abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193248296
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD

(american smoker iig)
  Moderator donderdag 21 mei 2020 @ 22:27:20 #102
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193248322
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD

(american smoker iig)
We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.
Spoilers!
pi_193248362
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.
Aah nice! :) Ik ben druk aan het nadenken voor zaterdag, geen speciale gelegenheid, dus ik kan iets moeilijks proberen maar weet niet wat. Suggesties?
  Moderator donderdag 21 mei 2020 @ 22:37:36 #104
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193248523
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:29 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Aah nice! :) Ik ben druk aan het nadenken voor zaterdag, geen speciale gelegenheid, dus ik kan iets moeilijks proberen maar weet niet wat. Suggesties?
Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.

Wij gaan de komende 2 dagen grillen. Te veel andere dingen te doen om uitgebreid te koken.
We doen een keer Aziatisch met choy sum, asperges, kippendij en Chinese aardapppels. Nog een keer gehaktballen van De Librije met geroosterde little gem, asperges en hasselbacks. Zondag ibericoribben.
Spoilers!
pi_193248562
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.

Wij gaan de komende 2 dagen grillen. Te veel andere dingen te doen om uitgebreid te koken.
We doen een keer Aziatisch met choy sum, asperges, kippendij en Chinese aardapppels. Nog een keer gehaktballen van De Librije met geroosterde little gem, asperges en hasselbacks. Zondag ibericoribben.
Yes, is wel erg lekker! :)

Ja, ik moet helaas werken dus dan de energie meestal niet meer. Overigens ben ik wel echt even op zoek naar iets moeilijks. Juist omdat het dan mag mislukken (als de wederhelft gaat klagen had wederhelft het maar zelf moeten doen :-P)
pi_193248963
Lekker allemaal!

Hier gisteren varkenshaas saté en een kogelbiefstuk met salade.

Vandaag Secreto, nieuw voor mij, heerlijk vlees!, gegrilde watermeloen met limoensap en feta en bruschetta van de bbq.

Morgenmiddag voor het personeel jalapeño cedar worstjes van vuur en rook.

Morgenavond spare ribs.

Hoe kan ik het beste foto’s uploaden?
pi_193249003
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:05 schreef nelisb het volgende:
Lekker allemaal!

Hier gisteren varkenshaas saté en een kogelbiefstuk met salade.

Vandaag Secreto, nieuw voor mij, heerlijk vlees!, gegrilde watermeloen met limoensap en feta en bruschetta van de bbq.

Morgenmiddag voor het personeel jalapeño cedar worstjes van vuur en rook.

Morgenavond spare ribs.

Hoe kan ik het beste foto’s uploaden?
Via een derde partij, imgbb.com bijvoorbeeld
pi_193249068
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD

(american smoker iig)
Welk merk/ type?
pi_193249118
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 18:25 schreef Den_Haag het volgende:
Zat nog wat verder te zoeken naar een nieuwe bbq en kwam de masterbuilt gravityfed tegen. Leuk ding voor 499 dollar en helemaal wat ik zoek qua mix van brandstoffen en low&slow.
Totdat ik zag dat je hem in Nederland alleen kan kopen voor 799 euro. Wat een prijsverschil zeg. Kun je hem bijna zelf voor uit Amerika laten verschepen
Ja ik heb ook eens zitten kijken.
Ik heb zelf een Weber master touch maar zit eigenlijk continu met de temperatuur te kloten.
Zo een apparaat lijkt me wel ideaal.
pi_193249147
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:12 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Welk merk/ type?
Ik heb er nu een van landmann, kan nog wel 1 of 2 seizoenen mee maar wil eigenlijk een met een verticale rookkamer in de schoorsteen en iets dikkere wanden. De beluchting bij zo een landmann is ook niet ideaal maar te fixen met een slijptol :-P

9114623901726-424-424.jpg

Wat ik liever zou willen is dit:
Grill-Smoker-20-Compact-62-mm-mit-Raeucherkamin_18-9.jpg
met als zijtafel:
Grill-Smoker-20-Compact-62-mm-mit-Raeucherkamin_18-3.jpg
pi_193249151
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb je enig idee hoe dat kan?
Altijd als ik die filmpjes van sous vide everything zie lijkt het zo simpel.
pi_193249395
Looking good
pi_193257190
Vandaag een Bastard Complete gekocht komt dinsdag. zin an!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 22 mei 2020 @ 21:47:36 #115
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193263855
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  vrijdag 22 mei 2020 @ 22:12:41 #116
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193264399
Ik heb gister nog 2 kippen tegelijk klaargemaakt op een weber; niet met een blikje bier -tijdens- het bereiden, maar door het vocht toe te voegen 24 uur voor het BBQ-en.

Als je echt met een blik bier aan de slag wilt, zou ik de kip in het centrum van het rooster zetten, met een kolenbakje links en een kolenbakje rechts, en de opening in je deksel dan boven het middendeel, waar er geen vuur recht onderzit.

Eerlijk gezegd heb ik van het bier bij deze methode nooit echt wat gemerkt; voor een heel vochtige kip die wel gaar is kies ik al een tijdje voor brinen.
The Big Yin on Christian Rockmusic: they should be called 'The Beige Sisters of Premenstrual Agony', or something.. [ https://youtu.be/1cfWRQPcE8A ]
  vrijdag 22 mei 2020 @ 22:13:12 #117
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193264411
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 14:40 schreef Joene het volgende:
Vandaag een Bastard Complete gekocht komt dinsdag. zin an!
^O^ Krijgen we een fotoverslag van het uitpakken en instoken? :)
The Big Yin on Christian Rockmusic: they should be called 'The Beige Sisters of Premenstrual Agony', or something.. [ https://youtu.be/1cfWRQPcE8A ]
pi_193264697
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
De kip op het kolenrooster lijkt wel aardig te werken:

pi_193264753
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 22:12 schreef fietsie het volgende:
Ik heb gister nog 2 kippen tegelijk klaargemaakt op een weber; niet met een blikje bier -tijdens- het bereiden, maar door het vocht toe te voegen 24 uur voor het BBQ-en.

Als je echt met een blik bier aan de slag wilt, zou ik de kip in het centrum van het rooster zetten, met een kolenbakje links en een kolenbakje rechts, en de opening in je deksel dan boven het middendeel, waar er geen vuur recht onderzit.

Eerlijk gezegd heb ik van het bier bij deze methode nooit echt wat gemerkt; voor een heel vochtige kip die wel gaar is kies ik al een tijdje voor brinen.
Een andere bbq kopen :P
hardcoholic
pi_193267642
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.
pi_193270128
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 22:13 schreef fietsie het volgende:

[..]

^O^ Krijgen we een fotoverslag van het uitpakken en instoken? :)
kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 23 mei 2020 @ 08:54:27 #122
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193270601
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 00:21 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.
Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen dan
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193271143
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 08:54 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen dan
belangrijkste is dat je een goede indirecte zone maakt, waarbij de kip niet direct warmte krijgt van de kolen. je kan bv ook je kip er tussen zetten en met alu folie een afscheiding maken
hardcoholic
pi_193272383
Vanavond mag er lamsrack op de BBQ geserveerd op haricots verts, gepofte knoflook en gegrilde tomaat. Natuurlijk wat friet er bij om het af te maken qua vulling.
  zaterdag 23 mei 2020 @ 14:32:51 #125
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193273910
quote:
8s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 07:37 schreef Joene het volgende:

[..]

kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbq :)
The Big Yin on Christian Rockmusic: they should be called 'The Beige Sisters of Premenstrual Agony', or something.. [ https://youtu.be/1cfWRQPcE8A ]
pi_193273961
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 14:32 schreef fietsie het volgende:

[..]

Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbq :)
Ja ik heb hem gekocht voor stoofpotten , taarten , sauzen , broodbakken etc
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 23 mei 2020 @ 16:28:36 #127
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193275194
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:

Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?

Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Keep that perfect beat boy.
pi_193275257
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:

Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?

Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekken :)

Het ligt er geheel aan hoe je het gaat bereiden (kruiden en hoog direct vuur (helemaal als er suiker tussen zit) vind ik vaak wat meh) en wat je maakt :)
  zaterdag 23 mei 2020 @ 16:48:21 #129
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193275415
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 16:34 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekken :)

Het ligt er geheel aan hoe je het gaat bereiden (kruiden en hoog direct vuur (helemaal als er suiker tussen zit) vind ik vaak wat meh) en wat je maakt :)
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.
Keep that perfect beat boy.
pi_193275480
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 16:48 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.
Zodra suikers verbranden dan is je smaak erg vlot verpest
  zaterdag 23 mei 2020 @ 17:13:41 #131
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193275753
Ben wel blij dat ik aardig wat heb doorgelezen. Kan nu veel effeciënter bbq-en. Scheelt me veel meer kolen en ik zie ook echt vooruitgang in de smaak. Denk dat ik hier wel een leuke hobby van kan maken. Moet toch iets te doen hebben naast mijn werk (mits lekker weer).
Keep that perfect beat boy.
pi_193275926
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 17:13 schreef RickoKun het volgende:
Ben wel blij dat ik aardig wat heb doorgelezen. Kan nu veel effeciënter bbq-en. Scheelt me veel meer kolen en ik zie ook echt vooruitgang in de smaak. Denk dat ik hier wel een leuke hobby van kan maken. Moet toch iets te doen hebben naast mijn werk (mits lekker weer).
Mooi weer is voor mij zeker geen belangrijk punt voor de BBQ. Wat ik je echt zou adviseren zijn goede geurloze kokosbriketten en fatsoenlijk rookhout. Als je in de supermarkt of bouwmarkt je houtskool haalt kan je beter gewoon een koekenpan pakken. Mijn niet zo bescheiden mening.
pi_193278085
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:

Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?

Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Als ik het goed heb begrepen is zout zo een beetje het enige wat het vlees daadwerkelijk binnendringt. De rest zou meer "surface treatment" zijn.

Wellicht wel een interessant artikel.
pi_193291039
Vandaag de lamsrack gehad, het was heerlijk! Geen foto's gemaakt :( Sorry! Ik wilde niet het risico lopen dat het afkoelde. Maar oh wat een genot.

Wel jammer dat de BBQ aan de andere kant van de tuin staat en ik met een paraplu er naar toe moest lopen xD
  maandag 25 mei 2020 @ 09:42:53 #135
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193300560
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Yes, dat dus @br00djekaas54321
Het was goed gelukt, heerlijk gegeten :9.
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
  maandag 25 mei 2020 @ 09:47:51 #136
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193300611
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
Twee kleine kippen, of de briketten uit de houders houden en met bakstenen werken.
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
  maandag 25 mei 2020 @ 09:49:00 #137
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193300618
quote:
99s.gif Op woensdag 20 mei 2020 16:30 schreef Houniet het volgende:
Morgen picanha *O* !
IMG_2755.jpg
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
  maandag 25 mei 2020 @ 09:49:37 #138
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193300620
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:15 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Ja ik heb ook eens zitten kijken.
Ik heb zelf een Weber master touch maar zit eigenlijk continu met de temperatuur te kloten.
Zo een apparaat lijkt me wel ideaal.
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
  maandag 25 mei 2020 @ 10:15:16 #139
130803 Gripper
Get a grip
pi_193300889
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:18 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Heb je enig idee hoe dat kan?
Altijd als ik die filmpjes van sous vide everything zie lijkt het zo simpel.
sous vide koken doe ik al een paar jaar, en levert bijna zonder uitzondering heerlijk voedsel op, heb al meerdere steaks eerst gegaard en daarna afgegrilld.
Er moet gewoon ergens in het rijpingsproces een afslag genomen zijn die deze onplezierige smaak heeft opgeleverd.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_193301440
quote:
12s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.
Of de temperatuur is continue te hoog of veels te koud.
Gevolg is dat ik om de 3-5 minuten aan het "kloten" ben met het open en dichtdoen van de schuiven.
  maandag 25 mei 2020 @ 11:17:57 #141
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193301693
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:57 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.
Of de temperatuur is continue te hoog of veels te koud.
Gevolg is dat ik om de 3-5 minuten aan het "kloten" ben met het open en dichtdoen van de schuiven.
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
pi_193301853
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 11:17 schreef Houniet het volgende:

[..]

Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.
  maandag 25 mei 2020 @ 11:31:51 #143
366734 dimmak
deadmeat
pi_193301881
Gister door de regen mijn kippenvleugels die ik al een nacht in de rub had staan in de over bereid. Miste toch net even dat extra beetje smaak en knapperigheid.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  maandag 25 mei 2020 @ 11:32:28 #144
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193301891
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 11:29 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.
Werkt voor mij beide. Maar ik zou dan beginnen met de onderkant dicht te laten.
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
pi_193302929
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
:Y) ^O^
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:

[..]

Yes, dat dus @:br00djekaas54321
Het was goed gelukt, heerlijk gegeten :9.
Ik hou persoonlijk van mijn wings bereid met intense hitte, alleen maken steekvlammen het soms wel een goede uitdaging; ik zie nu dat een deksel wel eens de oplossing kan zijn. :P
quote:
12s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Het zal wel aan mij liggen maar ik heb het idee dat mijn houtskool met de deksel van de kettle gesloten niet volledig ontbrandt. Wat langer in de chimney was de tip die ik hier meekreeg, maar alsnog blijven er goede stukken over met de ventilatieroosters volledig open. Ik neem aan dat je mag verwachten dat houtskool onder normale omstandigheden volledig tot as verbrandt?
  maandag 25 mei 2020 @ 15:26:56 #146
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193305188
Waaom houtskool?
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
pi_193306714
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 15:26 schreef Houniet het volgende:
Waaom houtskool?
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.

Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.

Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien. :7
pi_193310546
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 15:26 schreef Houniet het volgende:
Waaom houtskool?
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.

Behalve de ecobrasa kokos die zijn ook 100% natuurlijk alleen die geven in mijn mening een beetje aparte smaak aan je gerecht ik ben geen fan.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193311227
quote:
8s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:13 schreef Joene het volgende:

[..]

In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.

Behalve de ecobrasa kokos die zijn ook 100% natuurlijk alleen die geven in mijn mening een beetje aparte smaak aan je gerecht ik ben geen fan.
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.
pi_193311259
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:54 schreef nelisb het volgende:

[..]

Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen. ;)
pi_193311299
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen. ;)
Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
pi_193314963
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O_ :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_193315554
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen. ;)
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komt :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193315564
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  Moderator dinsdag 26 mei 2020 @ 07:53:24 #155
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193315643
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ja snap ik en wil ik ook.

Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt ^O^
Spoilers!
pi_193315646
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt ^O^
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.
pi_193315655
quote:
8s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:

[..]

welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.
Goede kwaliteit voor een goede prijs.

Ik verkoop normaal niet aan particulieren, maar private label. Wel zijn we bezig om ons eigen merk meer in de markt te zetten. Vorig jaar 12 artikelen, nu 65.

Wij liggen bij nagenoeg alle barbecue winkels van Nederland, oa vuur en rook met 50 producten onder private label, idem bij bijvoorbeeld rookoven.

Maar we doen ook houtskool en briketten, rookhout l, accessoires bij Albert Heijn, 4 soorten bij Sligro, Hanos, Welkoop, jumbo, en veel klanten in het buitenland.
pi_193315865
Ah cool , ik zal is kijken naar inkbird.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193316888
quote:
99s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!
  dinsdag 26 mei 2020 @ 09:53:53 #160
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193316920
quote:
1s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.

Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.

Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien. :7
Mooi uitzien zegt niet zoveel he :7 gaat om het innerlijk.
Houtskool is leuk om f snel hamburgertje te maken. Wil je grote mensen dingen doen kan je beter voor briketten gaan. Eigenlijk sluit ik me aan wat @Joene al aangeeft. Buiten het feit om dat houtskool snel op is, veel afval (lees: as) geeft en onrustig brand. Briketten zijn veel stabieler en rustiger. Ik denk dat je straks ook beter de temperatuur onder de knie krijgt.
Op vrijdag 10 april 2020 18:10 schreef LitmanenAFCA het volgende:
PSVVEL is niet zo slim jongens
pi_193320120
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193320450
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
pi_193321088
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch oven O+
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193383567
Wat is de planning voor het weekend?

Vanavond bacon union rings,
Geroosterde spitskool met ansjovis en een rib eye steak. Als toetje gegrilde donut met gegrilde ananas en ijs.

Morgen sticky bloemkool uit een boek van Jord met tonijn steak.

Maandag chili hotdogs uit een boek van jord.
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 14:47:54 #165
74056 crew  ToT
pi_193383598
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:52:43 #166
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193383646
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Keep that perfect beat boy.
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 14:53:37 #167
74056 crew  ToT
pi_193383650
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 14:55:21 #168
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193383670
Vanavond bavette en rosti op de grill.

Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.

Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Spoilers!
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 14:55:38 #169
74056 crew  ToT
pi_193383673
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.

Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.

Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
:D Damn! ^O^
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 14:57:14 #170
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193383687
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef ToT het volgende:

[..]

:D Damn! ^O^
Ik moet wel: CUL / Kook mee met CUL: stokjes en spiesjes met Pinksteren
Spoilers!
pi_193383766
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.
pi_193383778
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:06:19 #173
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193383780
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen! :)
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer. :)

En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier! :P )
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
Keep that perfect beat boy.
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:13:09 #174
74056 crew  ToT
pi_193383832
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kokos over het algemeen heter, branden langer.
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
^O^ Helder!

Wel fakking duur, zie ik! :o

Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. :P )

Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! :') (Yaaay @ corona! _O- )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden! :P

Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.

Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook! :')
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang. :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:15:54 #175
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193383859
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig! _O_
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk! :Y En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning :7

Morgen cote de boeuf 8-)
.
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:18:15 #176
74056 crew  ToT
pi_193383878
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:

[..]

Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning :7
Nice, nice! :D
_O- Ik wist niet dat het zo populair was! :D

Ja we zijn 2 jaar geleden pas begonnen met bbq'en toen we bij een vriend op bezoek kwamen die ook zo'n koepel-ding had. Die rooksmaak was heerlijk en hij deed er nog niet eens houtsnippers op of zo! :D
Nu hebben we een redelijk groot model (ik had eigenlijk nog een luxere op het oog, maar die was een stuk duurder! :') ) en bbq'en we best vaak! :)
Mijn vrouw wilde het vanavond ook weer doen. Misschien dat ik zo alsnog vlees ga halen, ik zie wel. :P
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:19:39 #177
74056 crew  ToT
pi_193383893
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal! :')
pi_193383904
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:

[..]


[..]

^O^ Helder!

Wel fakking duur, zie ik! :o

Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef. :P )

Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend! :') (Yaaay @ corona! _O- )
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden! :P

Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.

Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook! :')
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang. :Y
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:22:25 #179
74056 crew  ToT
pi_193383922
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:

[..]

Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo! ;)
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken! :Y
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:25:01 #180
74056 crew  ToT
pi_193383947
Kokos rookt trouwens wel goed! :P

72555849_2363308947320097_6048490979965534208_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=GzQiMcQgmfIAX82Ew1d&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_tp=6&oh=ed601461885f8617db5c5eed2a51e0c2&oe=5EF89D80

73404018_2363309073986751_5042104877505839104_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=5wfBqpxodS0AX-pQu1O&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&_nc_tp=6&oh=c8ab303963ccfa3b3e9ee86b9ff5cf2b&oe=5EF644F8

Dit visje was LEKKERRRRRRRRRRRRRRRR!!!!! :9~ :9~ :9~
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:27:13 #181
74056 crew  ToT
pi_193383968
Laatst trouwens een dorade op de bbq geflikkerd voor mijn vrouw en garnalen voor ons beiden.
In whisky gedrenkte eikensnippers op de kolen gepleurd ÉN in een metalen pannetje op het rooster; heerlijk! _O_
pi_193383987
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:

[..]

¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo! ;)
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken! :Y
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 15:31:56 #183
74056 crew  ToT
pi_193384011
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
_O- Donders! :D Ik doe echt iets verkeerd als die zakken zo snel leeg horen te gaan! :D
Maar ik snap je punt! :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:14:09 #184
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193384519
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Keep that perfect beat boy.
pi_193384631
geen bbq dit weekend , zijn een weekendje weg in de achterhoek in een hotelletje
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193384743
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal! :')
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?

Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter :') )
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
pi_193384770
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
  Designer zaterdag 30 mei 2020 @ 16:37:11 #188
74056 crew  ToT
pi_193384853
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.

Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje). :)
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk! :Y
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:53:19 #189
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193385079
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]

Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]

Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Keep that perfect beat boy.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:53:46 #190
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193385085
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Dat is ook zo, mijn waerde.
Keep that perfect beat boy.
pi_193385241
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:

[..]

Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
pi_193385706
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:

[..]

Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje). :)
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk! :Y
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-P

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-P
pi_193396543
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:

[..]

Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Kolen blijven altijd een mening vind ik.

https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
pi_193396603
Inderdaad. Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Maar kwaliteit kolen en briketten branden beter, langer en met minder rook dan het goedkope spul
pi_193396874
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:

[..]

Kolen blijven altijd een mening vind ik.

https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.
pi_193398187
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
One man's trash, another man's treasure.
pi_193398424
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.

Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
pi_193398453
In de basis kan je met beide hetzelfde.

Denk dat een kamado zuiniger is, beter de temperatuur te regelen valt.

Hier alweer jaar een Bastard large in huis.
  Moderator zondag 31 mei 2020 @ 11:30:12 #199
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193398482
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.
Spoilers!
pi_193398521
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:

[..]

Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.

Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.
One man's trash, another man's treasure.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')