Ja ik heb hem gekocht voor stoofpotten , taarten , sauzen , broodbakken etcquote:Op zaterdag 23 mei 2020 14:32 schreef fietsie het volgende:
[..]
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbq
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekkenquote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:
Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?
Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:34 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekken
Het ligt er geheel aan hoe je het gaat bereiden (kruiden en hoog direct vuur (helemaal als er suiker tussen zit) vind ik vaak wat meh) en wat je maakt
Zodra suikers verbranden dan is je smaak erg vlot verpestquote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:48 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.
Mooi weer is voor mij zeker geen belangrijk punt voor de BBQ. Wat ik je echt zou adviseren zijn goede geurloze kokosbriketten en fatsoenlijk rookhout. Als je in de supermarkt of bouwmarkt je houtskool haalt kan je beter gewoon een koekenpan pakken. Mijn niet zo bescheiden mening.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 17:13 schreef RickoKun het volgende:
Ben wel blij dat ik aardig wat heb doorgelezen. Kan nu veel effeciënter bbq-en. Scheelt me veel meer kolen en ik zie ook echt vooruitgang in de smaak. Denk dat ik hier wel een leuke hobby van kan maken. Moet toch iets te doen hebben naast mijn werk (mits lekker weer).
Als ik het goed heb begrepen is zout zo een beetje het enige wat het vlees daadwerkelijk binnendringt. De rest zou meer "surface treatment" zijn.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:
Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?
Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Yes, dat dus @br00djekaas54321quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Twee kleine kippen, of de briketten uit de houders houden en met bakstenen werken.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
quote:
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.quote:Op donderdag 21 mei 2020 23:15 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja ik heb ook eens zitten kijken.
Ik heb zelf een Weber master touch maar zit eigenlijk continu met de temperatuur te kloten.
Zo een apparaat lijkt me wel ideaal.
sous vide koken doe ik al een paar jaar, en levert bijna zonder uitzondering heerlijk voedsel op, heb al meerdere steaks eerst gegaard en daarna afgegrilld.quote:Op donderdag 21 mei 2020 23:18 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoe dat kan?
Altijd als ik die filmpjes van sous vide everything zie lijkt het zo simpel.
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.quote:Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.quote:Op maandag 25 mei 2020 10:57 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.
Of de temperatuur is continue te hoog of veels te koud.
Gevolg is dat ik om de 3-5 minuten aan het "kloten" ben met het open en dichtdoen van de schuiven.
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.quote:Op maandag 25 mei 2020 11:17 schreef Houniet het volgende:
[..]
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.
Werkt voor mij beide. Maar ik zou dan beginnen met de onderkant dicht te laten.quote:Op maandag 25 mei 2020 11:29 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.
quote:
Ik hou persoonlijk van mijn wings bereid met intense hitte, alleen maken steekvlammen het soms wel een goede uitdaging; ik zie nu dat een deksel wel eens de oplossing kan zijn.quote:Op maandag 25 mei 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Yes, dat dus @:br00djekaas54321
Het was goed gelukt, heerlijk gegeten .
Het zal wel aan mij liggen maar ik heb het idee dat mijn houtskool met de deksel van de kettle gesloten niet volledig ontbrandt. Wat langer in de chimney was de tip die ik hier meekreeg, maar alsnog blijven er goede stukken over met de ventilatieroosters volledig open. Ik neem aan dat je mag verwachten dat houtskool onder normale omstandigheden volledig tot as verbrandt?quote:Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.quote:
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.quote:
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:13 schreef Joene het volgende:
[..]
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.
Behalve de ecobrasa kokos die zijn ook 100% natuurlijk alleen die geven in mijn mening een beetje aparte smaak aan je gerecht ik ben geen fan.
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:54 schreef nelisb het volgende:
[..]
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |