Leuk geworden zeg! Ook leuk zo die presentatie in die houderquote:Op woensdag 5 januari 2011 17:15 schreef YskaFredriksson het volgende:
Ik heb 1e kerstdag mijn allereerste cupcakes ever gemaakt!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die met die strikken waren de laatste maar ook echt een haastklus die zijn dan ook het lelijkste geworden. Ik was heel trots op mijn sneeuwpoppen!
[ afbeelding ]
De kleine sterretjes bij de sneeuwpoppen daar had ik geen uitsteker voor. Die heb ik dus maar zo gesneden met een schilmesje :p
Ik had 4 pakjes marsepein van Makro, wit, geel, rood en blauw.
Ik vind hem mooi hoor! Zeker als het je eerste is!!quote:Op woensdag 5 januari 2011 02:46 schreef Radio91 het volgende:
Nou ja zeg, ik ben leerling kok bijna klaar gelukkig, en ik wil veder leren als banketbakker.
Nou kan ik aardig koken, maar had nog nooit een echte taart gemaakt, dus ik was verdomde trots op mijn allereerste taart met fondant.
Maar nu ik die van jullie allemaal zie, ben ik jaloers
Volgensmij kan ik beter in de leer bij jullie whahha
Dit is mijn allereerste creatie voor een vriendin die 18 werd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oldenhof in Amersfoort heeft onder de trap een verzameling staan. Ook zou je in Utrecht betsies kookwinkel kunnen proberen.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:59 schreef Keshet het volgende:
Weet iemand toevallig een goede winkel in Amersfoort of Utrecht of Leusden die zaken als marsepein, rolfondant etc. verkoopt? Bij voorkeur enigszins in het centrum.
Met Google vind ik niet veel helaas.
Keshet, Homebaked.nl heeft een webwinkel maar daarbij kun je ook kiezen om het spul op te halen en dat is in Amersfoort (Hoogland, aan de kant van de Mac bij de A1...) Heb daar vorige keer spul besteld en vond het goedkoper dan vele andere winkels en goed assortiment en snel!quote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:59 schreef Keshet het volgende:
Weet iemand toevallig een goede winkel in Amersfoort of Utrecht of Leusden die zaken als marsepein, rolfondant etc. verkoopt? Bij voorkeur enigszins in het centrum.
Met Google vind ik niet veel helaas.
Huh? Vriendin vna me gaat altijd naar Tafel van 18 omdat die bij haar werk bijna naast zit en ze is er volgens mij afgelopen week nog geweest... maar vanuit de trein is ie niet heel erg dichtbij geloof ik.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 11:09 schreef Keshet het volgende:
Dank! Tafel van 18 is verhuisd naar Zeist helaas.
Ik wilde vandaag even wat spulletjes kopen maar ben met de trein, dan is Hoogland niet zo'n fijne optie geloof ik.
Oldenhof ga ik eens even bestuderen mhv Google!
euhm nee hoor? zit er gewoon.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 11:09 schreef Keshet het volgende:
Dank! Tafel van 18 is verhuisd naar Zeist helaas.
Ik wilde vandaag even wat spulletjes kopen maar ben met de trein, dan is Hoogland niet zo'n fijne optie geloof ik.
Oldenhof ga ik eens even bestuderen mhv Google!
Leuk! Hoe heb je die 'linten' van het strikje uitgesneden? Of kan jij gewoon zo ontzettend recht met een mesje snijden,quote:Op woensdag 5 januari 2011 17:15 schreef YskaFredriksson het volgende:
Ik heb 1e kerstdag mijn allereerste cupcakes ever gemaakt!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die met die strikken waren de laatste maar ook echt een haastklus die zijn dan ook het lelijkste geworden. Ik was heel trots op mijn sneeuwpoppen!
[ afbeelding ]
De kleine sterretjes bij de sneeuwpoppen daar had ik geen uitsteker voor. Die heb ik dus maar zo gesneden met een schilmesje :p
Ik had 4 pakjes marsepein van Makro, wit, geel, rood en blauw.
Ik kan recht snijden of de foto vertekendquote:Op vrijdag 7 januari 2011 20:47 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Leuk! Hoe heb je die 'linten' van het strikje uitgesneden? Of kan jij gewoon zo ontzettend recht met een mesje snijden,?
Ja leuk he, ik kreeg hem voor mn verjaardag net even dat extra duwtje om te beginnen :pquote:Op woensdag 5 januari 2011 23:24 schreef Stiemie het volgende:
[..]
Leuk geworden zeg! Ook leuk zo die presentatie in die houder
Haha oke,quote:Op vrijdag 7 januari 2011 20:49 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Ik kan recht snijden of de foto vertekend
[..]
Ja leuk he, ik kreeg hem voor mn verjaardag net even dat extra duwtje om te beginnen :p
Ik had nog een grote ronde uitsteker, eigenlijk gekocht voor iets anders maar kwam nu goed van pas. Vergeet de deegroller niet. Ik heb de boel uitgerold met een onderdeel van mijn etagere. Dat werkte prima bij de witte marsepein maar gekleurde marsepein plakte meer ofzoquote:Op vrijdag 7 januari 2011 21:01 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Haha oke,.
Als ik wil beginnen met cupcakes maken, incl. versiering en alles. Wat is dan allemaal spul dat ik nodig heb? Uiteraard muffinbeslag (Dr. Oetker gewoon?), marsepein?, bakvorm, uitstekers..
Verder nog iets? Hoe krijg je zegmaar die perfecte rondjes bovenop een muffin?
Bedankt voor de tips!quote:Op vrijdag 7 januari 2011 21:12 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Ik had nog een grote ronde uitsteker, eigenlijk gekocht voor iets anders maar kwam nu goed van pas. Vergeet de deegroller niet. Ik heb de boel uitgerold met een onderdeel van mijn etagere. Dat werkte prima bij de witte marsepein maar gekleurde marsepein plakte meer ofzoik heb het ook nog geprobeerd met een glas maar dat werkte ook niet bijster goed.. En ik gebruikte poedersuiker met water om dingen vast te plakken.
Ik heb trouwens van boerencakemix cakejes gemaakt. En ik heb die met de gele vallende ster gevuld met baileys.
zal wel staan naast de muffinmixquote:Op vrijdag 7 januari 2011 21:23 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Bedankt voor de tips!
Die boerencakemix is ook gewoon in de winkel te koop? Sorry,maar ik heb geen enkele bakervaring
.
Vastplakken van marsepein op marsepein doe ik alleen met wat water (niet te veel want dan vlekt het) Cake en marsepein aan elkaar plakken doe ik met jam. Ik heb bij de cupcakewinkel een roller gekocht en dat werkt wel heel fijn (want plakt niet) en ik rol alles op een ikeaplankje met een stukje antislipmatje eronderquote:Op vrijdag 7 januari 2011 21:01 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Haha oke,.
Als ik wil beginnen met cupcakes maken, incl. versiering en alles. Wat is dan allemaal spul dat ik nodig heb? Uiteraard muffinbeslag (Dr. Oetker gewoon?), marsepein?, bakvorm, uitstekers..
Verder nog iets? Hoe krijg je zegmaar die perfecte rondjes bovenop een muffin?
Iemand?quote:Op dinsdag 11 januari 2011 16:38 schreef ChipsZak. het volgende:
Oh, ben ik weerhaha.
Hoelang kan je cupcakes ongeveer bewaren en hoe?
En hoeveel vragen jullie, degene die taarten voor anderen maken dan, eigenlijk voor jullie taarten? Ik zit te denken over een simpel boltaartje met wat versiering.. alleen ik heb eigenlijk geen zin om het zelf te (leren) maken. Ik ga zelf eerst maar aan de slag met cupcakes ipv taartjes.
Een boltaartje van 20cm in doorsnee vraag ik 28 euro voor, voor een kleintje van 12cm 12 euro.quote:Op zondag 16 januari 2011 18:29 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Iemand?Met name de laatste vraag.
Wat een schatjes!!quote:Op zondag 16 januari 2011 20:28 schreef MissHobje het volgende:
Mini cupcakes voor verjaardags feestje hier thuus.
[ afbeelding ]
Prachtig inderdaad. Vooral die Bumba-taart.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 09:33 schreef Taartje het volgende:
Wauw, wat een mooie taarten zijn er weer geplaatst! Ik heb het idee dat steeds meer talent zich hier komt melden
Is inderdaad met en zonder flits. Dank je wel voor het compliment.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 18:57 schreef Pandora73 het volgende:
Ik vind ze er enorm professioneel uitzien hoor!
En heb je nou twee bladen gemaakt, of is het een verschil tussen met en zonder flits?
Alles wat er niet perfect genoeg uitziet om te serveren, moet je natuurlijk wel gelijk opeten...quote:Op zaterdag 22 januari 2011 19:21 schreef trovey het volgende:
Volgens mij ben ik meteen 2 kilo aangekomen met het doorlezen van dit topic.![]()
Maar hele leuke resultaten, alleen niet zo'n goed idee om het zelf te doen.
Ik lust zelf de marsepein/fondant wat dan ook niet dus ik kan mij er zelf nooit misselijk in eten, is wel fijnquote:Op zaterdag 22 januari 2011 19:34 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Alles wat er niet perfect genoeg uitziet om te serveren, moet je natuurlijk wel gelijk opeten...
Er is niet toevallig nog een 3e kind dat Alexander heet he?quote:Op maandag 17 januari 2011 13:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vorige week 2 taarten gemaakt. Een voor een tweeling, vriendinnen van m'n dochter Sterre. En omdat ik die toch ging maken, heb ik er meteen een kleine bij gemaakt van 15 cm doorsnede, als verrassing voor mijn jarige zus. Want zo'n tweede is zo gemaakt als je iets meer botercreme en biscuitdeeg maakt.
De tweeling wilde een met groene marsepein beklede taart met blauwe letters en roze bloemetjes. Dat kon geregeld worden.Ik heb in de bloemetjes een blauw suikerpareltje gedaan en er nog een blauw sierrandje om gemaakt. De vulling was een laagje framboos en een laagje Funcakes botercreme.
[ afbeelding ]
Haha had gekundquote:Op zaterdag 22 januari 2011 21:51 schreef Spuuglokje het volgende:
Leuke taart Amooma!
SV-tje, wat een prachttaarten en mooie petit fours! Wauw!Nee 92Merel, ze hebben nog 2 oudere zussen, geen broer.
Vandaag ben ik 13 jaar getrouwd, dus voor het eerst in lange tijd heb ik weer eens een taart gemaakt om zelf (met ons gezin, niet helemaal in m'n eentje natuurlijk) op te eten!
[ afbeelding ]
Hoe maak je die?quote:Op zaterdag 22 januari 2011 16:56 schreef SV-tje het volgende:
Dank jullie wel voor de reacties op m'n bumba taart, wordt er verlegen van![]()
Later in de week ook nog petit fours gemaakt voor m'n vaders verjaardag, een stuk minder spectaculair, maar ook deze vielen weer in de smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
@Breathtaking: Voor de petit fours heb ik eerst een vierkante taart gebakken, deze in gelijke repen gesneden. De repen heb ik gevuld, afgesmeerd en bekleed. Daarna hebben we deze repen in gelijke stukken gesneden, eerst de ongelijke zijkantjes eraf en dan in stukken. Dus je hebt redelijk wat afvalstukken maar dat vind m'n vriend niet ergquote:
Dat zou dan hier ook het probleem zijn.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 19:34 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Alles wat er niet perfect genoeg uitziet om te serveren, moet je natuurlijk wel gelijk opeten...
Als je een tulbandvorm gebruikt, kun je er makkelijk een hele barbie instoppenquote:Op zondag 23 januari 2011 17:32 schreef Pandora73 het volgende:
Ziet er heel mooi uit hoor!
Maarreh, die Barbie... Is dat een echte of heb je het uit marsepein geknutseld? Aan het haar te zien lijkt het wel een echte, maar heb je er dan een hele ingestopt, of alleen het bovenlijf?
* Pandora73 nieuwsgierig is hoe je zoiets oplost
de eigenlijke bedoeling was een tulband te gebruiken maar helaas mislukte met eruit halen. ik had al een hele barbie gekocht. ik had deze barbie ook gekocht (allen bovenlijf) voor de zekerheid. dus de mislukte is opgegaan bij de buurkindjes en de schaal die een beetje rond liep heb ik gepakt en de overgebleven biscuit in gebakken en die lukte wel.quote:Op zondag 23 januari 2011 17:32 schreef Pandora73 het volgende:
Ziet er heel mooi uit hoor!
Maarreh, die Barbie... Is dat een echte of heb je het uit marsepein geknutseld? Aan het haar te zien lijkt het wel een echte, maar heb je er dan een hele ingestopt, of alleen het bovenlijf?
* Pandora73 nieuwsgierig is hoe je zoiets oplost
Ja dat kan.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:56 schreef Pixie. het volgende:
Kan ik de taart een avond van tevoren maken of stoort hij dan in elkaar ?
Ideeën voor vullingen kun je hier vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/quote:Weten jullie waar ik goede recepten kan vinden voor de vulling etc? Misschien van jullie eigen ervaringen want ik ben bang dat ik bijv een verkeerde uitkies
Nee hoor, dat kan prima alleen zal de taart iets minder hoog worden dan met een echte stalen bakpan.quote:Ook gebruik ik een springvorm is dit een goed idee?
Volgens mij wordt dit lastig, want zonder oven kom je al snel op iets van kwark- of mon chou-taart en doordat kwark 'nat' is gaat je marsepein/fondant smelten...quote:En kan ik ook een taart maken zonder gebruik van oven die ik ook kan bekleden met fondant?
Volgens mij is dit geen probleem, ik doe ook vaak wat fondant door de marsepein als ik hele lichte kleurtjes gebruik op een taart of als ik mijn marsepein witter wil maken.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik heb heel veel restjes.
Zou het een probleem zijn om fondant en marsepein te combineren op één taart?
Je zou eventueel een kant-en-klare- cake kunnen gaan bekleden.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:56 schreef Pixie. het volgende:
Ik heb een vraagje teminste een paar eigenlijk
Mijn moeder word binnekort 50 en ik wil een taart voor haar maken met fondant.
En aangezien ik nog nooit een taart heb gemaakt is advies welkom
Kan ik de taart een avond van tevoren maken of stoort hij dan in elkaar ?
Weten jullie waar ik goede recepten kan vinden voor de vulling etc? Misschien van jullie eigen ervaringen want ik ben bang dat ik bijv een verkeerde uitkies
Ook gebruik ik een springvorm is dit een goed idee?
En kan ik ook een taart maken zonder gebruik van oven die ik ook kan bekleden met fondant?
Dankjullie wel en als mijn taart half zo goed word als die van jullie ben ik al tevreden
Wow heel erg bedanktquote:Op woensdag 26 januari 2011 21:22 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Ja dat kan.
[..]
Ideeën voor vullingen kun je hier vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/
Ik gebruik zelf vaak chocolade ganache en tobleronne mousse doet het ook altijd goed maar je kunt het ook simpel houden door bijv. voor slagroom (met klop-fix) en iets van een mona toetje te gebruiken.
[..]
Nee hoor, dat kan prima alleen zal de taart iets minder hoog worden dan met een echte stalen bakpan.
[..]
Volgens mij wordt dit lastig, want zonder oven kom je al snel op iets van kwark- of mon chou-taart en doordat kwark 'nat' is gaat je marsepein/fondant smelten...
Succes in elk geval met de taart voor je moeder.
Wie weet waar dat Pip vogeltje vormpje vandaan komt? Ik vind hem erg leuk!quote:Op zaterdag 18 december 2010 21:18 schreef Stiemie het volgende:
Oh WOS die zijn leuk zeg! Dat muisje![]()
En TF wow wat knap zeg met die wave erin!
Vandaag heb ik mijn cupcakes-cursus gehad. Erg leuk en ik ben best trots op mijn eerste pogingen!
[ afbeelding ]
Tenk joe!quote:Op woensdag 9 februari 2011 20:16 schreef Stiemie het volgende:
Dankjewel!
Volgens mij is die vogel deze: https://www.homebaked.nl/(...)gel-cutter-set-van-2
Ik heb 'm gebruikt bij sugarlicious dus daar verkopen ze 'm denk ik ook wel.
Wat had je in gedachten en waar in Brabant? Maart is in mijn agenda nog een rustige maand.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:13 schreef Sarabi het volgende:
Spuuglokje en SV-tje ziet er weer geweldig uit!
Zijn er hier toevallig nog taartenmaaksters uit Brabant die in Maart nog tijd hebben voor een opdrachtje?
Richting Oss/Den Boschquote:Op woensdag 9 februari 2011 23:55 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Wat had je in gedachten en waar in Brabant? Maart is in mijn agenda nog een rustige maand.
Heb je al een bepaald beeld in je hoofd of niet, ik kan dit weekend wel eveneen opzetje maken en je laten weten wat de kosten zijn, ik woon in de buurt van Tilburg, dus qua afstand zou dat te doen moeten zijn. Onderaan m'n post staat m'n hyves adres waar ik verschillende taartfoto's van wat ik tot nu toe heb gemaakt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:06 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Richting Oss/Den Bosch
En ik ben dan jarig (of ik vier dan tenminste mijn verjaardag) voor een stuk of 10 vrienden
En het leek me wel leuk om dan zo'n mooie taart te hebbenik vind in principe heel veel leuk maar ik hou wel van meisjesachtige dingen
Als je op taartworkshop zoekt op internet kom je heel veel dingen tegen die een middagje of avondje duren (leuk als cadeautje) en buiten die echte winkels/workshopgevers, zijn er ook genoeg mensen die het als hobby erbij doen (zoals ik).quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:32 schreef zarlor het volgende:
Zijn er ook cursussen (ofzo) waar je dit kan leren?
Ik ken namelijk iemand die dit soort dingen graag wil maken, maar ze weet niet hoe. Dus ik dacht dat dat een leuk cadeautje zou zijn voor haar verjaardag.
wow, spannend!quote:Op zaterdag 12 februari 2011 20:22 schreef Ooi86 het volgende:
Oooeeh, mijn eerste cupcakeproject staat nu in de over en de botercreme is in de maak..... Zal het me gaan lukken?
Hihi, ik heb een paar waardevolle lessen geleerd:quote:
Mooie toef voor de eerste keerquote:Op zondag 13 februari 2011 12:18 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Hihi, ik heb een paar waardevolle lessen geleerd:
- Cupcakes maken in de vorm en dan pas in het papiertje want door het vet is het papiertje nu weer bijna zo goed als doorzichtig
- minder beslag maken want ik heb er veel te veel!
- minder beslag per cupcake gebruken want ze zijn veel te groot!
Toch nog een fotootje van mijn firstborn:
[ afbeelding ]
Ik vind hem wel hilarisch. De topping is trouwens wel heel lekker: botercreme met frambozensmaak.
Dank voor je feedback! Wat de papiertjes betreft, ja dat los zitten leek me ook al niet zo handig. Zoals je recht onderin de foto ziet, zie je dat ik ook nog koeienpapiertjes had en die schijnen een stuk minder door. Dus misschien ligt het inderdaad aan welk merk ofzo. Nog tips?quote:Op zondag 13 februari 2011 16:49 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Mooie toef voor de eerste keer![]()
Wat betreft de papiertjes, die zou ik er niet pas later omheen doen dan zitten ze los. Dat doorschijnen is afhankelijk van welke papiertjes je gebruikt, hebben meer mensen last van bij bepaalde merken. Ik heb het zelf nog nooit gehad.
Ik zou ze ongeveer voor de helft vullen, om de juiste grote cupcake te krijgen.
Wat ik me nog wel afvroeg bij je foto is waarom je glazuur onder je botercreme hebt gedaan?
Van elkaar kunnen we leren tochquote:Op zondag 13 februari 2011 20:23 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Dank voor je feedback! Wat de papiertjes betreft, ja dat los zitten leek me ook al niet zo handig. Zoals je recht onderin de foto ziet, zie je dat ik ook nog koeienpapiertjes had en die schijnen een stuk minder door. Dus misschien ligt het inderdaad aan welk merk ofzo. Nog tips?
Die glazuur onder mijn botercreme: ik was bang dat ik geen mooie grote cupcake bedekkende toef kon maken, dus die glazuur diende als extra bekleding![]()
Doe jij normaal met cupcakes alleen botercreme?
Wow, mooie toef hoor!quote:Op maandag 14 februari 2011 09:13 schreef sita55 het volgende:
Dit is mijn eerste cupcake met vanille botercreme en lekker simpel wat sprinkles eroverheen.![]()
[ afbeelding ]
Leukquote:Op maandag 14 februari 2011 09:13 schreef sita55 het volgende:
Dit is mijn eerste cupcake met vanille botercreme en lekker simpel wat sprinkles eroverheen.![]()
[ afbeelding ]
Hoi welke letter uitstekers zijn dat?quote:Op zondag 6 februari 2011 20:06 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat was een flinke klus, SV-tje, al die roosjes maken. Wat een gezellige taart is het geworden!![]()
Mijn dochter en ik vierden vandaag samen onze verjaardag (ik was een halve week geleden jarig en mijn dochter over een halve week), en had daarom mijn eerste stapeltaart ooit gemaakt voor de visite:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat zijn de FMM Funky Alphabet Tappits. O.a. te koop bij De leukste taartenshop.quote:Op woensdag 16 februari 2011 14:49 schreef emss het volgende:
[..]
Hoi welke letter uitstekers zijn dat?
Dat zou kunnen, maar ik heb het gewoon zelf bedachtquote:Op woensdag 16 februari 2011 14:01 schreef sita55 het volgende:
die zien er mooi uit! ik heb die volgens mij ook eens op youtube gezien, klopt dat?
Je kunt ze invriezen, scheelt weer dat je niet alles ineens hoeft op te eten.quote:Op woensdag 16 februari 2011 21:20 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Dat zou kunnen, maar ik heb het gewoon zelf bedachtMaar het is niet bijster orgineel ofzo.
Vandaag wilde ik nog 'even een PAAR' cupcakes bakken voor de verjaardag van mijn vriend morgen. Ik zocht een recept van internet (het Magnolia Bakery recept) en ging aan de slag met mijn beslag. Mijn god, wat was het veel!!!! Nou heb ik !!! 30 !!! cupcakes en dan heb ik nog een gedeelte van het beslag weg gemikt. Whaha, wat zullen we dik worden
quote:Op zaterdag 19 februari 2011 09:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ja hoor dat kan zeker
Is nog lekker ook
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |