abonnement Unibet Coolblue
pi_193178138
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
die idd
  zondag 17 mei 2020 @ 17:18:52 #27
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193179463
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef RickoKun het volgende:
ik ga toch eerst die bavette van de Makro doen, kan ik even oefenen.

Ik zie dat men een bavette oprolt. Ook maar even kijken wat hier nou weer de achterliggende techniek van is :')
Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Spoilers!
  zondag 17 mei 2020 @ 17:40:20 #28
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193179674
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Bavette aan het spit ;)
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zondag 17 mei 2020 @ 17:49:02 #29
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193179759
quote:
7s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:40 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Bavette aan het spit ;)
[..]

Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
Spoilers!
pi_193179772
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Ik heb hetzelfde boek :P Wel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.

Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
pi_193179810
Jouw rub heb ik trouwens ook een keer gebruikt maar vond ik net te zout op de spareribs. Waarschijnlijk was ik iets uitgeschoten ermee.
  zondag 17 mei 2020 @ 17:58:54 #32
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193179884
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:59 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De Piggy mix bbq rub waarschijnelijk uit smokey goodness boek.

50 g paprikapoeder
50 g gerookte-paprikapoeder
50 g zout
50 g kristalsuiker
25 g bruine basterdsuiker
25 g knoflookpoeder
20 g uienpoeder
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl gemalen venkel
½ tl kaneel
Voor hoeveel vleisch is dat?
pi_193180062
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:58 schreef RickoKun het volgende:
5 g bruine basterdsuiker
25 g
een aardige pot vol. Kun je flinke tijd mee doen als je als steakrub oid gebruikt. Voor grote stukken vlees als pulled pork een keer of 3/4?
hardcoholic
pi_193180079
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ik heb hetzelfde boek :P Wel een andere rub gebruikts voor deze. Gisteren waren we toevallig bij de Makro en spontaan zo'n procureur meegenomen. Dus ook een rub van daar meegepakt.

Die van mij kan er zo af denk ik. 87 is de kerntemparatuur maar voor mijn gevole moet ie naar de 90. Dan nog even laten rusten, saus toevoegen en plukken maar. Daarna eindelijk eten.
blijf het een ideaal boek vinden, de rubs en met name de smokey goodness bbq saus vind ik goddelijk :Y

enige iets mindere side dish uit het boek vind ik de louisiana coleslaw. die kan veel lekkerder met andere dressing.
hardcoholic
pi_193180805
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 07:57 schreef RickoKun het volgende:
Deze noob wil nog een kerntemperatuurmeter halen. Ik heb zelf zo'n (veels te grote) Weber.

Zo'n meter, houdt je die tijdens de gehele bereiding in het vlees? Of prik je die er alleen in als je wil gaan meten? Maarja dan zouden de sappen eruit lopen?
Als iemand die tot de categorie noob behoort kan ik (naast een probe) een instant-read thermometer aanraden; binnen een paar seconden een accurate meting. ^O^
pi_193181005
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
  zondag 17 mei 2020 @ 19:52:53 #37
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193181605
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 19:12 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Valt er wat houtskool nog wat te zeggen over vatbaarheid voor steekvlammen van druipend vet, afhankelijk van bijvoorbeeld houtsoort?
Niet echt. De hitte is daar vele malen belangrijker voor.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193181916
Gister had ik een skirt steak van de BBQ voor carne asada taco's. Die was geweldig. En zojuist een entrecote. Daar kan geen grillpan tegenop. :9~
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193189140
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 10:58 schreef lighted het volgende:

[..]

foto doet t niet
hier ook net hetzelfde op de bbq :)
welke rub? ik vind die uit t boek van jord althuizen de shit
En, is het gelukt?
Ik had de temparatuur gedurende proces niet helemaal onder controle helaas, zakte paar keer onder de 100 graden. Vind ik nog wel lastig met een weber kettle. Het vlees was daarom ook niet echt "mahonie" bruin na 5 uur zoals in vele tutorials. Het was wel erg mals en goed uit elkaar te halen ondanks dat. Hebben ook nog zout en peper toegevoegd voor de smaak...

Leermomentjes: Garnituur zoals augurkjes, uitjes etc om toch extra smaak te krijgen op het broodje en de rub toch de avond van te voren aanbrengen.
pi_193189500
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oprollen? Geen idee wat daar de reden van kan zijn.
Wij eten bavette gewoon als steak.
Oprollen doe je om de bavette te vullen als een rollade. Bijv. met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, ham, zoiets. Tof om eens te proberen.
pi_193189514
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!

Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar. :')
  maandag 18 mei 2020 @ 12:54:57 #42
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193191191
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!

Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar. :')
matige platesetter dan
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 18 mei 2020 @ 12:55:30 #43
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193191193
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:49 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ach ja, een spit is de gadget van dit jaar. Dat is waar ook.
Ideaal ding hoor :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 18 mei 2020 @ 13:03:26 #44
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193191282
quote:
10s.gif Op maandag 18 mei 2020 12:55 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ideaal ding hoor :D
Het lijkt mij ook wel geinig inderdaad, voor ooit.
Spoilers!
pi_193191544
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 10:19 schreef Welten het volgende:
Van het weekend kip gerookt wat we in salade eten, een beenham gerookt met honing-mosterd en spiezen bavette ketjap-limoen. Was weer geslaagd!

Helaas trok ik m'n kamado iets te enthousiast open waardoor ik wat vlammen onderin kreeg. Door deze vlammen klapte m'n platesetter uit elkaar. :')
bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante :{
hardcoholic
pi_193191958
quote:
7s.gif Op maandag 18 mei 2020 12:54 schreef Scorpie het volgende:

[..]

matige platesetter dan
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:29 schreef Ferdii het volgende:

[..]

bij het roken van kip/beenham (dus niet al te hoge temperatuur) een paar vlammetjes en daardoor je platesetter kapot? Snel terug met dat ding voor garante :{
Ik heb m'n Grill Guru Platesetter rechtstreeks bij hen gekocht dus ik heb inderdaad al contact opgenomen voor de garantie.
Inderdaad trok ik m'n deksel bij een beenham iets te snel open waardoor ik wat terugslag kreeg en wat kleine vlammetjes, niet bijzonder veel. Binnen 2 seconden klapte de setter. '

Ik heb nog een pizzasteen die (ongeveer) even dik is. Ik weet alleen niet hoe de kwaliteit van het keramiek is. Ik weet dus niet zo goed of ik die pizzasteen als platesetter wil gebruiken. Voor hetzelfde geld springt die ook na 1 of 2 keer kapot en dat vind ik zonde. Voor de komende dagen heb ik geen plannen om indirect te koken dus op zich heb ik nog even de tijd om wat te bedenken.
  maandag 18 mei 2020 @ 17:21:03 #47
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193194040
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.

Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?

Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
pi_193194218
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_193194256
quote:
14s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:36 schreef Joene het volgende:
kijken jullie ook bbq street op 24kitchen ? wel grappig programma
Wel leuk maar wat een figuren zeg :+ alleen Jord kan het een beetje goed brengen
pi_193194294
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:39 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Wel leuk maar wat een figuren zeg :+ alleen Jord kan het een beetje goed brengen
vind die harm jan lachen :D
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')