Of je bekijkt het via de TopicGallery van het vorige topic?quote:Op maandag 27 september 2010 10:30 schreef Mr-Z het volgende:
Waarom niet alle taarten van het vorige topic in de OP ? Lijkt me een handig overzichtje om eens terug te kijken
Ik doe best vaak een (dun) laagje jam als vulling. Dan doe ik er wel een andere laag met 'echte' vulling in. Wat ik altijd doe om te voorkomen dat de jam in het biscuit trekt, is een héél dun laagje botercreme op beide snijvlakken van de taartlaag smeren. Een beetje zoals je boter op brood smeert. Dit vormt dan een waterdichte laag en de jam blijft dan tussen de lagen zitten, in plaats van dat hij in het biscuit trektquote:Op zondag 26 september 2010 23:45 schreef Chickert het volgende:
Doen jullie in je taart ook wel eens een laagje gewone jam? Zo ja... wat doe je dan om te voorkomen dat het in je kapsel trekt en gewoon een mooi laagje blijft?
Mooooi zeg! Super strak en netjes. Ik wou dat mijn scriptiebegeleider zoiets verdiend hadquote:Op maandag 27 september 2010 22:07 schreef Taartje het volgende:
Kom weer even een taartje showen, in de stijl van Pip. Wilde er al een tijdje zo eentje maken, nu gebruikt als thema voor het bedanktaartje voor m'n scriptiebegeleidster
[ afbeelding ]
Ik ben een redelijke beginner (zo'n 10 taarten gemaakt) maar met alles erop en eraan, dus ook bakken, fondant kleuren en vullingen maken ben ik voor een heel simpel taartje toch al wel gauw een uur of 4 kwijt. Over de bruidstaart die in de openingspost staat heb ik in totaal zelfs zo'n 13-14 uur gedaanquote:Op maandag 27 september 2010 22:09 schreef MissHobje het volgende:
FF een zomaar vraagje.. hoe lang doet de taartenmaak(st)er gemiddeld over zijn/haar creatie eigenlijk? dan heb ik het puur over het vullen en versieren zeg maar.
Okee, ik kan niet wachten tot ik tijd heb om te gaan beginnenquote:Op maandag 27 september 2010 15:59 schreef Taartje het volgende:
Morgane, op http://www.deleukstetaarten.nl/faq vind je héél veel info over het maken van een taart. Wat betreft vulling kun je het zo gek maken als je zelf wil. Een eenvoudige vulling is jam, smaakt altijd goed in een taartje. Kun je bijvoorbeeld combineren met een laag gele room (pakjes van dr Oetker, alleen water toevoegen). Heel simpel maar errug lekker!
Ik denk dat je met je 8 uur en 1,5 hand toch wel redelijk representatief bent hoor.quote:Op maandag 27 september 2010 22:14 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Een hele simpele heb ik binnen 2 uur klaar. Over ingewikkelde doe ik soms wel 8 uur ofzo.
Maar ik doe het met 1,5 hand dus ben waarschijnlijk niet helemaal representatief
Niemand?quote:Op zondag 26 september 2010 20:48 schreef tliciouz het volgende:
Nog even in de herhaling. Is er iemand in de buurt van Arnhem die voor mijn 20e verjaardag een taart wil/kan maken. Ik wil het zelf wel proberen maar heb er helaas niet al het geduld voor. En als ik die taartjes zie smelt ik weg.
En BT, je komt maar.
Om welke datum gaat het? Mijn vriend woont in Arnhem, dus daar ben ik vaak te vinden. Mss kunnen we wat regelen. Als je wilt kun je me een pm sturenquote:
In de Molenpoort zit dat 'knutselwinkeltje', Pipo's ofzo? Daar kan je héééél veel spul halenquote:Op maandag 27 september 2010 14:56 schreef morgane het volgende:
Hé dat is cool! Thanks![]()
Maar dat terzijde, nu weer ontopic. Ik wil toch binnenkort (na de tentamens) maar eens mijn eerste 'beklede' taart gaan maken. Hoe en met welke vulling kan ik het beste beginnen?
Goede tip, daar had ik nou nooit aan gedacht! Dank jequote:Op zaterdag 2 oktober 2010 17:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
In de Molenpoort zit dat 'knutselwinkeltje', Pipo's ofzo? Daar kan je héééél veel spul halen
ja, ik weet 't verder ook niet. Ik moest laatst glitterlijm hebben en toen kwam ik daar terecht en zag ik dat 't ook een bak-walhalla wasquote:Op zaterdag 2 oktober 2010 19:33 schreef DevilsAndDust het volgende:
Pipoos is alleen wel véél te duur... Ik zou iedereen aanraden om alles online te kopen.
na de bevalling zal 't ook allemaal minder strak zijnquote:Op zaterdag 2 oktober 2010 22:53 schreef Jeetjejom het volgende:
[ afbeelding ]
Vooral de rechter wilde niet echt strak worden, maar na 7 uur had ik het er zo helemaal mee gehad.... En het was toch maar voor op het werk bekend te maken dat ik over een tijd er 4 maanden uitlig![]()
Maar ze vonden ze iig wel allemaal leuk!
Mooiquote:Op woensdag 6 oktober 2010 17:46 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn chocoladebom, alleen had ik de kitkats niet gelijk gebroken, beetje slordig maja.
Chocoladecake, met chocolademousse, nutella, M&M's, kitkats en toefjes slagroom
dat wat ik hierboven schreef haha. Ik had voor de makkelijkheid nu gewoon een chocoladecake gemaakt. In een springvorm.quote:
Dit is echt perfect voor mijn chocoladeverslavingquote:Op woensdag 6 oktober 2010 17:46 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn chocoladebom, alleen had ik de kitkats niet gelijk gebroken, beetje slordig maja.
Chocoladecake, met chocolademousse, nutella, M&M's, kitkats en toefjes slagroom
Superleukquote:Op donderdag 7 oktober 2010 08:17 schreef Mr-Z het volgende:
Afgelopen weekend weer een taartje gemaakt:
[ afbeelding ]
Dank jequote:Op vrijdag 8 oktober 2010 14:37 schreef Jeetjejom het volgende:
MR-Z super gaaf zeg!!!! (Welke vulling(en) zitten erin?)
Ben op zoek naar inspiratie voor vullingen vandaar....
Panda taartquote:Op donderdag 30 september 2010 17:53 schreef Chickert het volgende:
Mijn eerste taartje ever
Kapsel (die ietwat stevig/droog was), met een laagje rozenbotteljam erin (bij gebrek aan iets anders)
[ afbeelding ]
Heb hier wel een springvorm van 15x3,5 cm.quote:Op maandag 11 oktober 2010 10:47 schreef Taartje het volgende:
Nogmaals een verzoekje aan de Veldhovense dames! Ik geloof dat ik het een tijdje terug ook gevraagd heb, maar de nood is wederom aan de manBinnenkort ga ik een workshop geven voor zo'n 10 mensen, dus ik moet 10 biscuits bakken. Daarom mijn vraag of één van jullie een 15 cm bakpan te leen heeft. Ik weet dat er ook springvormen zijn die je dan ophoogt, maar dat is nog nooit een succes geworden bij me
Als je de icing toch uit de tube haalt zou je het kunnen verdunnen met water. In de tubes zit thick icing, voor het versieren van cupcakes heb je medium icing nodig. Dit maak je door 1 theelepel water toe te voegen aan 200 gram icing. (Mocht het dan nog niet prettig werken kun je er altijd nog een theelepel water aan toevoegen.)quote:Op maandag 18 oktober 2010 09:55 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb zaterdag geprobeerd cupcakes te versieren met witte en met blauwe icing. Maar dat ging niet echt goed. De blauwe icing zat in een tube en die had ik in een spuitzak gedaan, dat ging nog wel om daar dan mee te schrijven zeg maar. Maar ik wilde de hele bovenkant met witte icing bedekken, maar dat werkte niet echt. Hoe krijg je dat goed voor elkaar?
aha ja het smeerde al zo lastig met een mes. Tnx voor de tip. Voor de volgende keer.quote:Op maandag 18 oktober 2010 13:37 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Als je de icing toch uit de tube haalt zou je het kunnen verdunnen met water. In de tubes zit thick icing, voor het versieren van cupcakes heb je medium icing nodig. Dit maak je door 1 theelepel water toe te voegen aan 200 gram icing. (Mocht het dan nog niet prettig werken kun je er altijd nog een theelepel water aan toevoegen.)
Waar had je de cake van gemaakt? Van biscuitmix of van iets anders?quote:Op maandag 18 oktober 2010 22:33 schreef bloemerig het volgende:
Wij hebben vanavond voor het eerst een taart met marsepein gemaakt, even om te proberen.
Hebben jullie misschien nog tips voor mij want de cake zelf was een beetje droog...
De vulling hadden we gemaakt van slagroom met fijngemalen bokkepootjes.
Smaakt heerlijk, maar dus een beetje droog.
quote:Niet echt nodig hoor, de Toy Story taart is gewoon een combinatie van een koeienvlekken taart met een sterren taart en een klein boltaartje. De poppetjes komen kant en klaar uit de webshop dus een beetje taartenbakster kan deze taart ook maken. En Thomas zijn gezicht is tot stand gekomen dankzij een howto op internet (en een hoop gevloek en getier omdat het in eerste instantie niet lukte.Op zaterdag 23 oktober 2010 14:33 schreef FutureFairytale het volgende:
oh mijn god Nanook! Diepe buiging!
quote:en hij was nog lekker ook..Op zondag 24 oktober 2010 14:51 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Mooi Nanook!
Ik heb een taart voor een babyshower gemaakt..was al bekend dat het een jochie zou worden dus het mocht wel blauw zijn
[ ]
quote:Op zondag 31 oktober 2010 22:47 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Nanook![]()
Dank je wel!
Ik vind zelf dat het nog véél beter kan, maar dat vind je al snel va je eigen werk he?
Wow! Die Barbapappa taart. Fantastischquote:Op zondag 7 november 2010 15:35 schreef Nanook24 het volgende:
Een jaar geleden maakte ik mijn eerste taarten op bestelling. Dit jaar mocht ik voor dezelfde dame weer 3 taarten leveren:
Barbapapa:
[ afbeelding ]
Pip:
[ afbeelding ]
en Lola:
[ afbeelding ]
Die is echt super kjoetquote:Op zaterdag 13 november 2010 23:23 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Rrrrrrrroze Nijntje
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 14 november 2010 13:22 schreef Nanook24 het volgende:
Wat een mooi strak stapeltje is het geworden TF. Leuk ook zo met al die verschillende kleurtjes roze.
Mijn dochter moest gisteren afzwemmen en hoewel ik eigenlijk niet aan boetseren doe vond ik dat ik het voor de zwembad taart toch echt moest proberen met dit als resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wowquote:Op zaterdag 13 november 2010 23:23 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Rrrrrrrroze Nijntje
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |