Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xDquote:Op donderdag 21 mei 2020 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.
We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD
(american smoker iig)
Aah nice!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.
Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:29 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Aah nice!Ik ben druk aan het nadenken voor zaterdag, geen speciale gelegenheid, dus ik kan iets moeilijks proberen maar weet niet wat. Suggesties?
Yes, is wel erg lekker!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.
Wij gaan de komende 2 dagen grillen. Te veel andere dingen te doen om uitgebreid te koken.
We doen een keer Aziatisch met choy sum, asperges, kippendij en Chinese aardapppels. Nog een keer gehaktballen van De Librije met geroosterde little gem, asperges en hasselbacks. Zondag ibericoribben.
Via een derde partij, imgbb.com bijvoorbeeldquote:Op donderdag 21 mei 2020 23:05 schreef nelisb het volgende:
Lekker allemaal!
Hier gisteren varkenshaas saté en een kogelbiefstuk met salade.
Vandaag Secreto, nieuw voor mij, heerlijk vlees!, gegrilde watermeloen met limoensap en feta en bruschetta van de bbq.
Morgenmiddag voor het personeel jalapeño cedar worstjes van vuur en rook.
Morgenavond spare ribs.
Hoe kan ik het beste foto’s uploaden?
Welk merk/ type?quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD
(american smoker iig)
Ja ik heb ook eens zitten kijken.quote:Op maandag 18 mei 2020 18:25 schreef Den_Haag het volgende:
Zat nog wat verder te zoeken naar een nieuwe bbq en kwam de masterbuilt gravityfed tegen. Leuk ding voor 499 dollar en helemaal wat ik zoek qua mix van brandstoffen en low&slow.
Totdat ik zag dat je hem in Nederland alleen kan kopen voor 799 euro. Wat een prijsverschil zeg. Kun je hem bijna zelf voor uit Amerika laten verschepen
Heb je enig idee hoe dat kan?quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 22 mei 2020 14:40 schreef Joene het volgende:
Vandaag een Bastard Complete gekocht komt dinsdag. zin an!
De kip op het kolenrooster lijkt wel aardig te werken:quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
Een andere bbq kopenquote:Op vrijdag 22 mei 2020 22:12 schreef fietsie het volgende:
Ik heb gister nog 2 kippen tegelijk klaargemaakt op een weber; niet met een blikje bier -tijdens- het bereiden, maar door het vocht toe te voegen 24 uur voor het BBQ-en.
Als je echt met een blik bier aan de slag wilt, zou ik de kip in het centrum van het rooster zetten, met een kolenbakje links en een kolenbakje rechts, en de opening in je deksel dan boven het middendeel, waar er geen vuur recht onderzit.
Eerlijk gezegd heb ik van het bier bij deze methode nooit echt wat gemerkt; voor een heel vochtige kip die wel gaar is kies ik al een tijdje voor brinen.
Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 22:13 schreef fietsie het volgende:
[..]Krijgen we een fotoverslag van het uitpakken en instoken?
Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen danquote:Op zaterdag 23 mei 2020 00:21 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.
belangrijkste is dat je een goede indirecte zone maakt, waarbij de kip niet direct warmte krijgt van de kolen. je kan bv ook je kip er tussen zetten en met alu folie een afscheiding makenquote:Op zaterdag 23 mei 2020 08:54 schreef greatgonzo het volgende:
[..]
Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen dan
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbqquote:Op zaterdag 23 mei 2020 07:37 schreef Joene het volgende:
[..]
kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.
Ja ik heb hem gekocht voor stoofpotten , taarten , sauzen , broodbakken etcquote:Op zaterdag 23 mei 2020 14:32 schreef fietsie het volgende:
[..]
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbq
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekkenquote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:
Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?
Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:34 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ligt er een beetje aan waarvoor. Maar in een gemiddelde rub zit zeker zout maar dan moet je je vlees zeker even laten liggen. Het vocht zal er weer in moeten trekken![]()
Het ligt er geheel aan hoe je het gaat bereiden (kruiden en hoog direct vuur (helemaal als er suiker tussen zit) vind ik vaak wat meh) en wat je maakt
Zodra suikers verbranden dan is je smaak erg vlot verpestquote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:48 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Hmmmm ja. Dat heb ik wel eens gemerkt. Vooral als er ketjap marinade etc en het dan direct gegrilled wordt.
Mooi weer is voor mij zeker geen belangrijk punt voor de BBQ. Wat ik je echt zou adviseren zijn goede geurloze kokosbriketten en fatsoenlijk rookhout. Als je in de supermarkt of bouwmarkt je houtskool haalt kan je beter gewoon een koekenpan pakken. Mijn niet zo bescheiden mening.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 17:13 schreef RickoKun het volgende:
Ben wel blij dat ik aardig wat heb doorgelezen. Kan nu veel effeciënter bbq-en. Scheelt me veel meer kolen en ik zie ook echt vooruitgang in de smaak. Denk dat ik hier wel een leuke hobby van kan maken. Moet toch iets te doen hebben naast mijn werk (mits lekker weer).
Als ik het goed heb begrepen is zout zo een beetje het enige wat het vlees daadwerkelijk binnendringt. De rest zou meer "surface treatment" zijn.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Noob en nieuwsgierigheidsvraag in één:
Je vlees vantevoren bestrooien met zout: ja of nee?
Je vlees vantevoren bestrooien met peper: ja of nee?
Yes, dat dus @br00djekaas54321quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Twee kleine kippen, of de briketten uit de houders houden en met bakstenen werken.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .
Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.
Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..
Iemand tips?
quote:
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.quote:Op donderdag 21 mei 2020 23:15 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja ik heb ook eens zitten kijken.
Ik heb zelf een Weber master touch maar zit eigenlijk continu met de temperatuur te kloten.
Zo een apparaat lijkt me wel ideaal.
sous vide koken doe ik al een paar jaar, en levert bijna zonder uitzondering heerlijk voedsel op, heb al meerdere steaks eerst gegaard en daarna afgegrilld.quote:Op donderdag 21 mei 2020 23:18 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoe dat kan?
Altijd als ik die filmpjes van sous vide everything zie lijkt het zo simpel.
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.quote:Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.quote:Op maandag 25 mei 2020 10:57 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Het probleem is eigenlijk vooral het continu aanhouden van een "lage" (110-140) temperatuur.
Of de temperatuur is continue te hoog of veels te koud.
Gevolg is dat ik om de 3-5 minuten aan het "kloten" ben met het open en dichtdoen van de schuiven.
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.quote:Op maandag 25 mei 2020 11:17 schreef Houniet het volgende:
[..]
Als ik hem laag wil hebben, voor een lange tijd, laat ik de onderkant dicht en de bovenkant een klein beetje open. Brikketen in de slang en een lekbak vol met kokend water.
Werkt voor mij beide. Maar ik zou dan beginnen met de onderkant dicht te laten.quote:Op maandag 25 mei 2020 11:29 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja een slang twijfel ik weleens over. Vanuit weber geven ze juist weer aan dat je 2 kolenbakjes links en rechts moet maken.
quote:
Ik hou persoonlijk van mijn wings bereid met intense hitte, alleen maken steekvlammen het soms wel een goede uitdaging; ik zie nu dat een deksel wel eens de oplossing kan zijn.quote:Op maandag 25 mei 2020 09:42 schreef Houniet het volgende:
[..]
Yes, dat dus @:br00djekaas54321
Het was goed gelukt, heerlijk gegeten.
Het zal wel aan mij liggen maar ik heb het idee dat mijn houtskool met de deksel van de kettle gesloten niet volledig ontbrandt. Wat langer in de chimney was de tip die ik hier meekreeg, maar alsnog blijven er goede stukken over met de ventilatieroosters volledig open. Ik neem aan dat je mag verwachten dat houtskool onder normale omstandigheden volledig tot as verbrandt?quote:Op maandag 25 mei 2020 09:49 schreef Houniet het volgende:
[..]
Geef eens voorbeelden, want het is eigenlijk vrij simpel.
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.quote:
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.quote:
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:13 schreef Joene het volgende:
[..]
In briketten zitten bindmiddelen (hoe krijg je anders een mooi geperst blokje), wordt houtskool gruis (afval) gebruikt en/of wordt afvalhout gebruikt van ongecontroleerde herkomst. En dit hout kan best verf of impregneermiddel bevatten.
Behalve de ecobrasa kokos die zijn ook 100% natuurlijk alleen die geven in mijn mening een beetje aparte smaak aan je gerecht ik ben geen fan.
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:54 schreef nelisb het volgende:
[..]
Gelukkig zijn er ook heel veel briketten die als bindmiddel maiszetmeel en water hebben. Geen chemische toevoeging of iets hebben.
Ja snap ik en wil ik ook.quote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
Dan probeer ik ze wel uit in m’n weber en niet in de nieuwe kamado die vandaag komtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Als je samenwerking met het forum op gang komt kunnen we ze misschien uitproberen.
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?quote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebtquote:Op maandag 25 mei 2020 21:58 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja snap ik en wil ik ook.
Werk alleen 70-80 uur per week om met mijn team alles de deur uit te krijgen. Bbq is echt bizar dit jaar. Zolang mooi weer, vooruitzicht van geen vakantie etc.
Ik heb geen tijd om nog een side project op te zetten.
Gaan we zeker doen! Even wat rustiger vaarwater.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat komt misschien nog wel een keer dan. Neem maar contact op als je een keer tijd tijd hebt
Ik zelf gebruik al heel lang de thermometers van inkbird.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 07:38 schreef Joene het volgende:
[..]
welk bbqbedrijf is van jou dan ? en dan heb ik gelijk een vraag aantal jaar terug we grill bluetooth thermometer gekocht , zocht nu nieuwe probe maar toko lijkt verdwenen . Dus iets nieuws maar meater vind ik nogal over priced , goede tips?
Ziet er goed uit! Heb je hem wel even laten rusten? Er komt m.i. veel sap / vocht uit. Da's jammer: als je dat in je vlees kunt houden wordt het nóg sappiger!quote:
Mooi uitzien zegt niet zoveel hequote:Op maandag 25 mei 2020 17:19 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Heb toevallig een doos kokosbriketten (Ecobrasa) gehaald om uit te proberen.
Niet dat ik een expert op het gebied van de ventilatieroosters ben, ik hoop altijd maar dat de temperatuur een beetje in de buurt zit, maar klopt het dat houtskool wat beter/sneller reageert op af-/toename van zuurstof dan briketten? Klinkt op zich wel logisch maar of er in de praktijk een merkbaar verschil in zit moet ik nog ondervinden.
Het zal wel vrij raar klinken, maar ik vind brandend houtskool er simpelweg mooier uitzien.![]()
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:37 schreef Joene het volgende:
Sorry geen unbox foto’s leverancier kwam hem brengen en in elkaar zetten! Top service! prachtig device hoor de bastard , klein testje met burgers gedaan!
Komt wel goed , vanavond als kook device gebruiken in combinatie met de dutch ovenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:57 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
En de situaties van een geïnstalleerde bastard met de burgers dan 😝
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk!En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter)
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond bavette en rosti op de grill.
Morgen cordon bleu, rosbiefrolletjes met paddenstoelen en auberginerolletjes op de grill.
Maandag shortribs en aardappeltjes op de kamado.
Bavette altijd goed. Dinsdag gedaan met verse knoflookspaghetti.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk!En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Kokos over het algemeen heter, branden langer.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier!)
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:53 schreef ToT het volgende:
[..]
Yup, maar dan wel meteen de koepel er weer op en de rookafvoer dichtdraaien zodat het blijft smeulen!
Een deel van de snippers blijft vast ook wel op het rooster tussen het vlees liggen; dat smeult dan nog weer wat langzamer.
En wat is er zo goed aan kokosbriketten dan? (Ook noob hier!)
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nou, ik als noobboy merkte dat ze veel langer branden en ik de temperatuur wat beter kon regelen. Tevens had ik ook minder verbitterde "bbq" smaak op mijn vlees, en merk ik dat de rook niet bkauw is en er niet zoveel as op het vlees verspreidt.
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planningquote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef ToT het volgende:
Paar dagen geleden bavette op de bbq gegooid.
Zoals altijd hickory houtsnippers op de kolen gegooid; echt geweldig!
Entrecote met een dun vetrandje was nog NÉT ietsjes specialer omdat het vetrandje een compleet andere smaak krijgt en lekker knapperig wordt, maar de bavette was sowieso absoluut echt heerlijk!En een stuk malser dan uit de pan! Door het open structuur drong de smaak van de hickory rook heel diep er in.
Nice, nice!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:15 schreef Yankee het volgende:
[..]
Nice! Bavette staat hier vanavond op de planning
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:13 schreef ToT het volgende:
[..]
[..]Helder!
Wel fakking duur, zie ik!
Dat het langer brandt is voor ons minder relevant; we zijn meestal toch met z'n tweetjes + de baby (die ik liever nog geen gerookt vlees geef.)
Binnenkort wel een feest met in totaal 16 man, met ons er bij gerekend!(Yaaay @ corona!
)
Misschien is het dan wel handig om wat kolen te hebben die wat langer blijven branden!
Blauwe rook heb ik nog nooit gehad, en as alleen als de koepel ff open staat en er een harde wind staat.
Afgelopen keer begon de buurman ineens overdreven hard te hoesten toen ik de bbq aan deed, terwijl hij normaal nooit problemen er mee heeft. De wind stond nota bene van hem af ook!
Okee deze keer rookte het iets harder omdat ik meer houtskool en minder briketten gebruikt had, maar daardoor kwam alles wel veel sneller op gang.
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:22 schreef ToT het volgende:
[..]
¤9 voor gewone briketten bij de Jumbo!
Maar ik kan wel eens bij de Welkoop kijken!
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
9¤ in 2 keer op. 15¤ in 4 keer op. Do the math!
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:19 schreef ToT het volgende:
Het verneukeratieve van echt goede stukken rundvlees op de bbq gooien is dat varkensvlees ons nu amper meer smaakt.
Ook die stokbroodjes met kruidenboter vonden we eerst heerlijk van de bbq (ook weer met hickory rook), maar nu vind ik dat ook weer vrij lafjes allemaal!
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xDquote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kokos over het algemeen heter, branden langer.
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 14:52 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Noobquestion ter bevestiging,: die houtsnippers pleur je dus open en bloot op je kolen?
Laatst kokosbriketten gehaald. Tien keer beter dan die standaard dingen van de supermarkt ( komt er ook één achter)
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:14 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik denk dat ik met mijn opstelling die 15 euro (die heb ik ook betaald) zo'n zes keer gebruiken kan.
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:27 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een goed stuk varken is al snel net zo duur als een goed stuk rund, dan is het niet eens zo verschillend in wat je er op gooit. Het is een andere smaak, maar net zo heerlijk.
[..]
Ruim minder klachten van de buurt door geuroverlast. Mijn buren waarderen het in ieder geval enorm xD
[..]
Snippers zou (ik) er niet direct op gooien. Dan is je rook toch zo weg? Opgebrand en wel?
Dat is ook zo, mijn waerde.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ging om mijn punt. Voor iedereen anders natuurlijk.
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 15:20 schreef nelisb het volgende:
[..]
Onze kokos wordt verkocht rond de 15¤ voor 10 kg.
Oa Welkoop Boerenbond, Sligro, vuur en rook, rookoven.
Het ligt er aan wat je normaal betaald voor een goed biefstukje. Zonder een vergelijking wat jij normaal betaald is dit nogal een loos statement hehe. Een goed varkenshaasje kost mij al snel 3-4 euro per 100 gram. Een kogelbiestukje is ook al prima bij 3 euro de 100 gram. Voor een black angus al snel 4,5 euro en voor een stuk wagyu heb ik wel eens 25 euro per 100 gram betaald. Dus wat voor biefstuk wil je :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:37 schreef ToT het volgende:
[..]
Varkenshaas vind ik ook lekker, maar rundvlees heeft echt wel mijn voorkeur (en een goed biefstukje o.i.d. is meestal wel duurder dan een varkenshaasje).
Maar ieder zo z'n ding natuurlijk!
Dat kan, als het maar niet in de brand kan vliegen, het moet smeulen. Ik zou gewoon voor een altijd gelijkend resultaat een bakje er voor kopen :-Pquote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:53 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Zag wel ergens dat iemand het in alu folie wikkelt en dan dikke gaten erin maakt?
Kolen blijven altijd een mening vind ik.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 17:04 schreef xminator het volgende:
[..]
Ik vind de THM kokosbrikketten fijn werken. Tientje voor tien kg, afzonderlijk per kg netjes verpakt.
Eens, gaat ook om het doel wat je ermee oogt.quote:Op zondag 31 mei 2020 08:12 schreef nelisb het volgende:
[..]
Kolen blijven altijd een mening vind ik.
https://m.facebook.com/gr(...)nchor_composer=false
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Het hangt er een beetje van af wat je wilt doen. Als je vaak low and slow wilt bbq-en, is een kamado ideaal. Als je alleen grillt in de zomer, is een Weber een verstandiger keuze.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:08 schreef Arkai het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Kamado/Bastard/Green Egg barbecues of een ander soort slowcookerbarbecue's? Ik heb een simpele Weber die aan vervanging toe is en ben mij aan het oriënteren om een nieuwe barbecue te kopen. Je ontkomt tegenwoordig niet aan het brede aanbod van keramische barbecues en ik vroeg mij af of het de moeite waard is om voor honderden of soms zelfs duizenden euro's een barbecue aan te schaffen. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort producten en hoeveel beter/anders zijn deze barbecue's dan een simpele houtskoolbarbecue?
Dit is een reactie waar ik echt wat mee kan. Het aanvullen van kolen is inderdaad problematisch. Ik gebruik voor de afwisseling horecakooltjes (Greek Fire briketten) om het tot 3 uur uit te houden. 8 uur gaat mij nooit lukken maar zo veel tijd heb ik normaliter ook niet nodig.quote:Op zondag 31 mei 2020 11:26 schreef lighted het volgende:
[..]
Hier een Kamado Joe, na veel uitzoekwerk besloten geen gok te nemen met een "B-merk". Hiervoor een Weber Master waar ik al heel blij mee was, maar het maakt het nog leuker en vooral makkelijker. Bijvoorbeeld; pulled pork op mijn Weber moest ik echt goed in de gaten houden en meerdere keren kolen aanvullen. Nu 1x aanzetten en dan gaat ie gewoon stabiel 8uur.
Zeker een flinke uitgave, maar dan zijt hopelijk wel snor voor zeker 10 jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |