Als je een tulbandvorm gebruikt, kun je er makkelijk een hele barbie instoppenquote:Op zondag 23 januari 2011 17:32 schreef Pandora73 het volgende:
Ziet er heel mooi uit hoor!
Maarreh, die Barbie... Is dat een echte of heb je het uit marsepein geknutseld? Aan het haar te zien lijkt het wel een echte, maar heb je er dan een hele ingestopt, of alleen het bovenlijf?
* Pandora73 nieuwsgierig is hoe je zoiets oplost
de eigenlijke bedoeling was een tulband te gebruiken maar helaas mislukte met eruit halen. ik had al een hele barbie gekocht. ik had deze barbie ook gekocht (allen bovenlijf) voor de zekerheid. dus de mislukte is opgegaan bij de buurkindjes en de schaal die een beetje rond liep heb ik gepakt en de overgebleven biscuit in gebakken en die lukte wel.quote:Op zondag 23 januari 2011 17:32 schreef Pandora73 het volgende:
Ziet er heel mooi uit hoor!
Maarreh, die Barbie... Is dat een echte of heb je het uit marsepein geknutseld? Aan het haar te zien lijkt het wel een echte, maar heb je er dan een hele ingestopt, of alleen het bovenlijf?
* Pandora73 nieuwsgierig is hoe je zoiets oplost
Ja dat kan.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:56 schreef Pixie. het volgende:
Kan ik de taart een avond van tevoren maken of stoort hij dan in elkaar ?
Ideeën voor vullingen kun je hier vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/quote:Weten jullie waar ik goede recepten kan vinden voor de vulling etc? Misschien van jullie eigen ervaringen want ik ben bang dat ik bijv een verkeerde uitkies
Nee hoor, dat kan prima alleen zal de taart iets minder hoog worden dan met een echte stalen bakpan.quote:Ook gebruik ik een springvorm is dit een goed idee?
Volgens mij wordt dit lastig, want zonder oven kom je al snel op iets van kwark- of mon chou-taart en doordat kwark 'nat' is gaat je marsepein/fondant smelten...quote:En kan ik ook een taart maken zonder gebruik van oven die ik ook kan bekleden met fondant?
Volgens mij is dit geen probleem, ik doe ook vaak wat fondant door de marsepein als ik hele lichte kleurtjes gebruik op een taart of als ik mijn marsepein witter wil maken.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik heb heel veel restjes.
Zou het een probleem zijn om fondant en marsepein te combineren op één taart?
Je zou eventueel een kant-en-klare- cake kunnen gaan bekleden.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:56 schreef Pixie. het volgende:
Ik heb een vraagje teminste een paar eigenlijk
Mijn moeder word binnekort 50 en ik wil een taart voor haar maken met fondant.
En aangezien ik nog nooit een taart heb gemaakt is advies welkom
Kan ik de taart een avond van tevoren maken of stoort hij dan in elkaar ?
Weten jullie waar ik goede recepten kan vinden voor de vulling etc? Misschien van jullie eigen ervaringen want ik ben bang dat ik bijv een verkeerde uitkies
Ook gebruik ik een springvorm is dit een goed idee?
En kan ik ook een taart maken zonder gebruik van oven die ik ook kan bekleden met fondant?
Dankjullie wel en als mijn taart half zo goed word als die van jullie ben ik al tevreden
Wow heel erg bedanktquote:Op woensdag 26 januari 2011 21:22 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Ja dat kan.
[..]
Ideeën voor vullingen kun je hier vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/
Ik gebruik zelf vaak chocolade ganache en tobleronne mousse doet het ook altijd goed maar je kunt het ook simpel houden door bijv. voor slagroom (met klop-fix) en iets van een mona toetje te gebruiken.
[..]
Nee hoor, dat kan prima alleen zal de taart iets minder hoog worden dan met een echte stalen bakpan.
[..]
Volgens mij wordt dit lastig, want zonder oven kom je al snel op iets van kwark- of mon chou-taart en doordat kwark 'nat' is gaat je marsepein/fondant smelten...
Succes in elk geval met de taart voor je moeder.
Wie weet waar dat Pip vogeltje vormpje vandaan komt? Ik vind hem erg leuk!quote:Op zaterdag 18 december 2010 21:18 schreef Stiemie het volgende:
Oh WOS die zijn leuk zeg! Dat muisje![]()
En TF wow wat knap zeg met die wave erin!
Vandaag heb ik mijn cupcakes-cursus gehad. Erg leuk en ik ben best trots op mijn eerste pogingen!
[ afbeelding ]
Tenk joe!quote:Op woensdag 9 februari 2011 20:16 schreef Stiemie het volgende:
Dankjewel!
Volgens mij is die vogel deze: https://www.homebaked.nl/(...)gel-cutter-set-van-2
Ik heb 'm gebruikt bij sugarlicious dus daar verkopen ze 'm denk ik ook wel.
Wat had je in gedachten en waar in Brabant? Maart is in mijn agenda nog een rustige maand.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:13 schreef Sarabi het volgende:
Spuuglokje en SV-tje ziet er weer geweldig uit!
Zijn er hier toevallig nog taartenmaaksters uit Brabant die in Maart nog tijd hebben voor een opdrachtje?
Richting Oss/Den Boschquote:Op woensdag 9 februari 2011 23:55 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Wat had je in gedachten en waar in Brabant? Maart is in mijn agenda nog een rustige maand.
Heb je al een bepaald beeld in je hoofd of niet, ik kan dit weekend wel eveneen opzetje maken en je laten weten wat de kosten zijn, ik woon in de buurt van Tilburg, dus qua afstand zou dat te doen moeten zijn. Onderaan m'n post staat m'n hyves adres waar ik verschillende taartfoto's van wat ik tot nu toe heb gemaakt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:06 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Richting Oss/Den Bosch
En ik ben dan jarig (of ik vier dan tenminste mijn verjaardag) voor een stuk of 10 vrienden
En het leek me wel leuk om dan zo'n mooie taart te hebbenik vind in principe heel veel leuk maar ik hou wel van meisjesachtige dingen
Als je op taartworkshop zoekt op internet kom je heel veel dingen tegen die een middagje of avondje duren (leuk als cadeautje) en buiten die echte winkels/workshopgevers, zijn er ook genoeg mensen die het als hobby erbij doen (zoals ik).quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:32 schreef zarlor het volgende:
Zijn er ook cursussen (ofzo) waar je dit kan leren?
Ik ken namelijk iemand die dit soort dingen graag wil maken, maar ze weet niet hoe. Dus ik dacht dat dat een leuk cadeautje zou zijn voor haar verjaardag.
wow, spannend!quote:Op zaterdag 12 februari 2011 20:22 schreef Ooi86 het volgende:
Oooeeh, mijn eerste cupcakeproject staat nu in de over en de botercreme is in de maak..... Zal het me gaan lukken?
Hihi, ik heb een paar waardevolle lessen geleerd:quote:
Mooie toef voor de eerste keerquote:Op zondag 13 februari 2011 12:18 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Hihi, ik heb een paar waardevolle lessen geleerd:
- Cupcakes maken in de vorm en dan pas in het papiertje want door het vet is het papiertje nu weer bijna zo goed als doorzichtig
- minder beslag maken want ik heb er veel te veel!
- minder beslag per cupcake gebruken want ze zijn veel te groot!
Toch nog een fotootje van mijn firstborn:
[ afbeelding ]
Ik vind hem wel hilarisch. De topping is trouwens wel heel lekker: botercreme met frambozensmaak.
Dank voor je feedback! Wat de papiertjes betreft, ja dat los zitten leek me ook al niet zo handig. Zoals je recht onderin de foto ziet, zie je dat ik ook nog koeienpapiertjes had en die schijnen een stuk minder door. Dus misschien ligt het inderdaad aan welk merk ofzo. Nog tips?quote:Op zondag 13 februari 2011 16:49 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Mooie toef voor de eerste keer![]()
Wat betreft de papiertjes, die zou ik er niet pas later omheen doen dan zitten ze los. Dat doorschijnen is afhankelijk van welke papiertjes je gebruikt, hebben meer mensen last van bij bepaalde merken. Ik heb het zelf nog nooit gehad.
Ik zou ze ongeveer voor de helft vullen, om de juiste grote cupcake te krijgen.
Wat ik me nog wel afvroeg bij je foto is waarom je glazuur onder je botercreme hebt gedaan?
Van elkaar kunnen we leren tochquote:Op zondag 13 februari 2011 20:23 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Dank voor je feedback! Wat de papiertjes betreft, ja dat los zitten leek me ook al niet zo handig. Zoals je recht onderin de foto ziet, zie je dat ik ook nog koeienpapiertjes had en die schijnen een stuk minder door. Dus misschien ligt het inderdaad aan welk merk ofzo. Nog tips?
Die glazuur onder mijn botercreme: ik was bang dat ik geen mooie grote cupcake bedekkende toef kon maken, dus die glazuur diende als extra bekleding![]()
Doe jij normaal met cupcakes alleen botercreme?
Wow, mooie toef hoor!quote:Op maandag 14 februari 2011 09:13 schreef sita55 het volgende:
Dit is mijn eerste cupcake met vanille botercreme en lekker simpel wat sprinkles eroverheen.![]()
[ afbeelding ]
Leukquote:Op maandag 14 februari 2011 09:13 schreef sita55 het volgende:
Dit is mijn eerste cupcake met vanille botercreme en lekker simpel wat sprinkles eroverheen.![]()
[ afbeelding ]
Hoi welke letter uitstekers zijn dat?quote:Op zondag 6 februari 2011 20:06 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat was een flinke klus, SV-tje, al die roosjes maken. Wat een gezellige taart is het geworden!![]()
Mijn dochter en ik vierden vandaag samen onze verjaardag (ik was een halve week geleden jarig en mijn dochter over een halve week), en had daarom mijn eerste stapeltaart ooit gemaakt voor de visite:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat zijn de FMM Funky Alphabet Tappits. O.a. te koop bij De leukste taartenshop.quote:Op woensdag 16 februari 2011 14:49 schreef emss het volgende:
[..]
Hoi welke letter uitstekers zijn dat?
Dat zou kunnen, maar ik heb het gewoon zelf bedachtquote:Op woensdag 16 februari 2011 14:01 schreef sita55 het volgende:
die zien er mooi uit! ik heb die volgens mij ook eens op youtube gezien, klopt dat?
Je kunt ze invriezen, scheelt weer dat je niet alles ineens hoeft op te eten.quote:Op woensdag 16 februari 2011 21:20 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Dat zou kunnen, maar ik heb het gewoon zelf bedachtMaar het is niet bijster orgineel ofzo.
Vandaag wilde ik nog 'even een PAAR' cupcakes bakken voor de verjaardag van mijn vriend morgen. Ik zocht een recept van internet (het Magnolia Bakery recept) en ging aan de slag met mijn beslag. Mijn god, wat was het veel!!!! Nou heb ik !!! 30 !!! cupcakes en dan heb ik nog een gedeelte van het beslag weg gemikt. Whaha, wat zullen we dik worden
quote:Op zaterdag 19 februari 2011 09:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ja hoor dat kan zeker
Is nog lekker ook
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |