tegelijkquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:11 schreef Scorpie het volgende:
Beefensteak, Beefexclusief, Makro, Sligro.
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:53 schreef Rene het volgende:
Laatste keer bij de Makro. Die kogelbiefstukken daar zijn heerlijk.
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van eenquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
Noice. Staan zulksen aanbiedingen op hun site?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:48 schreef Rene het volgende:
[..]
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van een
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
ik geloof je.quote:
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kiloquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:51 schreef nelisb het volgende:
[..]
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?
Ik had bij de keurslager 1.2 kg vandaag voor 23¤.
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslagerquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:05 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kilo
Okay, sorryquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:09 schreef Joene het volgende:
[..]
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslager
Ik prik hem er direct in en laat hem zitten.quote:Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.
Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doet de foto het trouwens wel?
quote:Op zondag 17 mei 2020 10:49 schreef Harveo het volgende:
Klein uurtje 2 kg procureur op de bbq gelegd. Kan niet wachten tot ie klaar is.foto doet t nietSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doet de foto het trouwens wel?
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Welke rub bedoel je?quote:Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:
[..]
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.quote:
die iddquote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef RickoKun het volgende:
ik ga toch eerst die bavette van de Makro doen, kan ik even oefenen.
Ik zie dat men een bavette oprolt. Ook maar even kijken wat hier nou weer de achterliggende techniek van is
Bavette aan het spitquote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
quote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.quote:
Ik heb hetzelfde boek Wel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Voor hoeveel vleisch is dat?quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
een aardige pot vol. Kun je flinke tijd mee doen als je als steakrub oid gebruikt. Voor grote stukken vlees als pulled pork een keer of 3/4?quote:
blijf het een ideaal boek vinden, de rubs en met name de smokey goodness bbq saus vind ik goddelijkquote:Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb hetzelfde boek Wel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.
Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
Als iemand die tot de categorie noob behoort kan ik (naast een probe) een instant-read thermometer aanraden; binnen een paar seconden een accurate meting.quote:Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.
Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Niet echt. De hitte is daar vele malen belangrijker voor.quote:Op zondag 17 mei 2020 19:12 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
En, is het gelukt?quote:Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:
[..]
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Oprollen doe je om de bavette te vullen als een rollade. Bijv. met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, ham, zoiets. Tof om eens te proberen.quote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
matige platesetter danquote:Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!
Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar.
Ideaal ding hoorquote:Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
Het lijkt mij ook wel geinig inderdaad, voor ooit.quote:
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garantequote:Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!
Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar.
quote:
Ik heb m'n Grill Guru Platesetter rechtstreeks bij hen gekocht dus ik heb inderdaad al contact opgenomen voor de garantie.quote:Op maandag 18 mei 2020 13:29 schreef Ferdii het volgende:
[..]
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante
Wel leuk maar wat een figuren zeg alleen Jord kan het een beetje goed brengenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:36 schreef Joene het volgende:
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
vind die harm jan lachenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:39 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Wel leuk maar wat een figuren zeg alleen Jord kan het een beetje goed brengen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |