Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
De charme er van is het zeker, alleen ook de reden dat ik toch minder vaak bbq dan ik zou willen. Heb hier nog geen gas BBQ, maar staat wel op de planning om die erbij te kopen zsm zodra ik hier een groter balkon heb.quote:Op woensdag 17 juli 2019 12:46 schreef marzman het volgende:
[..]
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?
Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
Ziet er lekker uitquote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!
Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.
Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.
Toen nog even een sausje gemaakt.
Man man, goddelijk voedsel![]()
Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.
Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 22:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.
Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?quote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!
Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.
Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.
Toen nog even een sausje gemaakt.
Man man, goddelijk voedsel![]()
Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.
Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?quote:Op donderdag 18 juli 2019 14:37 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
Ok, weer wat geleerd.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor
[ afbeelding ]
ik pak ze meestal in in aluminium folie, zonder nat te maken, dan krijg je iig geen vlammenquote:Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor
[ afbeelding ]
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:08 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
Ok, noted.quote:Op maandag 29 juli 2019 18:03 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad
Succesquote:Op maandag 29 juli 2019 19:18 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ok, noted.
Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.quote:Op zondag 4 augustus 2019 08:03 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.quote:Op zondag 4 augustus 2019 08:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.
Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?quote:Op zondag 4 augustus 2019 15:09 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
Ik had al iets meer mayo maar dat hielp niet echtquote:Op zondag 4 augustus 2019 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Das altijd zoquote:Op zondag 4 augustus 2019 19:04 schreef Kickinalfa het volgende:
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.
Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |