hier gaat het hakmes er altijd doorheen, krijg je prima stukkenquote:Op zondag 4 augustus 2019 19:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen
Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
Pak je hem in dan?quote:Op zondag 4 augustus 2019 19:32 schreef Ferdii het volgende:
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip
Dan moet je eens kijken naar pekelen.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:01 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken. Misschien een beetje als je een droge pekel gebruikt, maar dan heeft het weer weinig invloed op het vlees.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:11 schreef JeSuisDroppie het volgende:
[..]
Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Mijn ervaringen zijn anders op de BBQ. En idd, een droge pekel gebruiken.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:20 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken.
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?quote:
Doe ik, zal vanavond foto's plaatsen.quote:Op maandag 6 januari 2020 14:35 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?
Hoe dan ook, eet smakelijk.
Netjes!quote:Op maandag 6 januari 2020 17:47 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Indirect ja, dit was beetje onder de 200.quote:Op maandag 6 januari 2020 20:09 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Netjes!
Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen.
Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?
Bedankt voor de afbeelding.
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoorquote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen.
Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?
Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)
Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen.
Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?
Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)
Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:Op dinsdag 31 maart 2020 18:55 schreef Sarabi het volgende:
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq
Welke BBQ's gebruiken jullie?quote:Op woensdag 1 april 2020 09:44 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor
Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn
niet een bbq.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:19 schreef Chivaz het volgende:
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.quote:Op woensdag 1 april 2020 17:06 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet een bbq.
wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )
denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
Er zijn speciale rookboxen te koop voor naast de branders van gasbarbecues. Misschien bestaat het ook wel voor een elektrische bbq.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
Ik heb een Weber Performer en een Weber Smokey Mountain die ik het meeste gebruik.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.
Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |