Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?quote:Op zondag 31 mei 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chickenquote:Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Bedankt! En beercan ga ik een keer proberen inderdaad!quote:Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan een kogel nemen, geen kanaal. En doe beercan chicken
Waarom geen kamado?quote:Op zondag 31 mei 2020 12:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan een kogel nemen, geen kamado . En doe beercan chicken
Omdat een kamado beetje overkill is als je alleen gaat grillen en niet of nauwelijks low&slow doet.quote:
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?quote:Op zondag 31 mei 2020 11:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik ben iemand die niet echt van het slowcooken is maar ik eet best vaak gegrilde of gevulde kip. In een Weber krijg ik dit niet gaar. Misschien dat een keramische barbecue dan uitkomst kan bieden?
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:53 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Mag ik vragen wat er niet helemaal goed gaat met hele kip in de Weber?
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:51 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Klassieke fout. Met een beercan of een butterfly chicken heb je dat probleem niet.
Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:54 schreef Arkai het volgende:
[..]
Zou een Weber braadspit wellicht uitkomst kunnen bieden?
Leg je de borst wel naar boven?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Arkai het volgende:
[..]
Borststuk wordt vaak gortdroog. Als ik mijn kip vul met groente en rijst dan gaart de kern weer te langzaam. In een heteluchtoven heb ik dat probleem niet. Ik doe denk ik iets verkeerd.
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?quote:Op zondag 31 mei 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik doe mijn hele kippen (en kipdij) eigenlijk alleen nog maar met een braadspit. Bij een kip is het rubben, spit in zijn reet steken, 180 graden opstoken, 5 kwartier wachten en klaar. Ideaal. Mocht je je uit willen leven doe je ieder kwartier een bbq saus lakken.
Jep, dat wel.quote:
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/quote:Op zondag 31 mei 2020 23:07 schreef Arkai het volgende:
[..]
Wat bedoel je met rubben? Marineren o.i.d.? Gebruik je ook een braadspit op de Weber?
[..]
Jep, dat wel.
Oh lekker!quote:Op zondag 31 mei 2020 23:26 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Klikkerdeklik voor leesvoer: https://www.bbquality.nl/recepten/meles-kip-aan-spit/
In zo'n minikamado kunnen niet genoeg kolen van fatsoenlijk formaat om een uur of 6 aan te houden. Die is meer geschikt om te grillen.quote:Op maandag 1 juni 2020 15:38 schreef greatgonzo het volgende:
Jullie mening...
Ik begin steeds meer handigheid te krijgen in het bbq-en.. En wil nog wel meer experimenteren.
Situatie.. jong gezin, leuke hobby voor mij, maar de vrouw zit niet te wachten op iemand die de hele zondag een stuk procureur in de gaten moet houden.
Laatst voor het eerst pulled pork op mijn weber 47 gemaakt, en achteraf gezien had ik na het opstarten zo voor een paar uur weg kunnen blijven.
Straks ben ik jarig en vragen mijn (schoon)ouders toch weer of ik cadeauwensen heb. En nu denk ik erover toch een kamado te halen. Waarom? Ik denk dat het nog wat stabielere temperaturen geeft en dat ik nog minder hoef te regelen, wat ook wel een voorwaarde is voor het gezin.
Ik wil niet meteen los gaan met een kamado van 700+, maar bijvoorbeeld die van de Lidl van ¤99 of kwantum/leen bakker van rond de 200 is een leuke start.
Wat denken jullie, heeft het meerwaarde tov de weber 47, of zou ik daarmee ook gewoon uit de voeten moeten kunnen?
Dit beviel me wel .quote:
Prijs? Of het verschil niet weten.quote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goedquote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
en 24/7 blaffende hondquote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:
[..]
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruitquote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen.
Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder.
In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrandquote:Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.quote:Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:
[..]
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |