abonnement Unibet Coolblue
pi_193248296
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.
Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD

(american smoker iig)
  donderdag 21 mei 2020 @ 22:27:20 #102
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193248322
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD

(american smoker iig)
We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.
Spoilers!
pi_193248362
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We hebben een kamado dus hij zal boven de platesetter staan.
Aah nice! :) Ik ben druk aan het nadenken voor zaterdag, geen speciale gelegenheid, dus ik kan iets moeilijks proberen maar weet niet wat. Suggesties?
  donderdag 21 mei 2020 @ 22:37:36 #104
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193248523
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:29 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Aah nice! :) Ik ben druk aan het nadenken voor zaterdag, geen speciale gelegenheid, dus ik kan iets moeilijks proberen maar weet niet wat. Suggesties?
Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.

Wij gaan de komende 2 dagen grillen. Te veel andere dingen te doen om uitgebreid te koken.
We doen een keer Aziatisch met choy sum, asperges, kippendij en Chinese aardapppels. Nog een keer gehaktballen van De Librije met geroosterde little gem, asperges en hasselbacks. Zondag ibericoribben.
Spoilers!
pi_193248562
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Porchetta al eens geprobeerd? Niet zo zeer moeilijk, wel heerlijk.

Wij gaan de komende 2 dagen grillen. Te veel andere dingen te doen om uitgebreid te koken.
We doen een keer Aziatisch met choy sum, asperges, kippendij en Chinese aardapppels. Nog een keer gehaktballen van De Librije met geroosterde little gem, asperges en hasselbacks. Zondag ibericoribben.
Yes, is wel erg lekker! :)

Ja, ik moet helaas werken dus dan de energie meestal niet meer. Overigens ben ik wel echt even op zoek naar iets moeilijks. Juist omdat het dan mag mislukken (als de wederhelft gaat klagen had wederhelft het maar zelf moeten doen :-P)
pi_193248963
Lekker allemaal!

Hier gisteren varkenshaas saté en een kogelbiefstuk met salade.

Vandaag Secreto, nieuw voor mij, heerlijk vlees!, gegrilde watermeloen met limoensap en feta en bruschetta van de bbq.

Morgenmiddag voor het personeel jalapeño cedar worstjes van vuur en rook.

Morgenavond spare ribs.

Hoe kan ik het beste foto’s uploaden?
pi_193249003
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:05 schreef nelisb het volgende:
Lekker allemaal!

Hier gisteren varkenshaas saté en een kogelbiefstuk met salade.

Vandaag Secreto, nieuw voor mij, heerlijk vlees!, gegrilde watermeloen met limoensap en feta en bruschetta van de bbq.

Morgenmiddag voor het personeel jalapeño cedar worstjes van vuur en rook.

Morgenavond spare ribs.

Hoe kan ik het beste foto’s uploaden?
Via een derde partij, imgbb.com bijvoorbeeld
pi_193249068
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 22:26 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Normaal ben ik van het type dat als je kijkt je niet kookt. Maar ik adviseer hier toch hem halverwege even om te draaien xD

(american smoker iig)
Welk merk/ type?
pi_193249118
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 18:25 schreef Den_Haag het volgende:
Zat nog wat verder te zoeken naar een nieuwe bbq en kwam de masterbuilt gravityfed tegen. Leuk ding voor 499 dollar en helemaal wat ik zoek qua mix van brandstoffen en low&slow.
Totdat ik zag dat je hem in Nederland alleen kan kopen voor 799 euro. Wat een prijsverschil zeg. Kun je hem bijna zelf voor uit Amerika laten verschepen
Ja ik heb ook eens zitten kijken.
Ik heb zelf een Weber master touch maar zit eigenlijk continu met de temperatuur te kloten.
Zo een apparaat lijkt me wel ideaal.
pi_193249147
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:12 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Welk merk/ type?
Ik heb er nu een van landmann, kan nog wel 1 of 2 seizoenen mee maar wil eigenlijk een met een verticale rookkamer in de schoorsteen en iets dikkere wanden. De beluchting bij zo een landmann is ook niet ideaal maar te fixen met een slijptol :-P



Wat ik liever zou willen is dit:

met als zijtafel:
pi_193249151
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb je enig idee hoe dat kan?
Altijd als ik die filmpjes van sous vide everything zie lijkt het zo simpel.
pi_193249395
Looking good
pi_193257190
Vandaag een Bastard Complete gekocht komt dinsdag. zin an!
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 22 mei 2020 @ 21:47:36 #115
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193263855
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  vrijdag 22 mei 2020 @ 22:12:41 #116
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193264399
Ik heb gister nog 2 kippen tegelijk klaargemaakt op een weber; niet met een blikje bier -tijdens- het bereiden, maar door het vocht toe te voegen 24 uur voor het BBQ-en.

Als je echt met een blik bier aan de slag wilt, zou ik de kip in het centrum van het rooster zetten, met een kolenbakje links en een kolenbakje rechts, en de opening in je deksel dan boven het middendeel, waar er geen vuur recht onderzit.

Eerlijk gezegd heb ik van het bier bij deze methode nooit echt wat gemerkt; voor een heel vochtige kip die wel gaar is kies ik al een tijdje voor brinen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  vrijdag 22 mei 2020 @ 22:13:12 #117
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193264411
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 14:40 schreef Joene het volgende:
Vandaag een Bastard Complete gekocht komt dinsdag. zin an!
^O^ Krijgen we een fotoverslag van het uitpakken en instoken? :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193264697
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
De kip op het kolenrooster lijkt wel aardig te werken:

pi_193264753
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 22:12 schreef fietsie het volgende:
Ik heb gister nog 2 kippen tegelijk klaargemaakt op een weber; niet met een blikje bier -tijdens- het bereiden, maar door het vocht toe te voegen 24 uur voor het BBQ-en.

Als je echt met een blik bier aan de slag wilt, zou ik de kip in het centrum van het rooster zetten, met een kolenbakje links en een kolenbakje rechts, en de opening in je deksel dan boven het middendeel, waar er geen vuur recht onderzit.

Eerlijk gezegd heb ik van het bier bij deze methode nooit echt wat gemerkt; voor een heel vochtige kip die wel gaar is kies ik al een tijdje voor brinen.
Een andere bbq kopen :P
hardcoholic
pi_193267642
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 21:47 schreef greatgonzo het volgende:
Wil binnenkort eens weer eens een beer can chicken maken.
Maar de vorige keer had ik de kolen links en rechts in het kolengedeelte en de kip bovenop het grillrooster .

Dat was eigenlijk te hoog voor mijn weber 47.. hij zat bovenaan tegen de deksel waardoor hij teveel lucht aanzoog door de spleet en bovenop verbrande door de directe hitte van de deksel.

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.
pi_193270128
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 22:13 schreef fietsie het volgende:

[..]

^O^ Krijgen we een fotoverslag van het uitpakken en instoken? :)
kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 23 mei 2020 @ 08:54:27 #122
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_193270601
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 00:21 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ik heb dit paar weken terug ook op een weber gemaakt. Kolen links en de kip op het blik in een lekbak op het kolenrooster. Dit werkte naar behoren.
Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen dan
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_193271143
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 08:54 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

Dank voor alle tips.. Denk dat vooral zo'n standaard met lekbak het verschil maakt.. Maar eens halen dan
belangrijkste is dat je een goede indirecte zone maakt, waarbij de kip niet direct warmte krijgt van de kolen. je kan bv ook je kip er tussen zetten en met alu folie een afscheiding maken
hardcoholic
pi_193272383
Vanavond mag er lamsrack op de BBQ geserveerd op haricots verts, gepofte knoflook en gegrilde tomaat. Natuurlijk wat friet er bij om het af te maken qua vulling.
  zaterdag 23 mei 2020 @ 14:32:51 #125
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193273910
quote:
8s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 07:37 schreef Joene het volgende:

[..]

kan ik wel ff doen !, gelijk ook gietijzeren rooster , en een dutch oven erbij gekocht.
Cool; mijn broer bakt samen met zijn kids taarten in de Dutch oven op de bbq :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')