Prijs? Of het verschil niet weten.quote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goedquote:Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.
Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
en 24/7 blaffende hondquote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:
[..]
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruitquote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen.
Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder.
In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!quote:Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrandquote:Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.quote:Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.
Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.
Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.quote:Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:
[..]
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |