abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193311299
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen. ;)
Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
pi_193314963
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O_ :9
pi_193315554
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen. ;)
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komt :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193315564
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 07:53:24 #155
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193315643
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt ^O^
Spoilers!
pi_193315646
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt ^O^
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.
pi_193315655
quote:
8s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:

[..]

welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.
Goede kwaliteit voor een goede prijs.

Ik verkoop normaal niet aan particulieren, maar private label. Wel zijn we bezig om ons eigen merk meer in de markt te zetten. Vorig jaar 12 artikelen, nu 65.

Wij liggen bij nagenoeg alle barbecue winkels van Nederland, oa vuur en rook met 50 producten onder private label, idem bij bijvoorbeeld rookoven.

Maar we doen ook houtskool en briketten, rookhout l, accessoires bij Albert Heijn, 4 soorten bij Sligro, Hanos, Welkoop, jumbo, en veel klanten in het buitenland.
pi_193315865
Ah cool , ik zal is kijken naar inkbird.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193316888
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!
  dinsdag 26 mei 2020 @ 09:53:53 #160
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193316920
quote:
1s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.

Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.

Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien. :7
Mooi uitzien zegt niet zoveel he :7 gaat om het innerlijk.
Houtskool is leuk om f snel hamburgertje te maken. Wil je grote mensen dingen doen kan je beter voor briketten gaan. Eigenlijk sluit ik me aan wat @Joene al aangeeft. Buiten het feit om dat houtskool snel op is, veel afval (lees: as) geeft en onrustig brand. Briketten zijn veel stabieler en rustiger. Ik denk dat je straks ook beter de temperatuur onder de knie krijgt.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193320120
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193320450
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
pi_193321088
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch oven O+
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193383567
Wat is de planning voor het weekend?

Vanavond bacon union rings,
Geroosterde spitskool met ansjovis en een rib eye steak. Als toetje gegrilde donut met gegrilde ananas en ijs.

Morgen sticky bloemkool uit een boek van Jord met tonijn steak.

Maandag chili hotdogs uit een boek van jord.
pi_193383598
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:52:43 #166
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193383646
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
pi_193383650
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:55:21 #168
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193383670
Vanavond bavette en rosti op de grill.

Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.

Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Spoilers!
pi_193383673
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.

Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.

Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
:D Damn! ^O^
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:57:14 #170
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193383687
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef ToT het volgende:

[..]

:D Damn! ^O^
Ik moet wel: CUL / Kook mee met CUL: stokjes en spiesjes met Pinksteren
Spoilers!
pi_193383766
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.
pi_193383778
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:06:19 #173
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193383780
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
pi_193383832
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kokos over het algemeen heter, branden langer.
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
^O^ Helder!

Wel fakking duur, zie ik! :o

Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. :P )

Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! :') (Yaaay @ corona! _O- )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden! :P

Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.

Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook! :')
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang. :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:15:54 #175
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193383859
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning :7

Morgen cote de boeuf 8-)
.
pi_193383878
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:

[..]

Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning :7
Nice, nice! :D
_O- Ik wist niet dat het zo populair was! :D

Ja we zijn 2 jaar geleden pas begonnen met bbq'en toen we bij een vriend op bezoek kwamen die ook zo'n koepel-ding had. Die rooksmaak was heerlijk en hij deed er nog niet eens houtsnippers op of zo! :D
Nu hebben we een redelijk groot model (ik had eigenlijk nog een luxere op het oog, maar die was een stuk duurder! :') ) en bbq'en we best vaak! :)
Mijn vrouw wilde het vanavond ook weer doen. Misschien dat ik zo alsnog vlees ga halen, ik zie wel. :P
pi_193383893
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal! :')
pi_193383904
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:

[..]


[..]

^O^ Helder!

Wel fakking duur, zie ik! :o

Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. :P )

Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! :') (Yaaay @ corona! _O- )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden! :P

Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.

Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook! :')
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang. :Y
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
pi_193383922
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:

[..]

Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo! ;)
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken! :Y
pi_193383947
Kokos rookt trouwens wel goed! :P





Dit visje was LEKKERRRRRRRRRRRRRRRR!!!!! :9~ :9~ :9~
pi_193383968
Laatst trouwens een dorade op de bbq geflikkerd voor mijn vrouw en garnalen voor ons beiden.
In whisky gedrenkte eikensnippers op de kolen gepleurd ÉN in een metalen pannetje op het rooster; heerlijk! _O_
pi_193383987
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:

[..]

¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo! ;)
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken! :Y
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
pi_193384011
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
_O- Donders! :D Ik doe echt iets verkeerd als die zakken zo snel leeg horen te gaan! :D
Maar ik snap je punt! :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:14:09 #184
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193384519
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
pi_193384631
geen bbq dit weekend , zijn een weekendje weg in de achterhoek in een hotelletje
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193384743
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal! :')
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
pi_193384770
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
pi_193384853
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.

Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje). :)
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk! :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:53:19 #189
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193385079
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]

Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]

Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:53:46 #190
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193385085
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Dat is ook zo, mijn waerde.
pi_193385241
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:

[..]

Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
pi_193385706
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:

[..]

Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje). :)
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk! :Y
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-P

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-P
pi_193396543
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:

[..]

Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Kolen blijven altijd een mening vind ik.

https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
pi_193396603
Inderdaad. Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Maar kwaliteit kolen en briketten branden beter, langer en met minder rook dan het goedkope spul
pi_193396874
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kolen blijven altijd een mening vind ik.

https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.
pi_193398187
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
One man's trash, another man's treasure.
pi_193398424
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.

Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
pi_193398453
In de basis kan je met beide hetzelfde.

Denk dat een kamado zuiniger is, beter de temperatuur te regelen valt.

Hier alweer jaar een Bastard large in huis.
  zondag 31 mei 2020 @ 11:30:12 #199
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193398482
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Spoilers!
pi_193398521
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:

[..]

Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.

Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.
One man's trash, another man's treasure.
pi_193398544
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
One man's trash, another man's treasure.
pi_193399317
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2020 12:38:40 ]
pi_193399344
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dan een kogel nemen, geen kanaal. En doe beercan chicken
Bedankt! En beercan ga ik een keer proberen inderdaad!
One man's trash, another man's treasure.
pi_193399841
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Waarom geen kamado?
pi_193400974
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 13:16 schreef lighted het volgende:

[..]

Waarom geen kamado?
Omdat een kamado beetje overkill is als je alleen gaat grillen en niet of nauwelijks low&slow doet.
pi_193401270
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
pi_193409352
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 14:53 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
One man's trash, another man's treasure.
pi_193409753
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
pi_193409828
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:51 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?

One man's trash, another man's treasure.
pi_193409898
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:54 schreef Arkai het volgende:

[..]

Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?

Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
  zondag 31 mei 2020 @ 22:59:57 #211
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193409931
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Leg je de borst wel naar boven?
Spoilers!
pi_193410101
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?

quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Leg je de borst wel naar boven?
Jep, dat wel.
One man's trash, another man's treasure.
pi_193410597
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 23:07 schreef Arkai het volgende:

[..]

Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?
[..]

Jep, dat wel.
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
pi_193410848
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 23:26 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
Oh lekker! :9
One man's trash, another man's treasure.
pi_193413555
Direct gegrilleerde entrecote met flink wat rookhout :Y
hardcoholic
pi_193414028
Foutje.
  maandag 1 juni 2020 @ 10:44:31 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193415743
Hoe bereiden jullie shortribs?
Spoilers!
  maandag 1 juni 2020 @ 15:38:18 #218
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193419348
Jullie mening...

Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.

Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.

Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.

Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.

Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.

Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?

[ Bericht 0% gewijzigd door greatgonzo op 01-06-2020 15:44:17 ]
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 1 juni 2020 @ 16:26:09 #219
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193419801
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 15:38 schreef greatgonzo het volgende:
Jullie mening...

Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.

Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.

Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.

Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.

Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.

Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?
In zo'n minikamado kunnen niet genoeg kolen van fatsoenlijk formaat om een uur of 6 aan te houden. Die is meer geschikt om te grillen.

Wij gaan regelmatig weg als er iets op de kakado ligt. Niet al te lang maar een uur of 2 lukt meestal wel.
Spoilers!
  maandag 1 juni 2020 @ 16:53:41 #220
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193420152
Zou dit dan beter zijn?

lidl smoker of is die gewoon meer fancy dan een weber ketel?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193420934
nooit op prijs iets gaan uitzoeken, zon kleine kamado of goedkoop ding is echt peut. Ja, er zitten goede tussen maar dat moet je dus wel goed onderzoeken.
pi_193422039
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
pi_193422131
zojuist lasagne (“opgewarmd”) in de kamado eerste keer als oven gebruikt en we kwamen van ver vandaag dus geen tijd om nog lasagne te bouwen zelf. Morgen een glutenvrij brood bakken in de dutch oven
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193433143
Net een glutenvrij brood gebakken in de Bastard! ziet er qua vorm en structuur goed uit. Benieuwd wat de dame ervan vind straks met lunch.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 11:00:42 #225
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193433190
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hoe bereiden jullie shortribs?
Dit beviel me wel :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')