Ja snap ik en wil ik ook.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
quote:
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?quote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:
[..]
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!quote:
Mooi uitzien zegt niet zoveel he gaat om het innerlijk.quote:Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.
Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.
Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien.
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch ovenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter )
Damn!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.
Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.
Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Ik moet wel: CUL / Kook mee met CUL: stokjes en spiesjes met Pinksterenquote:
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Kokos over het algemeen heter, branden langer.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! )
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! )
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Helder!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planningquote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |