Die BBQ Cola dingenquote:Op zaterdag 4 april 2020 22:33 schreef nelisb het volgende:
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.
Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.
Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
Geweldigquote:Op zondag 5 april 2020 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's!
Vandaag dus gyros en naans van de bbq.
Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.
[ afbeelding ]
Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.
[ afbeelding ]
Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
[ afbeelding ]
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.
Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.
En dan een goeie maand wachten
In de pekel zettenquote:Op maandag 6 april 2020 18:05 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hele kip roosteren: dry/wet rub?
Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct?
jeetje wat een verschilquote:Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden
Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.quote:Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden
Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.quote:
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..quote:Op maandag 6 april 2020 10:35 schreef Houniet het volgende:
Nieuwe kruiden besteld.
https://www.basbq.com/web(...)-shit-seasoning.html
Bier bbq worstjes heet het.quote:Op dinsdag 7 april 2020 19:41 schreef Harveo het volgende:
[..]
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.
[..]
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
precies. Daarom zoek ik iets betersquote:Op dinsdag 7 april 2020 19:34 schreef Ferdii het volgende:
[..]
jeetje wat een verschil
met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow
Laat mijquote:Op dinsdag 7 april 2020 19:55 schreef lighted het volgende:
[..]
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?quote:Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijkzeker lekker. Ja, met Corona bier ja
.
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.quote:Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijkzeker lekker. Ja, met Corona bier ja
.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |