein ging wegsnijden, toen kwamen er twee kleine vouwen. Maar door de groene bolletjes valt dat niet meer op. ![]() de letters zijn even gewoon met de hand gesneden | |
SV-tje | maandag 17 januari 2011 @ 21:52 |
Deze zijn vanavond opgehaald:![]() ![]() ![]() | |
Pandora73 | maandag 17 januari 2011 @ 22:03 |
Oeeehhh die Sterre-taart is mooi! ![]() | |
Taartje | dinsdag 18 januari 2011 @ 09:33 |
Wauw, wat een mooie taarten zijn er weer geplaatst! Ik heb het idee dat steeds meer talent zich hier komt melden ![]() | |
Kuukske | dinsdag 18 januari 2011 @ 09:43 |
Prachtig inderdaad. Vooral die Bumba-taart. ![]() Al hou ik het bij bewonderen van de creaties. Ik ben er zelf niet echt mee bezig. | |
SV-tje | zaterdag 22 januari 2011 @ 16:56 |
Dank jullie wel voor de reacties op m'n bumba taart, wordt er verlegen van ![]() Later in de week ook nog petit fours gemaakt voor m'n vaders verjaardag, een stuk minder spectaculair, maar ook deze vielen weer in de smaak ![]() ![]() ![]() | |
Pandora73 | zaterdag 22 januari 2011 @ 18:57 |
Ik vind ze er enorm professioneel uitzien hoor! En heb je nou twee bladen gemaakt, of is het een verschil tussen met en zonder flits? | |
SV-tje | zaterdag 22 januari 2011 @ 19:16 |
Is inderdaad met en zonder flits. Dank je wel voor het compliment. | |
trovey | zaterdag 22 januari 2011 @ 19:21 |
Volgens mij ben ik meteen 2 kilo aangekomen met het doorlezen van dit topic. ![]() Maar hele leuke resultaten ![]() ![]() | |
Pandora73 | zaterdag 22 januari 2011 @ 19:34 |
Alles wat er niet perfect genoeg uitziet om te serveren, moet je natuurlijk wel gelijk opeten... ![]() | |
megamandy | zaterdag 22 januari 2011 @ 19:43 |
Ik lust zelf de marsepein/fondant wat dan ook niet dus ik kan mij er zelf nooit misselijk in eten, is wel fijn ![]() | |
Amooma | zaterdag 22 januari 2011 @ 20:45 |
Mijn allereerste taart met fondant ![]() Voor een eerste taart vind ik het op zich wel goed gelukt \o/ Is voor een vriendinnetje van mij die bijna jarig is en gek is op sterren <3 ![]() ![]() | |
92Merel | zaterdag 22 januari 2011 @ 20:59 |
Er is niet toevallig nog een 3e kind dat Alexander heet he? ![]() Ik heet namelijk Merel en mijn zusje Roos ![]() Overigens weer hele leuke taarten e.d. iedereen ! | |
Spuuglokje | zaterdag 22 januari 2011 @ 21:51 |
Leuke taart Amooma! ![]() SV-tje, wat een prachttaarten en mooie petit fours! Wauw! ![]() Vandaag ben ik 13 jaar getrouwd, dus voor het eerst in lange tijd heb ik weer eens een taart gemaakt om zelf (met ons gezin, niet helemaal in m'n eentje natuurlijk ![]() ![]() ![]() | |
92Merel | zaterdag 22 januari 2011 @ 21:52 |
Haha had gekund ![]() Gefeliciteerd ! En eet smakelijk natuurlijk ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 22 januari 2011 @ 23:19 |
Hoe maak je die? | |
De_Taartjesfee | zondag 23 januari 2011 @ 00:03 |
Ik zal de laatste taart die ik gemaakt heb maar ff onder een linkje zetten, wegens blootheid ![]() http://farm6.static.flickr.com/5084/5379275490_c3ac3ddf12_z.jpg Lekkere hangjopen voor Jopie. Chocoladebiscuit gevuld met hazelnootcreme, witte chocola en chocolademousse ![]() | |
#ANONIEM | zondag 23 januari 2011 @ 00:07 |
Whehe, dat zijn een paar pronte boobies Taartjesfee! | |
SV-tje | zondag 23 januari 2011 @ 00:38 |
@Breathtaking: Voor de petit fours heb ik eerst een vierkante taart gebakken, deze in gelijke repen gesneden. De repen heb ik gevuld, afgesmeerd en bekleed. Daarna hebben we deze repen in gelijke stukken gesneden, eerst de ongelijke zijkantjes eraf en dan in stukken. Dus je hebt redelijk wat afvalstukken maar dat vind m'n vriend niet erg ![]() Op mijn hyves heb ik bij de petit fours van juni een aantal foto's geplaatst van de petit fours in wording, dit maakt het verhaal hierboven waarschijnlijk nog wat duidelijker. @Spuuglokje: Jouw taart ziet er ook super uit ![]() @Taartjesfee: die zijn leuk zo en ook natuurgetrouw doordat er een soort van schouders bij zitten | |
trovey | zondag 23 januari 2011 @ 03:06 |
Dat zou dan hier ook het probleem zijn. ![]() | |
Popples | zondag 23 januari 2011 @ 17:11 |
ik lurk altijd mee om te genieten van jullie taarten. vorige maand moest ik zelf aan de bak. mijn eerste barbietaart. het ziet er niet zo mooi uit als een ander maakt. mijn meisje was heel blij. ik moest het maken zonder de goede gereedschappen te hebben en alles met de hand te doen. ![]() | |
Pandora73 | zondag 23 januari 2011 @ 17:32 |
Ziet er heel mooi uit hoor! Maarreh, die Barbie... Is dat een echte of heb je het uit marsepein geknutseld? Aan het haar te zien lijkt het wel een echte, maar heb je er dan een hele ingestopt, of alleen het bovenlijf? * Pandora73 nieuwsgierig is hoe je zoiets oplost | |
Muck | zondag 23 januari 2011 @ 17:51 |
Als je een tulbandvorm gebruikt, kun je er makkelijk een hele barbie instoppen ![]() | |
Popples | zondag 23 januari 2011 @ 17:55 |
de eigenlijke bedoeling was een tulband te gebruiken maar helaas mislukte met eruit halen. ik had al een hele barbie gekocht. ik had deze barbie ook gekocht (allen bovenlijf) voor de zekerheid. dus de mislukte is opgegaan bij de buurkindjes en de schaal die een beetje rond liep heb ik gepakt en de overgebleven biscuit in gebakken en die lukte wel. dit is dus een insteek barbie met alleen bovenlijf is van wilton. die heb ik wel bekleed met fondant. http://www.debakwinkel.nl/cat19/pop_voor_wondermold.html zo een is het ze hebben met 16 mensen van de barbie kunnen eten. ![]() zo duur was hij ook niet en ik ga hem gewoon in maart weer gebruiken voor mijn andere dochter. ![]() 1ding was zeker mijn taart was mooier dan die van schoonzus ![]() ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Popples op 23-01-2011 18:01:06 ] | |
Pixie. | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:56 |
Ik heb een vraagje teminste een paar eigenlijk ![]() Mijn moeder word binnekort 50 en ik wil een taart voor haar maken met fondant. En aangezien ik nog nooit een taart heb gemaakt is advies welkom ![]() Kan ik de taart een avond van tevoren maken of stoort hij dan in elkaar ? Weten jullie waar ik goede recepten kan vinden voor de vulling etc? Misschien van jullie eigen ervaringen want ik ben bang dat ik bijv een verkeerde uitkies Ook gebruik ik een springvorm is dit een goed idee? En kan ik ook een taart maken zonder gebruik van oven die ik ook kan bekleden met fondant? Dankjullie wel en als mijn taart half zo goed word als die van jullie ben ik al tevreden [ Bericht 9% gewijzigd door Pixie. op 25-01-2011 14:17:22 ] | |
Nanook24 | woensdag 26 januari 2011 @ 21:22 |
Ja dat kan. Ideeën voor vullingen kun je hier vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/ Ik gebruik zelf vaak chocolade ganache en tobleronne mousse doet het ook altijd goed maar je kunt het ook simpel houden door bijv. voor slagroom (met klop-fix) en iets van een mona toetje te gebruiken. Nee hoor, dat kan prima alleen zal de taart iets minder hoog worden dan met een echte stalen bakpan. Volgens mij wordt dit lastig, want zonder oven kom je al snel op iets van kwark- of mon chou-taart en doordat kwark 'nat' is gaat je marsepein/fondant smelten... Succes in elk geval met de taart voor je moeder. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 26 januari 2011 @ 21:46 |
Ik heb heel veel restjes. Zou het een probleem zijn om fondant en marsepein te combineren op één taart? | |
Spuuglokje | woensdag 26 januari 2011 @ 21:57 |
Dizzy-Miss-Lizzy, er is toch ook zoiets als marsefond? Half fondant, half marsepein? Dus dan kun je het gewoon door elkaar kneden. ![]() | |
Nanook24 | woensdag 26 januari 2011 @ 22:04 |
Volgens mij is dit geen probleem, ik doe ook vaak wat fondant door de marsepein als ik hele lichte kleurtjes gebruik op een taart of als ik mijn marsepein witter wil maken. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 26 januari 2011 @ 22:07 |
Mooi, ik wil een geboortetaartje die lief mee naar het werk kan nemen maken maar ik ben niet mobiel genoeg om naar de kookwinkel in de stad te gaan nu dus ik ging eens kijken hoeveel restjes ik nog had. Ik wilde wit met blauw mengen dus ik ga het gewoon proberen. Bedankt dames ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 26 januari 2011 @ 22:29 |
Dat gaat helemaal goed komen, krijg je dus mooie lichtblauwe marsefond. ![]() | |
YskaFredriksson | donderdag 27 januari 2011 @ 00:15 |
Je zou eventueel een kant-en-klare- cake kunnen gaan bekleden. | |
Pixie. | donderdag 27 januari 2011 @ 11:36 |
Wow heel erg bedankt ![]() | |
SV-tje | zondag 30 januari 2011 @ 19:37 |
Vandaag weer een taart afgeleverd bij een vriendin. Ze had een aantal plaatjes laten zien wat ze leuk vond en aan de hand daarvan deze taart gemaakt. Gevuld met bonbonbloc mousse en slagroom: ![]() ![]() ![]() Roosjes ![]() M'n vriend vond het leuk om foto's halverwege te maken: ![]() ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zondag 6 februari 2011 @ 20:06 |
Dat was een flinke klus, SV-tje, al die roosjes maken. Wat een gezellige taart is het geworden! ![]() Mijn dochter en ik vierden vandaag samen onze verjaardag (ik was een halve week geleden jarig en mijn dochter over een halve week), en had daarom mijn eerste stapeltaart ooit gemaakt voor de visite: ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zondag 6 februari 2011 @ 20:08 |
Hij is weer mooi Spuug! En gefeliciteerd x2. | |
Stiemie | zondag 6 februari 2011 @ 20:08 |
Gefeliciteerd Spuuglokje en Sterre ![]() ![]() Ohh en die taart met al die roosjes ![]() | |
ChipsZak. | zondag 6 februari 2011 @ 20:15 |
@SV-tje: wat mooooi ![]() Spuuglokje, die van jou ook! Nog gefeliciteerd! | |
Taartje | zondag 6 februari 2011 @ 20:22 |
Prachtig Spuuglokje! De letters zijn echt super goed gelukt, zo mooi bol. Een plaatje weer! ![]() | |
Pandora73 | zondag 6 februari 2011 @ 20:53 |
Mooi hoor dames! En Spuuglokje, nog/alvast gefeliciteerd voor jou en je dochter! | |
sita55 | dinsdag 8 februari 2011 @ 01:40 |
Ik wil ook beginnen met cupcakes versieren (en in de toekomst misschien zelfs met taarten..) maar heeft iemand een boekentip wat betreft cupcakes versieren? | |
Ooi86 | woensdag 9 februari 2011 @ 20:00 |
Wie weet waar dat Pip vogeltje vormpje vandaan komt? Ik vind hem erg leuk! Mooi cupcakes voor een beginner hoor! Ik hoop dat de mijne ook zo mooi worden! | |
Stiemie | woensdag 9 februari 2011 @ 20:16 |
Dankjewel! Volgens mij is die vogel deze: https://www.homebaked.nl/(...)gel-cutter-set-van-2 Ik heb 'm gebruikt bij sugarlicious dus daar verkopen ze 'm denk ik ook wel. | |
Ooi86 | woensdag 9 februari 2011 @ 21:50 |
Tenk joe! | |
Sarabi | woensdag 9 februari 2011 @ 23:13 |
Spuuglokje en SV-tje ziet er weer geweldig uit! Zijn er hier toevallig nog taartenmaaksters uit Brabant die in Maart nog tijd hebben voor een opdrachtje? | |
SV-tje | woensdag 9 februari 2011 @ 23:55 |
Wat had je in gedachten en waar in Brabant? Maart is in mijn agenda nog een rustige maand. | |
Sarabi | donderdag 10 februari 2011 @ 00:06 |
Richting Oss/Den Bosch En ik ben dan jarig (of ik vier dan tenminste mijn verjaardag) voor een stuk of 10 vrienden En het leek me wel leuk om dan zo'n mooie taart te hebben ![]() | |
trovey | donderdag 10 februari 2011 @ 00:51 |
Elke keer als ik dit topic bekijk vertrek ik met honger. ![]() | |
zarlor | donderdag 10 februari 2011 @ 15:32 |
Zijn er ook cursussen (ofzo) waar je dit kan leren? Ik ken namelijk iemand die dit soort dingen graag wil maken, maar ze weet niet hoe. Dus ik dacht dat dat een leuk cadeautje zou zijn voor haar verjaardag. | |
SV-tje | donderdag 10 februari 2011 @ 23:58 |
Heb je al een bepaald beeld in je hoofd of niet, ik kan dit weekend wel eveneen opzetje maken en je laten weten wat de kosten zijn, ik woon in de buurt van Tilburg, dus qua afstand zou dat te doen moeten zijn. Onderaan m'n post staat m'n hyves adres waar ik verschillende taartfoto's van wat ik tot nu toe heb gemaakt. Ik hoor het wel. | |
SV-tje | donderdag 10 februari 2011 @ 23:59 |
Als je op taartworkshop zoekt op internet kom je heel veel dingen tegen die een middagje of avondje duren (leuk als cadeautje) en buiten die echte winkels/workshopgevers, zijn er ook genoeg mensen die het als hobby erbij doen (zoals ik). | |
Ooi86 | zaterdag 12 februari 2011 @ 20:22 |
Oooeeh, mijn eerste cupcakeproject staat nu in de over en de botercreme is in de maak..... Zal het me gaan lukken? | |
sita55 | zondag 13 februari 2011 @ 12:11 |
wow, spannend! ![]() | |
Ooi86 | zondag 13 februari 2011 @ 12:18 |
Hihi, ik heb een paar waardevolle lessen geleerd: - Cupcakes maken in de vorm en dan pas in het papiertje want door het vet is het papiertje nu weer bijna zo goed als doorzichtig - minder beslag maken want ik heb er veel te veel! - minder beslag per cupcake gebruken want ze zijn veel te groot! Toch nog een fotootje van mijn firstborn: ![]() Ik vind hem wel hilarisch. De topping is trouwens wel heel lekker: botercreme met frambozensmaak. | |
sita55 | zondag 13 februari 2011 @ 13:15 |
Geweldig!! ![]() ![]() | |
ChipsZak. | zondag 13 februari 2011 @ 15:49 |
Aww wat een schattige eerste poging, ![]() ![]() Gaat er iemand trouwens binnenkort nog wat bestellen bij de leukstetaartenshop? | |
SV-tje | zondag 13 februari 2011 @ 16:49 |
Mooie toef voor de eerste keer ![]() Wat betreft de papiertjes, die zou ik er niet pas later omheen doen dan zitten ze los. Dat doorschijnen is afhankelijk van welke papiertjes je gebruikt, hebben meer mensen last van bij bepaalde merken. Ik heb het zelf nog nooit gehad. Ik zou ze ongeveer voor de helft vullen, om de juiste grote cupcake te krijgen. Wat ik me nog wel afvroeg bij je foto is waarom je glazuur onder je botercreme hebt gedaan? | |
Ooi86 | zondag 13 februari 2011 @ 20:23 |
Dank voor je feedback! Wat de papiertjes betreft, ja dat los zitten leek me ook al niet zo handig. Zoals je recht onderin de foto ziet, zie je dat ik ook nog koeienpapiertjes had en die schijnen een stuk minder door. Dus misschien ligt het inderdaad aan welk merk ofzo. Nog tips? ![]() Die glazuur onder mijn botercreme: ik was bang dat ik geen mooie grote cupcake bedekkende toef kon maken, dus die glazuur diende als extra bekleding ![]() Doe jij normaal met cupcakes alleen botercreme? | |
SV-tje | zondag 13 februari 2011 @ 23:32 |
Van elkaar kunnen we leren toch ![]() Ik gebruik tot op heden dr oetker papiertjes (gewoon te koop bij de supermarkt) er zijn mensen die problemen hebben dat die papiertjes loslaten maar dat heb ik nooit gehad. Ik doe of een botercreme toef of afsmeren met botercreme en dan een laagje fondant of marsepein erop. Net wat ik wil bereiken met de cupcakes. | |
sita55 | maandag 14 februari 2011 @ 09:13 |
Dit is mijn eerste cupcake met vanille botercreme en lekker simpel wat sprinkles eroverheen. ![]() ![]() | |
Ooi86 | maandag 14 februari 2011 @ 17:36 |
Wow, mooie toef hoor! Ik was ook nog even verder gegaan met een paar cuppies en die zagen er toen zo uit: ![]() Best cute vond ik ![]() | |
sita55 | woensdag 16 februari 2011 @ 14:01 |
die zien er mooi uit! ik heb die volgens mij ook eens op youtube gezien, klopt dat? | |
RenRen- | woensdag 16 februari 2011 @ 14:08 |
Leuk ![]() ![]() | |
emss | woensdag 16 februari 2011 @ 14:49 |
Hoi welke letter uitstekers zijn dat? | |
Spuuglokje | woensdag 16 februari 2011 @ 20:29 |
Dat zijn de FMM Funky Alphabet Tappits. O.a. te koop bij De leukste taartenshop. ![]() | |
Ooi86 | woensdag 16 februari 2011 @ 21:20 |
Dat zou kunnen, maar ik heb het gewoon zelf bedacht ![]() Vandaag wilde ik nog 'even een PAAR' cupcakes bakken voor de verjaardag van mijn vriend morgen. Ik zocht een recept van internet (het Magnolia Bakery recept) en ging aan de slag met mijn beslag. Mijn god, wat was het veel!!!! Nou heb ik !!! 30 !!! cupcakes en dan heb ik nog een gedeelte van het beslag weg gemikt. Whaha, wat zullen we dik worden ![]() | |
SV-tje | woensdag 16 februari 2011 @ 21:38 |
Je kunt ze invriezen, scheelt weer dat je niet alles ineens hoeft op te eten. | |
HenkPietKlaasWim | zaterdag 19 februari 2011 @ 00:50 |
Iemand hier enig idee hoe ik "de perfecte muffin" kan maken? Ik krijg ze namelijk nooit zo mooi hoog en het blijven eigenlijk altijd cupcakes. ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 19 februari 2011 @ 00:54 |
Muffins moet je niet mixen maar snel door elkaar roeren. Mag zelfs nog met klonten in het beslag. Echte cupcakes hebben een ander recept dan muffins ![]() | |
ChipsZak. | zaterdag 19 februari 2011 @ 09:34 |
Je kan bovenop cupcakes toch ook gewoon marsepein doen? Als dat bovenstukje zegmaar? ![]() Want ik mag geen (kant-en-klare) fondant i.v.m. gelatine. En het zelf maken.. hmm.. volgens mij komt dat niet goed ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 19 februari 2011 @ 09:35 |
Ja hoor dat kan zeker ![]() Is nog lekker ook ![]() | |
ChipsZak. | zaterdag 19 februari 2011 @ 09:45 |
![]() | |
E.T. | zaterdag 19 februari 2011 @ 15:55 |
Ga ik de 'Old Fashioned Chocolate Cake' van Nigella nu maken of morgenochtend? Dochterlief kan niet wachten tot we aan het kokkerellen slaan, maar ben bang dat de chocolade na een nachtje koelkast niet zo mooi meer is ![]() |