abonnement Unibet Coolblue
pi_188286977
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen :Y

Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
hier gaat het hakmes er altijd doorheen, krijg je prima stukken :D
hardcoholic
pi_188288846
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:32 schreef Ferdii het volgende:
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip :{
Pak je hem in dan?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_188289538
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 21:27 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Pak je hem in dan?
Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar :{
hardcoholic
pi_188289749
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 22:01 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar :{
Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_188289917
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 22:11 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken. Misschien een beetje als je een droge pekel gebruikt, maar dan heeft het weer weinig invloed op het vlees.
pi_188290054
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 22:20 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken.
Mijn ervaringen zijn anders op de BBQ. En idd, een droge pekel gebruiken.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:27:26 #57
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_188318040
Zaterdag heb ik bij de Marktkauf twee kleine stukjes varkensschouder gekocht; één ervan heb ik pulled pork mee gemaakt:



Ik heb een ultrasimpele rub gemaakt:
- Bruine basterdsuiker
- Theelepel venkelzaadjes
- Twee eetlepels versgemalen peperkorrels
- Twee eetlepels zout
Dit alles is in een plastic diepvrieszak gegaan met het vlees, 24 uur in de koelkast.
Heb het pakketje af en toe gedraaid, meer niet.




We aten het met mijn favoriete BBQ saus, en een vers gekookte maiskolf.

Omdat ik vandaag ook een tijdje weg moest heb ik gezocht naar een setup waarbij ik van 11:00 - 18:00 de temperatuur goed onder controle kon houden, en bij een wat wegzakkend vuurtje de boel niet meteen zou gaan afkoelen. In het alufolie zit een grote natuursteen:



[ Bericht 13% gewijzigd door fietsie op 06-08-2019 19:33:46 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_188318101
baksteen met alufolie helpt om de temp lang warm te houden
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:42:54 #59
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_188318522


Well done...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_188318580
yep dat werk. moet binnenkort ook weer is wat doen met de Q. Kreeg al moinkball verzoeken voor een verjaardagspartijtje
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 6 januari 2020 @ 11:54:27 #61
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190902905
Vanavond gaat er een kip op de Weber :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_190904721
quote:
99s.gif Op maandag 6 januari 2020 11:54 schreef Houniet het volgende:
Vanavond gaat er een kip op de Weber :).
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?

Hoe dan ook, eet smakelijk. :Y)
  maandag 6 januari 2020 @ 14:39:08 #63
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190904761
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 14:35 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?

Hoe dan ook, eet smakelijk. :Y)
Doe ik, zal vanavond foto's plaatsen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 januari 2020 @ 17:47:32 #64
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190907037


Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_190908871
quote:
10s.gif Op maandag 6 januari 2020 17:47 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]

Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Netjes!

Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen. ^O^

Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?

Bedankt voor de afbeelding. :Y)
  dinsdag 7 januari 2020 @ 09:38:30 #66
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190915818
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 20:09 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Netjes!

Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen. ^O^

Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?

Bedankt voor de afbeelding. :Y)
Indirect ja, dit was beetje onder de 200.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192373966
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. :Y)

Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)

Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
pi_192376345
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq :9
pi_192386023
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. :Y)

Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)

Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor :)

Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn :)
  woensdag 1 april 2020 @ 15:05:30 #70
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192392148
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. :Y)

Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)

Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 18:55 schreef Sarabi het volgende:
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq :9
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 09:44 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor :)

Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn :)
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.

Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires :).
Van het weekend cola Spareribs.

@Sarabi, foto's :Y.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192392385
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
pi_192394444
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:19 schreef Chivaz het volgende:
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
niet een bbq.

wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )

denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
hardcoholic
pi_192397241
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 17:06 schreef Ferdii het volgende:

[..]

niet een bbq.

wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )

denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
pi_192398496
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
Er zijn speciale rookboxen te koop voor naast de branders van gasbarbecues. Misschien bestaat het ook wel voor een elektrische bbq.

Maar je kunt natuurlijk ook een bakje rookhout naast je eten zetten, dat hoeft er niet per se onder.
Spoilers!
pi_192404995
quote:
99s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:

Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.

Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires :).

Ik heb een Weber Performer en een Weber Smokey Mountain die ik het meeste gebruik.
Ook heb ik nog een keramische bbq, maar verassend genoeg staat die spreekwoordelijk weg te roesten, daar doe ik nooit meer iets mee. Dat gedoe met die plate setters is niets voor mij.

in het verleden heb ik ook nog een off-set smoker gehad, maar in de parktijk vind ik de smoker van Weber, met waterpan toch het fijnste voor in mijn achtertuin :)
pi_192405102
quote:
99s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:

[..]


[..]


[..]

Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.

Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires :).
Van het weekend cola Spareribs.

@:Sarabi, foto's :Y.
Hier een bastard large en een grill guru medium.
Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week.
  donderdag 2 april 2020 @ 10:27:59 #77
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192406932
Wat een apparaten heren _O_.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  donderdag 2 april 2020 @ 10:28:14 #78
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192406937
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:08 schreef nelisb het volgende:

[..]

Hier een bastard large en een grill guru medium.
Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week.
Wat maak je allemaal?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192407398
Wij hebben een Bastrd medium, een medium Boretti en een grote gasbarbecue. We hebben momenteel te weinig energie om veel te barbecueën. Elk weekend is er zwaar werk te doen. Nu de zomertijd er is, is er misschien door de week ook weer wat tijd.
Afgelopen weekend hebben we wel iets lekkers gemaakt: gehaktballen in de Dutch oven met gepofte knolselderij en gepofte aardappel.
Spoilers!
pi_192411349
quote:
99s.gif Op donderdag 2 april 2020 10:28 schreef Houniet het volgende:

[..]

Wat maak je allemaal?
Bavette
Ribeye van 500/600 gram
Picanha
Chicken wings
Pizza
Burgers
Kip van het spit
Nog veel meer.

Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten

Aardappeltjes in de skillet.
Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese
pi_192414199
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 14:28 schreef nelisb het volgende:

[..]

Bavette
Ribeye van 500/600 gram
Picanha
Chicken wings
Pizza
Burgers
Kip van het spit
Nog veel meer.

Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten

Aardappeltjes in de skillet.
Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese
en je gewicht?
  donderdag 2 april 2020 @ 17:30:23 #82
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192414309
Eh, van de gerechten of het lijf :D?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192416358
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 17:23 schreef lighted het volgende:

[..]

en je gewicht?
Wat heeft mijn gewicht ermee te maken? Welke overigens gemiddeld is.

Een entrecote, wat asperges, spitskool. Geen sausjes.

Niks te vet toch?
pi_192416673
Hier een barrel smoker en klein eitje.
Eindelijk eens tijd om pulled pork te maken dit weekend

[ Bericht 24% gewijzigd door Den_Haag op 02-04-2020 21:46:16 ]
  vrijdag 3 april 2020 @ 12:14:25 #85
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_192428540
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq.
Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning.
The Admirals......1995-2007
  vrijdag 3 april 2020 @ 14:05:50 #86
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192430315
Fuck. Lekker man.
  vrijdag 3 april 2020 @ 14:49:48 #87
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192431136
Wij maken zondag gyros met naan. Nu al trek in.
Spoilers!
  vrijdag 3 april 2020 @ 16:35:36 #88
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192432708
Fotos afterwards _O_ ?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192453782
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 12:14 schreef RodenCity het volgende:
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq.
Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning.
Zelf vangen? ;)
  zaterdag 4 april 2020 @ 22:22:50 #90
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192453869
Ik wil inderdaad footoooss

Ik ga morgen amateuristisch vlees klappen op mijn Weber.
pi_192454056
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.

Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.

Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
pi_192454675
Vanavond de kamado de schuur uitgereden en afgestoft*O*

Ook nog 3,5 kg procereur in de rub gezet en morgen ochtend de fik erin voor Pulled pork :)

Ook mezelf een cadeautje gegeven :P, bbqlighter van grill guru *O*
hardcoholic
  zaterdag 4 april 2020 @ 23:03:49 #93
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_192454737
Morgen denk een kip aan de rotisserie of smashburgers Big Mac style
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_192459292
Vandaag proberen er aan te denken om foto's van de pizza's te maken :D
pi_192460788
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis.
pi_192460926
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:49 schreef anndb het volgende:
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis.
hier staat hij al een uurtje of 4 te branden :)

inmiddels pulled pork op 58 graden kern
hardcoholic
pi_192461383
Welke kolen gebruiken jullie?
pi_192462201
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:38 schreef nelisb het volgende:
Welke kolen gebruiken jullie?
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is :P

Op dit moment heb ik grill guru kolen.

Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis
hardcoholic
  zondag 5 april 2020 @ 14:45:45 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192462250
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:38 schreef nelisb het volgende:
Welke kolen gebruiken jullie?
Kokosbriketten:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192462533
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:41 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is :P

Op dit moment heb ik grill guru kolen.

Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis
Prima toch. Aanbiedingen genoeg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')