Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 13:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zijn jullie "wijsheden" wat het grillen van hamburgers betreft?
Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen.
Wij grillen op hoog vuur, aan beide kanten 3 minuten, gehakt lekker gekneed met veel smaakmakers en geen ei of paneermeel. Maar je kunt ook langzaam garen, alleen kruiden met peper en zout, nauwelijks kneden zodat je een losse burger krijgt.
Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 13:54 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden.![]()
Ik heb nog het een en ander te experimenteren, maar een wat lossere burger geniet bij mij vooralsnog de voorkeur! Ik wil het binnenkort wel met zo een gesmolten plak kaas eroverheen proberen.
Merk je veel verschil tussen langzaam gegaard en bereid op hoog vuur, wanneer de kerntemperatuur ongeveer gelijk is? Daar ben ik wel benieuwd naar.
quote:Op dinsdag 18 juni 2019 14:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak.
Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik.quote:Op woensdag 19 juni 2019 14:04 schreef Friday12 het volgende:
Heb het eerder langs zien komen.. Maar wat zijn goede kolen voor algemeen gebruik?
Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doenquote:Op woensdag 19 juni 2019 14:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik.
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.quote:Op woensdag 19 juni 2019 14:07 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doen
Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoekquote:Op woensdag 19 juni 2019 14:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.quote:Op woensdag 19 juni 2019 16:07 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoek
edit: deze dus?
https://www.ah.nl/product(...)up-premium-houtskool
quote:Op woensdag 19 juni 2019 16:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
Merk kwam me erg bekend voorquote:Op woensdag 19 juni 2019 16:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
quote:Op woensdag 19 juni 2019 14:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.
Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is elke zak van de Sligro waar horeca op staat goed spul? Want volgens mij hebben hun ook gewoon spul van fire-up waar horeca op staat.
Verder terug lezen
Die gele zakken?quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:15 schreef nelisb het volgende:
[..]
Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁
Je kan bij Sligro naast die gele zakken, waarvan ik even het merk niet meer herinner, ook Black Ranch Marabu halen. Harde Zuid-Amerikaanse houtsoort meen ik. Wat moeilijker aan te steken heb ik het idee, maar brandt als het goed is relatief lang.quote:
Die hebben wij sinds vorig jaar ook! Wat Geeft dát veel gemak, zeg! Echt super.quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
De charme er van is het zeker, alleen ook de reden dat ik toch minder vaak bbq dan ik zou willen. Heb hier nog geen gas BBQ, maar staat wel op de planning om die erbij te kopen zsm zodra ik hier een groter balkon heb.quote:Op woensdag 17 juli 2019 12:46 schreef marzman het volgende:
[..]
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?
Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
Ziet er lekker uitquote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!
Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.
Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.
Toen nog even een sausje gemaakt.
Man man, goddelijk voedsel![]()
Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.
Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 22:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.
Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?quote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!
Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.
Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.
Toen nog even een sausje gemaakt.
Man man, goddelijk voedsel![]()
Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.
Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?quote:Op donderdag 18 juli 2019 14:37 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
Ok, weer wat geleerd.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor
[ afbeelding ]
ik pak ze meestal in in aluminium folie, zonder nat te maken, dan krijg je iig geen vlammenquote:Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor
[ afbeelding ]
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:08 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
Ok, noted.quote:Op maandag 29 juli 2019 18:03 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad
Succesquote:Op maandag 29 juli 2019 19:18 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ok, noted.
Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.quote:Op zondag 4 augustus 2019 08:03 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.quote:Op zondag 4 augustus 2019 08:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.
Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?quote:Op zondag 4 augustus 2019 15:09 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
Ik had al iets meer mayo maar dat hielp niet echtquote:Op zondag 4 augustus 2019 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Das altijd zoquote:Op zondag 4 augustus 2019 19:04 schreef Kickinalfa het volgende:
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.
Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doenquote:
hier gaat het hakmes er altijd doorheen, krijg je prima stukkenquote:Op zondag 4 augustus 2019 19:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen![]()
Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
Pak je hem in dan?quote:Op zondag 4 augustus 2019 19:32 schreef Ferdii het volgende:
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip
Dan moet je eens kijken naar pekelen.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:01 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken. Misschien een beetje als je een droge pekel gebruikt, maar dan heeft het weer weinig invloed op het vlees.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:11 schreef JeSuisDroppie het volgende:
[..]
Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Mijn ervaringen zijn anders op de BBQ. En idd, een droge pekel gebruiken.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:20 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken.
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?quote:
Doe ik, zal vanavond foto's plaatsen.quote:Op maandag 6 januari 2020 14:35 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?
Hoe dan ook, eet smakelijk.
Netjes!quote:Op maandag 6 januari 2020 17:47 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Indirect ja, dit was beetje onder de 200.quote:Op maandag 6 januari 2020 20:09 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Netjes!
Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen.![]()
Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?
Bedankt voor de afbeelding.
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoorquote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen.![]()
Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?
Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)
Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen.![]()
Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?
Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)
Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:Op dinsdag 31 maart 2020 18:55 schreef Sarabi het volgende:
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq
Welke BBQ's gebruiken jullie?quote:Op woensdag 1 april 2020 09:44 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor
Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn
niet een bbq.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:19 schreef Chivaz het volgende:
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.quote:Op woensdag 1 april 2020 17:06 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet een bbq.
wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )
denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
Er zijn speciale rookboxen te koop voor naast de branders van gasbarbecues. Misschien bestaat het ook wel voor een elektrische bbq.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
Ik heb een Weber Performer en een Weber Smokey Mountain die ik het meeste gebruik.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.
Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires.
Hier een bastard large en een grill guru medium.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:
[..]
[..]
[..]
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.
Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires.
Van het weekend cola Spareribs.
@:Sarabi, foto's.
Wat maak je allemaal?quote:Op donderdag 2 april 2020 08:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hier een bastard large en een grill guru medium.
Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week.
Bavettequote:
en je gewicht?quote:Op donderdag 2 april 2020 14:28 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bavette
Ribeye van 500/600 gram
Picanha
Chicken wings
Pizza
Burgers
Kip van het spit
Nog veel meer.
Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten
Aardappeltjes in de skillet.
Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese
Wat heeft mijn gewicht ermee te maken? Welke overigens gemiddeld is.quote:
Zelf vangen?quote:Op vrijdag 3 april 2020 12:14 schreef RodenCity het volgende:
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq.
Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning.
hier staat hij al een uurtje of 4 te brandenquote:Op zondag 5 april 2020 12:49 schreef anndb het volgende:
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis.
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding isquote:
Kokosbriketten:quote:
Prima toch. Aanbiedingen genoeg.quote:Op zondag 5 april 2020 14:41 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is
Op dit moment heb ik grill guru kolen.
Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |