abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90530403
Helaas, taarten decoreren gaat niet door
pi_90530866
Nou hier is hij dan, mijn eerste taart. De pinquins zijn een beetje scheef en bij de 1 is er een voetje af, bij de andere 2 de armpjes. Maar ach, ik ben ook niet helemaal gezond dus dat hoort wel bij me.

pi_90533621
mooi hoor!
pi_90686812
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2010 09:33 schreef DevilsAndDust het volgende:
De invasie van de OUD-ers. :P.
Wij zijn overal... >:)

Ennieweej, ik maakte een nieuwjaarstaart. Met echt geweldige marsepein, wat een geweldige ontdekking. Hij is van Cakelovers en helemaal bio en lekker en rolt fijn uit en... O+

  zaterdag 1 januari 2011 @ 13:57:59 #180
238474 Jeetjejom
Miracles do happen (twice)
pi_90707476
Spuuglokje, ik heb maar een woord WOW!!!!
Stiemie, ik vind je cc's er helemaal niet saai uitzien hoor! Heel leuk gemaakt!
Lijnloos, super eerste poging hoor, zo zag die van mij er echt niet uit! En dat geldt natuurlijk ook voor Quezzie, wat een schattige pinguintjes!
PZE, ziet er strak uit, maar ik hou echt niet van marsepein....

Ik heb er laatst een op bestelling moeten maken, maar dat was net in de tijd dat het heel slecht ging met mijn opa, dus mijn concentratie was eigenlijk 0,0. Resultaat was dan ook niet geweldig, maar hij was goedgekeurd genoeg gelukkig:


Mag nu wel van mijn man voorlopig geen bestellingen meer aannemen, omdat het me veel te veel stress opleverd. Kan er zwanger niet zo goed mee omgaan blijkbaar, maar stiekem kriebelt het me wel om weer eens te gaan beginnen.
Hou me gewoon maar even vast
Jouw warmte is genoeg
  zaterdag 1 januari 2011 @ 14:20:20 #181
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_90708152
:(

Hoe krijgen jullie je cupcakes nou mooi plat zonder dat je een mes pakt en de bovenkant erafsnijdt?

Wat ik nu doe is: Vormpje voor max de helft vol doen, iets op de vormpjes leggen en bakken maar. Ik heb het idee dat ik ze op die manier niet lekker gaar krijg maar als ik er niks opleg ploffen ze.
't is dat ik bakken zo leuk vindt (en het resultaat zo lekker :Y) ) maar echt, aaaaargh! :D
Wat leggen jullie er nou op?

Jeetjejom, voor 0,0 concentratie vind ik het een mooie taart, echt!
A grand adventure has begun.
pi_90710258
Keshet, ik kreeg de tip om er niks op te leggen maar als ze uit de oven komen meteen op de kop op een plaat of bord te leggen... Hielp ook maar deels hoor... :@

Wat een mooie taarten weer _O_
pi_90710977
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 15:37 schreef Lijnloos het volgende:
Keshet, ik kreeg de tip om er niks op te leggen maar als ze uit de oven komen meteen op de kop op een plaat of bord te leggen... Hielp ook maar deels hoor... :@

Wat een mooie taarten weer _O_
Zo heb ik het laatst ook gedaan. Uit de oven halen en meteen een paar tellen een broodplank erop leggen! En de andere die dan nog te bol zijn, snij ik bij :@ :9 Overigens was de bakjes half vullen nog iets te veel. Ik vul trouwens met zo'n spuitzak, dan zie je veel beter hoeveel erin zit!

Wow leuke dingen kwamen er weer langs! Quezzie wat een leuk idee zeg ook van die chocostokjes rondom! En PZE lekker strak zo die taart. Ik begon er gisteravond nog door te twijfelen of ik nog snel iets zo maken :D Jeetjejom misschien een kleine pauze houden want het moet wel leuk blijven en geen stressklus he? :* Daar is het allemaal veel te leuk voor!
  zaterdag 1 januari 2011 @ 16:53:59 #184
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_90712858
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 14:20 schreef Keshet het volgende:
:(

Hoe krijgen jullie je cupcakes nou mooi plat zonder dat je een mes pakt en de bovenkant erafsnijdt?

Wat ik nu doe is: Vormpje voor max de helft vol doen, iets op de vormpjes leggen en bakken maar. Ik heb het idee dat ik ze op die manier niet lekker gaar krijg maar als ik er niks opleg ploffen ze.
't is dat ik bakken zo leuk vindt (en het resultaat zo lekker :Y) ) maar echt, aaaaargh! :D
Wat leggen jullie er nou op?

Jeetjejom, voor 0,0 concentratie vind ik het een mooie taart, echt!
Ik heb een perfectie ijsschep die vult precies goed en als de cc's uit de oven komen de broodplank er eventjes opleggen :D
Ik dacht in het begin ook hoe doen ze dat _O-

Verders mooie creaties weer allemaal :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 1 januari 2011 @ 17:56:15 #185
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_90715014
Dus, de broodplank moet erop als ze uit de oven komen? Dat verklaart een hoop. :@

Bedankt voor de tips weer. :D
A grand adventure has begun.
  zaterdag 1 januari 2011 @ 23:35:11 #186
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_90728578
Voor kerst had ik wel taartjes gemaakt, maar door de drukte van het kerstdiner waren ze niet goed gelukt en al aangesneden voor ik er foto's van kon maken.
Gisteren weer twee taartjes gemaakt, één voor oud en nieuw, waarvan de foto later komt omdat de vrienden waar we oud en nieuw vierden die hebben gemaakt, en één voor ons neefje die één jaar werd. Ouders hebben gewoon taart gekocht voor het bezoek maar vonden een meptaartje voor de jarige wel leuk. Dus bij deze een blauwe slagroom koekiemonster.


http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_90728943
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 23:35 schreef SV-tje het volgende:
Voor kerst had ik wel taartjes gemaakt, maar door de drukte van het kerstdiner waren ze niet goed gelukt en al aangesneden voor ik er foto's van kon maken.
Gisteren weer twee taartjes gemaakt, één voor oud en nieuw, waarvan de foto later komt omdat de vrienden waar we oud en nieuw vierden die hebben gemaakt, en één voor ons neefje die één jaar werd. Ouders hebben gewoon taart gekocht voor het bezoek maar vonden een meptaartje voor de jarige wel leuk. Dus bij deze een blauwe slagroom koekiemonster.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Geniale taart _O_
Wasmachines leven langer met Calgon *ping*
  zondag 2 januari 2011 @ 16:44:16 #188
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_90749978
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 23:35 schreef SV-tje het volgende:
Voor kerst had ik wel taartjes gemaakt, maar door de drukte van het kerstdiner waren ze niet goed gelukt en al aangesneden voor ik er foto's van kon maken.
Gisteren weer twee taartjes gemaakt, één voor oud en nieuw, waarvan de foto later komt omdat de vrienden waar we oud en nieuw vierden die hebben gemaakt, en één voor ons neefje die één jaar werd. Ouders hebben gewoon taart gekocht voor het bezoek maar vonden een meptaartje voor de jarige wel leuk. Dus bij deze een blauwe slagroom koekiemonster.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hahahha, wat leuk.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  zondag 2 januari 2011 @ 16:44:57 #189
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_90750009
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 23:35 schreef SV-tje het volgende:
Voor kerst had ik wel taartjes gemaakt, maar door de drukte van het kerstdiner waren ze niet goed gelukt en al aangesneden voor ik er foto's van kon maken.
Gisteren weer twee taartjes gemaakt, één voor oud en nieuw, waarvan de foto later komt omdat de vrienden waar we oud en nieuw vierden die hebben gemaakt, en één voor ons neefje die één jaar werd. Ouders hebben gewoon taart gekocht voor het bezoek maar vonden een meptaartje voor de jarige wel leuk. Dus bij deze een blauwe slagroom koekiemonster.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_90751377
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 23:35 schreef SV-tje het volgende:
Voor kerst had ik wel taartjes gemaakt, maar door de drukte van het kerstdiner waren ze niet goed gelukt en al aangesneden voor ik er foto's van kon maken.
Gisteren weer twee taartjes gemaakt, één voor oud en nieuw, waarvan de foto later komt omdat de vrienden waar we oud en nieuw vierden die hebben gemaakt, en één voor ons neefje die één jaar werd. Ouders hebben gewoon taart gekocht voor het bezoek maar vonden een meptaartje voor de jarige wel leuk. Dus bij deze een blauwe slagroom koekiemonster.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Superleuk! Ik had ze al eens als cupcakes gezien met koekiemonster, maar als taart ook heel tof! _O_
pi_90755470
* Pandora73 komt uit lurk-modus
Die koekiemonster-taart is echt geweldig! _O_

Ik wil ook zo graag mooie taarten maken, maar ben te lui om een cursus te doen, dus als jullie goede tips hebben voor internetsites waar je dit een beetje kunt leren, of een *goed* boek waar je dus zowel de taartbasis als het decoreren (met fondant/marsepein maar ook die crème-dingen) uit kunt leren, dan hou ik me aanbevolen!
Domme vraag: is er nou veel verschil in bewerkelijkheid en in smaak tussen fondant en marsepein? Het is beide volgens mij erg zoet, maar fondant lijkt me zoeter? En maak je dan je eigen marsepein/fondant of haal je dat ergens? Internet of echte winkel?
Waar ik woon zijn namelijk helaas geen kookwinkels, dus ik moet toch een beetje weten waar ik dan zo'n beetje op moet letten...
Hm ik klink geloof ik een beetje als een over-enthousiaste puber, maar goed... Het komt uit een goed hart ;)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zondag 2 januari 2011 @ 18:59:14 #192
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_90756303
@allemaal: bedankt voor de leuke reakties op de taart. Moet zeggen dat ik er zelf ook blij mee was/ben.

@Pandora73: ik vind zelf het volgen van één basiscursus (van een uurtje of 3) wel zinvol omdat het handig is om te zien hoe je dingen handig kunt doen.
Ik weet dat er van teleac een 4 delige serie is geweest, hier heb je denk ik ook wel wat aan, heb geen link voor je maar die zou op google wel te vinden moeten zijn denk ik.
Verder heb ik de eerste keren mijn spullen besteld via www.deleukstetaarten.nl als je op google gaat zoeken zul je meer van dit soort websites vinden.
Hier kun je biscuitmix (niet perse nodig), botercrememix (niet perse nodig), fondant en marsepein bestellen. Ook staan er verschillende recepten om dingen zelf te maken. Let wel goed op als je marsepein koopt wat je koopt, bij ikea hebben ze ook een tijd marsepein gehad, dat was mengverhouding 1:2 met suiker, in de webshops is het 1:3 of 1:4 dat werkt voor taarten prettiger. Wat je verder fijn vind fondant of marsepein is per persoon verschillend. Qua smaak vind ik er niet zoveel verschil in zitten.
Bij een kookwinkel betaal je vaak meer dan in een webshop, sinds kort hebben ze trouwens ook allerlei van dit spul bij Makro, ik weet niet of je mogelijkheid hebt om daar naar toe te gaan.

Ben benieuwd wat je gaat doen en mocht je nog vragen hebben dan zijn er ast genoeg mensen die ze willen beantwoorden.
Succes
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_90804542
Hallo allemaal!

Ik volg dit topic al een tijdje omdat ik met Oud en Nieuw eens cupcakes wilde gaan maken.

Ik heb dit dan ook gedaan, samen met vriendinnen.
Maar ik ben niet tevreden over het resultaat..
Ik wil alles heel perfect en precies hebben. Maar mijn vriendinnen blijkbaar dus niet. :P

Nja kijk zelf maar eens:


Ik ga binnenkort een nieuwe poging wagen met de fondant die ik over heb.

En ik hoor maar al te graag tips! *O*
Smile Bigger!
The world needs it!
  maandag 3 januari 2011 @ 22:00:15 #194
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_90814447
Oh die koekiemonstertaart is super! O+

Pandora voor een taart zou ik een workshop volgen want dat lijkt me best lastig. Voor cupcakes niet want dat is me best tegengevallen. Ik had er zelf echt meer van verwacht. Marsepein uitrollen, vormpjes uitsteken en erop plakken had me zelf ook wel gelukt, zeker met de tips van hier.

Ik heb laatst trouwens aardbeienjam gebruikt om de marsepein op de cucakes te plakken en dat ging prima en het was nog lekker ook :9

Limbolandgirl ze zijn wel een beetje lastig om te zien op de foto. Heeft die rechtsonder nou een plaatje van een bij?
pi_90832108
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2011 22:00 schreef Stiemie het volgende:
Limbolandgirl ze zijn wel een beetje lastig om te zien op de foto. Heeft die rechtsonder nou een plaatje van een bij?
Nee dat zijn 2 hartjes over elkaar.
Maar ik ga vanmiddag nieuwe maken!
Kijken wat ik er dan van bak.. :P

Tadaaa!


[ Bericht 15% gewijzigd door limbolandjgirl op 04-01-2011 14:56:20 ]
Smile Bigger!
The world needs it!
  woensdag 5 januari 2011 @ 02:46:59 #196
307589 Radio91
No fight,no victory bitch!
pi_90867504
Nou ja zeg, ik ben leerling kok bijna klaar gelukkig, en ik wil veder leren als banketbakker.
Nou kan ik aardig koken, maar had nog nooit een echte taart gemaakt, dus ik was verdomde trots op mijn allereerste taart met fondant.
Maar nu ik die van jullie allemaal zie, ben ik jaloers :P

Volgensmij kan ik beter in de leer bij jullie whahha

Dit is mijn allereerste creatie voor een vriendin die 18 werd.



[ Bericht 17% gewijzigd door Radio91 op 05-01-2011 03:07:51 ]
  woensdag 5 januari 2011 @ 08:06:44 #197
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_90868967
Nou dat ziet er toch puik uit voor een eerste? ^O^
I`m not weird. I`m limited edition.
  woensdag 5 januari 2011 @ 17:15:21 #198
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_90888812
Ik heb 1e kerstdag mijn allereerste cupcakes ever gemaakt!





Die met die strikken waren de laatste maar ook echt een haastklus die zijn dan ook het lelijkste geworden. Ik was heel trots op mijn sneeuwpoppen!



De kleine sterretjes bij de sneeuwpoppen daar had ik geen uitsteker voor. Die heb ik dus maar zo gesneden met een schilmesje :p

Ik had 4 pakjes marsepein van Makro, wit, geel, rood en blauw.
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_90911910
leuk hoor! Ik had best een cc willen komen eten ;)
  woensdag 5 januari 2011 @ 23:23:48 #200
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_90912153
Ik heb sinds vandaag een hyves aangemaakt met al mijn foto's van mijn taarten. Dus ook die ik hier nog niet had geplaatst.
Partyalot.hyves.nl
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')