abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 juni 2020 @ 11:02:44 #226
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193433215
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
Prijs? Of het verschil niet weten.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193437296
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 18:44 schreef xminator het volgende:
Waarom gebruiken mensen uberhaupt witte aanmaakblokjes, ik kan het niet bevatten.

Waarom zou je zulke blokjes gebruiken?
ze fikken wel goed :D

Ik heb sinds enkele maanden een bbq lighter, werkt perfect, geen aanmaakblokjes meer nodig en binnen 2/3 min de kolen lekker gloeiend :Y
hardcoholic
pi_193437846
Ik heb ook een looftlighter en wil echt niet meer anders. Een ideaal ding!

Van het weekend een lekkere soto ajam gemaakt met pulled chicken van de bbq. Ook nog een double chicken bacon cheeseburger, die was echt huge en lekkerrrrrr. 8-)
  dinsdag 2 juni 2020 @ 16:31:47 #229
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193438095
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193438255
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
pi_193438431
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:43 schreef Moass het volgende:

[..]

Met je blik schultenbrau en witte tuinstoel.
en 24/7 blaffende hond
Op maandag 5 juli 2021 23:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
Ik mag jou wel.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 17:03:14 #232
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193438637
:N.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193438752
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:51 schreef manmethetplan het volgende:

[..]

en 24/7 blaffende hond
Gradje is unne lieve hont jonge!
pi_193439302
Ik gebruik ook een firestarter, werkt goed. Als deze aanstaat kan ik op m'n gemak het rooster schoonmaken. Met zo'n lighter heb je weer een stopcontact nodig.. (toch?, snel gegoogled O-) ) Maar ieder zijn ding natuurlijk, gebruik wel de bruine aanmaakblokjes trouwens, niet die witte zooi.
pi_193440473
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 16:31 schreef Houniet het volgende:
Niets mooier dan de firestarter zien roken, en goed ook. Zo goed dat je de buren de ramen hoort dichtgooien.
Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
pi_193440612
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
Tegenwoordig ligt het vlees bij mij altijd boven een lekbak. Heb een tijdje terug een aantal bij de Makro gehaald, kan ik even vooruit :7
pi_193443745
Je bbq rookt véél minder met een lighter. Ik vind het zelf ook veel prettiger aansteken: je kunt wat preciezer je bbq aansteken (op één of meerdere plekken) en ik vind het gemakkelijker om de temperatuur te controleren.

Het rooster schoonmaken doe ik pas als deze op de bbq ligt en het rooster heet is. Even borstelen en hij is schoon. M'n rooster maak ik verder nooit schoon met water, afwasmiddel o.i.d. Af en toe schoonbranden is voldoende!
pi_193444741
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
  woensdag 3 juni 2020 @ 09:42:05 #239
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193449266
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193450908
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 22:25 schreef Den_Haag het volgende:
Ik maak altijd na het bbq'en de roosteren goed schoon. En even kort als ze weer warm zijn.
En ongeveer 1x per jaar met de stoomreiniger de hele smoker
Ja excuus, dat vergat ik nog te zeggen. Zodra ik klaar ben even goed borstelen, ja. Alhoewel dat er nog wel eens bij in schiet als ik al aardig wat biertjes op heb. _O-
pi_193455613
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen. :s)

Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder. :?

In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
pi_193455715
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:32 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee hoe ik de directe hitte kan reguleren in een open barbecue/grill zonder verstelbaar rooster? Daarnaast is het in dit geval ook van belang dat het hele oppervlak bedekt is met kolen. :s)

Met kolen vers van de starter heb ik begrijpelijkerwijs niet de gewenste "directe medium warmte"; hoe los ik dit probleem op? Ik kan wel een flinke poos wachten op de kolen, maar tegen de tijd dat er sprake is van medium warmte ben ik een hoop kostbare kolen en minuten verder. :?

In de onuitputtelijke bron van wijsheid dat comments op YouTube zijn zag ik de suggestie (flink) wat as op de kolen te strooien; kan geen kwaad een keertje te proberen zullen we maar zeggen.
Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
pi_193456802
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:39 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ik gebruikte een plantensproeier en vernevelde zo wat water over de kolen.
Wel oppassen dat je niet teveel water gebruikt.
Het klinkt riskant met inderdaad mogelijkerwijs teveel water, maar ik ga het eens een keertje proberen. Bedankt!
pi_193459899
quote:
99s.gif Op woensdag 3 juni 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik voor en na het BBQen, 1x met een citroentje. Maar een stoomreiniger is wel een goed idee. Welke gebruik je?
heb een oude van Karcher die eigenlijk voor sanitair is. Maar werk prima. Wel heel goed opletten dat je jezelf niet verbrand
pi_193460007
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 18:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik me wel schaam als ik de buren weer de ramen zie sluiten vanwege mijn favoriete bezigheid.

Ik probeer tegenwoordig dan ook niet meer dan één aanmaakwokkel te gebruiken voor de starter, maar rook blijf ik houden helaas.

Dat gezegd hebbende valt overlast van de starter wel mee, in ieder geval vergeleken met wat al het druipend vet op de kolen teweeg brengt. :X
Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
  woensdag 3 juni 2020 @ 21:10:50 #246
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_193460086
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 21:06 schreef xminator het volgende:

[..]

Dan zou ik overstappen op kokosbriketten, ben je meteen van het vieze rook af.
Of een Cobb. Die produceert ook bijna geen rook.
Wakadoodle!
pi_193460118
Of een gasgrill.


:')
pi_193462395
Of het huis van je buren erbij kopen
  zondag 7 juni 2020 @ 13:34:59 #249
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193521269
Ben er wel uit dat ik de overstap wil maken naar een Kamado.. Wilde eerst voor het Aldi ei van 13" gaan, maar die is misschien toch net wat te klein. Wordt dus toch een 15 inch.

Voor mijn budget zie ik nu 4 opties:
Van Patton bij Leen Bakker voor ¤229
No name bij Kwantum voor ¤225
Inferno bij Hornback voor ¤199
Grill Guru Compact bij Hornbach voor ¤269

Ik denk dat het haast allemaal uit dezelfde fabriek komt. Volgens mij allemaal klei, allemaal dezelfde afmetingen. Maar wat moet je dan kiezen? Grill Guru is een gevestigde naam.. maar je betaald er ook ¤70 meer voor. Accessoires boeien me niet zo, komt toch een gietijzeren pannetje in als lekbak en heat deflector.

Dan voor de kwantum gaan?? Handig die pootjes, maar hij gaat denk ik toch in een buitenmeubel(tje)

Dan toch voor de allergoedkoopste??

Heeft iemand tips of ervaringen?
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193521480
uit dit lijstje zou ik grill guru doen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')