Oh in mijn geval is dit gewoon eten maken :-P Denk ik niet direct super bij na inderdaad.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Zo een hele kleine? Maar wat vind hij er vervelend aan? Mogelijk dat ik een ander alternatief kan verzinnen.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat welquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:49 schreef Scorpie het volgende:
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:05 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:59 schreef Joene het volgende:
[..]
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel
nog niet geprobeerd ook , wel een brood in gebakken , gister risotto , vandaag kind of lasagnequote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
Wat is de gewenste hoogte?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?quote:Op zondag 21 juni 2020 08:45 schreef Joene het volgende:
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegdquote:Op zondag 21 juni 2020 09:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
omdat low en slowquote:Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...
Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond
Ahja als ik de Weber laat zakken onder de 120 is het bij mij meestal low en gedoofdquote:
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?quote:Op zondag 21 juni 2020 09:52 schreef Joene het volgende:
[..]
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht iddquote:Op zondag 21 juni 2020 14:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?
Hoe dan ook, eet smakelijk
ditquote:Op zondag 21 juni 2020 14:35 schreef Ferdii het volgende:
[..]
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?quote:Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...
Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond
ik had wat moeite om de dome vast te houden op 110 liep toch op naar 120 in de loop van de dag. dus ff m’n dome deksel checken van de week, misschien ff scharnier bijstellen en was ook eerste keer low en slow op de marabu kolen. Maar goed met schuiven op mm na dicht toch 120 vermoed dus toch iets valse lucht.quote:Op zondag 21 juni 2020 18:46 schreef Scorpie het volgende:
[..]
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
Mooiquote:Op zondag 21 juni 2020 18:43 schreef Joene het volgende:
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.
[ link | afbeelding ]
free photo gallery
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |