abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192462583
quote:
3s.gif Op zondag 5 april 2020 14:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Kokosbriketten:
[ afbeelding ]
Deze zijn erg fijn :Y
  zondag 5 april 2020 @ 22:05:50 #102
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192469040
Foto's!

Vandaag dus gyros en naans van de bbq.

Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.


Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.



Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
Spoilers!
  maandag 6 april 2020 @ 08:13:22 #103
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_192472878
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:16 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Zelf vangen? ;)
Nope, dat heeft de slager al gedaan :P
The Admirals......1995-2007
  maandag 6 april 2020 @ 10:33:05 #104
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474337
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:33 schreef nelisb het volgende:
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.

Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.

Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
Die BBQ Cola dingen :o?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 10:34:26 #105
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474362
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's!

Vandaag dus gyros en naans van de bbq.

Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.
[ afbeelding ]

Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.

[ afbeelding ]

Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
[ afbeelding ]
Geweldig _O_.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 10:35:48 #106
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474382
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 11:28:19 #107
130803 Gripper
Get a grip
pi_192475146
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.

Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.

En dan een goeie maand wachten :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192475834
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.

Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.

En dan een goeie maand wachten :9
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak.
  maandag 6 april 2020 @ 16:48:02 #109
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192480364
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192481693
Hele kip roosteren: dry/wet rub?

Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? oO<
pi_192484703
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 18:05 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hele kip roosteren: dry/wet rub?

Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? oO<
In de pekel zetten
  dinsdag 7 april 2020 @ 09:24:29 #112
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192490892
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192491415
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
pi_192500833
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
jeetje wat een verschil :P

met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow :P
hardcoholic
pi_192501051
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.

quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
pi_192501438
quote:
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
pi_192501950
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:41 schreef Harveo het volgende:

[..]

Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.
[..]

Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
Bier bbq worstjes heet het.
pi_192503374
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:34 schreef Ferdii het volgende:

[..]

jeetje wat een verschil :P

met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow :P
precies. Daarom zoek ik iets beters
  woensdag 8 april 2020 @ 08:33:00 #119
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192508717
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Noice!
  woensdag 8 april 2020 @ 08:55:34 #120
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192509032
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 08:56:18 #121
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192509042
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:55 schreef lighted het volgende:

[..]

waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
Laat mij :P. Eigen kruiden maken heb ik nog nooit gedaan, dus als je tips hebt. Of ik ben gewoon lui :o.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192509637
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.

1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar

1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
pi_192509858
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
pi_192517698
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 20:44 schreef Scorpie het volgende:

[..]

In de pekel zetten
Ik heb een "dry brine" geprobeerd; lijkt wel z'n vruchten af te werpen. 👍
  woensdag 8 april 2020 @ 18:27:14 #125
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192518116
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')