abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193314963
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O_ :9
pi_193315554
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen. ;)
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komt :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193315564
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 07:53:24 #155
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193315643
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt ^O^
Spoilers!
pi_193315646
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt ^O^
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.
pi_193315655
quote:
8s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:

[..]

welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.
Goede kwaliteit voor een goede prijs.

Ik verkoop normaal niet aan particulieren, maar private label. Wel zijn we bezig om ons eigen merk meer in de markt te zetten. Vorig jaar 12 artikelen, nu 65.

Wij liggen bij nagenoeg alle barbecue winkels van Nederland, oa vuur en rook met 50 producten onder private label, idem bij bijvoorbeeld rookoven.

Maar we doen ook houtskool en briketten, rookhout l, accessoires bij Albert Heijn, 4 soorten bij Sligro, Hanos, Welkoop, jumbo, en veel klanten in het buitenland.
pi_193315865
Ah cool , ik zal is kijken naar inkbird.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193316888
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!
  dinsdag 26 mei 2020 @ 09:53:53 #160
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193316920
quote:
1s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.

Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.

Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien. :7
Mooi uitzien zegt niet zoveel he :7 gaat om het innerlijk.
Houtskool is leuk om f snel hamburgertje te maken. Wil je grote mensen dingen doen kan je beter voor briketten gaan. Eigenlijk sluit ik me aan wat @Joene al aangeeft. Buiten het feit om dat houtskool snel op is, veel afval (lees: as) geeft en onrustig brand. Briketten zijn veel stabieler en rustiger. Ik denk dat je straks ook beter de temperatuur onder de knie krijgt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193320120
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193320450
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
pi_193321088
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch oven O+
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193383567
Wat is de planning voor het weekend?

Vanavond bacon union rings,
Geroosterde spitskool met ansjovis en een rib eye steak. Als toetje gegrilde donut met gegrilde ananas en ijs.

Morgen sticky bloemkool uit een boek van Jord met tonijn steak.

Maandag chili hotdogs uit een boek van jord.
pi_193383598
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:52:43 #166
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193383646
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
pi_193383650
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:55:21 #168
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193383670
Vanavond bavette en rosti op de grill.

Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.

Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Spoilers!
pi_193383673
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.

Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.

Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
:D Damn! ^O^
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:57:14 #170
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193383687
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef ToT het volgende:

[..]

:D Damn! ^O^
Ik moet wel: CUL / Kook mee met CUL: stokjes en spiesjes met Pinksteren
Spoilers!
pi_193383766
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.
pi_193383778
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:06:19 #173
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193383780
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
pi_193383832
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kokos over het algemeen heter, branden langer.
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
^O^ Helder!

Wel fakking duur, zie ik! :o

Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. :P )

Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! :') (Yaaay @ corona! _O- )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden! :P

Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.

Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook! :')
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang. :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:15:54 #175
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193383859
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning :7

Morgen cote de boeuf 8-)
.
pi_193383878
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:

[..]

Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning :7
Nice, nice! :D
_O- Ik wist niet dat het zo populair was! :D

Ja we zijn 2 jaar geleden pas begonnen met bbq'en toen we bij een vriend op bezoek kwamen die ook zo'n koepel-ding had. Die rooksmaak was heerlijk en hij deed er nog niet eens houtsnippers op of zo! :D
Nu hebben we een redelijk groot model (ik had eigenlijk nog een luxere op het oog, maar die was een stuk duurder! :') ) en bbq'en we best vaak! :)
Mijn vrouw wilde het vanavond ook weer doen. Misschien dat ik zo alsnog vlees ga halen, ik zie wel. :P
pi_193383893
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal! :')
pi_193383904
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:

[..]


[..]

^O^ Helder!

Wel fakking duur, zie ik! :o

Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. :P )

Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! :') (Yaaay @ corona! _O- )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden! :P

Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.

Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook! :')
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang. :Y
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
pi_193383922
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:

[..]

Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo! ;)
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken! :Y
pi_193383947
Kokos rookt trouwens wel goed! :P





Dit visje was LEKKERRRRRRRRRRRRRRRR!!!!! :9~ :9~ :9~
pi_193383968
Laatst trouwens een dorade op de bbq geflikkerd voor mijn vrouw en garnalen voor ons beiden.
In whisky gedrenkte eikensnippers op de kolen gepleurd ÉN in een metalen pannetje op het rooster; heerlijk! _O_
pi_193383987
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:

[..]

¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo! ;)
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken! :Y
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
pi_193384011
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
_O- Donders! :D Ik doe echt iets verkeerd als die zakken zo snel leeg horen te gaan! :D
Maar ik snap je punt! :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:14:09 #184
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193384519
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
pi_193384631
geen bbq dit weekend , zijn een weekendje weg in de achterhoek in een hotelletje
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193384743
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal! :')
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
pi_193384770
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
pi_193384853
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.

Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje). :)
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk! :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:53:19 #189
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193385079
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]

Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]

Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:53:46 #190
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193385085
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Dat is ook zo, mijn waerde.
pi_193385241
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:

[..]

Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
pi_193385706
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:

[..]

Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje). :)
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk! :Y
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-P

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-P
pi_193396543
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:

[..]

Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Kolen blijven altijd een mening vind ik.

https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
pi_193396603
Inderdaad. Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Maar kwaliteit kolen en briketten branden beter, langer en met minder rook dan het goedkope spul
pi_193396874
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kolen blijven altijd een mening vind ik.

https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.
pi_193398187
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
One man's trash, another man's treasure.
pi_193398424
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.

Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
pi_193398453
In de basis kan je met beide hetzelfde.

Denk dat een kamado zuiniger is, beter de temperatuur te regelen valt.

Hier alweer jaar een Bastard large in huis.
  zondag 31 mei 2020 @ 11:30:12 #199
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193398482
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Spoilers!
pi_193398521
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:

[..]

Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.

Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.
One man's trash, another man's treasure.
pi_193398544
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
One man's trash, another man's treasure.
pi_193399317
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2020 12:38:40 ]
pi_193399344
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dan een kogel nemen, geen kanaal. En doe beercan chicken
Bedankt! En beercan ga ik een keer proberen inderdaad!
One man's trash, another man's treasure.
pi_193399841
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Waarom geen kamado?
pi_193400974
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 13:16 schreef lighted het volgende:

[..]

Waarom geen kamado?
Omdat een kamado beetje overkill is als je alleen gaat grillen en niet of nauwelijks low&slow doet.
pi_193401270
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
pi_193409352
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 14:53 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
One man's trash, another man's treasure.
pi_193409753
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
pi_193409828
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:51 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?

One man's trash, another man's treasure.
pi_193409898
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:54 schreef Arkai het volgende:

[..]

Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?

Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
  zondag 31 mei 2020 @ 22:59:57 #211
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193409931
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Leg je de borst wel naar boven?
Spoilers!
pi_193410101
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?

quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Leg je de borst wel naar boven?
Jep, dat wel.
One man's trash, another man's treasure.
pi_193410597
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 23:07 schreef Arkai het volgende:

[..]

Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?
[..]

Jep, dat wel.
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
pi_193410848
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 23:26 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
Oh lekker! :9
One man's trash, another man's treasure.
pi_193413555
Direct gegrilleerde entrecote met flink wat rookhout :Y
hardcoholic
pi_193414028
Foutje.
  maandag 1 juni 2020 @ 10:44:31 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193415743
Hoe bereiden jullie shortribs?
Spoilers!
  maandag 1 juni 2020 @ 15:38:18 #218
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193419348
Jullie mening...

Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.

Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.

Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.

Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.

Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.

Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?

[ Bericht 0% gewijzigd door greatgonzo op 01-06-2020 15:44:17 ]
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 1 juni 2020 @ 16:26:09 #219
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193419801
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 15:38 schreef greatgonzo het volgende:
Jullie mening...

Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.

Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.

Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.

Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.

Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.

Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?
In zo'n minikamado kunnen niet genoeg kolen van fatsoenlijk formaat om een uur of 6 aan te houden. Die is meer geschikt om te grillen.

Wij gaan regelmatig weg als er iets op de kakado ligt. Niet al te lang maar een uur of 2 lukt meestal wel.
Spoilers!
  maandag 1 juni 2020 @ 16:53:41 #220
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193420152
Zou dit dan beter zijn?

lidl smoker of is die gewoon meer fancy dan een weber ketel?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193420934
nooit op prijs iets gaan uitzoeken, zon kleine kamado of goedkoop ding is echt peut. Ja, er zitten goede tussen maar dat moet je dus wel goed onderzoeken.
pi_193422039
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
pi_193422131
zojuist lasagne (“opgewarmd”) in de kamado eerste keer als oven gebruikt en we kwamen van ver vandaag dus geen tijd om nog lasagne te bouwen zelf. Morgen een glutenvrij brood bakken in de dutch oven
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193433143
Net een glutenvrij brood gebakken in de Bastard! ziet er qua vorm en structuur goed uit. Benieuwd wat de dame ervan vind straks met lunch.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 11:00:42 #225
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193433190
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hoe bereiden jullie shortribs?
Dit beviel me wel :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 2 juni 2020 @ 11:02:44 #226
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193433215
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Prijs? Of het verschil niet weten.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193437296
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goed :D

Ik heb sinds enkele maanden een bbq lighter, werkt perfect, geen aanmaakblokjes meer nodig en binnen 2/3 min de kolen lekker gloeiend :Y
hardcoholic
pi_193437846
Ik heb ook een looftlighter en wil echt niet meer anders. Een ideaal ding!

Van het weekend een lekkere soto ajam gemaakt met pulled chicken van de bbq. Ook nog een double chicken bacon cheeseburger, die was echt huge en lekkerrrrrr. 8-)
  dinsdag 2 juni 2020 @ 16:31:47 #229
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193438095
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193438255
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
pi_193438431
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:

[..]

Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
en 24/7 blaffende hond
Op maandag 5 juli 2021 23:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
Ik mag jou wel.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 17:03:14 #232
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193438637
:N.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193438752
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:51 schreef manmethetplan het volgende:

[..]

en 24/7 blaffende hond
Gradje is unne lieve hont jonge!
pi_193439302
Ik gebruik ook een firestarter, werkt goed. Als deze aanstaat kan ik op m'n gemak het rooster schoonmaken. Met zo'n lighter heb je weer een stopcontact nodig.. (toch?, snel gegoogled O-) ) Maar ieder zijn ding natuurlijk, gebruik wel de bruine aanmaakblokjes trouwens, niet die witte zooi.
pi_193440473
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
pi_193440612
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruit :7
pi_193443745
Je bbq rookt véél minder met een lighter. Ik vind het zelf ook veel prettiger aansteken: je kunt wat preciezer je bbq aansteken (op één of meerdere plekken) en ik vind het gemakkelijker om de temperatuur te controleren.

Het rooster schoonmaken doe ik pas als deze op de bbq ligt en het rooster heet is. Even borstelen en hij is schoon. M'n rooster maak ik verder nooit schoon met water, afwasmiddel o.i.d. Af en toe schoonbranden is voldoende!
pi_193444741
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
  woensdag 3 juni 2020 @ 09:42:05 #239
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193449266
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193450908
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb. _O-
pi_193455613
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen. :s)

Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder. :?

In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
pi_193455715
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen. :s)

Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder. :?

In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
pi_193456802
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!
pi_193459899
quote:
99s.gif Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrand
pi_193460007
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
  woensdag 3 juni 2020 @ 21:10:50 #246
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_193460086
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:

[..]

Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.
Wakadoodle!
pi_193460118
Of een gasgrill.


:')
pi_193462395
Of het huis van je buren erbij kopen
  zondag 7 juni 2020 @ 13:34:59 #249
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193521269
Ben er wel uit dat ik de overstap wil maken naar een Kamado.. Wilde eerst voor het Aldi ei van 13" gaan, maar die is misschien toch net wat te klein. Wordt dus toch een 15 inch.

Voor mijn budget zie ik nu 4 opties:
Van Patton bij Leen Bakker voor ¤229
No name bij Kwantum voor ¤225
Inferno bij Hornback voor ¤199
Grill Guru Compact bij Hornbach voor ¤269

Ik denk dat het haast allemaal uit dezelfde fabriek komt. Volgens mij allemaal klei, allemaal dezelfde afmetingen. Maar wat moet je dan kiezen? Grill Guru is een gevestigde naam.. maar je betaald er ook ¤70 meer voor. Accessoires boeien me niet zo, komt toch een gietijzeren pannetje in als lekbak en heat deflector.

Dan voor de kwantum gaan?? Handig die pootjes, maar hij gaat denk ik toch in een buitenmeubel(tje)

Dan toch voor de allergoedkoopste??

Heeft iemand tips of ervaringen?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193521480
uit dit lijstje zou ik grill guru doen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 7 juni 2020 @ 14:03:40 #251
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193521585
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2020 13:55 schreef Joene het volgende:
uit dit lijstje zou ik grill guru doen.
en op basis waarvan als ik vragen mag?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193522461
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 14:03 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

en op basis waarvan als ik vragen mag?
alleen al het feit dat ze 20 jaar garantie bieden is die 70 euro waard.

Verder is het een “nederlands” product , komt zover ik weet uit de koker van “Bastard”
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193522833
Ik heb de GG Compact hier staan en prima bang for buck.
  zondag 7 juni 2020 @ 20:58:21 #254
480212 kapitein_Schettino
SS Mariska Veres
pi_193526890
Hier ook een GG Compact, gekocht bij de Hornbach voor 359,-- compleet met rooster aspook regenhoes en platesetter. na ongeveer 25 dagen is de prijs verlaagd naar 269, belletje gedaan en netjes het prijsverschil teruggekregen. Voor mij een perfect ding.
  maandag 8 juni 2020 @ 09:46:57 #255
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193533416
En deze No name van Bol.com is maar 169.

Ik snap het echter niet helemaal.. 33 cm rooster volgens beschrijving.En ik zie dat het ook bij de action is geweest.. maar al die Action/lidl/Aldi eitjes van 13 inch hebben toch een rooster diameter van 26,5cm??
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193533601
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 09:46 schreef greatgonzo het volgende:
En deze No name van [url=www.Bol.com]Bol.com[/url] is maar 169.

Ik snap het echter niet helemaal.. 33 cm rooster volgens beschrijving.En ik zie dat het ook bij de action is geweest.. maar al die Action/lidl/Aldi eitjes van 13 inch hebben toch een rooster diameter van 26,5cm??
Geen idee maar ik zelf zou nooit bij een action /lidl / aldi een bbq kopen , ook geen idee wat betreft de roosters etc daar dus.

GrillGuru is in elk geval gewoon een merk , met service , en verkrijgbare accessoires en als er iets stuk gaat kan je dat vervangen. Naast 20 jaar garantie op het keramiek lijkt mij dat voldoende redenen om die 70 euro extra uit te geven tegen een No Name .
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 8 juni 2020 @ 10:45:00 #257
130803 Gripper
Get a grip
pi_193534141
Ik denk dat de bbq dit weekend geen moment koud is geweest, potverdorie een hoop lekkers en nieuwe dingen gemaakt.
Heb sinds kort het nieuwe boek van Jord Althuizen "burgers en BBQ bites" en daar staat een hoop streetfood achtigs in.
Liefst had ik alles in 1 weekend geprobeerd, maar nu hebben we ons beperkt tot 3 recepten uit het boek :)

donderdag : Peruaanse kip, eerst al een paar dagen gemarineerd in Aji pepers, honing, komijn, gerookte paprika en limoen etc. En daarna op lage temperatuur gerookt op appelhout. Met een fantastische groene saus erbij!

Vrijdag: borrelen in de tuin met een haastig gerookt stuk zalm.

Zaterdag: blackened kabeljauw op een rookplankje, met geschroeide cajun kruiden. Dit was een van mn best geslaagde kabeljauwen ooit, zo mals en zacht van binnen, en als je er op drukt dat die lamellen zo mooi loslaten... Perfect!

Zondag: had bij de Hanos een mooie tri-tip gescoord (ezeltje) en deze met pasta, artisjok, balsamico uitjes en een dragonsaus gemaakt.

Alle kleren die ik het weekend aanhad hangen nog uit te waaien in de tuin want we roken ongeveer als inwoners van het Zuiderzeemuseum na al dat gerook :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_193534268
ik had zaterdag , nacho’s , 40 moinkballs , en een bavette.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193534375
Zaterdagavond NY Buffalo Chicken Dip van de BBQ (uit het nieuwe boek van Jord):

pi_193534384
nice , en dan dippen met brood ? of nacho’s?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193534423
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 10:45 schreef Gripper het volgende:
Ik denk dat de bbq dit weekend geen moment koud is geweest, potverdorie een hoop lekkers en nieuwe dingen gemaakt.
Heb sinds kort het nieuwe boek van Jord Althuizen "burgers en BBQ bites" en daar staat een hoop streetfood achtigs in.
Liefst had ik alles in 1 weekend geprobeerd, maar nu hebben we ons beperkt tot 3 recepten uit het boek :)

donderdag : Peruaanse kip, eerst al een paar dagen gemarineerd in Aji pepers, honing, komijn, gerookte paprika en limoen etc. En daarna op lage temperatuur gerookt op appelhout. Met een fantastische groene saus erbij!

Vrijdag: borrelen in de tuin met een haastig gerookt stuk zalm.

Zaterdag: blackened kabeljauw op een rookplankje, met geschroeide cajun kruiden. Dit was een van mn best geslaagde kabeljauwen ooit, zo mals en zacht van binnen, en als je er op drukt dat die lamellen zo mooi loslaten... Perfect!

Zondag: had bij de Hanos een mooie tri-tip gescoord (ezeltje) en deze met pasta, artisjok, balsamico uitjes en een dragonsaus gemaakt.

Alle kleren die ik het weekend aanhad hangen nog uit te waaien in de tuin want we roken ongeveer als inwoners van het Zuiderzeemuseum na al dat gerook :P
tijdje geleden kwam hier de buurman vragen of ons vlees aan stond te branden, had nog nooit van rookhout gehoord :D
hardcoholic
pi_193534442
quote:
14s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:04 schreef Joene het volgende:
nice , en dan dippen met brood ? of nacho’s?
Pitabroodjes en nachos :Y
pi_193600764
Wat gaat er op de Q dit weekend ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193601624
Net voor 20 man personeel homemade burgers laten bakken.

Vanavond gegrilde Bavette, gegrilde spitskool, gevulde aardappels, tonijnsteak.

En als toetje gegrilde donuts met gegrilde ananas, ijs en slagroom.
pi_193601682
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 13:58 schreef Joene het volgende:
Wat gaat er op de Q dit weekend ?
Hamburgers, voor het CUL topic.
Voor het eerst onze vleesmolen gebruiken
pi_193602071
Morgen ribs en misschien dat ik nog zalm ga roken.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 12 juni 2020 @ 16:14:12 #267
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193602472
Longhaas :7
.
  vrijdag 12 juni 2020 @ 16:28:26 #268
491417 Yasmyn
I have an empty cup of care...
pi_193602625
Heeft er iemand een goed recept voor vega-burgers? Die niet uit elkaar vallen zodra ze op het rooster of grillpan gaan?
  vrijdag 12 juni 2020 @ 17:41:38 #269
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193603690
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 16:28 schreef Yasmyn het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor vega-burgers? Die niet uit elkaar vallen zodra ze op het rooster of grillpan gaan?
Goede vraag. Ik moet dat ook nog eens proberen maar het komt er steeds niet van.

Misschien weten de vega's hier het ook: CUL / Vegetarisch #17
Spoilers!
  zaterdag 13 juni 2020 @ 13:02:38 #270
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193613692
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Morgen ribs en misschien dat ik nog zalm ga roken.
Foto's!!!!!11
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193617163
Vandaag had ik dus een met kaas en peper gevulde cheeseburger. Gewoon omdat het lekker is, en ik niet kon kiezen welke ik vandaag of morgen wilde.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:03:57 #272
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617862
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 18:53 schreef investeerdertje het volgende:
Vandaag had ik dus een met kaas en peper gevulde cheeseburger. Gewoon omdat het lekker is, en ik niet kon kiezen welke ik vandaag of morgen wilde.

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit :9

Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.
Spoilers!
pi_193617874
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ziet er goed uit :9

Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.
Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:06:07 #274
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617882
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
Spoilers!
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:08:30 #275
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617899
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:05 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag ;) Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Spoilers!
pi_193617933
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag ;) Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Oh in mijn geval is dit gewoon eten maken :-P Denk ik niet direct super bij na inderdaad.

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
Zo een hele kleine? Maar wat vind hij er vervelend aan? Mogelijk dat ik een ander alternatief kan verzinnen.
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:15:39 #277
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617965
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Spoilers!
pi_193618416
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
pi_193618543
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:49 schreef Scorpie het volgende:
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193618645
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
  zaterdag 13 juni 2020 @ 21:20:07 #281
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193618920
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:05 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-06-2020 22:00:59 ]
Spoilers!
pi_193619502
quote:
8s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:59 schreef Joene het volgende:

[..]

short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel :)
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
pi_193619569
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:53 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
nog niet geprobeerd ook , wel een brood in gebakken , gister risotto , vandaag kind of lasagne
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193619959
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.
Wat is de gewenste hoogte?
pi_193628499
Beenhammetje zometeen
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193720462
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193720531
Afgelopen donderdag pulled pork:


Vrijdag Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur


En gisteren sticky buikspek
pi_193720690
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2020 08:45 schreef Joene het volgende:
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
pi_193720844
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 09:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 11:33:19 #290
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193721780
Klinkt goed @Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...

Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond :P
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193723024
quote:
1s.gif Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...

Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond :P
omdat low en slow 8-)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 14:02:25 #292
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193723426
quote:
8s.gif Op zondag 21 juni 2020 13:33 schreef Joene het volgende:

[..]

omdat low en slow 8-)
Ahja als ik de Weber laat zakken onder de 120 is het bij mij meestal low en gedoofd :P
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193723694
quote:
8s.gif Op zondag 21 juni 2020 09:52 schreef Joene het volgende:

[..]

yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?

Hoe dan ook, eet smakelijk :Y)
pi_193723941
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?

Hoe dan ook, eet smakelijk :Y)
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
hardcoholic
pi_193724113
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:35 schreef Ferdii het volgende:

[..]

door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
dit
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193727393
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.

free photo gallery
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193727455
quote:
1s.gif Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...

Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond :P
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
pi_193727602
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 18:46 schreef Scorpie het volgende:

[..]

140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
ik had wat moeite om de dome vast te houden op 110 liep toch op naar 120 in de loop van de dag. dus ff m’n dome deksel checken van de week, misschien ff scharnier bijstellen en was ook eerste keer low en slow op de marabu kolen. Maar goed met schuiven op mm na dicht toch 120 vermoed dus toch iets valse lucht.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 19:11:58 #299
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193727788
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2020 18:43 schreef Joene het volgende:
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.
[ link | afbeelding ]
free photo gallery
Mooi :)

Wij hebben varkenshaassaté, gemarineerde courgette en kropjes romaine op de grill vandaag.
Spoilers!
pi_193727843
Hier een simpel weekend.

Gisteren heerlijke burgers, met gegrilde tomaten, bacon, dragon mayonaise, cheddar cheese.

Vandaag empanadas gemaakt en een paar lekkere worstjes met kaas, knoflook en peper.
  zondag 21 juni 2020 @ 20:10:07 #301
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193728508
Halve varkensschouder, van de Duitse supermarkt:



Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')