abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:40:34 #1
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193163821
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

De sparerib tutorial van userX, voor de liefhebbers. :)

Ribben van Erasmo (Weber)
2d0g8et.jpg

Pulled Pork van Xlarge
14w5dgm.jpg

Stoeltafel maakt een enorme procureur.
b8juhx.jpg

De fatty van Emil23 (Cobb)
UVSfZ5W.jpg

Ribben van DrParanoid
1k0.jpg

nelisb grillt biefstuk voor op de pasta
23wtzyg.jpg

Fietsie bereid een roast en rib van 4 kilo van een wroetvarken (steenoven)
360.jpg
360.jpg

Picana van Catch22 (uds)
Ah5EAQC.jpg

Kipdijsat van GuitarJJ
QJo6spT.jpg

Pizzahuts spatchcock chicken
OyRKrJn.jpg

Beercan chicken van junkiexp
tQM5SG4.jpg

Bloemkool van Lucky_Strike
d4tOfvc.jpg

Smoke on!
Keep that perfect beat boy.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:41:55 #2
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193163846
Vraag:

Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?

Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Keep that perfect beat boy.
  Moderator zaterdag 16 mei 2020 @ 19:53:09 #3
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_193164075
Laatste keer bij de Makro. Die kogelbiefstukken daar zijn heerlijk.
 | <3 Triquester...
[b]HET IS REN MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!![/b]
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:11:08 #4
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193164448
Beefensteak, Beefexclusief, Makro, Sligro.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193164466
beefexclusief.nl heeft goed vlees en bollensteak.nl is ook perfect! en Butchery.nl ook echt goed vlees.

[ Bericht 21% gewijzigd door Joene op 16-05-2020 20:17:07 ]
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193164477
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:11 schreef Scorpie het volgende:
Beefensteak, Beefexclusief, Makro, Sligro.
tegelijk :D
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193164530
Vandaag even bij een Kamado shop geweest , wil toch echt voor de zomer zo een ding. Levertijden schijnen momenteel wel dramatisch te zijn op alle goede merken als BGE / KamadoJoe / Bastard , heel holland bbqt ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Joene op 16-05-2020 20:29:32 ]
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193165083
Geloof mij. Heel Holland bbqt 😂
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:47:12 #9
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193165268
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:53 schreef Rene het volgende:
Laatste keer bij de Makro. Die kogelbiefstukken daar zijn heerlijk.
Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
Keep that perfect beat boy.
  Moderator zaterdag 16 mei 2020 @ 20:48:37 #10
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_193165304
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van een :9
 | <3 Triquester...
[b]HET IS REN MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!![/b]
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:51:35 #11
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193165390
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:48 schreef Rene het volgende:

[..]

Ze zitten in de diepvries. Vorige week 2 dozen voor de prijs van een :9
Noice. Staan zulksen aanbiedingen op hun site?
Keep that perfect beat boy.
pi_193165401
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Nice. Zal daar nog eens even langs. Die beefexclusive is ook erg nice. Denk dat ik die bavette aldaar ga bestellen. Een kilo voor 30 ekkies, noice.
Toch duur die Babette? Of speciaal ras?

Ik had bij de keurslager 1.2 kg vandaag voor 23.
pi_193165486
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:39 schreef nelisb het volgende:
Geloof mij. Heel Holland bbqt 😂
ik geloof je.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 21:05:29 #14
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193165809
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:51 schreef nelisb het volgende:

[..]

Toch duur die Babette? Of speciaal ras?

Ik had bij de keurslager 1.2 kg vandaag voor 23.
Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kilo :o
Keep that perfect beat boy.
pi_193165924
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:05 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik zie nu bij de makro eentje van 20 euro. 2 kilo :o
Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslager
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 21:11:44 #16
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193166011
quote:
8s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:09 schreef Joene het volgende:

[..]

Dat is echt niet kwaliteit van beef exclusief of keurslager
Okay, sorry ;(
Keep that perfect beat boy.
  zondag 17 mei 2020 @ 07:57:02 #17
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193173973
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.

Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Keep that perfect beat boy.
pi_193173988
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.

Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Ik prik hem er direct in en laat hem zitten.

Gebruik al meer dan een jaar met volle tevredenheid een inkbird meter.
pi_193174015
Ik heb een WeGrill bluetooth thermometer met 2 probes , 1 steek ik altijd direct in het vlees , de andere meet ik vaak de bbq temp mee. Of bij grote stukken vlees de andere zijde van vlees.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 17 mei 2020 @ 09:49:21 #20
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193174731
Net zoals spare ribs komen bavettes etc in allerlei soorten en maten maar vooral in verschillende kwaliteit.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193175331
Klein uurtje 2 kg procureur op de bbq gelegd. Kan niet wachten tot ie klaar is.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Doet de foto het trouwens wel?
pi_193175433
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 10:49 schreef Harveo het volgende:
Klein uurtje 2 kg procureur op de bbq gelegd. Kan niet wachten tot ie klaar is.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Doet de foto het trouwens wel?
foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq :)
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
  zondag 17 mei 2020 @ 14:07:47 #23
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193177511
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:

[..]

foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq :)
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
Welke rub bedoel je?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193178073
quote:
7s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:07 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Welke rub bedoel je?
De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
hardcoholic
  zondag 17 mei 2020 @ 14:59:09 #25
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193178074
ik ga toch eerst die bavette van de Makro doen, kan ik even oefenen.

Ik zie dat men een bavette oprolt. Ook maar even kijken wat hier nou weer de achterliggende techniek van is :')
Keep that perfect beat boy.
pi_193178138
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
die idd
  PR en moderator zondag 17 mei 2020 @ 17:18:52 #27
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193179463
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef RickoKun het volgende:
ik ga toch eerst die bavette van de Makro doen, kan ik even oefenen.

Ik zie dat men een bavette oprolt. Ook maar even kijken wat hier nou weer de achterliggende techniek van is :')
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zondag 17 mei 2020 @ 17:40:20 #28
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193179674
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Bavette aan het spit ;)
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  PR en moderator zondag 17 mei 2020 @ 17:49:02 #29
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193179759
quote:
7s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:40 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Bavette aan het spit ;)
[..]

Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_193179772
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Ik heb hetzelfde boek :P Wel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.

Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
pi_193179810
Jouw rub heb ik trouwens ook een keer gebruikt maar vond ik net te zout op de spareribs. Waarschijnlijk was ik iets uitgeschoten ermee.
  zondag 17 mei 2020 @ 17:58:54 #32
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193179884
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Voor hoeveel vleisch is dat?
Keep that perfect beat boy.
pi_193180062
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:58 schreef RickoKun het volgende:
5 g bruine basterdsuiker
25 g
een aardige pot vol. Kun je flinke tijd mee doen als je als steakrub oid gebruikt. Voor grote stukken vlees als pulled pork een keer of 3/4?
hardcoholic
pi_193180079
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ik heb hetzelfde boek :P Wel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.

Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
blijf het een ideaal boek vinden, de rubs en met name de smokey goodness bbq saus vind ik goddelijk :Y

enige iets mindere side dish uit het boek vind ik de louisiana coleslaw. die kan veel lekkerder met andere dressing.
hardcoholic
pi_193180805
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.

Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Als iemand die tot de categorie noob behoort kan ik (naast een probe) een instant-read thermometer aanraden; binnen een paar seconden een accurate meting. ^O^
pi_193181005
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
  zondag 17 mei 2020 @ 19:52:53 #37
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193181605
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 19:12 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
Niet echt. De hitte is daar vele malen belangrijker voor.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zondag 17 mei 2020 @ 20:12:15 #38
366734 dimmak
deadmeat
pi_193181916
Gister had ik een skirt steak van de BBQ voor carne asada taco's. Die was geweldig. En zojuist een entrecote. Daar kan geen grillpan tegenop. :9~
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_193189140
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:

[..]

foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq :)
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
En, is het gelukt?
Ik had de temparatuur gedurende proces niet helemaal onder controle helaas, zakte paar keer onder de 100 graden. Vind ik nog wel lastig met een weber kettle. Het vlees was daarom ook niet echt "mahonie" bruin na 5 uur zoals in vele tutorials. Het was wel erg mals en goed uit elkaar te halen ondanks dat. Hebben ook nog zout en peper toegevoegd voor de smaak...

Leermomentjes: Garnituur zoals augurkjes, uitjes etc om toch extra smaak te krijgen op het broodje en de rub toch de avond van te voren aanbrengen.
pi_193189500
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Oprollen doe je om de bavette te vullen als een rollade. Bijv. met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, ham, zoiets. Tof om eens te proberen.
pi_193189514
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!

Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar. :')
  maandag 18 mei 2020 @ 12:54:57 #42
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193191191
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!

Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar. :')
matige platesetter dan
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 18 mei 2020 @ 12:55:30 #43
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193191193
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
Ideaal ding hoor :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  PR en moderator maandag 18 mei 2020 @ 13:03:26 #44
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193191282
quote:
10s.gif Op maandag 18 mei 2020 12:55 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ideaal ding hoor :D
Het lijkt mij ook wel geinig inderdaad, voor ooit.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_193191544
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!

Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar. :')
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante :{
hardcoholic
pi_193191958
quote:
7s.gif Op maandag 18 mei 2020 12:54 schreef Scorpie het volgende:

[..]

matige platesetter dan
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:29 schreef Ferdii het volgende:

[..]

bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante :{
Ik heb m'n Grill Guru Platesetter rechtstreeks bij hen gekocht dus ik heb inderdaad al contact opgenomen voor de garantie.
Inderdaad trok ik m'n deksel bij een beenham iets te snel open waardoor ik wat terugslag kreeg en wat kleine vlammetjes, niet bijzonder veel. Binnen 2 seconden klapte de setter. '

Ik heb nog een pizzasteen die (ongeveer) even dik is. Ik weet alleen niet hoe de kwaliteit van het keramiek is. Ik weet dus niet zo goed of ik die pizzasteen als platesetter wil gebruiken. Voor hetzelfde geld springt die ook na 1 of 2 keer kapot en dat vind ik zonde. Voor de komende dagen heb ik geen plannen om indirect te koken dus op zich heb ik nog even de tijd om wat te bedenken.
  maandag 18 mei 2020 @ 17:21:03 #47
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193194040
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.

Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?

Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Keep that perfect beat boy.
pi_193194218
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193194256
quote:
14s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:36 schreef Joene het volgende:
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
Wel leuk maar wat een figuren zeg :+ alleen Jord kan het een beetje goed brengen
pi_193194294
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:39 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Wel leuk maar wat een figuren zeg :+ alleen Jord kan het een beetje goed brengen
vind die harm jan lachen :D
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193194897
Zat nog wat verder te zoeken naar een nieuwe bbq en kwam de masterbuilt gravityfed tegen. Leuk ding voor 499 dollar en helemaal wat ik zoek qua mix van brandstoffen en low&slow.
Totdat ik zag dat je hem in Nederland alleen kan kopen voor 799 euro. Wat een prijsverschil zeg. Kun je hem bijna zelf voor uit Amerika laten verschepen
pi_193195439
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.

Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?

Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Gewoon in 1 keer erop smijten :Y

ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 graden :Y daarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar :Y
hardcoholic
  maandag 18 mei 2020 @ 19:13:36 #53
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193195509
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:07 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Gewoon in 1 keer erop smijten :Y

ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 graden :Y daarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar :Y
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Keep that perfect beat boy.
pi_193195523
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
goed vlees hoef je niet veel mee te doen om het lekker te maken ;)
hardcoholic
pi_193195553
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
  maandag 18 mei 2020 @ 20:14:20 #56
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193196696
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:16 schreef lighted het volgende:

[..]

als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
True that.
Keep that perfect beat boy.
pi_193196739
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Momenteel Black Ranch Marab 25,- incl. bij de Sligro, mocht je wat hitte kunnen gebruiken. :Y)
pi_193196768
Hier in de buurt staat een overjarige weber Genesis 310 te koop bij een bouwmarkt voor een wel heel erg vriendelijk prijsje. Ongeveer 1/3 van wat een nieuwe Genesis II kost. Weet iemand wat het grote verschil is tussen de Genesis I en de Genesis II? Natuurlijk is de eerste generatie al vier jaar oud, maar ja wat zijn nu helemaal de revolutionaire ontwikkelingen de laatste vier jaar in bbq-land geweest die ik dan zou missen?

TLDR: is een Weber Genesis I 310 Original voor 280 euro een goede deal? Of mis ik dan iets waar ik spijt van ga krijgen?
  maandag 18 mei 2020 @ 21:13:23 #59
130803 Gripper
Get a grip
pi_193197707
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
<>
En dan een goeie maand wachten :9
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

WsCHOfX.jpg

ZyKyBKU.jpg?1
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  PR en moderator maandag 18 mei 2020 @ 21:23:33 #60
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193197890
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ontzettend zonde!
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 18 mei 2020 @ 21:29:46 #61
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193198012
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oeffff!!! Jammer! Wel netjes dat je dat gewoon eerlijk post hier!
Keep that perfect beat boy.
pi_193198047
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.

Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?

Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
pi_193198061
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
  maandag 18 mei 2020 @ 21:34:25 #64
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193198096
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:31 schreef Welten het volgende:

[..]

In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
Hhmmm okay. Normaliter heb ik geen problemen met biefstukken en entrecotes grillen, of bakken. Dat gaat bijna tijd goed en zijn ze mooi medium rare. Maar dat deed ik altijd zonder temperatuur.

Laat ik het maar gewoon proberen dan.
Keep that perfect beat boy.
pi_193198173
Zonde Gripper. Maar ja, van de mislukkingen leer je het meest
  maandag 18 mei 2020 @ 22:10:49 #66
130803 Gripper
Get a grip
pi_193198610
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:32 schreef Welten het volgende:

[..]

Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.

Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  PR en moderator maandag 18 mei 2020 @ 23:36:06 #67
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193199750
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.

Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Had je wel genoeg van de buitenste rand weggesneden?

Ik zag pas bij de Smaak van Joel dat hij dry aged steaks van (volgens mij) 140 en 180 dagen at. Echt bijzonder dat dat kan.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_193202306
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Ah ja, fijn dat je mijn smaak kent en dit alvast voor me invult. ;)
Ik wilde ze inderdaad direct grillen en niet sous vide garen, wie weet maakt dat verschil.
pi_193207769
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:41 schreef RickoKun het volgende:
Vraag:

Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?

Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis :)
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:14:09 #70
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193207835
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis :)
Nice, ook eens even kijken aankomende periode.
Keep that perfect beat boy.
pi_193214377
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis :)
Goede slager :Y
pi_193219537
https://traegergrills.nl/

Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
pi_193221375
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 08:27 schreef Chivaz het volgende:
https://traegergrills.nl/

Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.
Wat ik ook nog las is dat de meesten en verkeerd opvoersysteem hebben voor de pellets waardoor er risico is op vlamdoorslag en dat de pellets uitzetten in het opvoersysteem door vocht en je machine niet meer werkt. Weber heeft met hun nieuwe apparaat dit opgelost.
  woensdag 20 mei 2020 @ 11:26:49 #74
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_193221679
brandt houtskool van bv Gamma (8 voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12 voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
pi_193221762
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
brandt houtskool van bv Gamma (8 voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12 voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
Er zit wel degelijk verschil in verschillende soorten houtskool. Goede soorten branden veel langer dan de vaak goedkope soorten. Voor low en slow is dat wel handig, voor een paar hamburgers te bakken maakt het geen fluit uit.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')