Die BBQ Cola dingenquote:Op zaterdag 4 april 2020 22:33 schreef nelisb het volgende:
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.
Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.
Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
Geweldigquote:Op zondag 5 april 2020 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's!
Vandaag dus gyros en naans van de bbq.
Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.
[ afbeelding ]
Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.
[ afbeelding ]
Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
[ afbeelding ]
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.
Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.
En dan een goeie maand wachten
In de pekel zettenquote:Op maandag 6 april 2020 18:05 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hele kip roosteren: dry/wet rub?
Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct?
jeetje wat een verschilquote:Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden
Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.quote:Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden
Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.quote:
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..quote:Op maandag 6 april 2020 10:35 schreef Houniet het volgende:
Nieuwe kruiden besteld.
https://www.basbq.com/web(...)-shit-seasoning.html
Bier bbq worstjes heet het.quote:Op dinsdag 7 april 2020 19:41 schreef Harveo het volgende:
[..]
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.
[..]
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
precies. Daarom zoek ik iets betersquote:Op dinsdag 7 april 2020 19:34 schreef Ferdii het volgende:
[..]
jeetje wat een verschil
met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow
Laat mijquote:Op dinsdag 7 april 2020 19:55 schreef lighted het volgende:
[..]
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?quote:Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijkzeker lekker. Ja, met Corona bier ja
.
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.quote:Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijkzeker lekker. Ja, met Corona bier ja
.
Ik ga het eens proberen thnxquote:Op woensdag 8 april 2020 09:32 schreef Den_Haag het volgende:
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.
1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar
1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
Eerst schroei ik ze even aan, beide kanten minuut of 2 zodat je ze ziet verkleuren. Daarna gaan ze in de bak met bier (kamertemperatuur). En dan een beetje of gevoel verder klaar garen.quote:Op woensdag 8 april 2020 09:47 schreef Harveo het volgende:
[..]
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.quote:Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
en naar eigen inzicht iets aanpassen. Ik ga voor iets minder zout en meer knoflook. Je kunt ipv gerookt paprikapoeder ook pittig doorn als je iets meer spice wilquote:
Nice, thanks man!quote:Op woensdag 8 april 2020 20:15 schreef Houniet het volgende:
[..]
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.
/edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/
een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.quote:Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?
Thx, ga het proberenquote:Op donderdag 9 april 2020 18:12 schreef lighted het volgende:
[..]
een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
aanrader
Hier thuis fan van deze.quote:Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?
Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
Deel eens a.u.b. je resultaten.quote:Op zaterdag 11 april 2020 18:56 schreef Harveo het volgende:
Klinkt goed, wat voor bbq heb je?
Hier liggen nou chicken wings op
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 12 april 2020 09:03 schreef Harveo het volgende:
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker.
Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjes
Klinkt en ziet er goed uit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik vergeet jammer genoeg vaak dat er meer dan enkel vlees op de grill te gooien is!
Heb 't laatst geprobeerd met spiesen, vrij dicht op de kolen (zonder rooster); op zich niet verkeerd alleen smelt het vet niet echt goed weg. Naar mijn mening essentieel voor de ultieme wing.![]()
Wat is een Big Mac smashburger?quote:Op maandag 13 april 2020 14:27 schreef Scorpie het volgende:
Heel weekend bbq achter de rug.
Buffalo wings
Moink ballen
Zalmburgers
Big Mac Smashburgers
En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |