abonnement Unibet Coolblue
pi_193398544
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
One man's trash, another man's treasure.
  zondag 31 mei 2020 @ 12:34:31 #202
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193399317
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193399344
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dan een kogel nemen, geen kanaal. En doe beercan chicken
Bedankt! En beercan ga ik een keer proberen inderdaad!
One man's trash, another man's treasure.
pi_193399841
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Waarom geen kamado?
  zondag 31 mei 2020 @ 14:30:09 #205
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193400974
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 13:16 schreef lighted het volgende:

[..]

Waarom geen kamado?
Omdat een kamado beetje overkill is als je alleen gaat grillen en niet of nauwelijks low&slow doet.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193401270
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
pi_193409352
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 14:53 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
One man's trash, another man's treasure.
  zondag 31 mei 2020 @ 22:51:07 #208
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193409753
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193409828
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:51 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?

One man's trash, another man's treasure.
  zondag 31 mei 2020 @ 22:58:03 #210
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193409898
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:54 schreef Arkai het volgende:

[..]

Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?

Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zondag 31 mei 2020 @ 22:59:57 #211
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193409931
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:

[..]

Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Leg je de borst wel naar boven?
Spoilers!
pi_193410101
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?

quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Leg je de borst wel naar boven?
Jep, dat wel.
One man's trash, another man's treasure.
  zondag 31 mei 2020 @ 23:26:45 #213
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193410597
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 23:07 schreef Arkai het volgende:

[..]

Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?
[..]

Jep, dat wel.
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193410848
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 23:26 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
Oh lekker! :9
One man's trash, another man's treasure.
pi_193413555
Direct gegrilleerde entrecote met flink wat rookhout :Y
hardcoholic
pi_193414028
Foutje.
  maandag 1 juni 2020 @ 10:44:31 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193415743
Hoe bereiden jullie shortribs?
Spoilers!
  maandag 1 juni 2020 @ 15:38:18 #218
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193419348
Jullie mening...

Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.

Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.

Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.

Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.

Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.

Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?

[ Bericht 0% gewijzigd door greatgonzo op 01-06-2020 15:44:17 ]
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 1 juni 2020 @ 16:26:09 #219
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193419801
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 15:38 schreef greatgonzo het volgende:
Jullie mening...

Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.

Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.

Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.

Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.

Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.

Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?
In zo'n minikamado kunnen niet genoeg kolen van fatsoenlijk formaat om een uur of 6 aan te houden. Die is meer geschikt om te grillen.

Wij gaan regelmatig weg als er iets op de kakado ligt. Niet al te lang maar een uur of 2 lukt meestal wel.
Spoilers!
  maandag 1 juni 2020 @ 16:53:41 #220
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193420152
Zou dit dan beter zijn?

lidl smoker of is die gewoon meer fancy dan een weber ketel?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193420934
nooit op prijs iets gaan uitzoeken, zon kleine kamado of goedkoop ding is echt peut. Ja, er zitten goede tussen maar dat moet je dus wel goed onderzoeken.
pi_193422039
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
pi_193422131
zojuist lasagne (“opgewarmd”) in de kamado eerste keer als oven gebruikt en we kwamen van ver vandaag dus geen tijd om nog lasagne te bouwen zelf. Morgen een glutenvrij brood bakken in de dutch oven
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193433143
Net een glutenvrij brood gebakken in de Bastard! ziet er qua vorm en structuur goed uit. Benieuwd wat de dame ervan vind straks met lunch.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 11:00:42 #225
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193433190
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hoe bereiden jullie shortribs?
Dit beviel me wel :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 2 juni 2020 @ 11:02:44 #226
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193433215
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Prijs? Of het verschil niet weten.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193437296
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goed :D

Ik heb sinds enkele maanden een bbq lighter, werkt perfect, geen aanmaakblokjes meer nodig en binnen 2/3 min de kolen lekker gloeiend :Y
hardcoholic
pi_193437846
Ik heb ook een looftlighter en wil echt niet meer anders. Een ideaal ding!

Van het weekend een lekkere soto ajam gemaakt met pulled chicken van de bbq. Ook nog een double chicken bacon cheeseburger, die was echt huge en lekkerrrrrr. 8-)
  dinsdag 2 juni 2020 @ 16:31:47 #229
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193438095
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193438255
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
pi_193438431
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:

[..]

Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
en 24/7 blaffende hond
Op maandag 5 juli 2021 23:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
Ik mag jou wel.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 17:03:14 #232
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193438637
:N.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193438752
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:51 schreef manmethetplan het volgende:

[..]

en 24/7 blaffende hond
Gradje is unne lieve hont jonge!
pi_193439302
Ik gebruik ook een firestarter, werkt goed. Als deze aanstaat kan ik op m'n gemak het rooster schoonmaken. Met zo'n lighter heb je weer een stopcontact nodig.. (toch?, snel gegoogled O-) ) Maar ieder zijn ding natuurlijk, gebruik wel de bruine aanmaakblokjes trouwens, niet die witte zooi.
pi_193440473
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
pi_193440612
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruit :7
pi_193443745
Je bbq rookt véél minder met een lighter. Ik vind het zelf ook veel prettiger aansteken: je kunt wat preciezer je bbq aansteken (op één of meerdere plekken) en ik vind het gemakkelijker om de temperatuur te controleren.

Het rooster schoonmaken doe ik pas als deze op de bbq ligt en het rooster heet is. Even borstelen en hij is schoon. M'n rooster maak ik verder nooit schoon met water, afwasmiddel o.i.d. Af en toe schoonbranden is voldoende!
pi_193444741
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
  woensdag 3 juni 2020 @ 09:42:05 #239
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193449266
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193450908
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb. _O-
pi_193455613
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen. :s)

Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder. :?

In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
pi_193455715
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen. :s)

Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder. :?

In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
pi_193456802
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!
pi_193459899
quote:
99s.gif Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrand
pi_193460007
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
  woensdag 3 juni 2020 @ 21:10:50 #246
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_193460086
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:

[..]

Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.
Wakadoodle!
pi_193460118
Of een gasgrill.


:')
pi_193462395
Of het huis van je buren erbij kopen
  zondag 7 juni 2020 @ 13:34:59 #249
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193521269
Ben er wel uit dat ik de overstap wil maken naar een Kamado.. Wilde eerst voor het Aldi ei van 13" gaan, maar die is misschien toch net wat te klein. Wordt dus toch een 15 inch.

Voor mijn budget zie ik nu 4 opties:
Van Patton bij Leen Bakker voor ¤229
No name bij Kwantum voor ¤225
Inferno bij Hornback voor ¤199
Grill Guru Compact bij Hornbach voor ¤269

Ik denk dat het haast allemaal uit dezelfde fabriek komt. Volgens mij allemaal klei, allemaal dezelfde afmetingen. Maar wat moet je dan kiezen? Grill Guru is een gevestigde naam.. maar je betaald er ook ¤70 meer voor. Accessoires boeien me niet zo, komt toch een gietijzeren pannetje in als lekbak en heat deflector.

Dan voor de kwantum gaan?? Handig die pootjes, maar hij gaat denk ik toch in een buitenmeubel(tje)

Dan toch voor de allergoedkoopste??

Heeft iemand tips of ervaringen?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193521480
uit dit lijstje zou ik grill guru doen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')