tegelijkquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:11 schreef Scorpie het volgende:
Beefensteak, Beefexclusief, Makro, Sligro.
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:53 schreef Rene het volgende:
Laatste keer bij de Makro. Die kogelbiefstukken daar zijn heerlijk.
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van eenquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
Noice. Staan zulksen aanbiedingen op hun site?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:48 schreef Rene het volgende:
[..]
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van een
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
ik geloof je.quote:
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kiloquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:51 schreef nelisb het volgende:
[..]
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?
Ik had bij de keurslager 1.2 kg vandaag voor 23¤.
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslagerquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:05 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kilo
Okay, sorryquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:09 schreef Joene het volgende:
[..]
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslager
Ik prik hem er direct in en laat hem zitten.quote:Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.
Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doet de foto het trouwens wel?
quote:Op zondag 17 mei 2020 10:49 schreef Harveo het volgende:
Klein uurtje 2 kg procureur op de bbq gelegd. Kan niet wachten tot ie klaar is.foto doet t nietSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doet de foto het trouwens wel?
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Welke rub bedoel je?quote:Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:
[..]
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.quote:
die iddquote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef RickoKun het volgende:
ik ga toch eerst die bavette van de Makro doen, kan ik even oefenen.
Ik zie dat men een bavette oprolt. Ook maar even kijken wat hier nou weer de achterliggende techniek van is
Bavette aan het spitquote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
quote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Ik heb hetzelfde boekquote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Voor hoeveel vleisch is dat?quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
een aardige pot vol. Kun je flinke tijd mee doen als je als steakrub oid gebruikt. Voor grote stukken vlees als pulled pork een keer of 3/4?quote:
blijf het een ideaal boek vinden, de rubs en met name de smokey goodness bbq saus vind ik goddelijkquote:Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb hetzelfde boekWel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.
Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
Als iemand die tot de categorie noob behoort kan ik (naast een probe) een instant-read thermometer aanraden; binnen een paar seconden een accurate meting.quote:Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.
Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Niet echt. De hitte is daar vele malen belangrijker voor.quote:Op zondag 17 mei 2020 19:12 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
En, is het gelukt?quote:Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:
[..]
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Oprollen doe je om de bavette te vullen als een rollade. Bijv. met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, ham, zoiets. Tof om eens te proberen.quote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
matige platesetter danquote:Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!
Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar.
Ideaal ding hoorquote:Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garantequote:Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!
Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar.
quote:
Ik heb m'n Grill Guru Platesetter rechtstreeks bij hen gekocht dus ik heb inderdaad al contact opgenomen voor de garantie.quote:Op maandag 18 mei 2020 13:29 schreef Ferdii het volgende:
[..]
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante
Wel leuk maar wat een figuren zegquote:Op maandag 18 mei 2020 17:36 schreef Joene het volgende:
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
vind die harm jan lachenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:39 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Wel leuk maar wat een figuren zegalleen Jord kan het een beetje goed brengen
Gewoon in 1 keer erop smijtenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:07 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Gewoon in 1 keer erop smijten
ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 gradendaarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar
goed vlees hoef je niet veel mee te doen om het lekker te makenquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gramquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
True that.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:16 schreef lighted het volgende:
[..]
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
Momenteel Black Ranch Marabú 25,- incl. bij de Sligro, mocht je wat hitte kunnen gebruiken.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
<>
En dan een goeie maand wachten
Wat ontzettend zonde!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeffff!!! Jammer! Wel netjes dat je dat gewoon eerlijk post hier!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hhmmm okay. Normaliter heb ik geen problemen met biefstukken en entrecotes grillen, of bakken. Dat gaat bijna tijd goed en zijn ze mooi medium rare. Maar dat deed ik altijd zonder temperatuur.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:31 schreef Welten het volgende:
[..]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:32 schreef Welten het volgende:
[..]
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
Had je wel genoeg van de buitenste rand weggesneden?quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Ah ja, fijn dat je mijn smaak kent en dit alvast voor me invult.quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuisquote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:41 schreef RickoKun het volgende:
Vraag:
Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?
Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Nice, ook eens even kijken aankomende periode.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Goede slagerquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.quote:Op woensdag 20 mei 2020 08:27 schreef Chivaz het volgende:
https://traegergrills.nl/
Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
Er zit wel degelijk verschil in verschillende soorten houtskool. Goede soorten branden veel langer dan de vaak goedkope soorten. Voor low en slow is dat wel handig, voor een paar hamburgers te bakken maakt het geen fluit uit.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
brandt houtskool van bv Gamma (8¤ voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12¤ voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
Ik ben vanwege mijn nieuwe woning genoodzaakt om elektrisch te barbecuen, slechts een elektrische grill is niet voldoende vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam op dit model.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:00 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.
Wat ik ook nog las is dat de meesten en verkeerd opvoersysteem hebben voor de pellets waardoor er risico is op vlamdoorslag en dat de pellets uitzetten in het opvoersysteem door vocht en je machine niet meer werkt. Weber heeft met hun nieuwe apparaat dit opgelost.
Ik een link gestuurd? Het enige wat ik recent nog over gepost heb je een masterbuilt gravity. Wat een kolen bbq isquote:Op woensdag 20 mei 2020 12:11 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik ben vanwege mijn nieuwe woning genoodzaakt om elektrisch te barbecuen, slechts een elektrische grill is niet voldoende vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam op dit model.
De link die je stuurde komt uit op een doodgewone elektrische grill, die heb ik nu ook staan maar het is totaal ongeschikt voor wat ik wil.
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.quote:Op woensdag 20 mei 2020 14:14 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Ik een link gestuurd? Het enige wat ik recent nog over gepost heb je een masterbuilt gravity. Wat een kolen bbq is
Morgen ga ik pulled pork maken.quote:Op woensdag 20 mei 2020 13:32 schreef Welten het volgende:
Gaan jullie met de komende vrije dagen en het mooie weer nog wat maken?
Ik heb morgen een borrel, dus o.a. deze ga ik weer eens maken: https://bbq-helden.nl/beste-kippenvleugels-barbecue/
Zaterdag kipgyros van de rotisserie. Niet zo heel spannend beiden maar wel zin in. Ook ga ik van het weekend m'n bestelling van Beimer portioneren en meteen met een stuk ribeye een experiment dry aging starten.
Die heb ik dus ook (voor op het balkon, heb ook een "echte" op kolen) en het is dus wel degelijk een BBQ, geen grill. (Ja, het is ook een grill).quote:Op woensdag 20 mei 2020 14:46 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.
Ah, dat gaat automatisch ivm de sponsoren van Fok. Heb ik geen bewuste link van gemaaktquote:Op woensdag 20 mei 2020 14:46 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.
Zwemmen die daar?quote:Op woensdag 20 mei 2020 18:50 schreef Ferdii het volgende:
Morgen 2,5 kilo rib eye verorberen op het strand in Zeeland
Als je het stuk eerst zelf in de zee gooit wel, maar ik kies toch liever wat anders on hem mee weg te spoelenquote:
Ik heb me er nooit aan gewaagd maar zie wel in filmpjes men spelen met een vuurzee bij het einde van de bereiding; met de hoeveelheid vet is het waarschijnlijk niet te voorkomen maar hoe zorgt dit niet voor stukken verbrand vlees?quote:
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik heb me er nooit aan gewaagd maar zie wel in filmpjes men spelen met een vuurzee bij het einde van de bereiding; met de hoeveelheid vet is het waarschijnlijk niet te voorkomen maar hoe zorgt dit niet voor stukken verbrand vlees?
Duidelijk. Het is inderdaad een leuk showtje om te zien hoe deze Braziliaan de meest bizar gemarmerde stukken vlees seart in de vlammen. Ervaring zal wel geleerd hebben hoeveel seconden het vlees kan hebben voordat je ermee kunt schrijven.quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Nou, het was een succes! Was erg lekker en keurig medium rare. Mocht wel een wat rokerigere smaak aan toegevoegd worden, toch eens even kijken naar wat rookhout dingen voor de volgende keer.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Dat is enkel de afgelopen 4 of 5 weken, maar koken is gewoon super :-D en helemaal als je er niet echt naar om hoeft te kijken in de uren dat het er ligt.quote:Op donderdag 21 mei 2020 21:58 schreef Den_Haag het volgende:
Mooi lijstje van dingen die je al gemaakt hebt!
Lekker bezigquote:Op donderdag 21 mei 2020 21:44 schreef investeerdertje het volgende:
Oeh een BBQ topic, nice!
Ik probeer eens peer week de BBQ aan te steken. Vanaf nu zal ik er dus ook foto's van maken xD
Afgelopen weken zijn er gemaakt:
• Pulled pork cheeseburgers
• Smoked nacho's
• Burgers met guacamole
• Hanger steak
• Smoked chicken
• Sweet en sticky spareribs
• Lasange
• Tbone steak
• Memphis ribs
• Crunchy chicken
Feitelijk steek ik met het zelfde gemak de barbecue aan als dat ik kook, maak er dan ook eigenlijk alles op en zodra ik er aan begin gaat ook alles er vanaf. American smoker met rookhout is ook heerlijk om brood in te bakken!
Een italiaanse lasange, met verse bladeren, mozarella, kruiden, home made saus en bechemelsaus. In een gietijzeren braadslede en deze dan met indirecte warmte op met kokosbriketten. Klein beetje acacia er bij en smullen maar!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Lekker bezig![]()
Hoe heb je de lasagne bereid?
Hoe hoog was je temperatuur?quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:19 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een italiaanse lasange, met verse bladeren, mozarella, kruiden, home made saus en bechemelsaus. In een gietijzeren braadslede en deze dan met indirecte warmte op met kokosbriketten. Klein beetje acacia er bij en smullen maar!
Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:23 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Minimaal 190 graden aan de warmtezijde van de pan.
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xDquote:Op donderdag 21 mei 2020 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.
We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD
(american smoker iig)
Aah nice!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.
Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:29 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Aah nice!Ik ben druk aan het nadenken voor zaterdag, geen speciale gelegenheid, dus ik kan iets moeilijks proberen maar weet niet wat. Suggesties?
Yes, is wel erg lekker!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.
Wij gaan de komende 2 dagen grillen. Te veel andere dingen te doen om uitgebreid te koken.
We doen een keer Aziatisch met choy sum, asperges, kippendij en Chinese aardapppels. Nog een keer gehaktballen van De Librije met geroosterde little gem, asperges en hasselbacks. Zondag ibericoribben.
Via een derde partij, imgbb.com bijvoorbeeldquote:Op donderdag 21 mei 2020 23:05 schreef nelisb het volgende:
Lekker allemaal!
Hier gisteren varkenshaas saté en een kogelbiefstuk met salade.
Vandaag Secreto, nieuw voor mij, heerlijk vlees!, gegrilde watermeloen met limoensap en feta en bruschetta van de bbq.
Morgenmiddag voor het personeel jalapeño cedar worstjes van vuur en rook.
Morgenavond spare ribs.
Hoe kan ik het beste foto’s uploaden?
Welk merk/ type?quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD
(american smoker iig)
Ja ik heb ook eens zitten kijken.quote:Op maandag 18 mei 2020 18:25 schreef Den_Haag het volgende:
Zat nog wat verder te zoeken naar een nieuwe bbq en kwam de masterbuilt gravityfed tegen. Leuk ding voor 499 dollar en helemaal wat ik zoek qua mix van brandstoffen en low&slow.
Totdat ik zag dat je hem in Nederland alleen kan kopen voor 799 euro. Wat een prijsverschil zeg. Kun je hem bijna zelf voor uit Amerika laten verschepen
Heb je enig idee hoe dat kan?quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 22 mei 2020 14:40 schreef Joene het volgende:
Vandaag een Bastard Complete gekocht komt dinsdag. zin an!
De kip op het kolenrooster lijkt wel aardig te werken:quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
Een andere bbq kopenquote:Op vrijdag 22 mei 2020 22:12 schreef fietsie het volgende:
Ik heb gister nog 2 kippen tegelijk klaargemaakt op een weber; niet met een blikje bier -tijdens- het bereiden, maar door het vocht toe te voegen 24 uur voor het BBQ-en.
Als je echt met een blik bier aan de slag wilt, zou ik de kip in het centrum van het rooster zetten, met een kolenbakje links en een kolenbakje rechts, en de opening in je deksel dan boven het middendeel, waar er geen vuur recht onderzit.
Eerlijk gezegd heb ik van het bier bij deze methode nooit echt wat gemerkt; voor een heel vochtige kip die wel gaar is kies ik al een tijdje voor brinen.
Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 22:13 schreef fietsie het volgende:
[..]Krijgen we een fotoverslag van het uitpakken en instoken?
Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen danquote:Op zaterdag 23 mei 2020 00:21 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.
belangrijkste is dat je een goede indirecte zone maakt, waarbij de kip niet direct warmte krijgt van de kolen. je kan bv ook je kip er tussen zetten en met alu folie een afscheiding makenquote:Op zaterdag 23 mei 2020 08:54 schreef greatgonzo het volgende:
[..]
Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen dan
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbqquote:Op zaterdag 23 mei 2020 07:37 schreef Joene het volgende:
[..]
kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.
Ja ik heb hem gekocht voor stoofpotten , taarten , sauzen , broodbakken etcquote:Op zaterdag 23 mei 2020 14:32 schreef fietsie het volgende:
[..]
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbq
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekkenquote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:
Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?
Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:34 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekken![]()
Het ligt er geheel aan hoe je het gaat bereiden (kruiden en hoog direct vuur (helemaal als er suiker tussen zit) vind ik vaak wat meh) en wat je maakt
Zodra suikers verbranden dan is je smaak erg vlot verpestquote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:48 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.
Mooi weer is voor mij zeker geen belangrijk punt voor de BBQ. Wat ik je echt zou adviseren zijn goede geurloze kokosbriketten en fatsoenlijk rookhout. Als je in de supermarkt of bouwmarkt je houtskool haalt kan je beter gewoon een koekenpan pakken. Mijn niet zo bescheiden mening.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 17:13 schreef RickoKun het volgende:
Ben wel blij dat ik aardig wat heb doorgelezen. Kan nu veel effeciënter bbq-en. Scheelt me veel meer kolen en ik zie ook echt vooruitgang in de smaak. Denk dat ik hier wel een leuke hobby van kan maken. Moet toch iets te doen hebben naast mijn werk (mits lekker weer).
Als ik het goed heb begrepen is zout zo een beetje het enige wat het vlees daadwerkelijk binnendringt. De rest zou meer "surface treatment" zijn.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:
Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?
Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Yes, dat dus @br00djekaas54321quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Twee kleine kippen, of de briketten uit de houders houden en met bakstenen werken.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
quote:
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.quote:Op donderdag 21 mei 2020 23:15 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja ik heb ook eens zitten kijken.
Ik heb zelf een Weber master touch maar zit eigenlijk continu met de temperatuur te kloten.
Zo een apparaat lijkt me wel ideaal.
sous vide koken doe ik al een paar jaar, en levert bijna zonder uitzondering heerlijk voedsel op, heb al meerdere steaks eerst gegaard en daarna afgegrilld.quote:Op donderdag 21 mei 2020 23:18 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoe dat kan?
Altijd als ik die filmpjes van sous vide everything zie lijkt het zo simpel.
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.quote:Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.quote:Op maandag 25 mei 2020 10:57 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.
Of de temperatuur is continue te hoog of veels te koud.
Gevolg is dat ik om de 3-5 minuten aan het "kloten" ben met het open en dichtdoen van de schuiven.
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.quote:Op maandag 25 mei 2020 11:17 schreef Houniet het volgende:
[..]
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.
Werkt voor mij beide. Maar ik zou dan beginnen met de onderkant dicht te laten.quote:Op maandag 25 mei 2020 11:29 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.
quote:
Ik hou persoonlijk van mijn wings bereid met intense hitte, alleen maken steekvlammen het soms wel een goede uitdaging; ik zie nu dat een deksel wel eens de oplossing kan zijn.quote:Op maandag 25 mei 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Yes, dat dus @:br00djekaas54321
Het was goed gelukt, heerlijk gegeten.
Het zal wel aan mij liggen maar ik heb het idee dat mijn houtskool met de deksel van de kettle gesloten niet volledig ontbrandt. Wat langer in de chimney was de tip die ik hier meekreeg, maar alsnog blijven er goede stukken over met de ventilatieroosters volledig open. Ik neem aan dat je mag verwachten dat houtskool onder normale omstandigheden volledig tot as verbrandt?quote:Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.quote:
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.quote:
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:13 schreef Joene het volgende:
[..]
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.
Behalve de ecobrasa kokos die zijn ook 100% natuurlijk alleen die geven in mijn mening een beetje aparte smaak aan je gerecht ik ben geen fan.
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:54 schreef nelisb het volgende:
[..]
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.
Ja snap ik en wil ik ook.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?quote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:
[..]
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!quote:
Mooi uitzien zegt niet zoveel hequote:Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.
Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.
Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien.![]()
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch ovenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk!En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter)
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.
Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.
Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk!En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Kokos over het algemeen heter, branden langer.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier!)
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier!)
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planningquote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk!En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Nice, nice!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:
[..]
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:
[..]
[..]Helder!
Wel fakking duur, zie ik!
Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef.)
Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend!(Yaaay @ corona!
)
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden!
Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.
Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook!
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:
[..]
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken!
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal!
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xDquote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter)
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Dat is ook zo, mijn waerde.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:
[..]
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk!
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Kolen blijven altijd een mening vind ik.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:
[..]
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.quote:Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kolen blijven altijd een mening vind ik.
https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:
[..]
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.
Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?quote:Op zondag 31 mei 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chickenquote:Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Bedankt! En beercan ga ik een keer proberen inderdaad!quote:Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan een kogel nemen, geen kanaal. En doe beercan chicken
Waarom geen kamado?quote:Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Omdat een kamado beetje overkill is als je alleen gaat grillen en niet of nauwelijks low&slow doet.quote:
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?quote:Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:53 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:51 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:54 schreef Arkai het volgende:
[..]
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?
Leg je de borst wel naar boven?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Jep, dat wel.quote:
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/quote:Op zondag 31 mei 2020 23:07 schreef Arkai het volgende:
[..]
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?
[..]
Jep, dat wel.
Oh lekker!quote:Op zondag 31 mei 2020 23:26 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
In zo'n minikamado kunnen niet genoeg kolen van fatsoenlijk formaat om een uur of 6 aan te houden. Die is meer geschikt om te grillen.quote:Op maandag 1 juni 2020 15:38 schreef greatgonzo het volgende:
Jullie mening...
Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.
Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.
Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.
Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.
Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.
Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?
Prijs? Of het verschil niet weten.quote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goedquote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
en 24/7 blaffende hondquote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:
[..]
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruitquote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen.
Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder.![]()
In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrandquote:Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.quote:Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:
[..]
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
alleen al het feit dat ze 20 jaar garantie bieden is die 70 euro waard.quote:Op zondag 7 juni 2020 14:03 schreef greatgonzo het volgende:
[..]
en op basis waarvan als ik vragen mag?
Geen idee maar ik zelf zou nooit bij een action /lidl / aldi een bbq kopen , ook geen idee wat betreft de roosters etc daar dus.quote:Op maandag 8 juni 2020 09:46 schreef greatgonzo het volgende:
En deze No name van [url=www.Bol.com]Bol.com[/url] is maar 169.
Ik snap het echter niet helemaal.. 33 cm rooster volgens beschrijving.En ik zie dat het ook bij de action is geweest.. maar al die Action/lidl/Aldi eitjes van 13 inch hebben toch een rooster diameter van 26,5cm??
tijdje geleden kwam hier de buurman vragen of ons vlees aan stond te branden, had nog nooit van rookhout gehoordquote:Op maandag 8 juni 2020 10:45 schreef Gripper het volgende:
Ik denk dat de bbq dit weekend geen moment koud is geweest, potverdorie een hoop lekkers en nieuwe dingen gemaakt.
Heb sinds kort het nieuwe boek van Jord Althuizen "burgers en BBQ bites" en daar staat een hoop streetfood achtigs in.
Liefst had ik alles in 1 weekend geprobeerd, maar nu hebben we ons beperkt tot 3 recepten uit het boek
donderdag : Peruaanse kip, eerst al een paar dagen gemarineerd in Aji pepers, honing, komijn, gerookte paprika en limoen etc. En daarna op lage temperatuur gerookt op appelhout. Met een fantastische groene saus erbij!
Vrijdag: borrelen in de tuin met een haastig gerookt stuk zalm.
Zaterdag: blackened kabeljauw op een rookplankje, met geschroeide cajun kruiden. Dit was een van mn best geslaagde kabeljauwen ooit, zo mals en zacht van binnen, en als je er op drukt dat die lamellen zo mooi loslaten... Perfect!
Zondag: had bij de Hanos een mooie tri-tip gescoord (ezeltje) en deze met pasta, artisjok, balsamico uitjes en een dragonsaus gemaakt.
Alle kleren die ik het weekend aanhad hangen nog uit te waaien in de tuin want we roken ongeveer als inwoners van het Zuiderzeemuseum na al dat gerook
Pitabroodjes en nachosquote:Op maandag 8 juni 2020 11:04 schreef Joene het volgende:
nice , en dan dippen met brood ? of nacho’s?
Goede vraag. Ik moet dat ook nog eens proberen maar het komt er steeds niet van.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 16:28 schreef Yasmyn het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor vega-burgers? Die niet uit elkaar vallen zodra ze op het rooster of grillpan gaan?
Foto's!!!!!11quote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Morgen ribs en misschien dat ik nog zalm ga roken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 13 juni 2020 18:53 schreef investeerdertje het volgende:
Vandaag had ik dus een met kaas en peper gevulde cheeseburger. Gewoon omdat het lekker is, en ik niet kon kiezen welke ik vandaag of morgen wilde.
[ afbeelding ]Ziet er goed uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.Spoilers!
Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ziet er goed uit![]()
Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dagquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:05 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.
Oh in mijn geval is dit gewoon eten maken :-P Denk ik niet direct super bij na inderdaad.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dagAls ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Zo een hele kleine? Maar wat vind hij er vervelend aan? Mogelijk dat ik een ander alternatief kan verzinnen.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat welquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:49 schreef Scorpie het volgende:
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:05 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:59 schreef Joene het volgende:
[..]
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel
nog niet geprobeerd ook , wel een brood in gebakken , gister risotto , vandaag kind of lasagnequote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
Wat is de gewenste hoogte?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?quote:Op zondag 21 juni 2020 08:45 schreef Joene het volgende:
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegdquote:Op zondag 21 juni 2020 09:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
omdat low en slowquote:Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...
Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?quote:Op zondag 21 juni 2020 09:52 schreef Joene het volgende:
[..]
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht iddquote:Op zondag 21 juni 2020 14:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?
Hoe dan ook, eet smakelijk
ditquote:Op zondag 21 juni 2020 14:35 schreef Ferdii het volgende:
[..]
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?quote:Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...
Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond
ik had wat moeite om de dome vast te houden op 110 liep toch op naar 120 in de loop van de dag. dus ff m’n dome deksel checken van de week, misschien ff scharnier bijstellen en was ook eerste keer low en slow op de marabu kolen. Maar goed met schuiven op mm na dicht toch 120 vermoed dus toch iets valse lucht.quote:Op zondag 21 juni 2020 18:46 schreef Scorpie het volgende:
[..]
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
Mooiquote:Op zondag 21 juni 2020 18:43 schreef Joene het volgende:
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.
[ link | afbeelding ]
free photo gallery
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |