Nice, nice!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:
[..]
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:
[..]
[..]Helder!
Wel fakking duur, zie ik!
Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef.)
Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend!(Yaaay @ corona!
)
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden!
Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.
Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook!
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:
[..]
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken!
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal!
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xDquote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter)
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Dat is ook zo, mijn waerde.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:
[..]
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk!
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Kolen blijven altijd een mening vind ik.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:
[..]
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.quote:Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kolen blijven altijd een mening vind ik.
https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:
[..]
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.
Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |