abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_187786757
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.

Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
pi_187810285
welke houtsoort heb je gebruikt? Als je hickory pakt, dan is dat natuurlijk een stuk zwaarder dan appel of kers.

Daarnaast ook de hoeveelheid chunks.

De 3-2-1 methode kun je natuurlijk ook anders doen. De eerste drie uur is om de bark te vormen, en ook de rooksmaak op te nemen. Als je na 2 uur al vindt dat er genoeg bark is, dan kun je ook door naar het wrappen.

Je kan ook natuurlijk je rookhout weghalen na 1 uur.
  dinsdag 16 juli 2019 @ 20:55:51 #28
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_187957434
Voordat dit topic kapot bloed.

Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!

Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.

Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.

Toen nog even een sausje gemaakt.

Man man, goddelijk voedsel :D

Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.

Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.



pi_187966162
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?

Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
Onder deze lijn niet schrijven
pi_187966676
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 12:46 schreef marzman het volgende:

[..]

Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?

Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
De charme er van is het zeker, alleen ook de reden dat ik toch minder vaak bbq dan ik zou willen. Heb hier nog geen gas BBQ, maar staat wel op de planning om die erbij te kopen zsm zodra ik hier een groter balkon heb.
pi_187986867
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.

Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!

Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.

Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.

Toen nog even een sausje gemaakt.

Man man, goddelijk voedsel :D

Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.

Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit :)

En wat is alles nog maagdelijk schoon :D
graag een update van jouw buitenset over 5 jaar :s)
pi_187986913
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.

Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout :)
  zondag 28 juli 2019 @ 22:54:49 #33
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
  maandag 29 juli 2019 @ 14:08:33 #34
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188188036
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.

Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!

Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.

Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.

Toen nog even een sausje gemaakt.

Man man, goddelijk voedsel :D

Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.

Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 29 juli 2019 @ 14:09:53 #35
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188188061
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juli 2019 14:37 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout :)
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_188188270
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor :)

  maandag 29 juli 2019 @ 14:56:33 #37
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188188654
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor :)

[ afbeelding ]
Ok, weer wat geleerd.
Volgende keer iets roken doe ik de directe manier.

thx!!!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_188188705
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor :)

[ afbeelding ]
ik pak ze meestal in in aluminium folie, zonder nat te maken, dan krijg je iig geen vlammen :Y
hardcoholic
  maandag 29 juli 2019 @ 18:03:32 #39
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_188191431
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 14:08 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad :@
  maandag 29 juli 2019 @ 19:18:03 #40
168739 Red_85
'echt wel'
pi_188192907
quote:
1s.gif Op maandag 29 juli 2019 18:03 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad :@
Ok, noted.

Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 29 juli 2019 @ 22:16:03 #41
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_188196238
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2019 19:18 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ok, noted.

Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
Succes ^O^
pi_188276555
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
pi_188276857
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 08:03 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.

Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Spoilers!
pi_188281627
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 08:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.

Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
pi_188282634
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 15:09 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]

Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Spoilers!
pi_188282955
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2019 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Ik had al iets meer mayo maar dat hielp niet echt
pi_188286581
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.

Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
pi_188286620
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:04 schreef Kickinalfa het volgende:
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.

Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
Das altijd zo :D
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_188286782
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 19:08 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Das altijd zo :D
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen :Y

Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
Spoilers!
pi_188286958
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip :{
hardcoholic
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')