Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?quote:Op zondag 31 mei 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chickenquote:Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Bedankt! En beercan ga ik een keer proberen inderdaad!quote:Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan een kogel nemen, geen kanaal. En doe beercan chicken
Waarom geen kamado?quote:Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Omdat een kamado beetje overkill is als je alleen gaat grillen en niet of nauwelijks low&slow doet.quote:
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?quote:Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:53 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:51 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:54 schreef Arkai het volgende:
[..]
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?
Leg je de borst wel naar boven?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Jep, dat wel.quote:
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/quote:Op zondag 31 mei 2020 23:07 schreef Arkai het volgende:
[..]
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?
[..]
Jep, dat wel.
Oh lekker!quote:Op zondag 31 mei 2020 23:26 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
In zo'n minikamado kunnen niet genoeg kolen van fatsoenlijk formaat om een uur of 6 aan te houden. Die is meer geschikt om te grillen.quote:Op maandag 1 juni 2020 15:38 schreef greatgonzo het volgende:
Jullie mening...
Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.
Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.
Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.
Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.
Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.
Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?
Dit beviel me wel .quote:
Prijs? Of het verschil niet weten.quote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goedquote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
en 24/7 blaffende hondquote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:
[..]
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruitquote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen.
Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder.
In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrandquote:Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.quote:Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:
[..]
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
en op basis waarvan als ik vragen mag?quote:
alleen al het feit dat ze 20 jaar garantie bieden is die 70 euro waard.quote:Op zondag 7 juni 2020 14:03 schreef greatgonzo het volgende:
[..]
en op basis waarvan als ik vragen mag?
Geen idee maar ik zelf zou nooit bij een action /lidl / aldi een bbq kopen , ook geen idee wat betreft de roosters etc daar dus.quote:Op maandag 8 juni 2020 09:46 schreef greatgonzo het volgende:
En deze No name van [url=www.Bol.com]Bol.com[/url] is maar 169.
Ik snap het echter niet helemaal.. 33 cm rooster volgens beschrijving.En ik zie dat het ook bij de action is geweest.. maar al die Action/lidl/Aldi eitjes van 13 inch hebben toch een rooster diameter van 26,5cm??
tijdje geleden kwam hier de buurman vragen of ons vlees aan stond te branden, had nog nooit van rookhout gehoordquote:Op maandag 8 juni 2020 10:45 schreef Gripper het volgende:
Ik denk dat de bbq dit weekend geen moment koud is geweest, potverdorie een hoop lekkers en nieuwe dingen gemaakt.
Heb sinds kort het nieuwe boek van Jord Althuizen "burgers en BBQ bites" en daar staat een hoop streetfood achtigs in.
Liefst had ik alles in 1 weekend geprobeerd, maar nu hebben we ons beperkt tot 3 recepten uit het boek
donderdag : Peruaanse kip, eerst al een paar dagen gemarineerd in Aji pepers, honing, komijn, gerookte paprika en limoen etc. En daarna op lage temperatuur gerookt op appelhout. Met een fantastische groene saus erbij!
Vrijdag: borrelen in de tuin met een haastig gerookt stuk zalm.
Zaterdag: blackened kabeljauw op een rookplankje, met geschroeide cajun kruiden. Dit was een van mn best geslaagde kabeljauwen ooit, zo mals en zacht van binnen, en als je er op drukt dat die lamellen zo mooi loslaten... Perfect!
Zondag: had bij de Hanos een mooie tri-tip gescoord (ezeltje) en deze met pasta, artisjok, balsamico uitjes en een dragonsaus gemaakt.
Alle kleren die ik het weekend aanhad hangen nog uit te waaien in de tuin want we roken ongeveer als inwoners van het Zuiderzeemuseum na al dat gerook
Pitabroodjes en nachosquote:Op maandag 8 juni 2020 11:04 schreef Joene het volgende:
nice , en dan dippen met brood ? of nacho’s?
Hamburgers, voor het CUL topic.quote:
Goede vraag. Ik moet dat ook nog eens proberen maar het komt er steeds niet van.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 16:28 schreef Yasmyn het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor vega-burgers? Die niet uit elkaar vallen zodra ze op het rooster of grillpan gaan?
Foto's!!!!!11quote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Morgen ribs en misschien dat ik nog zalm ga roken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 13 juni 2020 18:53 schreef investeerdertje het volgende:
Vandaag had ik dus een met kaas en peper gevulde cheeseburger. Gewoon omdat het lekker is, en ik niet kon kiezen welke ik vandaag of morgen wilde.
[ afbeelding ]Ziet er goed uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.Spoilers!
Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ziet er goed uit
Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:05 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.
Oh in mijn geval is dit gewoon eten maken :-P Denk ik niet direct super bij na inderdaad.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Zo een hele kleine? Maar wat vind hij er vervelend aan? Mogelijk dat ik een ander alternatief kan verzinnen.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat welquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:49 schreef Scorpie het volgende:
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:05 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:59 schreef Joene het volgende:
[..]
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel
nog niet geprobeerd ook , wel een brood in gebakken , gister risotto , vandaag kind of lasagnequote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
Wat is de gewenste hoogte?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?quote:Op zondag 21 juni 2020 08:45 schreef Joene het volgende:
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegdquote:Op zondag 21 juni 2020 09:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
omdat low en slowquote:Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...
Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond
Ahja als ik de Weber laat zakken onder de 120 is het bij mij meestal low en gedoofdquote:
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?quote:Op zondag 21 juni 2020 09:52 schreef Joene het volgende:
[..]
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht iddquote:Op zondag 21 juni 2020 14:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?
Hoe dan ook, eet smakelijk
ditquote:Op zondag 21 juni 2020 14:35 schreef Ferdii het volgende:
[..]
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?quote:Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...
Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond
ik had wat moeite om de dome vast te houden op 110 liep toch op naar 120 in de loop van de dag. dus ff m’n dome deksel checken van de week, misschien ff scharnier bijstellen en was ook eerste keer low en slow op de marabu kolen. Maar goed met schuiven op mm na dicht toch 120 vermoed dus toch iets valse lucht.quote:Op zondag 21 juni 2020 18:46 schreef Scorpie het volgende:
[..]
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
Mooiquote:Op zondag 21 juni 2020 18:43 schreef Joene het volgende:
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.
[ link | afbeelding ]
free photo gallery
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |