Ja snap ik en wil ik ook.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
quote:
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?quote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:
[..]
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!quote:
Mooi uitzien zegt niet zoveel he gaat om het innerlijk.quote:Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.
Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.
Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien.
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch ovenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter )
Damn!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.
Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.
Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Ik moet wel: CUL / Kook mee met CUL: stokjes en spiesjes met Pinksterenquote:
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Kokos over het algemeen heter, branden langer.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! )
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! )
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Helder!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planningquote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Nice, nice!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:
[..]
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:
[..]
[..]
Helder!
Wel fakking duur, zie ik!
Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. )
Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! (Yaaay @ corona! )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden!
Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.
Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook!
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:
[..]
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken!
Donders! Ik doe echt iets verkeerd als die zakken zo snel leeg horen te gaan!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal!
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xDquote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter )
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Dat is ook zo, mijn waerde.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:
[..]
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk!
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Kolen blijven altijd een mening vind ik.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:
[..]
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.quote:Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kolen blijven altijd een mening vind ik.
https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:
[..]
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.
Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |