abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192462583
quote:
3s.gif Op zondag 5 april 2020 14:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Kokosbriketten:
[ afbeelding ]
Deze zijn erg fijn :Y
  zondag 5 april 2020 @ 22:05:50 #102
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192469040
Foto's!

Vandaag dus gyros en naans van de bbq.

Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.


Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.



Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
Spoilers!
  maandag 6 april 2020 @ 08:13:22 #103
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_192472878
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:16 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Zelf vangen? ;)
Nope, dat heeft de slager al gedaan :P
The Admirals......1995-2007
  maandag 6 april 2020 @ 10:33:05 #104
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474337
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:33 schreef nelisb het volgende:
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.

Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.

Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
Die BBQ Cola dingen :o?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 10:34:26 #105
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474362
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's!

Vandaag dus gyros en naans van de bbq.

Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.
[ afbeelding ]

Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.

[ afbeelding ]

Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
[ afbeelding ]
Geweldig _O_.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 10:35:48 #106
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474382
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 11:28:19 #107
130803 Gripper
Get a grip
pi_192475146
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.

Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.

En dan een goeie maand wachten :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192475834
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.

Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.

En dan een goeie maand wachten :9
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak.
  maandag 6 april 2020 @ 16:48:02 #109
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192480364
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192481693
Hele kip roosteren: dry/wet rub?

Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? oO<
pi_192484703
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 18:05 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hele kip roosteren: dry/wet rub?

Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? oO<
In de pekel zetten
  dinsdag 7 april 2020 @ 09:24:29 #112
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192490892
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192491415
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
pi_192500833
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
jeetje wat een verschil :P

met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow :P
hardcoholic
pi_192501051
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.

quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
pi_192501438
quote:
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
pi_192501950
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:41 schreef Harveo het volgende:

[..]

Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.
[..]

Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
Bier bbq worstjes heet het.
pi_192503374
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:34 schreef Ferdii het volgende:

[..]

jeetje wat een verschil :P

met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow :P
precies. Daarom zoek ik iets beters
  woensdag 8 april 2020 @ 08:33:00 #119
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192508717
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Noice!
  woensdag 8 april 2020 @ 08:55:34 #120
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192509032
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 08:56:18 #121
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192509042
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:55 schreef lighted het volgende:

[..]

waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
Laat mij :P. Eigen kruiden maken heb ik nog nooit gedaan, dus als je tips hebt. Of ik ben gewoon lui :o.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192509637
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.

1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar

1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
pi_192509858
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
pi_192517698
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 20:44 schreef Scorpie het volgende:

[..]

In de pekel zetten
Ik heb een "dry brine" geprobeerd; lijkt wel z'n vruchten af te werpen. 👍
  woensdag 8 april 2020 @ 18:27:14 #125
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192518116
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
  woensdag 8 april 2020 @ 20:12:41 #126
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192520094
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 09:32 schreef Den_Haag het volgende:
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.

1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar

1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
Ik ga het eens proberen thnx :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 20:14:24 #127
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192520129
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 09:47 schreef Harveo het volgende:

[..]

Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
Eerst schroei ik ze even aan, beide kanten minuut of 2 zodat je ze ziet verkleuren. Daarna gaan ze in de bak met bier (kamertemperatuur). En dan een beetje of gevoel verder klaar garen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 20:15:22 #128
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192520153
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.

/edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192520472
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:12 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik ga het eens proberen thnx :).
en naar eigen inzicht iets aanpassen. Ik ga voor iets minder zout en meer knoflook. Je kunt ipv gerookt paprikapoeder ook pittig doorn als je iets meer spice wil
Gaat beetje om gevoel

Dit komt tekens van bbq pit boys. Mijn locatie voor veel recepten en rubs. Hun smoked bourbon beans and bacon
  donderdag 9 april 2020 @ 07:40:52 #130
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192526649
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:15 schreef Houniet het volgende:

[..]

Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.

/edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/
Nice, thanks man!
  donderdag 9 april 2020 @ 09:51:09 #131
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192528705
Vanmorgen spareribs besteld, morgen binnen _O_ zaterdag low en slow.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192537749
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?

Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
pi_192538829
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?

een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
aanrader
pi_192539032
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 18:12 schreef lighted het volgende:

[..]

een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
aanrader
Thx, ga het proberen :')
pi_192540299
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?

Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
Hier thuis fan van deze.

https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/sticky-chicken-wings/
pi_192542236
Vanavond pangasius met peper/zout/dragon/oregano gerookt met druivenhout. Erg lekker :Y
hardcoholic
  vrijdag 10 april 2020 @ 13:56:29 #137
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192552263
:9~.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192555151
Net 3 x een kg picanha gekocht bij de
Lokale slager.
15¤ per stuk. Nu al zin in.
pi_192570901
Gaat goed met de bbq dit weekend.

Gisteren verse pizza. Zelf de bodem ook gemaakt.
Vandaag met de lunch jalapeño cheddar worstjes van vuurenrook.
Vanavond een kilo picanha.

Morgen met de lunch chicken wings. Morgenavond zalm op een ceder houten plankje en maandag een kippetje.
pi_192570995
Klinkt goed, wat voor bbq heb je?

Hier liggen nou chicken wings op :9~
pi_192571031
Ik heb een bastard large uit 2019.
  zaterdag 11 april 2020 @ 19:17:07 #142
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192571328
Hier liggen er pizza's op de kamado vandaag :9
Spoilers!
pi_192571681
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 18:56 schreef Harveo het volgende:
Klinkt goed, wat voor bbq heb je?

Hier liggen nou chicken wings op :9~
Deel eens a.u.b. je resultaten. :Y)

Ben benieuwd hoe je ze hebt bereidt; direct en/of indirect?
pi_192577403
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker.

Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjes :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192596507
quote:
1s.gif Op zondag 12 april 2020 09:03 schreef Harveo het volgende:
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker.

Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjes :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Klinkt en ziet er goed uit. ^O^ Ik vergeet jammer genoeg vaak dat er meer dan enkel vlees op de grill te gooien is!

Heb 't laatst geprobeerd met spiesen, vrij dicht op de kolen (zonder rooster); op zich niet verkeerd alleen smelt het vet niet echt goed weg. Naar mijn mening essentieel voor de ultieme wing. :Y)
pi_192596717
Heel weekend bbq achter de rug.

Buffalo wings
Moink ballen
Zalmburgers
Big Mac Smashburgers
En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op.
  maandag 13 april 2020 @ 17:57:54 #147
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192599968
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 14:27 schreef Scorpie het volgende:
Heel weekend bbq achter de rug.

Buffalo wings
Moink ballen
Zalmburgers
Big Mac Smashburgers
En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op.
Wat is een Big Mac smashburger?
Spoilers!
  maandag 13 april 2020 @ 19:04:15 #148
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_192601196
Officieel geen bbq....

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_192602108
Heeft iemand enig idee of deze al geseasoned is of dat dit nog moet gebeuren?

https://www.karwei.nl/ass(...)jzer-o30cm/p/B132409

Bij deze staat er in de omschrijving bijvoorbeeld al bij dat hij gepreseasoned is:
https://www.intratuin.nl/(...)-30-x-25-x-4-cm.html

Maar dat kan ik bij die van de karwei niet vinden. Voor de zekerheid eerst toch maar seasonen?
pi_192602795
Alleen pre seasoned, dan moet je nog seasonen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')