abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_187434679
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

De sparerib tutorial van userX, voor de liefhebbers. :)

Ribben van Erasmo (Weber)


Pulled Pork van Xlarge


Stoeltafel maakt een enorme procureur.


De fatty van Emil23 (Cobb)


Ribben van DrParanoid


nelisb grillt biefstuk voor op de pasta


Fietsie bereid een roast en rib van 4 kilo van een wroetvarken (steenoven)



Picana van Catch22 (uds)


Kipdijsaté van GuitarJJ


Pizzahuts spatchcock chicken


Beercan chicken van junkiexp


Bloemkool van Lucky_Strike


Smoke on!
pi_187434992
Beter goed gejat dan slecht bedacht. ^O^
pi_187484195
Wat zijn jullie "wijsheden" wat het grillen van hamburgers betreft? :Y)
pi_187484312
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 13:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zijn jullie "wijsheden" wat het grillen van hamburgers betreft? :Y)
Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen.

Wij grillen op hoog vuur, aan beide kanten 3 minuten, gehakt lekker gekneed met veel smaakmakers en geen ei of paneermeel. Maar je kunt ook langzaam garen, alleen kruiden met peper en zout, nauwelijks kneden zodat je een losse burger krijgt.
Spoilers!
pi_187484620
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen.

Wij grillen op hoog vuur, aan beide kanten 3 minuten, gehakt lekker gekneed met veel smaakmakers en geen ei of paneermeel. Maar je kunt ook langzaam garen, alleen kruiden met peper en zout, nauwelijks kneden zodat je een losse burger krijgt.
Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden. :P

Ik heb nog het een en ander te experimenteren, maar een wat lossere burger geniet bij mij vooralsnog de voorkeur! Ik wil het binnenkort wel met zo een gesmolten plak kaas eroverheen proberen.

Merk je veel verschil tussen langzaam gegaard en bereid op hoog vuur, wanneer de kerntemperatuur ongeveer gelijk is? Daar ben ik wel benieuwd naar. :o
pi_187484698
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 13:54 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden. :P

Ik heb nog het een en ander te experimenteren, maar een wat lossere burger geniet bij mij vooralsnog de voorkeur! Ik wil het binnenkort wel met zo een gesmolten plak kaas eroverheen proberen.

Merk je veel verschil tussen langzaam gegaard en bereid op hoog vuur, wanneer de kerntemperatuur ongeveer gelijk is? Daar ben ik wel benieuwd naar. :o
Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak.
Spoilers!
pi_187487383
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 14:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak.
:Y Misschien vind je een "smash burger" wel interessant.
pi_187488300
Het ultieme Hamburgerboek is wel leuk om te lezen wat dat betreft.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  woensdag 19 juni 2019 @ 14:04:11 #9
194233 Friday12
Originele kloon
pi_187501962
Heb het eerder langs zien komen.. Maar wat zijn goede kolen voor algemeen gebruik?
pi_187501991
quote:
6s.gif Op woensdag 19 juni 2019 14:04 schreef Friday12 het volgende:
Heb het eerder langs zien komen.. Maar wat zijn goede kolen voor algemeen gebruik?
Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik.
Spoilers!
  woensdag 19 juni 2019 @ 14:07:45 #11
194233 Friday12
Originele kloon
pi_187502013
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 14:06 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik.
Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doen
pi_187502362
quote:
6s.gif Op woensdag 19 juni 2019 14:07 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doen
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.
Spoilers!
  woensdag 19 juni 2019 @ 16:07:15 #13
194233 Friday12
Originele kloon
pi_187503771
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 14:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.
Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoek :P

edit: deze dus?
https://www.ah.nl/product(...)up-premium-houtskool
pi_187503913
quote:
6s.gif Op woensdag 19 juni 2019 16:07 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoek :P

edit: deze dus?
https://www.ah.nl/product(...)up-premium-houtskool
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
Spoilers!
  woensdag 19 juni 2019 @ 16:19:59 #15
194233 Friday12
Originele kloon
pi_187503921
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 16:19 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
^O^ thnx
  woensdag 19 juni 2019 @ 17:01:29 #16
194233 Friday12
Originele kloon
pi_187504440
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 16:19 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
Merk kwam me erg bekend voor _O- heb er nog een nieuwe zak met briketten van staan.
  Moderator woensdag 19 juni 2019 @ 17:02:00 #17
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_187504449
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 14:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.

Is elke zak van de Sligro waar horeca op staat goed spul? Want volgens mij hebben hun ook gewoon spul van fire-up waar horeca op staat.


Verder terug lezen
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_187504590
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:02 schreef derLudolf het volgende:

[..]


Is elke zak van de Sligro waar horeca op staat goed spul? Want volgens mij hebben hun ook gewoon spul van fire-up waar horeca op staat.


Verder terug lezen
Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁
  Moderator woensdag 19 juni 2019 @ 17:32:29 #19
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_187504813
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:15 schreef nelisb het volgende:

[..]

Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁
Die gele zakken?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_187504824
Er zit natuurlijk wel verschil tussen de verschillende zakken van restaurantkwaliteit. Maar als je supermarktspul gewend bent, is elke zak restautantkwaliteit al zo'n enorme vooruitgang dat het merk er niet veel toe doet.
Spoilers!
  woensdag 19 juni 2019 @ 17:35:56 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187504857
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187505211
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:32 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die gele zakken?
Je kan bij Sligro naast die gele zakken, waarvan ik even het merk niet meer herinner, ook Black Ranch Marabu halen. Harde Zuid-Amerikaanse houtsoort meen ik. Wat moeilijker aan te steken heb ik het idee, maar brandt als het goed is relatief lang.

Onlangs was houtskool van Dammers, Afrikaans hout (acacia) als het goed is, daar in de aanbieding.
pi_187505223
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
Die hebben wij sinds vorig jaar ook! Wat Geeft dát veel gemak, zeg! Echt super.

Zijn wel een beetje aan het experimenteren met houtsnippers enzo. Lekkere tips hier?
Is dat zo?
pi_187515203
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:32 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die gele zakken?

Ja die. Maar ook de kokos en de dammers.
pi_187691622
Welke soorten olie gebruiken jullie voor het grillen? Zij het voor het voedsel of het rooster. :P
pi_187786757
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.

Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
pi_187810285
welke houtsoort heb je gebruikt? Als je hickory pakt, dan is dat natuurlijk een stuk zwaarder dan appel of kers.

Daarnaast ook de hoeveelheid chunks.

De 3-2-1 methode kun je natuurlijk ook anders doen. De eerste drie uur is om de bark te vormen, en ook de rooksmaak op te nemen. Als je na 2 uur al vindt dat er genoeg bark is, dan kun je ook door naar het wrappen.

Je kan ook natuurlijk je rookhout weghalen na 1 uur.
  dinsdag 16 juli 2019 @ 20:55:51 #28
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_187957434
Voordat dit topic kapot bloed.

Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!

Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.

Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.

Toen nog even een sausje gemaakt.

Man man, goddelijk voedsel :D

Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.

Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.



pi_187966162
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?

Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
Onder deze lijn niet schrijven
pi_187966676
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 12:46 schreef marzman het volgende:

[..]

Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?

Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
De charme er van is het zeker, alleen ook de reden dat ik toch minder vaak bbq dan ik zou willen. Heb hier nog geen gas BBQ, maar staat wel op de planning om die erbij te kopen zsm zodra ik hier een groter balkon heb.
pi_187986867
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.

Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!

Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.

Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.

Toen nog even een sausje gemaakt.

Man man, goddelijk voedsel :D

Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.

Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit :)

En wat is alles nog maagdelijk schoon :D
graag een update van jouw buitenset over 5 jaar :s)
pi_187986913
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.

Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout :)
  zondag 28 juli 2019 @ 22:54:49 #33
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
  maandag 29 juli 2019 @ 14:08:33 #34
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188188036
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.

Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!

Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.

Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.

Toen nog even een sausje gemaakt.

Man man, goddelijk voedsel :D

Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.

Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 29 juli 2019 @ 14:09:53 #35
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188188061
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juli 2019 14:37 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout :)
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_188188270
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor :)

  maandag 29 juli 2019 @ 14:56:33 #37
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188188654
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor :)

[ afbeelding ]
Ok, weer wat geleerd.
Volgende keer iets roken doe ik de directe manier.

thx!!!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_188188705
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor :)

[ afbeelding ]
ik pak ze meestal in in aluminium folie, zonder nat te maken, dan krijg je iig geen vlammen :Y
hardcoholic
  maandag 29 juli 2019 @ 18:03:32 #39
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_188191431
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:08 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad :@
  maandag 29 juli 2019 @ 19:18:03 #40
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188192907
quote:
1s.gif Op maandag 29 juli 2019 18:03 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad :@
Ok, noted.

Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 29 juli 2019 @ 22:16:03 #41
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_188196238
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 19:18 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ok, noted.

Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
Succes ^O^
pi_188276555
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
pi_188276857
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 08:03 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.

Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Spoilers!
pi_188281627
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 08:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.

Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
pi_188282634
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 15:09 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Spoilers!
pi_188282955
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Ik had al iets meer mayo maar dat hielp niet echt
pi_188286581
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.

Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
pi_188286620
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:04 schreef Kickinalfa het volgende:
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.

Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
Das altijd zo :D
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_188286782
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:08 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Das altijd zo :D
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen :Y

Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
Spoilers!
pi_188286958
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip :{
hardcoholic
pi_188286977
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen :Y

Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
hier gaat het hakmes er altijd doorheen, krijg je prima stukken :D
hardcoholic
pi_188288846
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:32 schreef Ferdii het volgende:
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip :{
Pak je hem in dan?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_188289538
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 21:27 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Pak je hem in dan?
Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar :{
hardcoholic
pi_188289749
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 22:01 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar :{
Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_188289917
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 22:11 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken. Misschien een beetje als je een droge pekel gebruikt, maar dan heeft het weer weinig invloed op het vlees.
pi_188290054
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 22:20 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken.
Mijn ervaringen zijn anders op de BBQ. En idd, een droge pekel gebruiken.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:27:26 #57
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_188318040
Zaterdag heb ik bij de Marktkauf twee kleine stukjes varkensschouder gekocht; één ervan heb ik pulled pork mee gemaakt:



Ik heb een ultrasimpele rub gemaakt:
- Bruine basterdsuiker
- Theelepel venkelzaadjes
- Twee eetlepels versgemalen peperkorrels
- Twee eetlepels zout
Dit alles is in een plastic diepvrieszak gegaan met het vlees, 24 uur in de koelkast.
Heb het pakketje af en toe gedraaid, meer niet.




We aten het met mijn favoriete BBQ saus, en een vers gekookte maiskolf.

Omdat ik vandaag ook een tijdje weg moest heb ik gezocht naar een setup waarbij ik van 11:00 - 18:00 de temperatuur goed onder controle kon houden, en bij een wat wegzakkend vuurtje de boel niet meteen zou gaan afkoelen. In het alufolie zit een grote natuursteen:



[ Bericht 13% gewijzigd door fietsie op 06-08-2019 19:33:46 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_188318101
baksteen met alufolie helpt om de temp lang warm te houden
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:42:54 #59
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_188318522


Well done...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_188318580
yep dat werk. moet binnenkort ook weer is wat doen met de Q. Kreeg al moinkball verzoeken voor een verjaardagspartijtje
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 6 januari 2020 @ 11:54:27 #61
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190902905
Vanavond gaat er een kip op de Weber :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_190904721
quote:
99s.gif Op maandag 6 januari 2020 11:54 schreef Houniet het volgende:
Vanavond gaat er een kip op de Weber :).
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?

Hoe dan ook, eet smakelijk. :Y)
  maandag 6 januari 2020 @ 14:39:08 #63
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190904761
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 14:35 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?

Hoe dan ook, eet smakelijk. :Y)
Doe ik, zal vanavond foto's plaatsen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 januari 2020 @ 17:47:32 #64
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190907037


Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_190908871
quote:
10s.gif Op maandag 6 januari 2020 17:47 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]

Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Netjes!

Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen. ^O^

Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?

Bedankt voor de afbeelding. :Y)
  dinsdag 7 januari 2020 @ 09:38:30 #66
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_190915818
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 20:09 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Netjes!

Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen. ^O^

Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?

Bedankt voor de afbeelding. :Y)
Indirect ja, dit was beetje onder de 200.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192373966
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. :Y)

Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)

Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
pi_192376345
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq :9
pi_192386023
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. :Y)

Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)

Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor :)

Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn :)
  woensdag 1 april 2020 @ 15:05:30 #70
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192392148
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. :Y)

Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?

Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)

Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 18:55 schreef Sarabi het volgende:
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq :9
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 09:44 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor :)

Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn :)
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.

Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires :).
Van het weekend cola Spareribs.

@Sarabi, foto's :Y.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192392385
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
pi_192394444
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:19 schreef Chivaz het volgende:
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
niet een bbq.

wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )

denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
hardcoholic
pi_192397241
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 17:06 schreef Ferdii het volgende:

[..]

niet een bbq.

wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )

denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
pi_192398496
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
Er zijn speciale rookboxen te koop voor naast de branders van gasbarbecues. Misschien bestaat het ook wel voor een elektrische bbq.

Maar je kunt natuurlijk ook een bakje rookhout naast je eten zetten, dat hoeft er niet per se onder.
Spoilers!
pi_192404995
quote:
99s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:

Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.

Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires :).

Ik heb een Weber Performer en een Weber Smokey Mountain die ik het meeste gebruik.
Ook heb ik nog een keramische bbq, maar verassend genoeg staat die spreekwoordelijk weg te roesten, daar doe ik nooit meer iets mee. Dat gedoe met die plate setters is niets voor mij.

in het verleden heb ik ook nog een off-set smoker gehad, maar in de parktijk vind ik de smoker van Weber, met waterpan toch het fijnste voor in mijn achtertuin :)
pi_192405102
quote:
99s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:

[..]


[..]


[..]

Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.

Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires :).
Van het weekend cola Spareribs.

@:Sarabi, foto's :Y.
Hier een bastard large en een grill guru medium.
Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week.
  donderdag 2 april 2020 @ 10:27:59 #77
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192406932
Wat een apparaten heren _O_.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  donderdag 2 april 2020 @ 10:28:14 #78
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192406937
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:08 schreef nelisb het volgende:

[..]

Hier een bastard large en een grill guru medium.
Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week.
Wat maak je allemaal?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192407398
Wij hebben een Bastrd medium, een medium Boretti en een grote gasbarbecue. We hebben momenteel te weinig energie om veel te barbecueën. Elk weekend is er zwaar werk te doen. Nu de zomertijd er is, is er misschien door de week ook weer wat tijd.
Afgelopen weekend hebben we wel iets lekkers gemaakt: gehaktballen in de Dutch oven met gepofte knolselderij en gepofte aardappel.
Spoilers!
pi_192411349
quote:
99s.gif Op donderdag 2 april 2020 10:28 schreef Houniet het volgende:

[..]

Wat maak je allemaal?
Bavette
Ribeye van 500/600 gram
Picanha
Chicken wings
Pizza
Burgers
Kip van het spit
Nog veel meer.

Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten

Aardappeltjes in de skillet.
Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese
pi_192414199
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 14:28 schreef nelisb het volgende:

[..]

Bavette
Ribeye van 500/600 gram
Picanha
Chicken wings
Pizza
Burgers
Kip van het spit
Nog veel meer.

Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten

Aardappeltjes in de skillet.
Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese
en je gewicht?
  donderdag 2 april 2020 @ 17:30:23 #82
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192414309
Eh, van de gerechten of het lijf :D?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192416358
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 17:23 schreef lighted het volgende:

[..]

en je gewicht?
Wat heeft mijn gewicht ermee te maken? Welke overigens gemiddeld is.

Een entrecote, wat asperges, spitskool. Geen sausjes.

Niks te vet toch?
pi_192416673
Hier een barrel smoker en klein eitje.
Eindelijk eens tijd om pulled pork te maken dit weekend

[ Bericht 24% gewijzigd door Den_Haag op 02-04-2020 21:46:16 ]
  vrijdag 3 april 2020 @ 12:14:25 #85
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_192428540
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq.
Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning.
The Admirals......1995-2007
  vrijdag 3 april 2020 @ 14:05:50 #86
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192430315
Fuck. Lekker man.
  vrijdag 3 april 2020 @ 14:49:48 #87
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192431136
Wij maken zondag gyros met naan. Nu al trek in.
Spoilers!
  vrijdag 3 april 2020 @ 16:35:36 #88
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192432708
Fotos afterwards _O_ ?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192453782
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 12:14 schreef RodenCity het volgende:
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq.
Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning.
Zelf vangen? ;)
  zaterdag 4 april 2020 @ 22:22:50 #90
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192453869
Ik wil inderdaad footoooss

Ik ga morgen amateuristisch vlees klappen op mijn Weber.
pi_192454056
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.

Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.

Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
pi_192454675
Vanavond de kamado de schuur uitgereden en afgestoft*O*

Ook nog 3,5 kg procereur in de rub gezet en morgen ochtend de fik erin voor Pulled pork :)

Ook mezelf een cadeautje gegeven :P, bbqlighter van grill guru *O*
hardcoholic
pi_192454737
Morgen denk een kip aan de rotisserie of smashburgers Big Mac style
pi_192459292
Vandaag proberen er aan te denken om foto's van de pizza's te maken :D
pi_192460788
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis.
pi_192460926
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:49 schreef anndb het volgende:
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis.
hier staat hij al een uurtje of 4 te branden :)

inmiddels pulled pork op 58 graden kern
hardcoholic
pi_192461383
Welke kolen gebruiken jullie?
pi_192462201
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:38 schreef nelisb het volgende:
Welke kolen gebruiken jullie?
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is :P

Op dit moment heb ik grill guru kolen.

Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis
hardcoholic
  zondag 5 april 2020 @ 14:45:45 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192462250
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:38 schreef nelisb het volgende:
Welke kolen gebruiken jullie?
Kokosbriketten:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192462533
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:41 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is :P

Op dit moment heb ik grill guru kolen.

Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis
Prima toch. Aanbiedingen genoeg.
pi_192462583
quote:
3s.gif Op zondag 5 april 2020 14:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Kokosbriketten:
[ afbeelding ]
Deze zijn erg fijn :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')