Gewoon in 1 keer erop smijtenquote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:07 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Gewoon in 1 keer erop smijten
ff direct aangrillen, daarna langzaam doorgaren indirect. Met kerntermometer tot een kern temp van ongeveer 50 graden daarna 10 min laten rusten in de folie, zout/peper eroverheen en klaar
goed vlees hoef je niet veel mee te doen om het lekker te makenquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gramquote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
True that.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:16 schreef lighted het volgende:
[..]
als noob zou ik lekker steaks maken en niet 1 stuk. Een steak is wat makkelijker en dan verziek je niet in 1 keer 800gram
Momenteel Black Ranch Marabú 25,- incl. bij de Sligro, mocht je wat hitte kunnen gebruiken.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
<>
En dan een goeie maand wachten
Wat ontzettend zonde!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeffff!!! Jammer! Wel netjes dat je dat gewoon eerlijk post hier!quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:21 schreef RickoKun het volgende:
Okay dus ik heb met mijn noobhoofd een mooie brok Zuid Amerikaanse Ribeye op de kop getikt van 800 gram.
Maar goed, moet ik die hele brok op de bbq donderen, of kan ik er ook stukken van snijden en het er daarna op gooien? Dat laatste waarschijnlijk niet ivm de sappen die er dan uit donderen?
Heb al wel een vlijmscherp vleesmes besteld.
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:13 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb dit weekend (van 10 april tot 16 mei ge-aged, 36 dagen) het pakket geopend. De hele maand hingen er allerlei funky fungi geuren in de koelkast en het vlees veranderde duidelijk zichtbaar van kleur en structuur.
Zaterdag 9 mooie dikke steaks van gesneden, en na het afsnijden van de droge randjes had ik iets meer dan 2 kilo. Oorspronkelijk was het vlees 2,9 kg.
Kleur zag er goed uit.
In de sous vide gegaard op 50 graden en daarna kort en heet gegrilld
Wat een teleurstelling
Er hing een hele vieze scherpe penetrante geur omheen, ammoniak achtig.
Heb mn bordje niet leeg gegeten dit keer
Dat weten we dan ook weer...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hhmmm okay. Normaliter heb ik geen problemen met biefstukken en entrecotes grillen, of bakken. Dat gaat bijna tijd goed en zijn ze mooi medium rare. Maar dat deed ik altijd zonder temperatuur.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:31 schreef Welten het volgende:
[..]
In mijn ogen is het moeilijker om een groot stuk reversed sear te verneuken dan 1 steak, mits je een thermometer hebt.
Ik zou dat stuk dus reversed sear doen: indirect garen tot een kern en daarna beide kanten kort, heet aangrillen. Dat vind ik makkelijker dan een dunne steak direct grillen wat al snel te vlug gaat als je niet oplet.
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.quote:Op maandag 18 mei 2020 21:32 schreef Welten het volgende:
[..]
Ai, zonde om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook zakken besteld om te dry-agen.
Denk je dat het niet goed gegaan is of was het gewoon je smaak niet?
Had je wel genoeg van de buitenste rand weggesneden?quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Er is niks mis gegaan, het was niet bedorven. Maar die umami smaken waar iedereen over praat, die hele diepe smaakontwikkeling en botermals vlees waarin de taaie eiwitten verdwenen zijn, al dat lekkers waar ik op hoopte heb ik niet geproefd.
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Ga het met de overige steaks nog 1x proberen zonder ze eerst sous vide te verwarmen. Gewoon direct grillen.
Ah ja, fijn dat je mijn smaak kent en dit alvast voor me invult.quote:Op maandag 18 mei 2020 22:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Het zou ook vast jouw smaak niet zijn, wij waren het er met zn vieren over eens dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuisquote:Op zaterdag 16 mei 2020 19:41 schreef RickoKun het volgende:
Vraag:
Waar kan ik goed vlees halen of laten bezorgen, online (of in buurt van Groningen)?
Ik wil donderdag de Weber weer in de hens steken, en snak naar wat ribeyes.
Nice, ook eens even kijken aankomende periode.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Goede slagerquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
Verlengde Hereweg, slagerij het Herenhuis
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.quote:Op woensdag 20 mei 2020 08:27 schreef Chivaz het volgende:
https://traegergrills.nl/
Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zit te twijfelen om zo’n pelletsmoker te kopen.
Er zit wel degelijk verschil in verschillende soorten houtskool. Goede soorten branden veel langer dan de vaak goedkope soorten. Voor low en slow is dat wel handig, voor een paar hamburgers te bakken maakt het geen fluit uit.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
brandt houtskool van bv Gamma (8¤ voor 9kg) minder lang dan bv een zak van Barbecook (12¤ voor 5 kg) of zit dat gewoon tussen de oren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |