abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193194897
Zat nog wat verder te zoeken naar een nieuwe bbq en kwam de masterbuilt gravityfed tegen. Leuk ding voor 499 dollar en helemaal wat ik zoek qua mix van brandstoffen en low&slow.
Totdat ik zag dat je hem in Nederland alleen kan kopen voor 799 euro. Wat een prijsverschil zeg. Kun je hem bijna zelf voor uit Amerika laten verschepen
pi_193195439
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.

Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?

Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Gewoon in 1 keer erop smijten :Y

ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 graden :Y daarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar :Y
hardcoholic
  maandag 18 mei 2020 @ 19:13:36 #53
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193195509
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:07 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Gewoon in 1 keer erop smijten :Y

ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 graden :Y daarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar :Y
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Keep that perfect beat boy.
pi_193195523
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
goed vlees hoef je niet veel mee te doen om het lekker te maken ;)
hardcoholic
pi_193195553
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
  maandag 18 mei 2020 @ 20:14:20 #56
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193196696
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:16 schreef lighted het volgende:

[..]

als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
True that.
Keep that perfect beat boy.
pi_193196739
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Momenteel Black Ranch Marabú 25,- incl. bij de Sligro, mocht je wat hitte kunnen gebruiken. :Y)
pi_193196768
Hier in de buurt staat een overjarige weber Genesis 310 te koop bij een bouwmarkt voor een wel heel erg vriendelijk prijsje. Ongeveer 1/3 van wat een nieuwe Genesis II kost. Weet iemand wat het grote verschil is tussen de Genesis I en de Genesis II? Natuurlijk is de eerste generatie al vier jaar oud, maar ja wat zijn nu helemaal de revolutionaire ontwikkelingen de laatste vier jaar in bbq-land geweest die ik dan zou missen?

TLDR: is een Weber Genesis I 310 Original voor 280 euro een goede deal? Of mis ik dan iets waar ik spijt van ga krijgen?
  maandag 18 mei 2020 @ 21:13:23 #59
130803 Gripper
Get a grip
pi_193197707
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
<>
En dan een goeie maand wachten :9
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

WsCHOfX.jpg

ZyKyBKU.jpg?1
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 21:23:33 #60
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193197890
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ontzettend zonde!
Spoilers!
  maandag 18 mei 2020 @ 21:29:46 #61
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193198012
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oeffff!!! Jammer! Wel netjes dat je dat gewoon eerlijk post hier!
Keep that perfect beat boy.
pi_193198047
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.

Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?

Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
pi_193198061
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.

Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.

In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld

Wat een teleurstelling :')
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer :N

Dat weten we dan ook weer...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
  maandag 18 mei 2020 @ 21:34:25 #64
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193198096
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:31 schreef Welten het volgende:

[..]

In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
Hhmmm okay. Normaliter heb ik geen problemen met biefstukken en entrecotes grillen, of bakken. Dat gaat bijna tijd goed en zijn ze mooi medium rare. Maar dat deed ik altijd zonder temperatuur.

Laat ik het maar gewoon proberen dan.
Keep that perfect beat boy.
pi_193198173
Zonde Gripper. Maar ja, van de mislukkingen leer je het meest
  maandag 18 mei 2020 @ 22:10:49 #66
130803 Gripper
Get a grip
pi_193198610
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:32 schreef Welten het volgende:

[..]

Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.

Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 23:36:06 #67
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193199750
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.

Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Had je wel genoeg van de buitenste rand weggesneden?

Ik zag pas bij de Smaak van Joel dat hij dry aged steaks van (volgens mij) 140 en 180 dagen at. Echt bijzonder dat dat kan.
Spoilers!
pi_193202306
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Ah ja, fijn dat je mijn smaak kent en dit alvast voor me invult. ;)
Ik wilde ze inderdaad direct grillen en niet sous vide garen, wie weet maakt dat verschil.
pi_193207769
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:41 schreef RickoKun het volgende:
Vraag:

Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?

Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis :)
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:14:09 #70
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193207835
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis :)
Nice, ook eens even kijken aankomende periode.
Keep that perfect beat boy.
pi_193214377
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis :)
Goede slager :Y
pi_193219537
https://traegergrills.nl/

Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
pi_193221375
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 08:27 schreef Chivaz het volgende:
https://traegergrills.nl/

Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.
Wat ik ook nog las is dat de meesten en verkeerd opvoersysteem hebben voor de pellets waardoor er risico is op vlamdoorslag en dat de pellets uitzetten in het opvoersysteem door vocht en je machine niet meer werkt. Weber heeft met hun nieuwe apparaat dit opgelost.
  woensdag 20 mei 2020 @ 11:26:49 #74
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_193221679
brandt houtskool van bv Gamma (8¤ voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12¤ voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
pi_193221762
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
brandt houtskool van bv Gamma (8¤ voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12¤ voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
Er zit wel degelijk verschil in verschillende soorten houtskool. Goede soorten branden veel langer dan de vaak goedkope soorten. Voor low en slow is dat wel handig, voor een paar hamburgers te bakken maakt het geen fluit uit.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')