abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 7 juni 2020 @ 14:03:40 #251
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193521585
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2020 13:55 schreef Joene het volgende:
uit dit lijstje zou ik grill guru doen.
en op basis waarvan als ik vragen mag?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193522461
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 14:03 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

en op basis waarvan als ik vragen mag?
alleen al het feit dat ze 20 jaar garantie bieden is die 70 euro waard.

Verder is het een “nederlands” product , komt zover ik weet uit de koker van “Bastard”
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193522833
Ik heb de GG Compact hier staan en prima bang for buck.
  zondag 7 juni 2020 @ 20:58:21 #254
480212 kapitein_Schettino
SS Mariska Veres
pi_193526890
Hier ook een GG Compact, gekocht bij de Hornbach voor 359,-- compleet met rooster aspook regenhoes en platesetter. na ongeveer 25 dagen is de prijs verlaagd naar 269, belletje gedaan en netjes het prijsverschil teruggekregen. Voor mij een perfect ding.
  maandag 8 juni 2020 @ 09:46:57 #255
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193533416
En deze No name van Bol.com is maar 169.

Ik snap het echter niet helemaal.. 33 cm rooster volgens beschrijving.En ik zie dat het ook bij de action is geweest.. maar al die Action/lidl/Aldi eitjes van 13 inch hebben toch een rooster diameter van 26,5cm??
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193533601
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 09:46 schreef greatgonzo het volgende:
En deze No name van [url=www.Bol.com]Bol.com[/url] is maar 169.

Ik snap het echter niet helemaal.. 33 cm rooster volgens beschrijving.En ik zie dat het ook bij de action is geweest.. maar al die Action/lidl/Aldi eitjes van 13 inch hebben toch een rooster diameter van 26,5cm??
Geen idee maar ik zelf zou nooit bij een action /lidl / aldi een bbq kopen , ook geen idee wat betreft de roosters etc daar dus.

GrillGuru is in elk geval gewoon een merk , met service , en verkrijgbare accessoires en als er iets stuk gaat kan je dat vervangen. Naast 20 jaar garantie op het keramiek lijkt mij dat voldoende redenen om die 70 euro extra uit te geven tegen een No Name .
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 8 juni 2020 @ 10:45:00 #257
130803 Gripper
Get a grip
pi_193534141
Ik denk dat de bbq dit weekend geen moment koud is geweest, potverdorie een hoop lekkers en nieuwe dingen gemaakt.
Heb sinds kort het nieuwe boek van Jord Althuizen "burgers en BBQ bites" en daar staat een hoop streetfood achtigs in.
Liefst had ik alles in 1 weekend geprobeerd, maar nu hebben we ons beperkt tot 3 recepten uit het boek :)

donderdag : Peruaanse kip, eerst al een paar dagen gemarineerd in Aji pepers, honing, komijn, gerookte paprika en limoen etc. En daarna op lage temperatuur gerookt op appelhout. Met een fantastische groene saus erbij!

Vrijdag: borrelen in de tuin met een haastig gerookt stuk zalm.

Zaterdag: blackened kabeljauw op een rookplankje, met geschroeide cajun kruiden. Dit was een van mn best geslaagde kabeljauwen ooit, zo mals en zacht van binnen, en als je er op drukt dat die lamellen zo mooi loslaten... Perfect!

Zondag: had bij de Hanos een mooie tri-tip gescoord (ezeltje) en deze met pasta, artisjok, balsamico uitjes en een dragonsaus gemaakt.

Alle kleren die ik het weekend aanhad hangen nog uit te waaien in de tuin want we roken ongeveer als inwoners van het Zuiderzeemuseum na al dat gerook :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_193534268
ik had zaterdag , nacho’s , 40 moinkballs , en een bavette.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193534375
Zaterdagavond NY Buffalo Chicken Dip van de BBQ (uit het nieuwe boek van Jord):

pi_193534384
nice , en dan dippen met brood ? of nacho’s?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193534423
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 10:45 schreef Gripper het volgende:
Ik denk dat de bbq dit weekend geen moment koud is geweest, potverdorie een hoop lekkers en nieuwe dingen gemaakt.
Heb sinds kort het nieuwe boek van Jord Althuizen "burgers en BBQ bites" en daar staat een hoop streetfood achtigs in.
Liefst had ik alles in 1 weekend geprobeerd, maar nu hebben we ons beperkt tot 3 recepten uit het boek :)

donderdag : Peruaanse kip, eerst al een paar dagen gemarineerd in Aji pepers, honing, komijn, gerookte paprika en limoen etc. En daarna op lage temperatuur gerookt op appelhout. Met een fantastische groene saus erbij!

Vrijdag: borrelen in de tuin met een haastig gerookt stuk zalm.

Zaterdag: blackened kabeljauw op een rookplankje, met geschroeide cajun kruiden. Dit was een van mn best geslaagde kabeljauwen ooit, zo mals en zacht van binnen, en als je er op drukt dat die lamellen zo mooi loslaten... Perfect!

Zondag: had bij de Hanos een mooie tri-tip gescoord (ezeltje) en deze met pasta, artisjok, balsamico uitjes en een dragonsaus gemaakt.

Alle kleren die ik het weekend aanhad hangen nog uit te waaien in de tuin want we roken ongeveer als inwoners van het Zuiderzeemuseum na al dat gerook :P
tijdje geleden kwam hier de buurman vragen of ons vlees aan stond te branden, had nog nooit van rookhout gehoord :D
hardcoholic
pi_193534442
quote:
14s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:04 schreef Joene het volgende:
nice , en dan dippen met brood ? of nacho’s?
Pitabroodjes en nachos :Y
pi_193600764
Wat gaat er op de Q dit weekend ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193601624
Net voor 20 man personeel homemade burgers laten bakken.

Vanavond gegrilde Bavette, gegrilde spitskool, gevulde aardappels, tonijnsteak.

En als toetje gegrilde donuts met gegrilde ananas, ijs en slagroom.
pi_193601682
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 13:58 schreef Joene het volgende:
Wat gaat er op de Q dit weekend ?
Hamburgers, voor het CUL topic.
Voor het eerst onze vleesmolen gebruiken
pi_193602071
Morgen ribs en misschien dat ik nog zalm ga roken.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 12 juni 2020 @ 16:14:12 #267
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193602472
Longhaas :7
.
  vrijdag 12 juni 2020 @ 16:28:26 #268
491417 Yasmyn
I have an empty cup of care...
pi_193602625
Heeft er iemand een goed recept voor vega-burgers? Die niet uit elkaar vallen zodra ze op het rooster of grillpan gaan?
  vrijdag 12 juni 2020 @ 17:41:38 #269
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193603690
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 16:28 schreef Yasmyn het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor vega-burgers? Die niet uit elkaar vallen zodra ze op het rooster of grillpan gaan?
Goede vraag. Ik moet dat ook nog eens proberen maar het komt er steeds niet van.

Misschien weten de vega's hier het ook: CUL / Vegetarisch #17
Spoilers!
  zaterdag 13 juni 2020 @ 13:02:38 #270
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193613692
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Morgen ribs en misschien dat ik nog zalm ga roken.
Foto's!!!!!11
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193617163
Vandaag had ik dus een met kaas en peper gevulde cheeseburger. Gewoon omdat het lekker is, en ik niet kon kiezen welke ik vandaag of morgen wilde.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:03:57 #272
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617862
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 18:53 schreef investeerdertje het volgende:
Vandaag had ik dus een met kaas en peper gevulde cheeseburger. Gewoon omdat het lekker is, en ik niet kon kiezen welke ik vandaag of morgen wilde.

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit :9

Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.
Spoilers!
pi_193617874
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ziet er goed uit :9

Wij hebben net gewoon gegrild. Geen zin om veel moeite te doen na een dag klussen.
Barbecueworstje, kipburger en een frikandel. Ik ben al jaren benieuwd hoe een frikandel van de bbq smaakt en mijn vriend had veel honger dus het kwam er eindelijk van. Het was ok, gewoon een frikandel.
We hebben ook nog tomaat, padronpepers en een krop romaine uit de tuin gegrild.
Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:06:07 #274
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617882
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
Spoilers!
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:08:30 #275
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617899
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:05 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Lekker eenvoudig is ook fijn! :-) Overigens ziet dit er ook complexer uit dan je denkt. Dit zit zo in elkaar.
Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag ;) Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Spoilers!
pi_193617933
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het is niet zo zeer het werk maar het moeten nadenken na zo'n dag ;) Als ik zo'n burger maak, wil ik er aandacht aan besteden.
Oh in mijn geval is dit gewoon eten maken :-P Denk ik niet direct super bij na inderdaad.

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een gekke vraag. Welke kolen die niet zo groot zijn, zijn fijn? We hebben een Boretti grill die we alleen gebruiken voor de snelle hap. Mijn vriend vindt het niet prettig om daarin met grote stukken houtskool te werken.
Zo een hele kleine? Maar wat vind hij er vervelend aan? Mogelijk dat ik een ander alternatief kan verzinnen.
  zaterdag 13 juni 2020 @ 20:15:39 #277
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193617965
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Spoilers!
pi_193618416
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
pi_193618543
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:49 schreef Scorpie het volgende:
Ribs, zalm en courgette van de bbq vandaag
Morgen een hele kip
Maandag ofzo maar eens kijken naar pulled pork of shortribs
short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193618645
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben deze Boretti, zeker geen klein apparaat. Maar de kolenbak is wel laag.
Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
  zaterdag 13 juni 2020 @ 21:20:07 #281
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193618920
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:05 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Zijn mooie briketten dan niet iets? Gewoon van die lagere langwerpigen?
Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-06-2020 22:00:59 ]
Spoilers!
pi_193619502
quote:
8s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:59 schreef Joene het volgende:

[..]

short ribs zit ik ook aan te denken , vandaag overigens dutch oven, in de bbq dat wel :)
Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
pi_193619569
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:53 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik zit eraan te denken een keer te frituren in de DO. Benieuwd hoe dat gaat.
nog niet geprobeerd ook , wel een brood in gebakken , gister risotto , vandaag kind of lasagne
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193619959
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat zei ik ook al tegen hem. Ik zal woensdag eens kijken wat ik bij de Makro kan vinden.
Wat is de gewenste hoogte?
pi_193628499
Beenhammetje zometeen
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193720462
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193720531
Afgelopen donderdag pulled pork:


Vrijdag Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur


En gisteren sticky buikspek
pi_193720690
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2020 08:45 schreef Joene het volgende:
Shortribs vandaag , bbq om half 8 gereed gemaakt en zojuist de ribs erop! 9 - 10 uurtjes ongeveer.
Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
pi_193720844
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 09:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Wow, gaat wel aardig wat tijd in zitten. Dit is dan ook nog zelfs met folie/butcher paper?
yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 11:33:19 #290
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193721780
Klinkt goed @Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...

Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond :P
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193723024
quote:
1s.gif Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...

Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond :P
omdat low en slow 8-)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 14:02:25 #292
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193723426
quote:
8s.gif Op zondag 21 juni 2020 13:33 schreef Joene het volgende:

[..]

omdat low en slow 8-)
Ahja als ik de Weber laat zakken onder de 120 is het bij mij meestal low en gedoofd :P
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193723694
quote:
8s.gif Op zondag 21 juni 2020 09:52 schreef Joene het volgende:

[..]

yep , om de “stall” te verkorten straks folie erop. Anders kom je boven de 12 uur uit , vlees moet een kern temp krijgen van +- 95 graden en de Bastard staat op 110-112 graden , hickory rookhout toegevoegd
Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?

Hoe dan ook, eet smakelijk :Y)
pi_193723941
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik heb er vooralsnog geen ervaring mee, maar klopt het dat de "bark" (afhankelijk van smaak uiteraard) stukken beter is wanneer er geen folie of iets dergelijks wordt gebruikt? Ik heb begrepen dat in het geval men toch folie gebruikt, de bark nog redelijk te "herstellen" is door de laatste fase even de folie te verwijderen. Wellicht direct boven de kolen zelfs?

Hoe dan ook, eet smakelijk :Y)
door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
hardcoholic
pi_193724113
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 14:35 schreef Ferdii het volgende:

[..]

door de folie ontstaat er veel condens vanuit het vlees en wordt je bark zacht idd
dit
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193727393
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.

free photo gallery
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193727455
quote:
1s.gif Op zondag 21 juni 2020 11:33 schreef fietsie het volgende:
Klinkt goed @:Joene
Waarom ga je zo laag in de temp met ribben? Ik ga meestal Rond de 140 zitten...

Hier nu een halve varkensschouder met bot low en slow, kon helaas niet vroeger beginnen dus dan maar wat later eten vanavond :P
140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
pi_193727602
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 18:46 schreef Scorpie het volgende:

[..]

140? Das te hoog voor ribs imo, tenzij je de duur halveert ?
ik had wat moeite om de dome vast te houden op 110 liep toch op naar 120 in de loop van de dag. dus ff m’n dome deksel checken van de week, misschien ff scharnier bijstellen en was ook eerste keer low en slow op de marabu kolen. Maar goed met schuiven op mm na dicht toch 120 vermoed dus toch iets valse lucht.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 21 juni 2020 @ 19:11:58 #299
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193727788
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2020 18:43 schreef Joene het volgende:
Final Result ! fantastisch rookkring , boterzacht. Volgende keer een iets pittigere rub denk ik.
[ link | afbeelding ]
free photo gallery
Mooi :)

Wij hebben varkenshaassaté, gemarineerde courgette en kropjes romaine op de grill vandaag.
Spoilers!
pi_193727843
Hier een simpel weekend.

Gisteren heerlijke burgers, met gegrilde tomaten, bacon, dragon mayonaise, cheddar cheese.

Vandaag empanadas gemaakt en een paar lekkere worstjes met kaas, knoflook en peper.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')