Gewoon in 1 keer erop smijtenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:07 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Gewoon in 1 keer erop smijten
ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 gradendaarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar
goed vlees hoef je niet veel mee te doen om het lekker te makenquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gramquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
True that.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:16 schreef lighted het volgende:
[..]
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
Momenteel Black Ranch Marabú 25,- incl. bij de Sligro, mocht je wat hitte kunnen gebruiken.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
<>
En dan een goeie maand wachten
Wat ontzettend zonde!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeffff!!! Jammer! Wel netjes dat je dat gewoon eerlijk post hier!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hhmmm okay. Normaliter heb ik geen problemen met biefstukken en entrecotes grillen, of bakken. Dat gaat bijna tijd goed en zijn ze mooi medium rare. Maar dat deed ik altijd zonder temperatuur.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:31 schreef Welten het volgende:
[..]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:32 schreef Welten het volgende:
[..]
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
Had je wel genoeg van de buitenste rand weggesneden?quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Ah ja, fijn dat je mijn smaak kent en dit alvast voor me invult.quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuisquote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:41 schreef RickoKun het volgende:
Vraag:
Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?
Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Nice, ook eens even kijken aankomende periode.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Goede slagerquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.quote:Op woensdag 20 mei 2020 08:27 schreef Chivaz het volgende:
https://traegergrills.nl/
Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
Er zit wel degelijk verschil in verschillende soorten houtskool. Goede soorten branden veel langer dan de vaak goedkope soorten. Voor low en slow is dat wel handig, voor een paar hamburgers te bakken maakt het geen fluit uit.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
brandt houtskool van bv Gamma (8¤ voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12¤ voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
Ik ben vanwege mijn nieuwe woning genoodzaakt om elektrisch te barbecuen, slechts een elektrische grill is niet voldoende vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam op dit model.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:00 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.
Wat ik ook nog las is dat de meesten en verkeerd opvoersysteem hebben voor de pellets waardoor er risico is op vlamdoorslag en dat de pellets uitzetten in het opvoersysteem door vocht en je machine niet meer werkt. Weber heeft met hun nieuwe apparaat dit opgelost.
Ik een link gestuurd? Het enige wat ik recent nog over gepost heb je een masterbuilt gravity. Wat een kolen bbq isquote:Op woensdag 20 mei 2020 12:11 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik ben vanwege mijn nieuwe woning genoodzaakt om elektrisch te barbecuen, slechts een elektrische grill is niet voldoende vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam op dit model.
De link die je stuurde komt uit op een doodgewone elektrische grill, die heb ik nu ook staan maar het is totaal ongeschikt voor wat ik wil.
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.quote:Op woensdag 20 mei 2020 14:14 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Ik een link gestuurd? Het enige wat ik recent nog over gepost heb je een masterbuilt gravity. Wat een kolen bbq is
Morgen ga ik pulled pork maken.quote:Op woensdag 20 mei 2020 13:32 schreef Welten het volgende:
Gaan jullie met de komende vrije dagen en het mooie weer nog wat maken?
Ik heb morgen een borrel, dus o.a. deze ga ik weer eens maken: https://bbq-helden.nl/beste-kippenvleugels-barbecue/
Zaterdag kipgyros van de rotisserie. Niet zo heel spannend beiden maar wel zin in. Ook ga ik van het weekend m'n bestelling van Beimer portioneren en meteen met een stuk ribeye een experiment dry aging starten.
Die heb ik dus ook (voor op het balkon, heb ook een "echte" op kolen) en het is dus wel degelijk een BBQ, geen grill. (Ja, het is ook een grill).quote:Op woensdag 20 mei 2020 14:46 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.
Ah, dat gaat automatisch ivm de sponsoren van Fok. Heb ik geen bewuste link van gemaaktquote:Op woensdag 20 mei 2020 14:46 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.
Zwemmen die daar?quote:Op woensdag 20 mei 2020 18:50 schreef Ferdii het volgende:
Morgen 2,5 kilo rib eye verorberen op het strand in Zeeland
Als je het stuk eerst zelf in de zee gooit wel, maar ik kies toch liever wat anders on hem mee weg te spoelenquote:
Ik heb me er nooit aan gewaagd maar zie wel in filmpjes men spelen met een vuurzee bij het einde van de bereiding; met de hoeveelheid vet is het waarschijnlijk niet te voorkomen maar hoe zorgt dit niet voor stukken verbrand vlees?quote:
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik heb me er nooit aan gewaagd maar zie wel in filmpjes men spelen met een vuurzee bij het einde van de bereiding; met de hoeveelheid vet is het waarschijnlijk niet te voorkomen maar hoe zorgt dit niet voor stukken verbrand vlees?
Duidelijk. Het is inderdaad een leuk showtje om te zien hoe deze Braziliaan de meest bizar gemarmerde stukken vlees seart in de vlammen. Ervaring zal wel geleerd hebben hoeveel seconden het vlees kan hebben voordat je ermee kunt schrijven.quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Nou, het was een succes! Was erg lekker en keurig medium rare. Mocht wel een wat rokerigere smaak aan toegevoegd worden, toch eens even kijken naar wat rookhout dingen voor de volgende keer.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Dat is enkel de afgelopen 4 of 5 weken, maar koken is gewoon super :-D en helemaal als je er niet echt naar om hoeft te kijken in de uren dat het er ligt.quote:Op donderdag 21 mei 2020 21:58 schreef Den_Haag het volgende:
Mooi lijstje van dingen die je al gemaakt hebt!
Lekker bezigquote:Op donderdag 21 mei 2020 21:44 schreef investeerdertje het volgende:
Oeh een BBQ topic, nice!
Ik probeer eens peer week de BBQ aan te steken. Vanaf nu zal ik er dus ook foto's van maken xD
Afgelopen weken zijn er gemaakt:
• Pulled pork cheeseburgers
• Smoked nacho's
• Burgers met guacamole
• Hanger steak
• Smoked chicken
• Sweet en sticky spareribs
• Lasange
• Tbone steak
• Memphis ribs
• Crunchy chicken
Feitelijk steek ik met het zelfde gemak de barbecue aan als dat ik kook, maak er dan ook eigenlijk alles op en zodra ik er aan begin gaat ook alles er vanaf. American smoker met rookhout is ook heerlijk om brood in te bakken!
Een italiaanse lasange, met verse bladeren, mozarella, kruiden, home made saus en bechemelsaus. In een gietijzeren braadslede en deze dan met indirecte warmte op met kokosbriketten. Klein beetje acacia er bij en smullen maar!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Lekker bezig![]()
Hoe heb je de lasagne bereid?
Hoe hoog was je temperatuur?quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:19 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een italiaanse lasange, met verse bladeren, mozarella, kruiden, home made saus en bechemelsaus. In een gietijzeren braadslede en deze dan met indirecte warmte op met kokosbriketten. Klein beetje acacia er bij en smullen maar!
Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:23 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Minimaal 190 graden aan de warmtezijde van de pan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |