tegelijkquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:11 schreef Scorpie het volgende:
Beefensteak, Beefexclusief, Makro, Sligro.
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:53 schreef Rene het volgende:
Laatste keer bij de Makro. Die kogelbiefstukken daar zijn heerlijk.
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van eenquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
Noice. Staan zulksen aanbiedingen op hun site?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:48 schreef Rene het volgende:
[..]
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van een
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
ik geloof je.quote:
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kiloquote:Op zaterdag 16 mei 2020 20:51 schreef nelisb het volgende:
[..]
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?
Ik had bij de keurslager 1.2 kg vandaag voor 23¤.
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslagerquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:05 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kilo
Okay, sorryquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:09 schreef Joene het volgende:
[..]
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslager
Ik prik hem er direct in en laat hem zitten.quote:Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.
Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doet de foto het trouwens wel?
quote:Op zondag 17 mei 2020 10:49 schreef Harveo het volgende:
Klein uurtje 2 kg procureur op de bbq gelegd. Kan niet wachten tot ie klaar is.foto doet t nietSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doet de foto het trouwens wel?
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Welke rub bedoel je?quote:Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:
[..]
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.quote:
die iddquote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef RickoKun het volgende:
ik ga toch eerst die bavette van de Makro doen, kan ik even oefenen.
Ik zie dat men een bavette oprolt. Ook maar even kijken wat hier nou weer de achterliggende techniek van is
Bavette aan het spitquote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
quote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Ik heb hetzelfde boekquote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Voor hoeveel vleisch is dat?quote:Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.
50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
een aardige pot vol. Kun je flinke tijd mee doen als je als steakrub oid gebruikt. Voor grote stukken vlees als pulled pork een keer of 3/4?quote:
blijf het een ideaal boek vinden, de rubs en met name de smokey goodness bbq saus vind ik goddelijkquote:Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Harveo het volgende:
[..]
Ik heb hetzelfde boekWel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.
Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
Als iemand die tot de categorie noob behoort kan ik (naast een probe) een instant-read thermometer aanraden; binnen een paar seconden een accurate meting.quote:Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.
Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Niet echt. De hitte is daar vele malen belangrijker voor.quote:Op zondag 17 mei 2020 19:12 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
En, is het gelukt?quote:Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:
[..]
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Oprollen doe je om de bavette te vullen als een rollade. Bijv. met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, ham, zoiets. Tof om eens te proberen.quote:Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
matige platesetter danquote:Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!
Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar.
Ideaal ding hoorquote:Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garantequote:Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!
Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar.
quote:
Ik heb m'n Grill Guru Platesetter rechtstreeks bij hen gekocht dus ik heb inderdaad al contact opgenomen voor de garantie.quote:Op maandag 18 mei 2020 13:29 schreef Ferdii het volgende:
[..]
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante
Wel leuk maar wat een figuren zegquote:Op maandag 18 mei 2020 17:36 schreef Joene het volgende:
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
vind die harm jan lachenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:39 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Wel leuk maar wat een figuren zegalleen Jord kan het een beetje goed brengen
Gewoon in 1 keer erop smijtenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:07 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Gewoon in 1 keer erop smijten
ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 gradendaarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar
goed vlees hoef je niet veel mee te doen om het lekker te makenquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gramquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
True that.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:16 schreef lighted het volgende:
[..]
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
Momenteel Black Ranch Marabú 25,- incl. bij de Sligro, mocht je wat hitte kunnen gebruiken.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
<>
En dan een goeie maand wachten
Wat ontzettend zonde!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeffff!!! Jammer! Wel netjes dat je dat gewoon eerlijk post hier!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling![]()
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer![]()
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hhmmm okay. Normaliter heb ik geen problemen met biefstukken en entrecotes grillen, of bakken. Dat gaat bijna tijd goed en zijn ze mooi medium rare. Maar dat deed ik altijd zonder temperatuur.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:31 schreef Welten het volgende:
[..]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:32 schreef Welten het volgende:
[..]
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
Had je wel genoeg van de buitenste rand weggesneden?quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Ah ja, fijn dat je mijn smaak kent en dit alvast voor me invult.quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuisquote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:41 schreef RickoKun het volgende:
Vraag:
Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?
Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Nice, ook eens even kijken aankomende periode.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Goede slagerquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.quote:Op woensdag 20 mei 2020 08:27 schreef Chivaz het volgende:
https://traegergrills.nl/
Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
Er zit wel degelijk verschil in verschillende soorten houtskool. Goede soorten branden veel langer dan de vaak goedkope soorten. Voor low en slow is dat wel handig, voor een paar hamburgers te bakken maakt het geen fluit uit.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
brandt houtskool van bv Gamma (8¤ voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12¤ voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |